Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Aelia Polska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 16:58
    Znacie może tą firmę????
    Potrzebują sprzedawców na Okęcie!
    Znacie może szczegóły oferty???????
    Obserwuj wątek
      • Gość: paw Re: Aelia Polska IP: *.ndm.vectranet.pl 27.01.08, 22:25
        fajna firma dobrze placi
        • Gość: makatka Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 08:47
          Słyszałam że kiepsko płacą sprzedawcom bo ok. 1300 na rękę a trzeba
          być dyspozycyjnym 24 na dobę!!!!
        • Gość: yo Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 23:07
          jade na spotkanie niedlugo wlasnie w sprawie pracy, tylko ze na
          magazyniera, mam nadzieje ze bedą proponować wiecej niz 1300 na
          rekę, bo inaczej wysmieje prezesa prosto w oczy hehe pozdro..
      • Gość: kk Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 14:46
        własnie dostałem zaproszenie na rozmowe kwalifikacyjna. firmy nie znam.
        • Gość: kaj Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 16:17
          Daj znać jak było i co proponują!Wysłałem tam CV...zobaczymy!!!
      • Gość: nisia Aelia Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.08, 14:30
        Bardzo pilnie potrzebuje numer telefonu do tej firmy? A mam problem ze
        znalezieniem go, czy może ktoś posiada kontakt?
        • Gość: kaj Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 17:40
          Masz ogłoszenie w ostatniej poniedziałkowej GW!!!!
        • Gość: yo Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 17:51
          nisia maleńka firma sie meiści na alejach jerozolimskich 176 drugie
          pietro pozdro dla wszytkich ladnych dupeczek;)
          • Gość: betka Re: Aelia Polska IP: *.centertel.pl 07.02.08, 20:11
            też złożyłam aplikacje i czekam.........
            Ich ogłoszenie znajdziesz na gazeta.pl i chyba pracuj.pl
        • Gość: rk Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 16:47
          Mam prosbe do osób które były juz na spotkaniu jakie ta firma oferuje warunki zatrudninia ile godzin itp. z góry dzięki za odpowiedż
      • Gość: Basic Re: Aelia Polska IP: *.145.36.72.static.reverse.ltdomains.com 10.02.08, 12:50
        Znajoma mi osoba pracuje w tej firmie i opowiadała mi, że atmosfera jest niezbyt
        wspaniała. Aelia ma już jeden sklep w Krakowie.
      • Gość: rk Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 16:48
        Mam prosbe do osób które były juz na spotkaniu jakie ta firma oferuje warunki zatrudninia ile godzin itp. z góry dzięki za odpowiedż
        • Gość: paw Re: Aelia Polska IP: *.ndm.vectranet.pl 13.02.08, 01:15
          pelen etat 2tys . + prenia 20% brutto
          • Gość: Luk Re: Aelia Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.08, 21:35
            Mam pytanie napiszcie czy ktoś już był na rozmowie w tej firmirie.
            • Gość: Gość P Re: Aelia Polska IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.02.13, 12:58
              Byłem na rozmowie w tej firmie, proponują ok 1500 netto na początek, po trzech m-c szansa na podwyżke + premie od sprzedaży, powiedziała że można do 2000 netto dobić później - dochodzi po okresie próbnym karta multisport płatna 50/50 i ubezpieczenie medyczne. Praca zmianowa. Na początku na kasie, a później na sklepie.
              • Gość: Anonim Re: Aelia Polska IP: *.146.47.42.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.02.13, 16:36
                Idziesz do pracy do sklepu wiec nie rozumiem jakie inne stanowisko chcialbys na poczatku objac jak nie kasa i obsluga klienta?
                Jak na dzisiejszy polski rynek pracy 1500netto to swiat i ludzie...znajdz inna firme gdzie tyle na "dzien dobry" dostaniesz. Jesli jestes studentem to chyba oczywiste, ze kierownikiem za buzke nie zostaniesz a jesli jestes osoba starsza z wyksztalceniem to idz w swoj wyuczony zawod pracowac a nie do sklepu. Osoby, ktore chca isc dalej i wyzej sa doceniane w firmie. A co do karty multisport - nie chcesz placic po prostu rezygnujesz z niej i koniec nie ma sprawy nie placisz masz 50zl pensji do przodu.
      • gos45 Re: Aelia Polska 13.02.08, 11:25
        czy juz ktos został przyjety,czy odrazu na rozmowie mówią czy trzeba
        czekać na telefon od firmy
        • Gość: niunia Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 19:18
          ja zostałam właśnie dziś przyjęta jutro jade podpisać umowę:]]] już na rozmowie chciała ze mną podpisać umowę ale powiedziałam że się zastanowie. patrzą na doświadczenie przedewszystkim, na znajomość produktów kosmetycznych oraz rynku i języki to dla nich podstawa.
          • Gość: xxxx Re: Aelia Polska IP: *.aster.pl 15.03.08, 20:35
            Ja byłam na rozmowie w tej firmie...i to fakt odrazu chcą podpisywac
            umowe...ale co do jezykow to wymagaja w ofercie,ale Pani na rozmowie
            zapytała tylko jak moj angielski?wiec odpowidzialam to co chciala
            usłyszec-bardzo dobry..niewazne czy to było zgodne z prawda bo Pani
            nie zadala zadnego pytanie po angielsku..szczerze przypuszczam,ze
            nie znała nawet słowa po angielsku..a co do zarobkow?błagamm 1200 zl
            to dobre zarobki?no plus premia?ale slyszalam,ze niema na nia
            gwarancji..i pierwsza zmiana na 5 rano?dziekuje odpuscilam..i skoro
            ludzie rezygnuja tan juz po kilku dniach to oczyms swiadczy..ale
            zycze powodzenia wszystkim zdedcydowanym
      • Gość: malutka Re: Aelia Polska IP: *.net-82-216-44.nice.rev.numericable.fr 20.03.08, 10:28
        Ja znam ta firme bo pracuje u nich od 5ciu lat we Francji. Moge
        tylko poradzic jedna rzecz: niczego nie podpisujcie i uciekajcie!!!!
        Kiepskie zarobki, premie niepewne co miesiac, polityka tego
        przedsiebiorstwa to wycisnac co sie da z pracownika za najniejsze
        koszty, remanenty co miesiac po godzinach pracy, mozliwosci promocji
        tylko jezeli jestescie gotowi odlorzyc wasza godnosc na bok i
        przeistoczyc sie w "czopek", godziny pracy ktore moga sie wydluzyc
        bo trzeba obsluzyc od pierwszego do ostatniego lotu;
        • 47gps Re: Aelia Polska 24.03.08, 20:07
          pracuje w tej firmie juz jakis czas. i wcale nie jest tak zle!!!!
          wszedzie trzeba pracowac. handel to bardzo ciezki kawalek chleba i
          tylko dla wytwalych, wiec jesli jestescie leniwi to nie jest to
          praca dla was.a i jeszcze mam pty dla tej osoby ktora podobna
          pracuje w aeli 5 lat skoro jest tak kiepsko to co ty tam jeszcze
          robisz?????
          fak trzeba pracowac 365 dni w roku ale to jest lotnisko!!!!
          a tak przy okazji to firma przestrzega kodeksu prawa pracy, wiec nie
          ma problemu nadgodzin!!!!!
          • Gość: luk Re: Aelia Polska IP: 78.131.137.* 25.03.08, 19:32
            Jak by ktoś mógł to proszę mi napisać czy potrzeba tam osób na magazyn pozdro
          • Gość: luk Re: Aelia Polska IP: 78.131.137.* 25.03.08, 19:32
            Jak by ktoś mógł to proszę mi napisać czy potrzeba tam osób na magazyn pozdro
          • Gość: Marcia Re: Aelia Polska IP: *.spray.net.pl 25.03.08, 21:14
            Mam pytanie ile w końcu płacą w aeli, bo parę osób mówiło różne
            wersje od 1200 do 2000. To ile w końcu tam płacą??
            • Gość: devil Dajcie spokuj IP: *.stansat.pl 03.04.08, 11:59
              Ludzie dajcie spokuj z ta firma trzeba przychodzic od 4 do 23-24
              wymagaja od ciebie niewiadomo co prz ypie rda jaja sie ju
              zpierwszego dnia i jeszcze grafik na rozmowie mowia ze bedzie sie
              pracowac systemem 6 na 3 czyli 6 dni pracujesz a 3 dni wolne
              hahahaha dobra sciema z ich strony z wszystkimi co gadalem nikt tak
              nie ma tylko jeden weekend wolny w miesiacu a reszta w tygodniu i
              zapi erd alasz caly miesiac piatek swiatek nie waznen przy pesji
              tylko 2000 brutto + premia ale nie wiadomo czy bedzie bo to zalezy
              od bardzow wielu czynnikow
              • Gość: dddddddddd Re: Dajcie spokuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 15:48
                No ja mam podjac tam praca w przyszłym tygodniu ale jak was tak czytam to nie
                wiem czy bedzie kolorowo. Ale nie przekonam sie póki sama nie spróbuje :0
                • Gość: :) Re: Dajcie spokuj IP: *.chello.pl 04.04.08, 17:35
                  Oj przestańcie... Ja mam grafik 6 na 3 i cały mój dział też...
                  zależy jakiego masz asystenta duty menagera i jak ułoży, ja mam
                  normalnych wiec na to nie narzekam... A sklep jest otwartu od 5 do
                  23 no chyba ,ze sa późne wyloty to wtedy jest do 24 ... Atmosfera
                  jest w miare ok.. tylko 2 asystentów jest na odstrzał,ale skasuja
                  się sami. Poza tym główna dyrektor Milena jest zajebista więc jest
                  ok. Próbujcie.. moze Wam sie spodoba... Nie jest rewelka ogólnie ale
                  mogłobybyć przecież gorzej, prawda ??
                  • Gość: anonim jak wszyscy Re: Dajcie spokuj IP: *.aster.pl 13.04.08, 21:34
                    Zastanawiam się skąd, pracując jako sprzedawca, masz takie wiadomości, że któtyś z asystentów jest do odstrzału?
                    • Gość: :) Re: Dajcie spokuj IP: *.chello.pl 16.04.08, 18:56
                      A SKAD WIESZ ,ZE PRACUJE JAKO SPRZEDAWCA...TO NIE MOJE SŁOWA :P
                      • Gość: Gosc Re: Dajcie spokuj IP: *.chello.pl 21.04.08, 12:56
                        Jeśli nie jesteś sprzedawcą to kim "kierownikiem uchem"??
                      • Gość: gośc Re: Dajcie spokuj IP: *.jjs-isp.pl 06.06.08, 16:18
                        No to jak nie sprzedawcą, to magazynierem.
                        Skoro jak napisała/eś masz asystenta kierownika zmian i on spoko Ci
                        grafik układa.
          • Gość: master Re: Aelia Polska IP: *.aster.pl 12.05.08, 22:18
            podobno maja wprowadzinć wiele udogodnien, refundacji itd, na nasza
            korzysc, czy ktos o tym wie, ja czekam i wiem,że nam się to będzie
            opłacać,pozdr.
          • Gość: pracownik Re: Aelia Polska IP: *.elk.mm.pl 23.03.11, 22:06
            ja pracujowalam w Aeli 3 lata i nie wiem co za glupoty piszecie z tymi zarobkami ;/ 1200 zl? 1300zl? chyba was pogielo. u mnie ponize 2 tys nie bylo +premia
            • Gość: ? Re: Aelia Polska IP: *.play-internet.pl 18.04.11, 21:55
              Do jutra ma być wszystko posprzątane
              Do jutra tu porządek musi być
              Ja jednak słyszę stóp stukot
              Na Boga, nie słuchajcie tych głupot

• Gość: gosc Re: Aelia Polska IP: 78.116.111.* 11.03.10, 17:53
          ...mozesz napisac cos wiecej, bo ja mam zamiar w przyszlym tygodniu podpisac
          umowe na Orly w Paryzu z Aelia... Naprawde jest tak zle????
          • Gość: OBSERWTOR Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 11.03.10, 21:17
            co Ty, to tylko Polacy tak się zachowują.Wstyd za nich.Ale cóż wymagać-
            wystarczy zajrzeć w ich dowody osobiste ( choć teraz nie ma miejsca
            urodzenia).Myslę tu o całym tym kierownictwie,które uczepiło się stołków i w
            myśl zasady 'dajcie mi władzę a ja Wam pokażę..stara się nadrobić to czego im
            brakowało w dzieciństwie.Młotek zawsze zostanie młotkiem.Gdyby Francuzi
            wiedzieli co się tu wyprawia z ludżmi przede wszystkim ,na pewno pogonili by
            całe to towarzystwo.A te wszystkie maluchy boją się pisnąć- bo im naprawdę
            zależy na pracy (kredyty,rodziny itd.).Szkoda tylko,że odeszło tylu
            wartościowych ludzi,którzy nie chcieli pogodzić się z sytuacją upokorzeń.No cóż
            ,ale to kiedyś napewno się skończy.WSTYD,ŻE TO POLAK POLAKOWI gotuje taki los w
            tej firmie.A można przecież inaczej-przede wszystkim z klasą,a tej niestety
            Szanowna niby to władzo - WAM BRAK.
            Więc jeżeli masz okazję ,jedż do Francji.
            • Gość: y Re: Aelia Polska IP: *.stansat.pl 11.03.10, 22:14
              bardzo mądra wypowiedz,popieram,a co do miejsca urodzenia to się nie
              zgadzam,ważne jest wychowanie,może Ci ludzie nie wiedzą co to jest
              miłość?życzliwość?itp.oni żyją w strachu o jutrzejszy dzień!może są samotni?mimo
              że mają rodziny,może są chorzy?.......
              • Gość: obserwtor Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 12.03.10, 19:42
                Masz rację ,ale nie chodziło mi o status społeczny,ale o sposób myślenia i
                postępowania.Choć cała ta kadra pokończyła studia (tak myślę),ciągle brak im
                trzech klas szkoły podstawowej- tzw.kindersztuby i tego nigdy już nie
                nadrobią.Powinni jednak pamiętać,że sumienia jak rąk nie da się umyć.Współczuję
                tym biednym pracownikom za to wykorzystywanie niezgodne nawet z kodeksem
                pracy-przecież to jawny mobbing,ale cóż strach przed utratą pracy jest wielki
                i Oni to wyczuwają -ale myślę ,że potrwa to niedługo.W końcu znajdzie się ktoś
                odważny i postawi to towarzystwo do parteru albo wyśle pod półki marketu i
                zrobi to zgodnie z prawem.
                Pozdrawiam
      • Gość: loko Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 06.04.08, 13:21
        Pracuje w tej firmie na dziale alkoholi i jest ok, moi asystenci są trochę
        ostrzy ale wpożo, można się z nimi dogadac.......warunek: jak ty jesteś ok to
        oni też.
        PS. DO ostatniego wpisu, którzy są na odstrzał??
        • Gość: gosciówa Re: Aelia Polska IP: *.acn.waw.pl 17.04.08, 15:35
          Tez jestem ciekawa bo pracuje w tej firmie tylko na innym dziale
        • Gość: ciocia Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 21.04.08, 12:58
          pewnie wszyscy bo to francuska firma, wykorzystac i olac...druga Biedrona!
        • Gość: cio Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 21.04.08, 13:01

pewnie wszyscy bo to francuska firma, wykorzystac i olac...druga biedrona!
          • Gość: :) Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 22.04.08, 08:56
            OOOO bez przesady... do biedronki to im daleko jeszcze... ale klima
            mogłabym juz działać :/ bo sie wszyscy gotują łącznie z towarem i
            klientami :(
            • Gość: kolo Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 23.04.08, 11:21
              ta firma to niezle gó.., odradzam każdemu kto chce tam pracowac. Szefowa Milena
              to scierwo i reszta Managementu to prostaki a szczególnie B.Kemus wieśniara nie
              umiejąca skleic kilka słów po angielsku....zwolnili mojego ulubionego kierownika
              bo miał swoje zdanie i wstawiał się za pracownikami. Załuje że pracuje w tym
              gó..e..
              • Gość: v Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 22:17
                pojeaaaooo was konkretnie
              • Gość: cosiek Re: Aelia Polska IP: *.centertel.pl 01.05.08, 11:24
                witam

na początek powiem ze nie mam nic wspólnego z firma AELIA,
                ale czytając ten wątek, nie mogłem przejść obojętnie i postanowiłem wtrącić swoje 3 grosze

firmę znam z opowieści kilku znajomych, którzy tam pracują
                i ich relacje są nieco odmienne, od padających tu na forum
                owszem firma jak każda inna nastawiona na zyski,
                i trzeba się napracować żeby zarobić parę groszy, zresztą gdzie tak nie jest???
                a po za tym nikt nikogo do pracy nie zmusza, nie chcesz, nie pracuj

... jednak, słabo mi się robi jak czytam jakieś bezpodstawne zarzuty, obelgi i wyzwiska w dodatku
                skierowane do osób wymienionych z imienia i nazwiska,
                poczytajcie trochę o netykiecie --> pl.wikipedia.org/wiki/Netykieta

no ale cóż... świadczy to źle, ale nie o osobach wymienionych w tekście a o osobach, które wypisują tego typu brednie

rozumiem frustracje niektórych pracowników, i jak najbardziej popieram konstruktywna krytykę,
                ale niektore tutejsze wypowiedzi nie maja z krytyka nic wspólnego,

po wypowiedziach pana/pani kolo i kaki rysuje mi się przed oczyma obraz
                niekompetentnych, pierdzących w stołki tchórzy, nierobów a do tego kłamców
                tchórzy, bo zamiast porozmawiać z kierownictwem o tym, co ich boli to wola się użalać nad sobą i obrażać innych

..do obowiązków pracownika należy m.in. utrzymanie porządku w miejscu pracy
                a z tego, co wnioskuje sklep jest waszym miejscem pracy, (kierownik im kazał posprzątać i się po obrażali)
                w takim wypadku proponuje iść do ochrony i pilnować samochodów na parkingu,
                tam nikt wam nie będzie kazał nic robić a kasa będzie sama leciała,

widze ze macie problem ale głównie z sobą samymi

... jak ma być lepiej jak dookoła masa takich oszołomów i baranów jak kaki i kolo, którzy sieja dookoła defetyzm
                i psuja wszystkim dookoła humor, zastanówcie się, co robicie, na początku padło pytanie, co to za firma AELIA?
                osoba zadająca to pytanie zapewne chciała się dowiedzieć czegoś obiektywnego o tej firmie,
                a wy zamiast wyrazić swoja opinie, wszczynacie jakąś prywatna wojnę, bo w PRACY wam PRACOWAĆ każą!

na miejscu waszego pracodawcy wyłapałbym was jeden po drugim i "nagrodził" minimum naganami za sianie defetyzmu, psucie marki i obrażanie innych publicznie
                • Gość: ciocia Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 01.05.08, 13:56

jestem przekonana że tą wypowiedz konstruowała któraś z dotkniętych obrazą
                  kierowniczek!!! Która to właśnie pierdzi w stołek z nieróbstwa.
                  • Gość: cosiek Re: Aelia Polska IP: *.centertel.pl 01.05.08, 14:22
                    i tu sie slonce mylisz, napisalem wyraznie co mi sie nie podoba, i bynajmniej nie chodzi o wasza prace, zarobki, i cala reszte, nic mi do tego

nie podoba mi sie sposob prowadzenia dyskusji na forach internetowych przez 2 osoby wymienione w poprzednim poscie i podejscie do drugiego czlowieka,
                • Gość: gosc Re: Aelia Polska IP: *.jjs-isp.pl 06.06.08, 16:32
                  tylko zanim się tak rozpędziłeś z tym długim postem, to trzeba było
                  się chwilę zastanowić, kto każe zamiatać podłogę gdy jednocześnie
                  budowlańcy przycierają sufit i ściany, a w powietrzu pełno gipsowego
                  kurzu.. Poza tym posprzątanie po remoncie przez ekipę, jest teraz
                  standardem.
      • Gość: lala Aelia Polska IP: *.acn.waw.pl 29.04.08, 22:09
        skonczylem z ta firma w takim syfie to sie nie da pracowac... tylko
        sieroty bez godnosci moga tam pracowac.... marna kasa i drenaz
        mozgu... nie polecam nikomu ogolnie wszyscy odchodza z tamtad
        • Gość: wrog straszny Re: Aelia Polska IP: *.eranet.pl 29.04.08, 23:26
          A ja se was tak czytam i zdaje mi sie ze wy to chyba jeszcze nigdy
          tak naprawde w dupe nie dostaliscie od zycia bo pescja choc nie za
          rewelacyjna i godziny i dni(swieta) tez nie za ciekawe to wierzcie
          mi ze zawsze mozna trafic gorzej narzekacie jakby was tam conajmniej
          do niewolniczej pracy zmuszano i nie placono. Moim zdaniem atmosfera
          jest wporzadku asystenci choc czasem sie spuszczaja i chca czasem
          rzeczy wyssanych z palca w chwili w ktorej totalnie jest to nie
          potrzebne to mimo wszystko sa ok a i zrozumiec ich trzeba troche bo
          oni tez sa z czegos rozliczani co do Mileny to sie nie wypowiadam bo
          kompletnie nie znam choc troszke o Niej slyszalem aczkolwiek jak
          narazie (odpukac) nie doswiadczylem nic nieprzyjemnego z jej strony
          ani tez ze strony Beaty. Taka moja rada dla was jak tam pracujecie
          badz zamierzacie to poprostu robcie co do was nalerzy a na reszte
          miejcie kompletnie wyje,bane. jak dla mnie to dziala i szczerze sram
          na to co sie dzieje w okol mnie na sklepie bo i tak nikt mi za to
          nie zaplaci wiec plan dnia zaliczyc i cala reszte w glebokim
          powazaniu ;] Pozdrawiam wspolpracownikow i niech wam gwiazdka
          pomyslnosci :D czy jak kto woli wesolego jajka :]
          • Gość: :) Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 30.04.08, 11:35
            Witam wrogu.. nareszcie ktoś sie wypowiedział i uważa tak jak ja.
            Będziesz na spotkanku załogi 1 maja??
            • Gość: anonim Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 30.04.08, 13:12
              Powiem tylko tyle że odkąd wywalili Jacka z pracy (najbardziej
              szanowanego Asystent) od tej pory wszyscy sobie szukają innej
              pracy... Tylko o tym nie mówią. Baltona przyjmuje do pracy,
              Discovery, Relay, Virgin. A co do zarobków minimum 2000 netto. Więć
              doga Aelio szykujcie się niebawem na to że zostaniecie z tzw.
              narybkiem co nie zna się na niczym bo pracownicy którzy są od
              początku odchodzą, między innymi ja. Do zobaczenia 1 maja na
              imprezie. Pozdro dział alkocholowy :)
              • Gość: nieznany Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 02.05.08, 14:40
                Co do Twojej wypowiedzi to się zgodzę ale pamiętaj że lotnisko
                kontroluje jedna firma. Nie będę się wypowiadał na ten temat ale jak
                przejdziecie do innej firmy to i tak jak byście pracowali w tej
                samej. A z tego co wiem Aelia zamierza przejąć całe lotnisko więc
                się lepiej zastanowić niż potem żałować. Według mnie trzeba poczekać
                i zobaczyć jak się sytuacja rozwinie. Jest możliwość awansu ponieważ
                ludzie odchodzą. Poczekać. To wszystko. A co do kierownictwa nie mam
                żadnego zarzutu. No może czasem wymyślają bo co niektórzy jak dorwą
                się do włądzy to przesadzaja, a nie pamiętają tego jak sami
                sapier... na kasie. Takie życie. Ja się na razie wstrzymam.
                Pozdrawiam wszystkich moich kolegów z pracy :)
                • Gość: Master of Puppets Re: Aelia Polska IP: *.aster.pl 03.05.08, 10:20
                  No ładnie. Widze ze Kolega/Koleżanka przeprowadził (a) niezłą
                  analizę. Gdziekolwiek sie nie pracuje, to jest ta sama firma.
                  Ciekawe.
                  Punkt następny: Aelia chce przejąc cała lotnisko. Szef Wam tak
                  powiedział? Ambitne ale niemożliwe.
                  Zobaczycie ile sklepów wkrótce otworzy Baltona. Szczęki Wam opadną i
                  budżet poszybuje na łeb.
                  Moim zdaniem (smutne ale prawdopodobne) Aelia wyłoży się max . w
                  przyszłym roku. Francuzi zaczna liczyć a wtedy zorientuja sie że
                  dopłacaja do tego interesu, a konkurencja jest zbyt silna. Z Baltona
                  niestety jeszcze nikt nie wygrał, bo część ich akcji posiada PPL,
                  czyli...zarządca lotniska.
                  A jak tam było na imprezie firmowej?
                  • Gość: papa Re: Aelia Polska IP: *.aster.pl 12.05.08, 21:23
                    jestem z konkurencji i przypadkiem odwiedzilam forum. W businessie
                    Duty Free siedze od lat,pracuje dla firmy,ktora niestety niedlugo
                    opusci terminal 1,podobno ma tam byc Baltona. Patrzac na T1 i T2
                    szczerze mowiac trudno okreslic jakakolwiek skale porownawcza, to sa
                    dwie inne epoki.Dziwi mnie jak mozna mowic, ze Baltona
                    wszystkich "wykosi" skoro nie udalo jej sie wygrac przetargu na
                    terminalu 2. Skoro porty lotnicze maja w niej udzialy to powinna
                    wrecz automatycznie uzyskac powierzchnie na T2,nieprawdaz?
                    Oczywiscie zycze mojemu nowemu pracodawcy swietlanej przyszlosci,
                    ale majac kredyt boje sie czy w przyszlosci bede meogla go dalej
                    splacac, pozdrawiam wszystkich pracujacych na lotnisku w WAWie i
                    zycze trzezwego spojrzenia na rzeczywsistosc.
                    • Gość: papa inna Re: Aelia Polska IP: *.MAN.atcom.net.pl 13.05.08, 13:41
                      Stawki na T2 są prawdopodobnie zabójcze więc Baltonie nie opłacało się
                      wynajmować tej powierzchni, a być może tylko PPL poprzez Baltonę sztucznie
                      podbił ofertę Aelii i teraz się śmieją z naiwnych :D
                  • Gość: gość Re: Aelia Polska IP: *.subscribers.sferia.net 20.04.09, 21:42
                    Co do baltony to nie byłabym pewna. Aelia prędzej czy później
                    napewno ich przejmie albo inny rekin. Tak się rozrośli że wiele firm
                    na świecie chciałoby ich przejąć. Swoją drogą ciekawy temat. Jak
                    jesteś mały i niezaradny to upadasz. Jak się wybijesz to rekiny i
                    tak cię połkną.żal mi tych polskich firm zkazanych na przejęcie.
                    • Gość: benas Re: Aelia Polska IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.09, 19:09
                      czy moze mi ktos powiedziec jak sie pracuje w innych miastach niz warszawa? bo namawiaja mnie na rozmowe o prace, i nie wiem czy sie skusic (w poznaniu)
                • Gość: bobas Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 05.05.08, 12:05
                  co za bzdura, kto ci takich bajek nastrzelał. Baltona to potencjał na starym
                  terminalu, przejmują wszystkie sklepy: Keranis, Euro-shop mają mie około 1000m2
                  i na pewno nie mają nic wspólnego z tym francuskim bełkotem, jest to firma
                  polsko-niemiecka. Zarobki tam krztałtują się około 2000-2500 netto.
                  • Gość: Gregoria. Re: Aelia Polska IP: *.aster.pl 05.05.08, 16:26
                    To zobaczymy. Cos mi sie wydaje ze master of pupets moze miec racje.
                    Nie chodzi o to ze balton aprzejmie powierzchnie na T2, tylko ze
                    wykonczy Aelie cenowo - konkurencja. Niedlugo otwieraja wielka 600
                    m2 perfumerie. sklep z ekskluzywnymi alkoholami, wielki alkoholowy
                    normalny,sklep na przylotach, odziezowy etc...
                    Nie jestem pracownica Aelii, ale z tego co tu ludzie pisza to
                    kierownictwo czyli tzw. menadzerowie do jakas porazka totalna...
                  • Gość: ignis Re: Aelia Polska IP: *.aster.pl 12.05.08, 21:30
                    ta wasza to penjsa chyba z premia za obroty w sezonie, bo poza to
                    podobno straszna kicha i nie starcza do pierwszego.....
                • Gość: supporter Re: Aelia Polska IP: *.aster.pl 12.05.08, 21:46
                  Po co Aelii terminal 1 skoro w czerwcu ma byc zamkniety.
      • Gość: mati Re: Aelia Polska IP: 80.72.40.* 19.05.08, 20:26
        Witam :)
        Nie pracuję już w Aeli ale czytam forum - ciekawie....
        Pozdrawiam ,życzę -POWODZENIA !!!

• Gość: boyssan Re: Aelia Polska IP: 83.1.67.* 24.07.08, 14:07
        wiecie moze jakie warunki panuja w firmie "Keraniss" ???????????
        mozecie cos przyblizyc dzieki
        • Gość: DAVI-DOFF Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 26.07.08, 12:49
          Witam ponownie. Po pierwsze - osoby, ktore napisaly, ze pracuja od poczatku, czyli od lutego - :) Poczatek Aeli byl w lipcu 2007r. Ja pracowalem od sierpnia 2007, wiec prawie od poczatku......
          Podziwiam Was jednak za tak dluga prace pod kierownictwem Szanownej Milenki (zakladam, ze tak jak prosilem Jestescie "szaraczkami" a nie wyzszego szczebla pracownikami). Podejrzewam, ze macie powazny problem polegajacy na tym, ze nie mozecie chyba gdzie indziej znalezc pracy. Gwarantuje, ze za te pieniadze pracy jest mnostwo tylko trzeba zrobic wysilek polegajacy na wyslaniu CV. Jezeli jest Wam dobrze, kiedy SZEFOWA traktuje wszystkich poza soba jak idiotow i byc moze kiedys slyszala o slowie SZACUNEK, jednak nie przyswoila sobie tego znaczenia - Wasza sprawa. Mnie to nie odpowiadalo.
          Calkowicie zgadzam sie z wpisem, mowiacym o tym, ze jedna osoba tak potrafi spaprac opinie o firmie. Ale wspaniala Szefowa w inny sposob nie potrafilaby Wami kierowac. Osoba bez autorytetu MUSI rozbic zgrane towarzystwo, najlepiej je sklocajac, lub pozbywajac sie niektorych, poniewaz tylko wtedy moze zapanowac nad innymi.
          Czytajac to forum przekonalem sie, ze trafilem na najwspanialszy okres firmy, kiedy cale kilkanascie osob, ktore wtedy pracowalo tworzylo zgrany zespol i poki bylo francuskie szefostwo na miejscu - nawet Milenka wydawala sie byc fajna babka.
          Odpowiadajac Ci Zuza - pracuje w firmie, gdzie Szef szanuje podwladnych, podwladni Szefa, atmosfera jest bardziej niz OK, pieniadze sporo wyzsze i nikt nie toleruje DU..lizow i DU..wlazow. Musialem tylko zrobic wysilek i wyslac pare CV........ :)
          Pozdrawiam serdecznie
          Nieanonim Zuzo - TOMEK
      • Gość: menager Re: Aelia Polska IP: *.kaskada.net 19.08.08, 19:28
        s6.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=125491
        • Gość: mister twister Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 25.08.08, 11:58
          Witam uprzejmie.Ja już mówiłem i nie będę powtarzał.Dzwoniła do mnie jedna osoba
          pomimo ze jestem na urlopie i powiedziała żebyście się wzieli do roboty.....He
          He.3majcie się
      • Gość: mar Re: Aelia Polska IP: *.aster.pl 06.12.08, 18:20
        i co z tego oszusci sa wszedzie
        • Gość: niedoszly baltonik Re: Aelia Polska IP: *.aster.pl 09.12.08, 22:42
          O tak, przez telefon obiecali zlote gory, specjalnie poswiecilem
          swoje wolne, kupilem nowy gajer, a oni mnie zlali, nie przyszli
          poprostu, szacuneczek Panowie, tego Baltonie chyba brakuje, jak ja
          sie umawiam z laska , to zawsze przychodze.A przy okazji oddaje
          glos na laske od promocji Bolsa, jest fantastyczna nie uwazacie
          panowie.....
          • Gość: lowelas Re: Aelia Polska IP: *.aster.pl 09.12.08, 22:48
            Ona poprostu jest fantastyczna.......marze aby zdobyc jej numer
            telefonu. Nie moge skoncentrowac sie na pracy na kasie kiedy ja
            widze,trace przytomnosc. Chyba kupie sobie bilet lotniczy aby dostac
            koszulke z promocji , jesli sama mi ja zalozy....:)
            • Gość: fan Re: Aelia Polska IP: *.aster.pl 09.12.08, 22:54
              Stoi sobie 2 panow podchmielonych pod Palacem Kultury, nagle widza
              motolotnie ktora rozbija sie na 34 pietrze, spada na dol i pozostaje
              po niej marny zlom. Jeden z nich odzywa sie : jaki kraj taki
              terorysta. Na lotnisku mozna powiedziec jaki operator sklepow
              wolnoclowych taka laska do promocji, sorka widzialem ta w Baltonie.
              Niw umywa sie do naszej w Aelii,pozdrawiam wyrobnikow
            • Gość: ...... Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 10.12.08, 15:13
              oj Wariaci... nawet domyslam kto tak mdleje na jej widok :) oJ AGA
              AGA faceci nam sie skupić nie mogą... pomyśleć ,ze masz dosyć
              promocji :) Buziaki dla wszystkich wytrwałych z Aelii.. :)
              A wracając do tematu Aelii to uważam,ze ekipa zarządzająca się
              zmieniła na lepsze swoim zachowaniem.. miejmy nadzieje,ze nie wróca
              do swoich zachowań jak nasz Francuzik przestanie u nas siedzieć na
              wizytacji :)
              • Gość: Pracownik Lotniska Re: Aelia Polska IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.08, 21:55
                A ja bardzo pozdrawiam i całuje Dziewczyny z Bolsa ; ) seksowne i sympatyczne ; )
        • Gość: Baltoniarz Re: Aelia Polska IP: *.aster.pl 09.12.08, 23:06
          U.A. = Uniwesralany antydespirant, kazdy moze uzyc aby nie
          smirdzialo pod pacha
          • Gość: zainteresowany Re: Aelia Polska IP: *.aster.pl 09.12.08, 23:08
            jaka cena za sztuke???
            • Gość: Calliope Aelia Polska IP: *.gprs.plus.pl 10.12.08, 00:30
              Ok,ok,ok! Warszawa ma swoje problemy, a czy ktoś z was wie co się
              dzieje w Aelii w innych miastach? Np. w Krakowie lub Poznaniu???
              • Gość: jackson Re: Aelia Polska IP: *.icpnet.pl 02.01.09, 01:10
                dla zainteresowanych pracą w Baltonie mam informację. w Poznaniu na okresie
                próbnym dają 1600 brutto! a po 3 miesiącach 1800 brutto + niby prowizje od
                sprzedaży. tak więc nie wiem kto tu rzuca farmazonami w stylu "minimum 2000
                netto". możliwe że w innych miastach jest inaczej ale nie sądzę bo to sklep
                sieciowy.
                sorki za lekkiego offtopa bo w końcu rozmawiacie o Aelii a nie o Baltonie :)
                pozdrawiam
                • Gość: Ja Re: Aelia Polska IP: *.opera-mini.net 04.02.09, 21:59
                  Coś słabo idą interesy baltoniarzom w nowej perfumerii.
                  • Gość: pracownik Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 22:33
                    Szefostwo w tej firmie jest tragiczne ciekawe są relacje między
                    kierownictwem a pracownikami szczególnie między Gośką a co po
                    niektórymi których faworyzuje i nagradza za strzelannie z ucha a
                    frajerów tam nie brakuje... na początku nikomu nie można ufać bo nie
                    wiadomo kto jest donosicielem a pełno jest osób dwulicowych,
                    szczurów i dorobkiewiczów którzy za awans lub jakieś inne profity
                    ostro właża w dupe i podpie...ją atmosfera jest beznadziejna
                    głownie przez panią G.!!!!! i M!!!!! Nie Polecam Zdecydowanie!
                    • Gość: lakal;l uwaga IP: *.subscribers.sferia.net 11.02.09, 01:10
                      podpie...nie jest i to ostre, jest w tym sklepie 5 osób na ktore trzeba
                      uważać3 z dzialu z zegarkami, 1 z dzialu alkoholi,1 asystentka(poza
                      kierownictwem tutaj najgorsza jest pani m. pani e. tez beznadziejna,pani j.taka
                      sobia pan.a.bardzo sie zmienil to juz nie jest ten czlowiek co kiedys,pan
                      M.uwazam ze jest spoko pan R.też).
                      • beata14hotmail.com Re: kamil 12.02.09, 17:41
                        co sie w tej firmie zaczyna dziac to jakas paranoja....
                        • Gość: .............. Re: kamil IP: *.chello.pl 15.02.09, 14:58
                          mnie najbardziej rozpierdziela ta akcja z zakłądaniem podsłuchów i
                          kamer w naszej szatni i socjalnym. Milena chyba nie zdaje sobie
                          sprawy jak wielkiem jest pośmiewiskiem na lotnisku i nie mówie tylko
                          o ludziach z naszego sklepu ale ogólnie o ludziach pracujacych na
                          lotnisku... HDS jak słyszy nowinki o jej akcjach to juz nawet meile
                          sobie wysyła na poprawe humoru hahhaha
                      • Gość: luk Re: uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 18:34
                        pisz normalnie a nie skrótami, trzeba tępic frajerstwo! pozdro!
                    • Gość: ktoś Re: Aelia Polska IP: *.subscribers.sferia.net 11.02.09, 01:24
                      zbuntujcie sie nie dajcie się tak!!!!! w tej firmie jestescie smiecmi sam/a
                      slyszalem/am jak kierownictwo wypowiada sie o was miedzy soba dla nich
                      jestescie debilami i nic nie wartymi ludzmi.Tu liczy sie tylko kasa nie
                      wy.......a naprawde gdzie indziej zarobicie tyle samo tyle ze o normalnej porze
                      bedziecie wstawac i wychodzic do domu...decyzja nalezy do was!!!!!!!!!!!!!!
                      • Gość: DAVIDOFF Re: Aelia Polska IP: *.se.com.pl 13.02.09, 17:39
                        Witam. Dawno tu nie zagladalem - widze wszystko bez zmian, wiec
                        trzymajcie sie WYROBNICY Milenki. Pozdrawiam Tych NORMALNYCH -
                        reszta niech mnie cmoknie tam, gdzie ja mam Milenke :) PA
                        • Gość: Zdegustowany Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 16:47
                          Zachowują się jakby były z CBŚ hehe stare lampucery żenada i nic
                          więcej szkoda uwagi i czasu poświecać na prace z nimi, niech same
                          zapie...ją dupo-lizy na salonach Wy im podłużcie jakieś pluskwy to
                          obczaicie co na was gadają i jakie mają o was zdanie a załoze sie ze
                          nie jest za dobre... zwykły mobing w tej robocie
                          • Gość: ... Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 15:59
                            Mobing to mało powiedziane...
                            • Gość: XulGuchy Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 16:51
                              Buahahahahahahaaaa... Śmieszy mnie to całe forum na temat tej firmy. Jak dla
                              mnie 7 miechów, które w niej spędziłem było naprawdę zabawne. Po pierwsze,
                              kierownictwo jakby na prochach i koksie. Po drugie, liżący dupy ciecie. CÓŻ,
                              taka jest prawidłowośc. Feudalizm mamy we krwi. Pozdrawiam tylko Annebi i Sylwa,
                              a takzeDore, i kilka person, ktore sa zajebiste. Reszta nniech się podrapie po
                              nosie... :P
                              • Gość: chuj Ci do tego he Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 15:59
                                Kierownictwo jest ciezko nie ogarniete a goska najbardziej urka
                                burka a nawet nie potrafi sie przedstawic po angielsku... hehe
                                niezly przelozony z niej...
                          • Gość: Myrchaba Re: Aelia Polska IP: 85.110.39.* 23.05.09, 13:07
                            Absolutnie nie anonimowo! Jesli komukolwiek wpadnie do glowy zeby
                            pracowac w tej firmie,i zanim zdazy podpisac umowe przeczyta to
                            forum - stanowczo odradzam!! Nie bede krytykowac BC, ludzie czasami
                            robia rzeczy niepojete byle tylko nie stracic pracy, ale prawda jest
                            ze na sklepie jako szare mrowki pracuja ludzie z niezadko wyzszym
                            wyksztalceniem i doswiadczeniem oraz umiejetnosciami. Bardzo smutne
                            jest to ze firma pozbywa sie ludzi uczciwych i oddanych pracy, a
                            zostawia zlodzieji i kretynow (chociaz nie wszystkich bo sa wyjatki -
                            tu pozdrawiam Clinıque Estee, oraz Loreala deluxe i paris a takze
                            kasjerki). Z tego co wiem w ostatnich 4 miesiacach zwolnieni zostali
                            Ci ktorzy nie bali sie otwarcie protestowac przeciwko nielegalnym
                            praktykom takim jak podsluchy w szatni czy przeszukiwanie prywatnych
                            szafek. Co ciekawe nikt nie sprawdza asystentow czy samych BC, nie
                            mowiac juz o kierowniczce sklepu, a z wiarygodnych zrodel WİEM ze
                            kradna na potege.
                            Zycze powodzenia w prowadzeniu firmy z co pol roku na nowo
                            zatrudnianym personelem od sprzatania pulek (- bo nie ludzcie sie
                            sprzedawca, kasjer czy BC to tylko stanowisko na papierze, w
                            rzeczywistosci niestety wszystkie trzy polegaja w 80 procentach na
                            sprzataniu.Do tego MOBİNG mobıng i jeszcze raz mobing) oraz ze
                            zlodziejami i personelem kierowniczym, ktory za zarzadznie uwaza
                            ustawiczne obrazanie personelu.
                            Osobiscie niezmiernie ciesze sie ze ze zygnowalam, przynajmniej
                            teraz podnosze swoje kwalifikacje a nie zamaiatam szmata polki i
                            przenosze 20 kilowe kartony.
                            Agnieszka
                            • Gość: gość Re: Aelia Polska IP: 85.222.87.* 24.05.09, 22:17
                              Agnieszko M półka pisze się przez o z kreską, nie wiedziałaś?
                              gratuluję wykształcenia... wyższego jak się domyślam. :-)
                              • Gość: Strajek Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 23:06
                                Nie wiecie co trzeba robić jak prośby nie działają. Zawsze możecie
                                zorganizować na sklepie mały strajk chodzi o kasjerów którzy
                                narzekają na klimatyzacje może w końcu zarząd coś z tym zrobi. Mamy
                                XXI wiek i takie jaja. Więc panowie i panie na sklepie pomyślcie nad
                                moim pomysłem strajk i jeszcze raz strajk !!!!!!!! to może coś się
                                zmieni a zwolnić wszystkich was nie zwolnią
                                Walczcie o swoje jesteśmy ludzi i każdemu z nas należy się praca w
                                normalnych warunkach a nie w piecu
                                no chyba że płacą wam dodatki do ciężkich warunków hhehhe
                                :))) wszyscy za jednego jeden za wszystkich pozdrawiam :))
                                • Gość: Strajk!!! Re: Aelia Polska IP: *.stansat.pl 10.06.09, 17:49
                                  No to co jedziemy z tym strajkiem czy nie ?
                              • Gość: Myrcha Re: Aelia Polska IP: 78.165.224.* 11.06.09, 00:31
                                Dziekuje :)
                                coz.. na turceckıej - gdzie wszystkie klawisze sa w innym miejscu-
                                klawiaturze dla kogos kto nauczony jest bezwzrokowego pisania,
                                ortografia jest sprawa drugorzedna. Pozdrawiam Cie Milenko..
                              • Gość: alien Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 14.10.09, 21:13
                                ...tam jeszcze bylo NIERZADKO przez samo ż...ominelas...
                    • Gość: :p hahaha Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 07.04.09, 09:54
                      A ja pozdrawiam Mistrza z PC :) Ci co mają wiedzieć wiedzą o kogo
                      chodzi hehehe :))
              • Gość: eli Re: Aelia Polska IP: 77.236.0.* 14.09.10, 20:13
                ja wiem,ale z tego co tu czytam o Warszawie,to w Krakowie nie jest lepiej
                • Gość: :) Re: Aelia Polska IP: *.nyc.res.rr.com 16.09.10, 03:18
                  cicho tutaj ostatnio :)
      • Gość: 123456 Re: Aelia Polska IP: 94.254.151.* 01.04.09, 10:45
        Niedługo mam rozmowę w sprawie pracy. Z tego co czytałem komentarze to niepokoi
        mnie trochę oferowane wynagrodzenie... Czy faktycznie jest to tylko 1200 zł na
        rękę miesięcznie?
        • beata14hotmail.com Re: Aelia Polska 09.04.09, 21:12
          1300dostaniesz przez 3 miesiace,a potem może zarobisz więcej:)))) jeżeli cię
          zostawią he he he he,poj...firma
          • Gość: mhgf Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 20:25
            ta i bedziesz gnał na 5 rano pare dni z rzedu jak popadniesz pewnym
            osobom a jak bedzie sie zblizal czas przedluzenia umowy to Cie
            pogonia zeby zwerbowac kolejnego naiwnego pracownika ktory bedzie
            zapie...ł za grosze z nadzieja ze po 3 miechach zarobi wiecej... i
            tak w kolko:)
          • Gość: sabinka Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 20:27
            Szkoda sie fatygowac i dupe zawracać sobie ta praca lepiej od razu
            poszukac cos innego ja jeszczse troche popracujue i sie stamtad
            zawijam bo jest tragedia!!
            • Gość: Ela Re: Aelia Polska IP: *.aster.pl 15.04.09, 14:51
              nie rozumiem co tam jeszcze robicie skoro tak Wam źle.
              to jakiś rodzaj masochizmu chyba... niestety to o Was świadczy nie najlepiej, bo
              albo kłamiecie albo jesteście nienormalni...
              • Gość: ////////// Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 15.04.09, 18:10
                Sam jestes nienormalny... na rynku jest kryzys.. lepsza taka robota
                niz zadna...zawsze pare groszy wpadnie
                • Gość: XulGuchy Re: Aelia Polska IP: *.acn.waw.pl 16.04.09, 10:11
                  Idz do mamy. Kryzys, sryzys. Beda mieli kryzys jak wyjdziemy na ulice...
                  • Gość: jaśko Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 17.04.09, 14:23
                    post adresowany do "kierownictwa" które to zapewne czyta sobie to forum, ale i tak nic sobie z tego nie robi: zróbcie coś do ku... nędzy z tymi klimatyzatorami!!! nie dość, że wszyscy dupę zatruwają jak tylko potrafią, są cudownie niekompetentni, nie mają pojęcia o jakimkolwiek zarządzaniu i budowaniu atmosfery w miejscu pracy to jeszcze ten przejebany gorąc jaki tam panuje dobija człowieka! jest kwiecień jest jeszcze chłodno ale jak przyjdzie lato to popadamy tam jak muchy! ja pie... jak już nie chcecie nam tam dawać przyjemności z pracy to nie grilujcie ludzi tam!
                    • Gość: balt Re: Aelia Polska IP: *.subscribers.sferia.net 20.04.09, 21:29
                      Człowieku co ty wypisujesz. Idż sobie do konkurencji to zobaczysz.
                      Jak ci się klient zapyta " pokemony z balt..." to wy? To dopiero
                      postawisz oczy i nie będziesz wiedział czy cię grilują czy mrożą.
                      chamstwo zaczęło latać czy co. Sama nie wiem.
                      • Gość: ka Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 14:06
                        To co forumowicze negatywnie napisali o tej firmie to cała PRAWDA. W
                        samym sklepie jest brudno,( wielu ludzi szczegolnie klientów podobno
                        sie na to skarży)jest obrzydliwie gorąco i bardzo zła atmosfera.
                        Jest tylko kilka fajnych i miłych osób- reszta godna pożałowania...
                        Kierownictwo nieudolne do granic absurdu.Biedronka przy tym
                        siada.Nie polecam pracy w tej firmie.
                        • Gość: heniek Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 03:23
                          Zgadzam sie w 100%-tach z wypowiedzią powyżej, kiedyś tam pracowałem
                          ale szybko sie stamtad zawinołem bo ostro ch...em śmierdzi... lepiej
                          chyba w tej biedronce na kasie pracować niz tam przypuszczam ze
                          podobnie płacą hehe największy minus dla szefostwa!!!
                          • Gość: Feedback Re: Aelia Polska IP: 94.254.225.* 28.07.09, 11:51
                            Przyszedł czas na feedbacki... Te które tak Milenka lubi...
                            Teraz moja kolej na Waszą (a właściwie "waszą") ocenę...
                            • Gość: lawica Re: Aelia Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.09, 12:53
                              mobbing na coraz wyzszym poziomie :)
                              pieski tez daja rade, spisuja sie idealnie
                              testery jak ginely to gina
                              coz dodac wiecej? ;)
                              • Gość: .... Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 03.08.09, 14:16
                                Mobing jest wielki... lizodupy ciągna dalej... Wyjeb... Michała...
                                mogli by jeszcze pozerke Milenke.. nich wraca do H&M i zabiera ze
                                soba Pawełka... Fajnie jakby poleciała jeszcze Danka i Gośka.. Beata
                                jest spoko... chciałaby wiele dla ludzi ale wie ze nie da rady....
                                Pozdrawiam dla wytrzymałych...i hak w smak lizodupom...<którzy
                                wynoszą wiecej niz sądzicie>
                                • Gość: wolna Re: Aelia Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.09, 01:29
                                  już nie pracuję w tej cudnej firmie, ale tak z czystej ciekawości- za co
                                  poleciał wieprz Michał?
                          • Gość: jodla Re: Aelia Polska IP: 67.159.5.* 04.10.09, 16:33
                            Pani M. to osoba niesamowicie fałszywa, z jednej strony każe zwalniać ludzi (np.
                            właśnie mnie), robić naloty na szafki na każde jej widzimisię, bo ponoć coś
                            ukradli. Sama zaś, jak każdy wie każe sobie przygotowywać torby z gratisami i
                            testerami perfum, które później zabiera ze sobą jak gdzieś leci. To jest właśnie
                            wzór do naśladowania. Współczuje wszystkim, którzy nadal muszą z nią pracować.
                            Kobieta, która na niczym się nie zna, absolutnie brak jej kompetencji
                            menadżerskich i tylko swoją grą i zastraszaniem pracowników coś osiąga. Nie
                            dziwie się tym wszystkim menadżerkom, ze często zachowują się jak chamki, ale co
                            mają zrobić jak terror wprowadza kierowniczka sklepu i sama podobnych zachowań
                            od nich wymaga.
                            Dziwi mnie tylko że M. tak długo pracuje jeszcze w tej firmie – tak zepsuć
                            reputacje nowej firmy na rynku polskim. Każdy kto cokolwiek ma wspólnego z
                            lotniskiem to wie co to za osoba – wstyd by mi było na jej miejscu, a ale cóż
                            ona już taka jest.
                            Pozdro dla starej ekipy.
                            • Gość: Marta Re: Aelia Polska IP: *.hds.pl 08.10.09, 14:06
                              Nie mam ochoty odpowiadać za kradzieże moich pseudo kolegów i
                              koleżanek... Ostrzegam, że jeżeli zobaczę, że ktoś wynosi testery i
                              inne kosmetyki, natychmiast zgłoszę to dyrekcji lub na policję!!!
                              • Gość: Miro Re: Aelia Polska IP: *.centertel.pl 09.10.09, 00:03
                                he he,dobre - "zgłoszę to dyrekcji lub na policję". Może do Francji
                                zadzwoń ? Jak płacą całe g. to trzeba sobie jakoś dorobić. Ja tam
                                się nie krępuję.
                                pozdro
                          • Gość: xxx Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 20:12
                            Romku będziemy za Tobą bardzo bardzo bardzo tesknic... ; / serdecznie i ciepło
                            Cię pozdrawiam,co do uzasadnienia M.K bez komentarza...
                        • Gość: michał Re: Aelia Polska IP: 109.243.171.* 18.02.10, 20:59
                          pracowałem kiedys w tej firmie, stara wiara mnie pamieta, ostatnio
                          leciałem i zauwazyłem naćpanego pracownika aelii, hehe, gosc
                          wysuszony na maksa wystrzyzony na beckchama w czarnej koszulinie na
                          pagonach, widze ze Aelia zatrudnia ludzi z pierwszej łapanki...
                          Powodzenia życzę! nie ma to jak doping, hahahaha!!!
            • Gość: nobody Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 12:58
              Ja zwiałem z tej firmy po 8 miesiącach. Męczarnia. Ludzie zdradliwi i kłamliwi. Szczerze nikomu nie polecam pracy w tej firmie. Mam na myśli oczywiście sklep w Warszawie.

TRAGEDIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: , Re: Aelia Polska IP: *.aster.pl 25.01.11, 22:03
                gowno nie firma, chcesz byc ladowany w dupe to sie tam zatrudnij. zal.
              • Gość: Jozek Re: Aelia Polska IP: *.play-internet.pl 06.06.12, 13:16
                Dzień dobry!
                Chciałbym się z Panem spotkać i dowiedzieć się kilku spraw na temat schematu funkcjonowania sklepu Aelia w Warszawie. Proszę o kontakt 602594666
          • Gość: pytanie Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 17:10
            w ogłoszeniach piszą, że przyjmą też konsultantów. Czy konsultanci
            zarabiają też 1300?
            • Gość: .. Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 04.08.09, 12:04
              kiedys konsultantki zarabiały 3600-3800 brutto + premia 20% podstawy
              ale to jest premia uznaniowa,wiec dostaniesz ja jak wchodzis zw
              dupe... Teraz nowe konsultantki dostaja mniej i sie wkurzaja bo
              dostaja na poczatek 3000 brutto
              • Gość: Feedback [...] IP: *.mobile.playmobile.pl 06.08.09, 00:55
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: hehe usunięcie IP: *.chello.pl 09.08.09, 21:45
                  hehehe widzę,że Katarzynie nie spodobała się prawda o niej i o tym
                  co robi... o mobingu , bo usunięty wątek... paranoja... hehehe
                  • Gość: he he he Re: usunięcie IP: 212.76.37.* 11.08.09, 08:25
                    PIszecie o mobbingu o tym jak wam jest zle i jacy to nie sa
                    przelozeni...To po co Wy tam pracujecie???Na sile was ktos tam
                    trzyma jak mi sie nie podoba praca to ja zmieniam.Zal mi Was
                    wszystkich!!!!
                    • Gość: :) Re: usunięcie IP: *.chello.pl 11.08.09, 14:27
                      Weź pod uwage,że spora część osób tu pisząca wcześniej, już w tym
                      bagnie nie pracuje :)
                      • Gość: Feedback Re: usunięcie IP: *.aster.pl 17.08.09, 11:59
                        Zastanawiam się... Kasia czy Milenka się tak wzburzyła?
                        No któraż z Was Kochane Kumy?

P.S.
                        Usunięcie m.in. mojego postu świadczy o tym, że najprawdopodobniej moderatorem forum jest Milena... No Comments
                        • Gość: novi Re: usunięcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 15:12
                          ..ludzie przerazacie mnie.. a moze porazacie:/ nie mozecie wyjsc z
                          zalozenia "(..)co bylo a nie jest nie pisze sie w rejestr(..)"
                          Ludzie takimi wypowiedziami sami prowokujecie to jak was sie potem
                          traktuje w pracy (nie mowie o tych, ktorzy juz nie tam nie pracują a
                          dalej przebolec tego nie moga). Dla mnie to jest totalnie bezsensu.
                          Ale to juz wasza sprawa.
                          • Gość: Guchosoll Re: usunięcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 10:14
                            Masz cholerna racje, ale fajnie czasem podenerwowac ludzi. Ja nie pracuje tam
                            ponad rok, a cieszy mnie wciaz wchodzenie tutaj i patrzenie jak sie ludziki zra.
                            Pozdrawiam calosc, i Gosie, Kasie nawet... A co!?
                            • Gość: blee Re: usunięcie IP: *.chello.pl 27.08.09, 00:17
                              Oj zaszalałes.. nawet Goche i Kaske heheheheh chyba dobry humor
                              miałes :P Pozdro
      • Gość: ciekawy Re: Aelia Polska IP: *.aster.pl 14.09.09, 20:06
        widać że ktoś kogoś prawda kole w oczy. Dlaczego ktos usunał te teksty o tym jak kierownictwo zapieprza ze sklepu kosmetyki?
        • Gość: pracownik Re: Aelia Polska IP: 78.165.235.* 14.09.09, 22:16
          no pieknie, milenka usunela 150 postow?
          polowe o tym jak wynosi ze sklepu testery wraz z asystentami i
          dmami.. ktos tu sie boi o stanowisko, skoro to nie prawda to po co
          posty usuwac ???
          widac ze ktos trafil w sednno sprawy..
          przykre
          • Gość: gość Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 16.09.09, 23:26
            k.... a ja tam tyle pracuje i jeszcze nic nie wyniosłem...a tyle już
            bym miał...luzik ja już jestem w trakcie załatwiania formalności nowej
            posady,za może nie wiele lepsze pieniądze ale za to atmosfera inna a to
            bezcenne...;)
            • Gość: asdf Re: Aelia Polska IP: *.stansat.pl 27.09.09, 00:40
              Skad wiesz ze atmosfera inna skoro tam jeszcze nie pracujesz. He he. Co za pajace!!
              • Gość: gość? Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 28.09.09, 00:15
                no właśnie...może będzie gorzej...;D
                • Gość: obserwator Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 01.10.09, 13:02
                  gorzej chyba być nie może.To traktowanie pracowników,ten brak szacunku
                  ,straszenia zwolnieniami ,ignorancja a przede wszystkim brak kompetencji u niby
                  to przełożonych/p.M/ woła o pomstę. Tu nie przestrzega się prawa i warunków
                  pracy.Mobbing totalny.W firmie tej ludzie a głównie ta tzw.górna półka stosuje
                  wszystkie zasady zabronione prawem a p.M całkowicie wyzbyta jest wszelkich
                  odruchów ludzkich związanych z etyką zachowań -skąd pani się wzięła? na miejscu
                  właściciela takiej osoby dawno bym się pozbyła.Przynosi Pani wstyd Firmie -a to
                  lizusostwo OHYDA.Tu na lotnisku jest p. pośmiewiskiem.Jaką politykę prowadzi
                  Wasz kadrowiec? On najlepiej wie że czynnik ludzki to największy majątek
                  firmy,to on powinien przestrzegać prawa pracy a nie przymykać oczu na to co
                  dzieje się w firmie.Nie sztuką jest ciągle zwalniać i straszyć pracowników i
                  rozmawiać z nimi w sposób arogancki i poniżający a czasami uwłaczający godności
                  ludzkiej -no chyba że ( tu nie chcę zaglądać w dowód osobisty) miało się kiedyś
                  pod górkę i teraz to wszystko trzeba nadrobić.Pani Mileno za wszystko trzeba
                  będzie kiedyś zapłacić ,za każdą krzywdę ,za każde łzy przez panią
                  wylane.Sumienia nie da umyć się jak rąk.Niech Pani pamięta że pnąc się w górę
                  mija pani ludzi których spotka pani spadając z niej.Więc proszę ich szanować, bo
                  ich pomocna dłoń będzie pani potrzebna,bo na razie jest pani zresztą nie tylko
                  pani swoim pracodawcą wygodna,bo jak widać na tym forum nie ma osób przychylnych
                  dla kadry.I JEST TO BARDZO SMUTNE tym bardziej.ze ci młodzi ludzie chcą
                  autorytetów zawodowych i tęsknią za człowieczeństwem w waszym postępowaniu.Życzę
                  firmie wszystkiego dobrego i godnych zachowań w czekających Was zmianach
                  struktury organizacyjnej - choć szczerze mówiąc nie wierzę,że prócz kasy i walki
                  o własne stołki jest coś jeszcze ,co może ruszyć wasze sumienia.No cóż w życiu
                  nie zawsze jest się pomnikiem czasami jest się gołębiem . Mimo wszystko ja
                  ciągle wierzę w człowieka.
                  • Gość: marika Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 01.10.09, 17:52
                    ale jazda!Dzieki.Ale ten tekst nie dla takich ludzi. Teraz będzie jeszcze
                    gorzej. Potargają tymi co stoją niżej -" kategoria B".Ja tam pracowałam i
                    wyrzucono mnie nie przedłużając kolejnej umowy.Powiedziano mi,ze nie jestem od
                    myślenia.Trzymajcie się szaraki.Na nich tez przyjdzie pora - tylko Ze oni
                    zapłacą za to swoje "myślenie" większą cenę.Bo naszą ceną jest godność.Pozdrawiam.
                    • Gość: gość Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 04.10.09, 00:30
                      to kto tam jest od myślenia...?...bo chyba nie ta kadra...;)
                      • Gość: kaczka Re: Aelia Polska IP: 94.254.177.* 20.10.09, 00:54
                        Ale tutaj nudno!! Czyżby Milenka zastraszyła wszystkich ?
                        • Gość: :) Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 15:11
                          No chyba żartujesz :D śledzimy na bieżąco i czekamy na nowy temat, bo narazie chyba większość juz została powiedziana :p Szanowna góra też wie co o nich myslimy... Najbardziej śmieszą mnie ich nerwy i aluzje w biurze jak pojawi się jakiś nowy post.. hahahah Pozdrawiam wszystkich SZARAKÓW tych co pracują jeszcze i tych co juz nie :D <jak to nas kiedyś nazwała jedna z DM>
                          • Gość: wygrany szarak Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 21.10.09, 11:00
                            Nic łatwiejszego -dawać upust swoim frustracjom będąc anonimowym krytykiem.Czy
                            kiedykolwiek próbowaliście zrobić coś wspólnie?
                            Jeżeli p. M tak "skacze" po Was -zbierzcie się i pogadajcie z Nią wszyscy.Ale
                            zróbcie to razem.Tylko w jedności siła.Was wszystkich nie może zwolnić,a gdy
                            będzie próbowała to macie argumenty.Czy nie ma wśród Was kogoś kto by odważnie z
                            imienia i nazwiska powiedział p.M co myslicie o jej działaniach?.Na Boga jest
                            jeszcze Państwowa Inspekcja Pracy,a p.M też ma zwierzchników.Jeżeli chcecie coś
                            zmienić w firmie to walczcie na argumenty,bo jak wynika z Waszych wypowiedzi
                            większość z Was identyfikuje się z firmą.A dziwnym jest podejście Waszych
                            zwierzchników do załogi- bo prawdziwy manager wie,ze jednym z najważniejszych
                            składników majątku firmy są pracownicy.Ale cóż jak widać kiepscy to gospodarze.A
                            przede wszystkim wymagajcie dla siebie szacunku to Wam się należy nie tylko z
                            Ustawy.Przede wszystkim nie pozwólcie się zastraszyć,bo to dzięki WAM i waszej
                            postawie jest jak jest.Wiem ,że nie będzie łatwo ,ale jeżeli Wam zależy na
                            lepszej atmosferze - spróbujcie."Góra " nie jest bezkarna i wcześniej czy
                            pózniej sama się wyłoży- bo tak częsta rotacja pracowników jest jednym z
                            czynników świadczących o złej organizacji i działalności - co ma zły wpływ na
                            wizerunek firmy.Może nie spełniłam Waszych oczekiwań tym postem ,ale chociaż Wy"
                            myślcie" w tej firmie.Pozdrawiam i trzymajcie się.
                            • Gość: EVD Re: Aelia Polska IP: 89.108.202.* 23.10.09, 20:39
                              cześć wszystkim których znam i tym których nie znam bo już nie pracuję od dawna
                              w tym pier***niku ;-)

żeby nie być tak bardzo anonimowym powiem, iż mam na imię Marcin i dawno temu
                              pracowałem na dziale ATG ;-)

a może zamiast pisać tu i marnować czas napiszcie do któregoś z Panów...
                              Jean-Baptiste Morin (jbmorin@aelia.com)
                              Fabrice Berbessou (fberbessou@aelia.com)
                              Bruno Bouchacourt (bbouchacourt@aelia.com)
                              ...czy też pozostałych którzy chętnie by poczytali to forum. Jak nie znają
                              polskiego to przecież internet teraz sam tłumaczy na angielski a taką formę na
                              pewno zrozumieją ;-)
                              dajmy się pośmiać kolegom z Francji :-)

Pozdrawiam

PS. konfidenci wstydzcie się !!
                              • gosciuszkooo Re: Aelia Polska 30.10.09, 09:06
                                aj
                              • gosciuszkooo Re: Aelia Polska 30.10.09, 09:27
                                k.... a ja tam tyle pracuje i jeszcze nic nie wyniosłem...a tyle już
                                bym miał...
                                hehehe... Tobie to już mało zostało do zawinięcia .Niektóry już powynosili za
                                Ciebie.Był jakiś czas temu post o tym.W dziwnych okolicznosciach zaginął. Bylo
                                tam ładnie napisane m.in. o pani Mi...
                                o pani Ró....itd... Co to same wezmą a innych podpierzą.....
                                Lepiej żyć spokojnie i nie bawić się w to
                                • Gość: madamelefuar Re: Aelia Polska IP: *.acn.waw.pl 01.11.09, 18:53
                                  chamstwo! sie szerzy chamstwo!! Przykro sie robi jak przy tak fajnych pracownikach i przyjmenj atmosferze ktos pisze takie brednie.
                                  • dusia-the-best Re: Aelia Polska 01.11.09, 22:51
                                    jakie brednie ja pracowalam na okeciu i nie jedno slyszalam dziwie sie ze panie
                                    wielkie kierowniczki jeszcze nie polecialy ze stoleczkow ale nic nie moze
                                    przeciez wiecznie trwac ...tak mowil nasz prezes u ktorego pracowalam . Moj
                                    menager byl kawal sko...na i dlatego juz tam nie pracuje bo kto normalny od
                                    idjotow sie trzyma z daleka pozdrawiam
                                    • Gość: gregor Re: Aelia Polska IP: *.autocom.pl 02.11.09, 13:48
                                      A jak tam sklepy regionalne?
                                      Pzdr wszystkich za wyjatkiem gory...
                                      • Gość: gregor Re: Aelia Polska IP: *.autocom.pl 10.11.09, 08:46
                                        Nic nikt nie wie???????
                                        Niemozliwe!
                                        • Gość: novi Re: Aelia Polska IP: 188.33.107.* 13.11.09, 00:26
                                          No i teraz musimy witac klienta mowiac OOOOOoooooo!!!!! ;)
                                        • dusia-the-best Re: Aelia Polska 21.11.09, 23:02
                                          nie wydaje mi sie ze nikt nic nie wie :)wszyscy wiedza az za duzo tylko po co
                                          pisac w kolko jak tam jest h...... i po co sobie tak naprawde dupe zawracac
                                          jakimis panienkami ktore sa beznadziejne :) pozdrawiam pracownikow aeli ,sharka
                                          ,dziewczynki z voyage i niektorych podkreslam niektorych z sami swoi
                                          • Gość: Nikita Re: Aelia Polska IP: *.acn.waw.pl 22.11.09, 00:44
                                            Na ch... jest to forum jak posty sa kasowane!!! Bylowczesniej oludziach z innego dzialu o tym jak wlaza w dupe zeby dostac sie na asystenture a teraz jakas bezmozga Dusia sie wpie... na forum!!!!
                                            • dusia-the-best Re: Aelia Polska 24.11.09, 19:22
                                              bezmuzga to ty jestes nikita i to ty sie wpie...sz a wiesz o czym wogóle mowa
                                              bo chyba nie bardzo fraje...pewnie jak cos tam wczesniej przeczytalas ( jakis
                                              jeden post buhaha)to wiesz ze mowa o ludziach ale nie tylko takich co wlaza w
                                              dupe .Mondralo najpierw przeczytaj wiekszosc postow ,a potem sie udzielaj ,ale
                                              co ja bede ci pisala najpierw trzeba przeczytac ,potem zrozumiec -ale to dla
                                              ciebie zbyt rozlegle i skomplikowane ...
                                            • Gość: Mister Twister Re: Aelia Polska IP: *.aster.pl 29.11.09, 16:10
                                              Cześć Wysztkim ponownie....

Siedze właśnie w gronie najlepszych osób z Aeli z którymi wciąż mam
                                              kontakt jak to na pożądnych ludzi przystało... bo o tych co byli
                                              tacy mili to nie chce mi się gadać bo nawet nie raczą odebrać i
                                              odpowiedzieć na głupiego smsa... ale nie po to tu jesteśmy...

Dziś poruszamy temat działu PC ( Pier...lone Cwaniaki), dla nie
                                              mających świadomości o jaki jeszcze chodzi to stwierdzam iż jest to
                                              dział perfumeryjny..jak już wspominałem to siedzimy Sobie w miłym
                                              klimacie i psikamy się zajebistymi prefumami jakie jeszcze nam
                                              pozostały :) ale co do make up to już lipa bo jedziemy na
                                              końcówkach...ale jest plus bo nie długo Sobolewska będzie robiła
                                              dostawę więc napewno coś wystawi na Allegro. Po co chodzić po
                                              sklepach i płacić normalne ceny jak Madzia wystawia nowe rzeczy po
                                              atrakcyjnych cenach....

Poniżej pare linków jakby ktoś szukał czegoś na Święta :) i
                                              pozdrowienia dla M.Sobolweskiej

www.allegro.pl/item793114286_793114286.html
                                              www.allegro.pl/item775999975_775999975.html
                                              www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4023657
                                              www.allegro.pl/show_user.php?uid=4023657
                                              • dusia-the-best Re: Aelia Polska 30.11.09, 08:12
                                                niezle nawet calkiem dobre ceny warto kupic kilka rzeczy buhaha
                                                • Gość: gość Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 30.11.09, 09:30
                                                  Za takie rzeczy to w więzieniu się powinno siedzieć, nie do wiary ,ze takie
                                                  osoby jeszcze tam pracują!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                              • Gość: -------> Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 30.11.09, 10:07
                                                www.allegro.pl/item764286492_764286492.html
                                                Zobaczcie na opis!!! "Mozna go zabrac do samolotu, bez obawy wyrzucenia" Czy ta
                                                laska nie ma mózgu??? Sama sobie dół wykopała. Ale swoja drogą to nieźle sobie
                                                dorobiła na tym wynoszeniu, ale jak widać nic nie trwa wiecznie...Teraz usuneła
                                                przedmioty , które miała wystawiane i mysli ,że jej to cos pomoże:) Ciekawe czy
                                                z wilczym biletem uda jej się znleśc pracę za 1000 zł, chciwość nie zna granic!
                                                • Gość: -------> Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 30.11.09, 10:16

Tak sobie przegladam jak tam nasza handalara robi fortune na wynoszeniu , ale
                                                  tez i kupuje:) hahahhaa, Madziu , pokazałas swoją drugą twarz, ty masz dwa
                                                  oblicza albo i więcej, wpadnij oddac przepustkę w tych butach:)pleaseeeeee
                                                  www.allegro.pl/item746027495_746027495.html
                                                  • Gość: Ania Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 02.12.09, 17:12
                                                    Witam wszystkich. Dzisiaj po raz pierwszy odkąd istnieje to forum i pracuje w
                                                    tej firmie postanowiłam skomentować bzdury wypisywane przez moich byłych i
                                                    obecnych współpracowników. Wpis jest nieanonimowy ponieważ nie mam nic do
                                                    ukrycia. Co więcej kultura osobista nie pozwala mi wypowiadać się o ludziach w
                                                    tak okrutny sposób bez dania im możliwości obrony. "Porno pantofelki" do których
                                                    zamieszczono link są moje i dostałam je w prezencie od Madzi i innych dziewczyn,
                                                    które zorganizowały mi wieczór panieński. Był to jeden z fajniejszych prezentów
                                                    jakie dostałam i jestem pewna, że osoba, która tak wyśmiewała się z Magdy po
                                                    prostu zazdrości. Więc jak masz ochotę je ponosić to skontaktuj się ze mną a
                                                    Magdę zostaw w spokoju!!! Teraz do osoby, która złożyła na Magdę donos: nie
                                                    rozumiem jak można być tak podłą i złą osobą. Nie rozumiem ile nienawiści i
                                                    goryczy musisz w sobie mieć ale bardzo mi Ciebie szkoda. Linki, które podano
                                                    żeby udowodnić Magdy winę są bezwartościowe ponieważ wystawione tam rzeczy były
                                                    moje. w posiadanie ich weszłam w uczciwy sposób i jestem w stanie to udowodnić.
                                                    Apeluję teraz do wszystkich osób, którymi ta historia wstrząsnęła tak jak mną.
                                                    Nie pozwólmy zwątpić Madzi, że są w tej firmie osoby godnie szacunku i zaufania.
                                                    Wesprzyjmy ją i pomóżmy w tej ciężkiej sytuacji. Mam nadzieję, że osoba, która
                                                    wywołała to zamieszanie poniesie konsekwencje swojej głupoty a ja będę mogła
                                                    zatańczyć z Madzią na jej grobie!!!
                                                    • Gość: Roman Re: Aelia Polska IP: 85.222.87.* 02.12.09, 20:54
                                                      Pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy, to to iż konsultantki mają szkolenia, po których zapewne dostają jakieś kosmetyki, link na aukcję allegro jak dla mnie nie jest żadnym dowodem w "sprawie" no właśnie nie wiemy jakiej "sprawie" więc może lepiej byłoby się nie wypowiadać źle na forum do momentu, aż się wszystko wyjaśni.Magda, mam nadzieję,że już niedługo dołączysz do nas.
                                                      Ps. pantofelki są ok, urocze :)
                                              • outsidepl Re: Aelia Polska 02.12.09, 16:24
                                                Znajdź sobie lepiej jakąś pracę jak nie masz co robić. Ale lepiej wcześniej
                                                naucz się pisać (to się naprawdę przydaje). Nie wiem skąd się urw/ałeś-ałaś, ale
                                                z twojej genialnej wypowiedzi wnioskuję, że czujesz się opuszczony/a i
                                                zignorowany/a przez kolegów z pracy. Widać coś jest na rzeczy.
                                                Nie rozumiem po co wypisywać takie głupoty? Wymyśl coś lepszego, bo NORMALNI
                                                ludzie, którzy tam pracują i widzą co się dzieje i tak w to nie uwierzą.
                                                Współczuję tym z "grona najlepszych osób z Aeli z którymi wciąż mam
                                                > kontakt jak to na pożądnych ludzi przystało", bo jak tylko któryś nie odpisze
                                                na twojego smsa to może zostać oskarżony o...(tu wstawić dowolny wymysł) .
                                                Gratuluję fantazji i współczuję braku ciekawszych zajęć.
                                                Pozdro
                                                • outsidepl Re: Aelia Polska 02.12.09, 16:27
                                                  oczywiście to było do Mister Twister (cokolwiek to znaczy)
                                              • jedyny-karola Re: Aelia Polska 02.12.09, 19:28
                                                Ach, te kompeksy. Niektórzy sobie z nimi nie radzą. Trochę smutne to spędzanie czasu ze znajomymi na wymyślaniu chorych historii i wypisywaniu żałosnych bzdur w internecie. Znam lepsze sposoby spędzania wolnego czasu. Jakby coś to służę radą.
                                                A tak do rzeczy to widać jak ktoś jest ostro sfrustrowany żeby wypisywać takie historie. Polecam wizytę u terapeuty. Może pomóc, a na pewno nie zaszkodzi. W przeciwieństwie do pomawiania osób trzecich, co mam nadzieję zakończy się niezbyt szczęśliwie dla inicjatora. Sprawiedliwość musi być.
                                                Magda, jestem z Tobą jak i wiele innych osób! Nie daj się, pomożemy!:)

• Gość: :) Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 03.12.09, 16:32
                                                  nie rozumiem jednego co ma piernik do wiatraka,czy jeżeli ktoś
                                                  sprzedaje coś na alegro to znaczy już,że przedmioty te zdobył w sposób
                                                  nielegalny?...:)...takie coś niczemu nie dowodzi
                                                  • Gość: nogo Re: Aelia Polska IP: 217.153.74.* 03.12.09, 16:56
                                                    Dla mnie to trochę dziwne. Z jednej strony mogła dostać to na szkoleniach i po prostu to Sobie sprzedawać bo w końcu jesteśmy w wolnym kraju ale z drugiej strony to straszenie dużo tych rzeczy. Zwłaszcza że nie które nie były z jej marki i nie dawali ich na szkoleniach. Skoro weszła w ich posiadanie w legalny sposób to musiała mieć naprawdę dobrą cenę żeby sprzedawać i tak tanio na allegro... Dziwi mnie że po przeczytaniu takiego wpisu zwolnili ją, a skoro to zrobili to jednak coś więcej musieli na nią mieć .Dla mnie to w ogóle śmieszne jest to forum bo nikt tu nie jest szczery, każdy ukrywa się pod jakimiś nikami które dubluje 50 innych osób i wypisując takie bzdury w które wszyscy wierzą, co świadczy o chorym klimacie jaki panuję w tym całym miejscu....
                                                  • Gość: ... Re: Aelia Polska IP: 81.210.38.* 04.12.09, 15:04
                                                    z tego co wiem, to nie chodzi nawet o te linki, ale o ta babke z
                                                    banku, która złapano u nas w sklepie i o to,ze Magda z nia
                                                    współpracowała, a linki...Proszę Was , wy naprawdę wierzycie ,że to
                                                    legalne?????????? Ja w bajki nie wierzę!
                                                    • Gość: Kontroler Re: Aelia Polska IP: *.aster.pl 04.12.09, 19:10

zgadzam się z powyższym....linki,linkami ale na pewno musiała mieć coś więcej na
                                                      sumienie....na zeznaniach sama dziewczyna z banku powiedziała że współpracowała
                                                      z kimś ze sklepu. Nie wiem czy to ona była tą osobą od nas ze sklepu ale na
                                                      pewno nie wszystkie produkty wystawione na allegro nie były legalne i tak po
                                                      prostu by jej nie wyrzucili za jakiś tam post. Osoba która dała tam ten post
                                                      doskonale wiedziała co Magda robi na sklepie a nawet mogła ją zauważyć na
                                                      wynoszeniu.
                                                    • Gość: JA Re: Aelia Polska IP: 212.180.201.* 04.12.09, 21:14
                                                      "Niech każdy z nas jak jedwabnik tka swój kokon i nie szuka wyjaśnień na co i po
                                                      co" a dla tych, którzy mojej złotej myśli nie zrozumieli to: fajnie by było
                                                      jakby zajęli się swoimi sprawami a nie głupio spekulowali na tematy , które
                                                      absolutnie!!!!!!!!!! ich nie dotyczą i jeszcze w takiej głupiej formie jakim
                                                      jest forum.Sprawa się pewnie niebawem wyjaśni i po co później ma wam być łyso.
                                                      pozdrawiam.
                                                    • Gość: ja Re: Aelia Polska IP: 212.180.201.* 04.12.09, 21:27
                                                      a i jeszcze jedno mam nadzieję , że pomysłodawca tego całego kłamstwa poniesie
                                                      niesamowite konsekwencje swojego działania.a jak wiadomo kłamstwo ma krótkie nogi.
      • Gość: Roman Bućko Re: Aelia Polska IP: 85.222.87.* 04.12.09, 19:03
        Oby uniknąć spekulacji, dla zainteresowanych, zostałem zwolniony za ” brak zaangażowanie w pracę działu” cyt.M. Kiryluka :) :):)
        • Gość: Jony Re: Aelia Polska IP: *.aster.pl 06.12.09, 16:18
          "kłamstwo ma krótkie nogi....", "zatańczymy z Madzią na jej
          Grobem...." bla bla bla bla... jesteście tak puści za te swoje
          teksty. Jeżeli wyjdzie że jednak jej rzeczy z allegro były legalne
          to najwyżej może założyć sprawę w PIP-ie i albo ją przywrócą do
          pracy albo dostanie odszkodowanie...myślicie że będą szukali osoby
          która dodała taki opis na forum...żałosne....jak tu każdy może Sobie
          wpisać co chce i pod jakim chce nickiem....jak tak byłoby to za
          wpisy o Milenie bądź innej osobie z zdrządu to każdyby tu się modlił
          żeby nie wyszło na jaw że to jego wpis. Tyle osób zwolnili, tyle
          osób nie miało nawet szansy się dowiedzieć za co i dlaczego a wy
          robicie taką szopkę z powodu jednej osoby. jak już któs napisał
          wcześniej za głupi wpis nikogo nie wywalają z pracy.... skoro jest
          taka niewinna to niech to udowodni i złoży donos do PIPu a nie
          pieprzycie takie kocopały. Stoicie na tych swoich działach i
          obrabiacie dupę przełożonym ale żeby iść i powiedzieć im to w oczy
          to trzepiecie portkami że was tylko nie wyjebali...a jak to zrobią
          to myślicie że któs się za wami wstawi albo pójdzie za wami...
          poruszą temat na forum i tak się skończy a na wasze miejsce przyjdą
          nowi......Romka zwolnili i co też będziecie tańczyli nad Kiryluka
          grobem bo według was to jest niesprawiedliwe decyzja...Był
          zajebistym pracownikiem i kolegą ale niestety stało się...
          • Gość: Mel Re: Aelia Polska IP: 119.42.105.* 07.12.09, 11:58
            Ja czuje ze Romka zwolnili za to ze domagal sie jak inni pracownicy uczciwej
            przerwy w pracy. Kogo z pracownikow obchodzi to ze jest ruch na sklepie ze
            trzeba pracowac 100% swojej mocy, praca kasjera przy takim nawale nie jest latwa
            zwlaszcza ze latwo jest o pomylke itp itd.
            hahahha a najlepsze jest to jak asystenci i jak ich tam zwa super... pisza
            donosy w postaci emaily dop inncyh asystentow co powedzial tego dnia ten
            pracownik a co robil tego dnia inny pracownik. Hahahah myslalm ze umre ze
            smiechu jak to zobaczylam.
            • Gość: Mikołaj Re: Aelia Polska IP: *.centertel.pl 07.12.09, 21:00
              Jak tam gotowi na imprezę gwiazdkowa wszyscy?
              • Gość: Bucik Re: Aelia Polska IP: 188.33.173.* 09.12.09, 13:39
                Aniu żebyś tylko nie połamała sobie nóżek jak będziesz tańczyć w swoich uroczych bucikach na czyimś grobie...
                • Gość: Agnieszka Myrcha Re: Aelia Polska IP: *.acn.waw.pl 10.12.09, 00:44
                  A moze z wyrokami na Madzie warto byloby poczekac do orzeczenia
                  sadu...?!

Szkoda ze nikt jeszcze nie wpadl na pomysl wspolpracy z jakas
                  ochrona ( tak jak chociazby jest w Sephorze ) - wszystkie kosmetyki
                  sa oklejane przed wejsciem do sklepu specjalnymi naklejkami i przy
                  wyjsciu wiadomo czy ktos cos wynosi czy wychodzi tylko z wlasnymi
                  rzeczami.

Pozdrawiam wszystkie kolezanki, ktore nie lubia byc niesprawiedliwie
                  oskarzane i oceniane!
                  • Gość: Tel Aviv Re: Aelia Polska IP: 217.153.74.* 10.12.09, 14:50
                    Ciekawe jakiej firmie ochroniarskiej chciałoby się sprawdzać 250 żydów albo
                    arabów jakby lecieli do Tel Aviv. Ciekawe czy takie rozwiązanie sprawdziłoby się?!

Dobry jest ten post z bucikami :)
                    Ania pewnie ma dlatego taką twarz płaską bo nie umiała na nich chodzić i się
                    jednym słowem wyje...ała i został jej płaski nos w równi z wypukłymi polikami....

Dawno Cię Agnieszko nie było u nas na forum... Znowu kręcisz jakiegoś chłopaka
                    na dziecko tak jak naszego jedynego kolegę z Twojego byłego działu który już też
                    nie pracuję...tak jak TY...
                    • Gość: new one Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 10.12.09, 17:33
                      o cholera, co tu sie wyczynia na tym forum. Znalazłam ostatnio ogłoszenie o
                      pracę w "obgadywanej" firmie:)I po przeczytaniu tego zaczynam się mocno
                      zastanawiac, czy aby to dobry pomysł,żeby tam aplikowac. (czy teraz wszystkich
                      pracownikow zaczna zastarszac przez moja wypowiedz?-bo zostałam odstraszona???:):)
                      Wow, klimat jest gęsty i śmierdzący. Czy ktoś może mi powiedziec jaka jest
                      taktyka przetrawnia w firmie? Czy mając na wszystko wy*** można sobie po prostu
                      spokojnie popracowac?
                      No i pytanie o premie. Czy można z tego dużo wyciągnąc?Taki powiedzmy sprzedawca
                      jakie ma miesieczne prowizje? w złotówkach poprosze:) bo to ,że powiedzmy
                      procent od czegos to mi za wiele nie mowi. Chciałabym poznac doświadczenie
                      pracowników.

Dzięki z góry za odpowiedz:)
                      pozdrawiam!
                    • Gość: o masz Re: Aelia Polska IP: *.acn.waw.pl 16.12.09, 03:54
                      po to sa wlasnie wejscia dla pracownikow zeby sprawdzac tylko i
                      wylacznie pracownikow!!
                      pozdrawiam zyczliwego ktory zna moje zycie widac lepiej ode mnie...
                      niektorzy musza miec szalenie zenujace zycie skoro tyle energii
                      poswiecaja na wkopywanie inych w jakies chore sprawy i obrazanie
                      ich.. zal ,zal , zal!
      • Gość: gość Re: gość IP: *.chello.pl 10.12.09, 19:19
        no to impreza się udała i to jak dla niektórych.......haha
        • Gość: romek Re: gość IP: 85.222.87.* 11.12.09, 09:47
          tak udała się z pewnością!!! miałem okazję, wychodząc z klubu widzieć... namiętności nie było końca.... bue he he he żenujące :)
          • Gość: gość Re: gość IP: *.chello.pl 11.12.09, 23:58
            a tak o tych namiętnościach caly sklep już trąbi...pani K i pana
            M...hehe...osobiście tego nie widziałem ale żal
            • Gość: Chief One Re: gość IP: *.128.110.171.static.crowley.pl 15.12.09, 13:50
              Obserwuję to forum (z ciekawości) od paru miesięcy. Takiej
              gó...arzerki dawno nie widziałem. Kupa dzieciaków która żyje plotami
              i pseudo - skandalami, wykreowanymi przez samych siebie. Średnia
              wieku pewnie 21 lat, w głowach tylko imprezki i wóda.

Świat dorosłych jest tak urządzony, że jak mi się cos nie podoba -
              staram się to zmienić ( w domyśle - pracę).
              A tutaj - kupa plociuchów i prostych łowców taniej sensacji. Wstyd.

Swoja drogą - widzę że firma Aelia z profesjonalizmem ma tyle
              wspólnego, co Krzysztof Zanussi z załogowymi lotami w kosmos.
              • Gość: widzę @ Chief One IP: *.chello.pl 15.12.09, 16:13
                Oj zdziwiłbyś się, gdybyś się dowiedział jak dawno temu większość pracowników
                Aelii miała 21 lat.
                • Gość: Bourjoazja!!! Re: @ Chief One IP: *.E.csloxinfo.net 15.12.09, 18:43
                  hahahah czyli mainowice mówi się o ludziach którzy pracują w kierownictwie. No właśnie! kierują nami ludzie bez wykształcenia. Ciekawe czy ktoś ma mature? bo studia wyższe mają ztego co zapmiętałam kasjerzy. ;-)
                  • Gość: re Re: @ Chief One IP: *.chello.pl 16.12.09, 21:21
                    nikt nie powiedział,że kierują nami ludzie bez matury...;)...poza tym
                    co tu pisać są ludzie po studiach,którzy nie nadają się do kierowania
                    ludźmi a są i bez studiów,którzy po prostu maja coś w głowie...nie
                    chodzi o wykształcenie tylko o umiejętność pracy w zespole i
                    kierowania ludźmi...a to nie tylko wskazywanie paluszkiem co trzeba
                    zrobić...nie wszyscy są jednak tacy źli,nie przesadzajmy,ale wśród
                    kierownictwa są osoby które pomyliły się z powołaniem...a co do
                    wykształcenia ludzi którzy głównie stoją na kasie to jest tam spora
                    garstka,która ma lepsze wykształcenie od asystentów to na
                    pewno...podkreślam...nie mówię,że wszyscy...i
                    podkreślam...wykształcenie to nie wszystko...w dzisiejszych czasach
                    studia kończą ludzie którzy po szkołach nie potrafią się wykazać
                    niczym poza papierkiem...tu chodzi przede wszystkim o
                    umiejętności...jak ktoś nie sprawdza się na danym stanowisku to czy
                    ważne jest w tym momencie jaką ma szkołę
                    • Gość: Don Re: @ Chief One IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 21:50
                      Po co wy tutaj tak pie...cie jeden na drugiego a w pracy klepiecie
                      sie po ramieniu i udajecie kolegów, ku... to jest smieszne, co was
                      to obchodzi co kto na imprezie robił..? sprzedajecie sie wszyscy!
                      jest pare wyjatków, naprawde lojalnych ludzi na sklepie... a reszta
                      to podpie...cze i plociuchy!!!
                      • Gość: :) Re: @ Chief One IP: *.chello.pl 24.12.09, 00:38
                        hej...wesołych świąt wszystkim...;)
                        • Gość: novi - Kinga Re: @ Chief One IP: 85.222.87.* 25.12.09, 18:49
                          Wesołych Świąt
                          Spoko moja wigilia nie zaczela sie najlepiej. Z rana od 8h zyczliwi ludzie zaczeli do mnie wydzwaniac i dopytywac sie: O co chodzi? Dlaczego ma przyjsc na popoludnie za mnie na Fashion ktos inny..Ja oczy wybaluszylam bo nietety ale o niczym nie wiedzialam.
                          Pare dni wczesniej dochodzily do mnie sluchy jak Leszek K. pieknie obsmarowal mnie za plecami, wszystkim rozpowiadajac ze jestem podejrzana o kradzież 2 sukienek z Kenzo i nie tylko. (w dupie mam te sukienki, nie mam pojecia kto je wzial i szczerze mowiac juz w tym momencie mnie to kompletnie nie interesuje, mozecie je sobie wsadzic w nos). Leszek K., ktory na kazdym kroku doszukiwal sie czegos w mojej osobie i nic kompletnie mu sie nie podobalo cokolwiek bym zrobiła..bo niestety czesto mialam inne zdanie od niego..nie potrafilismy razem wspolpracowac czego nie omieszkal mi wytknac przy ocenie pracownika. Przykro mi, ale ja nie niestety nie umiem wspolpracowac z ludzmi falszymi, dwulicowymi i konfidentami.Nie potrafie poleciec do menagera i poskarżyc sie ze nie został kosz wymieniony na kolejną zmianę albo, ze nie została zrobiona jedna rzecz z checklisty (Leszek nigdy nic nie zrobiles z checklisty bo zawsze wynajdywales sobie inne zadanie, ktore niby mialo byc wazniejsze).Wolę sama to zrobic i miec to potem z głowy.Biedny nie pamieta jak mi na poczatku pracy powiedział: Lepiej zeby "oni" widzieli ze cokolwiek robisz na sklepie, niewazne co, mozesz nawet jedna torebke 100x przekladac, wazne zeby "oni" widzieli, ze cos robisz" <---Ten chłopak jak najbardziej dalej sie tego 3ma.
                          Kolejna sprawa: ktoregoś pieknego dnia na zakonczenie pracy, ktos podrzucil mi dlugopis MontBlanca. Zgadnijmy ktoz to mogłby byc..??hmm..i to bylo kolejne podejrzenie rzucone na mnie, ze zwinelam dlugopis.
                          Ciesze sie Leszku ze tego dnia nie widzielismy sie bo nie omieszkala bym ci tego wszystkiego powiedziec prosto w oczy, jak widac twoja odwaga zakonczyla sie na dwulicowym zachowaniu w stosunku do mnie i nie tylko do mnie..Koles masz 29 lat i twoim celem i aspiracjami w zyciu jest przekladanie torebek i donoszenie na innych. Tak 3maj niech twoja dziewczyna dalej Cie utrzymuje.
                          A wiec wracajac do tego co napisalam na wstepie, przez te wszystkie telefony pojechalam wczesniej do pracy i jak sie okazalo tam czekalo na mnie wypowiedzenie wreczone przez Gosię i to w jakże piekny dzien - Wigilie:D to jest dopiero Paradox:P
                          A tak ogolnie to równiez wszystkim chcialam zyczcyc Wesołych Świąt
                          • Gość: gość Re: @ Chief One IP: *.chello.pl 26.12.09, 00:14
                            ty chyba żartujesz...to jakaś paranoja...a leszek to powinien w d..e
                            wsadzić sobie te torebki...dwulicowiec
                            • Gość: gość Re: @ Chief One IP: *.chello.pl 26.12.09, 00:17
                              a poza tym to czy tobie cokolwiek ktoś udowodnił czy tylko opieral sie
                              na fałszywych zeznaniach lesia...każdemu można coś podrzucić i
                              co...odrazu złodziej...ci co najwięcej szczekają czasami okazują sie
                              własnie kombinatorami
                              • Gość: . Re: @ Chief One IP: *.krosno.vectranet.pl 28.12.09, 14:29
                                Jak można kogoś zwolnić w Wigilię? Szczyt chamstwa. W głowie mi się
                                to nie mieści...
                                • Gość: AceMaker Re: @ Chief One IP: *.128.110.171.static.crowley.pl 29.12.09, 15:28
                                  K***a, z chęcią poznam kogoś, kto zarządza całym tym burd3lem.
                                  Jeszcze nigdy nie widziałem tak fatalnie zarządzanej firmy, z tak
                                  fatalna atmosferą. Ludzie - ile Wy macie lat, którzy tam pracujecie?
                                  • Gość: meduza Re: @ Chief One IP: 125.213.229.* 30.12.09, 12:17
                                    Moja droga powinnas to zglosic na policje i podac do sadu cala te firme!!! W
                                    glowie mi sie nie miesci to co przeczytalam!!!
                          • Gość: MortalKombat Re: @ Chief One IP: 85.222.87.* 13.01.10, 21:52
                            Kinga wspólczuje Ci tego jak postąpiła z Tobą firma. Zachowanie Aeli jest w tym momencie więcej niż naganne. Nie wiem co o tym sądzić ale wiem jedno pracownikiem byłas najelpsza z nas wszystkich a koleżanką z prawidzwego zdarzenia. Sam widziałem i wielokrotnie powtarzalem to Pawłowi i Leszkowi z jaką odwagą i zainterwsowaniem mydliłaś w pozytywnym znaczeniu oczy klientów. Jednak to chyba nie wystarczyło. Słuchajcie Kinga potrafiła tak zagdać klientów że kupowali nawet o jedną rzecz więcej. Naprawdę straciliście wpsaniałego pracownika. Nie rozumie tylko jednego jak można podłozyc komus taka śwnie i kierowac sie jakimiś informacjami z powietrza. A tekst o torebkach i o Leszku co napisała Kinga jest jak najbardziej prawdziwy :D
                            • Gość: luzik Re: @ Chief One IP: *.chello.pl 13.01.10, 23:25
                              a co tak wszyscy tego Leszka odrazu bombardują,Kinga jest naprawdę
                              bardzo dobrym pracownikiem i jest naprawdę super kumpela ale aż żal
                              czytac jak wszyscy odrazu na jednego chłopaka "nagonke" robią.A niech
                              sobie układa co chce ale to chyba nie jego wina w jaki sposób firma
                              funkcjonuje...hehe
                              • Gość: Leon Pełniący obowiązki działu ATG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.10, 12:48
                                czytam i zastanawim czemu tak mało postów skierowancyh jest wobec PO
                                DM pana Marcin K... przecież... szkoda gadać :) jedno pytanie dla
                                pana z kompleksami: Marcin, why? - for Money... wszystko jasne.
                                Pozdrawiam
                                • Gość: Roman pozdrowienia IP: 85.222.87.* 20.01.10, 00:20
                                  nie wiele się tu dzieje ale mam nadzieję że tu zaglądacie, więc Was pozdrawiam :) Roman Bućko
                                  • Gość: alien Re: pozdrowienia IP: *.subscribers.sferia.net 21.01.10, 14:45
                                    kierownictwo w tej firmie jest do dupy-banda baranów-wszyscy to wiedzą.Ale
                                    laski,które nagadują jedna na drugą i sami donoszą kierownictwu to już
                                    masakra.rezygnuje z pracy w tej firmie i proponuje to każdemu bo szkoda pracować
                                    w takim motłochu wieśniaków spod Warszawy i okolic,które zarabiają 3 tyś złoty i
                                    myśle że pana Boga za nogi złapali:) co za WIEŚ!:):)
                                    • gos45 Re: pozdrowienia 21.01.10, 18:12
                                      O!!!!czereśniak z wielkiego miasta........a może zostaniesz mieszczuchu???
                                      • Gość: :) Re: pozdrowienia IP: *.chello.pl 21.01.10, 23:01
                                        o co chodzi z tym miastem,chyba polowa ludzi która pracuje w aelii nie
                                        jest z warszawy i co z tego? co ma piernik do wiatraka? nie rozumiem?
                                        ...;)
                                        • Gość: gość Re: pozdrowienia IP: *.stansat.pl 22.01.10, 14:34
                                          .... o boże co za inteligencja!!!!!!
                                          • Gość: gość Re: pozdrowienia IP: *.chello.pl 22.01.10, 23:18
                                            popatrz się na swoją...ktoś ma problem z bandą z podwarszawskich dziur i innych "okolic"...jakiś warszawiak za dychę się znalazł...to po co tak pisze "szkoda pracować w takim motłochu wieśniaków spod Warszawy i okolic"-to chyba świadczy o inteligencji tej osoby
                                            • Gość: gość Re: pozdrowienia IP: *.stansat.pl 23.01.10, 10:25
                                              ....czytanie ze zrozumieniem!!!szkoła podstawowa się kłania!!!jakim cudem WY
                                              kończycie te szkoły!!!!
                                            • Gość: gość Re: pozdrowienia IP: *.stansat.pl 23.01.10, 10:31
                                              jak ktoś ma problem ze swim EGO powinien udać się do terapeuty(to jest
                                              trendy)powodzenia
                                              • Gość: _ Re: pozdrowienia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.01.10, 08:50
                                                Żal...
                                    • Gość: asdqwe Re: pozdrowienia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.01.10, 08:54
                                      do wieśniaka aliena: widać masz kompleksy na punkcie mijscowości
                                      wktórej mieszkasz... nawet Ci wysłowić nie nauczyli: "spod" - co
                                      to kur... wa jest? dziecko w pierwszej klasie tak nie pisze. ale
                                      tepy jestes. moze jakies zaoczne liceum by sie przydalo? frajer.
                                      • Gość: gość Re: pozdrowienia IP: *.chello.pl 24.01.10, 23:00
                                        jeśli chodzi o mnie to nie mam problemów z pisownią a cytowanie
                                        "warszawiaka",który ma kompleksy to nie mój problem jak ten ktoś pisze
                                        • Gość: zdzira Re: pozdrowienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 15:29
                                          idz Ty frajerko, kazdy wie o ... kogo chodzi zal..... dobrze ze Cie nie bedzie !!!
                                          • Gość: zakonnica Re: pozdrowienia IP: *.chello.pl 23.02.10, 12:40
                                            banda debili z was
                                            • Gość: pierre Re: pozdrowienia IP: 85.222.87.* 23.02.10, 15:29
                                              i co jeszcze dear zakonnico?
                                              • Gość: ulijanka Re: pozdrowienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 19:30
                                                hmmm
                                                trochę się zgubiłam.
                                                Macie tam kilka kierowniczek a kto zarządza całością? Nie ma nikogo nad nimi?
                                                czy to tam sławna M jest nr 1?

Pytam bo nie rozumiem, dlaczego skoro macie takie problemy nie pójdziecie z tym
                                                piętro wyżej.
                                                Why?
                                                • Gość: mikser Re: pozdrowienia IP: *.stansat.pl 09.03.10, 22:39

Windy i schodów brak :)
                                                  • Gość: xyz Re: pozdrowienia IP: *.stansat.pl 10.03.10, 23:52
                                                    dobre :)
                                  • Gość: Do Romana B Re: pozdrowienia IP: 94.254.133.* 02.08.10, 07:26
                                    Roman pedale! ssij dzide!
                                    • Gość: Roman :) Re: pozdrowienia IP: 85.222.87.* 23.08.10, 19:15
                                      "Roman pedale! ssij dzide! " niedługo będę leciał...to może wtedy ?????:D
                          • Gość: paragraf Re: @ Chief One IP: 85.222.87.* 12.03.10, 14:16
                            Niezły numer!!! Ciekawe czy tak postępuja ze wszystkimi osobami bo to co czytam na forum to nadaje się na niezły reportaz z UWAGI. A co z innymi pracownikami? Czy ktos stanął w Twojej obronie? Albo może twój kolega o którym piszesz sam kombinował żeby zrzucic na Ciebie podejrzenie? Może powinnas sie kogos poradzic czy tak rzeczywiscie mozna kogos zwolnic? Kurczę poruszył mnie ten Twój post. Życze powodzenia i oby pech wigilijny nie przesladował ciebie.
                            • Gość: gosc Re: @ Chief One IP: 78.116.111.* 12.03.10, 17:39
                              ...jeszcze raz pytam, czy moze ktos ma wiadomosci o tej firmie zza
                              granicy, bo ja mam podpisac umowe z nimi w przyszlym tygodniu na
                              Orly w Paryzu... dzieki za odpowiedz :)
                              • Gość: aelianka Re: @ Chief One IP: 85.222.87.* 13.03.10, 00:46
                                czy ktos z was to czytał?
                                targipracy.gazeta.pl/targi/4,9,,170,510,AELIA+POLSKA+SP+Z+O.O..html

:D
                                • Gość: szczęsciara Re: @ Chief One IP: *.chello.pl 13.03.10, 12:02
                                  No cóż piękna reklama.Ale jak to się ma do rzeczywistości?
                                  Jeżeli Kadra i Pracownicy są profesjonalnymi specjalistami i tworzą wspaniały
                                  zespół - to o co w tym wszystkim chodzi?.Zupełnie już tego nie rozumiem.Coś
                                  chyba nie tak? Firma dając taką reklamę sama zaprzecza sobie postępując tak z
                                  pracownikami(co wynika z wpisów).Jak wynika z tego anonsu-to jesteście
                                  perełką,jesteście wspaniali.Więc macie prawo domagać się konsekwencji w
                                  działaniu Kierownictwa i odpowiedniej gratyfikacji za Wasze poświęcenie.
                                  Miłego dnia
                                • Gość: beny Re: @ Chief One IP: *.stansat.pl 17.03.10, 00:39
                                  O kurwa jestem specjalista!! Ale zjebiscie.
                                  • Gość: gośc Re: @ Chief One IP: *.chello.pl 17.03.10, 17:12
                                    ale pojechałeś :)
                                    • Gość: novi - Kinga S Re: @ Chief One IP: 85.222.87.* 20.03.10, 18:34
                                      Do Pawła Piskorza

Ze wzgledu na to, iż nie odbierasz ode mnie telefonów badz je rozłaczasz doszłam
                                      do wniosku ze predzej przeczytasz forum niz odbierzesz ODE MNIE swoją firmową
                                      komórkę:
                                      Mianowicie chodzi mi o Mont Blanc'a, ktorego wygralismy w konkursie za uzyskanie
                                      budzetu z 3 msc w wysokosci 140tys. Przypominam Ci ze bralam udział w tym
                                      konkursie od samego początku do samego konca w związku z tym przysługuje mi ten
                                      dlugopis. Podczas mojego zwolnienia pytałam sie Małgorzaty Kostrzewy czy jak
                                      tylko zostana przysłane przez firmę do biura odezwiesz sie. Ona sama przytaknela
                                      i powiedziala ze skontaktujecie sie ze mną. Do tej pory nikt sie nie odezwał. Ja
                                      nie podaruje i bede sie upominac o ten dlugopis dopoki go nie dostane. Tak wiec
                                      Pawle czy mogłbys sie odezwac do mnie..
                                      Kinga Susabowska
                                      • Gość: chrabąszcz Re: @ Chief One IP: 85.222.87.* 21.03.10, 17:42
                                        ja tez chce!!! :)
                                      • Gość: byku Re: @ Chief One IP: 85.222.87.* 21.03.10, 19:12
                                        Jezu , jak żenada....
                                        Kobieto - potraktowali Cię jak ostatniego złodzieja, ponizyli i
                                        wywalili z roboty a Ty tu jeszcze z takimi tekstami???
                                        Ogarnij się, niech sobie ten długopis w dupę wsadzą!
                                        • Gość: one Re: @ Chief One IP: *.chello.pl 21.03.10, 23:00
                                          wojna o długopis...?
                                      • Gość: Ania R Re: @ Chief One IP: 85.219.135.* 22.03.10, 14:37
                                        Heh...ja też nie otrzymałam nic...choć też pracowałam wtedy... Kinga...chyba nie
                                        wierzyłaś, że ktoś zadzwoni?!...ja ani przez chwilę:-)
                                        Wytrwałości życzę wszystkim;-)
                                        • Gość: novi - Kinga S. Re: @ Chief One IP: 109.243.206.* 25.03.10, 15:42
                                          Nie wiem od kiedy upominanie sie o swoje jest zenadą..i uwazam Ania, ze ty
                                          równiez powinnas sie do niego odezwac. Moze jesli w kilka osob zaczniemy o tym
                                          wspominac to wkoncu uda sie dlugopis ogarnąc. Przykro mi z powodu tego co Byku
                                          czy ktos tam napisal kilka postow wczesniej ale niestety ja nie jestem osobą,
                                          która tak łatwo z byle czego rezygnuje. Całą ekipą ostro nastawialismy sie na
                                          osiagniecie celu wiec z jakiej racji mamy być bezczelnie "wydymani". Powodzenia
                                          i wytrwalosci to ja tobie zycze skoro caly czas tam pracujesz..
                                          • Gość: monamour Re: @ Chief One IP: 85.222.87.* 25.03.10, 22:24
                                            :) to pisz do HDS-u do Dyrektora z Carefoura który jest teraz Dyrektorem i Aelii hahaha. Podobno teraz jesli którys z asystnetów podpadnie pracownikom ląduje na dywanik u Dyrektora :D ale czy to cos zmieni? I tak jest ten sam syf co był tylko teraz bardziej ubity by nie wyszło nic na zewnątrz! :D
                                            • Gość: novi - Kinga S. Re: @ Chief One IP: 188.33.179.* 27.03.10, 10:27
                                              Juz to zrobilam:)
                                              • Gość: pacynka Re: @ Chief One IP: 85.222.87.* 27.03.10, 20:00
                                                o ja pierdo***lę to teraz czekamy na efekt rażenia!
                                                • Gość: bombka Re: @ Chief One IP: *.chello.pl 28.03.10, 11:58
                                                  O jakim rażeniu Ty mówisz?łatwo jest anonimowo wsadzać każdemu-taki jest
                                                  internet.Wydaje mi się ,że takie wywalanie swoich frustracji na forum i sposób w
                                                  jaki się to robi-świadczy tylko o poziomie tam pracujących.Z tych wpisów nic nie
                                                  wynika -poza opluwaniem ,a wydaje mi się,że są również i pozytywy.Dla mnie praca
                                                  jak praca -robię swoje,choć wiele rzeczy też mi się nie podoba i zmieniłabym na
                                                  lepsze.To my sami tworzymy atmosferę.Więc trochę ostrożniej podchodzę do tych
                                                  wynurzeń-no ale ja pracuję zbyt krótko by cokolwiek móc.
                                                  IDĄ Swięta i życzmy sobie wszystkiego najlepszego.Ja wszystkim tego życzę.
                                                  • Gość: . cicho tu :( IP: 85.222.87.* 28.04.10, 01:11
                                                    Dlaczego tu nikt nic nie pisze?????? pośmiałbym się trochę. Przecież nie uwierzę w to że Ci najmądrzejsi(z góry)już się "unormowali" Przecież jeżeli ktoś jest DEBILEM to na zawsze im pozostaje... prawda M.K. ;) pozdrawiam tych których lubię :)
                                                    • Gość: pinokio Re: cicho tu :( IP: *.chello.pl 03.05.10, 20:51
                                                      Właśnie nikt nie pisze,aby tacy jak Ty mogli tylko się śmiać,a nazwanie kogoś
                                                      debilem-świadczy tylko o Tobie i nie ma sensu dawać pożywki takim jak Ty.Można
                                                      pisać o problemach,próbować coś zmienić wytknąć pewne nonsensy ale ubliżać nie
                                                      ma nikt prawa-tym bardziej,że robi się to anonimowo.Ciekawa jestem,czy byłbyś
                                                      gościu tak odważny powiedzieć wprost to co Cie boli.A co do kadry nie liczmy że
                                                      coś się zmieni- to szara ,mroczna strefa,która też nie zna swojej
                                                      przyszłości,więc stara się jak może wykazać swoje moce przywódcze-choć idzie im
                                                      i tu masz rację można się tylko pośmiać.Ale my szaraczki mamy ten komfort
                                                      patrzenia na te całą błazenadę i choć w tej hierarchii stoimy dużo niżej-mimo
                                                      wszystko jesteśmy górą- bo zaletą wielkich jest przebaczać maluczkim. Ha
                                                      .ha...ha.A tak których to lubisz? Niezła prowokacja.....
                                                      Pozdrawiam
                                            • Gość: szacunek wszystkim Re: @ Chief One IP: *.chello.pl 27.03.10, 15:21
                                              To nie jest prawda,mój kierownik(zresztą wielki tchórz,jeżeli chodzi o wyrażanie
                                              swojego zdania) nam zawsze mówi,że to właśnie Dyrektor wydaje te głupie
                                              polecenia.A my nic z tym nie możemy zrobić ,bo jest tzw. droga służbowa i za jej
                                              nieprzestrzeganie można wylecieć-więc mając takiego przełożonego nic nie można
                                              zrobić.Mnie ta praca nawet się podoba,wkurza nas tylko-ten bałagan
                                              organizacyjny.Może gdyby Dyrektor się bardziej przyjrzał kierownictwu drugiego
                                              szczebla i nie otaczał się wazeliniarzami, dojrzałby kto naprawdę odwala za nich
                                              robotę.Na pewno wyszłoby to na dobre i firmie i nam wszystkim pracownikom.A nikt
                                              z nas nie może powiedzieć nic głośno-bo zaraz tak jak już było- wpiszą mu..nie
                                              spełnia oczekiwań kierownictwa... i do widzenia,albo zrobią z niego złodzieja
                                              • Gość: ANIA-ELIA Re: @ Chief One IP: *.chello.pl 27.03.10, 16:21
                                                Wątpię,żeby Dyrektor który jest "nowy"od razu miał tak dobre spostrzeżenia,Jego
                                                interesuje tylko Firma -takie ma zadania,a jakim kosztem to się odbywa -to
                                                ważne.Sam powinien opierać się na faktach min.na czasie pracy,atmosferze w pracy
                                                i bardziej wsłuchiwać się w to, co mają do powiedzenia pracownicy.A mają
                                                wiele,szczególnie jeżeli chodzi o organizację pracy.Powinno się usunąć panującą
                                                barierę zastraszania a pracujący tam zespół poczuje w końcu ,że jest współtwórcą
                                                sukcesów firmy,co będzie z korzyścią dla obu stron
                                                Jak się czyta te wszystkie posty...to co się tam dzieje -to klasyczny mobbing.
                                                Pozdrawiam
      • Gość: hooltay Re: Aelia Polska IP: 82.177.25.* 26.03.10, 17:40
        Zapraszam do podzielenia sie doświadczeniami i opiniami na opinieopracodawcy.ubf.pl/news.php
        Pozdrawiam

P.S.
        Zapraszam do uzupełniania Czarnej Listy Pracodawców
        Zarejestruj sie i wypowiedz.
        • Gość: sprawca Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 09.05.10, 15:14
          ZADZWON AS PROSZE
          • Gość: gośc Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 09.05.10, 20:20
            AS...?
            • Gość: sprawca Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 14.05.10, 15:31
              AS wie o kogo chodzi,niech zadzwoni bo oszaleje
              • Gość: On Re: Aelia Polska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.05.10, 10:23
                Ale gdzie ma zadzwonic ?
                • Gość: sprawca Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 15.05.10, 13:50
                  Do mnie niech zadzwoni,zna moj numer
      • Gość: bankier Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 16:49
        ZARÓB 15,000 ZŁ W JEDEN MIESIĄC!
        Ta strona zarobi dla Ciebie 15,000 zł!
        Zamykając ją "wyrzucasz" 15,000 zł.
        Przeczytaj tę stronę do końca a gwarantuję, że nie pożałujesz!
        Naprawdę warto!

Jedyne, co musisz zainwestować to 5 zł i 20 - 30 minut jednorazowo.
        Zarobisz jak każdy, kto bierze w tym udział ok. 15000 zł w okrągły
        miesiąc! (ja dokładnie zarobiłem 23914 zł w miesiąc bo poświęciłem 3
        godziny a nie 30 minut! Opłacało się).

Ten sposób wymyślił Roberto T. Kiyosaki - najbogatszy inwestor na
        świecie, który w dodatku nie ma pracy... i tak się rozeszło aż
        trafiło do mnie i do Ciebie!

Opowiem jakie to łatwe i proste, ale jeśli nie masz teraz 5 minut
        żeby spokojnie o tym przeczytać zapisz adres tej strony i wróć do
        niej kiedy będziesz miał czas : )

Tak więc pomyśl czy warto się troszkę zaangażować zanim
        pochopnie "wyrzucisz" tyle forsy? To zależy tylko od Ciebie! Ja
        wahałem się bardzo długo, ale w końcu się zdecydowałem.

Przecież 5 zł to niewielkie pieniądze, nawet jak je stracę to tego
        nie odczuję. I wiesz, co?
        Moje konto wciąż rosło i dalej rośnie. Jak tak dalej pójdzie, to
        zostanę milionerem! Czy jest to możliwe?!
        To smutne, że tyle osób musi ciężko pracować aby utrzymać dom i
        rodzinę, lub po prostu zbiera na kino lub komputer. Jestem bardzo
        wdzięczny temu, kto przedstawił mi ten pomysł, i cieszę się, że
        zdecydowałem się spróbować i zainwestować pieniądze po to by same
        pracowały na mnie. Nigdy nie zarobiłem mniej niż 14 000 zł z każdej
        okazji.

Teraz udowodnię Ci, iż jest to LEGALNY BIZNES!

Nie musisz niczego sprzedawać!
        Nie musisz konsultować tego z przyjaciółmi, rodziną czy kimkolwiek
        (chyba, że chcesz). W dodatku, jeśli jesteś nieśmiały(a) to problem
        masz z głowy - bo nie będziesz mieć bezpośredniego kontaktu z drugim
        człowiekiem. Ktokolwiek, kto trzyma rękę na pulsie może osiągnąć
        sukces i wzbogacić się o kilkadziesiąt tysięcy złotych. Jeśli
        wierzysz, że każdy ma swoje pięć minut to po prostu zrób krok po
        kroku tak jak jest to napisane poniżej!

To Twoja szansa na zmianę Twojej przyszłości! To jest NAJTAŃSZA,
        NAJSZYBSZA I NAJPROSTSZA droga do zarobienia prawdziwych pieniędzy
        przez Internet w tak KRÓTKIM czasie.

Ok., więc. ZACZYNAMY!

NIE ważne ile masz lat.
        NIE potrzebujesz specjalnej wiedzy lub talentu.
        NIE musisz przeglądać stron internetowych,
        NIE musisz nigdzie dzwonić czy klikać w bandery,
        NIE będziesz także płacić za reklamy itp.
        Wszystko, czego potrzebujesz to:
        - Konto w banku ( Internetowe, lub nie )
        - Około 20-30 minut twojego czasu jednorazowo!
        Jeżeli masz minimum 13 lat, to możesz założyć swoje własne konto w
        banku. Nie wierzysz To wejdź na www.mbank.pl i znajdź ofertę
        izzyKonto. Zobaczysz, że mając zaledwie 13 lat możesz mieć już
        własne, prawdziwe konto w banku.
        A oto moje instrukcje:
        KROK 1
        Niezaprzeczalne prawo natury jest takie, że aby coś otrzymać musisz
        coś od siebie dać! Więc pierwsze, co musisz zrobić to zainwestować
        TYLKO 5 ZŁ. Jak mówi Robert T. Kiyosaki - "jeśli nic nie
        zainwestujesz – nic większego nie zyskasz!".
        Im szybciej zainwestujesz tym szybciej zaczniesz zarabiać!
        Tak, więc:
        1. Przelej 5 zł na PIERWSZE znajdujące się poniżej konto bankowe
        tytułem: "Proszę, dodaj mnie do swojej listy mailowej."
        CHCĘ, ŻEBYŚ WIEDZIAŁ(A), ŻE JEST TO PO TO, ABY UTRZYMAĆ TEN PROGRAM
        LEGALNYM!
        To naprawdę proste!
        Gdy przelejesz 5zł na pierwsze konto z poniższej listy, to możesz
        już się szeroooko uśmiechnąć .•
        Nie wiem czy wiesz, ale już czerpiesz z tego programu wielkie
        korzyści. Nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy. Oto obecna lista:

1. Nr konta: 93 8350 0004 2600 9553 3000 0010
        2. Nr konta: 34 1020 4955 0000 7902 0026 2881
        3. Nr konta: 48 1140 2004 0000 3502 4690 7322
        4. Nr konta: 22 1140 2004 0000 3102 4776 5175 mbank
        5. Nr konta: 93 8350 0004 2600 9553 3000 0010
        PAMIĘTAJ! Wpłać 5 zł na konto nr 1. i jako nazwę odbiorcy
        wpisz "xxx" ze względu na ochronę danych, a jeżeli dobrze
        przepiszesz numer konta to pieniądze i tak dojdą!

KROK 2

2. Gdy już przelałeś 5zł na konto znajdujące się na 1. miejscu
        listy, następna rzecz, jaką musisz zrobić to skopiować tekst z tej
        strony, następnie konto nr.1 skasuj, a na dole (na 5. miejscu)
        dopisz swoje konto przesuwając konta nr 2, 3, 4, 5 do przodu.
        NIE WPISUJ SWOJEGO NUMERU KONTA NA POZYCJĘ NR 1, PONIEWAŻ SAM NA TYM
        STRACISZ! ZAPEWNIAM CIĘ!
        Robisz to wszystko po to by wysłać ten cały tekst ponownie
        (korzystając z książki mailowej albo reklamując na swojej stronie
        WWW – tak jak ja to zrobiłem) do np. 40 osób (zapamiętaj, że 40 osób
        to dobra liczba do wzbogacenia się), ale możesz zareklamować to w
        darmowy sposób w Internecie, przez co więcej ludzi to zobaczy i
        możesz więcej zarobić!
        POTRZEBUJESZ DOWODÓW?
        Tutaj są przykładowe 4 osoby, oczywiście NIE są to wszystkie, które
        brały udział w tym programie i które zainwestowały tylko 5 zł i 30
        minut swojego czasu.
        "Jaki wspaniały plan! Zrobiłem wszystko, co mi poradziliście z
        jakieś 3 tygodnie temu i co prawda nie udało mi się uzbierać, 15 000
        o których mówiliście, ale te 9 135zl też mnie powaliły, a jest
        jeszcze tydzień!"
        Tomasz, Warszawa

"Cześć. Tu Justyna!
        No cóż, co mogę powiedzieć?
        - DZIĘKUJĘ BARDZO BARDZOOO MOCNO - wysłałam 40 maili tak jak
        mówiliście i w sumie zapomniałam o ocalej tej sprawie, bo tak
        naprawdę nie wierzyłam w to, a te 5 złotych to jeszcze nikogo nie
        uratowało. Ale jak zobaczyłam moje konto po kilku tygodniach to się
        załamałam! W tym dobrym znaczeniu! Było tam prawie 15 000 złotych! I
        jak ja to teraz wydam tak szybko? Przecież za kolejnych 30 dni będę
        mieć tego więcej! Dziękuje jeszcze raz!"
        Justyna, Strzelce Opolskie

"Byłem zaskoczony, kiedy zobaczyłem moje konto! Przez 3 tygodnie na
        moim koncie znalazło się 9440zl. Na początku myślałem, że to jakiś
        błąd wkradł im się do kompów. Ale potem wypłaciłem pieniądze i
        kupiłem sobie super kompa! Nareszcie! Dzięki, dzięki, dzięki!"
        *******, Gdańsk

"Mam 14 lat i wziąłem udział w tym planie (dla ścisłości mam konto w
        banku od 13 lat), powysyłałem maile, zrobiłem stronę i ogólnie
        zapomniałem o tym. Po miesiącu sprawdzałem w Internecie stan mojego
        konta i normalnie spadłem z krzesła. Na moim koncie było ok. 15000zł
        (byłem wtedy tak podniecony, że zapomniałem dokładnie ile było wtedy
        kasy na koncie). Bardzo, bardzo dziękuje!"
        Marcin, Białystok

Kilka miesięcy temu, każdy z tych ludzi robił dokładnie to samo, co
        Ty teraz w tej chwili, czytał to i się zastanawiał. A wystarczy
        troszkę matematyki: Kiedy wyślesz swoje maile (lub rozpowszechnisz
        tą stronę w inny sposób, będziesz na 5 miejscu listy. To najlepsza
        pozycja po to by zarobić poważne pieniądze! Żaden inny program nie
        daje tak wysokich i realnych pieniędzy z różnych powodów, które
        wytłumaczę poniżej.

Jak długo będziesz wysyłać tą wiadomość do ludzi, którzy będą
        zainteresowani programem, możesz spodziewać się, że średnio odpowie
        na nie 25% ludzi. Ale bądźmy bardziej pesymistyczni i dajmy na to,
        że tylko 12,5%, dla utrudnienia. Gdy wyślesz 40 maili do różnych
        osób, możesz spodziewać się ze 5 z nich zrobi dokładnie to, co Ty
        (12,5% z 40= 5). Ale tym razem twój numer konta przesunie się na 4
        pozycje. Wówczas będzie już o tym programie wiedziało 200 osób (5 x
        40). Z tych 200 ludzi, udzieli się 25 (12.5% z 200= 25), więc dalsze
        1000 maili (25 x 40), podniosą Twój numer konta na 3 pozycje.

Z tych 1000 ludzi, możesz spodziewać się, ze udzieli się 125 osób
        (12.5% z 1000= 125), więc dalsze 5000 maili (125 x 40) podniesie
        Twoje konto na 2 pozycje w liście. A z tych 5000 ludzi, możesz
        spodziewać się 625 osób, które się udziela (12.5% z 5000= 625), więc
        kolejne 25000 osób (625x40) podniesie
        TWÓJ NUMER KONTA NA 1 POZYCJĘ!
        I teraz, z 25000 ludzi, możesz spodziewać się, ze 3125 z nich
        odpowie (12.5% z 25000= 3125).

A w tym czasie to Ty będziesz na 1 miejscu!
        Więc dostaniesz: 15 625 złot
        • Gość: 55555 Re: Aelia Polska IP: *.stansat.pl 16.05.10, 19:54
          No to co każdy po piątaku.
          • spra-wca Re: Aelia Polska 16.05.10, 21:46
            www.youtube.com/watch?v=y7kFfnbY6s8
            • Gość: W Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 19.05.10, 00:43
              ktoś sobie od razu pięć kont założył....dobre gościu
              • Gość: ;) Re: Aelia Polska IP: 85.222.87.* 24.05.10, 16:18
                dlaczego już nie widać takich zachowań, jak można było jeszcze obserwować ze 3 miesiące temu. Dlaczego p M.Kiryluk jest taki oschły w stosunku do K. Wielgosz?? czyżby ich romans się skończył?? ach szkoda byłoby... :)
                • Gość: ;) Re: Aelia Polska IP: *.chello.pl 24.05.10, 23:13
                  może oschły bo awansował...;)
                  coście się ich czepneli...;)
                  • spra-wca Re: Aelia Polska 31.05.10, 00:28
                    kocham Cie Asiu
                    www.youtube.com/watch?v=gXQt9o5Y8BM
                    • spra-wca Re: Aelia Polska 31.05.10, 02:14
                      www.youtube.com/watch?v=3pcFr4FLBHc
                      • Gość: FOTOGRAF aparacik IP: 85.222.87.* 01.06.10, 10:54
                        Chciałbym przypomnieć iż minął już ponad rok jak Aparat"Lustrzanka" który został znaleziony-przywłaszczony- w naszym sklepie i znajduje się w sejfie w biurze. Więc spokojnie można już go podarować M.R, w podróży poślubnej przydałby się jak znalazł...może następnym razem jak pani sznowna będzie leciała np. do "Krakowa" z kartonami testerów, to wtedy jej zapakować aparacik razem. Tylko proszę umieścić zdjęcia na forum.Może wtedy właściciel pozna swoją zgubę po zdjęciach... bo przecież inaczej nie miał szans odzyskać zguby.
                        (a tak się dba u nas o klienta...żeby do nas wrócił)... żenada.
                        • Gość: aparat Re: aparacik IP: *.chello.pl 27.06.10, 00:16
                          w aelii to w głowach naszym szanownym kierownikom się
                          poprzewracało...chamstwo do pracowników z ich strony czasami sięga
                          zenitu a co poniektórzy to maja swoje dobre i złe dni,jak trafisz na
                          złe to potrafią stać rozładowywać swoje napięcie na innych za byle
                          często za to co się ludziom w pracy należy jak durna przerwa czy
                          fakt,że człowiek kończy prace i do domu chce wyjść...pierwszy raz
                          widzę żeby przełożeni tak się zachowywali,i do niczego dobrego to nie
                          prowadzi a później się dziwią,że rotacja pracowników duża a
                          przeszkolenie nowego pracownika przecież kosztuje...jak to ktoś tam
                          kiedyś powiedział...
                          • Gość: może tu moze tam Re: aparacik IP: *.home.aster.pl 29.06.10, 02:36
                            no najwyraźniej ich na takie numery stać... :]
                            • Gość: Romek Bućko awansik IP: 85.222.87.* 06.07.10, 19:33
                              MILENA SZCZERZE GRATULUJĘ AWANSU... :D :D :D TERAZ TO JUŻ NIE WIEM JAK WARSZAWA SOBIE PORADZI, PEWNIE BĘDZIE TRZEBA ZAMKNĄĆ SKLEP. :D
                              • Gość: Darek Re: awansik IP: *.chello.pl 08.07.10, 10:06
                                Mam pytanie: Jakie są zarobki na magazyniera w tej firmie? i w
                                jakich godzinach jest praca i po ile godzin? I czy praca jest na
                                Skibickiej 29? Z góry dzękuję za odpowiedz.
                                • Gość: gość Re: awansik IP: *.chello.pl 09.07.10, 00:23
                                  praca jest dokładnie na lotnisku,8 godzin,praca zmianowa weekendy też
                                  się trafiają pracujące
                                  • Gość: Darek Re: awansik IP: *.chello.pl 09.07.10, 09:53
                                    A jakie są zarobki magazyniera? I w jakich godzinach są zmiany?
                                    Polecasz tą firmę czy nie warto zawracac sobie głowy ta firmą?
                                    Z góry dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam
                                    • Gość: gosc Re: awansik IP: 188.33.28.* 10.07.10, 00:27
                                      a co mozecie powiedziec o ludziach pracujacych tam? chcialbym zaczac pracowac
                                      tam..fajne sa dziewczyny? pzdr
                                      • Gość: gość Re: awansik IP: *.chello.pl 10.07.10, 02:04
                                        rocznie ok 50.000,raz do roku wczasy-zwrot kosztów dojazdu do
                                        pracy,posiłki regeneracyjne,ubranie robocze...itp...;)...ogólnie ludzie
                                        spoko,w większości,a dziewczyny...chłopie:)
                                        • Gość: Darek Re: awansik IP: *.chello.pl 10.07.10, 15:55
                                          Miesięcznie ile się zarabia? chodzi mi ile do ręki dostaje
                                          magazynier?
                                          • Gość: gość Re: awansik IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.07.10, 17:29
                                            witam.pojawiło się ogłoszenie, że do Poznania do sklepu
                                            szukają...przeczytałem to forum od początku i jestem w wielkim szoku
                                            co do niejakiej Mileny...i ogólnie beznadziejnej atmosfery w
                                            pracy,mobbingu itp. nie wiem czy palikować i próbować, czy też dać
                                            sobie spokój.
                                            mam pytanie : jak teraz wygląda sytuacja?czy coś się zmieniło?jakie
                                            teraz są zarobki-chodzi mi o podstawe?
                                            i jak wygladają atmosfery w ponzańskich sklepach na Ławicy?
                                            pozdrawiam.
                                            • Gość: magazynier magazynier IP: *.aster.pl 11.07.10, 16:08
                                              czlowieku uciekaj jak najdalej od tej firmy. zobacz posty na gorze.
                                              tyle Ci powiem. pozdro
                                            • Gość: :) !!!!!!!!!!!!!!! IP: 85.222.87.* 12.07.10, 01:18
                                              to co czytałeś do tej pory o Milenie to prawda, tylko że Warszawa jej się pozbyła i teraz właśnie będzie urzędowała jak "Wyzdrowieje" w Poznaniu.
                                              apropos ciekawa jestem czy dostanie premie ? :))
                                              • Gość: :) Re: !!!!!!!!!!!!!!! IP: 85.222.87.* 12.07.10, 01:21
                                                Jeżeli nawet atmosfera w poznańskich sklepach jest dobra... to Milenka to w 700% zmieni, o to możesz być spokojny. Nikt nie smrodził jak ona sama.
                • Gość: gość Re: Aelia Polska IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 12:19
                  Z Wielgoszową???
                  Myślałem, że z A.J.?
                  Może obydwie, hehe...
                  • Gość: greg Re: Aelia Polska IP: *.205.64.52.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.05.11, 13:52
                    z M.P.D. tez i kreci sie kolo Moniki Joanny K.
                    • Gość: camila Re: Aelia Polska IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 21:11
                      hehe, Aeliowy kochaś? :)
                      I wszyscy o tym wiedzą?
                      masakra!
                      a jego szefowie nic? nie przeszkadza im to?
                      • Gość: Milosnik Re: Aelia Polska IP: *.128.5.210.static.crowley.pl 01.06.11, 12:52
                        chlopak lubi kobiety, no byloby dziwniej gdyby lubil facetow, no nie? ludzie dlugo ze soba pracuja i przeciez w kazdej firmie sa takie sprawy damsko-meskie. jesli to nie wplywa na ich prace, to chyba wszystko jest OK...
                        • Gość: Mariusz Z. Re: Aelia Polska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.07.11, 22:15
                          Ciekawe czy jego żona i dziecko zgodzą się z Twoją opinią? :/
                • Gość: tomasz Re: Aelia Polska IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 12:41
                  Żeby tylko z nią... :/
      • Gość: Natalia Re: Aelia Polska IP: *.147.149.138.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.08.10, 21:07
        Cześć,
        idę jutro na rozmowę w sprawie pracy w charakterze sprzedawny w
        Aelii na warszawskim Okęciu. Czy ktoś mógłby napisac o co pytaja na
        rozmowie i mniej wiecej jak to wygląda? Mój angielski jest na
        poziomie B2, czy to wystarczy?

Pozdrawiam
        • Gość: falcon Re: Aelia Polska IP: *.home.aster.pl 12.08.10, 19:54
          mam pytanie ludzie? jak wygląda praca na magazynie w tej firmie:
          ogolnie godziny pracy, i wynagrodzenie? pozdro.
      • Gość: xyz Re: Aelia Polska IP: 46.113.110.* 05.01.11, 18:50
        Moi drodzy trzymajcie się z dala od tego miejsca!!!
        • Gość: gosc Re: Aelia Polska IP: *.robbo.pl 19.01.11, 13:20
          czy ktos pracowal tam jako konsultant?jak tam jest?
          • Gość: asdf Re: Aelia Polska IP: *.stansat.pl 24.01.11, 12:44
            Przeczytaj sobie większość postów i bedziesdz wiedział jak tam jest.
      • Gość: DH Re: Aelia Polska IP: *.centertel.pl 27.01.11, 19:16
        Ja dziś byłem na rozmowie w jestem mile zaskoczony
        • Gość: hehe Re: Aelia Polska IP: *.play-internet.pl 28.01.11, 13:24
          Na rozmowach to wszyscy biliśmy mile zaskoczeni. Zobaczysz po 2-3 miesiącach jak bedziesz zaskoczony.
          • Gość: DH Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 19:46
            ok, załóżmy że zacznę tam pracować, to główny problem jest z tymi kierownikami sklepów , czy z czym innym?
            • Gość: J Re: Aelia Polska IP: 80.50.127.* 28.01.11, 21:03
              Zastanów się bardzo dobrze, jeśli nie musisz i możesz sobie pozwolić na dalsze poszukiwania pracy to odpuść sobie Aelię. W kilku punktach napiszę dlaczego. Oczywiście ja już tam nie pracuję i to od dość długiego czasu więc coś może mijać się z obecną prawdą ale oto moje spostrzeżenia i doświadczenia.

- Rekrutacja w tej firmie prowadzona jest właściwie non stop. Przynajmniej raz w miesiącu portal gazetapraca.pl zalewany jest falą ogłoszeń od aelii. Nieograniczonej liczby wakatów nie mają więc jest to nic innego jak bardzo duża rotacja pracowników. Nigdy to dobrze nie świadczy o pracodawcy. Jest to pierwszy znak że coś jest nie tak.
              - Jest to lotniskowy super market. Chyba wiesz jak się pracuje i jakie są warunki pracy w super marketach.
              - Nie liczysz się ani Ty, ani nawet klient. Liczy się kasa i zrobienie budżetu nawet jeśli wiąże się to ze sprzedawaniem nieświadomym ludziom ilości alkoholu i papierosów przekraczające limit w kraju do którego lecą.
              - Przygotuj się na przewartościowanie swojej hierarchii życiowej z 1. Życie prywatne, 2. Praca na 1. Praca, 2. Życie prywatne. Kobieta zmienną bywa ale grafik w tej firmie ją przebija. Zmienia się wielokrotnie w ciągu miesiąca, nawet w ostatnim tygodniu. Zapomnij o planowaniu czegokolwiek.
              - Przygotuj się również na zostawanie 20-30 min dłużej w celu rozładowania kolejki albo z powodu złej organizacji przy rozliczaniu kasy a na drugi dzień opieprz jeśli spóźnisz się choćby 5 min.
              - Spróbuj się sklonować bo w przypadku małej ilości pracowników na sklepie jeśli nie będziesz posiadał umiejętności bycia w dwóch miejscach naraz możesz liczyć na jakąś uwagę.
              - Nie wiem czy powiedziano Ci to na rozmowie ale ta praca nie idzie w parze ze studiowaniem. Przy takim systemie pracy (o ile nadal jest 6/3) w miesiącu jest wolny tylko jeden cały weekend.

Więcej chyba nie trzeba.
              • Gość: K Re: Aelia Polska IP: *.play-internet.pl 29.01.11, 13:56
                Całkowicie się z tym zgadzam i jeszcze jak się nie spodobasz to cie zwolnią .
                • Gość: . Re: Aelia Polska IP: *.aster.pl 30.01.11, 09:27
                  cała prawda o tej firmie... NIE POLECAM!!!
              • Gość: M Re: Aelia Polska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.01.11, 11:49
                Nie zgodzę się z tym, że ta praca nie idzie w parze ze studiowaniem. Niby istenieje (istniał?) system 6/3, ale nie jest on sztywny, tj. jeśli wyraziłeś potrzebę dni wolnych w przyszłym miesiącu to (najczęściej) je dostawałeś (szczególnie jeśli były to dni studiów).
                Praca po godzinach zawsze była uczciwie rozliczana i było za nią płacone.
                • Gość: J Re: Aelia Polska IP: 80.50.127.* 31.01.11, 13:48
                  Nie uczyli czytać ze zrozumieniem? Moje spostrzeżenia i doświadczenia sprzed wielu miesięcy. Nie zmienisz tego co widziałem i słyszałem. Z powietrza sobie tego nie wziąłem. Możesz się nie zgadzać, masz widocznie inne. Słyszałem kilka razy wymianę zdań między pracownikiem a przełożonym na temat studiów i finał był mniej więcej taki sam: zaczynając pracę wiedziałeś/wiedziałaś że jest tylko jeden weekend wolny w miesiącu więc o co ci teraz chodzi? Ponadto narzekania w kuchni. Dlatego napisałem tak jak napisałem. Swoją drogą jest tutaj też wina pracowników. Skoro wiadomo że jest jeden weekend wolny to się nie podpisuje umowy albo się nie dyskutuje.

Nie napisałem że nadgodziny nie były uczciwie rozliczane. Ale masz rację, były. Chodziło mi o coś innego. Kłania się czytanie ze zrozumieniem.
                  • Gość: M Re: Aelia Polska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.02.11, 18:15
                    A ja wyraziłam SWOJE spostrzeżenia i doświadczenia (sprzed kilkunastu miesięcy).
                    Nie skrytykowałam Twoj opinii o nadgodzinach, po prostu dodałam do niej parę słów aby informacja była jak najbardziej kompletna.
                    Moje zdanie niepotrzebnie odebrałeś jako atak.
                    • Gość: Mała Re: Aelia Polska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.11, 11:09
                      Pogadajcie sobie jak wytrzymacie w tej firmie więcej niż 2 lata a zwłaszcza z pewnymi zastępcami i DM . A system 6/3 to dla wszystkich cięzka sprawa i ciagle mają problemy z takim układaniem grafiku. Jeśli jesteś matką samotnie wychowujacą dziecko i pracujesz w tej firmie to zacznij szukać innej pracy bo jak masz za dużo zwolnień ( a różnie jest z dziećmi) to i tak się ciebie pozbędą . W tej firmie gożej się pracuje jak w markecie wymagania wielkie ale nic od siebie .

Pozdrawiam tych co pracują już dość długo w tym bałaganie

PS.

Niech firma aelia weźmie przykład z Baltony :)
                      • Gość: Wietnamski Re: Aelia Polska IP: *.play-internet.pl 13.02.11, 14:06
                        Wymagania
                        -znajomości języka wietnamskiego (znajomość języka angielskiego będzie dodatkowym atutem)
                        Za 1400 zł hahah dobre.
                        A kierownik nieznajacy angielskiego zarabia 4000 zł. I powiedzcie kur.. ze jest sprawiedliwość
                        • Gość: Sajgonki Re: Aelia Polska IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.11, 00:05
                          hahahaha chcą otworzyc pewnie bazar-butique dla skośnych z byłego stadionu :)
                      • Gość: B Re: Aelia Polska IP: *.centertel.pl 27.02.11, 11:58
                        dobre :) ale niestety baltona juz bierze przyklad z aelii pozdrawiam
      • Gość: gosc Re: Aelia Polska IP: *.icpnet.pl 11.05.11, 22:40
        Widzieliście w necie ogłoszenie na kierownika do Poznania. Czyżby przyszedł czas na najwredniejszego pracownika i wreszcie ją pogonili!
        Ja się cieszę z tego, może ktoś nowy będzie godniej traktował pracowników!
        • Gość: "zadowolony" Re: Masz jakiś problem?? IP: *.play-internet.pl 17.05.11, 16:26
          Na zmianę kierownictwa przyszedł czas też w innym mieście. Mówicie tyle o Wa-wie, to ja teraz powiem coś o Krakowie i o tym co tu się dzieje.
          1. Czy wyobrażacie sobie żeby grafik był układany z tygodnia na tydzień i że dzieje się taka sytuacja już od kilku miesięcy? Czekasz do niedzieli,żeby się dowiedzieć jak pracujesz w kolejnym tygodniu, a i tak nie jest się pewnym czy np w środe sie nie zmieni.
          2. Jakże miło jest usłyszeć od kierownictwa słowa typu: "MASZ JAKIŚ PROBLEM"?, które niestety kończą rozmowę, bo cóż można odpowiedzieć na takie dresiarskie odzywki z ust osoby na stanowisku...?
          3. Będąc na krk2 najlepiej założyć pampersa... Lub zaopatrzyć sie we własny wiatrak, bo nawet omdlenie pracownika nie zmieniło niczego!!! Sprawa po prostu przeszła echem.
          4. Zmiany po 12 godz 9 dni pod rząd pod koniec okresu rozliczeniowego, dają do myślenia, że ktoś nie potrafi sobie poradzić z grafikiem.
          5. A co najlepsze miesiąc grudzień, zaplanowane święta, a tu boom kolejna zmiana grafiku.
          6. Najciekawsza jest chyba historia tzw "skrzynki na tipy", które rzekomo miały być na imprezę integracyjną. Niestety po dwóch latach zbierania, uzbierało się 700zł, co było niemożliwością, ponieważ, zdarzały się napiwki kilkudziesięcio złotowe jak również w obcej walucie. Skrzynka była pieczętowana przez supervizorów, wiec gdzie te pieniądze?
          W obecnej chwili jest trochę inaczej odkąd weszły kamery, "skrzynka" zniknęła, bo podobno była nielegalna, a tak zwane napiwki odsyłane są do W-wy. Więc drogi przyszły pracowniku nie licz na tipy.
          Z tego co zostało tu napisane niech wnioski każdy sam wyciągnie i się zastanowi, czy chce pracować w firmie, gdzie pracownik jest traktowany jak przedmiot. Nawet jeśli masz rację nie jest ona uznawana. Motywacją w tej firmie są tylko i wyłącznie obietnice, które niestety nie są spełniane.
          Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych.
          • Gość: gosc Re: Masz jakiś problem?? IP: *.icpnet.pl 18.05.11, 23:09
            Proponuję zgłosić do Państwowej Inspekcji Pracy. To co opisujesz to kwafikuje się do wyciągnięcia konsekwencji przez tą instytucję w stosunku do kierownictwa firmy. Zgodnie z przepisami co 5 dni musi być dzień wolnego. Zabieranie tego dnia jest wykroczeniem.
          • Gość: "szczęsliwy" praco Re: Masz jakiś problem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 14:17
            o wszystko prawda, w tym sklepie nikt nie jest zadowolony z wykonywanej pracy, która wbrew pozorom nie polega na obsłudze klienta, tylko na sprzątaniu. Albo myjesz półki pod wódką i perfumami, albo dokładasz butelki. do tego zamiatanie, mycie podłogi. Zadko wychodzi się o czasie, bo zawsze jest problem, żeby ktoś łaskawie przyszedł i kasę policzył (samemu nie można). Za nocne godziny płacą grosze, przelew za nocne (kwartalnie) w kwocie 2 zl albo mniej to normalne. Do tego kamerki po kątach i straszą, że kamerka wszystko widzi. Czasami jedna osoba na zmianie przez kilka godzin, zwłaszcza na zmianie z kierownikiem, który wiecznie jest zajęty nie wiadomo czym i nieobecny. Albo idziesz na przerwę po godzinie pracy, albo po 6. Były przypadki ze szło się na przerwę o 20.30 kończąc pracę 21. Chore i tyle. Powodzenia wszystkim ubiegającym się o pracę w tej firmie.
          • Gość: Kandydatka Re: Masz jakiś problem?? IP: *.cable.net-inotel.pl 21.08.11, 21:28
            Witam, ja byłam na rozmowie w sprawie pracy na kierownika sklepu na Ławicy w Poznaniu bo szukali na to stanowisko przed wakacjami..na odpowiedź czekałam czekałam no i się nie doczekałam.. teraz już mam pracę ale wkurza fakt, że mieli dać odpowiedź bez względu na to czy się dostałam czy nie.. po Waszych opiniach chyba dobrze się stało.. Jestem ciekawa czy podałam za wysokie zarobki?? chciałam min 3000 na rękę..Bo doświadczenie mam spore..
            • Gość: sprzedawca Aelia Kraków IP: 89.174.106.* 05.09.11, 00:32
              Witam!
              Cieszę się, że wreszcie ktoś ruszył temat Krakowa, ku przestrodze dla osób szukających pracy w tej firmie. Zgadzam się w 100% z „zadowolonym”. Jesteś traktowany jako maszyna do pracy, nikt nie liczy się z Twoim zdaniem, z Twoimi prośbami i sugestiami. Stanowisko kasjer-sprzedawca opiera się głównie na czyszczeniu , ścieraniu półek oraz innych dodatkowych czynnościach, które nie są zawarte w obowiązkach pracownika(praca magazyniera, roznoszenie ulotek na terenie lotniska). Obietnice składane na rozmowach kwalifikacyjnych mijają się z prawdą. „Ciekawe szkolenia, możliwość awansu”- jedno wielkie KŁAMSTWO!!! Rzekome obiecywane premie możesz spokojnie podzielić przez pół lub więcej-bo według menagerów nie jesteś w stanie zrobić dobrze swojej pracy. Przecież zawsze możesz coś zrobić szybciej i lepiej. Zycie prywatne pracownika dla menagerów nie istnieje. Grafik otrzymujesz z tygodnia na tydzień, bez ŻADNEJ możliwości zamiany ze sobą, zmieniany w ciągu miesiąca wielokrotnie. Możesz zapomnieć o wszelkich prośbach wolnego na przyszły miesiąc. Wielokrotnie są one pomijane bo „góra” ma gdzieś czy Ty masz akurat studia, ślub znajomych, czy jakąkolwiek inną ważną dla Ciebie uroczystość-masz przyjść do pracy i kropka. Wzięcie urlopu na żądanie jest traktowane jako największa zbrodnia jaką mogłaś(eś) zrobić. Kiedy już to zrobisz licz się z konsekwencjami(począwszy od „zemsty” przy grafiku na kolejny miesiąc, zwiększeniu obowiązków w planie tygodniowym skończywszy na dziwnych niepotrzebnych komentarzach ze strony kierownictwa). Brak szacunku do pracownika pokazany jest również przy rozliczaniu kasy na koniec zmiany. Kierownik zajęty swoimi obowiązkami biurowymi lub przez czystą złośliwość nie jest w stanie rozliczyć Cię o czasie. W rozliczeniu kwartalnym za godziny nocne i nadgodziny nie licz na wiele-może Ci się uzbiera na obiad w barze mlecznym.
              Koniec minusów –napiszmy parę słów o plusach. Praca w Aelii nauczy Cię cierpliwości. Wszelkie dokumenty np. rmua rozliczenia za nadgodziny, czasami wypłata przychodzą z opóźnieniem. Kolejnym plusem jest ciągłe poznawanie nowych pracowników, gdyż w firmie jest duża rotacja. Odchodząc nie licz na miłe słowa na pożegnanie oraz zapomnij o referencjach.
              Jeśli szukasz mocnych wrażeń i chcesz sprawdzić granicę swojej wytrzymałości-to jest praca dla Ciebie. Zapraszamy!!!

• mowmy_prawde Re: Aelia Kraków 10.09.11, 01:52
                Święte słowa.
                Prawda jest taka że praca w sklepie Aelia Duty Free jest bardzo ciężka, bardzo męcząca, bardzo niewdzięczna i za śmieszne pieniądze, ledwo wystarczające na podstawowe utrzymanie. W pracy stoi się cały dzień, bo nie wolno usiąść, przełożeni tobą pomiatają, wszyscy tam skarżą się na mobing. Łamane jest prawo pracy np. jeśli chodzi o czas pracy. Nadużycia są tam na porządku dziennym np. gdy nie wypuszcza się pracownika na przerwę przez cały dzień. Jak się jest na drugim, mniejszym sklepie to lepiej założyć sobie pampersa, bo wyjście do toalety graniczy z cudem, można też nie pić tyle że panuje tam taka temperatura że w ogóle robi się słabo. Niestety na wiatrak się nie doczekaliśmy. Rotacja pracowników jest ogromna, gdy tylko ktoś znajdzie coś lepszego ucieka stamtąd od razu. Pracownicy niby zatrudnieni na stanowiskach sprzedawców a pracują np. rozdając ulotki. Jeden wielki syf. Nic dziwnego, że jak sie czyta te ich ogłoszenia o pracę dla kolejnych naiwnych to każdego z nas ogarnia pusty śmiech: "praca w miłej atmosferze"? Taaa na pewno, atmosfera rodem z więzienia. "Młody dynamiczny zespół"? Jakaś kpina. Powinno być raczej - tyranizujący i zastraszający podwładnych przełożeni. "Motywujące wynagrodzenie" Hahahaha to już jest kłamstwo nad kłamstwami, chyba że miało być "demotywujące wynagrodzenie" tylko sie im coś pojeb....ło w druku. Praca za grosze, premie miesięczne rzedu kilkudziesięciu złotych, serio!!! To nie żarty. Ludzie szukajcie czegoś lepszego, ja już jestem w trakcie poszukiwań, no i przede wszystkim nie dajmy się pomiatać i robić w ch... Skoro płacą grosze to i praca tam powinna być grosze warta.
                • Gość: była pracownica Re: Aelia IP: *.182.106.247.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.10.11, 13:49
                  A ja powiem tak... Skoro tak zle jest w Aeli, wykorzystują cię i mobinguja a wynagrodzenie jest śmieszne to po co tam człowieku jeszcze pracujesz?! Skoro jesteś tak inteligentny i masz skończone studia i dobre wykształcenie to ja nie rozumiem dlaczego pracujesz w Aelii w takim razie poszukaj czegoś na swoim poziomie a nie tylko wyposuhesz jak ci zle i nie dobrze, pewnie każda firma by chciała takiego porządnego pracownika jak ty. Żałosne i dziecinne widać jeszcze nie dorosles do pracy dlatego sprzatasz polki.
                  Ja pracowałam w aelii przez 2 lata i wspominam je jako jeden z lepszych okresów w moim życiu, choć praca jest ciężka i na zmiany to dzięki niej własnie nauczyłam sie doceniać to co mogę osiągnąć dzięki ciężkiej pracy i powiem ci,ze własnie tam poznałam najlepszych przyjaciół na których zawsze mogę liczyć a jeśli chodzi o dotacje to są duże, bo młodzi ludzie nie potrafią sie dopasować do pracy tylko zadają, żeby praca dopasowana sie do nich a to jeszcze nie takie czasy. I tylko narzekają na wszystko a sami nie robią nic w kierunku,żeby było lepiej im. Ale to moje osobiste zdanie,wiec albo sie zwolnił albo nie narzekaj nikt cię na sile tam nie trzyma :)
                  • Gość: gość Re: Aelia IP: *.merinet.pl 03.11.11, 22:24
                    kolego/koleżanko to są spostrzeżenia i opinie o firmie, w której ktoś pracował, ale nie oznacza to, że osoba ta nadal tam pracuje. Niestety większość postów odzwierciedla nieciekawą prawdę i kulturę jaką przestawia przedmiotowa firma.
                    Życzę wytrwałości w imię OSCARa
                  • Gość: S.ANGELLA Re: Aelia IP: *.croy.cable.virginmedia.com 09.11.11, 00:01
                    Szanowna "Była Pracownico". Po przeczytaniu twojego posta, patrząc na styl wypowiedzi mogę domniemać, że zapewne jesteś wykopaną z Poznania kierowniczką, bo Ty chyba jako jedyna możesz pozytywnie wypowiadać się o tej firmie, zgarniając 3000zł netto + stosowne do stanowiska premie co miesiąc, przy okazji tyranizując własnych współpracowników. Kierownictwo dobrze wiedziało co robi. Tak jak w innych miastach chcieli mieć gnoi na stanowiskach kierowniczych, codziennie mieszających z błotem swoich podwładnych.
                    Wy, kierownicy sklepów dobrze wiecie, że jeżeli ktoś wam podskoczy to za 3 miesiące przyjdzie na to samo stanowisko ktoś inny z podziękowaniem że dostał prace na lotnisku. Tym bardziej, że sytuacja na rynku pracy jest co najmniej okrutna, wykorzystujecie zastraszanie pracowników i naginanie przepisów Prawa Pracy do granic absurdalnych.
                    Drodzy kandydaci do pracy w AELIA, lepiej omijajcie tę firmę szerokim łukiem, dobrze wam radzę.
                    • klasa_pracujaca Re: Aelia 20.03.12, 00:01
                      Co prawda po datach wpisów widać, że chyba już od dawna nikt nic tu nie pisał, więc nie wiadomo czy i zaglądał, pozwolę sobie na kilka słów refleksji. Samo to forum, w swej formule będące litanią żali na firmę w której się pracowało/pracuje spełnia na pewno rolę informującą o tym jak wygląda życie firmy z perspektywy jej pracowników, i to pracowników najniższego szczebla czyli współczesnej "klasy pracującej". Niczym w jakimś na pół podziemnym, drugim obiegu, podawane są tu przykłady mniej lub bardziej jaskrawych przykładów negatywnych, przynajmniej z perspektywy autorów, zachowań w firmie, procedurach, postępowaniu przełożonych itp. Z wieloma zapewne można by się zgodzić. Nie w tym jednak rzecz. Większość korporacji, Aelia nie jest tu wyjątkiem, funkcjonuje w podobny sposób, cechowany przez nadmierne wymagania, niskie płace, samowolę przełożonych. Szeregowy pracownik w zmierzeniu z taką korporacją ma poczucie bezsilności. Stąd jednym ze sposobów upustu frustracji i emocji jest np. twórczość na forach internetowych.
                      Jest to jednak zarazem dowód bezsiły wspólczesnej "klasy pracującej", dla której dzisiaj jedynym sposobem 'walki o swoje' jest (pomijając twórczość internetową) rezygnacja z pracy i przenoszenie się do innej, w nadziei, lepszej. Takiej w której będzie się zarabiać więcej, i lepiej będzie się traktowanym. Jest to właściwie dziś jedyny sposób wyjścia dla wielu sytuacji, akceptowany z zadowoleniem przez same korporacje, które w ten sposób pozbywają się zniechęconych/zdemotywowanych pracowników. Szefowie firm dobrze wiedzą że nie jest to dla nich żadne zagrożenie, gdyż ogromna masa rąk do pracy we współczesnym świecie daje im nieograniczone możliwości skompletowania nowych pracowników.
                      A jak to wygląda perspektywy pracownika? Czy ucieczka, nawet 'do przodu' jest najlepszym sposobem walki o swoje dobro? Oczywiście nie zawsze. Nic bowiem nie gwarantuje, że nowa praca będzie lepsza. Wszak wszystkie firmy, korporacje cechuje podobny sposób funkcjonowania. Co najwyżej osoba przełożonego może być 'fajniejsza'. Jest to też bardzo indywidualna droga, w myśl twierdzenia "nie podoba mi się tu, mamy wolny rynek, wolna droga, znajdę coś innego".
                      Czy są inne sposoby zmian? Oczywiście tak. Wymagają jednak współpracy, wspólnotowości. Oczywiście drogą do tego powinno byś zrzeszanie się pracowników. Jak nie trudno się domyślić, mowa tu o związkach zawodowych. Dla wielu jest to relikt poprzednich czasów. Nic bardziej mylnego. Związki zawodowe to naturalny element kapitalistycznej rzeczywistości. Co to daje? Zw. zawodowe reprezentują pracowników, dbają o ich interesy. Mają do tego mozliwości jakie daje im prawo (ustawa o ich działalności, kodeks pracy). Ich funkcjonowanie w firmie sprawia, że pracownicy w stosunku do przłożonych stają się partnerem, ich głos, który dotąd można było lekceważyć teraz wymaga wysłuchania i dialogu. Siłę tę dają zw. zawodowym prawne mechanizmy wywierania wpływu na politykę firmy (jak wiadomo chodzi tu m.in. o prawo ogłaszania i przeprowadzania strajku). Związki zawodowe w branży usług są nieliczne, prawie nie istniejące. Jednakże coraz częsciej, wraz ze wzrostem świadomości klasowej, pracowników, pojawiają się. Istnieje sekcja handlowa NSZZ Solidarnośc skupiajaca pracowników hipermarketów, w ramach OPZZ działa np. konfederacja pracy zajmujaca się podobną branżą. Ze związków niezrzeszonych w tych dwóch centralach m.in. wzz sierpień80 powołał swoje struktury w sklapech TESCO. Glosne były jakiś czas temu protesty zrzeszających się pracowników sieci IKEA. Wielu pracowników zrzeszonych w zw. zaw. wywalczyło zmiany.
                      Do założenia zw. zawod. potrzeba 10 osób. Nie jest to duża liczba, zwłaszcza jak na "sieciówkę". Nie wiem ilu dokładnie pracowników jest w największym, warszawskim oddziale, ale nawet z perspektywy mniejszych oddziałów nie jest to liczba stanowiąca barierę zwłaszcza że członkowie zw. zawodowego w danej firmie mogą ochodzić z różnych odziałów tejże firmy (nie mówiąc już o możliwości dokoptowywania pracowników z innych, podobnych firm, na zasadzie miedzyzakładowego zw. zawodowego).
                      Wymaga to jednak obudzenia w sobie świadomości a tego niestety trochę jescze brakuje. Ale kto wie.... :)
                      • Gość: trololo Re: Aelia IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 22:07
                        A jak się sprawy mają teraz? Ktoś podzieli się informacjami jak się pracuje w Aelii ? :)
                        • Gość: były pracownik Re: Aelia IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 22:27
                          do niedawna chu....o.Szczęście,że do niedawna bo chociaż w nowej pracy "raju nie ma"to nawet nie ma co porównywać z aelią ,nie muszę upominać się o przerwę po czasami sześciu godzinach stania na kasie,słuchać krzyku K.W.(to chora kobieta),i "współpracować" z, niektórymi zastępcami.Pozdro dla wytrwałych.
                          PS.Myślałem,że z CS-u więcej osób pójdzie po rozum do głowy
                          • Gość: ja Re: Aelia IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.12, 20:24
                            dlaczego nie pracuje już ten kierownik z tego małego sklepu z kosmetykami ? Witek ? w okularach..
                          • Gość: mŁoda Re: Aelia IP: *.cdma.centertel.pl 15.09.12, 18:36
                            No widze że po odejściu a było to 2010 roku to z przerwami się nic nie zmieniło k.... ludzie nie dajcie się bo wejdą wam na głowe. Tylko potrafią obiecywać jaka to piękna i fajna praca że stoi sią na kasie tylko 5 godzi itd a to jak widze do tej pory gó... prawda.
                • Gość: maga Re: Aelia Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 13:36
                  Ustrzegliście mnie przed bodaj największym błędem w życiu, o mało co nie dałam się nabrać na kłamliwy anons o pracę. DZIĘKI !! Dobrze, że istnieją takie fora, otwierają oczy naiwnym. Swoją drogą, jak się nie dać nabrać pracodawcom - oszustom??!
                  • Gość: GOŚĆ Zarobki IP: *.aster.pl 10.09.12, 21:09
                    JAK KSZTAŁTUJĄ SIĘ ZAROBKI W AELII POZA WARSZAWĄ???
                  • Gość: M. Re: Aelia Kraków IP: *.30.80.202.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.12.12, 13:00
                    Maga, życzę Ci tylko takich błędów w życiu, skoro ten miałby być, pożal sie Boże, największym...
      • Gość: Anomin Re: Aelia Polska IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.13, 09:57
        Nie Polecam..Firma jest francuska...mimo to ze jest kilka wspanialych ludzi w pracy...jest duzo ludzi ktorzy benda chcieli ci zaszkodzic..Aelia polska WAW 1 przechodzi duzo zmian na gorsze i pracownice sa traktowani jako przedmioty. Kierowniki Dzialu Atg jest Spanialy...Rownisz dzialu PC...Kierownik dzialy CS wlasnie zrezegnowala z pracy. Starsc sprzedawce sa super oprucz moze Dwoch postaci w tymm Ksianze Kas i lizania Dupy pani derektor. Mimo to ze pani derektor jest wymagajonca i ostra jest osoba ktora przesadza i to sporo Ale kiedy sie znajdzie spolny jezyk jest Ok. Ale i tak jest cos nie tak skoro list oskarzajance o mobbing trawiaja do centrali w franci.....
        • Gość: aeliowicz Re: Aelia Polska IP: *.jmdi.pl 05.04.13, 03:25
          Listy trafiają do Francji, bo je pisze Paulinka, która jest mistrzem strzelania z ucha i już wygryzła swoją kierowniczkę- właśnie przez pisanie listów ze skargami- a teraz strzeżcie się wszyscy którzy nie pozwolicie jej udawać że pracuje!!!
          • Gość: Monia Re: Aelia Polska IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.13, 02:21
            Hehe...witam wszystkiech,kupe czasu tu nie zaglądałam,przez ten czas sporo lektury sie nazbierało do poczytania...naprawdę boki zrywać...gnomy są wszędzie-kieruje to do dwóch poprzednich osób-po sposobie wypowiadania się chyba nawet wiem kto pisał...;)...ja będe tęsknić za kilkoma osobami...nie wszyscy są tam źli....trzymajcie się mocno moi drodzy i nie dajcie się głupotom (i głupcom)...:)...pozdrowionka
            • troche_o_aelii Re: Aelia Polska 16.12.13, 15:48
              Jak tam sytuacja w Aelii Kraków? Coś się zmieniło czy dalej jest duża rotacja ?
              Czy to prawda że pracownikom szeregowym (nie mylić z kierownictwem) odebrano nawet firmową kawę i herbatę ? Haha. Przykre.
              • Gość: aelia-kwas Re: Aelia Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.14, 22:59
                Co prawda od dawna tam nie pracuję już, jednak dla potencjalnie zainteresowanych - Aelia to była największa (ponad roczna!) pomyka mojego życia. Jeśli nie potrzebujecie pilnie kasy to tam nie idźcie! Szatnia - syf, smród, do tego dodajmy pokój socjalny - syf i smród także.... Mobbing, mobbing i jeszcze raz mobbing! Trudno opisać słowami to, co się tam działo i za pewne dalej dzieje. Kołchoz jakich mało.
                • Gość: aela aktual Re: Aelia Okęcie IP: *.dynamic.vectranet.pl 15.05.14, 14:54
                  Jeśli nie macie innego wyjścia to tylko wtedy, naopowiadają dupereli i idiotyzmów na rozmowie, realia inne, 1400 za pierwsze 3 miesiące a robotę zaczniesz za miesiąc od przyjęcia bo taki jest termin kursu na przepustkę do lotniska, jak zwiększą podstawę i dostaniesz premie to częsty jest jej brak, ale najgorszy jest zupełny brak kompetencji większości przełożonych, jest to zbieranina z Carrefoura powiązanych ludzi po rodzinie, większość nie upilnuje kupki liści, ciemnota, głąby, zgraje wieśniaków w stylu "szybko szybko, wywalam jęzor i zapi.rdalam bo mam 1500 po pas w gó...e..." przez takich ludzi jak tam normalny człowiek nie może znaleźć normalnej roboty tylko idzie do kołchozu jakim jest AELIA, frajerstwo, lizanie dup, mobbing... kliki debili takie jak na magazynie ale za to są też tam i ci ludzie w porządku dla których tylko i wyłącznie da się jakoś przychodzić po pewnym czasie... generalnie zatrudniłeś się - szukaj roboty dalej bo szkoda nerwów, i niestety większość z tych ludzi wyżej ma racje....
                  • Gość: PB Aelia Okęcie IP: 80.50.145.* 04.06.14, 16:55
                    15 maja powstała komisja OZZ Inicjatywa Pracownicza w sklepach Aelia Polska Sp. z o.o. w Warszawie. Spółka prowadzi m.in. szereg sklepów wolnocłowych na lotniskach w Warszawie, Katowicach, Poznaniu, Szczecinie i Łodzi. Należy do międzynarodowej grupy Lagardère Services (obecnej w ponad 20 krajach na całym świecie).

W chwili obecnej, komisja Inicjatywy Pracowniczej zrzesza ok. 20% personelu sklepów należących do spółki działających w porcie lotniczym im. F. Chopina w Warszawie. Do komisji należą konsultantki/konsultanci, sprzedawcy/sprzedawczynie oraz kasjerski i kasjerzy, w większości kobiety.

Kierownictwo spółki zostało poinformowane o powstaniu komisji związku 27 maja i już po trzech dniach pojawiły się pierwsze problemy: W sobotę 31 maja reprezentantka komisji wraz z jeszcze jedną pracownicą nie zostały wpuszczone do strefy pasażerskiej, a tym samym nie mogły stawić się w pracy z powodu cofnięcia przepustki upoważniającej ją do wstępu do w/w strefy. Zdaniem działaczek komisji, nie było żadnych powodów do cofnięcia przepustki i jedynym realnym powodem takiego działania pracodawcy może być dążenie do uniemożliwienia naszej koleżance kontaktu z innymi pracownikami/pracownicami.

W związku z zaistniałą sytuacją, prosimy wszystkie komisje OZZ Inicjatywa Pracownicza, indywidualnych członków/członkinie i wszystkich, którzy oburza utrudnianie działalności związkowej o wysyłanie listów protestacyjnych do dyrektora generalnego spółki wg. poniższego wzoru. Zachęcamy również rozważenie przeprowadzenia protestów w miasta, gdzie znajdują się lotniska: w Warszawie, Krakowie, Katowicach, Poznaniu, Wrocławiu, Szczecinie i w Łodzi.
                  • Gość: P.B. Re: Aelia Okęcie IP: 80.50.145.* 05.06.14, 11:53
                    Ja byłem magazynierem na lotnisku Chopina i pewnego dnia usłyszałem że nie nadaję się na magazyniera po szczególnie ciężko przepracowanym przeze mnie dniu (ogólnie to poszło mi to bardzo na rękę gdyż miałem się sam zwolnić bo znalazłem lepszą fuchę a oni mnie wyrzucili bez słowa Oczywiście wypłacili mi 2 tygodniowy okres wypowiedzenia więc za tydzień pracy dostałem ponad 1500zł :) )

To tyle mojej historii teraz opisze wam dokładną strukturę tej firmy:

Magazyn WAW0
                    Sklep główny WAW1
                    i pomniejsze sklepy do których chcielibyscie trafić bo Pani Dyrektor (Wendy) albo sierotka Marysia nie patrzy ci cały czas na ręce i to tylko w tym celu ażeby przyciąć ci skrzydła bo gdzieżby tam pomóc.
                    Co do Wendy Pani Dyrektor to przypierd@l@ się wszystkiego absolutnie wszystkiego niczym milicjant za komuny który jest przekonany o własnej doskonałości i twojej wrodzonej ułomności.

Ludzie którzy was otaczają są przeróżni ale to jak wszędzie są Kurw^ i ludzie.
                    W sklepie WAW1 aż się roi od dupowłazów i innych lizusów którzy podlizują się Wendy albo jest zastępczyni Marysi.
                    Stwierdzenie im wyższy stopień zaszeregowania tym większa menda się sprawdza w sklepie WAW1, ale reguła w całej AELII tego nie można nazwać gdyż na przykład kierownik magazynu jak i jego zastępca byli naprawdę w porządku. Sam kierownik mniej, moim zdaniem to Zastępca kierownika powinien być kierownikiem a dotychczasowy kierownik jego zastępcą. Coż sympatyzowanie kierownika magazynu z Wendy i wspólnym wychodzeniu na papieroska trzyma go na stanowisku. Nie mówiąc o tym że kierownik sam sobie wybiera godziny, nie było to notoryczne zachowanie ale zdarzały się przypadki takowe o czym piszę jako rzetelny informator.

Sama praca w magazynie polega na tym żeby przyjmować dostawy Polskiego Alkoholu, Francuskiego Alkoholu, SŁodyczy i PApierosów

W ciągu całego dnia są przeprowadzane transfery z magazynu WAW0 na sklep WAW1 lub inne sklepy, czyli kompletujesz towar i ładujesz w pojemnik na kółkach. I zawozisz pojemnik na jeden ze sklepów. Potem musisz cały towar rozłożyć na sklepie.
                    W którym temperatura wynosi ok 24 stopni Celcjusza co jest trochę męczące.

Sklep WAW1 to niczym siedziba piramidy w której parę osób donosi Wendy o każdym twoim przewinieniu. Nie było by to takie złe gdyby nie fakt iż ów osoba najpierw klepie cię po plecach że nic się nie stało nie przejmuj się, a potem strzela z uchem i łapie w ten sposób plusy. W szczególności sprzedawca ze sklepu WAW1 z mordą pedała w muszce którego imienia nie pamiętam.
                    W pamięci zawisła mi również Kierowniczka (taka mała blondi z krzywymi zębami) ze sklepu bodajże WAW8 najgorsze życzenia i żeby ci szlag za donoszenie do pani dyrektor na wielu pracowników którzy bardzo rzetelnie wykonywali swoje obowiązki.

Co do dziewczyn ze sklepu WAW2 to je serdecznie pozdrawiam gdyż były bardzo miłe i fajnie się z nimi pracowało. I zawszę kiedy były składane transfery chciałem jechać na dwójkę bo atmosfera tam panująca była po prostu miła.
                    Wydaje mi się że ów firma bazuję tam na pracy "sezonowych frajerów" czyli odwalisz 3 miesiące na okresie próbnym za śmieszne pieniądze i dostajesz kopa w dupę po 3 miechach bo nie opłaci im się przedłużanie z tobą umowy na 1 rok bo musieli by ci podnieść zarobki z 1500zł na rękę do 2000zł na rękę.

Na razie tyle nie chce mi się więcej pisać, wypisałem większość wad.
                    Jakby ktoś chciał szczegółowy zakres informacji na jakiś temat to oczywiście takowych informacji udzielę.
        • Gość: gość Re: Aelia Polska IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.14, 21:07
          hhhh widze że mało jesteś zorientowanym pracownikiem. Ostatnia Kierowniczka z dziełu CS nie odeszła sama. Pani Anna została zwyczajnie zwolniona.
          A co kierownika działu ATG to się zgadzam ale co do PC to absolutnie nie. Kierowniczka dzialu perfum i Kosmetyków wprowadza stresującą atmosferę i nie dziwię się ze przez takich pracowników zarządzających firma jest kojarzona z mobingiem
          • Gość: gosc Re: Aelia Polska IP: *.17-1.cable.virginm.net 04.07.14, 23:28
            Nie pracowalem tam nigdy(na szczescie :) moj znajomy pracowal I z tego co mi opowiadal wszystko zgadza sie z tym co mozna wyczytac w chyba gazeta wyborcza wysmarowala piekny artykol o tej firmie-ja sie tylko dziwie-ludzie przeciez wystarczy zebyscie sie wszyscy zmobilizowali-zastrajkujcie-ale wszyscy-wszyscy razem-moze jakies wlasnie dupowlazy sie wylamia-ale sami tego pie...ika nie utrzymaja-razem z wasza postrzelona kierowniczka nieszanujaca ludzi I ich pracy-strajk wszystkich zorganizujcie to I walczcie o swoje
          • Gość: gość Re: Aelia Polska IP: *.dynamic.mm.pl 21.07.14, 21:16
            Skoro ją zatrudnili po znajomości i się na niczym nie znała, to musieli ją zwolnić... każdy inny pracodawca by sobie nie pozwolił na bezużytecznego pracownika na miejscu kierowniczym
          • marta1986xxx Re: Aelia Polska 21.01.15, 22:53
            Anna J??
          • marta1986xxx Re: Aelia Polska 21.01.15, 22:54
            Ta od romansów w pracy?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka