prabutka 14.05.07, 17:03 Szukam pracy już ponad 2 miesiące, skończyłam studia wyższe, znam angielski, niemiecki. Mam kilka doświadczeń zawodowych, ale niestety nie mogę znaleźć pracy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rebel Re: Brak pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 17:18 3 miesiące to optymalny okres, w którym stanowi sie dla pracodawcy osobę która jest w stanie z marszu wejsć w swoje obowiązki pracownicze... jeśli pani Fortuna sie do Ciebie uśmiechnie, to zapewne coś znajdziesz w tym terminie... potem jest tylko gorzej... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsa Re: Brak pracy IP: 194.146.250.* 14.05.07, 22:48 czyli mam rozumiec ze jak jestem bez pracy dłuzej niz 3 miechy a mam kwalifikacje i dosw to juz mnie nie przyjmie głupi polski pracodawca??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glupi polski .... Re: Brak pracy IP: 57.66.193.* 15.05.07, 13:40 no ja niestety nie - z takim podejściem ;) Dlugo jeszcze poszukasz - ale nie poddawaj się może jakis - jak to napisałaś "głupi" Cie przyjmie. Bo tylko glupi Cie przyjmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsa Re: Brak pracy IP: 194.146.250.* 15.05.07, 13:54 na całym świecie ci powiedza że polski pracodawca jest głupi co potwierdzasz ośle (ja prace mam napewno nie u polskiego osła) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyrazy wsólczucia Re: Brak pracy IP: 57.66.193.* 15.05.07, 14:01 składam niniejszym postem Twojemu pracodawcy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebel Re: Brak pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 14:08 gorzej nie jest tożsame ze zbiorem pustym, ze zdarzeniem niemożliwym...;) a polski pracodawca napewno do głupich nie należy, jeśli cwaniactwo w tym kraju należy równać z inną cechą <zgoła przydatną> - zaradnością, to wtedy polski pracodawca jawi się nam jako osoba przepełniona protestancką etyką pracy a przy tym dążącą do maksymalizacji własnych zysków... więc na moje oko wychodzi taki potworek stanowiacy symbiozę niderlandzkiego kupca oraz nadzorcy niewolników z Alabamy...;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Brak pracy IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.07, 13:24 Jeden mądry Człowiek powiedział: "Szukajcie a znajdziecie" Dwa miesiące to jeszcze nie tak długo, głowa do góry, weź się w garść itp. i szukaj dalej. Z tego co widać, choćby na pierwszym lepszym portalu o pracy www.pracuj.pl/oferty-pracy.html pracy jest sporo ... Powodzenia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
tezromantyczka Re: Brak pracy 25.05.07, 15:26 To coś jest z Tobą nie tak. Ja też skończyłam studia, znam te same języki, co Ty i dostałam 3 oferty pracy. Szukałam 2 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eu.genius Re: Brak pracy IP: 212.2.99.* 26.05.07, 14:44 TEŻROMANTYCZKO nie wiem gdzie mieszkasz, ale przypuszczam, że gdzieś w dużym mieście, gdzie praca raczej czeka na pracownika, a PRABUTKA jak przypuszczam pochodzi z Prabut na Pomorzu gdzie do Trójmiasta jak mi się zdaje będzie ze 100 kilometrów!!! Tak się składa, ze w tym roku (ostatnio w poniedziałek) kilkakrotnie przejeżdżałem przez to miasteczko z Gdańska do Warszawy i gołym okiem widać było, że trudno w nim o pracę!!!! Naprawdę PRABUTKA nie ma raczej powodu, by się wstydzić, bo raczej nie ma najciekawszej sytuacji, choć z drugiej strony nie oznacza to też mam nadzieję, że jest w sytuacji beznadziejnej!!! Pozdrawiam Was obie!!!!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Brak pracy 25.05.07, 21:09 To co ja mam powiedzieć - 22 miesiace na bezrobociu bez prawa do zasiłku. To znaczy pracy szukam znacznie dłużej, ale 22 miesiace temu się zarejestrowałem. W międzyczasie byłem na 2 stażach, ale nie poprawiły mojej sytuacji, tylko tyle że zarobiłem tam troche pieniędzy, wystarczyło na kilka rat kredytu za studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Brak pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 17:20 Trzymaj się Prabutko i dalej szukaj, choćby i w pracy fizycznej, bo tam może z czasem też przyda się ktoś, kto ma wiedzę! Odpowiedz Link Zgłoś