Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Call Media Wrocław

• Gość: bla bla bla Re: Call Media Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 21:06
        bla bla bla
        • Gość: pracownik Re: Call Media Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.08, 22:12
          to nie jest żadne bla bla bla
          • Gość: e Re: Call Media Wrocław IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.08, 23:36
            ehhh... ludzie, troszke powagi... jezali nie bedziemy dzialac w grupie to nic nie osiagniemy... :(
            • Gość: paulina Re: Call Media Wrocław IP: *.lanet.net.pl 13.11.08, 17:54

zgadzam się z tym, trzeba zebrac sie w kilka osob i cos zrobic, wiem ze kilka
              osob juz zlozylo pozew do sadu a koszt zalozenia sprawy to 30zl, wiec moze wrto
              cos zrobic zeby odzyskac pieniadze??
              • free_putin1 Re: Call Media Wrocław 14.11.08, 09:45
                gdzie złożyć taki pozew?to jedyne wyjście odzyskania kasy.
              • free_putin1 Re: Call Media Wrocław 14.11.08, 13:53
                do którego sądu się składa pozew?rejonowego,czy jakiegoś wyższego?
                • Gość: Piotr Re: Call Media Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 14:41
                  A czy może mi ktoś powiedzieć gdzie teraz można znaleźć całą firmę i szanowny Zarząd spółki CALL MEDIA. Chętnie się z nimi spotkam i porozmawiam na temat zaległości. Czy ktoś posiada takie informacje, ponieważ dodzwonić się do Zarządu raczej nie można.
                  • free_putin1 Re: Call Media Wrocław 14.11.08, 18:10
                    także będę wdzięczny za takowe informacje.gdzie można znaleźć tych złodziei z
                    zarządzu?
                    • Gość: bla bla bla razy 2 Re: Call Media Wrocław IP: *.tktelekom.pl 14.11.08, 23:05
                      free_putin1 napisał:

> także będę wdzięczny za takowe informacje.gdzie można znaleźć tych złodziei z
                      > zarządzu?

z zarządzu to nie wierz czy znajdzierz bo nie wierz rze wierz rze sam nie wierz...
                      zanim skumasz o co "be" to naucz się polskiego (bo pewnie to właśnie przyjdzie
                      Ci szybciej) lub przynajmniej jak się pisze na klawiaturze...jeśli nie to
                      "wykuj" to na pamięć...

do reszty czytelników/pisarzy tego forum... piszcie w poprawnej polszczyźnie bo
                      za h.../chój/ch.../hój* waz zrozumieć nie można...

*niepotrzebne skreślić
                      • Gość: dla jacusia Re: Call Media Wrocław IP: *.lanet.net.pl 15.11.08, 00:50
                        hmmm, czyżby ktoś z zarządu się z alkoholicko-depresyjnego letargu przebudził i
                        odwiedził forum?
                        czyżby to był nasz Wielki Polonista?
                        brak klasy już pokazałeś, szkoda troche ciebie, żeś się dał wciągnąć oszustom w
                        pseudobiznes.
                        no ale nic, przez chwile się było prezesem, hehehe, już był w ogródku, już witał
                        się z gąską :)
                        • Gość: ... Re: Call Media Wrocław IP: *.skawsoft.com.pl 15.11.08, 03:29
                          Żary żartami ale pieniędzy nie odzyskamy… a co po sprytniejsi
                          członkowie zarządu założą nowe działalności...
                          • Gość: pracownik Re: Call Media Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.08, 08:50
                            pewnie tak bo oni na to liczyli że rozbiją kasę na kilkunastu ludzi a oni nie
                            zbiorą się do kupki i nie będą się sądzić za marne 300 zł
                            • free_putin1 Re: Call Media Wrocław 15.11.08, 15:00
                              ale jak mamy hajsu nie odzyskać to po co się sądzić?ja w każdym razie ich pozwę.
                              • verband Re: Call Media Wrocław 15.11.08, 15:49
                                Polecam przegladac w najblizszym czasie gazete, na ktorej portalu piszemy. Rozmawialem z dziennikarka, bedzie artykul we Wroclawskiej Wyborczej. Pozdrawiam Zarzad, mam nadzieje ze w artykule pojawia sie nazwiska Członków.
                        • Gość: bla bla bla razy 2 Re: Call Media Wrocław IP: *.tktelekom.pl 15.11.08, 12:16
                          nie, to nie jacek, ani nikt z zarządu. mógłbyś/aś zauważyć, że on tak jak Ty
                          pisze wielkie literki rozpoczynając zdanie:P
                          pozatym nie sądzę, żeby tk-telekom, miała dużo abonentów we wrocku :P
      • Gość: paulina Re: Call Media Wrocław IP: *.lanet.net.pl 15.11.08, 23:34
        Raczej nikogo z zarządu się nie spotka bo zapadli się po ziemię, jedyne
        rozwiązanie to pozew do sądu (każdy musi go złożyć sam, nie można w kilka osób)
      • Gość: art. 212 Re: dane prywatnych firm złodziejskiej bandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 13:37
        art. 212
        § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę
        organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub
        właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę
        zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,

podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków
        masowego komunikowania,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec
        nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel
        społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia
        prywatnego.
        • Gość: Smolen Re: dane prywatnych firm złodziejskiej bandy IP: *.wroclaw.mm.pl 16.11.08, 13:54
          Czyżby ktoś z zarządu słaniał się artykułami? I tak wam nie pomogą
        • Gość: Smolen Re: dane prywatnych firm złodziejskiej bandy IP: *.wroclaw.mm.pl 16.11.08, 14:03
          A jeżeli chodzi o prawo to (kodeks karny):
          Art. 300. § 1. Kto, w razie grożącej mu niewypłacalności lub upadłości, udaremnia lub uszczupla zaspokojenie swojego wierzyciela przez to, że usuwa, ukrywa, zbywa, darowuje, niszczy, rzeczywiście lub pozornie obciąża albo uszkadza składniki swojego majątku,
          podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

§ 2. Kto, w celu udaremnienia wykonania orzeczenia sądu lub innego organu państwowego, udaremnia lub uszczupla zaspokojenie swojego wierzyciela przez to, że usuwa, ukrywa, zbywa, darowuje, niszczy, rzeczywiście lub pozornie obciąża albo uszkadza składniki swojego majątku zajęte lub zagrożone zajęciem, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

§ 3. Jeżeli czyn określony w § 1 wyrządził szkodę wielu wierzycielom, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

§ 4. Jeżeli pokrzywdzonym nie jest Skarb Państwa, ściganie przestępstwa określonego w § 1 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Art. 301. § 1. Kto będąc dłużnikiem kilku wierzycieli udaremnia lub ogranicza zaspokojenie ich należności przez to, że tworzy w oparciu o przepisy prawa nową jednostkę gospodarczą i przenosi na nią składniki swojego majątku, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto będąc dłużnikiem kilku wierzycieli doprowadza do swojej upadłości lub niewypłacalności.

§ 3. Kto będąc dłużnikiem kilku wierzycieli w sposób lekkomyślny doprowadza do swojej upadłości lub niewypłacalności, w szczególności przez trwonienie części składowychmajątku, zaciąganie zobowiązań lub zawieranie transakcji oczywiście sprzecznych z zasadami gospodarowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Art. 302. § 1. Kto, w razie grożącej mu niewypłacalności lub upadłości, nie mogąc zaspokoić wszystkich wierzycieli, spłaca lub zabezpiecza tylko niektórych, czym działa na szkodę pozostałych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 2. Kto wierzycielowi udziela lub obiecuje udzielić korzyści majątkowej za działanie na szkodę innych wierzycieli w związku z postępowaniem upadłościowym lub zmierzającym do zapobiegnięcia upadłości, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

§ 3. Tej samej karze podlega wierzyciel, który w związku z określonym w § 2 postępowaniem przyjmuje korzyść za działanie na szkodę innych wierzycieli albo takiej korzyści żąda.
          • Gość: art. 212 Re: dane prywatnych firm złodziejskiej bandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 16:26
            art. 212
            § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę
            organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub
            właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę
            zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
            podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków
            masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo
            pozbawienia wolności do lat 2.

§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec
            nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel
            społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia
            prywatnego.
            • Gość: Smolen Re: dane prywatnych firm złodziejskiej bandy IP: *.wroclaw.mm.pl 16.11.08, 17:53
              Powyższy post znajduje się kilka linijek wyżej, więc po co umieszczony jest
              ponownie?
            • Gość: do pseudoZarzadu Re: dane prywatnych firm złodziejskiej bandy IP: *.spidernet.pl 16.11.08, 18:15
              skoro juz macie chwile czasu, bo zaplombowali wam firmę przez wasze przekrety, to zapoznajcie się szczegółowo z zapisami KK, KC i KSH.

widze, ze pierwsze kroki juz zrobiliscie (lepiej późno, niż wcale) spamując na tym forum.

uczcie się pilnie, bo zapewne przyda wam sie to w sądzie, a spraw i pokrzywdzonych jest wiele.

• free_putin1 Re: dane prywatnych firm złodziejskiej bandy 17.11.08, 14:28
                jak będę wnosił sprawę to mam ich pozwać jako CallMedia czy jak?
                • free_putin1 Re: dane prywatnych firm złodziejskiej bandy 17.11.08, 14:29
                  znaczy się czy tych z zarządu mam pozywać jako spółkę Callmedia?
                  • Gość: paulina Re: dane prywatnych firm złodziejskiej bandy IP: *.lanet.net.pl 17.11.08, 22:18
                    słuchajcie może wreszcie cos z tym zrobimy? po co ciagle pisac tylko na forum
                    jak mozemy sie razem spotkac i cos wspolnie wymyslic?
                    • Gość: gość lepiej sie pospieszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 00:18
                      bo jak juz oglosili bankructwo to i tak jest musztarda po obiedzie
                      • free_putin1 Re: lepiej sie pospieszyc 18.11.08, 08:07
                        proponuję dziś o 14 zebrać się pod CallMedia i ustalić wspólny plan działania.
              • Gość: gość portalu Re: dane prywatnych firm złodziejskiej bandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 17:39
                jak się stanie na dachu galeri dominikańskiej to przez lornetke widac ze
                zostawili caly sprzet w biurze wiec moze nie jest tak xle jakby sie mogło wydawac
      • free_putin1 Re: lepiej sie pospieszyc 18.11.08, 09:47
        a na którą godzinę?
      • Gość: paulina Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.lanet.net.pl 18.11.08, 21:01
        Czy nie lepiej ustalic termin spotkania na nastepny dzien albo dwa dni pozniej
        po zamieszczeniu tego na forum?? bo tak to nie kazdy ma mozliwosc zobaczenia i
        spotkania sie.
      • Gość: Robert Harenza Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.ip.netia.com.pl 19.11.08, 08:29

a Twojego adresu szuka już policja
        • Gość: pracownik Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 08:44
          hahaha
      • Gość: fan Harenzy Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 09:14
        aha myślę że chyba nie powinna być ta kolejność szukania chyba najpierw
        przestępcy a później poszkodowani
        • Gość: paulina Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.ckp.pl 19.11.08, 10:18
          moze laskawie zaplacil by nam pan zamiast straszyc policja i sadem?
          moze tak bylo by uczciwiej? to chyba my jestesmy poszkodowani a pan
          wystepuje w roli zlodzieja i oszusta. moze nich pan zastanowi sie
          nad swoim postepowaniem a pozniej straszy innych
          • free_putin1 Re: lepiej sie pospieszyc 19.11.08, 11:24
            panie prezesie.kiedy nam pan zapłaci nasze pieniądze?oczekuję jasnej odpowiedzi
            na tym forum.
            • free_putin1 Re: lepiej sie pospieszyc 19.11.08, 11:56
              to jak ludzie?zbieramy się i coś robimy?
              • Gość: paulina Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.lanet.net.pl 19.11.08, 14:55
                no raczej ze tak ja im nie przepuszcze
      • Gość: Robert Harenza Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.ip.netia.com.pl 19.11.08, 20:31
        free_ Putin czy jakoś tak. Szczerze nie radzę. Jeżeli się nie
        uspokoisz - uwierz - przegrasz najwięcej. Twoje groźby są wyjątkowo
        karalne.
        P.S.
        Decyzja należy do Ciebie.
        • Gość: paulina Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.lanet.net.pl 19.11.08, 20:51
          A Pan myśli że Pana postępowanie nie jest karalne?? Otórz oświece Pana za to jak
          nas Pan oszukał grozi panu większa kara niż nam. A poza tym protest jest legalny
          wiec nie moze nam go Pan zabronić,no chyba ze jest Pan tak wszechmocny, a o ile
          mi wiadomo to nie, jest Pan tylko zwykłym oszustem i złodziejem który żeruje na
          naiwności innych osób, dając im złudne nadzieje że zarobią pieniądze siedzac
          przy tym durnym komputerze wciskając netie biednym ludziom.
          • Gość: Robert Harenza Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.ip.netia.com.pl 19.11.08, 21:24
            Byc moze nawet chciałbym byc przez Panią oświecony.Nie zamierzam
            jesdnak tolerowac używania słów obelżywych.I proszę mi wierzyc , w
            chwili emocji wypisuje Pani rzeczy , które przerastają Pani poczucie
            odpowiedzialności za słowa. W odróznieniu do Pani ja - nie zamierzam
            niczego wybaczac za pieniądze.
            Miłego dnia!

• Gość: dla roberta Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.lanet.net.pl 19.11.08, 21:39
              oj biedny gonzo z wielkim nosem i malym rozumem, nie osmieszaj sie,
              pseudointeligencie, oszukales i tyle, po co zaprzeczasz i nieudolnie zastraszasz?
              spojrz prawdzie w oczy-biznesmen z ciebie zaden, za co sie zlapiesz to
              spieprzysz, i cm i piekarnie i wszystko po kolei. a ludzie sa wkurzeni i maja
              prawo, wyszli z zalozenia ze za uczciwa prace nalezy sie kasa, wiem ze ciezko ci
              to ogarnac, bo uczciwosc to dla ciebie pojecie czysto abstrakcyjne.
              jestes malym czlowieczkiem, nie masz ani wygladu, ani klasy, ani kultury, ani
              wiedzy? co ty masz w ogole oprocz dlugow i poczucia niesmaku na ustach
              wszystkich, ktorych zrobiles w konia?
              • Gość: Robert Harenza Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.ip.netia.com.pl 19.11.08, 21:48
                O, nagle odezwał się moralny i ekonomiczny autortyet. Tyle , że boi
                się powiedziec kim jest. Smutnym , malutkim kapiszonem siedzącym za
                krzakiem nicka.
                Komentator bez twrzy.
                Plama
                Coś abssolutnie bardziej żenującego niż duży nos.

Z powazaniem

• Gość: oj robciu robciu Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.lanet.net.pl 19.11.08, 21:52
                  ty mi o odwadze piszesz? buahaha
                  ty wiesz co to jest?
                  niepojawianie sie w firmie, kiedy upadala i kiedy wszyscy czekali to jest odwaga?
                  brak odpowiedzi kiedy bedzie wyplata to tez odwaga?
                  co za facet z ciebie?
                  bez powazania, w odniesieniu do ciebie to nawet duzych liter szkoda uzywac, bo
                  jestes nikim, dla wielu, wielu osob
                  • Gość: Robert Harenza Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.ip.netia.com.pl 19.11.08, 22:02
                    Anetko
                    • Gość: hahaha Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.lanet.net.pl 19.11.08, 22:06
                      bawisz mnie, no normalnie mnie bawisz bezmiarem glupoty
                      • Gość: Robert Harenza Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.ip.netia.com.pl 19.11.08, 22:11
                        a Ty mnie bawisz bezmiarem ..... tanich prowokacji.
                        Lubię Cię. Pisz do mnie
                        Dzwoń.
                        Odwagi
                        Numer znasz
                        • Gość: :) Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.lanet.net.pl 19.11.08, 22:19
                          mi odwagi dodawac nie musisz, niedlugo tobie duzo jej sie przyda, do zobaczenia
                          zatem, robciu, szybciej i mniej przyjemnie niz myslisz.
                          ja natomiast wcale cie nie lubie, nieprzyjemnie pachniesz (naftalina)i przy
                          kazdym naszym spotkaniu byles pijany. i to nie prowokacja, bo kogo i do czego
                          prowokuje, skoro piszesz tylko ty i ja?
                          • Gość: Robert Harenza Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.ip.netia.com.pl 19.11.08, 22:51
                            Anetko :)
                            • Gość: jaki uparty no! Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.lanet.net.pl 19.11.08, 22:52
                              hehehe
                              • Gość: Robert Harenza Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.ip.netia.com.pl 19.11.08, 22:58
                                Anetko czy masz na imię M.
      • Gość: fan Harenzy Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 23:02
        a najśmieszniejsze jest to że większość znała przekręty klowna Harenzy
        przed wielkim wałem i dopiero po wielkiej bombie odkryła karty typu upadłej
        piekarni itp
      • Gość: Robert Harenza Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.ip.netia.com.pl 19.11.08, 23:03
        Fan - nie truj.
        Nic nie wnosisz do dialogu z fanką.

( na marginesie: Ona nie znosi zapachu naftaliny - ja też ) sekret
        • Gość: fan Harenzy Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 23:06
          sypiasz normalnie bo myślę że chyba nie
          • Gość: Robert Harenza Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.ip.netia.com.pl 19.11.08, 23:14
            normalnie sypiam. Ty za to masz poważne problemy ze spaniem skoro
            Twoja niezrównoważona psychika nakazuje Ci zabierac głos na tym
            forum , o tej godzinie, teraz, na tematy, które dotyczą tylko mnie.
            Szczerze mi Cie żal.
            Ja przynajmniej nie muszę tego robic.
            • Gość: fan Harenzy Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 23:17
              będziecie spieprzać z Balzaka tylko będzie kurz za wami widać
              • Gość: Robert Harenza Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.ip.netia.com.pl 19.11.08, 23:18
                Albert przestań.
                • Gość: fan Harenzy Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 23:19
                  zobaczysz tylko zabierz wszystko
                  • Gość: Robert Harenza Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.ip.netia.com.pl 19.11.08, 23:23
                    OK!
                    A z kim mam przyjemnośc ?

Oczywiście dowiem się.

• Gość: Gall Anonim Re: lepiej sie pospieszyc IP: 83.149.76.* 20.11.08, 00:23
                      hmm wstawię się po środku tej całej żałosnej bitwy na słowa, która i tak nie
                      przynosi efektu.

Kilka pytań do P. Roberta Harenzy:
                      1. Jakie są Pana odczucia gdy czyta Pan kolejne zamieszczone posty na tym forum?
                      Co Pana denerwuje w userach?
                      2. Dlaczego spółka CallMedia upada (bo wg. prawa chyba jeszcze nie ogłoszono
                      upadłości)? W jakich okolicznościach? Kto i dlaczego się do tego przyczynił?
                      3. Jaki udział w tym wszystkim ma spółka Venture Incubator? czy ona też jest
                      winna całej tej sytuacji czy pozostała bierna?
                      4. Czy Venture Incubator podjęło jakieś działania mające przeciwdziałać złemu
                      stanu spółki CallMedia?
                      5. Od jakiego czasu CallMedia miała problemy finansowe?
                      6. Dlaczego niektórzy byli pracownicy byli gorzej traktowani niż ci, którzy
                      nadal pracowali? dlaczego to oni dostali w pierwszej kolejności wypłaty?
                      7. Czy to prawda, że Zarząd CallMedia przeniósł się na ul. Balzaka we Wrocławiu?
                      Zamierzacie Państwo tam stworzyć kolejne callcenter? Jeśli tak, to jako dłużnicy
                      jak zamierzacie sfinansować to przedsięwzięcie?
                      8. Czy to prawda że w dniu 4 listopada w godzinach popołudniowych został
                      wyniesiony z siedziby spółki sprzęt o wartości przekraczającej 10000 zł?

Jeśli jest Pan naprawdę odważnym człowiekiem, w co wierzę, odpowie Pan na te
                      pytania... Jeśli nie odpowie a skwituje Pan je tylko kiepską ripostą - ucieczka
                      od odpowiedzi jest jakby przyznaniem się do winy...
                      • Gość: Gall Anonim Re: lepiej sie pospieszyc IP: 83.149.76.* 20.11.08, 00:26
                        Wy, forumowicze tak się nie cieszcie i nie czekajcie na odpowiedź od Pana
                        Harenzy... Bóg wie kiedy odpowie... Dla was też mam KILKA PYTAŃ sasasasa;] ale
                        to w krótce ;)
                      • Gość: eee Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 11:40
                        wy sie chyba z ch...ami na glowy pozamienialiscie jak mysicie ze kots odpowie na
                        forum na takie pytania
                • Gość: fanka powiadasz? Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.lanet.net.pl 19.11.08, 23:24
                  niezly jestes, colombo moznaby rzec.
                  tu anetka, tu albert, myslisz ze tylko te dwie osoby moga miec o cos pretensje?
                  idz spac, robciu, niedlugo sie spotkamy :) i porozmawiamy w troszke szerszym
                  gronie, i w oczka sobie popatrzymy, i pieniazki mi oddasz. mam pewnosc.
                  • Gość: Gall Anonim Re: lepiej sie pospieszyc IP: 83.149.76.* 19.11.08, 23:45
                    koniec? szkoda... chciałem kronikę napisać...
                    • Gość: fan Harenzy Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 07:40
                      wsiadł na konia i tyle go widziano
                      • Gość: fan Harenzy Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 07:51
                        właśnie cały Harenza jak przychodzą ciężkie chwile to głowa w piasek i to nie on
                        jest winny ale już niedługo poczujesz się winny
                        Wrocław Balzaka 3
                        • free_putin1 Re: lepiej sie pospieszyc 20.11.08, 11:00
                          szanowny panie prezesie.kiedy wypłaci pan pieniądze za październik.polubowne
                          załatwienie sprawy będzie dla obu stron korzystniejsze niż sąd.a do sądu wniosę
                          pozew,może pan prezes być pewien,gdyż ignorancja pana prezesa jest
                          zadziwiająca.nie chcę być pańskim wrogiem.proponuję załatwić sprawę po męsku.
                        • free_putin1 Re: lepiej sie pospieszyc 20.11.08, 11:06
                          niech ktoś się zorientuje czy CALLMEDIA I PROVENTUS mają ze sobą
                          powiązania.proventus mieści się na Balzaka59,a są tsm takie same
                          siupy.podejrzewam że obie spółki mkają jednego prezesa(?)
                          • Gość: eee Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 11:38
                            taaaaak na pewno wszysktie firmy zarejestwrowane na balzaka są firmami harenzy
      • Gość: eee Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 11:42
        co ty tak tiktak z tym adresem listy jakies beszizesz wysylal czy co?????????
      • Gość: eee Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 11:49
        uwazaj zeby cie stamtad policija nie zgarnela za taka maniferstacje :)))))))))))))
        • free_putin1 Re: lepiej sie pospieszyc 20.11.08, 11:55
          sorki.już sprwdziłem callmedia nie ma konszachtów z proventusem.ale nie chodźcie
          tam.a może ja tam pójdę kulturaknie negocjować z panem Harenzą sprawę naszej
          kasy?co wy na to?
          • Gość: Jacek Kamiński Jacek Kamiński, Wiceprezes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 12:28
            Szanowni Państwo,
            Wypowiadam się na tym forum po raz pierwszy, oficjalnie. W sytuacji, w jakiej
            Państwo się znaleźliście, wściekłość, gorycz, ból, irytacja, gniew – są stanami
            całkiem naturalnymi, które współodczuwam razem z Państwem. Rozumiem doskonale,
            czym jest nieotrzymanie wynagrodzenia za swoją pracę. Jako Wiceprezes i jako
            współwłaściciel spółki, biorę za to odpowiedzialność. Piszę we własnym imieniu,
            ale dobrze wiem, iż pozostali Członkowie Zarządu zgodzą się ze mną: my nie
            negujemy Państwa prawa do wynagrodzenia, my w pełni akceptujemy to prawo. Wiemy,
            że pieniądze się Państwu należą i jesteśmy to w stanie powtórzyć przed każdym
            sądem.

Kondycja spółki. Problem z nie wypłaceniem części należnych Państwu wypłat jest
            złożony, ale bezpośrednią tego przyczyną jest brak pieniędzy. Najprościej rzecz
            ujmując: nie zarobiła na swoje utrzymanie. Ja, ale także Państwo pracowaliście w
            Call Media, więc odpowiedzialność za pracę w tej firmie rozkłada się równomiernie.

Historia. Call Media rodziła się w bólach. Ludzie ją tworzący, ja także,
            finansowali projekt za pieniądze własne, z kredytów oraz pożyczek. To, co
            zostało zainwestowane wydaje mi się wykracza poza normalne myślenie o pieniądzu.
            Niektórym z Państwu taka kwota mogłaby prawdopodobnie zaspokoić kilka lat życia
            bez pracy. Nie było moją intencją wobec tego, aby nie dbać o interesy swoje,
            wspólników i każdego pracującego w Call Media.

Droga zabawka. Call Media to droga zabawka, którą zbudowaliśmy. Ale przede
            wszystkim miało to być narzędzie pracy dla wielu osób. Zatrudniliśmy kadrę
            zarządzającą, w których kompetencje ufaliśmy; daliśmy jej wyższe wynagrodzenie
            niż w firmach tego rodzaju oraz dużo, dużo swobody w prowadzeniu działań
            operacyjnych. Zawiodło. Przykro, że kadra, której ufaliśmy nie miała poczucia
            odpowiedzialności za rosnące koszty i nie rozumiała, że tylko efekty przekładają
            się pieniądze; nie natomiast samo rzetelne i lojalne wyrobnictwo.

Państwo telemarketerzy, Państwa również ominęło poczucie odpowiedzialności.
            Sprzedawaliście lub próbowaliście Państwo sprzedawać produkty telekomunikacyjne,
            ale jak każda firma sprzedażowa Call Media utrzymywało się z efektów Państwa
            pracy. Jestem przekonany (badając statystyki), iż większość z Państwa,
            szczególnie tych, gdzie wynagrodzenie nie przekroczyło 300-400 pln, nie wyrobiło
            minimum potrzebnego do pokrycia własnych kosztów telekomunikacyjnych, prądu,
            systemu do obsługi klienta itp. Właśnie tacy z Państwa wypowiadają się
            najgłośniej, są najbardziej roszczeniowi, wyzywają od oszustów i złodziei.

Krytykuję Państwa nierzetelne i bylejakie podejście do pracy, ale nie neguję
            wynagrodzenia. Szkoda, że telemarketer, który rzetelnie pracował musiał pracować
            na tego, który wyznawał maksymę: „czy się sto, czy się leży… za godzinę się
            należy”. Szkoda także, że kadra zarządzająca pozwalała na tego typu podejście do
            pracy. Takie działanie również pracowało na kondycję finansową spółki.

Nie mogłem pracować za Państwa, być Alfa i Omega, zajmować wszystkie stanowiska
            po kolei, od telemarketera po kierownika ds. logistyki. Nie mogłem także
            finansować Państwa mizerii w nieskończoność. Wiele razy pokazywałem i mówiłem,
            co jest nie-w-porządku. Gdyby Państwo kiedykolwiek doświadczyli pracy
            wynagradzanej wyłącznie za sukces, więcej pokory mieliby Państwo w sobie.

Błąd semantyczny. Chcę podkreślić, gdzie leży błąd semantyczny – to ja
            powierzyłem Państwu swoje pieniądze, dałem narzędzia do pracy, przyprowadziłem
            klienta, stworzyłem warunki do zarabiania pieniędzy, dałem nieograniczone
            możliwości, jeśli chodzi o podejście do zarządzania operacyjnego, i mogę czuć
            się oszukany przez Państwa. Strategia była jasna – bo wiele firm tego typu
            zarabia i utrzymuje się właśnie z takich samych projektów, które miała Call
            Media. I wielu ludzi jest zadowolonych.

Robert Harenza. Wielu z Państwa wypowiada obrzydliwe rzeczy pod adresem
            człowieka, który nigdy nie był Prezesem ani członkiem Zarządu tej spółki. Tak
            jak Państwo, pracował na jej rzecz, i tak jak Państwo na zwykłej, prostej umowie
            cywilno-prawnej. Tylko w przeciwieństwie do Państwa jego wynagrodzenie wynosiło
            1 pln. Macie Państwo mylne i błędne wyobrażenia, budujecie sobie fikcję; ale nie
            wymagam od Państwa rozumienia trudnych spraw. Jedno tylko chcę powiedzieć: za
            spółkę odpowiada Zarząd, reprezentuje jej interesy w firmie i poza nią. Robert
            Harenza ma pełne prawo i obowiązek oskarżyć Państwa o pomówienia, co zresztą
            uczynił na pewno.

Oskarżenia, pomówienia. Groźby karalne, nocne telefony. Wyrażane przez Państwa
            opinie na mój temat na forum, oskarżających moją jednoosobową działalność jako
            „złodziejską bandę” są nie na miejscu; są zwyczajnie bezpodstawne i łamią prawo
            (art. 212 KK). Państwo organizujecie się, chcecie uczestniczyć w procesach
            sądowych, natomiast ja również mam prawo do uznania Państwa poczynań za łamanie
            prawa. Oznajmiam wobec tego, iż sprawę zgłosiłem na policji w celu ustalenia
            Państwa tożsamości (szczególnie osób najbardziej aktywnych na forum), zgłosiłem
            również sprawę w redakcji Gazety Wyborczej. Myślę tutaj o szczególnym rodzaju
            gróźb skierowanych pod moim adresem i adresem spółki: Pan „free_putin”, Pan
            „pracownik”, Pan, który używa serwerów Proxy do dyskredytowania mojej osoby,
            spółki i innych członków Zarządu.

Bankructwo. Call Media nie upadnie. Call Media to mój upór, determinacja,
            doświadczenie, wola walki, chęci i wiele innych cech, które wykorzystam w tym i
            każdym innym biznesie. Nie zamierzam siedzieć z założonymi rękoma. Nie możecie
            mi Państwo niczego zarzucić ani osobiście, ani przed sądem. Mogę otwierać tyle
            firm, ile będzie do dla mnie potrzebne. Mogę działać na terenie całego kraju i
            poza nim. Nie jestem przestępcą, ani złodziejem; i Państwa oskarżenia nie mają
            podstaw prawnych i uzasadnienia. Nikt z członków Zarządu nie pobierał przez
            wiele miesięcy żadnego wynagrodzenia, i wprost przeciwnie – dofinansowywał
            spółkę wszelkimi możliwymi sposobami.

I na Państwa miejscu nie cieszyłbym się z rzeczywistego ogłoszenia upadłości
            firmy. Na upadłości zarabia tylko syndyk. Po takim wniosku nikt z Państwa nie
            zobaczy swoich pieniędzy. Nikt z nas tego nie chce.

Szanowni Państwo, powtórzę jeszcze raz – akceptujemy Państwa wypłaty. Nie możemy
            jednak podać konkretnej daty wypłaty Państwa wynagrodzeń, ale możemy zapewnić,
            że każda z osób ma do niej prawo. Wypłacimy pieniądze najszybciej, jak to będzie
            możliwe.

Zrozumienie. Nie oczekuję zrozumienia. Ludzka natura jest przewrotna. Cieszymy
            się czyjejś krzywdy, bo tylko tak możemy pokazać, że jesteśmy od kogoś lepsi.
            Informacja dla Państwa jest dla mnie ostateczna. Zabieram głos oficjalnie i nie
            będę więcej wypowiadał się na temat Call Media na tym forum i na żadnym już
            innym. Nie będę polemizował. A jeśli będziemy musieli spotykać się z Państwem w
            sądzie – będziemy na to gotowi.

Z poważaniem
            Jacek Kamiński

• verband Re: Jacek Kamiński, Wiceprezes 20.11.08, 14:43
              Wklejam odpowiedz na komentarz do artykulu gazety.pl o Call Media, w ktorym znalazly sie pewne przeklamania.

Co do artykulu, to prostowalem informacje o "100 telemarketerach". Nie mowilem nic takiego, wiec prawdopodobnie zostalem zle zrozumiany. Co do ilosci osob z ktorymi mam kontakt - wtedy byly to dwie osoby, dzis jest sporo wiecej. Nie siedzimy z zalozonymi rekami i wszystko jedno czy firma jest wyplacalna czy nie jest. Nalezalo nam sie wynagrodzenie i nikt z firmy nie poinformowal nas o powodach opoznienia z wlasnej inicjatywy, a przeciez namiary na kazdego z nas macie w firmie, badz mieliscie... Zastanawiajace jest, ze nasze dane i nalezna kwote zapisywaliscie Panstwo na kartkach, tak jakby dokumenty zapladly sie pod zimie. Mysle ze nie byloby takiego problemu, gdyby firma rzetelnie poinformowala pracownikow (w tym rowniez bylych, ktorzy nie dostali wyplat) o powodach takiego stanu.
              I na koniec pragne zaznaczyc ze nie mam zlych intencji, ani ambicji pograzania nikogo. Chce tylko w swoim imieniu upomniec sie o swoje uzywajac dostepnych srodkow. Zainteresowanie prasy miesci sie w tych ramach.
              Tu dodam, ze nie uzylem ani razu obrazliwego sformuowania w stostunku do firmy, jak to czynia niektorzy na tym forum. Jestem za rzetelnym i mozliwie uprzemym rozwiazaniem sprawy.
              • Gość: panie jacku Re: Jacek Kamiński, Wiceprezes IP: *.lanet.net.pl 20.11.08, 19:53
                w wielu aspektach ma pan racje absolutna, ale chyba odrobina samokrytyki tez by
                sie przydala?
                w wielu momentach caly zarzad cm zachowywal sie po prostu nieobliczlnie, kiedy
                przychodzilismy pytac o zalegle pieniadze panstwo byliscie po prostu pijani.
                zaprzeczy pan? widzielismy przeciez co sie dzialo,nieslusznie zwala pan wine na
                wszystkich w okol, w sobie jej nie widzac. byc prezesem, panie jacku, to nie
                tylko nosic garnitur, ale pokazac soba prawidlowe podejscie do pracy i firmy,
                panstwo zachowywaliscie sie ogromnie nieprofesjonalnie. przykro nam ze tak sie
                stalo, cm to byl dobry pomysl, ale nie w waszym wykonaniu niestety.
                • Gość: pani Paulino Re: Jacek Kamiński, Wiceprezes IP: 213.53.84.* 21.11.08, 01:23
                  Ciekawe kto na ich miejscu byłby trzeźwy po wtopieniu kilkudziesięciu tysięcy... :))
                • Gość: Marcin Re: Jacek Kamiński, Wiceprezes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 09:47
                  hehe, prezes kamiński ma rację co do kadry zarządzającej. pracowałem w call
                  media od lipca do połowy września, kase dostałem o dziwo, więc mnie ta sprawa
                  nie dotyczy. chciałem tylko zauważyć, co prezes kamiński napisał, że zarząd nie
                  pracuje, tylko reprezentuje firmę. ludzie w call media, szczególnie ten ksiądz w
                  okularach, który podawał się za kierownika operacyjnego nie wiedział co się
                  dzieje, hehe konsultanci w call media pili wódę w kuchni, wychodzili, kiedy
                  chcieli, robili, co chcieli, a on przestraszony patrzył na kompa, coś liczył
                  biedaczyna, coś wpisywał i nie wiedział, co zrobić. kamińskiemu i spółce odbiło
                  się to czkawką, bo prawde napisał, że inne firmy zarabiają na takich usługach.
                  inaczej by nikt tego nie robił. zatrudnił dobie partoli, to ma za swoje. Ja
                  teraz pracuje w Avista Media i tu prezesostwo siedzi na Ruskiej, jakieś 10 km od
                  call center. i co? i nie jest potrzebne. bo sa ludzie, którzy wiedzą co robić.
                  prezesie kamiński, jesteś mi obojętny, ale ludzi sobie dobrałeś do pracy z
                  kosmosu albo z innej parafii (ksiądz operacyjny) i teraz spotyka cie to na co
                  zaslużyles - wypij za błędy, nie żałuj sobie!
                  • Gość: ewelina pe. Re: Jacek Kamiński, Wiceprezes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 12:08
                    księdza operacyjnego pamiętam, na własne potrzeby nazywałam go "zszyta d(u)pa",
                    bo ni to facet, ni to baba. fuj!!! dwa palce do gardła i bleeeee!!!!!
            • Gość: Grzegorz Jankowski Re: Jacek Kamiński, Wiceprezes IP: *.chello.pl 20.11.08, 21:24
              Człowieku oświeciło Cię? Jesteś żałosny! Za te kłamstwo wobec mnie odpowiesz...
              • free_putin1 Re: Jacek Kamiński, Wiceprezes 21.11.08, 09:12
                Panie prezesie!
                Przeczytałem pańską wypowiedź i przyznaję panu rację.Za wszelkie pomówienia
                gotów jestem publicznie przeprosić.Wierzę,że należne nam pieniądze zostaną
                wypłacone.gdzie i kiedy można podpisać rachunek za październik?
                • Gość: paulina Re: Jacek Kamiński, Wiceprezes IP: *.lanet.net.pl 21.11.08, 21:49
                  Ja sobie nie wyobrażam jak Pan może spać spokojnie mając tyle niewypłaconych
                  pieniędzy tylu ludziom? Pan jeszcze ma czelność zgłaszać sprawę do sądu
                  przeciwko nam? O ile mi wiadomo to my jesteśmy bez pieniędzy (ja nie dostałam za
                  sierpień a teraz kończy się już listopad). Może czas się obudzić z tego pięknego
                  snu i z depresji po nieudanej spółce i zdobyć tyle pieniędzy aby wypłacić
                  zaległości? My możemy czekać na te pieniądze, ale pytanie ile jeszcze? Może
                  miałby Pan na tyle odwagi aby spotkać się z nami i wynegocjować warunki
                  wypłacenia pensji? Bardzo bym prosiła
                  • Gość: pracownik Re: Jacek Kamiński, Wiceprezes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 23:01
                    Panie dziwny "prezesie" będąc w spółce odpowiedzialny za finanse jak możne nie
                    wiedzieć że 2+2=4 czyli jeżeli ma się wydatki w firmie około 100 000 , a
                    jeżdżący dwaj kurierzy którzy nie dostają kasy zarabiają na firmę około 30 000
                    to gdzie tu jest logika
            • free_putin1 Re: Jacek Kamiński, Wiceprezes 21.11.08, 23:31
              panie Prezesie!
              Chcąc oszczędzić kłopotów nam i Panu,proponuję w pokojowej atmosferze
              wynegocjować z byłymi pracownikami warunki wypłaty zaległego
              wynagrodzenia.wszyscy jesteśmy gotowi do negocjacji.
              • Gość: pracownik Re: Jacek Kamiński, Wiceprezes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.08, 07:58
                nie bądź śmieszny z pustego to salomon nie naleje
                panie śmieszny prezesie Harenza prosimy też o głos tak pięknie się pan wypowiada
                • Gość: ola Re: Jacek Kamiński, Wiceprezes IP: *.chello.pl 23.11.08, 23:35
                  nie ma prawa pan czegokolwiek od nas oczekiwać, grozić nam bądź pisać kłamliwe
                  usprawiedliwienia.Jeśli firma ma kłopoty, to powinna to uczciwie oznajmić
                  pracownikom i dać im wybór między zostaniem i odejściem. Pan natomiast
                  paradoksalnie poszukiwał nowych pracowników. Oferta zatrudniania nadal jest na
                  waszej stronie, znalazłam również świeżą ofertę na stronie "szybkapraca".
                  Wniosek: Wykorzystał pan ludzi.
                  Obiecuje pan,że wypłatę dostaniemy?? Ostatnim razem jak byłam w callmedia pan
                  zaczął mnie przepraszać i mówić że nastąpiła pomyłka i do godz 16 miałam dostać
                  potwierdzenie przelewu.Minął miesiąc. Pozdrawiam wredne baby,Tomka, i małego
                  gościa z wielkimi słuchawkami oraz resztę waszej ekipy. skoro nie macie z tym
                  nic wspólnego to dlaczego was tam zawsze widziałam.Jeśli się mylę to
                  przepraszam. A na myśl o prezesie z żelem we włosach przychodzi mi wiele słów do
                  głowy ale zachowam je dla siebie. Daliście mi sposobność do rozwoju :) długo
                  musiałam niszczyć pogardę jaką do was czułam, ale jestem już wolna. zachowajcie
                  sobie 300zł, bo może nic cenniejszego w życiu nie osiągniecie. Obym się myliła.
                  • Gość: pracownik Re: Jacek Kamiński, Wiceprezes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 09:10
                    i na to właśnie liczą pseudo prezesi że większość machnie ręką a czas zaleczy rany
                    • Gość: ola Re: Jacek Kamiński, Wiceprezes IP: *.chello.pl 24.11.08, 12:07
                      gdybym machnęła na na to ręką to nie wypowiadałabym się na forum. 300 zł to nie
                      wiele, ale wiem ze inni stracili więcej. Dlatego jeśli składacie wniosek do sądu
                      to na pewno się do was dołączę. Również jeśli będzie możliwość zablokowania
                      podobnych działalności prezesa, w których wykorzystywani są ludzie, także złożę
                      mój podpis. Moja wcześniejsza wiadomość byłą skierowana do prezesa i jego ekipy
                      z prośbą o odrobinę POKORY. Tylko oni są winni dzisiejszej sytuacji, a wszystkie
                      kłamstwa i groźby skierowane w naszą stronę są nie na miejscu. Każdy sąd przyzna
                      nam rację.
                      ps. ogłoszenie z 3 listopada
                      praca.money.pl/oferta/call;media,opis,1703332.html
                      nam nie zapłacił a poszukuje innych pracowników.
                      • free_putin1 Re: Jacek Kamiński, Wiceprezes 24.11.08, 16:20
                        prezes musi mieć niezły tupet żeby takie jaja sobie robić z ludzi.
      • free_putin1 Re: lepiej sie pospieszyc 24.11.08, 14:43
        panie prezesie!kasę obiecywał pan wypłacić a nic pan w tej sprawie nie
        robi.nasza cierpliwość dobiegła końca.proponowałem negocjacje,ale skoro ma pan
        gdzieś układy to DO ZOBACZENIA W SĄDZIE!!!!!
        • Gość: paulina Re: lepiej sie pospieszyc IP: *.lanet.net.pl 24.11.08, 17:33
          Też uważam, że sąd jest jedynym rozwiązaniem, bo "Pan prezes" zamieścił swoje
          sprostowanie jaki to on biedny i jak mu trudno. Żal i nic więcej. Czytając to
          wszystko mam wrażenie jakby robił z siebie wielka ofiarę. Jacy to my jesteśmy
          okrutni, jego firma upadła a my mamy czelność żądać pieniędzy:/ otóż ja sie nie
          dam zastraszyć i kieruje sprawę do sądu bo nikt z zarządu nie ma nawet zamiaru
          jakoś rozwiązać ta sprawę i oddać nam pieniądze:/ Dołączam się do Oli i tez
          uważam że Ci ludzie nie powinni więcej prowadzić interesów i nikt więcej nie
          powinien być przez nich oszukany.
          • free_putin1 Re: lepiej sie pospieszyc 24.11.08, 17:46
            Święte słowa.trzeba też ostrzec ludzi przed tą firmą.co oni sobie
            myślą?niewolnictwo jest nielegalne!!!musimy się postawić bo ja mam już po
            dziurki w nosie tego daremnego czekania.
          • verband Re: lepiej sie pospieszyc 24.11.08, 18:11
            Widze ze sporo z nas zdecydowalo sie na sad. I slusznie, bo inaczej nie ma szans na wypate pieniedzy
            • free_putin1 Re: lepiej sie pospieszyc 24.11.08, 18:30
              nie dało się prośbą ani groźbą to niech teraz przed sądem bekną za swoje
              • free_putin1 Re: lepiej sie pospieszyc 27.11.08, 12:14
                panie prezesie!!!
                uprzejmie informuję,iż pozwoliłem sobie wystąpić do sądu o zasądzenie wypłaty
                zaległego wynagrodzenia za październik.informuję także,że mogę w każdej chwili
                wycofać pozew.moja propozycja dla pana prezesa:płaci prezes 500 złotych polskich
                na moje konto,a ja wycofam pozew i zapomnę o sprawie.pasuje taki układ?
                • verband Re: lepiej sie pospieszyc 27.11.08, 13:16
                  Mysle ze Pan Prezes moglby w ten sposob uniknac wielu problemow. Pomysl w sumie dobry i warto sprobowac, 530 zl i wycofam pozew. Latwo sprawnie i przyjemnie.
                  • 700kinga700 jakby tego było mało... 27.11.08, 15:08
                    Generalnie trzymam się z daleka od wszelkich takowych form wypowiedzi, jednak list a własciwie apel bo tak to w moim mniemaniu wyglada Pana jacka-nie może pozostać bez echa. Z wieloma rzeczami możan sie zgodzić co napisał Pan w swej jakże obszefnej wypowiedzi, natomiast musze skusić się o stwierdzenie że poniosła Pana również troszkę dobrze nam znana fikcja literacka. Jestem, a własciwe byłam jednym z pierwszych pracowników Call Media. Powiem tak miało być fajnie, lepiej, dobrze a wyszło jak zawsze. Nie czuje odpowiedizalności za to że firma nie zarabiała bo ja swoje obowiązki przynajmniej starałam sie wykonywać poprawnie. Oczywiscie nie należałam do osób z najwyższej półki robiących mega zadziwiające wyniki-nie, natomiast starałam się być stałym solidnym pracownikiem. Miałam stworzone warunki a i owszem, pomoc- jasne, problem pojawił sie pod koniec współpracy że pod koniec pracy, brak wynagrodzenia,za ostani miesiąc swojej. W mojej umowie cywilnoprawnej nie znalazłam żadnego pargrafu czy punktu gdzie znalazłabym zdanie: że moje wynagrodzenie zostanie wypłacone mi gdy firma uzyska wpływy. Ja wiem co należało do moich obowiązków. Wydaje mi się że zadanie storzenia nowoczesnego call center zdziebko mówiąc kolokwialnie przerosło możliwości. Nie robiłabym a mówiąc jasnieJ nie robilibyśmy zamieszania gdybyście Państow byli z nami szczerzy, gdyby arogancja. beszczelnośc i wszędzie pojawiające się kłamstwo faktycznie nie miały miejsca, gdyby od początku postawiono sprawę jasno. Ja chciałam faktycznie pracować z ludzmi, z którymi pracowałam już wczesniej, po których wiedziałam czego można się spodziewać jedank meta współpracy z Państwem przerosła moje oczekiwaniA, prosze wybaczyć smiałość ale moja sprawa już jakiś czas temu trafiła do organu sprawiedliwości. Zamierzam walczyć o swoje, chyba już tylko dla zasady walczenia.
                    Nie będę nikogo obrażać, nikomu ubliżać, bo nie tędy droga.
                    Ukłon dla osób z którymi ta firma miała szanse być.....
                    Pozdrawiam obecny Zarząd
                    Była pracownica
                    • Gość: paulina Re: jakby tego było mało... IP: *.lanet.net.pl 27.11.08, 19:00
                      Ja chce moje 800zł, o resztę nie będę sie kłóciła. Ważne żebyście tylko tyle
                      zapłacili.
                      • Gość: gosc Re: jakby tego było mało... IP: 213.53.84.* 27.11.08, 23:32
                        ciekawe jak wam zaplaca skoro maja puste konto
                        • free_putin1 Re: jakby tego było mało... 01.12.08, 12:48
                          PREZES!!!ODDAJ MOJE STO MILIONÓW!!!<lol>
                          • free_putin1 Re: jakby tego było mało... 02.12.08, 11:24
                            PREZES!!!!GDZIE SĄ NASZE PIENIĄDZE!!!ODDAWAJ KASĘ!!!
                            • free_putin1 Re: jakby tego było mało... 02.12.08, 14:11
                              dostał ktoś pieniądze już od CallMedia?
                              • Gość: pracownik Re: jakby tego było mało... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.08, 08:50
                                zobaczysz kasę jak świnia niebo
                                • free_putin1 Re: jakby tego było mało... 03.12.08, 17:44
                                  nie płacą bo ich żydzi zahipnotyzowali!!!
                      • Gość: Paweł Re: jakby tego było mało... IP: *.wroclaw.mm.pl 10.12.08, 18:17
                        Też pracowałem w Callmedia i należą mi się pieniądze. Jak mogę się skontaktować
                        z innymi byłymi pracownikami? general5@tlen.pl
                        proszę o jakieś informacje
                        • free_putin1 Re: jakby tego było mało... 15.12.08, 13:02
                          tych pieniędzy już nie zobaczysz.nie łudź się
                          • free_putin1 do Jacka Kamińskiego 24.12.08, 11:03
                            panie prezesie!!!niech te święta będą dla pana pełne bólu,zgryzot i
                            zmartwień!!!żebyś pan się karpiem udławił!!!żebyś pan raka dostał!!!żebyś pan
                            stracił majątek!!!żeby się panu żona puściła!!!
                            życzy serdecznie
                            oszukany
                            pracownik!!!
                            • Gość: jak Re: do Jacka Kamińskiego IP: *.3s.pl 24.12.08, 16:22
                              dołączę się do życzeń.

wszystkim złodziejom:

-nieprzespanych nocy,
                              -wiecznej ucieczki i wstydu,
                              -wlasnej fizjonomi, ktora nie daje zyć,
                              -braku szacunku bliskich,znajomych i dzieci.

i znalezienia sobie kogos, kto bedzie wysyłał paczki za kraty...
                              • free_putin1 dla Jacka Kamińskiego 31.12.08, 12:39
                                prezes!!!żeby Ci w nowym roku bachory zdechły na raka!!!żeby Ci komornik
                                wszystko zabrał!!!żeby Ci się żona puściła!!!żeby Cię pokręciło i połamało!!!
                                • free_putin1 Re: dla Jacka Kamińskiego 02.01.09, 16:04
                                  panie prtezesie!gdzie jest kasa?zamierzasz pan płacić w ogóle?jestem skłonny w
                                  cztery oczy negocjować.proszę wybrać czas i miejsce spotkania.
                                  • Gość: pracownik [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.09, 17:08
                                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                    • free_putin1 [...] 02.01.09, 17:52
                                      • Gość: hmmm Re: dla Jacka Kamińskiego IP: *.webd.pl 02.01.09, 23:04
                                        to nie był wałek. chłopakom się nie udał biznes, nie chcieli (a raczej nie
                                        umieli) się przyznać do porażki więc uciekli się do drastycznego potraktowania
                                        pracowników. wszystkich bez wyjątku... mi też CM wisi sporą sumkę...
                                      • Gość: pracownik Re: dla Jacka Kamińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.09, 00:48
                                        stary masz wszystkich na Balzaka3
                                        • free_putin1 [...] 03.01.09, 18:11
                                          • Gość: pracownik Re: dla Jacka Kamińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.09, 19:13
                                            adres już masz
                                            • free_putin1 Re: dla Jacka Kamińskiego 03.01.09, 20:17
                                              trzeba zebrać się w kupę.pojedynczo nic nie zdziałamy
                                              • Gość: gosc whois -> google -> callmedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 00:58
                                                whois -> google -> callmedia
                                                • Gość: :) Re: whois -> google -> callmedia IP: *.chello.pl 07.01.09, 20:43
                                                  pis i ory
                                                  • free_putin1 [...] 08.01.09, 09:07
                                                    • Gość: gosc Re: whois -> google -> callmedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 21:21
                                                      whois umożliwia sprawdzenie do koga należy domena można w ten spsób wyciągnąć
                                                      ciekawe informacjie o callmedia i Panie prezesie ......
                                              • Gość: świr Re: dla Jacka Kamińskiego IP: *.chello.pl 08.01.09, 14:17
                                                Jacuś obił Ci ktoś już maskę? Jak nie - to obije! :/
                                                • free_putin1 Re: dla Jacka Kamińskiego 12.01.09, 00:07
                                                  tu się zgodzę!!!trzeba Jacusiowi morde sklepać!!!
                                                  • Gość: polinka Re: dla Jacka Kamińskiego IP: *.lanet.net.pl 15.02.09, 12:05
                                                    dowiedziałam się, że Ci frajerzy dalej oszukują ludzi. Zatrudniają ich a po
                                                    2tygodniach zwalniają, nie płacą i grożą że będą musieli jeszcze zapłacić kilka
                                                    tys za szkolenie...
                                                  • polinka333 Re: dla Jacka Kamińskiego 15.02.09, 12:07
                                                    dowiedziałam się, że "prezes" zatrudnia nowych pracowników w swojej nowej
                                                    firmie. Po 2tygodniach ich zwalnia, nie płaci a co lepsze grozi im każąc im
                                                    zwrócić koszty szkolenia....
                                                    • Gość: karolina Re: dla Jacka Kamińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 13:06
                                                      ja z kolei slyszalam ze pan kaminski wyprowadzil sie do warszawy... iwesz moze
                                                      pod jaka nowa nazwa dzialaja? chetnie zloze odpowiednie donosy tu i owdzie
                                                    • Gość: Gosc [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 08:24
                                                    • Gość: karolina [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 14:30
                                                  • polinka333 Re: dla Jacka Kamińskiego 15.02.09, 12:09
                                                    dowiedziałam się że "prezes" zatrudnia nowych pracowników w nowej firmie. Po
                                                    2tygodniach zwalnia ich, nie płaci wynagrodzenia i grozi każąc zwracać pieniądze
                                                    za szkolenie
                                                    • Gość: pracownik Re: dla Jacka Kamińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.09, 09:36
                                                      Wrocław Balzaka 3
                                                    • Gość: bzzzzz Re: dla Jacka Kamińskiego IP: *.pl 18.02.09, 16:03
                                                      ciekawe co z pitami, wie ktos?
                                                    • Gość: pracownik Re: dla Jacka Kamińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.09, 08:55
                                                      idź i dowiedź się osobiście Wrocław Balzaka 3
                                                    • Gość: polinka333 Re: dla Jacka Kamińskiego IP: *.lanet.net.pl 20.02.09, 17:11
                                                      czy ktoś z Was złożył sprawę do sądu? Jeśli tak to chciałabym się dowiedzieć czy
                                                      są jakieś efekty
                                                    • Gość: :) Re: dla Jacka Kamińskiego IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 14:33
                                                      ja dostałam :)
                                                    • Gość: uwaga POWTÓRKA! [...] IP: 83.2.83.* 14.03.09, 17:11
                                                    • Gość: UWAGA POWTÓRKA II [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 19:44
                                                    • Gość: marcinkowski Re: call media -> TELL MEDIA - Uwaga!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.09, 15:43
                                                      tellmedia to interes jacka bez calej reszty nieudolnych pokrak z zarzadu
                                                      callmedia. placi regularnie i wszystko jest u niego w porzadku popytajcie lepiej
                                                      na forach jak sobie radzi pan harenza i jak dalej robi ludzi w ciula
                                                    • Gość: oszukany [...] IP: *.centertel.pl 13.12.09, 18:01
                                                    • Gość: gość Re: call media -> TELL MEDIA - Uwaga!! IP: *.wroclaw.mm.pl 15.12.09, 13:50
                                                      No wygląda na to, że to kolejny "titanic". Nie polecam chyba, że ktoś ma ochotę
                                                      ciągać się po sądach za zaległą kase. Dla osób o mocnych nerwach.
                                                    • Gość: gość Re: call media -> TELL MEDIA - Uwaga!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 22:33
                                                      a czy ktoś wie czy callmedia ogłosiła oficjalnie upadłość??? może to by jakoś
                                                      pomogło odzyskać kasę
                                                    • Gość: marcinkowski, [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.09, 15:31
                                                    • Gość: Gość Re: call media -> TELL MEDIA - Uwaga!! IP: *.wroclaw.mm.pl 27.12.09, 23:49
                                                      Odbudować zaufanie?To ciekawe dlaczego telefonów od pracowników nie odbiera gdy
                                                      kasy na koncie nie ma...Ciekawy sposób budowania, naprawdę.
                                                    • Gość: gosc Re: call media -> TELL MEDIA - Uwaga!! IP: *.wroclaw.mm.pl 13.01.10, 12:23
                                                      Oszust i tyle. Ja nie dostałam pieniędzy. Telefonów nie odbiera, ciężko go
                                                      zastać na miejscu. Po prostu się ukrywa. Czy ktokolwiek z Was zgłaszał sprawę do
                                                      sądu?Proszę o podanie maila w celu kontaktu, bo wydaje się, że jest nas coraz
                                                      więcej.
                                                    • Gość: marcinkowski Re: call media -> TELL MEDIA - Uwaga!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 22:56
                                                      skoro kamiński sobie radzi, rozwija firmę, zarabia i wypłaca ludziom w tell
                                                      media, to dlaczego nikt nie pomyślał, że upadek call media miał czynnik
                                                      pozaekoniczny? sorry, nie widzę sensu w wypowiedziach pracowników z telll media
                                                      i call media, jakoby miałaby być to jedna firma. Zresztą Telll Media to brand, a
                                                      nie firma...

poza tym w call media kamiński nie był sam. nikt nie wspomina już o zarządzie
                                                      trzyosobowym: boczniewicz - prezes, kamiński - wiceprezes, urszula jarzębowska -
                                                      członek zarządu. nikt nie bierze pod uwagę, że zarząd odpowiada solidarnie za
                                                      zobowiązania spółki. że prawdę mówiąc kamiński był tylko jednym trybów call
                                                      media...

a ponadto zarząd call media miał radę nadzorczą: Sebastian Kwiecień -
                                                      przewodniczący rady nadzorczej (prezes Venture Incubator!!!), Maciej Jarzębowski
                                                      - członek rady (prezes Livechat Softaware!!!, Mariusz Ciepły - członek rady
                                                      (wiceprezes Livechat Sofware).

Rada Nadzorcza, jak mi wiadomo, stanowi nadzór nad zarządem spółki, kontroluje
                                                      jego pracę, tak wynika z umowy tej spółki.

Więc moment ludzie - o co wam chodzi??? Jakie przekręty Kamińskiego? Jaka
                                                      ukradziona kasa!? Rada Nadzorcza wiedziałaby raczej o wszystkim!!! Poza tym
                                                      ludzie z Rady to osoby doświadczone!!! A Pani Jarzębowska? Dyrektor finansowy w
                                                      Livechat Software?

Kamiński miał 25% udziałów w call media. 50% udziałów miał Venture Incubator
                                                      S.A. - spółka akcyjna!!! Mieć 25% udziałów w spółce - to nie jest wystarczająca
                                                      ilość, żeby mieć kontrolę nad firmą.

Call Media była niedokapitalizowana. Venture kupił udziały, ale nie miał "grosza
                                                      przy dupie", żeby dokapitalizować Call Media. To się zdarza. Przecież większe
                                                      firmy upadały w posobny sposób.

Zresztą ludzie z Venture mieli 50% udziałów, więc mogli odwołać Kamińskiego z
                                                      funkcji w każdej chwili i powołać kogoś innego, ale tak się nie stało, bo nie
                                                      było nikogo na to miejsce. Tak samo z Boczniewicz. Mogli też kupić udziały od
                                                      Kamińskiego lub Boczniewicz i zrobić projekt po swojemu - ale też tego nie
                                                      zrobili. Dla mnie to czytelne, ale niektórych - słabo.

Poza tym pozwoliłem sobie przejrzeć KRS Call Media. I nikt nie wspomina o
                                                      założycielach Call Media z przypadku: Maciej Apostoluk - miał na początku 40%
                                                      udziałów w spółce, Marek Gołębiowski - pierwszy prezes Call Media - 20%,
                                                      Boczniewicz - 20%, Kamiński - 20%.

Poza tym KRS mówi, że decyzje muszą być podejmowane przez 2 członków zarządu
                                                      jednocześnie. Kamiński nie mógł nic zrobić bez Boczniewicz lub Jarzębowiskiej i
                                                      odwrotnie. Ale cóż...

Dlaczego więc Apostoluk i Gołębiowski ( wtedy prezes call media) pozbyli się
                                                      udziałów w call media, skoro mieli ich 60% i mogli kontrolować firmę? Kamiński
                                                      nie był wtedy nawet w zarządzie, a Boczniewicz była tylko wiceprezesem?
                                                      Gołębiowski i Apostoluk mieli 60% udziałów, mogli w każdym momencie powołać swój
                                                      zarząd i robić firmę po swojemu. NIe rozumiem tych decyzji, ale mogę jedynie
                                                      wyciągać wnioski... Chyba że już wtedy było coś na rzeczy, żeby uciekać z
                                                      firmy... Prawda Panie Gołębiowski, że bał się Pan odpowiedzialności?

Gółębiowski i Apostoluk sprzedali swoje udziały, zabezpieczając pożyczki
                                                      udzielone spółce call media deklaracją wekslową, co było pośrednią przyczyną
                                                      upadku spółki. Dług, co słuszne, odzyskać należy. Dlatego przecie Grzegorz
                                                      Badura, poplecznik, Apostoluka wspólnik cichy biegał z wyrokiem sądu od
                                                      komornika do komornika, od firmy do firmy, która dług odkupi w celu spłaty
                                                      zadłużenia.

Do tego kryzys, o którym mało kto pamięta, duża powierzchnia lokalu wziętego w
                                                      euro (błąd Gołębiowskiego, ówczesnego prezesa), osłabienie waluty, wzrost
                                                      kosztów, spadek wartości kontraktu z operatorem, dla którego call media
                                                      sprzedawała, czarny public relations kadry call media, i tak dalej. Kto ma
                                                      rozum, nich wnioski wyciąga.

Zagadką jest dla mnie osoba Grzegorza Badury i Roberta Harenzy - ludzi właściwie
                                                      odpowiedzialnych za cały chaos spowodowany w spółce. Kto uważny, ten widział...
                                                      Pierwszy z nicj przedstawiał się jako dyrektor Call Media, bez zatrudniania i
                                                      etatu, ten drugi - także. Dwóch samozwańczych dyrektorów, dwa obozy, dwie
                                                      frakcje. Jedna paranoja.

Tak samo jeden, jak i drugi podejmowali niekompetentne decyzje, począwszy od
                                                      kupna nierynkowego, jeśli chodzi o cenę systemu call center (Badura), poprzez
                                                      sieć strukturalną, do kupna floty 7 samochodów w momencie dogorywania spółki
                                                      (Harenza). Kupa błędów, dopuszczenie ludzi bez wiedzy, butnych zgrywusów,
                                                      śmiesznych ludzi z kompleksami niższości, maniaków depresyjnych itd. Zresztą,
                                                      kto widział, ten wie.

Swoją drogą podobno Grzegorz Badura doprowadził do upadku kolejnego call center
                                                      na Śląsku, a Robert Harenza powołał spółkę kapitałową, ogłosił się jej prezesem,
                                                      zajął się sprzedażą usług telekomunikacyjnych i ma problemy z utrzymaniem każdej
                                                      płynności prócz alkoholowej.

Trudno mi dywagować, bo czytam z KRSu i komentuję w obronie Kamińskiego, którego
                                                      znam i szanuję, bo zbudował nową firmę od zera i pokazał, że można ten projekt
                                                      postawić od nowa, dać ludziom pracę i odbudować zaufanie.

Pozdrawiam. Pracownik Tell Media - firmy, której nie ma na mapie. Marcinkowski.
                                                    • Gość: gosc Re: call media -> TELL MEDIA - Uwaga!! IP: *.wroclaw.mm.pl 16.01.10, 17:32
                                                      Panie Marcinkowski z łaski swojej prosze sie nie wypowiadac o tell media-TELKAM
                                                      (dzialalności tylko Pana Kaminskiego)skoro nie wie pan jak to wyglada I WOBEC
                                                      ILU LUDZI MA ZOBOWIAZANIA. A wypowiedzi pracownikow-coz gdybym wczesniej czytala
                                                      teraz nie bylabym w takiej sytuacji. Pozdrawiam
                                                    • Gość: marcinkowski Re: call media -> TELL MEDIA - Uwaga!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 20:37
                                                      hahaha... debilka
                                                    • Gość: gosc Re: call media -> TELL MEDIA - Uwaga!! IP: *.wroclaw.mm.pl 20.01.10, 00:06
                                                      ssij
                                                    • Gość: Ja Re: call media -> TELL MEDIA - Uwaga!! IP: *.wroclaw.mm.pl 26.02.10, 11:44
                                                      Szukacie pracy?
                                                      www.gowork.pl/praca_podglad,321865 :)
      • Gość: WWA Re: !!!!!do wszystkich!!!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 01.03.09, 21:10
        Wielki z WWA, ktory spuszczasz sie nad wszystkim i nie brakuje ci spermy... sa
        osoby ktore tylko pisza i sa osoby ktore dzialaja. Jezeli tak szybko analizujesz
        fakty zwiazane z ta sprawa tak jak szybko zalatwia nasze pozwy sadownicto to
        tylko pogratulowac. Czuj sie wyrozniony, jeszcze raz gratuluje...
        • Gość: polinka333 Re: !!!!!do wszystkich!!!!! IP: *.lanet.net.pl 11.03.09, 18:37
          Ale czy coś wiadomo w sprawie złożenia pozwów? coś się dzieje? czy sądownictwo
          działa długo i niesprawnie?
      • free_putin1 [...] 22.03.09, 17:30
        • Gość: polin Re: !!!!!do wszystkich!!!!! IP: *.lanet.net.pl 25.03.09, 14:59
          ja nie dostałam jeszcze za sierpień:/
      • free_putin1 [...] 27.03.09, 13:08
        • free_putin1 Re: dla Jacusia!!! 06.04.09, 10:10
          oddawaj kasę prezes!!!
          • Gość: jedenzoszukanych Re: dla Jacusia!!! IP: 193.37.152.* 23.04.09, 19:23
            cos wiecie o poczynaniach pucułowatego, nie/pijacego prezesika Call Media (a aktualnie Tell Media - jak sam sie chwali...)?
            kreci się po Wrocławiu? macie jakies informacje?
            pozdrowienia dla wszystkich!
            • Gość: karol Re: dla Jacusia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 21:11
              chyba sie musieli rozstac z RH, bo takie ogloszenie wisi na elubinie:
              elubin.pl/praca,lubin,382.html
      • Gość: bbbb Re: dla Jacusia!!! IP: *.pl 13.05.09, 15:20
        nie stacjonuja juz na balzaca? jesczze miesiac temu ponoc tam byli.
        • free_putin1 Re: dla Jacusia!!! 15.05.09, 20:50
          RH tam urzęduje,ale on to płotka.Musimy dopaść grube ryby czyli Kamińskiego i
          Boczniewicz
          • Gość: oszukany Re: dla Jacusia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 14:34
            free_putin1 podaj maila albo GG
            • Gość: eww Re: dla Jacusia!!! IP: *.pl 18.05.09, 14:48
              jacus to jest płotka zmanipulowana przeciez. a boczniewicz zyje z harenza wiec
              to jedno i to samo.
              • Gość: oszukany Re: dla Jacusia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 20:37
                Pnie Jacku już miał Pan się tu nie pojawiać i nie pisać pod pseudonimem :-),
                taki wielki biznesmen i dał się zmanipulować niech tera spojrzy Pan ludziom w
                twarz....
                • Gość: oszukana [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 12:18
              • Gość: autor [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 00:18
                • Gość: natal.ia Re: dla Jacusia!!! IP: 83.2.83.* 20.06.09, 23:06
                  był, jest i będzie.
                  najwazniejsze, ze jego rodzina i panienka sa z niego dumni.
                  zapewne.
                  • free_putin1 Re: dla Jacusia!!! 09.07.09, 13:40
                    Jacuś!!!wpadniesz Ty w moje łapy!!!z pozdrowieniami Aleksiej Iwanowicz Guba!!!
                    • free_putin1 Re: dla Jacusia!!! 10.09.09, 14:41
                      Jacuś nie leć w ciula,parę groszy cie frajerze nie zbawi.Jak nie chcesz być
                      ciągany po sądach to zapłać.Wycofam pozew za 600 złotych!!!Mam dobre serce więc
                      dam ci tydzień do namysłu a potem,jak nie bulniesz to sprawa w sądzie i sąd cię
                      zmusi do zapłaty i w pierdlu zgnijesz!!!
                      • Gość: .......... Re: dla Jacusia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 13:43
                        Free_putin1 nie strasz tylko zacznij działać. Bo jak dotąd tylko bijesz piane i nie złożyłeś żadnej sprawy w sądzie.....

Jestem prawnikiem i w takiej sprawie warto byłoby odnaleźć inne firmy lub osoby prywatne którym call media zalega pieniądze i złożyć pozew zbiorowy... Pisanie na forum i straszenie nic nie da....

Można również spróbować odsprzedać zaległe wierzytelności firmie windykacyjnej... np. www.verbum-windykacja.pl/

Pisaniem postów tylko się ośmieszasz a zarząd call media śpi spokojnie i bawi się za Twoje pieniądze...

• Gość: J Re: dla Jacusia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 19:30
                          Nowy biznes Pana Jacka....

pozytywnakuchnia.pl/sklep/Regulamin_Pozytywny_Sklep.pdf
                          • Gość: A Re: dla Jacusia!!! IP: *.chello.pl 18.11.09, 11:56
                            ile osób właściwie nie dostało z tell media pieniędzy? Złożył już ktoś wniosek
                            do sądu ?? jakby ktoś go szukał to firma ma siedzibę teraz na Tarnogajskiej 18 w
                            • Gość: pracownik [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.09, 16:56
                              • Gość: pracownik sezonowy Re: dla Jacusia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 23:02
                                potwierdzam - wypłacalność 100%.
                                • Gość: Zenon Re: dla Jacusia!!! IP: *.chello.pl 14.01.10, 02:31
                                  Co za kłamstwa i brednie... Większego frajera nie ma!
      • Gość: Do J. [...] IP: *.chello.pl 10.06.09, 21:02
        • Gość: oysho Re: dla Jacusia!!! IP: *.meissner.it 10.06.09, 23:04
          okrasc ludzi i zyc z tym do konca swych dni - bezcenne.

z "rodzinnych zbiorów"
          - wycieczka za ukradzione - COUPLE WEARING SCARFS
          www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-couple-wearing-scarfs-image8703926
      • Gość: anomim Re: dla Jacusia!!! IP: *.chello.pl 12.03.10, 13:43
        Tell Media to kontynuajcja Call media. Firma istnieje też pod nazwą TM Center.Prawda jest taka że tą firmą rządzi tak naprawdę Pani T. która jak i sam Pan Kamiński nie ma pojęcia o zarządzaniu firmą i szamocą się jak ryby bez wody. Wszystko ( umowy, godziny pracy rozliczenia itp) robią tak aby na ich wyszło a pracownika maja za nic. NIe płacą w terminie lecz płacą to się zgadza, ale za to tak wyliczają prowizję za sprzedaż ża zawsze ucinają ci kilkaset złotych a do danych aby to zweryfikować nie masz dostępu. Pierwszą pensję płacą dopiero po drugim miesiącu pracy a więc mają darmowa siłę roboczą. Jak zrezygnujesz to już zapomnij o odzyskaniu kasy no chyba że masz czas na polowanie na Pana K.Jeżeli nie przyjdziesz do pracy to ucinają ci poprzednią dniówkę mimo że wtedy pracowałeś czyli padasz na dwa dni. Decyzję co do tego co robią ludzie zmieniają się z prędkością wiatru. Generalnie zarządzajem metodą kija!!!. Sami więc wyciągnijcie wnioski. Ja czekam do końca miesiąca aby ostatnią pensję odebrać i spadam. Nic więc dziwnego że ciagle potrzebują ludzi bo jak kogoś skuszą , omamią to i tak szybko ucieknie jak tylko zobaczy co jest grane. A Pan Marcinkowski... cóz a raczej może sam Pan K lub Pan D ??? nich przestanie wypisywac już te bzdety bo to jest żałosne. Dobra firma potrafi bronić swojego imienia sama i nie potrzebuje "adwokatów" na forach.Pozdrawiam
        • Gość: twój stary Re: dla Jacusia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 19:13
          bla bla bla

tak to już jest, że na forum każdy idiota wie najlepiej, jak zarządzać firmą...

zasady płac reguluje umowa, którą każdy ma obowiązek przeczytać przed
          przystąpieniem do wykonywania dzieła, czyli pozyskiwaniem klientów. kto nie chce
          tego robić, niech wykłada mineralną w markecie.

jak to zwykle w życiu bywa, na forum wypowiadają się frustraci, którym nie idzie
          tego rodzaju praca, więc: albo nie mają co robić albo piszą na forum brednie o
          pracodawcach: przeszłych, teraźniejszych i przyszłych.

duża w tym doza psychozy maniakalno-depresyjnej. a że kraj nasz obfituje w
          psychotyków, cóż - jest forum, piekła nie ma. "mam swój nick, jestem anonimowy,
          nie grożą mi absolutnie żadne konsekwencje; będę pisał, co mi się przyśni w tej
          zakutej pale" - taka myśl przewodnia tegoż forumowicza, mniemam.

co było z call media już się nie wróci. nie ma znaczenia, co było, bo
          prawdopodobnie mało ludzi już pamięta o tej spółce. poza tym nie była ona
          chlubą, acz modelowym przykładem dymania się wspólników. że były ofiary...
          trudno, były.

uważam, że argumenty w stylu "nie płaci" są wyssane z palca, ponieważ firma
          zatrudnia naprawdę wartościowych ludzi (wysokiej klasy telemarketerów), którym
          płaci za ich ciężką pracę i nie zamierza przestać. i myślę, że ta ciężka praca
          jest wynagradzana - przynajmniej jeśli chodzi o stawkę - 12 zł brutto i wysoką
          premię za sprzedaż, oraz inne programy motywacyjne, które firma wdraża. zresztą,
          kto pracował w innym CC zna realia rynku i wie, że 12 zł brutto nie jest
          najniższą stawką. pierwszą pensję płacą następnego miesiąca po miesiącu
          przepracowanym. kolejny dowód na to, że nie miałeś umowy w rękach.

prawdopodobnie byleś/byłaś bardzo kiepskim telemarketerem. w firmie, nie szło ci
          i/lub zostałeś zwolniony/zwolniona za słabe wyniki etc., a teraz swoje dyrdymały
          przelewasz na forum, szukając poparcia w ludziach podobnych do ciebie: miałkich,
          bez wyrazu, bez ambicji.

"szamoczą jak ryby bez wody", "ucinają kilkaset złotych", "pensję płacą dopiero
          po drugim miesiącu pracy a więc mają darmowa siłę roboczą", "zarządzajem metodą
          kija!!!" - to mało inteligentne slogany, które będą cieszyły wyłącznie ludzi z
          ciężkim urazem płatów przedczołowych lub z inną bardzo poważną chorobą
          psychiczną, podobną do twojej. dla normalnie myślących takie teksty są jedynie
          wzruszające, a i świadczą o niskim ilorazie, tuszę.

to forum zresztą jest stworzone dla tchórzy lub ludzi z kompleksami. jeśli
          indolencja zawodowa rodzi u ciebie frustrację, zawsze można się wypowiedzieć na
          forum, znaleźć popleczników w sprawie, prawda? ty jesteś na wskroś niepokalany;
          wszyscy inni są przy tobie wyzyskiwaczami, oszustami, kapitalistami, którzy nie
          chcą ci płacić za leżenie lub spanie do południa. skąd my to znamy, co?

jesteś niezadowolony z pracy - odchodzisz, do końca miesiąca nie trzeba czekać.
          swoją drogą - nie jesteś sprzedawcą, tylko maruderem, który powłóczy na końcu za
          całą resztą - to nie jest to miejsce dla ciebie. Chyba w ogłoszeniu jest jasno
          napisane: że szukają telemarketerów z doświadczeniem/ludzi z potencjałem. Jeśli
          go nie miałeś, to po co kłamiesz na rozmowach? jeśli myślisz, że w innych call
          center zarobisz więcej ze swoją postawą, to idź tam i się przekonaj. Jak dla
          mnie: niezaangażowanych, nieefektywnych pracowników firma nie powinna zatrudniać
          - to nie kibuc, tylko firma, w której się zarabia, a nie miauczy.
          • Gość: Masakra Re: dla Jacusia!!! IP: *.chello.pl 16.03.10, 12:00
            No cóż sami widzicie że ludzie z tej firmy potrafią tylko obrażać... czy więc naprawde warto pracowac w firmie gdzie tak traktuje się dobrych pracowników... jak sam napisał. Faktem jest że umowa reguluje zasady pracy ale nie reguluje faktu iż szef płaci tak jak on to uzna za zastosowne gdyż nie ma dostepu to rzeczywistych danych -podpisanych umów. Co do Call Media to wrócił dokładnie tyle tylko że na mini skalę.Wysoka klasa marketerów fakt ,przcują tam dobrzy ludzie ale przy takim traktowaniu już nie długo bo jak długo mozna być oszukiwanym i to na forum... fakt ile któ zarobił zostało ogłoszone jawnie przy wszystkich.... skandal!! To że jest to bardzo ciężka praca to prawda i tym bardziej ludzie z firmy wypisujący takie frustracyjne obronno zaczepne niby fakty, powinni się zastanowić jak ludzi zatrzymać a nie ciągle się ogłaszać i szukać... bo nikt któ tylko zabaczy jak jest z płacą odchodzi. Podsumowywując obrażanie, obrażanie i lżenie.. czy to jest sposób na obronę firmy??? wszak gdyby było wszystko w porządku to firma broniła by się sama a nie przez ludzi traktujących wszystkich jak zara. A fora są najlepszym doradcą ... gdybym w nie uwierzył nie szarpałbym się teraz z tell media a może z telkam??
            Pozdrawiam serdecznie i zycze powodzenia w interesach:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka