Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy wrócić do starej pracy?

IP: *.smstv.pl 03.12.07, 19:07
    Pół roku temu zostałam zwolniona gdyż podobno nie zawsze sobie
    radziłam.....jak odchodziłam uczyłam nowej dziewczyny pracy w biurze, ona
    nadal tam pracuje, jednak kilka dni temu zadzwonił szef, że potrzebują jeszcze
    jednej osoby, a że ja jestem w temacie to mnie by chcieli??? Z jednej strony
    bym chciała gdyż teraźniejszą pracę i tak chciałam zmienić..z drugiej raz mnie
    zwolnili..raz stwierdzili, że się nie sprawdziłam, więc mogą znowu tak
    stwierdzić?? może nie powinno sie wracać tam skąd nas raz zwolnili??? czy ktoś
    ma może doświadczenia w tej kwestii??
    Obserwuj wątek
      • anula36 Re: Czy wrócić do starej pracy? 03.12.07, 19:20
        tak, przyjma a potem znow zwolnia, jak im przestaniesz byc potrzebna.
        Dobrze sie zastanow nad powrotem w miejsce, skad juz raz wylecialas.
        Ewentualnie jako praca dodatkowa na umowe zlecenie w wolnym czasie i jak dla mnie to wszystko.
      • Gość: Aggie Re: Czy wrócić do starej pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 20:38
        Z własnego doświadczenia wiem, że faktycznie nie warto wchodzić dwa razy do tej
        samej rzeki. Zastanów sie dobrze, bo skoro wczesniej cos im w Tobie nie
        pasowało, to czemu miałoby sie teraz odmienić? Zapewne nie mogą znaleźc nikogo
        innego na Twoje miejsce i sa juz skłoni znowu Ciebie zatrudnić. Tylko na jakich
        warunkach? Dowiedz się, czy dadza Ci wyższa pensję. Jeżeli nie, możesz ich olac
        i szukac czegoś innego, a nie zadowalac się odgrzewanym kotletem.
        • Gość: Paulinka Re: Czy wrócić do starej pracy? IP: *.smstv.pl 03.12.07, 22:07
          Wtedy pracowałam tez na umowę zlecenie bo się uczę i im i mi to pasowało, i
          teraz tez tak pewnie będzie bo nadal studiuje zaocznie....tylko że wtedy to było
          na umowe zlecenie ale 8 godz dziennie, a teraz mam już trochę mniej czasu
          • snajper55 Re: Czy wrócić do starej pracy? 04.12.07, 00:47
            Gość portalu: Paulinka napisał(a):

> Wtedy pracowałam tez na umowę zlecenie

No to nie zostałaś zwolniona.

S.
            • Gość: Ilona Re: Czy wrócić do starej pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 13:52
              jeśłi lubisz dwa razy wchodzić do tej samej rzeki...
              Ale jeśli pracowałas na zlecenie i teraz też załóżmy sie zgodzisz
              to masz szanse na umowę o pracę. Możesz być pewna ze twoja praca
              została doceniona i jesteś wartościowym pracownikiem dla firmy
              skoro dzwonią i pytają czy chcesz współpracować z nimi dalej.
              • Gość: fafik Re: Czy wrócić do starej pracy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 14:09
                sprawa jest prosta. nie moga znalezc czlowieka to pomysleli o tobie.
                u mnie w pracy zwolnili babke i teraz tez zaluja, bo nie moga
                znalezc nikogo za takie zenujace pieniadze jakie proponuja
                • Gość: Aggie Re: Czy wrócić do starej pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 14:17
                  Tak samo miałam i ja. Odeszłam wreszcie, a miesiąc potem miałam telefon, czy bym
                  im nie mogła pomóc, bo to, bo tamto. Dzwoniła sama szefowa. Odmówiłam i
                  powiedziałam, że skoro pozwoliła mi odejść, to nie uważam za swój obowiązek
                  jakiekolwiek pomaganie jej.
                • snajper55 Re: Czy wrócić do starej pracy? 04.12.07, 15:36
                  Gość portalu: fafik napisał(a):

> u mnie w pracy zwolnili babke i teraz tez zaluja,

Ale jej nikt nie zwolnił, skoro pracowała na umowę zlecenie. Po prostu nie
                  podpisano z nią kolejnej umowy zlecenia i tyle. Ona tam nie była w ogóle
                  zatrudniona.

S.
                  • Gość: fafik snajper IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 15:44
                    nie skumales o co mi chodzilo?? wez slownik i sprawdz takie
                    slowko ,, analogia"
                    • Gość: klara Re: snajper IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 15:50
                      Ale śmieszne..........:D
                      Co zatem było powodem wcześniejszego zwolnienia ciebie z pracy? Co
                      wcześniej niby "niezawsze sobie radziłaś" -chyba bzdura.
      • Gość: lab.. Re: Czy wrócić do starej pracy? IP: *.wlb.vectranet.pl 04.12.07, 21:31
        Jeśli to tylko na lepszych warunkach niz poprzednio.
        • Gość: Robcio Re: Czy wrócić do starej pracy? IP: *.wro.vectranet.pl 04.12.07, 21:45
          zaśpiewaj im wyższa stawkę i jeśli sie zgodza to idz a jak nie to czekaj az
          bardziej zmiekną :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka