Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w REMES

• Gość: Viola Re: praca w REMES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.10, 20:16
        Ludzie jakie wy brednie piszecie jestescie żałosni!!! najlepiej
        zwalic wine na firme ze jest beznadziejna jak sie pracowac nie
        chce ,nikt was nigdzie nie polozy i nie da kasy ,idac na rozmowe
        rekrutacyjna znaliscie warunki przyjecia sie do firmy....i co
        zdecydowaliscie sie??? pytam po co po to zeby teraz pisac takie
        brednie ???ja pracuje juz 1.5 roku w firmie w kujawsko-pomorskim i
        jest super koordynator jest dla nas pomaga jak potrzeba szefostwo
        tez ok a pracowac wszedzie trzeba pieniadze wplywaja na czas albo
        wczesniej co rzadko sie w dzisiejszych czasach zdarza!!! najlepiej
        pisac zle o firmie tylko proponuje zaczac od siebie dlaczego wam sie
        nie udało byc moze nie nadawaliscie sie do tego ??? a nie odrazu
        firma zła ?? proponuje isc do Biedronki albo do Polo na 15-16 godz
        pracy za 800zl tam bedziecie lezec napewno,a jeszcze jedno i napewno
        dostaniecie auta sluzbowe!!! Najłatwiej kogos osadzac z gory i winic
        za swoje niepowodzenie firma jest naprawde super i warto sprobowac
        nie słuchajac innych to ze komus sie nieudało nie znaczy ze Tobie
        sie nie uda pozdrawiam Viola
        • Gość: Zorientowany na czasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 19:45
          To nie Firma jest zła, ale krach sprzedaży domowych i sprzedaży w
          ogóle :( Jeśli ktoś chce być PH w sprzedaży bezpośredniej - nie ma
          lepszej Firmy, ale w tej chwili nastały ciężkie czasy nawet dla tych
          najlepszych :( :( :(
          • Gość: Viola Re: na czasie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.10, 20:46
            Zgadzam się w 100% firma nie jest zła a kryzys dopada kazdego!!!
            wystarczy porozmawiać z innymi Ph i powiedzA to samo wszędzie
            lipa,ale cóz trzeba wierzyć że będzie dobrze a taksię stanie
            pozdrawiam..:))
      • Gość: Anna.Nowak Re: praca w REMES IP: 81.210.3.* 13.01.10, 10:52
        Hej
        Niedawno przeprowadzilam sie do poznania i poszukuje pracy. Chciałbym się
        dowiedzieć jak wygląda praca telemarketerki bo zostala mi polecona a chcialabym
        zasięgnąć obiektywnych opini

Dzieki z gory
        • Gość: Gupik Re: praca w REMES IP: 212.244.205.* 16.01.10, 12:47
          Żenada. Cała firma, koordynatorzy i Ph to jedno wielkie G....!!! Niedługo
          nastąpi koniec tej wiejskiej firemki z wijskiego miasteczka.
          • Gość: Horton Re: praca w REMES IP: 212.244.205.* 16.01.10, 23:56
            www.youtube.com/watch?v=wc2627vNXHs
          • Gość: viola Re: praca w REMES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.10, 13:17
            Witaj głupek- ah sorki gupik mysle ze ta jednaliterka nie robi
            roznicy bo sama wypowiedz swiadczy o tym ze polknales jedna literke
            w swoim niku skad w tobie taka nienawisc do tej firmy?? ludzie
            ktorzy się nie nadaja do tej pracy wypisuja takie zalosne komentarze
            amoze spojrz w lustro i zacznij od siebie a potem zwalaj wine na
            kogos!!!
            • Gość: GUPIKI Re: praca w REMES IP: 212.244.205.* 17.01.10, 14:22
              Jest nas więcej:)
              • Gość: gość Re: praca w REMES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.10, 12:46
                Gupiku masz rację że jest nas więcej.Zwolnili masę ludzi-no cóż zatrudnią nowych
                i będzie refundacja nowych miejsc pracy.Dziś dzwoniłam do inspekcji pracy i
                wnoszę oficjalną skargę na remesa.To co oni wyczyniają z ludzmi przechodzi
                ludzkie pojęcie.Miałam wypadek przy pracy-zero reakcji ze strony firmy.Dostałam
                świadectwo pracy z którego wynika że zwolnienie mam płatne jak zwykłe
                chorobowe,nie jak wypadkowe.W sumie podczas zwolnienia wypadkowego dostałam
                papier że nie pracuję.
                • Gość: garnek Re: praca w REMES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 21:59
                  "....po co sfary głupie wnet i tak zginiecie w zupie" ha ha ha nierrrroby i
                  plociuchy jedne
                  • Gość: Horton Re: praca w REMES IP: 212.244.205.* 18.01.10, 22:10
                    Sfary to się raczej tak pisze SWARY. Fail
                    • Gość: Horton Re: praca w REMES IP: 212.244.205.* 18.01.10, 22:19
                      A to feler:)
                  • Gość: mikolaj Re: praca w REMES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.12, 14:43
                    poszukuje handlowca z domowek z krakowa, ktory przyuczy mnie odrobine do zawodu zaplace
            • Gość: byla ph Re: praca w REMES IP: *.icpnet.pl 18.01.10, 22:36
              wypie...j viola srola szmata ku... skAD TY SIE URWALAS ?????!!!
              MASZ SOBIE DRUGIEGO CZLOWIEKA ZA NIC ????????
              • Gość: zorientowany Re: praca w REMES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 23:30
                Daliście się nabrać Gupikowi!!! :( Na takie wpisy się NIE
                odpowiada!, bo zniżamy się do jego poziomu... ;( , a tak osiągnął to
                co chciał i teraz ma radoche....
              • Gość: viola Re: praca w REMES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 09:54
                Posłuchaj kobieto o ile mozna tak Cie nazwac?? bo z tego co sie
                orientuje pisze kobieta??Dziewczyno jaka Ty musisz byc prosta
                urzywajac takich słow nie dziwie sie ze nie pracujesz juz!! dlaczego
                mam wyp... dlatego ze Tobie sie to nie podoba ?? bo znalazł sie ktos
                kto piszę prawde o takich nieudacznikach jak Ty!! odpowiem ci na
                Twoje żenujace pytanieMASZ SOBIE DRUGIEGO CZLOWIEKA ZA NIC ????????
                szanuje kazdego człowieka i nie mam go za nic ale sznuje ludzi a
                nie takie ZERO JAK TY!! PRZEPRASZAM BO W TYM MOMENCIE OBRAZIŁAM
                ZERO!!! i nie oceniaj pochopnie ludzi jak ich nie znasz bo kiedys Ci
                sie to odbije ale widac po tresci wypowiedzi ze jestes od PŁUGA
                ODERWANA I NIE DZIWIE SIE ZE NIE PRACUJESZ BO WSTYD FIRMIE
                PRZYNOSILAC !! pracujac w REMESIE trzeba miec klase i kulture a
                Tobie jej brakuje jak widac!!!!zwisa mi to kim mnie nazywasz i jak
                obrazasz pokazujesz tym poprostu swoj poziom inteligencji mniejszy
                niz i zero !!! KOBIETA TAK PROSTA I PRYMITYWNA AZ WSTYD ZE JESTES
                KOBIETA!! Żegnam!!!1
                • Gość: DAXO Re: praca w REMES IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.10, 22:03
                  HA HA JAK KTOŚ MA KLASE I KULTURE TO NAPEWNO TAM NIE PRACUJE, BO PO
                  CO ZA TE NĘDZNE PROWIZJE MASAKRA
                  • Gość: ph Re: praca w REMES IP: *.net.azartsat.pl 28.01.10, 21:50
                    To prawda,nie warto tam pracować-nędza jakich mało...
                    • Gość: Horton Re: praca w REMES IP: 212.244.205.* 28.01.10, 23:06
                      Wszyscy tak krytykują a ciekaw jestem czy wiecie ile taka pościel kosztuje np w
                      Niemczech czy choćby we Włoszech? Bo z tego co się orientuję to wychodzi jeszcze
                      drożej.
                      • Gość: ON Re: praca w REMES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 09:18
                        A w CHINACH jaki jest koszt wyprodukowania takiej pościeli ????????
                        POMYŚL O TYM .
                        • Gość: Horton Re: praca w REMES IP: 212.244.205.* 31.01.10, 10:35
                          Ale koszty produkcji to jedno a cena to drugie. Ile wychodzi koszt
                          wyprodukowania adidasów w chinach a przecież kosztują wcale nie taniej. I sa
                          bardzo dobrej jakości. A zobacz ile zapłacisz za ADADASY z rynku wyprodukowane w
                          Polsce. Pomyśl o tym!!!!
                  • Gość: gość Re: praca w REMES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.10, 14:15
                    chciałabym chociaż raz w miesiącu tą "marną prowizję"... najlepsi zarabiają miesięcznie po
                    50 tysięcy.... Nędzną prowizję miał nędzny handlowiec... dobrego pracownika nigdy sami nie zwolnili...
                    • Gość: debeściak Re: praca w REMES IP: 188.33.25.* 21.09.10, 18:15
                      hahahahahahahah.......dobre sobie!!!50 tys.......hahahahah, nic dziwnego, że firma nie ma kasy, jak Ci co ledwo 20tys. obrotu mają, zarabiają po 50tys. Czyli, że jak- zarabiają więcej niż sprzedają? Ciekawa logika, heheheheheh.
                      Kolega zdaje się przysnął gdzieś w 2007/2008 roku, kiedy były obroty i była kasa.
                      A że dobrych pracowaników nie zwalniają- pewnie- SAMI ODCHODZĄ!!!
      • Gość: Marian Re: praca w REMES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 14:17
        Właśnie wróciłem ze spotkania z firmą REMIS a właściwie pracownikami
        firmy handlowej, NAJWYŻSZY STOPIEŃ MANIPULACJI LUDŹMI, GRANIE NA
        UCZUCIACH, ORAZ NA ICH PIENIĄDZACH.
        • Gość: DODA Re: praca w REMES IP: *.tosa.pl 01.02.10, 17:32
          PEWNIE NIC NIE KUPIŁES BO CIĘ NIE STAĆ !!!!!!!!! WEŻ SIĘ ZA PRACĘ TO
          SOBIE KUPISZ A NIE TYLKO SZCZEKASZ!!!!!!!!!
          • Gość: gregory dla dody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 20:18
            doda albo ty jestes tak tepa albo włascicielowi remesa loda robisz
            • Gość: Horton Re: dla dody IP: 195.205.123.* 03.02.10, 22:08
              Wulgary to sobie Gregory dla znajomych zostaw, bo za chwilę z tego forum nam
              zrobisz śmietnik. A chyba nie chciałbyś grzebać w śmietniku. Prawda??
              • Gość: loko Re: dla dody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 15:59
                To juz jest śmietnik
            • Gość: DODA Re: dla dody IP: *.tosa.pl 05.02.10, 22:36
              CO ZWOLNILI CIE ???????JAK SIE ZA NIC KASE BRAŁO TO BYŁO OK A TERAZ
              TO PROBLEM I FIRMA JEST BLEE.
              • Gość: DODA Prawda jest taka!! IP: *.tosa.pl 05.02.10, 22:53
                Prawda jest taka jak wypłaty były dobre to było cacy.Auta
                firmowe,wyjazdy na wakacje.a tu naglesamochody odebrane, zwolnienia
                degradacje i sie zrobiło wielkie halo.A mysleliscie co by było gdyby
                Remesa nie było???????? ale najgorsze jest to obgadywanie firmy no i
                włascicieli!! ludzie co z wami??
                • Gość: zla Re: Prawda jest taka!! IP: *.icpnet.pl 12.02.10, 14:07
                  To juz nie chodzi o sama kase bo nawet teraz tez idzie zarobic.Ale
                  to co sie dzieje w telemarketingu w oddziale w poznaniu to
                  przechodzi ludzkie pojecie.Kierownizka i koordynatorzy traktuja nas
                  jak smieci,panuje samowolka wprowadzaja nam rozne zasady o ktoryc
                  opalenica nie wie.Ciekawe czy prezes wie co sie dzieje w
                  poznaniu.Pozwalniali góre w opalenicy a za pozanan tez powinni sie
                  wziasc.To co teraz sie wyprawia-masakra,wiec jezeli w ogloszeniu
                  znajdziecie tekst ze firma zapewnia mila atmosfere to totalna bzdura
                  a zapewnic moga jedynie mobing!
                  • Gość: Gupik Re: Prawda jest taka!! IP: 195.117.15.* 14.02.10, 19:53
                    Od jutra ma się ocieplić. Raczej wszyscy mają dość już tej "pięknej" zimy. Może
                    napiszcie jak wam się udało przetrwać bez pracy w tej firmie. Co teraz robicie?
                  • Gość: Mała Re: Prawda jest taka!! IP: *.chello.pl 01.09.10, 10:55
                    Ja od tygodnia przed rozpoczęciem pracy włączam dyktafon w mp3 i nagrywam cały
                    dzień. Zbieram sobie materiały na przyszłość ;-)
                    • Gość: oko Re: Prawda jest taka!! IP: *.tosa.pl 01.09.10, 13:27
                      Mała zamontuj sobie kamere w torebce!!!!buhahaaa
                      A jak ci tak źle to proponuje się zwolnic przecież inne firmy
                      czekają z otwartymi drzwiami na takie osoby jak Ty!!!!
                      • Gość: Mała Re: Prawda jest taka!! IP: *.chello.pl 01.09.10, 20:16
                        Dobry pomysł, dzięki!
            • Gość: DODA Re: dla gregora od DODY IP: *.tosa.pl 05.02.10, 22:56
              NIE MIERZ WSZYSTKICH SWOJA MIARKA BUCU!!!!!!!!!!
              • Gość: Horton Re: Bez tematu IP: 195.205.123.* 10.02.10, 08:07
                Wymarzona pogoda na sprzedaż.
                • Gość: aga Re: Żenada IP: 109.243.157.* 11.02.10, 23:22
                  miałam przyjemność dzisiaj brać udział w prezentacji - ŻENADA -
                  gostek ze sztucznie wyreżyserowanym tekstem prowadzący pokaz. !!!!
                  Chamska i wulgarna nagonka na kienta ( jelenia). ŻENADA
                  • Gość: Horton Re: Żenada IP: 195.117.15.* 12.02.10, 12:27
                    hmm... Żenada. To słowo jest mi bliskie. Uważasz, że Ty jesteś myśliwym a cała
                    reszta to "jelenie"? Skoro tak Ci się nie podobało to na czym polegała
                    "przyjemność"? Ale przynajmniej przystojny był?;)
                    • Gość: Gość Może jakieś konkrety IP: 88.220.179.* 16.02.10, 17:11
                      Witam,
                      Sporo tu sprzeczek, kłótni, nawet obelg. ale konkretów niewiele. Może ktoś
                      napisze co teraz w Remesie się dzieje. Czy to prawda, że kończą z pościelą i
                      przerzucają się wyłącznie na garnki? Jak wyglądają zarobki, jaka jest podstawa?
                      od jakiej sprzedaży jest prowizja? i jaka to prowizja.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: DODA Re: Może jakieś konkrety IP: *.tosa.pl 16.02.10, 22:24
                        praca jest spoka buractwo powoli zostaje zwolnione i bedzie jak
                        kiedys. jak chcesz tam pracowac to idz i sie przekonaj
                        osobiscie .pozdrawiam.
                        • prosze_o_info Re: Może jakieś konkrety 23.02.10, 16:40
                          Ja również poprosze o konkrety bo zastanawiam się nad wysłaniem
                          aplikacji na stanowisko PH, a co tu można przeczytac to wykluczajace
                          się opinie.
                    • Gość: Waldi praca IP: 88.220.179.* 19.02.10, 14:46
                      Witam,
                      Mam ofertę pracy dla byłego prelegenta. Mała wełniarska firma z poznania
                      nastawiona na materace ortopedyczne i poduszki rehabilitacyjne.Zaledwie kilka
                      teamów(nie trzeba pracować na wielu ludzi na "górze". Przyjazna atmosfera,
                      terminowa wypłata. Prowizja na poziomie 4%. Chodzi o pracę w tygodniu, na
                      zorganizowane prezentacje. mamy już 2 osoby do teamu, szukamy tylko prelegenta i
                      rozpoczynamy pracę. Wszystko jest już dogadane.
                      dla zainteresowanych kontakt na maila: wiwaldi@o2.pl
                      (celowo nie podaje tel żeby uniknąć głupich tel.)

Naprawdę polecam.
                      Pozdrawiam
                  • Gość: DODA Re: Żenada IP: *.tosa.pl 16.02.10, 22:26
                    aga jestes blaszka haha ale to rodzinne u was!!!
                    • Gość: pracownik Re: Żenada IP: *.waszyngtona.trustnet.pl 17.02.10, 12:10
                      kasa ok.910 na rękę,opłaca się sprzedawać powyżej 12000,wtedy wychodzi jakieś
                      1800 na czysto,za przelewy ich (przez ciebie zarobionej ciężko kasy) płacisz
                      sam,za papiery do firmy polecony priorytet 5.10 raz albo dwa w tygodniu,za
                      telefon sam,a umawiasz sobie klientów sam....:)
                      • Gość: aga Re: Żenada IP: *.waszyngtona.trustnet.pl 17.02.10, 12:35
                        lepiej niż siedzenie za biurkiem chociaż pogada słaba,a ludzie z do świadczeniem
                        zarabiają naprawdę nieżle...
                        • Gość: on Re: Żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 17:07
                          Niby lepiej jak siedzenie za biurkiem ,ale do biura idę na 8 godz od
                          7 do 15 soboty niedziele wolne nie interesuje mnie umawianie
                          wizyt.A tutaj praca raczej popołudniu chyba ,że babcie emerytki
                          znajda czas między śniadaniem a obiadem, jak coś Ci spadnie lipa nie
                          sprzedaz nic w ciągu pieciu dni jedziesz w soboty i niedziele .A
                          nieraz żeby sprzedać te 12000 musisz sie naprawde nakręcic niby
                          mało myslę sobie a jednak troche wysiłku kosztuje .To prawda ,że
                          doswiadczeni handlowcy zarabiają ,ale orają jak woly wyjezdzają
                          rano wracają poznym wieczorem kiedy ich dzieci juz śpią .
                          • Gość: Gość Re: IP: 88.220.179.* 17.02.10, 23:06
                            No ok. Piszecie, że mam się sam przekonać. Tyle, że bez doświadczenia w branży
                            raczej nie zostanę przyjęty. Skoro zwalniają (redukują) to zostaną tylko
                            najlepsi. Spotkana umawiane samemu? a co to nie ma już telemarketingu? chodzi o
                            tzw. domówki chyba. Nie ma już dużych prezentacji umawianych przez panie z
                            telemarketingu??? Czy po prostu na dużych nie ma sprzedaży?
                            Pozdro
                            • Gość: Waldi Praca IP: 88.220.179.* 19.02.10, 14:47
                              Witam,
                              Mam ofertę pracy dla byłego prelegenta. Mała wełniarska firma z poznania
                              nastawiona na materace ortopedyczne i poduszki rehabilitacyjne.Zaledwie kilka
                              teamów(nie trzeba pracować na wielu ludzi na "górze". Przyjazna atmosfera,
                              terminowa wypłata. Prowizja na poziomie 4%. Chodzi o pracę w tygodniu, na
                              zorganizowane prezentacje. mamy już 2 osoby do teamu, szukamy tylko prelegenta i
                              rozpoczynamy pracę. Wszystko jest już dogadane.
                              dla zainteresowanych kontakt na maila: wiwaldi@o2.pl
                              (celowo nie podaje tel żeby uniknąć głupich tel.)

Naprawdę polecam.
                              Pozdrawiam
        • Gość: tralala Re: praca w REMES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 00:59
          to jest sprzedaż bezposrednia a nie sprzedawanie skarpetek na bazarze
          • Gość: seba to praca porównywalna do cyganów IP: *.xdsl.centertel.pl 29.05.10, 14:16
            handel obwoźny towar prosto z auta koczowiniczy tryb zycia jak cygan.
            P.S UWAGA NA MARIE NEUMANN(DEWOTKĘ) TO KAPUŚ!
      • Gość: ja Re: praca w REMES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.10, 15:36

zapraszam do wspólpracy mala fajna firma wolir@interia.pl
        • Gość: ja Re: praca w REMES IP: 81.219.163.* 25.02.10, 19:44
          A ja po roku pracy mam zamiar sam rozkręcić taką firmę.
          Teraz w Remesie robię ok 16000 obrotu i mam z tego niecałe 3000 na
          rekę.Znam cały biznes ,koszty ,biurokrację.Towar mozna kupić hurtowo
          za 20% ceny Remesa ,po odliczeniu kosztów z obrotu 16000 zostanie
          połowa w kieszeni.Warto zaryzykować ?
          • Gość: Horton Re: praca w REMES IP: 195.205.123.* 26.02.10, 13:22
            Chyba cos Ci się p o p i e r d o l i ł o. Pozdr
            • Gość: ja Re: praca w REMES IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.10, 15:52
              A niby co mi sie popie...ło ?
              • Gość: Horton Re: praca w REMES IP: 195.205.123.* 27.02.10, 20:16
                20% hurtowo.Jak przy obrotach 16 tys za chcesz ją kupić hurtem. Poza tym,
                uważasz, że takie firmy pozwalają sobie na konkurencje takim detalistom jak Ty
                czy Ja. To raczej niemożliwe. Poza tym możesz sprzedawać "gó..." za ciężkie
                pieniądze albo porządne rzeczy za rozsądną cenę. Ja wybieram to drugie. Pzdr
                • Gość: ja Re: praca w REMES IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.10, 22:26
                  Jeśli jesteś pracownikiem Remesa to mam wrażenie że już zrobiono
                  Ci "pranie mózgu".Popatrz w necie za ile można kupić towar.Dobra
                  jakościowo kołdra ( mam kontakt z producentem),nie gorsza od Remesa
                  kosztuje ok.200 zł.Myslisz że koszt wytworzenia w Remesie jest
                  większy ? Z czego by się ta firma utrzymała gdyby zarabiała na
                  kołdrze np.20%.Jesli min.obrót akwizytora od którego dostaje
                  prowizję wynosi 11500 zł,z tego koszty to podstawa min.krajowa ok
                  850 plus prowizja 1200 , utrzymanie samochodu,ZUS,podatki itp.Do
                  tego dochodza koszty utrzymania całej biurokracji
                  (Opalenica ,Poznań,koordynatorzy)to przypuszczam że 50 % zysku z
                  kołdry to i tak mało.
                  A niby jak konkurencja ma mi zabronić czy uniemozliwić działalność.
                  Wejdę w rynek z towarem tańszym,z dużą ilością róznorodnych gadżetów
                  dla potencjalnych klientów ( czego skostniały Remes nie potrafi)i
                  napewno ODNIOSĘ SUKCES.
                  • Gość: Horton Re: praca w REMES IP: 195.205.123.* 01.03.10, 07:06
                    Powodzenia.
                  • Gość: zorientowany Re: praca w REMES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 20:03
                    NIE odniesiesz sukcesu ! :( -z tej prostej przyczyny, że cała
                    sprzedaż domowa (wełny, garków, pudełek do lodówki, mat do wanny,
                    szmatek ...itp) wali się na łeb, na szyję ! :( . Tak jak już dawno
                    skończyła się w USA, skąd przyszła 20 lat temu (Amway, Herbalive
                    itp). Już tylko niedobitki pozwalają się nagabywać do wydawania
                    własnych pieniędzy w swoich własnych domach!!! I tylko jeszcze
                    renoma i slogan PZU: "duży może więcej" pozwala nielicznym,
                    najbardziej zdeterminowanym PH cokolwiek zarobić (oczywiście
                    całodniowym wysiłkiem i ogromną odpornością psychiczną). Jeśli ktoś
                    kończy pracę w Remes i ma choć trochę oleju w głowie, to na pewno
                    nie pójdzie znowu usiłować sprzedawać czegokolwiek po domach !!!
                    • Gość: Horton Re: praca w REMES IP: 195.117.15.* 01.03.10, 20:48
                      To prawda. Ciekaw jestem jak się powodzi grupom z takich województw jak
                      mazowieckie czy podlaskie, bo raczej lepszych koordynatorów niż byli w tych
                      grupach nie spotkałem.Pozdr
                      • Gość: zorientowany Re: praca w REMES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 10:21
                        Niestety, teraz to już się nikomu dobrze nie powodzi... :(
                      • Gość: egon Re: praca w REMES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 23:41
                        Jak nie spotkałeś lepszych podobno z Kujawsko -Pomorskiego jest
                        najlepsza ....ha ha ha
                    • Gość: ona Re: praca w REMES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 20:56
                      Racja!!! Cieszę się ,że juz nie pracuję w REMESIE ;-)
                      • Gość: Horton Re: praca w REMES IP: 195.117.15.* 01.03.10, 21:09
                        Tak? Ja natomiast nadal czuję sentyment do tej firmy
                        • Gość: WS Re: praca w REMES IP: 195.205.123.* 02.03.10, 07:31
                          Jeśli chciałbyś/chciałabyś pracować z nami pisz gg 2992332
                        • Gość: gość Re: praca w REMES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.10, 11:29
                          Ale jaja koordynator z w-mazurskiego zdegradowany do zwykłego ph.
                          • Gość: Ryszard Re: praca w REMES IP: 195.205.123.* 12.03.10, 19:53
                            A to wstyd?
                      • Gość: ewa Re: praca w REMES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 01:00
                        Remes też się cieszy
                        • Gość: Idlik Zawsze chciałem wyłudzać pieniądze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 03:00
                          Jak ktoś ma za dużo pieniędzy to super, bo chyba wszystkie produkty,
                          oferowane przez firmę Remes, można kupić za nie więcej niż 20%
                          ceny
                          podawanej przez firmę. Niejednokrotnie są to produkty o
                          lepszych właściwościach. Oczywiście produkty, którymi handluje firma
                          Remes, są bardzo dobrej jakości, no ale bez przesady ;)
                          Byłem na spotkaniu, widziałem...
                          Komplet kuchennych garów 18 el sprzedają za 7000zł, potem z
                          okazji 18 urodzin obniżają do 3700
                          wylosowanym "szczęśliwcom", gratisy dają...itd...
                          A na Allegro 27-częściowy zestaw garnków firmy BergHOFF jest za
                          470
                          , a zestaw MILLERHAUSa za 390... i to samo grube dno, nawet
                          grubsze, 7-mio warstwowe, ta sama stal chirurgiczna itp...

Jest to zwykłe wyłudzanie pieniędzy. Nigdy nie chciałbym
                          czegoś podobnego robić. Wole żebrać na ulicy!!! niż pracować w
                          Remesie i wciskać ludziom takie coś.
                          Wiem, że mówicie że to praca, jak każda inna, i jakoś trzeba sobie
                          radzić w życiu, ale przecież jakieś zasady obowiązują! jak nie w
                          handlu to przynajmniej w życiu.
                  • Gość: nico Re: praca w REMES IP: *.net.inotel.pl 20.04.10, 22:12
                    zycze Ci poowodzenia. Sam tak zrobilem. Wymaga to wiekszej
                    dyscypliny i pracy na podstawie innyhc kontaktow (np z ksiazki
                    telefonicznej), ale wszystko pozstale jest tak jak piszesz. Welen
                    mozna dostac za 20/30 procent ceny oferowanej przez remesa. Sam
                    Remes pozyskuje welne oczywiscie jeszcze taniej ale jak widac na
                    forum niektorzy przeszli chyba lekkie pranie mozgu.
      • Gość: rak praca polega na oszukiwaniu ludzi IP: *.dabnet.pl 29.03.10, 12:22
        Praca polega na oszukiwaniu ludzi. I na naciąganiu. I na wciskaniu biednym
        ludziom złudzeń. Za potworne ceny. Cóż. Ja zawsze powtarzam, że uczciwość w
        relacjach sprzedawca - klient jest najważniejsza. Jak raz ktoś jest nie fair to
        traci klienta nie tylko w mojej osobie. Już ja potrafię zrobić antyreklamę.
        • Gość: MAJKI Re: praca polega na oszukiwaniu ludzi IP: *.tosa.pl 05.04.10, 12:45
          TWOJA LALA FAJNIE CIAGNIE HEHE
        • Gość: hej Re: praca polega na oszukiwaniu ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 00:23
          sobie zrobiłes i starczy,
        • Gość: papa Re: praca polega na oszukiwaniu ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 00:57
          Sam się wciskasz , ciebie to bym nie kupił za 5 zł, jak masz problem to mów
          konkretnie o co chodz, żaden klient jeszcze mi nie powiedział , że zły zakup zrobił
      • Gość: hooltay Re: praca w REMES IP: 82.177.25.* 29.03.10, 20:22
        Zapraszam do podzielenia sie doświadczeniami i opiniami na opinieopracodawcy.ubf.pl/news.php
        Pozdrawiam

P.S.
        Zapraszam do uzupełniania Czarnej Listy Pracodawców
        Zarejestruj sie i wypowiedz.
        • Gość: nika Re: praca w REMES IP: 88.220.176.* 01.04.10, 14:04
          Witam pracowałam w remesie sporo czasu/.// kiedys to była firma...duze pieniadze
          wyjazdy integracyje w super hotelach.. lansiarstwo itd... teraz nie ma juz
          starej ekipy zostały tylko lizuski szefa... niestety począwszy od panny
          wawrzyniak niosiacej sie po całej firmie jak by była pępkiem świata i gwiazda
          Hollywood skonczywszy na panu płócienniku ktory nie ma pojecia o swojej
          pracy...bo jako dyrektor tez powinien jechac i pomoc przedstawicielom a on mysli
          tylko nad tym jak to zarobic i nic sie nie narobic.. PH to osoba odpowiedzialana
          za sprzedaż jest to bardzo ciezka praca dlatego chyle czoła przed osobami ktore
          dawaja rade i ktore naprawdse we ciezkich czasach gdy rynek jest nasycony
          potrafia cos sprzeadc. Ogolnie firma jest oki niegdy nie było problemów z
          wypłata itd.. ale niektórzy ludzie ktorym za duzo sie wydaje to naprawde sa
          smieszni .Pozdrawiam:)
          • Gość: H Re: praca w REMES IP: 195.117.15.* 08.04.10, 22:37
            Nie wiem czy, ktoś będzie miał na tyle dużą odwagę i pochwali się otwarciem
            nowego hotelu...?? Plotki głoszą, że bardzo dużo "wypalili" światła:)
            • Gość: XXXx Re: praca w REMES IP: *.cable.smsnet.pl 14.04.10, 18:48
              Mam Pytanie. Jak jest z samochodami w remes. Chodzi mi o team śląski. Czy to prawda ze samochód słuzy tylko i wyłącznie do pracy?? Czy mozna nim naprzyklad podjechac na zakupy??
              • Gość: góralka Re: praca w REMES IP: *.tktelekom.pl 14.04.10, 21:44
                Remesie, Remesie!!! Opamiętaj się!!! Ludzie to nie idioci, jak ktoś
                pracuje dla Was to szanuj ich!!! Pracowałam w firmie kawał czasu,
                zarobki super, nigdy nie było po terminie ino czasami przed.... tyle
                dobrego (prawda na forum - zarobki ok - nigdzie tyle nie zarobiłam).
                Ale w środku jedno wielkie G.... !!! Jak można nie szanować ludzi
                którzy robia na firmę?? Żaden dyro czy krd nigdy nie pochwali Ciebie
                bez ale.... ile byś nie zrobiła(a) - MAŁO!!! Jeśli nie masz rodziny,
                liczysz tylko kasę - to jest miejsce dla Ciebie. Pytasz o auto?
                Jeśli sprzedajesz to możesz pojechać na zakupy, jak jesteś pupilkiem
                krd to możesz rozpisać lewiznę i pojechać na weekand w góry - nie
                polecam bo i tak potem krd wypomni to Tobie! Pozdrawiam wszystkich
                PH, życzę łatwych telefonów ino umów jak najwięcej!
                • Gość: zorientowany prawie koniec... :( IP: *.hsd1.il.comcast.net 20.04.10, 02:30
                  Koniec sprzedazy domowej i naciagania ludzi na zakupy po kosmicznych
                  cenach w ich wlasnych domach jest juz bliski i nieuchronny.
                  Poczatek konca to zeszla jesien, potem coraz gorzej... padaja
                  kolejne Firmy, te najlepiej sie trzymajace (jak Remes) usuluja
                  drastycznymi posunieciami jakos sie ratowac - ALE rynku to nie
                  zmieni! KONIEC wciskania ludziom ciemnoty w trakcie ich prywatnego
                  czasu, w ich wlasnych domach, za ich ciezko zarobione pieniadze. To
                  juz tylko kwestia czasu i nikt tego nie zmieni - ludzie ucza sie....
                • Gość: hej Re: praca w REMES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 00:20
                  Kasia nie szalej
                  • Gość: realista rozstanie z remes IP: *.net.stream.pl 08.05.10, 12:23
                    uważajcie przy zdawaniu towaru,jak wkładaja wam go do auta nikt z was
                    szczegółowo go nie sprawdza,a przy zdawaniu rozwijają i wąchają każdą
                    sztukę....masakra,no potem tylko obciążą kosztami i finito
                  • Gość: realista rozstanie z remes IP: *.net.stream.pl 08.05.10, 15:22
                    uważajcie przy zdawaniu towaru,jak wkładaja wam go do auta nikt z was
                    szczegółowo go nie sprawdza,a przy zdawaniu rozwijają i wąchają każdą
                    sztukę....masakra,no potem tylko obciążą kosztami i finito
                    • Gość: H Re: rozstanie z remes IP: 195.117.15.* 09.05.10, 03:22
                      Dobra, dzięki za info...
                • Gość: halo Re: praca w REMES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 00:39
                  To, że firma pada ,słyszałem już od niejednego i jednej a w szczególnosci od
                  tych co ja opuścili. Firmę najprawdopodobniej pózno dopadł kryzys. Ale przetrwa.
                  Nie wciska bublu jak inne firmy krzaki (towar dżo gorszej jakości za tą samą
                  cenę dając niewiele więcej gratisów). Pamiętajcie dobre firmy jak mercedes czy
                  tojota nie zajęczły w dobie kryzysu, zeszły z kosztów i czekają na nowych
                  klientów. Co mogę podpowiedzieć dla zarządu Remesa. Większe samochody , żeby
                  zmieściło się więcej towaru, aby przedstawiciel zawsze miał go przy sobie. I
                  żadnych rankingów na samochody- żenada. Większa podstawa zamiast premi
                  kwartalnej. Przedstawiciel nawet w złych miesiącach musi mieć za co żyć inaczej
                  kombinuje i ima się innych zajęć . Wiem ,że firma ma swoje przetestowane sposoby
                  na temat prowadzenia firmy, ale rynek się zmienia , trzeba coś zmienić . Ja mało
                  nie chwyciłam doła . Niech firma też rozerwie przedstawicieli raz w miesiącu
                  powinna być integracja . Przymusowe odetchnięcie od pracy bo zwariujemy. Wełna
                  śni nam sie po nocach i trafiamy na coraz trudniejszych klientów.Więcej szkoleń
                  połączonych z integracją . Popadliśmy w rutynę po 2 latach pracy , musimy się
                  zmieniać jak rynek i reagować . Obecna promocja jest super i działa . Pozdrawia
                  firmę , pracowałam w wielu , są złe i dobre chwile. Czasem poniesie koordynatora
                  czy dyrektora ale każdy ma prawo do frustracji. Starajcie się bardziej zadbać o
                  pracowników naprawdę dajemy z siebie wszystko. Niech dyrektor pojedzie czasem z
                  pracownikiem na prezentacje , rynek robi się dziwny i napewno będzie jeszcze
                  gorzej ale jak to bywa po upadku się podnosimy. Pozdrawiam zarząd i wszystkich
                  koordynatorów - trzymajcie tak dalej a firma przetrwa tylko nie liczcie na
                  większe obroty chwilowo . Jeszcze raz pozdrawiam. HALLLLLO!!!! Głowa do góry.
                  • Gość: Tasiek Re: praca w REMES IP: 195.117.37.* 20.05.10, 15:19
                    Witam

Ja kiedś pracowałem w firmie konkurencyjnej dla Remesa, z Poznania,
                    dla zorientowanych powiem że w nazwie miała x:) Powiem tak: gdybym w
                    tamtej firmie miał umowę o pracę a nie działalność i chociaż
                    najniższą krajową podstawy to siedziałbym w tym interesie do
                    dzisiaj, bo sprzedawać się dało, owszem praca ciężka, ale mi
                    osobiście dawała satysfakcję zwłaszcza finansową, tylko że później
                    jak kazali nam pozakładać te działalności to już nie było wg mnie
                    tak fajnie niby prowizje troche podnieśli, ale nie cierpie
                    samozatrudniennia, dlatego chciałbym wrócić do tej branży i myślę o
                    firmie REMES. Jak ktoś mówi że manipulacja że wciskanie itd. może po
                    części ma racje, no ale w końcu na tym polega handel, ja osobiście
                    uważam że wielu moim klientom pomógł np. mterac i kontakt mam z nimi
                    do dzisiaj i nikt żadnych pretensji do mnie nie ma o to że kupił -
                    wręcz przeciwnie chwalą i są zadowoleni.

Pozdrawiam
                    • Gość: Idlik Zawsze chciałem wyłudzać pieniądze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 03:07
                      Witam
                      Jak ktoś ma za dużo pieniędzy to super, bo chyba wszystkie produkty,
                      oferowane przez firmę Remes, można kupić za nie więcej niż 20% ceny
                      podawanej przez firmę. Niejednokrotnie są to produkty o lepszych
                      właściwościach. Oczywiście produkty, którymi handluje firma Remes,
                      są bardzo dobrej jakości, no ale bez przesady ;)
                      Byłem na spotkaniu, widziałem...
                      Komplet kuchennych garów 18 el sprzedają za 7000zł, potem z okazji
                      18 urodzin obniżają do 3700 wylosowanym "szczęśliwcom", gratisy
                      dają...itd...
                      A na Allegro 27-częściowy zestaw garnków firmy BergHOFF jest za 470,
                      a zestaw MILLERHAUSa za 390... i to samo grube dno, nawet grubsze, 7-
                      mio warstwowe, ta sama stal chirurgiczna itp...

Jest to zwykłe wyłudzanie pieniędzy. Nigdy nie chciałbym czegoś
                      podobnego robić. Wole żebrać na ulicy!!! niż pracować w
                      Remesie i wciskać ludziom takie coś.
                      Wiem, że mówicie że to praca, jak każda inna, i jakoś trzeba sobie
                      radzić w życiu, ale przecież jakieś zasady obowiązują! jak nie w
                      handlu to przynajmniej w życiu.
                      • Gość: Misiek Re: Zawsze chciałem wyłudzać pieniądze... IP: 195.117.15.* 23.05.10, 23:01
                        Jesteś w stanie zapewnić ludziom lepsze życie? Chciałbyś, żeby wszyscy a jest
                        tysiące osób pracujących w takich firmach, żebrało na ulicy chcąc zapewnić godne
                        życie swoim dzieciom i rodzinie??? Więc nie chrzań!!!
                        • Gość: Idlik Re: Zawsze chciałem wyłudzać pieniądze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 13:24
                          No i kolejny materialista... Lepsze życie nie równa się bogatsze!

Godne życie... oczywiście jest to prawo każdego człowieka, no ale
                          nie za wszelką cenę, po trupach. Przecież ludzie, którym wciska się
                          te "przecenione" rzeczy, też chcą lepszego, "godnego" życia
                          dla swoich dzieci i rodzin.
                          Ja jestem za uczciwym i sprawiedliwym zarabianiem, a nie za szlachtą
                          i plebsem, nie wolno dzielić ludzi na tych lepszych i gorszych, tak
                          robi mafia ona też dba o godne życie swoich rodzin.
                          No i na koniec, TAK, jestem w stanie zapewnić tym ludziom lepsze
                          życie.
                          • Gość: DODA Re: Zawsze chciałem wyłudzać pieniądze... IP: *.tosa.pl 12.06.10, 22:55
                            NIE JESTES CZASEM Z PISU???????? ALBO NAWIEDZONY????
                            • Gość: ja Re: Zawsze chciałem wyłudzać pieniądze... IP: *.xdsl.centertel.pl 14.06.10, 19:32
                              A ty z Remesa sie urwałeś wpis masz na czasie jak ch.. orzełku:)
                              Do roboty sie weź nierobie:)
                          • Gość: Misiek Re: Zawsze chciałem wyłudzać pieniądze... IP: 195.205.123.* 14.06.10, 20:44
                            To dobrze.
                            • Gość: Misiek Re: I love my job:) IP: 195.205.123.* 14.06.10, 20:52
                              Zawsze znajdzie się, ktoś kto będzie krytykował. To jest łatwizna. Wolny kraj,
                              wolność słowa i wypowiedzi mamy zapewnione prze Konstytucję. Dla mnie ludzie,
                              którzy wypowiadają się o pracy innych ludzi z krytyką powinni sie bardziej
                              poduczyć. Wystarczy wziąśc takiego Pana Leppera :) Facet był mistrzem w opozycji
                              ale w koalicji wyszedł prędzej niż w ogóle wszedł. Więc....
                              • Gość: ja Re: I love my job:) IP: *.xdsl.centertel.pl 15.06.10, 18:30

Patryczku po prostu bardziej do buzi szefowi a orlik tobie:)
                                Dla wszystkich macie we firmie puściutkie główki.:)
                                • Gość: Połamany Re: I love my job:) IP: 80.50.127.* 13.07.10, 23:51
                                  Piękna pogoda co?;)
                  • Gość: Sekretarken Re: praca w REMES IP: *.chello.pl 14.07.10, 14:23
                    Panie prezesie, doskonały motywator! Tak jak ustaliliśmy, najlepiej właśnie
                    podszyć się pod zwykłego akwizytora. To ich wspaniale zdopinguje. Sądzę, że od
                    tej chwili zaczną sprzedawać już nie kołdry i poduszki, ale całe stada baranów.
                    • Gość: Debil Re: praca w REMES IP: 80.50.127.* 15.07.10, 22:13
                      Głupota nie boli. Stado baranów to widziałem jak do biura remes zawitałem.
                      • Gość: pozew pozew IP: 94.254.254.* 28.08.10, 13:36
                        Szukam osób poszkodowanych przez Remes/Agna.
                        firma.pozew@gmail.com
      • Gość: Lech Re: praca w REMES IP: *.xdsl.centertel.pl 29.05.10, 13:58
        Ta firma to Auschwitz! Uważajcie na dewotkę Marie Neumann to fałszywa laska
        jeżeli juz tam pracujecie to jak najdalej od niej!!!
        • Gość: ja koordynator orlik to burak IP: *.xdsl.centertel.pl 29.05.10, 14:01
          ten śmieszny patryk i orlik to buraki że słoma im z butów wystaje.
          Pozdrawiamy wszystkie dewotki z remesa m. neumann:)
          • Gość: gośc Re: koordynator orlik to burak IP: *.tktelekom.pl 02.06.10, 22:17
            jak wszyscy koordynatorzy
            • Gość: gośc Re: koordynator orlik to burak IP: *.tktelekom.pl 02.06.10, 22:21
              a gdyby sami mieli sprzedawac pozdychali by z głodu
              bo do niczego się nie nadają ,że aż rozwiązują grupy
            • Gość: byly pracownik Re: koordynator orlik to burak IP: *.tktelekom.pl 02.06.10, 22:24
              koord.jak by mieli sami sprzedawac to by z głodu pozdychali
              • Gość: miejscowy Piknik na stadionie. IP: *.tosa.pl 04.06.10, 20:38
                Ale i tak nie jest aż tak źle z kondycją firmyą skoro stać ja na
                wystawny piknik dla pracowników i zaproszonych gości na terenie
                stadionu i firmowego hotelu w Opalenicy.
            • Gość: reks Re: koordynator orlik to burak IP: *.tktelekom.pl 02.11.12, 09:29
              Jestem tego samego zdania,że Orzeł to burak i ściemniacz.
      • Gość: Praca Re: praca w REMES IP: *.chello.pl 19.07.10, 19:05
        Witam,

Szukam Handlowców do pracy na terenie Całej Polski
        ( wyjazdy 7 dni pracy / 7 dni wolne ) .

Doświadczenie nie jest wymagane - Szukam osób nie bojących się wystąpień
        publicznych , wesołych , pogodnych do przeprowadzania prezentacji Handlowych na
        zorganizowanych pokazach dla grup około 30 osobowych.

Pierwsze tygodnie pod bacznym okiem trenera , który wprowadzi we wszystkie
        zagadnienia Firmy.

następny etap to już praca w zespołach 3 osobowych.

W związku z rozszerzeniem działu Handlowego poszukujemy Prezenterów oraz
        Handlowca Kierowcy odpowiedzialnego za wszelkie rozliczenia i stronę techniczną.

MILE WIDZIANE OSOBY Z DOŚWIADCZENIEM W FIRMACH Z BRANŻY POŚCIELI WEŁNIANEJ ,
        DROGICH GARNKÓW , SPRZĘTU MASUJĄCEGO.

DLA NAJLEPSZYCH HANDLOWCÓW NAJLEPSZE WARUNKI W KRAJU JEŚLI CHODZI O BRANŻĘ.

PROSZĘ O KONTAKT TELEFONICZNY 608 302 113
      • Gość: gościu Re: praca w REMES IP: *.tktelekom.pl 25.07.10, 15:31
        hello remesiaki! I jak tam pod nową banderą? Pytam bo kiedyś pracowałem z Wami.
        Często chodziły słuchy, że już koniec itp., itd. Ale Remes dobrze się
        trzymał.... do czasu. Rozmawiałem z kolesiem, który jeszcze tam pracuje i mówił,
        że nie ciekawie się robi (nowy właściciel). Napiszcie co u Was, bo nawet forum
        przestało już być tak często odwiedzane. Pozdrawiam.
      • Gość: kot Re: praca w REMES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 13:36
        wiecie coś o jakieś firmie wełnianej szukam pracy jan_uszw@interi.pl
        z góry dzięki
        • Gość: Max Re: praca w REMES IP: 80.50.127.* 30.07.10, 09:51
          max_kolonko1@wp.pl pisz
          • Gość: łowca handlowców propozycja współpracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 18:29
            Witam serdecznie! Zapraszam do współpracy wszystkich handlowców
            opisywanej tutaj bardzo ciekawie firmy. Gwarantuję wysokie zarobki i
            dobrą atmosferę pracy. Oferta związana jest z edukacją.
            Zainteresowanych i zdeterminowanych na cel oraz sukces zachęcam do
            kontaktu pod numerem: 518303214. Oferta dotyczy województwa
            warmińsko-mazurskiego. Pozdrawiam i liczę na kontakt z Państwa
            strony.
      • Gość: HUGO LAMA GOLD IP: 213.77.71.* 19.08.10, 13:40
        UWAŻAJCIE NA LAME GOLD, TO NACIĄGACZE,WCHODZĄ DO MIESZKAŃ NA SIŁE SPRZEDAJĄ
        POŚCIEL BEZ OPAKOWAŃ ŻEBY POTEM KLIENT NIE MIAŁ MOŻLIWOŚCI ZWROTU
        • Gość: H Re: LAMA GOLD IP: 80.50.127.* 26.08.10, 16:52
          Ok, dzięki za ostrzeżenie:) Marzenia są rzeczywiste tak jak miłość, trzeba tylko
          w nie uwierzyć i umieć zaufać.
          • Gość: wychowanek Re:Orzeł i inni.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 19:46
            ...widzisz"orzeł i inni" brak zaufania i wiecznie węszący nos
            doprowadził was do początku końca...nie rob drugiemu co tobie nie
            miłe:),mio to powodzenia orzeł i inni
            • Gość: Doves Re:Orzeł do geniuśa.... IP: 80.50.127.* 28.08.10, 12:08
              ...Yes, you always have right as usually.
            • Gość: inni Re:Orzeł i inni.... IP: *.centertel.pl 28.08.10, 20:50
              Witaj kolego. Idź do morza, zamocz pupę . Siniak zginie i przestanie
              boleć. Powodzenia.
              • Gość: wychowanek Re:Orzeł i inni.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 20:43
                widać...nic się nie zmienia w tej "firmie"...czas na zmiamy...
                • Gość: Max Re:Orzeł i inni.... IP: 195.205.123.* 30.08.10, 23:50
                  Podsumujmy wady i zalety naszej firmy.
                  Wady:
                  - Podejrzliwość
                  - Chamstwo
                  - Brak zaufania
                  - Wywyższanie się
                  - Strach
                  Zalety:
                  - Miłość(toksyczna)
                  - Wierność(pieniądzom)
                  - Uczciwość(trochę za bardzo)
                  rzeczywiście "czas na zmiany"
                • Gość: wychowanek Re:Orzeł i inni.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 13:16
                  ..a czas biegnie...:):):)
                  • Gość: Pytanko! Re:Orzeł i inni.... IP: *.xdsl.centertel.pl 31.08.10, 14:13
                    Mam pytanko. Chciałbym się dowiedzieć czy Orzeł poleciał?:)
                    • Gość: Doves Re:Orzeł i inni.... IP: 195.205.123.* 31.08.10, 19:51
                      Poleciał...:)
                      • Gość: Doves Re:Orzeł i inni.... IP: 195.205.123.* 31.08.10, 20:55
                        Ale ma "plan lotu":))
                        • Gość: ja Re:Orzeł i inni.... IP: *.xdsl.centertel.pl 31.08.10, 22:52
                          do ciepłych krajów czy do las vegas na pokerka?:)
                        • Gość: ja Re:Orzeł i inni.... IP: *.xdsl.centertel.pl 31.08.10, 22:53
                          do ciepłych krajów czy las vegas na pokerka?:)
                          • Gość: Agna Re:Orzeł i inni.... IP: 195.117.15.* 01.09.10, 17:42
                            To będzie prawdziwe męskie wyzwanie. Waga ciężka. Tylko dla orłów:)
                            • Gość: wychowanek Re:Orzeł i inni.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 21:22
                              "Orzeł i inni "chciała by dusza do raju" ale honor nie pozwala....
                  • Gość: Ek_Urban Jakubowski i Orzel IP: *.centertel.pl 02.09.10, 10:42
                    A kiedy odejdzie Jakubowski...z przyjacielem Orlem obmyslaja strategie....Judasze
              • Gość: wychowanek Re:Orzeł i inni.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 19:48
                ... ankiety już nie pomogą...a czas tyka tik tak....
            • Gość: KASIA Re:Orzeł i inni.... IP: *.centertel.pl 28.08.11, 20:35
              ORZEŁ MA DOBRĄ PASSE WYGRYWA U WANDY HE HE
              • Gość: AGA Re:Orzeł i inni.... IP: 31.61.198.* 09.02.12, 19:33
                DOBRA PASSA MU SIE PRZYDA BO ORŁOWA POLECIAŁA PODOBNO MAJA ZWOLNIC JESZCZE 4 OSOBY CZY KTÓS COS WIE?
        • Gość: Ula Re: LAMA GOLD IP: *.orneta.arkusnet.pl 12.01.12, 19:12
          Co Ty piszesz ja właśnie dzis dostałam tą pościel i była zapakowana, a po drugie po co maja Ci ją pakować skoro sami ja rozworzą.Pakuja materac w materiałowa walizke a pościel skompletowana i wszystko ładnie osobno zapakowana w foli ktora jest zalaminowana.Kurier sam wszystko sprawdza razem z Tobą i wnosi do domu.Jestem zadowolona z obsługi tej firmy o pościeli sie nie wypowiadam bo jeszcze jej nie wypróbowałam :))
      • Gość: GOŚĆ Re: praca w REMES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.10, 22:30
        dajcie już spokój temu remesowi!!!
        Wszyscy wiedzą,ze to najwieksza firma kszak i badziew szkoda wpisów i
        czasu !!!
        nikt tam pracować już nie chce i widać to po ogłoszeniach co tydzień
        !!!
        Zenada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Horton Re: praca w REMES IP: 195.117.15.* 02.09.10, 09:29
          Ale słuchy chodzą, że firma zmienia nazwę na Agna czy coś w tym stylu, nie wiem.
          Wszystkim tym wiekszym firmom dostało sie w .... po tym kryzysie. Wystarczy
          wejść na stronę merino polska i porównac ceny. Towar tej samej jakości,
          wszystkie certyfikaty takie same, nawet woolmark company, a jednak kołderka nie
          kosztuje 1000zł a 200. Ludzie nie są głupi, tym bardziej że rynek już się
          zapchał a małe firemki zaczynają swoja działalność własnie teraz, bo możliwe że
          za kilka lat to własnie one zastąpią miejsce remesa, lamy gold czy ws. Nie wiem
          ale może też i rząd się wziął za to wszystko, po tych ostatnich wyborach sporo
          się zmieniło.
          • Gość: Esteta Orlikowa to tlusta .....Pig IP: *.centertel.pl 02.09.10, 10:50
            jak w temacie....Kaszalot
          • Gość: Zlatan pawie Oko Orlikowa IP: *.centertel.pl 02.09.10, 11:03
            Skoro Orzel pracuje w pollanie to dlaczego Orlikowa jeszcze jest w
            remesie....czy to nie jest konflikt interesow ?? klika z P Jakubowskim na czele
            rozpier..olila te firme....trutnie ......
            • Gość: Miły Re: Orlikowa IP: 195.117.15.* 02.09.10, 20:47
              Jakie miłe forum...
              • Gość: Ktoś;-) Re:Remesik;-))) IP: *.182.41.47.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.09.10, 18:54

hm... Pracowałam tam ponad 3 lata i były to moje 3 najlepsze lata pod kazdym wzgledem;-))) było
                i siano i klimat ktorego nie zrozumie nikt kto go nie przezyl. Zawdzieczam taj firmie naprawde wiele
                i ciesze sie ze moglam wpisac sie w historie tej firmy. A co do poprzednikow... ja osobiscie uwazam
                ze Patryk był najlepszym Szefem i nigdy wiecej juz nie bede takiego miala;-( zajmuje odpowiednie
                stanowisko i gdyby nie on moze czasem bezrobociu w naszym regionie przybylo by petentow.
                Jesli chodzi o koordynatorow moze co niektorzy zalozyli by jakies specjalne forum dla Orła bo wiele
                tu o nim czy naprawde nie macie co k... robic!!! jakby jeden z drugim robil co do niego nalezy to
                ani Orzeł ani zaden inny koordynator dupy by mu nie suszyl!!!
                No to by było na tyle...
                • Gość: JOHN Re:Remesik;-))) IP: *.xdsl.centertel.pl 06.09.10, 11:56
                  Czyli Orzeł musiał Cię przelecieć skoro go tak bronisz heheh
                  • Gość: Celulitis Re:Remesik;-))) IP: 195.117.15.* 11.09.10, 23:52
                    Remes przynajmniej się przestawił, ma swój hotel przeorganizował się i przetrzyma ten kryzys choćby miał trwać 5 lat. Pościel wełniana to już branża , która się kończy jeszcze do końca roku i firmy będą musiały się same "zaorać". Pozdrawiam wszystkich bezrobotnych:))
                    • Gość: ktoś;-) Re:Remesik;-))) IP: *.146.203.248.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.09.10, 12:58
                      PANIE JOHN że ty wszystko załatwiasz dupą to nie znaczy że kazdy tak robi;-))) NIE MIERZ KAŻDEGO SWOJA MIARĄ...
                      • Gość: Student Re:Remesik;-))) IP: 195.117.15.* 16.09.10, 13:12
                        Hehehe:))) Dobrze powiedziane.:)
                        • Gość: fachowiec Re:Remesik;-))) IP: *.net.stream.pl 30.09.10, 12:39
                          Co tam z jakimś Orlikiem,najlepszy jest Rysio,jak wmawiał starszym osobom,że jemu dzięki spaniu w tej pościeli ku śka stoi po szyję,,,,,,,,,,żenujące
                • Gość: piotr Re:Remesik;-))) IP: 217.97.185.* 02.10.10, 10:50
                  Witam, trafiłem na to forum zupelnie przypadkowo, pracowałem w Remesie ze 2 lata temu, przez okres niespelna 2 lat i musze przyznac ze wiele zawdzieczam tej firmie. Sprzedaż bezposrednia jest badzo ciezka praca i nie kazdy sie tu odnajdzie, do handlu trzeba miec predyspozycje, a szczegolnie takiego.... te wszystkie negatywne opinie pisza osoby które nie poradziy sobie w firmie i maja pretensje do calego swiata. Ja na ta firme zlego slowa nie powiem i zawsze jej bronie malo tego do dzis mam do niej wielki sentyment poniewaz mimo tego wyscigu ktory tam faktycznie istnial mam mase naprawde niezapomnianych wspomnien z imprez ze spotkan , szkolen. Od 2 lat pracuje w branzy farmaceutycznej w ktorej radze sobie dzieki m.in doswiadczeniu z Remesa ktore bardzo duzo mi dało, nawet nie mysle o powrocie do kołder:) hehe az mi ciarki przechodza jak pomysle o takiej formie sprzedazy i ewentualnym powrocie, jednakze z cala pewnoscia doswiadczenie ktore dzieki temu zdobylem pozwala mi w tej chwili odnosic spore sukcesy w innej ale rownie ciezkiej branzy.
                  Reasumujac,
                  jezeli ktos nie ma duzego doswiadczenia w handlu a jest zdeterminowany by pracowac i chce UCZYC SIE HANDLU polceam ta firme, nie jest latwo-fakt ale ta praca buduje twardy charakter, mimo iz nie wychodzi czlowiek idzie dalej. Zapewniana jest masa szkolen i mila atmosfera:)
                  kazdy otrzymuje samochod, podstawe i mozliwosci realne zarobienia dobrej kasy (2tys-10tys)
                  a i tak uwazam ze najwazniejsze z tego wszystkiego jest doswiadczenie ktore zdobylem i ktore rozwijam do tej pory
                  pozdrawiam
                  • Gość: wychowanek Re:Remesik;-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 19:50
                    .....ankiety juz nie pomogą...a czaaaaas tyka, tik tak.....
                    • Gość: zainteresowany Re:Remesik;-))) IP: *.centertel.pl 06.10.10, 22:45
                      jakie ankiety?
                    • Gość: zółwik sammy Re:Remesik;-))) IP: 195.117.15.* 07.10.10, 18:58
                      Nikt ślubu z Remesem nie brał ...
                  • Gość: fachowiec Re:Remesik;-))) IP: *.net.stream.pl 15.10.10, 13:49
                    Ja doswiadczenie zdobywałem w międzynarodowych korporacjach a w Remesie szkoleń żadnych nie było,poza wstępnym,na którym nawet nie nauczyli dobrze o produktach o technikach sprzedaży nie wspomnę,nie wiem,za co ten Piotrek bierze kasę...Ty chyba nie miałeś wcześniej doświadczenia,polali ci trochę,pochwalili,dali parę złoty zarobić,no chyba,że jestes z nimi dalej skumany i tak zachwalasz.
      • Gość: zorientowany Prawda!- Sprawdź Sam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 05:48
        Pracowałem w Remesie w czasach prosperity i później.... Dawniej wszystko było OK! - później już tylko Firma była OK: zarówno pod względem warunków zatrudnienia jak i sympatycznych ludzi w niej pracujących. Klienci (emeryci i renciści!!!) też pozostali sympatyczni, ale ich chęci nabycia astronomicznie drogich, niepotrzebnych im pościeli spadły prawie do zera! ZAMIAST zastanawiać się które z wypisywanych tu opinii są prawdziwe a które odwetem za zasłużone zwolnienie, najlepiej sprawdzić to samemu - i to BARDZO ŁTWO! (choć trudniej niż poczytać opinie innych). W tym celu: 1) trzeba pojechać do Opalenicy do Firmy, pochodzić po budynku, popytać o warunki pracy (sami zobaczymy jaka jest atmosfera i jakie warunki pracy!) Jesli jesteśmy młodzi i chętni do wyjazdowej pracy polegającej na prowadzeniu pokazów w wynajętych salach dla 20-60 osób, to dowiedzmy się gdzie i kiedy jest najbliższy taki pokaz w pobliżu naszego miejsca zamieszkania i idźmy na niego! Tylko w wyjątkowych wypadkach będzie wymagane zaproszenie, które z chcią są rozdawane wszystkim chętnym (bo z reguły wysyła się je tysiącami na wszystkie znane firmie adresy w okolicy przyszłego pokazu). Jeśli jesteśmy starsi (nawet do 60-tki!), chcemy pracować samodzielnie i mieć firmowe auto -to aplikujemy na PH do prezentacji domowych. JAK to wygląda- MOŻNA samemu dokładnie zobaczyć!!! - zgłaszamy nasze zainteresowanie produktami Firmy - albo na stronie internetowej, albo dzwoniąc do Firmy. Firma tylko na to czeka!- dzwoni do nas PH i umawiamy się z nim na prezentację. W umówionym terminie nie tylko bezpłatnie oglądniemy jak wyglądała by nasza praca, ale jeszcze dostaniemy za to jakiś drobiazg! :) A jeśli widzimy się w tej pracy, to koniecznie sprawdźmy jeszcze jedno!!!- weźmy książkę telefoniczą (TAK się to odbywa!) i udając PH spróbujmy umówić sobie parę takich prezentacji na najbliższy tydzień! Aby się dało pracować, musimy mieć umówione 2-5 takich prezentacji dziennie w odstępach 1,5-3gdz. NAPRAWDE lepiej to zrobić, niż generować straty dla siebie i Firmy oraz zastanawiać się, kto na tym Forum pisze prawde!!!!
        • Gość: zółwik sammy Re: Prawda!- Sprawdź Sam!!! IP: 195.205.123.* 22.10.10, 10:51
          No własnie jak w temacie. Sprawdź sam. Jeszcze nie widziałem roboty, żeby ktoś leżał plackiem i kasa mu spadała z nieba. Takiej pracy nie ma. Najgorsze jest jak nie kupują, wówczas mozna się załamać.
          • Gość: Blek Re: Prawda!- Sprawdź Sam!!! IP: 195.205.123.* 05.11.10, 12:13
            Ale głupoty
      • Gość: elza Re:Super robota z super zarobkiem IP: *.centertel.pl 25.10.10, 16:44
        rewelacja
      • Gość: ksenia Re: Prawda!- Sprawdź Sam!!! IP: 178.56.62.* 30.11.10, 16:19
        nudą tu powiało a w firmie sie dzieje....
        • Gość: guns n' roses Re: Prawda!- Sprawdź Sam!!! IP: 195.117.15.* 01.12.10, 15:27
          Dzieje się? A co się dzieje, Napisz coś więcej,Zaczął się rok 2007, Czy jak?
      • Gość: Sami Jo Biurowy wicedyrektorek IP: 178.56.2.* 02.12.10, 19:49
        ....jak było, każdy wie....natomiast teraz niektórym odjebało...szczególnie jednemu wice....liże dupsko na lewo i prawo.....a sam jeszcze niedawno tworzył poprzedni,zły system...wiejska chorągiewka !!!
      • Gość: wychowanek Re: praca w REMES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.11, 20:28
        .....i posypał sie Remes najlepsi odchodzą nadal, ...i dalej głową w ścianę,cóż?
        • Gość: gość Re: praca w REMES IP: *.tosa.pl 03.10.12, 10:29
          Niekoniecznie w ścianę, nawet najlepszych można zastąpić, znam tę firmę i z pewnością świetnie sobie poradzą.
      • Gość: ddd adres firmy IP: *.eaw.com.pl 18.11.13, 13:56
        Witam,

ma ktoś może aktualny adres tej firmy w Poznaniu, czy Opalenicy. Będę wdzięczny.
        Pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka