Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców

IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.07, 13:23
    Mnostwo ogloszen. Ciekawy jestem ile mozna zarobic w takiej pracy.
    Obserwuj wątek
      • Gość: sprzedający Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 13:23
        Tak ,To jest dziwna pomyłka.To nie sprzedawców potrzeba tylko
        klientów ,,,,,zeby raczyli kupować od sprzedawców.Towaru jest za
        dużo,nie można go pomieścić w domu,a wyrzucać nie każdy chce jeszcze
        dobrą rzecz.To nie jest paranoja taka jest prawda.
      • 0tdr0 Re: Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców 29.11.07, 13:37
        Firmy w Polsce potrzebuja sprzedawcow, ale ich na nich nie stac. Stad braki kadrowe.
        Panowie/Panie z Auchan, Ahold, Tesco i mniejszych lub wiekszych sklepow- skoro
        Was zwyczjanie nie stac na pracownikow albo brakuje Wam zdolnosci do prowadzenia
        biznesu- to nie plakac tylko zwijac manatki. Nikt nikomu firmy prowadzic nie kaze.
        • stern82 jeleni chyba... 29.11.07, 13:42
          ile można wyprodukować? ile można tworzyć konkurencyjnych firm? ile można
          oszukiwać ludzi? ile jeszcze? czy w Polsce już tylko są potrzebni sprzedawcy?
          wkurza mnie to bo sam po studiach nim zostałem - po prostu gdzie indziej nie ma
          pracy...
      • megaterminator Re: Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców 29.11.07, 13:49
        Gość portalu: michal napisał(a):

> Mnostwo ogloszen. Ciekawy jestem ile mozna zarobic w takiej pracy.

Zatrudnij się!!! A po miesiącu się przekonasz!!!
      • Gość: man35 Przedstawiciel Handlowy ds. sprzedaży cegieł. IP: *.gdynia.mm.pl 29.11.07, 13:53
        Nie o budowlankę chodzi, lecz o kolejne "wynalazki": kremy, proszki, mydła i Bóg
        wie co jeszcze. Takie, które na półkach zbierają wyłącznie kurz. O ile uda się
        najlepszemu PH przekonać hurtownię czy detal, żeby na półkach taka cegła w ogóle
        się znalazła. Niech mi ktoś napisze, że sieję defetyzm i nie nadaję się na
        handlowca. Życzę powodzenia wszystkim, którzy dadzą się złapać na obietnice
        firmy, że będzie wsparcie marketingowe, reklama itd. A rzeczywistość jest taka:
        dobre firmy nie szukają przedstawicieli, a jeśli już to rzadko i nie wierzcie w
        to, że te ogłoszenia są dla Was. One są tylko po to, by HR też mógł brać co
        miesiąc pensję.
        • megaterminator Re: Przedstawiciel Handlowy ds. sprzedaży cegieł. 29.11.07, 13:57
          Gość portalu: man35 napisał(a):

nie wierzcie w
          > to, że te ogłoszenia są dla Was. One są tylko po to, by HR też
          mógł brać co
          > miesiąc pensję.

CAŁA PRAWDA O RYNKU PRACY!!!!!!!!!
      • l.o.r.t.e.a A sprzedawcy potrzebują pensji, a nie jałmużny. 29.11.07, 14:17
        I gdy firmy to zrozumieją, będzie OK. Więc nie 800 na rękę a 1800
        conajmniej, i wtedy pogadamy.
      • pklimas Re: Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców 29.11.07, 14:21
        "Bardzo często, aby zostać przedstawicielem wystarczy posiadać
        świadectwo maturalne."
        No jeszcze tego brakowało by sprzedawca okien musial byc inzynierem
        budownicta a sprzedawca mrozonek miec skonczone studia na Akademii
        Rolniczej.
        W głowach sie im poprzewracało.
      • Gość: Xavi Bzdura, bzdura, bzdura, bzdura!!!!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 29.11.07, 14:27
      • barnabiszon Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców 29.11.07, 14:46
        Na początku roku pytałem się o pracę w Tesco na Ursynowie, zaoferowano mi pracę
        kasjera za 1130pln. Wczoraj widziałem tam ofertę za 1750pln. Oczywiście brutto.
        Natomiast przedstawiciele handlowi to przeważnie własna działalność gospodarcza,
        wysokie plany sprzedażowe, głodowe zarobki w okresie tworzenia portfela
        klientów. Dlatego też 90% ludzi ucieka od takiej pracy w okresie pierwszego
        roku, a pieniądze zaczyna sie tak na prawdę zarabiać po 3~5 latach pracy. Tylko
        nikt nie mówi jak przetrwać te pierwsze 3~4 lata. I właśnie dlatego tam ciągle
        potrzeba pracowników.
      • Gość: Mastah Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 14:54
        W niektórych call center dochodzi do takiej paranoi, że działy typowo pomocy
        technicznej muszą sprzedawać produkty firmy. Nic nie blokuje pracownika tak jak
        mus sprzedaży czegoś co wie że jest zawodne i musi to potem naprawiać. Ale mądre
        głowy "top menedżmentu" wymyśliły sobie że to nowy kanał sprzedaży i
        cyferki/słupki w excelu już rosną ;)
      • naprawdetrzezwy po 700 zł netto za 1,75 etatu? 29.11.07, 15:22
        O.ci.pieli?
        ;>>>
        • Gość: krunky Super! IP: *.who.vectranet.pl 29.11.07, 15:37
          Kolejny super-mega-extra-power optymistyczny tekst o rynku pracy. Szkoda tylko,
          że zapomniano dodać przyczynę tego zapotrzebowania. Może to duża rotacja na
          takich stanowiskach, a może stawki? Jakby nie było praca w hipermarketach (nie
          ważne jakich) nawet za czasów jak było krucho z pracą, nie była powszechnie
          określana jako "dobra".
      • Gość: :))) Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców IP: *.acn.waw.pl 29.11.07, 15:28
        Jak się ma gospodarkę bazarową to i handlarzyna najbardziej potrzebny.
        Prawie nic się nie wymyśla, nie wdraża,produkcja taka sobie: kilka
        montowni. I tylko bazary i szczęki trzymają Wielką Katolicką na
        powierzchni. Jak długo?
      • racz31 Re: Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców 29.11.07, 15:30
        "Pracownicy sprzedaży mają ogromny wybór miejsc pracy. Jest tylko
        jeden warunek. Wielu z nich musi być gotowych na przeniesienie się
        do dużych miast, gdzie znajdują się centrale firm, centra obsługi
        klienta, oraz oczywiście, hipermarkety i galerie handlowe - mówi
        Dorota Bachman"

Państwo natomiast szukając nowych pracowników musicie być gotowi na
        zaoferowanie im znacznie wyższego wynagrodzenia niż 800-1200 zł na
        rękę ponieważ inaczej dalej będziecie szukać w nieskończoność a co
        dopiero namówić takiego kogoś na przeprowadzkę do innego miasta. Za
        takie wynagrodzenie nikt o zdrowych zmyslach nie będzie się
        przeprowadzał nie mówiąc juz o utrzymaniu w nowym miejscu.
        • Gość: qwe Re: Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 15:40
          Dokładnie. Trzeba być naprawdę kretynem, żeby nie rozumieć, że za 1000, a nawet
          2000 złotych miesięcznie nikt się do Warszawy nie przeprowadzi, bo wynajęcie
          kawalerki kosztuje więcej. Za tyle może pracować ktoś, kto mieszka z rodzicami,
          zanim nie uda mu się uciec do jakiegoś normalnego kraju.
      • Gość: zz Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 15:34
        Znam dziewczynę, która od pół roku próbuje znaleźć pracę sprzedawcy. Teraz jest
        już w czwartym z kolei sklepie, i to wcale nie z powodu zarobków, które wszędzie
        są podobne i oscylują około tysiąca złotych. Chodzi o tzw. całokształt. Żeby
        było ciekawiej, rzecz dzieje się w dużym mieście o jednym z najniższych
        wskaźników bezrobocia w kraju.

Sprzedawców zatrudnia się bez stałej umowy o pracę, "na początek" proponując
        umowę zlecenia, o której wystawienie i tak się trzeba dopominać, a za
        zdecydowane dopominanie się można wylecieć z pracy. W jednym ze sklepów,
        sprzedającym dość drogie towary, właściciel domagał się podpisania czeku in
        blanco - ekspedientka miała ponosić nieograniczoną materialną odpowiedzialność
        za towar, mimo że najczęściej pracowała w sklepie sama, a monitoring był popsuty
        i przez miesiąc nie został naprawiony. W innym sklepie zawsze, gdy dziewczyna
        miała zaplanowaną wolną sobotę, w piątek wieczorem właścicielka dzwoniła
        informując, że "masz jutro przyjść". Jeszcze gdzie indziej miała pracować na
        zmiany z właścicielką i jej córką, ale skończyło się na tym, że ona siedziała w
        sklepie po 12 godzin, a one wpadały na dwie-trzy. I tak dalej w tym stylu.

W rezultacie dziewczyna nigdzie nie wytrzymała dłużej niż dwa miesiące, po czym
        znajdowała sobie pracę w innym sklepie, gdzie spotykało ją to samo. A na jej
        miejsce zjawiała się kolejna naiwna, na kolejne dwa miesiące. Rotacja nie jest
        dla właścicieli sklepów wielkim problemem - do zawodu można przyuczyć w jeden
        dzień. Ważne, że interes się kręci tradycyjnym polskim sposobem: oszukać,
        wykorzystać i kasę sobie nabić.
        • Gość: pete Re: Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców IP: *.171.32.2.crowley.pl 29.11.07, 16:16
          Jakby była bystra, to drugie tyle wyciągnęłaby od pracodawcy.
          Legalnie. W sądzie.
        • Gość: Zdziwiony Re: Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców IP: *.ols.vectranet.pl 29.11.07, 16:22
          Jestem lekko zdziwiony wpisami.Znam kilka osób które pracują jako
          sprzedawcy jak również kilku pracodawców.Jeden z nich proponował na
          początek pracę za 1300 netto + % od obrotu! Więc jak się człowiek
          postara to mógłby tam zarabiać 2500-3000zł ale...chętnych nie było i
          właściciel sklep zwinął (ma jeszcze duży market)Natomiast jeżeli
          chodzi o pracowników to koleżanka pracuje w firmowym sklepie
          odzieżowym i również ma płacone od obrotu więc się stara i w dobrych
          miesiącach (a grudzień taki będzie na pewno) ma spokojnie 2tys. na
          ręke+ubrania po cenie zakupu i inne dodatki.
          • Gość: no popatrz Re: Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.07, 16:29
            To się dziw jak jesteś zdziwiony(a). Zawsze się znajdzie taki(a) co ja coś zadziwi co inni znają i wiedzą.

ps Swoje bajki to dzieciom opowiadaj a nie tym którzy zarabiają 1100PLN brutto jako sprzedawcy/kasjerki/ obsługa klienta itp
            • Gość: Zdziwiony Re: Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców IP: *.ols.vectranet.pl 29.11.07, 21:29
              Gość portalu: no popatrz napisał(a):

> To się dziw jak jesteś zdziwiony(a). Zawsze się znajdzie taki(a)
              co ja coś zadz
              > iwi co inni znają i wiedzą.
              >
              > ps Swoje bajki to dzieciom opowiadaj a nie tym którzy zarabiają
              1100PLN brutto
              > jako sprzedawcy/kasjerki/ obsługa klienta itp

Patrzę i widzę a na dodatek mieszkam w średnim (jak nie małym)
              mieście ze sporym bezrobociem.Te ogłoszenie było nawet "nagłośnione"
              w lokalnej gazecie.

P/S1 nie muszę nieczego udowadniać ale jak szukasz to sklepik (może
              ze 25-30m2) koło mojego domu poszukuje sprzedawców.Pensja od 1100
              NETTO na początek
              P/S2 nie mam dzieci więc słaby jestem w opowiadaniu bajek
              • mariuszdd TED BUNDY sprzedawca butów się odezwał 30.11.07, 10:29
                Gość portalu: Zdziwiony napisał(a):

> Gość portalu: no popatrz napisał(a):
                >
                > > To się dziw jak jesteś zdziwiony(a). Zawsze się znajdzie taki(a)
                > co ja coś zadz
                > > iwi co inni znają i wiedzą.
                > >
                > > ps Swoje bajki to dzieciom opowiadaj a nie tym którzy zarabiają
                > 1100PLN brutto
                > > jako sprzedawcy/kasjerki/ obsługa klienta itp
                >
                > Patrzę i widzę a na dodatek mieszkam w średnim (jak nie małym)
                > mieście ze sporym bezrobociem.Te ogłoszenie było nawet "nagłośnione"
                > w lokalnej gazecie.
                >
                > P/S1 nie muszę nieczego udowadniać ale jak szukasz to sklepik (może
                > ze 25-30m2) koło mojego domu poszukuje sprzedawców.Pensja od 1100
                > NETTO na początek
                > P/S2 nie mam dzieci więc słaby jestem w opowiadaniu bajek
                • 0tdr0 Re: TED BUNDY sprzedawca butów się odezwał 30.11.07, 10:35
                  Al Bundy.
                  Ted Bundy to amerykanski seryjny morderca.
          • Gość: krunky Nie ma co się dziwić IP: *.who.vectranet.pl 29.11.07, 16:33
            W hipermarketach nigdy w życiu nie dostaniesz % od prowizji. Fakt są tam premie
            kwartalne bodajże, jak sklep ma całościowo większe obroty od roku poprzedniego
            to ją wypłacają.
            Wracając do twoich znajomej to dobrze trafiła. Mam znajomego, który wolałby mieć
            % od sprzedaży, aniżeli ustaloną pensję. Nie pracuje w żadnym hipermarkecie
            budowlanym, tylko w sieci hurtowni i zajmuje się większymi dostawcami.
          • Gość: xxx Re: Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 18:08
            Jeden z nich proponował na
            > początek pracę za 1300 netto + % od obrotu! Więc jak się człowiek
            > postara to mógłby tam zarabiać 2500-3000zł ale...chętnych nie był

A czy PODAŁ w swoim ogłoszeniu to wynagrodzenie? Bo jeśli nie, to dla
            potencjalnego kandydata oznacza, że płaci tyle co wszyscy. Poza tym żyjemy w
            kraju oszustów i złodziei, więc nawet gdy czyta się taką informację, to człowiek
            nie może być pewien, czy to nie ściema (gdy przyjdzie co do czego, to okazuje
            się, że te 1300 to jednak brutto, a procent od obrotów taki, że praktycznie go
            nie ma). Niemniej jednak ogłoszenie z propozycją takich warunków płacowych
            powinno przyciągnąć zainteresowanych (jeżeli oczywiście zostało umieszczone tam
            gdzie trzeba).
      • Gość: stanisław Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców IP: *.pools.arcor-ip.net 29.11.07, 16:36
        O, o - jest robota dla Wierzajskiego i Lisa.
      • Gość: Pompiarz Re: Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców IP: *.chello.pl 29.11.07, 16:46
        Tutaj poczytajcie jakie to rarytasy zarabiają sprzedawcy...

nastacji.vel.pl/portal.php
      • Gość: Karen Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców IP: *.chello.pl 29.11.07, 18:42
        Sprzedawców potrzebują, żeby wciskać ludziom kit... a ludzie już kitu nie
        chcą... może dla odmiany trochę laku by się zdało ?
        • Gość: xxx Re: Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 20:18
          Jak ktoś sprowadził z Chin tony badziewia, które nie tylko nikomu nie jest do
          niczego potrzebne, ale w ogóle do niczego się nie nadaje, to niech teraz nie
          marudzi, że nie może znaleźć frajerów, którzy chcieliby wciskać to badziewie
          innym frajerom, i jeszcze do tego dopłacać, wykorzystując np. własny samochód.
      • Gość: filip Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców IP: *.icpnet.pl 29.11.07, 19:26
        W Media Markt sa place dla pracownikow w wysokosci 1700-2000 na reke
        plus premia miesiaczna.Nie jest tak zle.Slyszalem, ze ludzie tam
        pracujacy sa zadowoleni.
        • 0tdr0 Re: Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców 29.11.07, 20:34
          Troche przesadziles z tymi 2000. Odejmij kilka setek.
          Jednak MM w porownaniu do innych marketow (okolo 1200 brutto) nie wypada tak
          najgorzej.
          • Gość: filip Re: Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców IP: *.icpnet.pl 29.11.07, 21:02
            A jezeli napisze, ze nie przesadzilem, poniewaz tam pracuje i tyle
            dostaje jakos zwykly sprzedawca???
            • 0tdr0 Re: Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców 29.11.07, 23:20
              A jakie miasto?
      • Gość: Amerykanin Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców IP: *.socal.res.rr.com 29.11.07, 19:46
        na czym polega praca w call centers, co to sa call centers?
        • Gość: Rangheros Re: Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców IP: 65.197.200.* 29.11.07, 21:22
          Gość portalu: Amerykanin napisał(a):

na czym polega praca w call centers, co to sa call centers?

To Panie Amerykanin takie centra informacji np. w USA , jak dzwonisz
          w sprawie swoich platnosci z karty to dzwonisz do Indii, bo tam jest
          call center. Zreszta takie cos jest b. ladnie pokazane na
          filmie "Transformers" made in USA. Polecam Blockbuster Tyle z
          Californi.
      • Gość: ubu Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 20:36
        "Gazeto Wyborcza", nie kompromituj się takimi artykułami, bo stracę do Ciebie
        szacunek. Chyba ze teraz pociągniesz ten temat i Twoi dziennikarze, udając
        kandydatów zainteresowanych tymi ofertami, złożą CV, pójdą na rozmowę, a nawet
        popracują z tydzień, i potem to wszystko opiszą. Wtedy dopiero uzyskacie
        prawdziwy obraz sytuacji: w Polsce pracy brakuje, a szuka się frajerów i
        niewolników.
      • Gość: filip Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców IP: *.icpnet.pl 29.11.07, 21:03
        A jezeli napisze, ze nie przesadzilem, poniewaz tam pracuje i tyle
        dostaje jakos zwykly sprzedawca???

• Gość: Zupper Re: Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców IP: *.coopervision.eu.com 24.05.13, 11:10
          a teraz jak?
      • Gość: czytajacygazety kpiny GW IP: *.compromis.pl 29.11.07, 21:08
        Teksty na temat polskiego rynku pracy w Gazecie już dawno przekroczyły granice
        paranoi.To już nawet nie jest śmieszne.Nie jestem prawicowym oszołomem,ale może
        naprawdę byłoby już lepiej zamknąć tą gazetę,bo takie kpiny ze zwykłych Polaków
        to jednak przesada.Jakby w GW było chociaż trochę ludzi honoru to ich głównym
        tematem nie powinien być Rydzyk,Rywin itp.,ale dążenie do tego by w Polsce penja
        minimalna wynosiła minimum 2000 zł netto.To by zapewniło minimum godnej
        egzystencji.Już jest prawie 20 lat po zmianie ustroju...
        • Gość: aleksy1978 job market fiction by GW IP: *.pl.man-mn.com 30.11.07, 08:09
          W Polsce "rynek pracy" zaczyna sie od stanowisk 10 000 brutto lub
          wlasna dzialalnosc dla hurtownika/wiekszej firmy. Z jednoczesnym
          naciskiem na wynik i prace w 'czasie nienormowanym' (czytaj:
          zapomnij o rodzinie i o zyciu prywatnym).

Dlaczego nie napisza o tym artykulu? boja sie prawdy napisac?
          Wszedzie tylko ten populizm, mydlenie oczu, zwykla 'sciema'.

--> 'A to k.... Polska wlasnie!' St.Wyspianski <--
          • Gość: m15 spoko,wszak zmywaki wracają już z irlandii:)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 09:59
      • olias to cud! to prawdziwy cud!!! 30.11.07, 10:32
        mamy pierwszy z cudów Tuska.
      • Gość: Markus Firmy w Polsce potrzebują sprzedawców IP: 193.142.112.* 30.11.07, 12:00
        Potrzebują sprzedawców tylko po to by ich co chwilę zwalniać,
        dlatego nikt nie chce iść do tej roboty. A te wszystkie ogłoszenia
        to jedna wielka ściema.

Key Account Manager
        • just.justynka Byłam sprzedawczynią! Poszukuję pracy! 07.12.07, 10:20
          Byłam sprzedawczynią w jednym z hipermarketów. Kazano mi brać godziny
          popołudniowe, czyli pracowałam do godz. 22.00, wychodziłam z pracy
          o 22.30 i z sercem w gardle (praca na odludziu) wracałam przed
          północą do domu. Często musiałam pracować po 12 godzin na dobę, bo
          akurat takie było zapotrzebowanie. A gdy chciałam dopracować do 200 godzin w
          miesiącu, przy których mogłam dostać premię w wysokości 300 zł, to zawsze tak mi
          pisano grafik, abym miała 195 godzin i ani jednej więcej. Zmieniłam pracę. Niby
          miałam być sprzedawcą, a byłam wielbłądem do ustawiania towaru. Po tygodniu tak
          mnie bolał kręgosłup, że po prostu zwolniłam się.
          Drodzy pracodawcy! Zacznijcie wreszcie szanować swoich pracowników
          i zacznijcie wreszcie odpowiednio ich wynagradzać! Unikniecie ciągłego
          zwalniania się pracowników i złej pracy z ich strony.
          Bo oni zatrudniając się u was myślą tylko o tym, aby szukać nowej
          i lepszej pracy. Mój narzeczony pracuje w call-center. Wynagrodzenie
          6 zł netto za godzinę, praca w wielkiej sali, gdzie nie można się
          skupić przy rozmowie, bo rozmowy innych mu przeszkadzają.
          Szukamy obydwoje (po maturze, uczący się zaocznie) ciekawej pracy,
          w godziwych warunkach, w której moglibyśmy i uśmiechnąć się, i być
          zadowolonym z pracodawcy i z osób z nami pracujących, w miarę dobrze
          płatnej. Nie mamy już siły wysyłać kolejnych CV, czy też je roznosić
          po sklepach (bez żadnego odzewu). Chcemy pracować i nie rozważać
          myśli o wyjeździe z kraju. Czy jest ktoś, kto nas zatrudni?
          Jesteśmy naprawdę sympatyczną i pracowitą parą, jeszcze bardzo
          chętną do pracy.
          just.justynka@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka