Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

proszę o pomoc

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 22:30
    nasza sytacja finansowa jest tragiczna ,ponieważ wynajmujemy
    mieszkanie za 800zł mamy dziecko ktore wymaga stałej rechabilitacji
    co powoduje ze tyllko mąż pracuje i zarabia tylko 1500zł w związku z
    tym chciałbym Was o informacje dotycząe pracy za większe pieniądze
    moze znacie kogos solidnego (pracodawcę)któy poszukuje pracowników
    W obecnej chwili pracuje jako ochroniarz ma 27 lat 2m wzrostu
    srednie wykształcenie podstawowa znajomość obsługi komputera ,
    podejmie kazdą prace na lepszych warunkach
    Obserwuj wątek
      • iberia.pl Re: proszę o pomoc 07.10.07, 22:45
        moze to Wam sie przyda:
        www.aukcjepracy.pl/
        www.goldenline.pl/
        • sloneczna.dziewczyna Re: proszę o pomoc 08.10.07, 08:12
          To mąż wystawił ogłoszenie na Warszawa 27 lat 196 cm?
          • Gość: fafik Re: proszę o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.07, 08:45
            sorry to zabrzmi brutalnie, ale przed zrobieniem dziecka trzeba bylo
            pomyslec troche. moze skonczyc studia najpierw?? znalezc dobra
            prace ?? a nie najpierw dziecko, a teraz paniczne błagania o pomoc.
            • garraretka Re: proszę o pomoc 08.10.07, 08:49
              to nie brzmi brutalnie - to brzmi głupio.
              I co? Zrobiliby studia i to wg ciebie dałoby im gwarancję lepszej pracy? Nie w
              naszym kraju. Zastanów się co wypisujesz.
              • Gość: fafik Re: proszę o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.07, 08:58
                moze trocvhe by pomoglo. bo teraz z tego co rozumiem to jedynym
                atutem tego Pana jest jego wzrost, co jest atutem tak naprawde
                zadnym.
                • Gość: ant praca w internecie IP: *.magma-net.pl 08.10.07, 09:02
                  Trochę znajomości komputera i mozna pracowac przez internet, ale
                  trzeba uważać, jest dużo naciągaczy. Poniżej kilka informacj o
                  rózntch możliwościach:

praca w internecie
                  konta bankowe
                  praca ankiety
                  zarabianie surfbar
                  handel aukcje
                  programy partnerskie
                  praca pozycjonowanie
                  praca freelancer zarabianie
                  akcje giełda inwestowanie
              • iberia.pl Re: proszę o pomoc 08.10.07, 08:59
                jesli nie ma sie warunkow to sie nie decyduje na dziecko....dla mnie
                to logiczne i nie mam tu na mysli niewiadomo jak zasobnego stanu
                konta...
                • snajper55 Re: proszę o pomoc 08.10.07, 09:24
                  iberia.pl napisała:

> jesli nie ma sie warunkow to sie nie decyduje na dziecko....dla
                  > mnie to logiczne i nie mam tu na mysli niewiadomo jak zasobnego
                  > stanu konta...

Tylko że każdy inaczej określa te warunki. Oni ocenili, że takowe mają. Trudno
                  aby przewidzieli, iż dziecko będzie wymagało rehabilitacji i ona nie będzie
                  mogła pracować.

S.
                  • iberia.pl Re: proszę o pomoc 08.10.07, 09:39
                    chyba nie do konca przewidzieli...nie bardzo sobei wyobrazam
                    decydoanie sie na dziecko nie majac wlasnego kata chocby
                    najmniejszego ale wlasnego.
                    • Gość: garraretka Re: proszę o pomoc IP: 80.94.35.* 08.10.07, 10:07
                      Na kupno mieszkania w obecnych czasach moze sobie pozwolic naprawde
                      niewielu. Gdyby kazdy mial czekac z zalozeniem rodziny na czasy
                      kiedy bedzie go stac na wlasne M, to dzieci nie rodzilyby sie w
                      ogole. A kto wredy bedzie pracowal na nasze emerytury? [to pytanie
                      retoryczne].
                      • iberia.pl Re: proszę o pomoc 08.10.07, 11:12
                        nie przesadzaj,dostepnosc kredytow jest jakiej nigdy nie bylo.No
                        chyba,ze dla kogos to ujma wziac kredyt na 30 lat.Jest duzo wiecej
                        mozliwosci niz bylo kiedys.
                        • snajper55 Re: proszę o pomoc 08.10.07, 11:18
                          iberia.pl napisała:

> nie przesadzaj,dostepnosc kredytow jest jakiej nigdy nie bylo.No
                          > chyba,ze dla kogos to ujma wziac kredyt na 30 lat.Jest duzo wiecej
                          > mozliwosci niz bylo kiedys.

Ale nie każdy może wziąć kredyt. Na przykład gdy jest się zatrudnionym na czas
                          określony. Zresztą różne bywają sytuacje.

S.
                        • Gość: garraretka Re: proszę o pomoc IP: 80.94.35.* 08.10.07, 11:32
                          Zarabiajac 1500zl na miesiac na 3 osoby, w tym na niepelnosprawne
                          dziecko, tak jak napisala autorka watku? Chcialabym wiedziec, ktory
                          bank udzielilby im kredytu.
                          • iberia.pl Re: proszę o pomoc 08.10.07, 12:26
                            i kolko sie zamyka....wracamy do punktu wyjscia czyli do tego aby
                            sie zdecydowac na dziecko to wypadaloby miec jako takie zaplecze
                            lokalowo-finansowe....
                            • annajustyna Re: proszę o pomoc 08.10.07, 21:54
                              A my mamy zaplecze lokalowo-finasnowe i co? Ja sie boje utraty pracy i dziecka
                              moze nigdy nie byc...A oni juz maja...
                              • iberia.pl Re: proszę o pomoc 08.10.07, 22:20
                                annajustyna napisała:

> A my mamy zaplecze lokalowo-finasnowe i co? Ja sie boje utraty
                                pracy i dziecka moze nigdy nie byc...A oni juz maja...

jeszcze sie taki nie urodzil....z tego co wiem, nie mieszkasz w PL
                                tylko w D a tam raczej zaplecze socjalne jest ...troszke lepsze niz
                                u nas...
                                • annajustyna Re: proszę o pomoc 08.10.07, 22:27
                                  Ale kop w 4 litery dla mlodej matki od pracodawcy tez istnieje.
                            • Gość: garraretka Demagogia w czystej postaci. IP: *.range81-159.btcentralplus.com 08.10.07, 22:14
                              Dzieci nie zawsze są zaplanowane. Czasami się "przytrafiają". Zupełnie
                              nieplanowane i nieoczekiwane. Oczywiście zaraz usłyszę argument o antykoncepcji.
                              Tyle, że jedyną pewną metodą jest całkowita abstynencja. Nawet najpewniejsze
                              metody antykoncepcji czasem zawodzą. I co w takim wypadku? Z uwagi na brak
                              "zaplecza finansowo - lokalowego" oddać dziecko? Utopić w Wiśle? Ukisić w beczce?
                              Nie zawsze życie układa się prostą drogą. Czas to zrozumieć.
                              • iberia.pl Re: Demagogia w czystej postaci? 08.10.07, 22:22
                                Gość portalu: garraretka napisał(a):

> Dzieci nie zawsze są zaplanowane. Czasami się "przytrafiają".
                                Zupełnie nieplanowane i nieoczekiwane.

zgadzam sie

>Oczywiście zaraz usłyszę argument o antykoncepcji .

tez.

> Tyle, że jedyną pewną metodą jest całkowita abstynencja. Nawet
                                najpewniejsze metody antykoncepcji czasem zawodzą.

zgadza sie.

> I co w takim wypadku? Z uwagi na brak
                                > "zaplecza finansowo - lokalowego" oddać dziecko? Utopić w Wiśle?
                                Ukisić w beczce?

no gratuluje fantazji, ktora to chyba chcialas przypisac mnie....

> Nie zawsze życie układa się prostą drogą. Czas to zrozumieć.

ja to wiem i naprawde daruj sobie te truizmy.
                                • garraretka Re: Demagogia w czystej postaci? 08.10.07, 22:25
                                  iberia.pl napisała:

>
                                  > no gratuluje fantazji, ktora to chyba chcialas przypisac mnie....
                                  >
                                  To nie fantazja. To przykłady z życia. Dość głośne swego czasu.
            • Gość: sylwia Re: proszę o pomoc IP: *.multimo.gtsenergis.pl 08.10.07, 11:47
              dziwne podejście. naprawde. dziecko nie zawsze jest planowane, może
              być z przypadku, i co wtedy?? pozbyć się dziecka bo pieniędzy za
              mało. a co do studiów to mam odmienne zdania. ja skończyłam studia.
              wysłałam już ponad 30 aplikacji do różnych firm i miałam jedną
              odpowiedź
              • bezrobotny12 Propozycja. 08.10.07, 12:36
                Gość portalu: sylwia napisał(a):

> miałam jedną odpowiedź<

Moze chcesz dziecko? Mam troche czasu.
                • iberia.pl Re: Propozycja. 08.10.07, 12:38
                  bezrobotny12 napisał:

> Gość portalu: sylwia napisał(a):
                  >
                  > > miałam jedną odpowiedź<
                  >
                  > Moze chcesz dziecko? Mam troche czasu.

wiesz gdyby becikowe placicli co miesiac to moze by sie jakas chetna
                  znalazla :-DDDD
      • iberia.pl Re: proszę o pomoc 08.10.07, 12:39
        a czy dowiadywalas sie jaka pomoc Ci sie nalezy?Jakies
        zasilki:pielegnacyjne itd.?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka