Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ING Nationale Nederlanden

IP: *.acn.waw.pl 23.09.03, 16:56
    Mam możliwość rozpocząc tam pracę na stanowisku doradcy finansowego (czyt.
    sprzedawcy produktów bankowo-ubezpieczeniowych). Czy ktoś miał z nimi jakieś
    doświadczenia jako pracownik. Chętnie przeczytam wzystkie opinie.
    Pozdrowionka
    Obserwuj wątek
      • Gość: Katarina Re: ING Nationale Nederlanden IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.09.03, 21:38
        Nie łudź się-to po prostu praca agenta ubezpieczeniowego z rozszerzoną ofertą o
        usługi bankowe, i tyle... Mam to już za sobą.
        • Gość: Bolo Re: ING Nationale Nederlanden IP: *.acn.waw.pl 23.09.03, 21:51
          Bardzo dziękuję za posta ale chodziło mi o więcej szczegółów, np. dotyczących
          wynagrodzenia. Wiem tyle, że jest prowizyjne, jestem ciekaw ile można realnie
          zarobić. Wiem, że to kwestia tego, jaki miesiąc itd. Nawiasem mówiąc cały czas
          mam wrażenie, że chcą mnie "wpuścić w maliny" i poszukują akwizytorów
          ubezpieczeń na życie i tyle...
          • Gość: Katarina Re: ING Nationale Nederlanden IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.09.03, 22:08
            Wynagrodzenie to czysta prowizja, no wiesz możesz zarobić "nieograniczenie
            dużo"-jak zapewne Ci powiedza. Najpierw każą szukać klientów wśród znajomych i
            rodziny-tu uwaga, nie przesadź bo znajomi na Twój widok będą uciekać z
            krzykiem "o rany ten od ubezpieczeń". Potem już zacznie się jazda-raporty z
            wykonywanych codziennie telefonów (minimum 50), dwa a nawet trzy spotkania
            dziennie-obowiązkowo! Teraz jeśli chodzi o ubezpieczenia życiowe to jest
            kiepska sytuacja-ludzie nie maja na chleb a Ci co maja to z teguły albo już
            maja polisy albo wierza w lokaty. Jeszcze jeśli chodzi o majątek to można
            przeżyć ale w życiówce jest kiepskawo. Oczywiście to są moje refleksje po
            prawie rocznej pracy jako "specjalista ds. finasów i ubezpieczeń"-tak to
            brzmiało w ogłoszeniu w GW. Życzę Ci powodzenia-może będziesz miał taką siłę
            przebicia, że zawojujesz rynek finansowy:), czego serdecznie Ci życzę.
          • Gość: Katarina Re: ING Nationale Nederlanden-jeszcze coś IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.09.03, 22:12
            Zapomniałam zapytać czy masz zakładać działalność gospodarczą? Bo ja musiałam i
            nasz kochany ZUS zalazł mi za skórę. Acha ja miałam stawkę prowizyjna 38% na
            początek. :)))
          • Gość: krzysztofsf Re: ING Nationale Nederlanden IP: 213.155.166.* 23.09.03, 23:52
            Gość portalu: Bolo napisał(a):

> Bardzo dziękuję za posta ale chodziło mi o więcej szczegółów, np. dotyczących
            > wynagrodzenia. Wiem tyle, że jest prowizyjne, jestem ciekaw ile można realnie
            > zarobić. Wiem, że to kwestia tego, jaki miesiąc itd. Nawiasem mówiąc cały
            czas
            > mam wrażenie, że chcą mnie "wpuścić w maliny" i poszukują akwizytorów
            > ubezpieczeń na życie i tyle...

Zycie. dokladnie. Z tego jestes rozliczany i przez zdaje sie pol roku masz
            dodatkowa premie jesli wykonasz plan,a reszta to podpucha zeby dotrzec do
            klienta przez szersza oferte, zlozona zreszta ze standardowych produktow bankow,
            tyle, ze podsunietych klientowi pod nos, przy kawie o 21-ej w jego miszkaniu na
            peryferiach miasta.
            W ubezpieczeniach jest jeszcze ciekawa sprawa, istotna dla agenta. Jesli klient
            w przeciagu bodajze 2 lat przestanie placic skladki i nastapi tzw "laps", agent
            musi zwrocic prowizje lub ma ja odliczona od biezacych prowizji. Niektore TU
            pododobno nawet pobieraly weksle od agentow, zeby moc sciagac z nich lapsy
            mimo, ze juz z nimi nie wspolpracowali.
      • Gość: Bolo Re: ING Nationale Nederlanden IP: *.acn.waw.pl 24.09.03, 01:02
        Wielkie dzięki za Wasze uwagi, bardzo liczę na inne opinie n.t. ING NN.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka