Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 06.08.03, 19:53
    Ide niedługo na rozmowę do Eniro Polska(konsultant w dziale telesprzedaży);
    czy ktoś może pracuje w tej firmie lub był na rozmowie? Czego można sie
    spodziewać? Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie rady:)
    Obserwuj wątek
      • ka-8 Re: ENIRO 07.08.03, 08:06
        Gość portalu: alka22 napisał(a):

> Ide niedługo na rozmowę do Eniro Polska(konsultant w dziale telesprzedaży);
        > czy ktoś może pracuje w tej firmie lub był na rozmowie? Czego można sie
        > spodziewać? Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie rady:)

Byłem tam na rozmowie dwukrotnie, w obydwu przypadkach wyglądało to podobnie.
        Zbierają grupkę (do 10) osób na jedną godziną, siadają z nimi w jakiejś salce
        (raz były dwie panie, za drugim razem pojedynczy gość) i rozpoczyna się
        odpytywanie. Każdy mówi o swoim doświadczeniu zawodowym, wykształceniu (proszę
        powiedzieć coś o sobie) - coś w rodzaju krótkiej autoprezentacji. Później w
        jednym z przypadków były pytania w rodzaju "które miejsce w rankingu sprzedaży
        chciałaby pani zajmowac po pierwszym miesiącu" a w drugim postawiony konkretny
        problem z zakresu sprzedaży (coś w rodzaju "kolega jedzie na urlop, nie może
        jechać do klienta itd. co zrobisz?") który należało rozwiązać. Na koniec
        pytanie o oczekiwane zarobki, na które odpowiedzi w jednym z przypadków wbiły
        mnie w buty... (kwoty jakie padły).
        • Gość: alka22 Do k-8 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 07.08.03, 08:23
          Dziękuję bardzo! Byłabym wdzięczna gdybyś mi jeszcze napisała coś więcej
          o "oczekiwanych zarobkach", bo ten temat na rozmowie kwalifik. zawsze mnie
          paraliżuje...Ile sie u nicg zarabia, ile "wypada" powiedzieć? No i czy dużo
          osób prchodzi ten etap(rozmowy? )
          Pozdrawiam
          • ka-8 Re: Do k-8 07.08.03, 08:32
            Zarobki warto podać wysokie, bo jest wynagrodzenie prowizyjne (wiadomo, że jak
            będziesz dobrze zarabiała, to znaczy że dobrze sprzedajesz). To co jednak
            uzłyszałem w odpowiedzi na pytanie o oczekiwania finansowe oscylowało w
            okolicach płacy minimalnej (chyba frustracja!), jedynie ja się wyłamałem i
            powiedziałem w miarę solidną kwotę.

Ka-8
            • Gość: alka22 Re: Do k-8 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 07.08.03, 08:36
              Wieeem, że męczę, ale jakieś konkrety, proszę:-)
              • ka-8 Re: Do Ka-8 07.08.03, 14:23
                Ale przecież właśnie odpowiedziałem. :) Po prostu uważniej przeczytaj.

Ka-8
      • Gość: Gostek Re: ENIRO IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 16:02
        Powinnaś wiedziedzieć że nie wolno mi jest mic powiedzieć bo podpisałem
        deklaracje. Ale nie spodziewaj się że dostaniesz 1000 brutto
        • Gość: mariusz_robert Re: ENIRO IP: *.osk.pl / 192.168.3.* 08.08.03, 19:21
          odradzam prace w eniro, jedna wielka sciema, ciagla rotacja, oferuja 1200
          brutto stalej i enigmatyczna prowizja, wysylaja na szkolenie za ktore musisz
          zaplacic, potem ci oddadza ale ja dlugo musialem czekac, jesli chcesz byc
          akwizytorem to wez te robote, ale nie spodziewaj sie kokosow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka