Gość: artur IP: 83.168.75.* 07.05.08, 13:47 jestem przedstawicielem, zarabiam brutto 1500zł, netto 1100zł plus 900zł za zrobienie planu miesięcznego dostaję do ręki, czyli poza papierem, czy taki sposób wypłacania pensji jest w innych firmach??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0tdr0 Re: premia "pod stołem" 07.05.08, 14:02 Taki sposob wyplacania nie jest normalny, choc dosc czesty. Taki sposb zatrudniania nazywa sie szara strefa i jest niezgodny z prawem. Dlatego wlasnie szanujace sie firmy wola nie ryzykowac wizyty PIPu, a pracownicy nizszych emerytur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: premia "pod stołem" IP: 83.168.75.* 07.05.08, 15:32 jestem w sporze z szefem, więc mogę taki sposób wypłacania pieniędzy wykorzystać przeciwko niemu? nie chce mnie zwolnic za porozumieniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka64-only Re: premia "pod stołem" 07.05.08, 16:36 Gość portalu: artur napisał(a): > jestem w sporze z szefem, więc mogę taki sposób wypłacania pieniędzy > wykorzystać przeciwko niemu? nie chce mnie zwolnic za > porozumieniem :) a jak udowodnisz fakt, ze dostajesz pieniazki w kopercie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elzur Re: premia "pod stołem" IP: 83.168.75.* 09.05.08, 20:49 czy jak biorę w ten sposób kasę premię od szefa to ja mogę zostać też pociągnięty do odpowiedzialności?? no bo niby chyba jest to pieniądz nie opodatkowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowianeczka Re: premia "pod stołem" IP: *.lodz.msk.pl 10.05.08, 02:14 Tak, ciebie też mogą i powinni pociągnąć do odpowiedzialności. Więc chyba nie ma sensu się tym chwalić ani PIP ani sądowi pracy. A twój post to przy okazji bardzo ciekawa sprawa. Bo niektórzy na tym forum wychwalają zawód PH mówiąc, że to "dobra kasa". Te 1100 netto to ma być dobra kasa?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lhjgvc Re: premia "pod stołem" IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.08, 20:42 A czy pracując w biurze czasem nie dostajesz najniższej krajowej? To chyba oczywiste że są firmy i firmy. Mój chłopak zarabia ponad 3tys, ale zaczynal od 1000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebel Re: premia "pod stołem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 00:21 poprosiłem o podwyżkę... usłyszałem, że mogę dostawać takową 'premię'....powiedziałem, że w takim razie nie chcę w ogóle o tym rozmawiać i wycofać swoją prośbę o podwyżkę... obawiam się, że jestem na wylocie..;D Odpowiedz Link Zgłoś