Gość: Marta - Warszawa prawda o Mirosławie Wrońskim IP: 62.121.112.* 02.10.09, 18:25 Oto skopiowane maile jakie słałam do właściciela firmy DG. Pisał on że wszelkie problemy można rozwiązać droga mailową i zaprasza na konwersacje. PRZESTRZEGAM - ŻADNEJ ODPOWIEDZI! KOMPLETNE ZERO Oto kopia maili ( moj mail wykropkowany) Witam, minął już kolejny miesiąc (a może dwa???) od kolejnego przypomnienia Panu o mojej sytuacji kiedy zaczęłam pracować w firmie której pan jest menadżerem... Niestety, widocznie moja osoba jest niegodna aby móc do Pana pisać... Tak, byłam tylko przedstawicielem handlowym - najniższy szczebel w hierarii tej piramidy! Na niejakim forum data group z gazeta.pl, ku mojemu zdziwieniu jest ponoć wpis z nicka - Mirosław Wroński. Osoba która podaje się pod tym nickiem informuje iż wszelkie spory, zapytania, czy też inne sytuacje mogą być wyjaśniane na maila do właściciela tej firmy. Moim zdaniem ta osoba zasługuje na szacunek - tyle niegatywnych opinni o własnej firmie a mimo to podnosi rękawiczkę i stawia opór! Gość. Szkoda jednak że to nie Pan.... Tamta osoba oszukuje podając się za Pana... Przykro mi bardzo że nie potrafi Pan nawet odpowiedzieć. Ten mail zostanie skopiowany i przedstawiony na forum DG w gazeta.pl by KAŻDY WIEDZIAŁ JAK TRAKTUJE PAN SWOICH BYŁYCH PRACOWNIKÓW. ILE SĄ WARTE PANA SŁOWA - BO MOIM ZDANIEM WARTE SĄ 0 (zero). A właśnie 0 (zero), to nic! BO -1 (minu jeden), TO JAKAŚ BEZWGLĘDNA LICZBA A ZERA NIE MA.... -------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klemens Re: prawda o Mirosławie Wrońskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 23:45 witam wszystkich Negatywnie nastawionych do tej firmy chce tylko ostrzec w mojej wypowiedzi tych którzy zapragną pracowac w tej ORGANIZACJI- tak mowi kadra Data Grouo Kbh itd... Chciałbym również ustosunkowa sie do wypowiedzi mojej poprzedniczki Marty Z warszawy. ja pracowałem w oddziale w Warszawie Na Kordeckiego ty zpewne też choc cie nie pamietam ale napewno rekrutowali cie po mnie:) Ja wysyłałem maile i wogóle w sprawie wyngrodzenia no i je dostałem po 90-93 Dniach tobie tez tego życze bo to jedyna pociech z całego tego pie...ika jakim jest DG. A to że Pan Mirosław nie odpisuje to normalne on ma wszystkich gdzies a ten wpis na forum miałbyc taka odsieczą na PRAWDZIWE negatywy tego forum ale również nie można wykluczyc tego że jakiś KBH podszywa sie pod niego tak jak wczesniej Osoba z Lublina i KBH z warszawy PIJAK UHAHHAHA- CWOK:) WALCZ O SWOJE POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y pracownik Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 12:07 pracowalam kiedys e tej firmie w koscierzynie praca byla ok,platna nie zabardzo ale starczalo tylko atmosfera w firmie i ludzie byli nie ciekawi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Równanie w dół IP: *.srv.abyrnes.com 29.12.09, 16:41 Witam wszystkich Widze że ostatnio forum zamarło... Dziwne czyżby odsetek niezadowolonych PH tak drastycznie spadł. Nieważne... Chciałem zauważyć jeden fakt że firma DG drastycznie spadła w rankingach firm pośrednich TP.przypadek...?? Pozdrawiam Pracowitych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lacky Luck DG- DLA GŁupich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.09, 18:52 witam wszystkich dawno nie byłem na tym forum cos mało wpisów może coś sie poprawiło po wpisach które sie pojawiły na forum a może to jakas cisza przed burzą :) Jak ktoś ma informacje na temat DG a w szczególności oddział Warszawski mnie interesuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: DG- DLA GŁupich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 11:10 ja ostatnio spotkalem kolege, z ktorym tam pracowalismy dawniej, podobno wszystkich pozwalnianio, zostala tylko jedna pani, ktora caly czas ostro pracuje :) no i pewnie jakies nowe osoby, jak ktos ma nowsze info to tez dajcie znac :) zdrowka w nowym roku wszystkim ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Black Re: prawda o Mirosławie Wrońskim IP: 77.255.193.* 19.10.09, 22:33 Nie marnujcie czasu i nie przekraczajcie progu tej firmy..To, że łamie ona wszelkie zasady moralne to norma..O dokładnych rozliczeniach można zapomnieć, bo chyba nikt tego na oczy nie widział.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Była pracownica Re: praca w data group IP: *.icpnet.pl 07.01.10, 20:52 Czy zauważyliscie, że nastapiły zmiany na stronie www.datagroup.pl?- wreszcie. Wiecie coś na temat likwidacji oddziału w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: praca w data group IP: *.timplus.net 07.01.10, 23:22 a i owszem są zmiany,a Ty czemu się tak interesujesz Wa wa skoro jesteś byłą pracownicą ,nie lepiej się zająć obecną pracą ,a może brak jej pozwala Ci obserwację co się dzieje? Nie martw się Firma nie padnie bez Ciebie ? Pozdrawiam ciekawskich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilusion [...] IP: *.gorzow.mm.pl 25.01.10, 20:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx [...] IP: 78.8.107.* 26.01.10, 11:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bracia_Dalton Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 14:39 Do gościa Ilusion : cyt"Ci wszyscy którzy negatywnie wypowiadają się o naszej firmie"... Człowieku , jesteś śmieszny w swojej prostocie... Po pierwsze argument , moja firma jest cudowna a jak ktoś ją krytykuje to jest nieudacznikiem ..- płytkie , jak zapewne twoje myśli. Po drugie , chcesz merytorycznie bronić swoich racji że Data group jest to fajna nowoczesna firma a praca w niej jest cool?.. Proszę bardzo młocie lecz odnieś się do 5 pkt.! start : 1.Początek :Doradztwo Gospodarcze->DG --> Data Group ...tak powstała firma świadcząca usługi sprzedaży produktów TP.SA do klientów indywidualnych. 2.Biura: Firma podnajmuje za grosze od TP.SA stare opuszczone magazyny-piwnice, wykleja ściany plakatami o produktach typu: Neostrada by zakryć brud starych ścian - reasumując biura piwnice ,drewniane krzesełka,stare dwa-trzy komputery na kilku lub nastu PH - żenada 3.Kadra: Kierownicy biur handlowych (czyt.KBH)tutaj porażka - Mój KBH gdy miałem "przyjemność" otrzeć się o tą firmę , był gość po szkole zawodowej - strasznie seplenił i totalnie zero pojęcia o branży hanlowo-informatycznej..no ale miał inne zalety które idealnie wpisywały się w DG, potrafił w żywe oczy kłamać,ściemniać, zatajać węszyć , donosić i omamiać nowych pracowników. 4.Narzędzia pracy : Firma wyposażyła swoje piwnice handlowe w samochód służbowy (fiat 15 letni na gaz-masakra wartość 800-1000zł- strach jeżdzić)jeden samochód limit 300zł na gaz na 10-15 osób, brak telefonów komórkowych służbowych jakichkolwiek narzędzi - totalna akwizycja .." idż w miasto z ulotką sprzedaj coś i przynieś nam pieniądze..a jak sprzedaż dużo to ci coś odpalimy.. " Były również inne narzędzia jak bazy klientów,hasła do programów z bazą klienta no ale za to trzeba było najpierw zapłacić z własnej kieszeni panu KRSA (moim był pan Pawełek- oj parcie na kasę miał ) Jak wiadomo bez baz klientów, bez haseł do programów pozostawało tylko "Door to Doot".. Teraz czas na najlepsze : pkt 5 5.Wypłaty : Sposób rozliczania pracowników PH był dość skomplikowany (książki Lema to pikuś) " PH zbierał zamówienia na usługi od klientów,chodził po domach namawiał dzwonił nagrywał klientów...zamówienia wpływają realizują się..szykuje się niezła wypłata.." .. a tu ZONK! Oczywiście zrealizowanych i podpisanych masz 50 umów ..masz cennik prowizji za usługi i jak w mordę wychodzi ci że zarobiłeś 4000 tysiące.. dostajesz góra 800-900 zł !!!! Oczywiście za przepracowany styczeń , pieniązki dostajesz z opóżnieniem czyli w połowie marca..twój KBH przez cały luty utwierdza cię w przekonaniu że zarobiłeś te 4 tysiące(oczywiście zna prawdę że dostaniesz 800zł)... i mobilizuję cię byś w lutym równie długo i dużo pracował..przychodzi 10 marca... ZONK! 832 zł - idziesz do swojego KBH a on : cyt" Co się ku... dziwisz, zabrakło ci jednego WLR i nie zrobiłeś koszyka-prowizyjnego .. jak ci się coś nie podoba to wypier... " TO nie żart , to fakt z stąd taka rotacja w tej "firmie" czemu 99% ludzi odchodzi po 3 miesiącach ? bo po 3 miesiącach dostają pierwszą wypłatę - czyli ZONK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bracia_Dalton Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 15:03 Zanim kolego dasz "ripostę" to przyjmij do wiadomości fakt iż pracowałem w różnych firmach branżach z powodzeniem a pierwszą moją pracę zaczynałem jak ty jeszcze na księdza bat-man wołałeś :-) I najważniejsze jak się jednak zdecydujesz ripostować to zrób to merytorycznie na przykład : "Nie prawda, Data group ma swoje biura,nowe komputery a Handlowcy mają służbowe samochody i telefony komórkowe (czyli standard w tej branży)...albo nie prawda Prowizje dostajesz a na pewno nie ma żadnych koszyków premiowych które zmieniają się czasami 2 dni przed końcem miesiąca... Nie prawda w data group nie ma rotacji a zostać Przedstawicielem tej firmy to długa selekcja i wielki sukces. Nie prawda kierownicy biur handlowych jak cała struktura kierownicza wraz z właścicielem to ludzie wykształceni itp. Jak jeszcze do tego wszystkiego dodasz że usługi TP.SA które za pośrednictwem DG sprzedają się jak świeże bułeczki...to już miód , mimo że mam dobrą od 5 miesięcy prace zwalniam się i lecę do Data Group. Ale tak między nami to prawda jest prozaiczna... Jesteś zapewne nowym KBH i chcesz się wykazać podlizując się czytającym te forum od czasu do czasu KRSA a może nawet sam sir.Miro cie poklepie po plecach.. Pozdrawiam zatopiony oddział w Warszawie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznań-obiektywnie Re: praca w data group IP: *.icpnet.pl 02.02.10, 13:43 Hehe, to co się dzieje w DG jest nie do opisania. Wiele nieprawidłowości i nieporozumień. Niekompetencja pracowników od stanowiska KBH wzwyż - dlatego panuje taki bałagan w Dacie Group. Panie Mirku - przyjrzy się Pan kierownictwu i Pan zareaguje, a będzie tak jak w Poznaniu. Szukał Pan dobrego KBH od lat i w końcu Pan znalazł. Czyż pierwszy raz od długich, długich lat (dzięki zmianom personalnym na tym właśnie stanowisku) w końcu POZNAŃ wyrobił plany zakładane przez TP? Jak Pan myśli - dlaczego? Było wielu koordynatorów - pani Katarzyna Ł. - rozkręciła interes w Poznaniu, pan Jakub L. - pozałatwiał potrzebne narzędzia do tego, aby obsługa klienta stała się prostsza, pan Michał D. - zniszczył to, nad czym pracowali poprzedni KBH, pan Piotr S. - zaczął sklejać całość od nowa, no i w końcu pani Marta Z. wykorzystała cały ten potencjał i w Poznaniu panuje ład i porządek. Nikt nie czuje się oszukany, ani wykorzystany. Każdy wie co ma robić i wie, że można zarobić. Nie narzekając, bluźniąc i obrażając, ale ciężką pracą, bo być przedstawicielem nie jest łatwo. GRATULACJE DLA POZNANIA. I oby i w innych oddziałach zapanowało to, co wydarzyło się tu. Trzeba na stanowisko kierownicze znaleźć takie osoby, które będą kompetentne. Gorzów dzięki pani Kindze K. też stanął na nogi, no i Konin (dzięki tej samej osobie). Tylko tą drogą DG dojdzie do sukcesu. Pozdrawiam z Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UKE Re: praca w data group IP: 212.14.0.* 02.02.10, 18:25 jeszcze się wam dobierzemy za łamanie prawa o dostepach i polecą głowy ze stanowisk z TP a będzie was około 15 osób i sie zkończy PeopleSoft i regółki sie nauczycie na pamięć przy dzwonieniu i nie będzie sklejania do kupy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osoba postronna Re: praca w data group IP: 109.243.26.* 17.03.10, 19:02 Dzisiaj dostałem telefon z DG(zaproszenie na rozmowe kwalifikacyjną) po zapoznaniu się z opiniami na temat firmy oddzwoniłem i wnikliwie wypytałem o specyfike pracy i warunki zatrudnienia.Oczywiście zrezygnowałem- oferują wynagrodzenie prowizyjne przez pierwszy miesiąć a potem zobaczymy...:)??? hehe ch.j nie praca!!! DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA OSTRZEŻENIE pracowałem w podobnej firmie gdzie praca opierała się na oszustwie i kłamstwach.Nigdy więcej!Jeszcze dwa słowa do osób chwalących DG -to Firma pracuje na swoją opinie i dzięki polityce jaką uprawia powstaja takie fora!!!Ludzie nie dajcie sie nabijac w butelkę odrazu widać że jedyne czego można sie dorobic w tej firmie to GARB... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milutka Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 17:08 Naprawdę PH w DG to ciężka praca, gówniane pieniądze,nie przejrzyste zasady,wstyd w rodzinie, szanse nabawienia się depresji oraz nerwicy natręctw. Odradzam tym którzy szukają pracy bo potrzebują stabilnych zarobków(szkoła, rodzina,zobowiązania). Polecam tym którzy mają dużo pieniędzy,wolny czas i żadnych zobowiązań finansowych ..zobaczą coś czego nigdy w życiu w żadnej firmie nie widzieli, ubaw po pachy związany ze spotkaniami mobilizującymi handlowców z "szefostwem DG", nieudolność kordynatorów biur handlowych , płacz i rozpacz nowych kolegów PH w grupie, komputery które tylko w muzeum można zobaczyć i w DG... oj dużo dużo tego . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilussion Re: praca w data group IP: *.gorzow.mm.pl 04.02.10, 20:32 Zwykły to i najgłupszy argument: jeśli nie można osiągnąć ideału, lepiej nic nie robić. Lew Tołstoj Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po posiewie, przebija góry, nad przepaściami przerzuca mosty. Bolesław Prus Pomyślcie nad tym co piszecie na forum... potraficie tylko narzekać jak jest Wam źle, jak to Was oszukali itd. Znam wiele osób ,które są bardzo zadowolone z tej pracy, zarabiają dobre pieniądze i nie rzadko wiążą z tą praca swoją przyszłość. Widocznie Wam bardziej odpowiada iść po zasiłek dla bezrobotnych albo zapomogę do MOPSu zamiast wziąść się za to zeby było lepiej! dla dociekliwych nie jestem KBH ani nie liże komuś dupy!!!! jestem zadowolony z pracy PH który zarabia miesięcznie tyle co Wy przez cztery m-ce. Mogę udostępnić swoje wyciągi z konta dla ciekawskich. Wystarczy tylko ruszyć dupe do roboty i zarabiać... Przecież nikt nie mówi Wam że macie być PH... jest tyle zawodów że każdy znajdzie coś dla siebie! Nie róbcie z Data Group "reżimu Łukaszenki", jak się nie podoba to nara:* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: praca w data group IP: *.centertel.pl 05.02.10, 12:02 jedna wielka ściema, gabriela vel gabi (bleeee) to dno dna, niszczy pracowników których sama zatrudniła. A bazy które daje śmiechu warte. Mam nadzieję że kiedyś w DG trafi sie jej szef tak podły jak ona i wywali ją na zbity pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxxxxx Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 21:04 Możesz napisać w jaki sposób niszczy? Bo wielu swoim PH dużo pomogła, dalej pracują i nie narzekają ale jak zwykle głąby mają najwięcej do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bgt Re: praca w data group IP: *.zax.pl 10.02.10, 21:48 Witam Miałem styczność z firmą Data Group poprzez kilkudniowe szkolenie, które odbywało się w oddziale krakowskim. Zapewnienia pani koordynator wydały mi się podejrzane, dlatego też zrezygnowałem z tej pracy. Ilość postów w tym temacie sama mówi za siebie, że coś z tą firmą jest nie tak. Dziwi mnie brak reakcji ze story TP, gdyż jest to ich przedstawiciel. Osobom, które chcą pracować w tej firmie zalecam ostrożność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: praca w data group IP: *.timplus.net 12.02.10, 23:18 czy wiecie co się dzieje warszwie ,przez jakiś czas tam pracowałem (porażka) a Pruszków jeszcze jest??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublin Re: praca w data group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.10, 07:31 Miałam okazję pracować z Gabi jako z PH i nie chce mi się wierzyć,że szkodzi swoim pracownikom, trzeba było się zatrudnić za rządów p. Serek- na pewno wyszedłbyś na tym najlepiej;) tak jak ja:) hihi, wtajemniczeni wiedzą o co chodzi. Pozdro :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 18:50 Hej DG to faktycznie partner TP. Praca jest ciężka, ale faktycznie jak się postarasz i zaciśniesz pośladki to zarobisz w granicach 5000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 12:25 ja mile wspominam tego kopniaka od tej firmy Zarabiam teraz tyle co cała grupa sprzedażowa warszawie i też mam nawet 2 ludzi pod sobą a dalej jestem przedstawicielem handlowym tylko już takim prawdziwym nie z bajki jak w data group Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oscylator Re: praca w data group IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.10, 12:27 Witam kolege (albo koleżanke) z gorzowa ;) Też pracowałem w tym oddziale, spytaj Joli albo Wiadrogłowej albo nawet pani Eli (bo chyba jeszcze pracuje) to Ci powie, że ja jestem ten który rozbił wasze Seicento EPI 13VA. Pracowałem w DG pół roku i źle nie wspominam tej firmy co nie znaczy, że było zajebiście. Zarobki od 2200 do 3500 a ten kto mówi że można zarobić 5000 to chyba się z wackiem na łby pozamieniał. Pozdrawiam Gorzów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Wyposażenie Daty Group Poznań IP: *.centertel.pl 25.02.10, 11:00 Witam, wszystkich, chciałbym podzielić się swoimi spostrzeżeniami, które mają miejsce już od jakiegoś czasu w dg w Poznaniu. Praca nie jest zła,lecz jeśli chodzi o wyposażenie biura to jest po prostu śmieszne. Nie ma w czym wypić kawy ani herbaty a wszystko dlatego, że koordnatorka M.Z. wyrzuca wszystkie kubki do śmietnika. W jakiej firmie dzieją się takie rzeczy??! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Wyposażenie Daty Group Poznań IP: *.icpnet.pl 25.02.10, 23:40 Wyrzucanie kubków jest akurat ok. Lepiej żeby ich nie było niż miał być spleśniałe zupki i inne rzeczy w tych kubkach, zgaszone pety. Jeżeli pewne osoby nie umieją dbać o porządek to mówi się trudno. Prośby nie pomagały to w ruch poszły czyny. Zadać trzeba pytanie co za brudasy nie sprzątają po sobie kilka dni kubków w biurze gdzie nie mają własnego biurka i pracuje kilka innych osób zmuszonych do patrzenia na ten syf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flinston Re: Wyposażenie Daty Group Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 13:53 U nas w oddziale kubki i szklanki były , bo sobie ludzie po przynosili ale krzesła połamane to standard, jak się poskarżyłem kbh , to powiedział bym obdzwaniał bazy na stojąco a jak chce wygody to sobie mam przynieś z domu wygodne krzesło - parodia Co do zarobków 5 tysięcy , to ktoś wciska kit , takie bajki to na rekrutacji . Fakt koło 3 tysiaków można wyrobić pod warunkiem iż się wyrobi koszyki premiowe, i wpadnie się w cykl , a mianowicie po kilku miesiącach jak nazbierało się neo i wlr( a w tym czasie dwa miechy po 900zł) i potem wskoczą w danym miesiącu to tak - mi się udało raz wyciągnąć 3.5 tysiaka na ręke (czyli koło 5 tys brutto)..ale następne 2 miechy nie przekroczyłem 2 tysięcy(wyliczyłem sobie średnia z 9 miesięcy jakie przepracowałem to coś niecałe 2 tysiaki)...a zapieprz i nerwówa to jest oj jest. Najlepszy był mój kordynator jak przyjmował na rekrutacji świerzaków,to zawsze podawał mnie za wzór cyt" Tomek ile wziołeś wypłaty w maju? 5 tysięcy tak? ", świerzak nawet nie zdążył usłyszeć mojej korekty że to brutto i że poprzednie dwa miesiące nie wyszedłem z tysiąca(drzwi się zamknęły). I dlatego wiele ludzi tutaj krytykuje takie praktyki manipulacji i wyzywa od oszustów. Ja też mile wspominam tą prace,zawsze się staram wyciągać pozytywne aspekty z różnych życiowych doświadczeń , zawistny nie jestem. Dlatego nie podoba mi się że wiele osób tutaj brzydko się odnosi i personalne pyskówki pod adresem właściciela i innych pracowników. Na logike jeśli ktoś pracował w dg ponad rok jak nie którzy tu piszą i wyzywają i że DNO , że oszuści że zarobki po 600 zł że okradają ..to co można pomyśleć o człowieku który rok czasu się męczy i daje się okradać??? Głupi albo nigdzie indziej go niechcą ...lol Apeluje o troszkę obiektywizmu i kultury wypowiedzi... Pozdrawiam - Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wyposażenie Daty Group Poznań IP: *.centertel.pl 26.02.10, 15:25 jeśli człowiek się spręży to może zarobić troszke pieniązków, ale jakim kosztem, oszukując ludzi przez telefon, aby mieć więcej usług. Wsciskając ludziom kit, żeby mieć z tego wiecej pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM Re: Wyposażenie Daty Group Poznań IP: 94.75.112.* 12.06.10, 17:01 Tomek ma racje, ja pracuje w biurze w Pruszkowie i owszem warunki nie są najlepsze, ale akurat mi to nie przeszkadza. W moim biurze pracują fantastyczni ludzie wśród których na prawdę czuje się komfortowo mimo tej niewygody i braku wyposażenia. A jeśli chodzi o zarobki to wszystko zależy od nas ile zarobimy i od naszego zaangażowania. Jeżeli chcecie siedzieć na tyłku, obijać się i dostawać za nic 5 tys. to czemu pchaliście się do sprzedaży aktywnej? Przecież to jasne że w takich miejscach podstawa jest mała a więcej kasy można zarobić tylko na prowizjach. Pozdrawiam eM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Lublin Re: praca w data group IP: *.centertel.pl 21.02.10, 15:50 Przykro mi, że nie chciałem z Tobą współpracować, ale chyba to nie powód żebyś tutaj obrażał i wylewał swoje żale, że przyjąłem kogoś innego... Pisanie o kimś "kretyn" jest w naszym kraju karalne a uwierz mi, że byłeś jedynym mężczyzną, którego nie przyjąłem i nie jesteś osobą anonimową. Co do samej rozmowy to uważam, że kandydat powinien sam się godnie zaprezentować, a nie odpowiedzieć w dwóch słowach na pytanie osoby rekrutującej i nic dalej nie mówić bo to świadczy o tym, że nie nadajesz się do pracy. Zwłaszcza do pracy jako Przedstawiciel Handlowy, którego powinny cechować przebojowość, śmiałość i silna motywacja do pracy, a tego akurat brakowało u Ciebie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik koszmarna pomyłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 21:37 witam ja pracowałem w tej pseudo firmie przez nie cały rok.mogę z czystym sumieniem powiedzieć 0 0 0 0 tyle. jak nie robisz na kbh to jesteś gnojony a jak robisz to jakos cie potraktują.mam na myśli 900zł z groszami. niby szanujaca sie firma zatrudnia tylko z wykształceniem na poziomie a praca warta tyle ze jak sobie człowek przypomi ile musiał studiowac z wielkimi marzeniami o dobrej pracy. ludzie!!!!! tam powinni pracować ludzie po gimnazjum to jest poziom datagroup.a co do baz to sie zgadzam z moimi przedmówcami jestem ciekaw kiedy TP.SA się tym zajmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :] Re: praca w data group IP: *.icpnet.pl 22.06.10, 22:11 A co to za handlowiec, który przez 8h nie sprzeda jednej usługi? ;-) Trzeba być wybitnie "uzdolnionym". Ludzie mają miesięcznie koło 50-60 usług. Zresztą zapraszamy po 01.07 kiedy to jest nowy znacznie korzystniejszy system prowizyjny i będzie wreszcie można przekroczyć magiczną barierę 10tys. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firmy Re: praca w data group IP: *.chello.pl 24.06.10, 23:18 firma chyba zostanie wkrótce bez koordynatorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w data group IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.10, 23:37 Z INNEGO FORUM TAK DLA INFO O BH KRAKÓW: www.gowork.pl/opinie_czytaj,45881,0,0 CHOCIAŻ I TAK MYŚLĘ ŻE MOŻE BYĆ WIĘCEJ DO OPISANIA :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: długo w DG Re: praca w data group IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 23.08.10, 13:59 nie rozumiem jak można tak smarować-praca jak każda inna,tyle że zarobki są uzależnione od ambicji.Jeśli ktoś przychodzi tylko na kawkę i pogaduchy to jasne ile zarobi,a potem zdziwienie,że opieprz dostaje.KBH ma zarobki uzależnione od efektów biura-dziwne,że naciska?A każdy ma swój sposób na egzekwowanie tylko sumiennej pracy.Jeśli jest się w porządku pracownikiem to i sam szczyt zarządu stanie na głowie,żeby ułatwić i pomóc.I wcale nie trzeba oszukiwać potencjalnych klientów-wystarczy po prostu dobrać ofertę do potrzeb klienta.A co do odmowy-w każdej dziedzinie życia zawsze coś nie odpowiada-jak nie zamówi u nas to znajdzie gdzie indziej i nie ma co lamentować i oszukiwać tylko szukać kolejnych osób-na pewno conajmniej 1dziennie się znajdzie.Mi się tam podoba,bo to ja decyduję ile zarobię.Nie każdy się nadaje na PH-powodzenia w szukaniu innej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-/ Re: praca w data group IP: *.chello.pl 23.08.10, 17:07 Co za wazelina! Bo tam tylko Anka została ze "starych" i Ty Dorotko! Tak...chyba! Dobrze (dla ciebie skoro tak się rozpływasz), że małe zainteresowanie tą robotą, więc mogłaś wrócić. Lepiej do byłej KBH się uśmiechnij - ona ludzi przyjmuje do siebie. Z tego co wiem 2000 podstawy i umowa o pracę. Jak ma jeszcze miejsce to cię zatrudni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w data group IP: 178.56.34.* 02.09.10, 20:16 Wy sie cieszcie ze podstawe macie i wam jej nie zabrali, a co maja powiedziec ci ktorzy zarabiaja tylko prowizyjnie?? pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublin data group - to gorzej niz akwizycja IP: 91.123.166.* 16.09.10, 22:20 Byłam dzisiaj na rozmowie, bo odpowiedziałam an ogłoszenie- kierownik biura handlowego- hahhaha, dwóch krawatów wytłumaczyło, że szukają koordynatora grupy handlowców do pracy w terenie, a ja źle zrozumiałam ofertę... żenada. Miałam znaleźć grupę studentów, roztoczyć przed nimi wizję zarobienia kupy kasy, a potem wywieźć gdzieś na wieś i kazać sprzedawać usługi TPSA. Oczywiście ja nagabuję ludzi razem z nimi.... Nie dajce się nabrać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżowiec Re: data group - to gorzej niz akwizycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.10, 11:29 Rok mnie na tym forum nie było a widzę że temat dalej gorący.... Moi mili problem nie polega w samej data group (bo takich firm jest wiele)... Chodzi o strukturę tego typu firm (pośrednich) które zwą się partnerami w tym przypadku TPsa. Zawód "Przedstawiciel handlowy" zostało mocno wypaczone przez tego typu praktyki, sam miałem epizod w/w firmie i wiem coś na ten temat.Mój były kordynator sam nas namawiał do wciskania klientom produktów TPsa, nie mówiąc im prawdy a wręcz oszukując(byle tylko podpisali).Będąc pracownikiem DG, tak naprawdę nie reprezentujesz tej firmy tylko udajesz pracownika TPsa,wciskając klientowi usługę na której o poprawnym działaniu nie masz wpływu ani nic.Prawdziwi Handlowcy TP, mają odpowiednie narzędzia aby sprawdzić uruchomić usługę i legitymować się jako pracownik Telekomunikacji Polskiej SA. Ale i im nie jest kolorowo ponieważ jak wiemy w/w firma świadcząca usługi elektroniczne jest dość droga i mało konkurencyjna.Akwizytor z DG (bo tak trzeba to nazywać) nie ma łatwo ponieważ udając pracownika TP dostaje zazwyczaj tereny oraz bazę klientów "trudnych" albo już przez CSA (czyli handlowców z TP)obdzwonionych . Czyli pracownik TP dzwoni do klienta kilka razy namawiając go na usługę , jeśli klient jest totalnie nie zainteresowany wtedy takiego daję się do firm pośrednich na zasadzie "dobry namiar" najlepsi z akwizytorów z DG lub innej firmy pośredniej dostają taki namiar jako "Świerzyzna". Co do samej DG, to jak to zawsze bywa właściciel i jego najbliżsi są nastawieni na dużą sprzedaż małym kosztem.Biura handlowe w barakach lub piwnicach, brak loga firmy, brak struktur szkolenia(ulotka do ręki) i wiele wiele innych rzeczy poruszanych tu na forum. Żeby była jasność ja się ani nie skarze ani nie opluwam tej firmy, bo to normalka.... Ale rozumiem ludzi którym wmówiono coś innego na rekrutacji, ale musieli tak mówić bo kto by poszedł w miasto sprzedawać usługi kochanej TP ???? desperat :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiedyś Re: data group - to gorzej niz akwizycja IP: *.chello.pl 04.10.10, 21:49 Odkąd odeszła z Lublina nasza KBH Gabryśka jest tylko coraz gorzej. Czasem zaglądam, ponieważ to był fajny czas. Miła atmosfera-ogólnie,bo czasem były napięcia,ale ogólnie tworzyliśmy zgraną paczkę. Nie wiem jak w innych oddziałach. Ogólnie nie jest źle;nie było. To tylko zależy od kierownika. Bo zarząd firmy...Co tam gadać-kasa!Ludzie, którzy są kręgosłupem takich firm są też dyskopatią-a w leczenie trzeba wrzucić grosza.Więc zmiana!Doświadczenie można zdobyć.Zawodowe i życiowe. Nie szukamy pracy na pracuj.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
seman2 Re: data group - to gorzej niz akwizycja 19.10.10, 16:38 Witam, Wczoraj znalazłem te forum, dziś byłem na rozmowie o pracę w Krakowie. Jakiś Pan (rekrutujący) podziękował mi za rozmowę gdy odpowiedziałem, że chciałbym umowę o pracę. On powiedział, że u nich w firmie tylko umowy cywilnoprawne wchodzą w grę. Ogólnie mówił coś o nowym zespole, że stary się rozpadł i zaczynają coś od początku z nowymi ludzmi. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gofron Re: data group - to gorzej niz akwizycja IP: *.ghnet.pl 24.10.10, 20:24 tez bylem tam ostatnio na rozmowie z jakims typem. Masakra!!! Smierdzi juz od samego wejscia, na miejscu komedia grana przez pana rekrutujacego. Czarowal i opowiadal same pozytywy pracy w tej firmie. Na pytanie o zarobki rozpisywal mi chyba przez 10 minut prowizje i inne... Widac bylo brak profesjonalizmu - nie polecam marnować czasu nawet na rozmowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: data group - to wycisk do końca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 20:35 Jak nie macie stalowych nerwów i nie umiecie kłamać ludziom prosto w oczy to sie lepiej nie bierzcie za ta robotę. Tu trzeba robić wszystko do bólu. Dla mięczaków nie ma miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perszing Re: praca w data group IP: *.chello.pl 16.11.10, 23:28 Nieciekawie, ale w sumie jest zajebiście. Kto marzy o jeździe czarnym, luksusowym, superszybkim porsche ta praca jest właśnie dla niego. Ten ryk silnika na zawsze pozostaje w pamięci każdego pracownika. Startuje niczym samolot, lądowanie też często "na tupolewa", ale ogólnie jest w porządku. No. A tak poza tym to pracownicy bardzo kompetentni, wszyscy. No. Atmosfera bardzo pozytywna, czasem nawet aż za bardzo, później z wrażenia nie można na nogach ustać, ale jest w porządku. No. 200% realizowanej normy mówi samo za siebie, tak że lepszej firmy to nigdzie nie znajdziecie ! No. Polecom i Zaproszom syćkich wos ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: praca w data group IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.06.11, 17:30 Nie znam firmy i w niej nie pracowałem. Zastanawia mnie jednak fakt dlaczego ludzie ciągle w takiej firmie pracują. Poprawcie mnie jeśli źle podsumuję. Są duże opóźnienia w wypłacie pensji i prowizji, źle wyposażone biura, zła atmosfera, usługi są kiepskie i drogie a ich realizacja często jest źle przeprowadzona. Co trzyma ludzi w takich firmach? Relacje z innymi? Czy jest w tej firmie coś pozytywnego co trzyma ludzi dłużej niż 3 miesiące? Zastanawiam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: pracaw data group IP: *.static.xcore.pl 17.02.11, 19:16 ucieeeeekajcie !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: pracaw data group IP: *.e-gco.pl 17.03.11, 15:45 Jak ja sie ciesze ze istnieja talkie fora.Ludzie wy ratujecie innym zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOŚ Re: pracaw data group IP: *.aster.pl 26.03.11, 20:42 Skoro tak wszyscy narzekacie to dlaczego nic z tym nie robicie? Są Sądy Pracy przecież.Nie rozumiem tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlecenie Re: pracaw data group IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.11, 20:24 to nie umowa o pracę, więc jeśli już to sąd cywilny; zresztą m.w. w prokuraturach gości dosyć często :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOŚ Re: pracaw data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 12:01 Szkoda ze nie można zrobić z takimi praktykami porządku raz a dobrze. Dziwi mnie też trochę postawa ludzi którzy tam pracowali lub pracują że czekają po kilka m-c na kasę.Maja przeciez napewno zapisane swoje zamówienia pozyskane i wiedzą co się z nimi dzieje ,więc wiedzą też ( albo powinni) ile zarobili w danym miesiącu. Szkolenia są bezpłatne więc takie gadanie że pracownik musi zapłacić za nie to bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pracaw data group IP: *.centertel.pl 18.04.11, 12:39 NIE POLECAM dlaczego? idź na spotkanie a potem zastanów się co tak naprawdę są w stanie Tobie zaoferować..... dostawca pizzy więcej zarabia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: praca w data group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 13:50 najgorszemu wrogowi nie życze pracy w DG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Otrzymałem ofertę pracy w Krakowie w Data Group IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.11, 20:17 Na stanowisko Reprezentant Handlowy. Siedziba jest przy ul. Krasickiego. Czy może ktoś napisać warunki współpracy i czy jest wymagane otwarcie działalności gospodarczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Otrzymałem ofertę pracy w Krakowie w Data Gro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 08:57 Nie trzeba działalności gospodarczej ale dla Twojego dobra poszukaj innej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Dziękuję bardzo za odpowiedź IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.11, 09:04 Chciałbym się jeszcze dowiedzieć czy te szkolenie, które oni zapewniają jest płatne jeśli po jego ukończeniu nie podejmie się w tej firmie pracy? Ponieważ znane są praktyki firm Aviva i AXA, które wystawiają rachunki każdej osobie, która po ukończonym szkoleniu nie podejmie się z nimi współpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dziękuję bardzo za odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 10:03 Powinny być bezpłatne chyba że coś uległo zmianie( w tej firmie wszystko jest możliwe). Poczytaj to forum, tu znajdziesz wszystkie odpowiedzi. Z mojej strony jeszcze raz nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 20:33 Obiecują na rozmowie o pracę gruszki na wierzbie, czyli wynagrodzenie sięgające, bagatela, kilku tysięcy złotych. TYLKO NIECH WYTŁUMACZĄ DLACZEGO CIĄGLE ODCHODZĄ OD NICH PRACOWNICY I MUSZĄ WIECZNIE PROWADZIĆ REKRUTACJĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie IP: *.146.143.18.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.08.11, 10:55 Beznadziejna firma!!! tylko wymagaja, a sami nic nie potrafia dac od siebie.mialam przyjemnosc z Nim wspolpracowac ale kasy nie zobaczylam do tej pory-mimo,ze prace zaknczylam w kwietniu br. PORAŻKA! nie polecam-niech nie kusi Was to,ze chca przedstawicieli bez doświadczenia..napewno doswiadczenia nie nauczycie sie od kolesia ktory "idzie w teren" i wciska tej samej,"ubogiej" osobie 3 lub 4 linie telefoniczna-po to tylko zeby sprzedac neostrade z netbookiem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.11, 20:16 Data to taki syf, że nie ma co sobie głowy zawracać. tylko obiecywać potrafią. a jak ktoś odejdzie z firmy to już nie zobaczy nigdy kasy za to co przepracował w danym miesiącu. odradzam! takie firmy nie powinny istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szukający pracy Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 18:31 Witam powiedzcie mi jak wygląda praca w tej firmie jak tam się pracuje więcej pracuje się w terenie czy w biurze? proszę o pomoc i prosił bym odpowiedz na moje pytanie nie chce wypowiedzi typu odradzam. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszukali panią :-) Re: Pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.11, 11:54 Z założenia jest to kanał sprzedażowy D2D - czyli praca w terenie, bynajmniej tak się wydaje kierownictwu TP SA.W praktyce jest troszkę na telefonie , potem D2D by podpisać umowę. Problemy zaczynają się tylko w chwili rozliczeń, jeśli byłeś na rozmowie (czy też "szkoleniu")zapewne kierownik biura handlowego zachwalał ci jakie to szybkie i fajne pieniądze.Podpiszesz 10 umów po 60 zł z tabeli prowizyjnej masz 600 zł. Jak zwykle życie weryfikuje wszystko.Podpisanie umowy z klientem czy na neostrade czy jakąkolwiek inną usługę nie oznacza iż te pieniądze zarobiłeś.Przykładowo podpiszesz 10 umów na nowy internet, kilka przedłużeń umów i kilka nowych linii telefonicznych i wyjdzie ci na papierze iż jesteś liderem masz trzy tysiące zarobione po ciężkim miesiącu i nagle dostajesz ZONK! Dowiadujesz się iż nie wyrobiłeś wymaganego progu(koszyka) a to przez to iż on się zmienił w połowie miesiąca a KBH by cie nie demotywować powiedział ci to ostatniego dnia i nie byłeś wstanie nic na to poradzić, dodatkowo kilka neostrad wisi w systemie jako nie zrealizowane mimo że zrealizowane i na twoje konto wpada 1.5 tysiąca.Jesteś zbulwersowany czujesz się (i słusznie) oszukany - ja swoje zrobiłem o co chodzi???.Nastawiasz się negatywnie na cały ten szajs potem wchodzisz w internet i przestrzegasz innych- Tak powstało te forum. Pamiętaj za wszystkie błędy systemów TP, za nie kompetencje KBH i za wiele wiele innych rzeczy płacisz ty przy wypłacie. Pracowałem w ciężkim okresie w swoim życiu w tym bałaganie przez 7 miesięcy (mam dwójkę dzieci i człowiek się wszystkiego chwyta) aż żona wzieła kredyt by mnie wyzwolić z tego bym poszedł do normalnej pracy. I Przepraszam bo nie chciałeś tego czytać ale......... Odradzam !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: praca w data group IP: *.static.vip-net.pl 21.10.11, 18:03 Ja tez wlasnie u nich dzisiaj bylam ale w polsce; coz warunki finansowe w pl to 1000zl podstawa +10zloty od sprzedanego pakietu i umowa zlecenie na 3miesiace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytacz Re: praca w data group IP: *.tktelekom.pl 09.11.11, 15:59 a ile pakietów udaje się sprzedać? czyli 1000 zł + 10 x ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pracownik Data Group porada dla szukających pracy IP: 62.244.155.* 15.12.11, 17:17 NIE NIE I JESZCZE RAZ NIE SKUR**SYŃSTWO W NAJCZYSTSZEJ POSTACI, na wypłatę czekam od 5 miesięcy za miesiąc pracy miałem dostać ok 2500 zł, nie zobaczyłem grosza, rozmowy z kierownictwem nic nie dały, tłumaczą się, że umowy pospadały( spadnie Ci 5 umów za 250zł, nie zobaczysz żadnej kasy) leader traktuje Cię jak ścierwo, nie masz dla niego żądnej wartości, wyzwiska, poniżanie to chleb powszedni. Nie polecam nikomu (chyba że jesteś masochistą). Lepiej zbierać puszki, butelki, cokolwiek. DATA GROUP NIE NIE I JESZCZE RAZ NIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawda_jest_jedna Re: Data Group porada dla szukających pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.11, 11:09 Pracowałem w tej firmie przez 7 miesięcy na przełomie 2010/2011.To że po odejściu nie dostałeś kasy to normalne , i nic w tym dziwnego.W naszym oddziale wielokrotnie kordynator rozdawał należności (przypisywał je innym handlowcom jako motywator)PH którzy odchodzili , przecież z tej firmy jak ktoś odchodzi to z taką zadrą w psychice że rzadko kiedy dopomina się o swoje grosze (bo pensją tego czegoś nazwać nie można). W Polsce jest masa takich "firm" akwizycyjnych , prowizyjnych które rąbie pracowników- żadna nowość.Wystarczy zobaczyć kogo ta firma zatrudnia, każdego !!!. Czy ma wykształcenie czy nie, czy z doświadczeniem czy bez.... Macie ludzie mózgi to ich używajcie , po rozmowie wstepnej po przyjrzeniu się z bliska "firmie" można łatwo się domyślić o co w tym chodzi. Jak ktoś kupuję bajki na tych pseudo szkoleniach to niech ma pretensje do siebie. Ja pracowałem 7 miesięcy zarabiając średnio 2-3 tysiące. Odszedłem bo czułem się brudny tyn syfem jaki tam panuje. Jeszcze raz apeluję używajcie mózgów !!!!!!!!!!! Pozdrawiam - Maciek K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: praca w data group IP: *.sta.asta-net.com.pl 27.10.11, 12:56 A ja chciałbym zapytać czy orientujecie się może czy firma trade grup to jakaś "córka" daty? Z tego co tu poczytałem to działają na tych samych zasadach, ale chciałbym sie upewnić. Odpowiedz Link Zgłoś