Gość: windy city USA: Spada liczba imigrantów z Polski IP: *.hsd1.il.comcast.net 11.08.07, 19:10 jesli macie takie podejscie to poco wyjezdzaliscie z polski,ja tez moge isc do sklepu bedzie cieplo i przyjemnie ale ile zarobie? poswiecilem sie nauczylem sie wykonywac pewien dobrze platny budowlany zawod i czekam tylko na okazje aby przeskoczyc do amerykanskiej firmy,bede wtedy mial insurance, plan emerytalny, platne wakacje i duzo wiecej i co najwazniejsze 25-30 dolarow na godzine,kazdy z was chcialby przyjechac do obcego kraju i odrazu zrobic kariere, ale na to potrzeba troche czasu i szacunku do pracy,a kiedy mam sie poswiecic jak nie teraz kiedy jesteem jeszcze mlody ? Mowisz emeryci w szwecji, to zobacz jak emeryci amerykanscy wypoczywaja na stare lata na florydzie,colorado czy arizonie to wtedu bedziesz mogl cos powiedziec.A jesli chodzi o murzynow i portorykow coz sa to ciagacze zasilkow ale im do zycia nie jest wiecej potrzeba poprostu nie maja ambicji. Pozdrawiam i szanujmy sie wiecej jako narod bo przyszlosc moze byc niezaciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazzzzzzz Re: USA: Spada liczba imigrantów z Polski IP: *.bredband.comhem.se 13.08.07, 02:19 windy city: A co do emerytow Szwedzkich zobacz jak spobie wypoczywaja i mieszkaja w maladze w hiszpanii albo na teneryfie. A wiec nie znasz tematu emerytow w UE (starej) i sie nie wypowiadaj.Najlepjej zostan w tej USA i ukladaj se zycie ale nie umiejszaj innym bo nie masz bladego pojecia jak ludzie zyja. Ja mam cicha nadzieje ze za jakies 15-20 lat i w polsce bedzie jak w starej ue i bede mogl na stare lata zadomowic sie na wybrzezu i spokojnie pic zubrowke z sokiem, patrzac na fale baltyku przy zachodzie slonca. Odpowiedz Link Zgłoś
smentuff Już UK nas nie chciało. 11.08.07, 19:45 Woleli pakistańczyków, arabów. No i mają. W USA ten problem (Polaków) tez niedługo zniknie. 100$ to tylko niecałe 300zł. Nie to, co 10, 15, 20 lat temu. Wtedy będą chcieli białych, spokojnych imigrantów z Europy. Zobaczą gest Kozakiewicza. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guga Re: Już UK nas nie chciało. IP: *.nyc.res.rr.com 11.08.07, 20:53 ...bialych, spokojnych , kulturalnych europejczykow jak np co po niektorych kiboli z calej europy. Wskazuje na to tylko dlatego ze nienawidze gdy ludzie generalizuja wszystko czego nie lubia, a zwlaszca nie znaja i powtarzaja glupie stereotypy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek usa [...] IP: 63.117.245.* 11.08.07, 20:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: USA: Spada liczba imigrantów z Polski IP: *.switch.com 11.08.07, 20:22 Ale zes pierdoly napisal... szkoda mi Ciebie przyjacielu. Odpowiedz na jedno pytanie... Dlaczego wiec dalej siedzisz w amerycy, jezeli jej tak nienawidzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guga [...] IP: *.nyc.res.rr.com 11.08.07, 20:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guga mity o usa IP: *.nyc.res.rr.com 11.08.07, 20:46 dlaczego usunieto moja odpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: mity o usa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 23:38 Strach moderatora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agis Emigrantów z Polski !!!! IP: *.chello.pl 11.08.07, 22:00 imigrantów to najwyżej do Polski, polska język trudna język Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba USA: Spada liczba imigrantów z Polski IP: *.range81-132.btcentralplus.com 11.08.07, 22:42 ten artykul ukazal sie juz jakis czas temu. nie ma pomyslow na nowe??? pozatym nie smakowalo mi jedzenie w tej restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
szymis Re: USA: Spada liczba imigrantów z Polski 11.08.07, 22:59 Gość portalu: hayhay napisał(a): > niech sie wypchaja swoimi wizami dokładnie, roboty jest dosyć w Europie, nie musimy się płaszczyć przed USA o wizy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HankRearden Chodzi o wizy Turystyczne?? IP: 204.86.42.* 12.08.07, 20:53 > dokładnie, roboty jest dosyć w Europie, > nie musimy się płaszczyć przed USA o wizy Przeciez na wizie turystycznej nie mozesz pracowac, wiec dlaczego wspominasz o robocie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U has "Polacy wolą UK niż USA " IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.08.07, 23:17 Ale odkrywcze! To tak jak by dziad powiedzial "Wole ziemniaki od kawioru", bo na kartofelki to sobie moze pozwolic, a kawior to moze mu sie co najwyzej przysnic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zagubiony Re: Walić USA - tylko Rosja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 23:35 Odpowiedz Link Zgłoś
bettyp3 helllo!!!! 12.08.07, 04:27 no wlasnie wiedza !!!!!tu jest strasznie pracowalam w europie 7 lat ale tu jest !1000 razy gorzej ludzie latami czekaja na vize to straszne!!!brod ,smrod .szczury i czarnuchy!!!witamy w NEW YORK!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guga Re: helllo!!!! IP: *.nyc.res.rr.com 12.08.07, 04:53 te Betty, a ty twoja "wiedze" to czerpalas z "Mein Kampf"? Odpowiedz Link Zgłoś
bettyp3 Re: helllo!!!! 12.08.07, 04:56 nie koniecznie.przepraszam ale cie nie rozumiem nara !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guga Re: helllo!!!! IP: *.nyc.res.rr.com 12.08.07, 05:32 mowiac szczerze to mi ciebie szkoda!! Szkoda ze potrafisz patrzec na swiat tylko przez swoj waski pryzmat ktory ci wpojono w twojej wsi. Musisz zrzucic z siebie te polskie sztuczne poczucie wyzszosci. To rada dobrej "kolezanki". A w miedzy czasie przestan pieprzyc glupoty o kraju o ktorym nic nie wiesz. Pa!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hello!!!! Re: helllo!!!! IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 12.08.07, 05:27 fakt faktem ze uwazam ze dzisiaj 90% Amerykanow zyje PONIZEJ POZIOMU przecietnego POLAKA. Jak polacy zaczeliby sie tylko zadluzac to takiego poziomu jak Amerykanie to beda miec z cala pewnoscia WYZSZY poziom zycia. Mowie tutaj o SREDNICH spolecznych. Nie ma co byc pod wrazenime samochodow czy domow z tektury w USA. WSZYSTKO NIEMAL JEST NA KREDYTACH. Poziom zadluzenia USA finansowala zawsze tym ze caly swiat musial uzywac dolara jako wymmiennika za zloto, potem za rope. Stad inwazje na Irak itp. Nieststy jak widac nie pomagaja. W Polsce/Europie macie coraz lepiej,. Przyjazd do USA na zarobek nielegalny to trzeba byc umyslowo chorym. Na legalny trzeba nie umiec podstaw ekonomii a na wycieczke- super ale na max 2 tygodnie. Wystarczy POMYSLEC. Co jest powodem TAKIEJ OLBRZYMIEJ dewaluacji dolara. INFALCYJNE DRUKOWANIE PAPIERU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guga Re: helllo!!!! IP: *.nyc.res.rr.com 12.08.07, 05:41 dolar nie podlega dewaluacjom tylko aprecjacji albo deprecjacji na rynkach walutowych. To tylko dowodzi jaki z ciebie naprawde wielki finansista i statystyk. Pomarz sobie wiecej idiotoooo!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coo? Re: helllo!!!! IP: 70.90.174.* 12.08.07, 23:41 >dolar nie podlega dewaluacjom tylko aprecjacji albo deprecjacji na >rynkach walutowych. To tylko dowodzi jaki z ciebie naprawde wielki >finansista i statystyk. Pomarz sobie wiecej idiotoooo!!!!! ty to chyba nawet nie masz w domu slownika filozofie z SZIKAGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: helllo!!!! IP: *.proxy.aol.com 12.08.07, 15:18 do hello" brawo swieta prawda.Amerykanie zyja na kredyt, ciagle je biora i cale zycie splacaja,.Kredyt jest jak ser szwajcarski,zeby nie wiem jaki byl cienki to i tak bedzie mial pelno dziur.Gdyby nie bylo kredytow to i samochodow by nie bylo ,ani tych tekturowych domow.Mnie w pracy jeden zapytal czy w Europie sa mansion, powiedzialem mu ze jak chce zobaczyc prawdziwy dom to niech jedzie do Niemiec,Wloch ,Francji,Hiszpani,a ta ich wiedza to inna sprawa.Lekarz dentysta zapytal sie mnie jak tu przyjechalem pociagiem czy autobusem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: helllo!!!! IP: 70.91.50.* 12.08.07, 23:19 jacek, jakby nie bylo kredytow to domy, samochody it tak by byly. Ekonomia by sie przystowala. Myslisz ze jak tu zwykly dom kosztuje 700-800 tys. dol. to to jest wartosc produkcji tego domu? Nie, to jest cena rynkowa. Ceny wywindowaly w gore wlasnie poprzez kredyty (konkurencja kupujacych pomaga wywindowac ceny). Jakby kredytow nie bylo domy bylyby na sprzedaz. Bylyby tansze tak by ludzie mogli kupic. Polska jest dobrym przykladem gdzie nagla osiagalnosc kredytow winduje ceny wysoko. O, i jeszcze jedno, wazne jest zeby nie pomylic jak ktos sie z Ciebie nabija i podpuszcza na brak wiedzy. Europejczycy szczegolnie sa znani z porownywania krajow. Amerykanie tego nie robia, chyba ze znajdzie sie taki gosc ktory w towarzystwie zacznie porownywac autostrady, albo klamki od drzwi: "klamki od rzwi w Niemczech sa o niebo lepsze od tych w USA" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co? Re: helllo!!!! IP: 70.90.174.* 12.08.07, 23:40 > Europejczycy szczegolnie sa znani z porownywania krajow. >Amerykanie tego nie robia, trudno to robic jak 95% z nich NIGDZIE NIE BYLO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: helllo!!!! IP: 70.91.50.* 12.08.07, 23:52 raczej ze im nie zalezy. Jedna rzecz ktore zauwazylem u Amerykanow to to ze oni doceniaja to co maja, nie czuja sie gorsi od innych, i nie porownywuja sie (i na pewno nie dowartosciowuja sie poprzez ponizanie innych krajow), i jak cos im pokazesz ze w innym kraju jest na cos lepsze rozwiazanie to cie poklepia po plecach i powiedza "good for you!". Jestem ciekaw jaki % europejczykow byl poza grancami europy. Odpowiedz Link Zgłoś
pola776 Re: USA: Spada liczba imigrantów z Polski 12.08.07, 10:00 USA dla mnie nigdy nie było ziemią obiecaną, byłam tam raz u rodziny, do usa można wyjechać na wycieczkę, odwiedzić znajomych, rodzinę, ale mieszkać i pracować :-\ zdecydowanie (w moim przypadku) nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: USA: Spada liczba imigrantów z Polski IP: *.astral.lodz.pl 12.08.07, 10:20 niech tylko zniosą wizy!!!czemu tego nie robia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: USA: Spada liczba imigrantów z Polski IP: 70.91.50.* 12.08.07, 20:45 bo wiecej niz 25% ludzi pozostaje nielegalnie, albo jest podejrzanych o zostanie nielegalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: W USA jest znacznie taniej niż w Europie i Po IP: *.wroclaw.mm.pl 12.08.07, 15:22 Gość portalu: do-tchorza z-USA napisał(a): > do tegj CIOTY "z-USA" > > >1. 40 mil od jakiegokolwiek miejsca moze byc mordownia i slamsy > > to zobacz CIOTO akie dzilnice mamy w okolicy Bev Hills. > Nie bed Ci wysylal skanu paszprtu ale powiem ktorko: "wk888riasz > mnie". Kultury to ty za grosz nie masz, ale mimo to odpiszę Ci. Skan paszportu? taki dumny z tego jesteś? No jakie dzielnice mamy wokolo Bev Hills? Mieszkałem na Hollywood Blvd ok 10mil od bev hills i codziennie w drodze po kawe czy do chinczyka(bo to chinsko tajski rejon byl) spotyklałem bezdomnych z ich wozkami z supermarketow(caly dobytek) - to nie byly slamsy, ale za pieknie nie bylo. Lubie stany i sa one tak roznorodne, ze kazdy znajdzie argument na poparcie swojej tezy ze "jest bieda ze az piszczy" lub "ze przelewa sie od luksusow i tanich towarow". Prawda lezy po srodku. > >4. nie wiem skad masz info ze 95% ludzi nie ma grosza w USA, > >sprawdz sobie ile jest sredni zarobek... > > 45tys USD/rok SREDNI BRUTTOW w Californii. BRUTTO. 30tys NETTO. > i to w Californii. nauczyciel w Omaha zarabia 22tys USD brutto. > STATYSTYKI Census CIOTO! Znowu blyszczysz poziomem kultury i wypowiedz, ale znowu odpisze. Pracowalem jako "studenciak" w stanach i zarabialem $2400/mies czyli ok $25tys/rok. Mozesz podac zrodlo informacji ze nauczyciel zarabia 22tys brutto? Na caly etat? W jakiej miejscowosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmiec USA: Spada liczba imigrantów z Polski IP: *.219.136.144.adsl.dyn.edpnet.net 12.08.07, 16:24 Ameryka to kraj tzw. GRUBODUPNYCH. Jedzenie w USA dla mas - WIELKI SYF. Poziom intelektualny mas, taki jak wszedzie, czyli b.niski. Najbardziej lubie ogladac amerykanskie kobitki, szczuplutkie, po mniej wiecej 150 kg. I faceci, tez przyjemniaczki, po jakies 180 kg. Maciupkie ryze glowki. Czy oni maja tam mozg ? A w portkach tez tak cieniutko ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HankRearden Jedzenie IP: 204.86.42.* 12.08.07, 20:22 > Jedzenie w USA dla mas - WIELKI SYF. Hm, no dobrze, sushi w lokalnej restauracji moze nie bylo az tak dobre jak w Tokyo, ale nie byl to "SYF" Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 USA: Spada liczba imigrantów z Polski 12.08.07, 19:52 kazdy jest kowalem swojego losu, Europa jest dla ludzi statecznych, ktorzy cenia sobie gwarancje i stabilizacje zycia, Ameryka jest dla ludzi przedsiebiorczych i pracowitych, Ameryka nie daje gwarancji dla nikogo ale daje ogromne szanse, czego nie daje zaden kraj na swiecie, tu trzeba nauczyc sie inaczej myslec, jest to wspanialy kraj dla mnie od 20 lat, chociaz odwiedzam chetnie Europe , bo tam sa moje korzenie, jednak Europejczycy sa spieci i nie maja tego luzu.Oczywisie Europa jest bardzo droga dla nas i dlatego wole podroze do Brazylii czy Ameryki Srodkowej ,chociaz same Stany sa tanie, oczywiscie dla mlodych emigrantow z Polski, USA nie jest teraz dobrym krajem, nie maja prawa do pracy, praca na budowie jest malo platna, dyplomy europejskie sa tutaj generalnie nie uznawane, nalezy zarabiac sporo zeby zyc na dobrym poziomie, na cztero osobowa rodzine 8K po podatkach miesiecznie da dobre zycie, przynajmniej w Kaliforni, w Iowa moze byc polowa tego, ale kupno domu jest juz watpliwe. oczywiscie wszedzie trzeba byc dobrym w zawodie zeby dobrze zyc, ale Europa daje mlodym Polakom wieksze szanse niz USA Odpowiedz Link Zgłoś
halirod USA: Spada liczba imigrantów z Polski 12.08.07, 20:30 Niestety, ale taka jest prawda.Wystarczy wykonać proste obliczenia.W krajach europejskich żyje sie lepiej. Łatwiej jest sie dorobić.Proszę porównać ceny mieszkań ,wynajmu czy kupna .Standart życia Europejczyków ,oczywiście w takich krajach jak Anglia,Irlandia,Holandia Dania , Belgia a nawet Niemcy, jest wyższy niż Amerykan.Nie wspominając juz o zabezpieczeniach socjalnych czy zdrowotnych.W USA nie ma wogóle płatnych urlopow macierzyńskich.O poziomie wiedzy ogólnej przeciętnego Amerykanina nie ma co mówić,Kraków i Warszawa, o ile wogóle o takich miastach słyszeli dla 95 % leżą w Rosji.Kultura ,teatr, dobre kino może i istnieje ,ale dla 1% mieszkańców.Komunikacja miejska o ile jest to tylko dla desperatow i biedoty inni ze strachu nie korzystają. Za chwilę nikt nie będzie sie ubiegał o wizy USA ,chyba żeby zobaczyć bankruta. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HankRearden Re: USA: Spada liczba imigrantów z Polski IP: 204.86.42.* 12.08.07, 20:51 Jesli nie trzeba marnowac zycia na zabezpieczenia socjalne dla nierobow to chyba dobrze? A dlaczego niby Amerykanie mieliby sie przejmowac gdzie jest Krakow albo Warszawa? Czy Ty wiesz jakie miasta leza w Burkina Faso na przyklad? No, chyba ze ktos wierzy, ze Polska jest Mesjaszem i Dziewica Narodow czy czyms takim, no to tak, powinni wiedziec.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: USA: Spada liczba imigrantów z Polski IP: 70.91.50.* 12.08.07, 20:59 eh, tyle niescislosci > W krajach europejskich żyje sie lepiej. To kwestia opinii. > Łatwiej jest sie dorobić.Proszę porównać ceny mieszkań ,wynajmu czy kupna . Nie prawda, w USA bardzo latwo, szybko i tanio mozna zalorzyc wlasna firme i wziasc los w swoje wlasne rece. W Europie cie opodatkuja na smierc zanim twoja firma przyniesie jakikolwiek nawet profit. > Standart > życia Europejczyków ,oczywiście w takich krajach jak > Anglia,Irlandia,Holandia Dania , Belgia a nawet Niemcy, jest > wyższy niż Amerykan. Kwestia opinii. Bardzi generalizujesz. Standard zycie nawet w USA sie zmienia ze Stanu do Stanu. > Nie wspominając juz o zabezpieczeniach socjalnych czy > zdrowotnych.W USA nie ma wogóle płatnych urlopow macierzyńskich. Nieprawda, sa. Zona wlasnie jest na takim. > poziomie wiedzy ogólnej przeciętnego Amerykanina nie ma co > mówić,Kraków i Warszawa, o ile wogóle o takich miastach słyszeli > dla 95 % leżą w Rosji. He, kazdy dolek Swiata mysli ze jest pempkiem i wszyscy o nim musza wiedziec. Wiekszosc Polakow nie wie co jest stolica stanu Washington. I co to udowadnia? Nic. > Kultura ,teatr, dobre kino może i > istnieje ,ale dla 1% mieszkańców. ? nie rozumiem. Z tego co wiem kazdy moze isc na przedstawanie na Broadway kto chce. > Komunikacja miejska o ile jest to > tylko dla desperatow i biedoty inni ze strachu nie korzystają. albo tych co musza do roboty chodzic w zatloczonych miastach (NYC, etc.) > Za chwilę nikt nie będzie sie ubiegał o wizy USA ,chyba żeby > zobaczyć bankruta. Pozdrawiam. Nawzajem,.. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: USA: Spada liczba imigrantów z Polski IP: *.proxy.aol.com 12.08.07, 22:14 bolku i jeszcze raz masz racje w stanach latwiej sie dorobic,ale i latwiej splajtowac.Kazdy kij ma dwa konce. Europa to stara kultura,Ameryka nowa gdzie elegancik w garniturze rozmawiajac z Toba ziewa nie zaslaniajac ust bo dlon ma zajeta drapaniem sie po pewnej czesci ciala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: USA: Spada liczba imigrantów z Polski IP: 70.91.50.* 12.08.07, 22:41 myslisz ze w Polsce nikt nigdy nie zaziewa w garniturze i sie nie zadrapie. Ja wiem o czym mowisz, ale tez wiem ze to zalezy od indiwidualnych osob. Ja tu na forum widze duzo stereotypow o Amerykanach (niektore nawet wydaja sie na sile wierzone), i Amerykanie tez sa pelni stereotypow o innych narodach. Zaufaj mi jak ci powiem ze tak samo ludzi tu poprawiam jak tylo moge. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: USA: Spada liczba imigrantów z Polski 13.08.07, 00:29 Ciekawe, że nikt nie zauważył słów o bankrucie... No bo w sumie to BARDZO ciekawy przypadek. USA jest najbardziej zadłużonym krajem na świecie. Długi ich rządu są tak wielkie, że gdyby chcieli zacząć je spłacać zajęło by im to jakieś 200 lat (och... moje informacje są przedawnione - z pierwszej połowy lat 90tych - na studiach prowadzący podał to jako ciekawostkę). Takie wielkie, tak zadłużone, a nie pada... Inna sprawa, że jak w końcu USA ogłosi upadłość to na świecie zacznie się totalna zapaść. Jak to ktoś, kiedyś powiedział "To co dla gospodarki USA jest katarem w Europie jest zapaleniem płuc z powikłaniami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: USA: Spada liczba imigrantów z Polski IP: 70.91.50.* 13.08.07, 14:50 Tak tylko ze to nie jest zadluzenie wobec innych krajow a raczej rzad pozwala bankom finansowanie swoich projektow na nadmiar. Instytucje finansowe to lubia bo jednak ustabilizowany ekonomicznie rzad to stabilna inwestycja. To bardzo duze uproszczenie, ale mniej wecej sedno dlugu USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guga Re: USA: Spada liczba imigrantów z Polski IP: *.nyc.res.rr.com 13.08.07, 15:46 ...jeszcze raz gratuluje ci!!! Jako jedyny rozumiesz wokol czego amerykanska i globalna ekonomia sie kreci. Oby wiecej "fizolow" na tym forum moglo to zrozumiec!!! Ciekawe, ze nikt nie wspomina PPP, ktory jest bardziej istotny niz bezposrednia relacja z inna waluta (purchasing power parity) gdy narzekaja na $$. Medrcy!!! Dlaczego!!?? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: USA: Spada liczba imigrantów z Polski 12.08.07, 21:01 Gość portalu: hayhay napisał(a): > niech sie wypchaja swoimi wizami ............. popieram! dopóki nie zniosą wiz i nie zaprzestana traktowania Polaków jak potencjalnych przestepców powinniśmy im pokazać odpowiedni palec Odpowiedz Link Zgłoś
zaq28 Zasady na Forum 12.08.07, 23:02 Witam, Bardzo proszę wszystkich forumowiczów o przestrzeganie Netykiety. Byłbym bardzo rad, gdybyście nie nadużywali włączonego Caps Lock'a. Dziękuję Zaq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Kalifornii Re: USA: Spada liczba imigrantów z Polski IP: 70.90.174.* 12.08.07, 22:39 CHLOPIE, TWOJ Tatus to powinein placic ubezpiecznie a NIE ZYC lICZAC na koszt innych. jestem OSTRYM kapitalista i oceniam USA, ktore KOCHAM jak KAPITALISTA ale czekam az wreszcie zajmiemy sie glownie ludzmi ktorzy zeruja na innych. Twoj TATUS jak sam przyznales w USA nie mial ubezpiecznie i jak widac NACIAGNAL SYSTEM WSPIERANY Z MOICH PODATKOW na 100tys dolcow. JA ZA TO MUSIALEM PLACIC SOLIDNIE PLACACY SKLADKI UBEZPIECZNIOWE. Powien Ci tylko jedno w EU jest lepiej bo taki dziad to by byl zmuszony to zaplacenia podatku a w USA zerowal na moich. To nie jakis SYSTEM go uratowal tylko MOJE podatki takze i MOJE ubezpiecznie. Ale jak wiesz tylko STARY dziad moze tak postapic, mlodzi ludzie sa zmuszeni placic skladki bo jakby im sie cos stalo to beda mieli DLUG i kazda ich pensja do konca zycia bedzie GANRNISHowana. Slowem placimy na takich PIERDZIOCHOW co nie placa a potem tutaj nam ich synalki moralizuja. W EU by go zmusili do placenia podatkow, w USA zerowal na innych wiec powiem Ci spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: USA: Spada liczba imigrantów z Polski IP: 70.91.50.* 12.08.07, 23:24 Troche ostro powiedziane, ja bym to ujal troche lagodniej, ale niestety to wszystko prawda. Ja tez jestem z tych co wierza ze kazdy jest panem swojego losu i nie powinien liczyc na rzad zeby go wybawil. Ale powinnismy miec fundusze na to by pomoc tym co sobie z regoly radza, ale los postanowil ciezko sie na nich przyciac. W USA jest duzo przykladow ludzi ktorzy wyszli na swoje dzieki samozaparciu. Ci ktorzy licza zeby inni cos zrobili na ich rzecz z regoly naleza to typowych krytykow "systemu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: USA: Spada liczba imigrantów z Polski IP: *.proxy.aol.com 13.08.07, 00:10 bolek zrob wszystkim przysluge i zamilcz juz. Nie dosc ,ze glupoty wypisujesz to oczy mecza Twe ortograficzne bledy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: USA: Spada liczba imigrantów z Polski IP: 70.91.50.* 13.08.07, 00:14 czy ty przeczytales moja odpowiedz czy to odruchowa reakcja? Przecierz sie z Toba zgodzilem. Btw, co do ortografii, na Internecie sie przyjelo powszechnie ze tylko ci co nie maja dobrych argumentow wytykaja bledy ortigraficzne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guga Re: USA: Spada liczba imigrantów z Polski IP: *.nyc.res.rr.com 13.08.07, 01:18 Bolek ty jestes chyba jedyna osoba z rozsadkiem na tym forum oszolomow. Pozdrowienia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guga [...] IP: *.nyc.res.rr.com 13.08.07, 01:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super [...] IP: 70.90.174.* 13.08.07, 01:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guga [...] IP: *.nyc.res.rr.com 13.08.07, 03:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guga [...] IP: *.nyc.res.rr.com 13.08.07, 04:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zaq28 Do forumowicza guga 13.08.07, 10:03 Bardzo proszę o powściągliwość w słownictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_godziwa USA: Spada liczba imigrantów z Polski 13.08.07, 00:00 Gość portalu: hayhay napisał(a): > niech sie wypchaja swoimi wizami Mają racje z wizami, chamstwo nie powinno podróżowac do USA aby łamac tam prawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: USA: Spada liczba imigrantów z Polski IP: 70.91.50.* 13.08.07, 00:11 :) jak na cos na czym niby im nie zalerzy to powoduje duzo zlosci u niektorych. Wyglada mi na to ze to jest typowa reakcja "jak nie moge czegos miec to i nie chce wtedy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Kalifornii [...] IP: 70.90.174.* 13.08.07, 00:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: USA: Spada liczba imigrantów z Polski IP: 70.91.50.* 13.08.07, 00:46 skad ty wiesz ze ja nielegalnie tu jestem (?) albo do Polski sie nie przyznaje. My gadamy o ekonomi tu a nie o Polsce o ktora nasza ojcowie walczyli. Ale pewnie ty to taki typowy troll internetowy. USA #1 (!) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: civil vs federal Re: USA: Spada liczba imigrantów z Polski IP: 70.90.174.* 13.08.07, 00:31 > Mają racje z wizami, chamstwo nie powinno podróżowac do USA aby >łamac tam prawo! A Niemcy ? A Hiszpanie a Meksykanie? Tez im wprowadzisz wizy bo robio to samo w TAKIM SAMYM PROCENCIE? meksykanie to sa w USA w ilosciach 10x wiekszych niz Polska NIELEGALNIE a sa w NAFTA i maja WIZY PRACOWNICZE OD REKI jakby tylko chcieli! Zachowujesz sie jak KOMUCH. To ze Bolek lamie prawo(CYWILNE NIE KRYMINALNE w dodatku!!!!!) czemu POLACY inni maja byc traktowani jak KRYMINALISCI??? Moze potraktujmy tak CIEBIE tylko? Pozdrawiam z USA Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: USA: Spada liczba imigrantów z Polski 13.08.07, 00:39 No rany - przecież to oczywiste. Gdyby dopuścili Polskę do ruchu bezwizowego to z miejsca wszyscy by do USA wyjechali. Już drugi raz by to zrobili. Po raz pierwszy wszyscy wyjechali z Polski w 2004 :> Inna sprawa, że większość Polaków mówi "wiza" myśli "praca". Sam pamiętam jakie zdziwienie wywołałem u jednego polonusa na O'Hara stwierdzeniem, że byłem w Stanach na konferencji i wracam. Patrzył na mnie jak na kosmitę (faktem jest, że to było jakiś czas temu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: USA: Spada liczba imigrantów z Polski IP: 70.91.50.* 13.08.07, 14:45 Ah, widac ze Polacy nie maja pojecia. Jakie prawo ja lamie? Te same prawa ktore obowiazuja Polske obowiazuja inne kraje. To ze Meksyko graniczy z USA i jest duzo latwiej wejsc nielegalnie nie znaczy ze inne prawa sie stosuje. Troche perspektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z caribbean USA: kraj emigrantow IP: *.socal.res.rr.com 13.08.07, 06:00 wlasnie dlatego ze USA jest krajem emigrantow wszyscy obywatele sa rowni wobec prawa i nikt , dokladnie nikt, nie wypomni innemu ze jest obcy, co jest bardzo czeste w Europie, dlatego wlasnie jest tak dobrze zyc w USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: USA: kraj emigrantow IP: 70.91.50.* 13.08.07, 14:53 Tak i dodam jeszcze ze ludzie w USA (nawet ci co tu urodzeni i w USA od parunastu pokolen) z duma mowia z jakiej czesci swiata rodzina pochodzi. Ile razy ja slysze jak pozna sie nowa osobe ze jest 25% Italian, 50% german, i reszta jakis mix innych narodowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: USA: kraj emigrantow IP: 70.90.174.* 14.08.07, 05:40 >wlasnie dlatego ze USA jest krajem emigrantow wszyscy obywatele sa >rowni wobec prawa i nikt , dokladnie nikt, nie wypomni innemu ze >jest obcy, co jest bardzo czeste w Europie, dlatego wlasnie jest >tak dobrze zyc w USA piekna teoria. szkoda ze nie prawdziwa w USA. chcialoby ci sie. jakby tak bylo to by nie bylo takiej NAGONKI na imigrantow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrw Re: USA: kraj emigrantow IP: *.proxy.aol.com 14.08.07, 05:48 Gość portalu: !!! napisał(a): > >wlasnie dlatego ze USA jest krajem emigrantow wszyscy obywatele sa > >rowni wobec prawa i nikt , dokladnie nikt, nie wypomni innemu ze > >jest obcy, co jest bardzo czeste w Europie, dlatego wlasnie jest > >tak dobrze zyc w USA > > piekna teoria. szkoda ze nie prawdziwa w USA. chcialoby ci sie. > jakby tak bylo to by nie bylo takiej NAGONKI na imigrantow. Zapomniales/as dodac NIELEGALNYCH imigrantow, czyli przestepcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim bush sucks USA: Spada liczba imigrantów z Polski IP: 80.54.202.* 28.08.07, 00:11 kazdy powinien miec wybor UK albo US ,ja tam i tak jestem wierny US i zamierzam sie tam wybrac wierze w american dream i te sprawy ,jesli nawet powiecie ze ten american dream to bujda to i tak USA jest panstwem ktore najbardziej pozwala na to by stal sie on realny,nie wszystkim sie udaje ale takie jest zycie,zreszta teraz z londynu drugie USA sie robi mieszkaja tam wszystkie nacje z calego swiata,kultury itp. wiec niewiele sie rozni,jesli chodzi o zarobki to w USA moze i na poczatku zarabia sie gowniane pieniadze inaczej niz w Uk ale jest perspektywa ze dzieki ambicji ,wytrwalosci i cierpilowosci osiaga sie sukces zakladajac wlasna firme,biznes itp. to tyle USA i tak bedzie krajem najbardziej liberalnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczesliwy w USA Nie interesuja mnie statystyki IP: *.dyn.centurytel.net 29.08.07, 19:31 Od lat mieszkam w Stanach i nie wyobrazam sobie wyjazdu do Europy na stale. Lubie tam jezdzic na wakacje, ale wole latwosc zycia w Stanach. Nie chce mi sie tez przyzwyczajac do innego akcentu angielskiego. Niech kazdy mieszka tam, gdzie chce. Wypowiedzi pelne nienawisci pochodza od osob, ktore moga mieszkac tylko w Polsce, nie dlatego, ze naprawde chca, ale poniewaz nie znaja zadnego obcego jezyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga USA: Spada liczba imigrantów z Polski IP: *.cpe.cableone.net 29.09.08, 16:15 jak ja to wszystko czytam to nie wiem czy sie smiac czy plakac...kiedys wszyscy jechali po niemcach...teraz na ameryke...LUDZIE ZAAPELUJMY O POSPOLITE RUSZENIE GLOWA...ja mieszkalam w niemczech 22 lata ( legalnie)i szlyszalam od polakow ktorzy nie spelnili swoich marzen o milionach tylko myslac co tu robic zeby nic nie robic a zarobic...dokladnie to samo co tutaj o usa...teraz mieszkam w usa i niemczech ( dziwne ale nasze ubezpieczenie na rodzine kosztuje niecale 200 dolarow, w niemczech jest duzo drosze) miszkam w domu ktory ma powieszknie mieszkaniowa 600 m...ludzie tutaj jest jak na calym swiecie musisz pracowac zeby cos osiagnac a nie mazyc o niebieskich migdalach...a tutaj czytam tylko (kojarzy mnie sie to z aforyzmem) KIEDYS POLOWANO NA CZAROWNICE TERAZ POLUJA ONE NA LUDZI (niektorzy poluja na wize nie dostal to poluje na ameryke)SUPER Odpowiedz Link Zgłoś