Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co myślicie o pracy w AEGON????

• Gość: Pracownik Aegon Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.12, 16:55
        Hej. Ja obecnie pracuje w firmie Aegon oddział Katowice 2 i jestem zadowolona, miła atmosfera. Jeżeli potrafisz szybko złapać kontakt z ludźmi i niczego się nie krepujesz a chcesz dobrze zarobić to polecam. Pamiętaj bez poświecenia się nigdzie nic nie zarobisz.
        • Gość: stary leming Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.12, 03:35
          > Jeżeli [...] niczego się nie krepujesz

bez przesady, usług towarzyskich chyba nie trzeba świadczyć?
      • Gość: anilka Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.12, 17:14
        podobnie jak Ty pracowałam w doradztwie i trafiłam na ogłoszenie Aegon. Zaproszono mnie na rozmowę- młody manager- sensownie mówił o perspektywach rozwoju nie ukrywając minusów- co mnie zachęciło, bo po opiniach czytanych na forum byłam przerażona. Z tymi 1000 kontaktami to nie wiem o co chodzi, bo ja sie z tym nie spotkałam- widocznie zależy to od oddziału (mój Aegon Katowice 2 w Chorzowie). Powiem tak, łatwo nie jest, ale bardzo dużo można się nauczyć na szkoleniu początkowym, mój manager też chętnie dzieli się swoją wiedzą, nie zostawia nas samym sobie... a jeżeli chodzi o zarobki jest ok, po opłaceniu zusu i ksiegowej zostawało mi w granicach 2000- 2400netto- pracuję dopiero 4 miesiąc. Uważam, że spróbować warto sczególnie na pierwszą działalnośc-preferencyjny zus- ja niestety płacę pęłny :(
      • Gość: doradca Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.warszawa.mm.pl 03.08.12, 17:18
        Daj sobie spokój wiem jak te systemy wyglądają, nie rzucaj pracy. To co obiecują ma się nijak do rzeczywistości. Bzdurlandia
        • Gość: przypadek Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.12, 16:11
          Ja byłam na rozmowie w Krakowie. Najpierw było w grupie i tutaj pierwszy szok. Pan menager kazał każdemu po krótce się przedstawić.Imiona i zawody i skąd pochodzą. Wśród nas facet który robi w budowlance i postanowił czegoś innego spróbować i min.chłopak po turystyce. Tylko ja jedna która miała cokolwiek do czynienia z produktami inwestycyjnymi. Pan przedstawił slajdy na których chwalił swoją firmę.Na koniec oznajmił co trzeba zrobić aby pracować w Aegon.Niekaralność i założenie własnej działalnmości gospodarczej. Częśc ludzi wyszła. Pan na koniec brał każdego z osobna i pytał jak to widzimy. Jak był ktoś zainteresowany zapraszał na kolejny etap. Więc na ten etap pojechałam. Miałam wypisać pytanie jakie mam do niego i on miał konkretnie na nie odpowiedzieć. Jak powiedział tak zrobiłam z tym że jak doszło do pytania o zarobki to pan menager wyszedł wrócił po 15 minutach i prosił o kolejne spotkanie dając jasno do zrozumienia że mam już sobie iść. Z ciekawości pojechałam na kolejny etap. Ku mojemu zaskoczeniu miałam już spotkanie z panem dyrektorem gdzie dostałam wcześniej instrukcje żeby się nic nie odzywać a jedynie odpowiadać na pytania. Po 15 minutach dostałam odpowiedź że oni mnie chcą. Zaskoczona totalnie idę do gabineciku pana menagera i ponownie pytam o zarobki.Tłumaczę że nie jestem z Krakowa, jaka podstawa. Pan znowu wychodzi. Nie ma go kolejne 20 minut. Przychodzi i podając mi ręke żegna mnie. Mówi że mam przyjechać jutro na 13.00.Uśmiechnęłam się do niego i podziękowałam za poświęcony czas ale mnie facet zupełnie olewasz i nie odpowiadasz na proste pytania. Do tej pory niewiem czy mają tam coś takiego jak podstawę czy co, bo nic mi szanowny pan menager nie powiedział. Ewidentnie szukają jeleni.Ja nie polecam, burdel na kółkach i mydlenie oczu.
          • Gość: eeeee Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.09.12, 20:00
            Czy ktoś ma informacje dotyczące pracy w Aegon w Warszawie na Nowogrodzkiej? Dostałam tam propozycje pracy (choć nie mam nic wspólnego z finansami)!!! Czy oni rekrutują tam wszystkich?? Jestem po pierwszej rozmowie i jakoś nie do końca mi się to podoba! Proszę o opinię:) a może ktoś ostatnio też był na rozmowie albo jest w trakcie szkolenia...
            • Gość: romuald Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.147.74.66.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.09.12, 21:36
              Pracuję w Aegon od 5 lat, choć nie planowałem i nie miałem wcześniej wspólnego z ubezpieczeniami. Jestem panem swojego czasu, robię dobra robotę, mam sporo Klientów i zarabiam, jak nigdy dotąd. Prowadzę działalność gospodarczą i jestem bardzo zadowolony, ponieważ płacę 19% podatku liniowego (po odliczeniu kosztów, nawet 13%), a normalnie dawno płaciłbym 32%. Jest to zajęcie dla przedsiębiorczych, którzy potrafią zorganizować sobie dzień pracy i nie potrzebują szefa z batem za swoimi plecami, aby osiągać wyniki.
            • Gość: ja Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.12, 15:26
              Nie byłem na rozmowie w Warszawie, ale w Poznaniu i podejrzewam, że system mają wszędzie ten sam = mamy w dupie kandydatów.
              Rozmowa nr 1 - wypytują Ciebie o wykształcenie, doświadczenie itd. Standardowa gatka. Na koniec wypełnia się jakąś ankietę i odpowiada na pytanie otwarte. Podczas rozmowy pada pytanie, ile by się chciało zarabiać. Powiedziałem, że xxxx na rękę, ale nie chciałbym, żeby podstawa była mniejsza niż yyy.
              Rozmowa nr 2 - tutaj oni się produkują na temat, jaką to nie są piękną i cudowną firmą z czołówki rankingów. Sranie w banie.
              Rozmowa nr 3 - w końcu ja się mogłem wypytać rzeczy, które mnie interesowały. I co się przede wszystkim okazało? Nawet nie ma podstawy. Nie chodzi mi o to, że mam plan się obijać i i tak coś dostawać. Ale mówiłem na początku, że interesuje mnie podstawa. Nie mieszkam w Poznaniu i 3 razy bez sensu do nich jechałem. Jakbym wiedział, że nie ma podstawy (nie stać mnie teraz na prowadzenie działalności, w której będę ponosił koszty, a nie wiem, czy będę miał jakikolwiek zysk), to po 1 razie bym się wycofał i zaoszczędził czasu im i sobie.
              • Gość: Rita Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.12, 02:28
                Krotkie podsumowanie mojej poltora rocznej pracy w AEGON (przenioslam sie do multiagencji jak wielu pracownikow tej firmy):
                Produkty inwestycyjne jak dla mnie sa chyba najlepsze na rynku, reszta taka sobie.
                Wyplaty co tydzien - co jest wielki plusem.
                Wspolpracownicy zostali moimi wielkimi przyjaciolmi i mimo, ze juz nie pracujemy razem caly czas mamy kontakt.
                A teraz minusy:
                Kierownictwo upadlo na glowe i skupia sie na ilosci nie na jakosci.
                Prowizje sa niskie, ale nie przyjma was do multiagencji na wysokie prowizje jesli nie znacie rynku.
                Mlodzi ludzie nie maja szans tu sie nauczyc zawodu, ktory jest bardzo dochodowy, poniewaz szkolenia sa marne, a kierownicy tylko skupiaja sie na rekrutacji.

Moja podpowiedz:
                Jesli nie pracowales w ubezpieczeniach to sobie nie dasz tu rady, bo nikt cie nie nauczy tej pracy - zacznij od latwiejszego rynku czyli ubezpieczen majatkowych typu Allianz, Compensa.
                Jesli znasz ten rynek i umiesz juz pracowac to idz do multiagencji - po pracy w 2 sieciach wlasnych stwierdzam, ze multiagencje to przyszlosc .
      • xazez123 Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? 26.09.12, 08:28
        Niestety w dzisiejszych czasach ciężko o dobre fora. Jednej prostej zasady nie ma. Zapraszam na 10 praktycznych porad, które są w stanie pomóc osiągnąć niezłe rezultaty.

10porad.pl
      • Gość: finans Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.12, 17:56
        Co do tych coachów co tu tak motywują wchodząc na ambicje tekstami o młodych europejczykach i że niby powinni być chętni do pracy dla instytucji finansowych w charakterze speca od wciskania kitu.
        TAK, macie rację każdy wolałby pracować za biurkiem lub na innej przestrzeni firmy, która oferuje rzetelne usługi lub produkuje, a nie manipuluje fikcyjnymi transakcjami. Gdybym miał "wciskać" off-roadowcom wyciągarki wincha to robiłbym to z miłą chęcią bo to rzetelny towar. A produkty finansowe są obliczone na stratę i nie czarujmy się, że bankierzy są świętymi mikołajami dla klientów - jest odwrotnie.
      • Gość: Kacper Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.uk2net.com 11.12.12, 18:50
        Były pracownik AEGON zapraszam na bloga. Zwracam uczciwie zarobiona pensję w 2008 r. a-e-g-o-n-no.mojglos.pl/2012/08/05/aegon-zla-praca-nigdy-wiecej/

zapraszam do kontaktu blogi.newsweek.pl/Tekst/spoleczenstwo/653720,aegon---najgorsza-praca.html
      • Gość: Sally Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.12, 16:19
        Zastanawia mnie dlaczego Aegon dając ogłoszenia o pracę utajnia nazwę firmy. Przecież prędzej czy później kandydat musi się dowiedzieć z kim ma do czynienia. Wstydzą się swojej nazwy? Tego, że praca w ubezpieczeniach do obciach? Ostatnio ukazało się ogłoszenie na Dyrektora Zespołu Sprzedaży. Przesłałam aplikację, poszłam na rozmowę, a tam mi zaproponowano pracę agenta ubezpieczeniowego. To po co dają ogłoszenie na dyrektora? Chyba trochę jest inny profil dla niskiego stanowiska w sprzedaży i trochę wyższego. Jeżeli firma już na początku wprowadza ludzi w błąd, to co będzie dalej?
        • Gość: uwaga Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.13, 19:39
          UWAGA firma robi fuzję
          Zmieniają nazwę na

First Class Financial Group Sp. z o.o.
          FCFG - widocznie fora zrobiły swoje i brak niewolników do akwizycji
          • Gość: gość Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 21:47
            człowieku, przecież to zupełnie inna firma, z choinki się urwałeś?
            żenada ...
          • Gość: manager Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: 194.60.227.* 04.02.13, 18:07
            Firma nie robi żadnej fuzji-to po pierwsze,
            Po drugie
            -ani jedna osoba nie była przeze mnie oszukana na rekrutacjach,zawsze z wszystkimi rozmawiam uczciwie-kto był u mnie na rekrutacji ten wie i przykro mi,że mierzycie wszystkich pracowników jedną miarą......
            Po trzecie
            -można zarobić ,ale naprawdę trzeba się napracować i o tym również informuję wszystkie rekrutowane osoby-co więcej-nikt mi za rekrutację nie płaci....
            Naprawdę jest mi przykro,że na podstawie kilku niesympatycznych osób lub sytuacji-oczerniacie całą firmę.
            Tak się nie robi...
            Mam nadzieję ,że ludzie szukający pracy znajdą tą wymarzoną czego z całego serca wszystkim życzę.
            Manager nowego Oddziału Poznań
      • Gość: Magdalena Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: 194.60.227.* 08.02.13, 08:27
        Ponieważ zapoznałam się z Państwa lekturą-chciałabym się odnieść do słów jakie czytam,pracuję na stanowisku Lidera w Nowym Oddziale w Poznaniu i kto rozmawiał ze mną choćby na procesie rekrutacji wie,że trudno tutaj się z Państwem zgodzić gdyż nie do końca jest prawdą to co piszecie:
        Po pierwsze:
        -ani jedna osoba nie była przeze mnie oszukana na rekrutacjach,zawsze z wszystkimi rozmawiam uczciwie-kto był u mnie na rekrutacji ten wie i przykro mi,że mierzycie wszystkich pracowników jedną miarą......tym bardziej iż jestem osobą która omawia wszystko rzetelnie i uczciwie...
        Po drugie:
        -można zarobić ,ale naprawdę trzeba się napracować i o tym również informuję wszystkie rekrutowane osoby-co więcej-nikt mi za rekrutację nie płaci....po za tym ,trzeba mieć naprawdę dobrego i kreatywnego lidera-ponieważ uważam,że w 60% to od Lidera zależy w jaki sposób Doradca pracuje i ile zarabia...
        Po trzecie:
        Naprawdę żeby ocenić należy zapoznać się i z Firmą i z produktami.
        Musicie się państwo zgodzić iż Aaegon ma najlepsze produkty na rynku.Ja osobiście zapoznałam się z kilkunastoma produktami i rzetelnie przyznaję iż na obecną chwilę Aegona są najprzyjaźniejsze dla Klienta.
        Uwierzcie mi Państwo nie podjęłabym tej pracy jeśli wiedziałabym,że w jakikolwiek sposób mogę skrzywdzić Klienta.

Naprawdę jest mi przykro,że na podstawie kilku niesympatycznych osób lub sytuacji-oczerniacie całą firmę.
        Tak się nie robi...
        Nie oceniajcie Wszystkich jedną miarą i proszę pamiętajcie iż Aegon na rynku działa od 160 lat,jest na całym świecie i to nie jest Firma która za chwilę zostanie wykupiona lub ogłosi bankructwo.
        Uważam,że 2008 rok juz dawno się skończył i każdy kto wypowiada się źle powinien przytaczać konkretne fakty-co się stało w jakiej placówce,jaki produkt jest zły..
        Piszecie Państwo bardzo ogólnie-ja osobiście nie bałam się i przedstawiłam na początku tego postu ,ponieważ nic nie ukrywam-zawsze przedstawiam wszystkie rzeczy i nie zwodzę ludzi.

Mam nadzieję ,że ludzie szukający pracy znajdą tą wymarzoną -(ponieważ wiem doskonale-że nie każdy człowiek potrafi odnaleźć się w finansach)-czego z całego serca wszystkim życzę.
        Manager nowego Oddziału Poznań
      • Gość: Joanna Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: 194.60.227.* 13.04.13, 08:11
        Witajcie
        Czytam i uwierzyć nie mogę w to co piszecie.Byłam w piątek na rekrutacji(pierwsza rozmowa) w Aegonie w Poznaniu na iłłakowiczówny.Pani Magdalenka mnie rekrutowała i dziś mogę powiedzieć Wam wszystko i o pracy w Aegon i w innych instytucjach finansowych i jeszcze co zrobić żeby cv lepiej wygladało.Powiedziała mi wszystko.
        Ludzie na jakich potworów Wy trafiacie?Ja jestem zachwycona i gorąco Wam życzę samych takich pań Magdalenek z jaką ja miałam przyjemność rozmawiać.Jeśli chcecie jakiś informacji poprostu może się z Nią umówcie?Na priv ewentualnie mogę podać telefon.
        • szokaku Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? 06.05.13, 21:11
          Cześć wszystkim Aegonistom!
          Jutro idę na pierwszą rozmowę, ciekawy jestem efektów specjalnych, ubiorów, elokwencji osoby rekrutującej mnie do pracy... Po przeczytaniu niektórych postów o IP. to jestem pod wrażeniem- w szczególności Pana "tamten" i jego dyskusji ze św. trójcą . Śmiech do łez...
          Pozdrawiam szokaku)
      • Gość: Menager Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: 194.60.227.* 16.05.13, 19:52
        KOCHANI UCIEKAJCIE OD AEGON!!!!!!!Właśnie zostałam oszukana -mimo,że zaufałam bardzo tej firmie.Wiecie dlaczego??Dlatego ,że na rozmowie z Dyrektorem Handlowym w Warszawie nie powiedziałam z kim prywatnie jestem w związku.To oszuści-zadzwoniłam do Handlowego dlaczego nie dostanę pieniędzy jeśli spełniłam wszystkie warunki z umowy-wiecie co zrobił??Odpowiedział bo nie i odłożył słuchawkę-a dodam,że firma wisiała mi za kilka miesięcy.Nie wierzcie im i nie szukajcie tam pracy-traktują ludzi jak pionki na szachownicy.Mimo,że ufalam tej firmie-teraz będę wszędzie opisywać całą prawdę o prawdziwym obliczu.Zwodzili mnie przez kilka miesięcy-aż dzis rano Pan Dyrektor Handlowy powiedział ,że pieniędzy nie dostanę-mimo,że w zeszłym tygodniu na moje ponaglenia odpowiedział ,że zatwierdził.Z DALEKA OD FIRMY AEGON
        • Gość: Niedoszły Manager Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.play-internet.pl 25.06.13, 18:11
          Kochani, ucieczka to mało, nie zbliżajcie się do tej firmy nawet z przymusu.
          Ukradli mi 4 miesiące, obiecanki cacanki, szkolenia , wizja managera, egzamin w Katowicach
          zdany b.dobrze i g....... .Podobno Dyrektor Regionalny nie wyraźił zgody. Dlaczego - bo nie.
          Konkretna odpowiedz. Oni myślą że jak przetrzymają kandydata to będzie pracował ku uciesze
          dyrekcji i centrali.Mają konkretny cel - wycisnąć jak cytrynę.
          • Gość: Olga Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 28.06.13, 17:32
            Dostałam zaproszenie na rozmowę rekrutacyjną. Byłaby to moja pierwsza praca. Dodam że nie posiadam znajomych którzy chętnie inwestowali by swoje pieniążki (jestem studentką większość moich znajomych to studenci więc dalej tego nie trzeba rozwijać ;) ). Czy warto abym swoją "karierę" zaczynała od tej zacnej instytucji?
            • Gość: zrobionywbalona Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.13, 12:31
              Praca wygląda tak: codziennie 2-3 godziny prania mózgu, potem min. 5 godz.wydzwaniania z książki telefonicznej, czasem ktoś (najczęściej znajomi i rodzina się umówi), to jazda do klienta.
              U klienta min.2-3 wizyty. Większość z tzw. specjalistów ma po paru miesiącach długi w ZUS i ujemny bilans z powodu kosztów (opłaty za mobilny internet, telefon, benzynę). Tam nie da się zarobić.
      • Gość: Praca dla naiwnych Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.13, 19:40

Nie polecam i to z całym sercem, chyba że lubicie biegać i sprzedawać w kryzysie produkty, które mimo waszych zapewnień o bezpieczeństwie, przejrzystych zasadach nie przyniosą owoców o jakich karzą wam mówić potencjalnym klientom.
        Od strony klienta: 1) To wy sprzedajecie i wy dostaniecie po dupie jak klient straci- nie wasz manager. Ich produkty realnie zarabiają 1-2% i to przy dobrych wiatrach- a wy dostaniecie szkolenie na którym będą mówić wam o zyskach wielkości 10% rocznie (w okresie dekady). Sama założyłam sobie program. Jako osoba mało znająca się na finansach lepiej dobrałam sobie portfel od specjalistów tam siedzących.
        2) Wasi szefowie dobrze wiedzą, że mogą wam wmówić wszystko, a wy jak usłyszycie o wysokich prowizjach zamiast pomyśleć realnie, zaczniecie już myśleć co moglibyście zrobić z taką kasą. Jeżeli myślicie że z tej pracy utrzymacie się to zapomnijcie. Agenci tam zmieniają się częściej niż jednorazowe rękawiczki i służą do przynoszenia umów z ciepłych kontaktów- czyli zerżną na kasie wasze rodziny i przyjaciół, znajomych i sąsiadów...przed którymi potem będziecie świecić oczami. A jak skończy się ciepła lista, nie wyrobicie norm i was zwolnią, albo sami odejdziecie z braku klientów. A wasi klienci zostaną na koncie waszych managerów i prowizja live będzie im spływać przez cały okres trwania umowy - czyli jak macie invest na 10 lat - 10 lat utrzymujecie darmozjada.

2) Od strony atmosfery w pracy. Byłoby fajnie jakby każdy pilnował własnego biznesu, własnych zus-ów i us a nie zaglądał do kontaktów kolegi czy koleżanki. Nie polecam tej pracy osobą inteligentnym. Tylko idioci albo zdesperowani (takich u nas jest za bardzo wielu- w polskich warunkach bezrobocia, realnych zarobków 1000-2000zl na umowę o prace jak macie szczęście) mogą tam normalnie pracować- i oni o tym wiedzą...że głupków łatwo się kontroluje, a opowieściami o życiu z pełnym portfelem uśpią i zagłuszą logiczne myślenie reszty. Z resztą Polakowi wystarczy powiedzieć- Ty tego nie zrobisz? i Polaczek na głowie stanie żeby to zrobić.
        3) Ze względu na brak zainteresowania produktami pracownicy są w stanie stanąć na głowie żeby sprzedać produkt np: uprawiają sex z klientami, nielegalnie zbierają pieniądze na osoby chore- nielegalnie bo najczęściej osoby te nawet o tym nie wiedzą i nic z tego nie mają, nie mówiąc już o wyrażeniu zgody na takie akcje. I wydają pieniądze bez wyrzutów sumienia, przy okazji szukając kolejnych ofiar.
        4) Waszymi szefami będą w 70% oszuści. Np: mówią że są po studiach, albo że mają 4 lata doświadczenia, a nie mają :). Mówią wam że wam pomogą z klientami kluczowymi- a jak już ich poznają, to czekają kiedy odejdziecie z firmy, aby zadzwonić po jakimś czasie do nich i spisać umowę na siebie.

- Ogólnie jak większość czyli 99% dostałem tam szkołę życia!
        - Natomiast plus jest taki że po tej szkole wiem, że dobry specjalista nie sprzedaje gówna zawiniętego w złoty papierek klientom, chyba że planuję wyprowadzkę i pracę zagranicą w przeciągu 3-5 lat.
        - Rada dla zaczynających. Od samego początku zacznijcie kłamać waszych szefów tak jak oni was. Nie podawajcie im telefonów adresów i imion, nazwisk waszych potencjalnych klientów. Dopiero jak podpiszecie polisę i klient wpłaci składkę powinniście złożyć wniosek i udostępnić jego dane.
        - Pilnujcie polis, bo szef z zazdrości może zgubić! Róbcie kopie umów dla siebie
        -Nie zdziwcie się również jak wasz szef który przejmie waszych klientów będzie Waszym klientom mówił że słabi, kiepscy z was specjaliści, albo mieliście wypadek i nie pracujecie (wszystko jedno) i dlatego nie daliście rady pracować już u niego- ale on oczywiście ma z wami bardzo dobry kontakt i wy prosiliście go o opiekę nad jego polisami.
        - I bądźcie świadomi. Wasi szefowie nie chcą dla was awansów- oni liczą dni ile wytrzymacie.
        • Gość: RW Dla chcących znać szczegóły... IP: *.guilhem.org 08.08.13, 19:17
          Same „rozmowy kwalifikacyjne” – dramat , garść schematów dla naiwnych, w nadziei, że ten „nowy” nie wie, na czym dziś polega cywilizowana rekrutacja. Sztucznie rozbudowany system wieloetapowych rozmów, aby chętni czekali na wyniki pierwszych swoich spotkań – tymczasem każdy „jeleń” jest na wagę złota…I jak wygląda rzeczywiście ten „ciekawy system wynagrodzeń – część stała + premie + prowizje” – prowizja za sprzedaż polis - rzecz wiadoma. Natomiast premie są za…sprzedaż polis, a podstawa wynika… ze sprzedaży polis…oczywiście wymagana jest działalność własna…Szczytem żenady są zaproszenia na rozmowy na stanowiska kierownicze – to po prostu ukryte rekrutacje na agenta – wystarczy zapytać o to, jaką część składową wynagrodzenia stanowić ma budowanie, szkolenie czy coaching zespołu -prawidłowa odpowiedź brzmi po prostu ZERO…Podsumowując rozmowy z ich” fachowcami” – czyli z osobami, mówiącymi o sobie „najlepszy dyrektor” i „najlepszy menedżer” – pod skorupą mieszaniny fałszu i obłudy kryje się płacz akwizytora, któremu wymknąć się zamierza każdy, kto ma IQ odrobinę większe od ogórka.
          • Gość: Aegon Re: Dla chcących znać szczegóły... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.13, 10:25
            potwierdzam w całej rozciągłości, ze tym, że ja przez kilka lat byłam ich współpracownikiem, aż w końcu poszłam po rozum do głowy i Aegon to już przeszłość. Jeden plus jaki widzę: po wszystkich szkoleniach oraz liczny spotkaniach z klientami mam niesamowicie ogromnie doświadczenie i prowadzę własny biznes, i nie jest to branża finansowa. Finanse nigdy więcej !!!
            • Gość: Minika Re: Dla chcących znać szczegóły... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.13, 11:03
              Witajcie.Do Aegon poszłam na rozmowę z info pracy.Miałam bardzo różne myśli na temat tej firmy -ale co tam-posłuchać zawsze można.Trafiłam do nowo otwieranej placówki w Poznaniu-która dopiero się budowała-więc tym bardziej widziałam perspektywy rozwojowe.Trafiłam do Pani menager która bardzo dokładnie i w całej rozciągłości opowiedziała mi na czym praca codziennie będzie polegać.Powiem tak-jak nie traficie na dobrego menagera która Was poprowadzi i pomoże nie zarobicie nic.Ja miałam cały czas pomoc,podsuwane pomysły.Rozmawiałam tylko z firmami-miałam około 5 spotkań tygodniowo-często zapraszałam do biura.Czy praca jest łatwa?-zależy jakich macie klientów.Przeprowadziłam się do Gdańska przeniosłam do innej placówki Aegon i nie dałam rady niestety.Najważniejsze w pracy to wsparcie,atmosfera,motywacja -a nie tak jak w Gdańsku tylko efekt i nic więcej.Żałuję,że nie mieszkam w Poznaniu bo pewnie w Aegon pracowałabym do dziś.I to by było na tyle-wszystko zależy od placówki do jakiej idziecie.
              • Gość: Ania Dyrektor Sprzedaży IP: *.dynamic.chello.pl 29.11.13, 13:17
                czy ktoś pracował, pracuje jako Dyr sprzedaży w A...Jakie macie opinie o osobach pełniących te funkcje?
      • Gość: były pracownik Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.ingbank.pl 06.12.13, 15:51
        Pracowałam w biurze w Bielsku Białej - nie polecam!!! Konferencje i szkolenia supe wielki światr, ale zero zwrotu za paliwo itp no i przede wszystkim zero sprzedaży w takie dni..
        Kolejny minus to system prowizyjny.. Zero podstawy!!! Miałam taką sytuację że najnormalniej w świecie zachorowałam na grypę, zostałam przez ten miesiąc bez środków do życia bo nie było sprzedaży a ZUS trzeba płacić.. Jakieś świadczenie z Zusu było ale marne 50zł...
        Niby własna działalność i bycie sobie samemu szefem, a nawet wyjście do sklepu po mleko do kawy wiązało się z tłumaczeniem się szefowi dlaczego i gdzie wychodzę... :/
      • Gość: kristi4 Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.tktelekom.pl 02.03.14, 17:52
        dzięki za wszystkie komentarze. Miałam iść na rozmowę kwalifikacyjną w poniedziałek ale właśnie się rozmyśliłam
      • Gość: a Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.03.14, 17:32
        Pracowałam 4 lata w Aegon w Poznaniu. Osobiście nigdy więcej nie chciałabym mieć nic wspólnego z tą branżą, a co za tym idzie z firmą Aegon. Były dyrektor oddziału okazał się oszustem i podbierał klientów swoim "pracownikom". W Aegonie pracuje się tylko za prowizję i ogólnie jest słaba pomoc ze strony kadry zarządzającej. Ponadto co do oferty firmy Aegon szału nie ma, są lepsze na rynku.
        • Gość: frida Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.14, 12:56
          Rzeczywiście w AEGON jest tak, że każdy zakłada własną działalność gospodarczą - są tego plusy i minusy. Decydując się na taką formę współpracy chyba każdy wie na czym polega prowadzenie własnej działalności? Nie można liczyć na jakiekolwiek świadczenia czy to chorobowe, czy każde inne płacąc najniższy ZUS - chyba logiczne? Chcąc mieć wyższe świadczenia musimy płacić wyższe składki - tu już akurat winy AEGON nie ma żadnej.

AEGON oferuje swoje doświadczenie, wiedzę w postaci profesjonalnych szkoleń, które są DARMOWE w zamian oczekując jedynie zaangażowania i profesjonalnego i rzetelnego podejścia do tematu. Dzięki temu możemy w oczach Klientów wypaść profesjonalnie pokazując im obszerną i ugruntowaną wiedzę. Jak wiadomo nie ma nic za darmo, więc firma oczekuje od nas wyniku - tak jest wszędzie czy to w branży finansowej, czy po prostu w sprzedaży. I albo się z tym pogodzimy albo szukajmy pracy gdzie indziej.
      • Gość: Zażenowana Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.146.98.14.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.05.14, 20:14
        witam,
        zostalam zaproszona na rozmowe na stanowisko administracyjne, asystentka dyrektora oddziału w ogłoszeniu gwarantowali atrakcyjne zarobki. Osoba prowadząca spotkanie zaproponowała mi "minimalne wynagrodzenie"!!!! Była także niezmiernie zdziwiona, ze jej propozycja mi nie odpowiada :), ale miała dla mnie "asa", zaproponowała mi pracę w charakterze sprzedawcy ubezpieczeń. ..:) żenujace!!! Żadna szanująca się frima nie proponuje takich zarobków na takim stanowisku. Domyśłam sie także, ze nie planuja zatrudnienia na stanowisku administracyjnym, a jedynie wabia do siebie ludzi licząc, że co których baranek w desperacji się skusi. Żałuję 3 minut poświęconych na rozmowę i paliwa zuzytego na poszukiwanie miejsca parkingowego ZDECYDOWANIE ODRADZAM!1111111111 Firma stosujaca takie zagrywki na wstępie nie może mieć niczego sensownego do zaoferowania pracownikom, a co za tym idzie..i klientom pewnie też :)
        • Gość: Asystentka Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.14, 22:01
          Święta prawda, i ja pracowałam 3 miesiące na stanowisku asystentki dyrektora, musiałam otworzyć własna działalność, płacili mi 1900 zł!!! Po odliczeniu kosztów ZUSu i podatku dochodowego zostawało 1100 zł!!!Prosili, bym przetrwała, bo po okresie próbnym będzie zupełnie inna umowa, prowizja od sprzedaży no i że będzie pięknie. Zostałam te 3 miesiące. Gdy kończył się okres próbny, dowiedziałam się, że "wywalczyli" dla mnie 250 zł podwyżki.........!!!! Czyli "wywalczyli" mi najniższą krajową !!!! To szok. Podziękowałam za współpracę. Jak widać nie wszędzie stanowisko Asystentki Dyrektora jest dobrze płatne, choć zapewne tak się kojarzy... Szczerze odradzam.
          • Gość: mixi Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.147.3.115.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.08.14, 08:12
            Czy to było w Częstochowie? Osoby niezadowolone z umów z aegonem ( nabite w butelkę) w w Częstochowie proszone są o kontakt .czy jesteś zadowolony z ubezpieczenia w aegonie ?
            • fox555 Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? 16.04.15, 17:19
              Aegon to gow.o! Mówię to jako ich klient. Miałem u nich 4 polisy, które nabyłem przez takich naciagaczy jak wy. Ja i tysiace ludzi stracili na nich duzo pieniedzy. Na szczęście po wielu wyrokach przeciwko Aegon udało sie odzyskać część pieniędzy. Jestem jeszcze utopiony w 2 polisach na 15 lat. Spoleczenstwo ma juz dość takich agentówn naciągaczy. Nigdy więcej Aegona, Axy, Skandii itd. Jak przyjdzie do mnie jakis agent Aegona to siekierą pogonię
          • speedlight Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? 16.04.15, 23:32
            Hehe. Widzę, że nie tylko klientów dymają ale również swoich pracowników.
            Ludzie nie dajcie się w robić w nabijanie ludzi w butelkę.
            Będą was namawiać do niemoralnych zachowań.
            • szymondz Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? 18.08.15, 21:15
              Ostatnio kazali swoim pracownikom zwracać prowizje, a na innych wysyłają windykację. Zwalniają 120 osób z centrali. Nie wiem czy to dobra praca i to na działalności i bez podstawy: pulsbiznesu.pb.pl/4225110,19336,aegon-zwalnia-grupowo
      • Gość: miska.lipnik@bb Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.14, 11:39
        ludzie! totalne nie!
        najpierw naciągają na bezpłatne szkolenie knf potem darmowymi telefonami z ktoryh macie dzwonic do bazy klientow! rozmawiam z gosciem, ktory u nich pracowal i cieszy sie ze odszedl, bo teraz (mimo i ż pracuje w sklepie sportowym) zarabia i ma czas na wszystko! wczesniej ponoc byl bardzo kontrolowany...
        gorzej niz w call center!
        siedzicie w jednej sali z kilkunastoma ludzmi i dzwonicie, dzwonicie, dzwonicie! maskra! kontrolowanie jest wszechobecne!
        na rozmowie bylam ponad miesiac temu u jednej z menadżerek, wygladala conajmniej dziwnie i zakładam sie ze miala nie wiecej niz 25 lat. wygladala paskudnie, z amale ubrania, makijaz super tandetny a jej paznokcie jak babcia kopiaca ziemniaki!
        na rozmowe czekalam jakies 35 minut, trwala 10 !
        chyba maja tylko jeden pokoj do przeprowadzania rozmowy kwalifikacyjnej bo o malo nie pobilismy sie z jednym panem, a pani, ktora zaprosila mnie na rozmowe blagala go by przez 5 minut opuscil pokoj.
        nie wszyscy wygladali tak paskudnie - byl tez chlopak w garniturze i wzbudzal wieksze zaufanie
        do tego caly czas za drzwiami staly jakies dziewczyny (chyba) i sie z czegos nasmiewaly, czulam jakby ktos robil sobie ze mnie zarty - żenada!
        podczas tych 10 minut ktos kilka razy otwieral drzwi i zagladal, albo opieral sie o nie co bardzo rozpraszalo.
        co gorsza NIC nie zarabiacie na poczatku, a przez poczatkowe miesiace z wlasnej kieszeni placicie za prowadzenie firmy, dojazdy do klientow itd.
        warto sie przejsc na rozmowe, biuro wyglada fajnie, ale nic poza tym!
        ludzie, nie dajcie sie zwariowac!

• Gość: dziewczyna Aktualne informacje IP: *.agh.edu.pl 13.06.14, 11:02
          Przeszłam w Aegonie 2 etapy rekrutacji i zaproponowano mi pracę na stanowisku specjalisty ds obsługi klienta w Krakowie. Jednak zrezygnowałam z oferty, ponieważ nie odpowiadają mi warunki. Opiszę jednak przebieg poszczególnych etapów rekrutacji dla osób, które chcą się starać o pracę w tej firmie.
          Etap I:
          Rozmowa z dyrektorem. Była to długa rozmowa ok. 40 min, w której dyrektor bardzo dokładnie przepytał mnie z CV, doświadczenia, moich wad i zalet i innych dziwnych pytań typowych dla rekrutacji.
          Później miałam do wypełnienia "test". Składał się on z dwóch części. Pierwsza badała cechy osobowościowe i sposób zachowania w danej sytuacji. Były opisane różne dziwne sytuacje i trzeba było wybrać jedną z czterech odpowiedzi, która nam najbardziej pasuje. Jak podkreślił dyrektor nie ma złych odpowiedzi, trzeba wybrać tą, która do nas najbardziej pasuje.
          Druga część testu to były dwa casy. Pierwszy: dziedziczysz w spadku po wuju 100 000 zł. Co robisz z tą kasą? Masz dwie opcje do wyboru: zostajesz w pracy na etat z wynagrodzeniem 2000 zł a pieniądze wpłacasz na lokatę na jakiś tam procent (już nie pamiętam). Druga opcja zakładasz własną piekarnię. Były podane koszty i przychody. Którą opcję wybierasz i dlaczego (ja wybrałam drugą i na 100% tej oczekiwali).
          Kolejny case - rozpoczynasz sprzedaż produktów piekarni i potem chcesz zwiększyć sprzedaż. Jakie działania podejmiesz? Zaplanuj akcję sprzedażową.

Etap II:
          Na pierwszym etapie dowiedziałam się, że drugi będzie w proporcjach 50-50, czyli połowę czasu ja zadaję pytania, połowę dyrektor. Trochę się obawiałam o co może pytać, bo na pierwszym etapie przepytał mnie bardzo dokładnie. Jednak okazało się, że tylko ja zadawałam pytania. Na końcu dyrektor dodał coś tam od siebie.
          Na tym etapie dowiedziałam się paru rzeczy o warunkach pracy. Są one następujące:
          - podpisywana jest umowa o współpracę między firmą a firmą, czyli Aegonem a naszą działalnością, którą musimy założyć,
          - są dwie ścieżki kariery: active i premium,
          Active:
          - refundują nam koszty Zusu,
          - mamy podstawę 1200 na konto, ale w sytuacji gdy umawiamy się na 2 spotkania dziennie (40 w miesiącu),
          - mamy plan sprzedaży 4 produkty w miesiącu (1 na tydzień), od tych produktów mamy prowizję różną w zależności od produktu, mi dyrektor przedstawił na bazie produktu, z którego prowizja wynosi 240 zł (240zł * 4 umowy w miesiącu = 960 zł),
          - dodatkowo raz na kwartał jest premia 3600 zł.

Premium:
          - nie ma podstawy, dostaje się 50% prowizji od wartości umowy którą sprzedamy (minimalna wartość produktu, który sprzedajemy to 250 zł) - np. umowa na produkt 250 zł* 12m-cy= 3000, z tego mamy 1500 zł prowizji. Cztery produkty w miesiącu i mamy 6000 zł.
          Tu się trochę wyłączyłam w paplaninie dyrektora, ale mam coś zapisane 2550 podstawy (nie pamiętam o co tu chodziło dokładnie)
          - jest premia za obsługę klienta 0,3% wartości aktywów klienta.
          Jeśli wybierze się pakiet active po roku można się przenieść do premium. Czasem wcześniej jeśli się dobrze sprawdzimy.

Tak wyglądają warunki na dzień dzisiejszy. Piszę bo mi zabrakło konkretów na tym forum.
          Jak mówiłam, ja zrezygnowałam. W ogóle miałam mało czasu na podjęcie decyzji: druga rozmowa w jednym dniu o 16, a decyzja do następnego dnia do 12.
          • Gość: gość Re: Aktualne informacje IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.14, 00:07
            A ja na ten biznes spoglądam inaczej. Kiedyś tam pracowałem. Powiedzcie mi jeśli jesteście takimi wielkimi cwaniakami, mistrzami rekrutacji i pracy gdzie w ciągu TYGODNIA można zarobić 5 - 10 - nawet 20 tysięcy ??? No gdzie ??? Bo tak czytam te wszystkie żale i wypociny pod tytułem znajomy/znajoma pracowała, lub byłam ale się nie zdecydowałam czy też pracowałam i mi nie wyszło, no i normalnie nie mogę uwierzyć. To tak jak by pisać o pływaniu a nigdy nie wejść do wody!!
            Zwróćcie uwagę że NIKT nie pisze tu : "chodźcie do nas, jest fajnie i dużo się zarabia" - dlaczego ??
            Bo po pierwsze:
            - będziecie konkurencją dla już pracujących
            - nikt się nie chwali że w ciągu 3 lat z własnej pracy kupuje/buduje dom i nie za kredyty ale żywą gotówkę - bo niestety żyjemy w kraju gdzie w oczach sąsiada to jest się złodziejem gdy jeździsz lepszym samochodem lub lepiej się ubierasz. W kraju gdzie skoro moi rodzice całe życie chodzili do pracy na 8 godzin a teraz żyją z nędznej emerytury to dlaczego ja mam się wyróżniać i żyć inaczej ??
            Po drugie :
            - jest to ciężki kawałek chleba, nie każdy się nadaje bo TRZEBA CHCIEĆ, a nie tylko przyjść i odbębnić dniówkę, tak to można pracować układając kostkę brukową lub wykładając towar na półki w sklepie.
            - TRZEBA ciągle się uczyć !! - a jak tu się uczyć skoro do szkoły się chodziło bo rodzice kazali?!?!
            NAJMOCNIEJSZE zdanie które ja usłyszałem to - "ja studia skończyłem i mam w nosie naukę"

- a teraz to co boli każdego - owa własna działalność - PROSZĘ wręcz BŁAGAM poczytajcie trochę zanim napiszecie o aspektach prowadzenia własnej działalności!!
            To, że będąc na umowie o pracę rząd (czytaj ZUS/US) KAŻDEGO "okrada" w sposób jawny to NIKOGO nie BOLI ale to, że o wiele mniejsze pieniądze sami mamy wyłożyć z kieszeni (gdy prowadzimy działalność) to łzy leją się strumieniami !!
            Prosty przykład:
            3600 na umowie o pracę to w rzeczywistości na konto 2400 - a gdzie reszta ??? Różnica to 1200 zł, żeby było zabawniej to na te 2400 pracujesz caaaały miesiąc.
            3600 na działalności - minus 500 zł na ZUS czyli 3100 na koncie
            KTOŚ WIDZI RÓŻNICĘ ???? Zapytacie o US, a no jest, ale podatki można obniżyć kupując "sprzęt" do prowadzenia działalności: laptopa, telefon, telewizor, kolacje służbowe. Z czasem człowiek skupia się na szukaniu sposobów na obniżenie podatku aby nie wejść w wyższe albo najwyższe progi podatkowe. Nowy samochód, szkolenie, konferencja ...

W ciągu 1,5 roku w branży ubezpieczeniowej poznałem różnych ludzi. Zarówno tych którzy odnieśli sukces jak i tych którzy polegli. Ci pierwsi nie chwalili się swoimi osiągnięciami wśród sąsiadów/znajomych bo tak jak napisałem wyżej, zderzyli się z "naszym nastawieniem- tym typowo polskim" --> KRADNIE! Ci drudzy, którym się nie udało - marudzili na wszystkich wkoło: "a to klient siaki czy owaki, a to menedżer do dupy, a to pada, a to wieje. NIKT nie powiedział, czy napisał gdziekolwiek, że nie zrobił nic żeby dać sobie szansę, że nie chciało się mu usiąść i poczytać, podszkolić się czy poprosić o pomoc innych. WSZYSCY byli winni ich porażki, ale NIE oni SAMI.

Sam miałem lepsze i gorsze okresy. Gdy już zarabiałem ponad 12 tyś uznałem że jestem WYMIATACZEM :) po co mi słuchać menedżerów WIEM LEPIEJ. Do biura też nie chodziłem, o klientach nie wspominając - po co, skoro wystarczy mi jeden dobry klient. I tak się przejechałem. Przez następne dwa miesiące nie zarobiłem NIC kompletne ZERO !! Musiałem zaczynać wszystko od nowa!! Telefony, spotkania, telefony, spotkania, umowy.
            W tej branży ważna jest systematyka i chęci, całą resztę uczą. Początki są trudne, bo dużo do nauki, do tego dochodzi zaangażowanie własne, ale już w pierwszym miesiącu zarabia się minimum tyle co na średnim etacie czyli 2,5-3 tyś. po miesiącu ta kwota się podwaja a nawet potraja.
            Ja w końcowym okresie na pracę poświęcałem 6 godzin dziennie ale była to intensywna praca. Co przekładało się na 16 tyś na koniec miesiąca. Dużo ?? Czy nie dużo ?? Ciężko powiedzieć, koledzy w oddziale zarabiali od 3 do nawet i 42 tyś miesięcznie. A najlepsi w moim regionie dochodzili do 700 tyś w skali roku !! Oceńcie sami czy warto ? Dużo CIĘŻKIEJ i INTENSYWNEJ pracy ale wiem co jest na końcu - spora suma na koncie.

Napisałem że pracowałem w aegonie. Musiałem zamknąć działalność bo nieudolność pracowników przepięknej instytucji państwowej zwanej ZUSem doprowadziła do tego, że zostałem oskarżony przez ZUS o błędy, których popełnić nie mogłem bo żeby było zabawnie -nie jestem pracownikiem owej instytucji. Tym samym nie mogłem mieć dostępu do "swojego konta" w ZUSie - nikt nie ma.
            Śledztwo i postępowanie trwało prawie dwa lata. Sprawę umorzono z braku dowodów i bezpośredniej winy pracowników. Znaczy, nie potrafili wskazać palcem kto namieszał w systemie ZUSowskim. Mnie to kosztowało sporo nerwów, wizję więzienia i sporej kary sięgającej grubo ponad 100 tyś.

Aktualnie jestem na etapie zmiany. Pracuję w Banku - tu dopiero wyciskają z ciebie soki jak z cytryny. Mam dosyć - duuuże plany a premia to 300 - 700 zł za to co w towarzystwie ubezpieczeniowym dostałbym ponad 12 tyś. a praca ta sama.
            Rozpuściłem informację po starych znajomych o zmianach i od razu mam propozycję z różnych towarzystw. Na pewno odwiedzę stare śmieci. Dowiedziałem się że w Chorzowie buduje się nowy zespół. Starzy dyrektorzy gdzieś się rozproszyli, znaczy zmienili firmę a nowy zapowiada się świetnie. Do tego podobno jest nowy menedżer. Jakiś stary wyjadacz ze świetnym podejściem do ludzi i ogromną wiedzą. Co mi tam, jak mam zaczynać w tej branży na nowo to na pewno wezmę ich pod uwagę. Co mi szkodzi się spotkać i porozmawiać.

Trochę się rozpisałem ;)
            Kończąc chcę dodać, że działalność gospodarcza w tej branży podyktowana jest ustawą o ubezpieczeniach oraz wymogami KNFu.
            Aktualnie zarabiam łącznie z premią 3500 czasem dochodzę do 4000. Patrząc na czas i zaangażowanie jakie poświęcam w pracy WIEM że mogę wypracować na początku koło 8 tyś. Czy warto ?? Ja uważam że tak.
            Mała podpowiedź dla chcących : idźcie na rozmowę jeśli was zaproszą. Oceńcie menedżera, jego zastawienie, wiedzę, podejście, bo w końcu z nim będziecie pracować, to nic nie kosztuję. A jeśli się wam spodoba przedstawiony biznes to podejmijcie decyzję, ale nie na zasadzie opinii tych tutaj, ale logicznego myślenia zadając sobie pytanie: CZY DAM RADĘ ?? Ja tak zaczynałem. W Chorzowie budują zespół w oddziale KATOWICE 3.
            Ja tam idę 23/06 na rozmowę, kto wie, może się gdzieś spotkamy :)

Powodzenia

• Gość: Gość z Wawy Re: Aktualne informacje IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.14, 21:22
              Hej,

A czy wiesz coś na temat warunków dla Koordynatorów/Kierowników? Zostałam zaproszona na rozmowę rekrutacyjną, ale waham się trochę.

Pozdrawiam,
              :)
              • Gość: Kandydatka Re: Aktualne informacje IP: 5.174.211.* 23.06.14, 22:17
                Hej ,
                Czy mógłby ktoś się wypowiedzieć na temat pracy w Aegonie w Poznaniu jako telemarketer?
                to dla mnie bardzo pilne , z góry dziękuję za odpowiedz.
                Pozdrawiam :)
      • Gość: mix1 Re: Co myślicie o pracy w AEGON???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.14, 21:56
        Proszę o kontakt osoby mające umowy w aegon sporządzone przez P.Renatę
        aegonczestochowa@op.pl

Jak również byłych pracowników
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka