Gość: aga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 10:59 Caly ubiegły rok nie pracowałam. Czy musze wysyłac PIT wypisany w zera? Czy nic nie wysyłać? Prosze o podstawe prawna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: bezrobocie a PIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 11:01 aha, WAZNE. Nie bylam zarejestrowana w urzedzie pracy, nie korzystalam z ich ubezpieczenia, nie bralam zasilku. Jednym slowem nie mialam zadnego związku z pieniedzmi w zadnej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agentka Re: bezrobocie a PIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 18:27 No to chyba jasne ze nie skladasz PITu. Jak przekroczysz 2,8 tys. w ciagu roku (dokladnie nie wiem) to juz musiasz sie rozliczac Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: bezrobocie a PIT 15.04.07, 21:21 Gość portalu: agentka napisał(a): > No to chyba jasne ze nie skladasz PITu. Jak przekroczysz 2,8 tys. w ciagu roku > (dokladnie nie wiem) to juz musiasz sie rozliczac Ja w takiej sytuacji zlozylem i przyjeli - nie maja luki w pitach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: bezrobocie a PIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 09:42 Krzysztof, ale wypisałes go w zera? :) Czy zlozyles pusty? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: bezrobocie a PIT 16.04.07, 13:24 A nie mozesz po prostu zapytac w swojej skarbowce??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: bezrobocie a PIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 09:42 O to chodzi, ze niec nie jest takie jaksne, jak ci sie wydaje. Spotkalam sie z dwiema wersjami: - wysylasz pit wypisany w zera (bzdura jak dla mnie) - nie wysylasz pitu wcale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agentka Re: bezrobocie a PIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 12:12 Ja przez kilka ostatnich lat mialam zawsze jakics dochod ale nie przekraczal on nigdy tej kwoty, od ktorej trzeba sie rozliczac. Nigdy pitu nie skladalam, nikt sie mnie o to nie czepial, postapilam zgodnie z prawem. Jeszcze moge zrozumiec jak ktos cos tam jednak zarobil i na upartego bedzie sie rozliczac (nie musi) ale skoro nic nie zarobilas to bylby absurd skladac Pit. Odpowiedz Link Zgłoś