Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czy sie należy

IP: *.satfilm.net.pl / 10.0.57.* 20.08.03, 16:18
    - pracowalem 2 lata,
    - pozniej przez 3 miesiace pobieralem zasilek dla bezrobotnych,
    - nastepnie pracowalem 10 miesiecy.
    Chcialbym otrzymac ponownie zasilek, ale nie wiem czy bede mial wymagane 365
    dni w ciagu 18 miesiecy, tzn. czy 2 lata moge ponownie wliczyc do stazu pracy
    czy po pobieraniu 3 miesiecznego zasilku, 10 miesiecznej pracy muszę mieć
    ponownie przepracowane 365 w ciagu 18 miesiecy wstecz.
    Obserwuj wątek
      • beata_ Re: czy sie należy 20.08.03, 16:20
        Powiedzą ci w UP, jak pójdziesz się ponownie rejestrować
        • Gość: mareczek Re: czy sie należy IP: *.satfilm.net.pl / 10.0.57.* 20.08.03, 16:25
          ale chcialbym wiedziec wczesniej
          • beata_ Re: czy sie należy 20.08.03, 16:28
            Rozumiem - niestety nie pomogę:(
            Jakby co, możesz jeszcze zadzwonić, jeśli nikt tu nie odpowie...ale pewnie
            odpowie...
            • Gość: Asia Re: czy sie należy IP: 80.51.236.* 20.08.03, 21:15
              wydaje mi się , że należy po prostu policzyć z kalendarzem w ręce, np od jutra
              wstecz 18 mcy ( to chyba jest 20.02.2002r.) i policzyć czy w tym okresie
              przepracowałeś 365 dni. Tych całych dwóch lat na pewno nie wliczysz - tylko
              jakąś część, fakt pobierania zasiłku nie powinien mieć znaczenia.
              • Gość: krzysztofsf Re: czy sie należy IP: 213.155.166.* 21.08.03, 00:20
                Gość portalu: Asia napisał(a):

> wydaje mi się , że należy po prostu policzyć z kalendarzem w ręce, np od
                jutra
                > wstecz 18 mcy ( to chyba jest 20.02.2002r.) i policzyć czy w tym okresie
                > przepracowałeś 365 dni. Tych całych dwóch lat na pewno nie wliczysz - tylko
                > jakąś część, fakt pobierania zasiłku nie powinien mieć znaczenia.

Obawiam sie, ze moga nie przyznac calego 6 miesiecznego zasilku, tylko
                potraktuja po zarejestrowaniu jako kontynuacje tamtego, przerwanego praca.
                pzdr
                krzysztof

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka