Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Oczekiwanie na telefon

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 21:25
    W czwartek miałem spotkanie odnośnie pracy. Zastanawiam sie ile czeka się na
    telefon w celu umówienia drugiego spotkania. Pytam gdyż wszystko na spotkaniu
    wskazywało na to ze właśnie takie spotkanie będzie miało miejsce.
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: ewela Re: Oczekiwanie na telefon IP: 193.200.232.* 12.04.08, 21:33
        Obiecanki cacanki-ja to nawet i po miesiacu mialam telefon ze jest spotkanie.
        • Gość: szakal Re: Oczekiwanie na telefon IP: *.gprs.plus.pl 12.04.08, 21:46
          Dokładnie, trzy tygodnie, miesiąc to norma! Im większa firma tym
          dłużej to trwa. W poważnych firmch zawsze dostaniesz odpowiedz,
          negatwyną bądz pozytywną. Pamiętam z doświadczenia, że moja cała
          rekrutacja do Henkla trwała 2,5 miesiąca. Od pierwszego spotkania
          minął miesiąc, potem telefon z kolejną rozmową i kolejną, aż do
          znudzenia. Można w tym czsie wygrać w totka:) Czekaj cierpliwie. Jak
          nie zadzwonią to znaczy, że firma mało warta i nie ma czego żałować.
          Powodzenia
      • Gość: A-Z Re: Oczekiwanie na telefon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 21:50
        Co prawda osoba z która była rozmowa nie wskazała jednoznacznie terminu, ale
        Poczekamy zobaczymy dzięki za info!
        Pozdrawiam
        • Gość: kto 1 ten lepszy Re: Oczekiwanie na telefon IP: 212.76.37.* 12.04.08, 22:35
          Nie warto czekać , który pracodawca pierwszy ten lepszy ;)
          Wysyłać dalej zgłoszenia zwiększając swoje szanse zatrudnienia.
          Fajnie potem odebrać telefon i powiedzieć :
          "Spóźniliście się 2 miesiące" ha ha
          • mijo81 Re: Oczekiwanie na telefon 12.04.08, 22:38
            ...no bo się można po prostu nie doczekać :)
            • Gość: szakal Re: Oczekiwanie na telefon IP: *.gprs.plus.pl 12.04.08, 23:03
              Na dobre stanowisko w fajnej firmie zawsze warto czekać. Chyba, że
              jesteś bezrobotny i bierzesz jak leci, kto pierwszy zadzwoni, potem
              zadajsz sobie pytanie - co ja robie w tym syfie? współczuje takim
              ludziom.
              • Gość: syf Re: Oczekiwanie na telefon IP: 212.76.37.* 12.04.08, 23:53
                syf to 99% polskich firm
                • Gość: wasyl Re: Oczekiwanie na telefon IP: *.gprs.plus.pl 13.04.08, 07:47
                  Jeśli byłaś na rozmowie i czujesz, że jest to firma dla ciebie,
                  podobała ci się rozmowa i sposób rekrutacji to warto czekać.
                  Oczywiście wysyłać należy dalej, aby podnieść szanse podjęcia dobrej
                  pracy. Ile razy idziesz na rozmowe i wiesz, że nie jest to firma w
                  kórej chciałabyś pracować. Jeśli twój przyszły przełożony na
                  rozmowie zadaje ci idiotyczne pytania to pamiętaj, że w przyszłości
                  będzie idiotą i praca w tej firmie będzie tragedią. A najgorsze jest
                  to, że oni na rozmowach tak pięknie mówią, a rzeczywistość zupełnie
                  inna. Dlatego fajnie, że jest to forum, można się doawiedzieć jak
                  jest naprawdę.... Mam nadzieję, że wypowiedzi ludzi opisujących
                  sytuację w firmach, które się tutaj pojawiają są szczere.
                  • Gość: elka Re: Oczekiwanie na telefon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 13:08
                    Nawet jeśli byłeś i masz pozytywne oczekiwania wysyłaj dalej. Ja
                    ostatnio przez taką jedną firmę "straciłam" miesiąc. Byłam na jednej
                    rozmowie, potem na drugiej i na trzeciej. Słyszałam, że jestem ich
                    faworytem na to stanowisko i mam cierpliwie czekać, ponieważ
                    ostateczną decyzję podejmie prezes jak wróci z delegacji. Pani
                    kadrowa nie potrafiła mi udzielić żadnej odpowiedzi, poza tą jedną,
                    że jestem faworytem i mam czekać. W końcu zadzwoniłam poraz kolejny
                    i znowu, że tym razem proszą o 1 dzień cierpliwości, ponieważ mają
                    jeszcze jednego nowego kandydata i chcieliby się z nim spotkać. W
                    ostateczności dostałam meila, że dziękują. Na moje pytanie o powody
                    tej decyzji, w czym, w jakim zakresie wybrana osoba była lepsza ode
                    mnie nie dostałam odpowiedzi. Jedynie co dalej zastanawia, że
                    rekrutacja na to stanowisko dalej trwa (wg. ich strony
                    internetowej). Tak więc radzę wysyłać dalej, aż niedostaniesz umowy
                    do podpisu.
                    • Gość: o Re: Oczekiwanie na telefon IP: *.gprs.plus.pl 13.04.08, 13:13
                      Ja mialam podobnie, bylam faworytka do momentu kiedy poproszono mnie
                      o podanie warunkow finansowych. Wybrano na 'moje' stanowisko
                      tanszego absolwenta. Takie zycie ...
                      • annajustyna Re: Oczekiwanie na telefon 13.04.08, 13:50
                        Ja zazwyczaj jestem "faworytka" do momentu pytania o dzieci:DDDD
                        • mijo81 Re: Oczekiwanie na telefon 13.04.08, 14:17
                          Tzn. masz je czy nie :) Bo dla niektórych oszołomów minusem jest
                          również brak dzieci...bo to oznacza że może kiedyś je mieć :)
                          • annajustyna Re: Oczekiwanie na telefon 13.04.08, 14:18
                            Wlasnie nie mam. A gdybam miala, to kolejne pytanie byloby o ich wiek:DDDD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka