marghot 29.05.07, 15:38 obiło mi się o uszy, że pracodawca ma obowizek raz do roku dać pracownikowi podywżkę rekompensującą niejako inflację. Czy możecie mi przybliżyć rzecz? prawda to czy wymysł? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper55 Re: Obowiązek podwyżek 29.05.07, 16:11 marghot napisała: > obiło mi się o uszy, że pracodawca ma obowizek raz do roku dać pracownikowi > podywżkę rekompensującą niejako inflację. > Czy możecie mi przybliżyć rzecz? prawda to czy wymysł? Nie ma takiego obowiązku. S. Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Obowiązek podwyżek 29.05.07, 16:22 Chyba coś niedokładnie usłyszałaś. Chodziło pewnie o sytuację, gdy płaca jest równa minimalnemu wynagrodzeniu (lub niewiele wyższa), a rząd to minimum - w oparciu o indeks wzrostu cen towarów i usług konsupmcyjnych - podwyższy. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Obowiązek podwyżek 31.05.07, 07:58 Chyba jednak nie do końca. Poprzednio pracowałam w fimie, dobrze płacącej, która co roku w styczniu nawet osobom, które podwyżki nie otrzymywały, podonosiła pensję o % inflacji wlasnie. A może robili to z dobroci serca? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Obowiązek podwyżek IP: *.189.18.194.griffin.managedbroadband.co.uk 31.05.07, 08:03 Dokladnie tak, robili to z dobroci serca. Odpowiedz Link Zgłoś