Gość: Wiosna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 14:51 Czy ktoś pracuje na stanowisku Przedstawiciel Naukowy? Jaki są zarobki i atmosfera w pracy? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wiosna Re: Glxo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 14:51 Oczywiście w Glaxo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Re: Glxo IP: *.toya.net.pl 19.04.08, 18:37 W Warszawie 4,5 tysi na rękę. 12 spotkań minimum dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Glxo IP: *.eranet.pl 21.04.08, 16:54 Cześć, chciałabym zapytać, jakie warunki oferuje Firma GSK? Jaki samochód? Jaka atmosfera w pracy? I co najważniejsze jak należy się zaprezentować podczas rozmowy kwalifikacyjnej, aby się "spodobać"? Czym można ująć Firmę? Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orange Re: Glxo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 16:58 Oraz jak długo się oczekuje na kolejne etapy rozmów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Glxo IP: *.eranet.pl 21.04.08, 17:14 Szanowna/y "Orange", jesteś już po jakimś spotkaniu? Powiedz czy pierwsze od razu przeprowadzane jest w Warszawie, czy na terenie przyszłego regionu pracy? Czy przeprowadzane jest AC, bądź jakiś inny rodzaj testów? Dzięki za każdą informację. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orange Re: Glxo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 11:13 Szanowna Marto jak sie dostaniesz na drugi etap to daj znać :) aha i jaki rejon w kraju :) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Glxo IP: *.eranet.pl 22.04.08, 15:30 Droga Orange, a ile w ogóle jest etapów? Może porozmwiamy za pomocą jakiegoś komunikatora? Co o tym sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TTF Re: Glxo IP: *.acn.waw.pl 25.04.08, 22:12 No rzeczywiscie, klasa samochodu jest najwazniejsza :) Akwizytor w astrze to juz reprezentant handlowy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Glxo IP: *.eranet.pl 22.04.08, 16:01 Hej, chciałbym zapytać, jakimi dokładnie samochodami poruszają się przedstawiciele Glaxo, tacy świeżo upieczeni? Dzięki z góry za wszelkie info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowianeczka Re: Glxo IP: *.lodz.msk.pl 20.04.08, 00:01 Gość portalu: Wiosna napisał(a): > Czy ktoś pracuje na stanowisku Przedstawiciel Naukowy? O rany, czyżby to nowa nazwa na przedstawiciela handlowego/akwizytora? Jeśli tak, to już duża przesada. Co ma wspólnego sklepokrążca z nauką?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PESE Re: Glxo IP: 83.168.106.* 20.04.08, 12:24 Tyle co bezrobotny ze znajomością stanowisk w firmach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Re: Glxo IP: *.toya.net.pl 21.04.08, 22:37 Kobieto, błagam skończ, jeśli masz pisać non stop bzdury na forum i zalewać je bezsensownymi postami weź się za pisanie CV i listów motywacyjnych, co będzie z lepszą korzyścią dla Ciebie. "O rany, czyżby to nowa nazwa na przedstawiciela handlowego/akwizytora? Jeśli tak, to już duża przesada. Co ma wspólnego sklepokrążca z nauką?!" 1. Akwizycja to nie przedstawicielstwo handlowe, a sprzedaż bezpośrednia. Praca PH nie ma nic wspólnego z akwizycją, tymbardziej praca przedstawiciela naukowego który odpowiada głównie za promowanie preparatów, leków i usług medycznych. Ja jestem PH i nikomu nic nie sprzedaję a prowadzę inwestycje w sektorze energetyki. Nazwa jak widzisz jest tak samo mylna, jak Twoje mylne przekonanie o tym stanowisku 2. Jeśli już to "aptekokrążcą". Zadbaj chociaż żeby bzdury które piszesz miały conajmniej miarną wartość marytoryczną. A firmę jak najbardziej polecam. Mam kilku znajomych pracujących jako przedstawiciele medyczni i o Glaxo wyrażają się w superlatywach. Ponoć dostać się trudno. Sporo testów.... no ale nic za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowianeczka Re: Glxo IP: *.lodz.msk.pl 22.04.08, 02:57 Następny nawiedzony twierdzący, że czarne nie jest czarne, tylko jest białe. Tak a propos - apteka to też sklep. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowianeczka Re: Glxo IP: *.lodz.msk.pl 22.04.08, 04:31 > 1. Akwizycja to nie przedstawicielstwo handlowe, a sprzedaż bezpośrednia. Praca > PH nie ma nic wspólnego z akwizycją "Akwizycja to: zjednywanie, pozyskiwanie klientów, zbieranie zamówień, zawieranie umów o dostawę produktów lub wykonanie usług. Wszystkie te czynności mogą być wykonywane w siedzibie i przez pracowników producenta zatrudnionych w służbach akwizycji i marketingu, ale zwykle skuteczniejsza jest praca w terenie, a mniej kosztowna – wykonywana przez pośredników. Zwykle wynagradzani są oni prowizją od wartości transakcji. Akwizycją zajmują się: akwizytor, będący zwykle pracownikiem producenta, i przedstawiciel handlowy (agent), będący z reguły pośrednikiem. Podróżujący przedstawiciel handlowy to komiwojażer. W przedsiębiorstwach zagranicznych mało prestiżowe zawody agenta i komiwojażera zastąpił sales representative, w skrócie rep." pl.wikipedia.org/wiki/Akwizycja Tutaj jest czarno na białym napisane, że przedstawiciel handlowy=akwizytor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Glxo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 08:52 kowianeczka, a czemu ty tak jadem plujesz? Nie ma obowiązku pracować w zawodzie komiwojażera. Zawsze możesz zostać nieuprzejmą urzędniczką, albo zatrudnić się w sklepie mięsnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marazzi Re: Glxo IP: *.paradyz.com.pl 22.04.08, 10:47 "kowianeczka, a czemu ty tak jadem plujesz?" To pewno taka sama zakompleksiona osoba jak iberia.pl :-) I jeszcze robi wszystko żeby podzielić jej marny los:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowianeczka Re: Glxo IP: *.lodz.msk.pl 22.04.08, 23:50 Bo mnie wkurza, że ten beznadziejny zawód zdominował ogłoszenia o pracę. I nie mów mi tylko, że mogę je pomijać, gdyż dużo ofert pod szyldem "praca biurowa" okazuje się po prostu akwizycją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Glxo IP: *.eranet.pl 22.04.08, 16:05 Hej, chciałbym zapytać, jakimi dokładnie samochodami poruszają się przedstawiciele Glaxo, tacy świeżo upieczeni? Dzięki z góry za wszelkie info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TTF Re: Glxo IP: *.acn.waw.pl 25.04.08, 22:15 Jak bedziesz robil/la obhrotu 100.000zl/mies dostaniesz do uzytku tico. Powyzej tej kwoty dodatkowo czapke z daszkiem z napisem "w czym moge pomoc?" :) > Hej, chciałbym zapytać, jakimi dokładnie > samochodami poruszają się przedstawiciele Glaxo, > tacy świeżo upieczeni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TTF Re: Glxo IP: *.acn.waw.pl 25.04.08, 22:10 Hahaha. Czyli sprzedawanie bezposrednie preparatow to nie jest akwizycja a perfum, nozy i innych rzeczy juz tak? :) Smiac mi sie chce z ludzi ktorzy jak dostana samochod i telefon firmowy oraz tytul konsultanta, pracownika BOK, specjalisty ds. sprzedazy lub jeszcze bardziej wymyslny z duma wykonuja zawod .... akwizytora :) A smieja sie z dresow, ze "skora i komora" :))) > ...który odpowiada głównie za promowanie preparatów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orange Re: Glxo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 18:00 "ja" napisz jaki masz rejon to Ci napisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Glxo IP: *.eranet.pl 22.04.08, 18:12 Do orange! chodzi o region łódzki Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orange Re: Glxo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 19:07 prawdopodobnie Toyota. Byłeś/aś jzu w Warszawie an rozmowie jeśli tak to ile osób było z Tobą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Glxo IP: *.eranet.pl 22.04.08, 19:12 Nie, nie byłem jeszcze w W-wie, czekam na zaproszenie. A Ty? a wiesz może jaki model toyoty konkretnie? A Ty na jaki region aplikujesz? Dzięki za wiadomości. Pozdrawiam Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orange Re: Glxo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 21:23 Mi się nie udało... żyjemy dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Glxo IP: *.eranet.pl 22.04.08, 21:43 Mnie też pewnie się nie uda :( Mogę zapytać o jaki region się ubiegałaś? Nie ma co się przejmować - żyje się dalej! Wiem, co oznacza porażka... Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orange Re: Glxo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 00:24 (ja) mi się udało w drugiej firmie :)) podobne stanowisko, takie same autko tylko może kasa mniejsza, ale początki zawsze są trudne... Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybery Bardzo śmieszne!!!!!!, hahahahahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.08, 10:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Bardzo śmieszne!!!!!!, hahahahahaha IP: *.eranet.pl 25.04.08, 18:06 A co jest tutaj śmiesznego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Glxo IP: *.eranet.pl 25.04.08, 18:03 Gratulacje Orange :) ciesze się razem z Tobą. A mogę zapytać kto docenił Twoje kwalifikacje? Wszystkiego dobrego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Glxo IP: *.eranet.pl 25.04.08, 18:04 Aha...i jakie auto dokładnie, jeśli mogę zapytać, bo mówiłaś, że takie samo, czyli..? T. Auris?T. Corolla? T. Yaris? Dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybery Re: Glxo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.08, 10:19 > (ja) mi się udało w drugiej firmie :)) podobne stanowisko, takie same autko > tylko może kasa mniejsza, ale początki zawsze są trudne... > Powodzenia!!! To jest śmieszne!!!!!!!!!!. Dzień wcześniej płacze, że go nie przyjeli a za chwilę pisze iż ma już inną firmę. Poprostu paranoik!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orange Re: Glxo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 19:56 Witam, autko Yariska, a firma z segmentu GSK tylko troszeczkę mniejsza... Nie odrazu Kraków zbudowano. Zycze powodzenia w dalszym szukaniu....!!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orange Re: Glxo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 21:33 Nie :)) Poza tym teraz dla mnie już to nie ma znaczenia jaka to firma ważne , że warunki i finanse są "do przyjęcia" Pozdrawiam :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Glxo IP: *.eranet.pl 25.04.08, 21:55 Jasne, masz racje. W kazdym razie zycze Ci powodzenia!szkoda ze ja nie moge nic znalezc. Ciezko jest :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orange Re: Glxo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 00:45 Wiem z własnego doświadczenia. Mam natomiast nadzieję, że razem z pojawieniem sie wiosny przyjdzie w parze nowa praca i tego Ci życzę!!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orange Re: Glxo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.08, 10:22 Dostałem się do Tele2, chciałem do PKT ale nie przyjeli mnie. Trochę żałuje bo bardzo podoba mi się ta praca i ta firma. Ale cóż nie odrazu Krakó zbudowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Glxo IP: *.eranet.pl 27.04.08, 20:12 Myślałam, że dostałaś robotę w firmie branży farmaceutycznej, bo temu poświęcony jest ten temat :-( Odpowiedz Link Zgłoś