Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sejmowy protest pracowników ochrony

19.09.08, 11:02
    Nic sie nie zmienia.
    Obserwuj wątek
      • Gość: elvis Ochroniarz po 24 godzinach pracy ma 48 wolnego IP: 83.238.109.* 19.09.08, 11:06
        Ochroniarz po 24 godzinach pracy ma 48 wolnego.
        Lekarz po 24 godzinach pracy (oddałbyś samochód do mechanika, który jest cały
        dzień na nogach? a życie i zdrowie powierzasz takim osobom!) - ma tylko 24
        godziny wolnego!
        • Gość: mutualizm Re: Ochroniarz po 24 godzinach pracy ma 48 wolneg IP: *.telprojekt.pl 19.09.08, 11:40
          a kto zmusza lekarzy do pracy na takich warunkach?
          kto jak kto ale lekarze moga leczyc prywatnie i trzepac taka kase, o jakiej sie ochroniarzom nie snilo
          • Gość: pracuś Wow 69h tygodniowo IP: *.acn.waw.pl 20.09.08, 07:47
            Chciałbym tyle wyrabiać ale daję radę tylko 60 tygodniowo
            • Gość: Miś Czy możesz spać w pracy? IP: *.tx.res.rr.com 20.09.08, 13:23
              Gość portalu: pracuś napisał(a):
              > Chciałbym tyle wyrabiać ale daję radę tylko 60 tygodniowo.

Pewnie nie możesz spać w pracy. Wielu ochroniarzy może spać podczas pracy
              dlatego mogą pracować 300 godzin tygodniowo.
          • 80c51 Re: Ochroniarz po 24 godzinach pracy ma 48 wolneg 20.09.08, 10:30
            A kto zmusza ochroniarzy do pracy w takich warunkach?
            Kto, jak kto, ale lekarze uczyli się przez 18 lat, żeby móc w ogóle zacząć
            zarabiać. Niech ochroniarze wysilą makówki - kto im broni?
            • gocze1 Re: Ochroniarz po 24 godzinach pracy ma 48 wolneg 21.09.08, 11:25
              80c51 napisał:

> A kto zmusza ochroniarzy do pracy w takich warunkach?
              > Kto, jak kto, ale lekarze uczyli się przez 18 lat, żeby móc w
              ogóle zacząć
              > zarabiać. Niech ochroniarze wysilą makówki - kto im broni?

Zawsze można zmienić profesję. Wystarczy ukończyć profesjonalną
              lwowską szkołę złodziei i kasiora jest że chej.
              ...Ferdek Kiepski........
              • mis22 Ochroniarze mają już dość swojej pracy 21.09.08, 13:43
                Jeśli mają już dość swojej pracy to niech się zwolnią i pójdą pracować fizycznie
                na budowy. Do niczego innego zapewne nie mają kwalifikacji. Ale problem pewnie w
                tym, ze im w ogóle się nie chce pracować. Chcieliby tylko dostawać pieniądze i
                siedzieć spokojnie w domu.
          • Gość: Mike Re: Ochroniarz po 24 godzinach pracy ma 48 wolneg IP: *.prenet.pl 21.09.08, 23:04
            Ochroniarz fizyczny zarabia po 5,50zł-6zł w Czewie, robota do d*py
            stanie i stanie, monotonnia, lepsza robota w fabryce przynajmniej
            czas się tak nie dłuży, wiem to z doświadczenia...
        • Gość: emi Re: Ochroniarz po 24 godzinach pracy ma 48 wolneg IP: *.uznam.net.pl 19.09.08, 11:46
          elvis ogarnij się...ochroniarz powinien mieć po nocy 48 wolnego ,ale
          właśnie przez tak niskie płace pracuje po 300,a nawet więcej godz.
        • Gość: JA Re: Ochroniarz po 24 godzinach pracy ma 48 wolneg IP: *.sdl.vectranet.pl 19.09.08, 12:19
          tYLKO ZE LEKARZ W NOCY IDZIE NA WERSALECZKę I śPI LEGALNIE I MA PRETęSJE JAK GO
          KTOS NIEPOKOI A OCHRONIARZ MUSI PATRZEć W MONITORY AJAK ZASNIE I GO ZłAPIą TO
          DZIAłA
          pOZDRAWIAM WSZYSTKICH OCHRONIARZY
          • Gość: gość Przepisy unijne o czasie pracy to fikcja. IP: *.bielanski.med.pl 19.09.08, 14:35
            Z tego co napisałeś wynika,że w szpitalu leżą sami zdrowi ludzie.Ja
            wiem co innego.Jakbyś się zastanowił to nie pisał byś głupstw.Powiem
            Ci że lekarze szczególnie dobrze śpią na anestezjologii,OIOM-ie i R-
            ce kardiologicznej.Bardzo dobrze się śpi również na ortopedii,gdzie
            na ostrym dyżurze w W-wie przyjmuje się 140-160 pacjentów na dobę
            oraz na internach.
            Lepiej nie zabieraj głosu w sprawach o których nie masz pojęcia.
        • Gość: seba Re: Ochroniarz po 24 godzinach pracy ma 48 wolneg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 15:48
          obudz sie wolne 48 to masz na papierku rozpisane z umowy o prace a
          umowa zlecenie juz tam nie figuruje.
          wez sobie grafik i rozpisz moje 372 h /za sierpien słuzba w systemie
          12,24 i 36h [ ze zmianą obiektów] i zobaczysz ile miałem
          wolnego ,srednio mam 350h/mies do ponad 3 lat[wiekszosc godz praca z
          bronią]
          • 80c51 Re: Ochroniarz po 24 godzinach pracy ma 48 wolneg 20.09.08, 10:33
            seba - jak Ci tam tak źle, to co Ty tam jeszcze robisz? Zobacz- lekarzom było
            źle, wynieśli się za granicę. Teraz lepiej jest tym za granicą i tym w kraju.
            Może jest was, ochroniarzy, za dużo? Podaż spora, to i ceny niskie. Pomóż
            kolegom - zmień pracę.
        • Gość: kris Re: Ochroniarz po 24 godzinach pracy ma 48 wolneg IP: 195.187.143.* 20.09.08, 12:52
          Jestem Dyspozytorem grupy konwojowej i chcę Cię poinformować że moi
          pracownicy jeżdżą z bronią po 16 godzin dziennie 7-em dni w tygodniu.
          Narażeni na napad,wypadek drogowy, oraz mandat za zbyt szybką jazdę.
          Jak masz dość leczenia gorąco zapraszam są przyjęcia!!
      • Gość: yak Trzeba było się w szkole uczyć łyse tępaki IP: *.icpnet.pl 19.09.08, 12:16
        Do ochrony idzie taki duży koleś który nic innego nie potrafi robić poza
        waleniem po gębie.
        • Gość: JA Re: Trzeba było się w szkole uczyć łyse tępaki IP: *.sdl.vectranet.pl 19.09.08, 12:22
          A FILMóW SIę NAOGLąDAłES ALBO PO BUDELACH ZA CZęSTO LATASZ ZE TAKICH WIELKICH
          łUSYCH TEPAKóW WIDZIAłEś
          • Gość: yak a kolega się tak nie denerwuje bo błędy robi IP: *.icpnet.pl 19.09.08, 14:17
            a przecież mówię, że w szkole ci panowie mieli pod górkę :D
            • Gość: łysy ochroniarz Re: a ty jesteś typowym polaczkiem... IP: *.chello.pl 20.09.08, 10:15
              ...zaciętym tępakiem.Co to mu się wydaje,że jest lepszy od innych.
        • Gość: wu Re: Trzeba było się w szkole uczyć łyse tępaki IP: 80.53.53.* 19.09.08, 15:01

niemyl pracowników firm ochroniarskich z debilami z bramek na dyskotekach
          • 80c51 Blackwater czeka. 20.09.08, 10:38
            Też się dołączę do protestu- żądam interwencyjnego skupu programów, minimalnej
            stawki za linijkę źródła w C oraz ograniczenia godzin pisania dokumentacji!!!
            A co!
            • Gość: jasio piekne :) moze stronke walnac i zbierac podpisy IP: *.jmdi.pl 21.09.08, 10:59
              a potem złozyc w sejmie projekt obywatelski :D
      • Gość: aux Sejmowy protest pracowników ochrony IP: *.ols.vectranet.pl 19.09.08, 12:27
        skąd wzięli te 5-6 zł netto za godzinę? Znajomy portier ma 3,20zł/godz.
      • Gość: aa Sejmowy protest pracowników ochrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 12:36
        Zaraz zaraz, przecież od co dwóch lat czytam tu w kółko, że płace
        rosną w zawrotnym tempie, a pracodawcy biją się o pracowników. To
        jak to w końcu jest?
        • Gość: jimmyjazz Re: Sejmowy protest pracowników ochrony IP: *.toya.net.pl 19.09.08, 12:49
          No ale jak wykonujesz pracę którą może wykonać średnio rozgarnięty szympans to
          czego się spodziewasz ?
          • Gość: aa Re: Sejmowy protest pracowników ochrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 14:29
            No to niech sobie "pracodawcy" zatrudnią szympansy.
            • Gość: jimmyjazz Re: Sejmowy protest pracowników ochrony IP: *.toya.net.pl 19.09.08, 14:37
              Jakoś na razie nie mają kłopotu w wyszukiwaniu ludzi bez kwalifikacji ...
              Słyszałeś kiedyś takie słowa jak "podaż" , "popyt" ??
              • Gość: miś Przywróćmy PRL i drukujmy więcej pieniędzy? IP: *.tx.res.rr.com 20.09.08, 13:54
                Gość portalu: jimmyjazz napisał(a):
                > Jakoś na razie nie mają kłopotu w wyszukiwaniu ludzi bez
                > kwalifikacji. Słyszałeś kiedyś takie słowa jak "podaż" , "popyt" ??

Nie jestem pewien ile ludzi w Polsce zna ekonomię. Mam tu na myśli ekonomię
                rynkowej gospodarki, a nie ekonomię socjalizmu. Dobrze byłoby gdyby w szkołach
                średnich zaczęto uczyć ekonomii.

Ciągle mnóstwo Polaków sądzi, że dobry rząd powinien drukować więcej pieniędzy i
                płacić wszystkim więcej. Tak jak za Gierka. Tylko wtedy zrobiła się galopująca
                inflacja. Czy rzeczywiście chcemy mieć inflację, puste półki w sklepach i II PRL?
            • kolega_murzynka Re: Sejmowy protest pracowników ochrony 19.09.08, 14:47
              > No to niech sobie "pracodawcy" zatrudnią szympansy.

Przeciez jest mnostwo szympansow,vide: emeryci mundurowki.
          • Gość: tom Re: Sejmowy protest pracowników ochrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 17:28
            próbowałeś kiedyś zapoznac się z ustawą o ochronie osób i mienia z
            1997r? oraz pozostałymi ustawami dotyczącymi ochrony?przeczytasz tam
            jakie kwalifikacje powinien mieć pracownik ochrony. zeby zdobyć
            licencję ochrony ja musiałem te ustawy znac na pamięć wraz ze
            wszystkimi rozporzędzeniami a oprócz tego zdać egzaminy z
            interwencji,samoobrony i ze strzelania więc prosze nie obraaj mnie
            ok?
            oto link gdybyś był zainteresowany tym na jaki temat się wypowiadasz
            free.of.pl/o/ochroniarz/index.htmlpozdrawiam.
            • wiem-wszystko Re: Sejmowy protest pracowników ochrony 20.09.08, 00:01
              a z wklejania linkow nie ma egzaminow? przydaloby sie ;-)
          • Gość: tom Re: Sejmowy protest pracowników ochrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 17:31
            free.of.pl/o/ochroniarz/index.html
            • Gość: jimmyjazz Re: Sejmowy protest pracowników ochrony IP: *.toya.net.pl 19.09.08, 22:32
              Stary, są to nieprawdopodobne kompetencje, nie wiem jakim cudem ogarniacie taki
              program w rocznych szkołach policealnych ....
        • Gość: wu Re: Sejmowy protest pracowników ochrony IP: 80.53.53.* 19.09.08, 15:04
          weźcie pod lupę "impel" i jego spółkę(wspólnika od umów o pracę na zlecenie)
          DGD/wcześniej BDF...
          pracownik podpisujący umowę zlecenie pisze odręcznie/z drukowanego wzorca
          takie coś:
          "Oświadczam, że z przyczyn osobistych proszę o zawarcie umowy cywilnoprawnej i
          jestem świadomy, iż zawieram umowę cywilnoprawną a nie umowę o pracę. Mam
          również świadomość, że w związku z zawarciem umowy cywilnoprawnej nie
          przysługują mi uprawnienia pracownicze wynikające ze stosunku pracy."
          a stawka na godzinę/netto/ pracy to 3,40zł -bynajmniej w jeleniej górze
          • wiem-wszystko Re: Sejmowy protest pracowników ochrony 20.09.08, 00:04
            rozumiem, ze emeryci sobie w ten sposob dorabiaja. ale ludzie w pelni
            sil? ponoc brakuje rak na budowach - tam zarobki ponoc calkiem spoko,
            wiec w czym problem? za ciezka praca? ;-)
            • Gość: seba Re: Sejmowy protest pracowników ochrony IP: *.chello.pl 21.09.08, 18:57
              mądralo na pewno jak cos ci sie stanie na inprezie masowej lub w markiecie to
              pierwszy krzyczysz GDZIE OCHRONA! a chcesz aby sami emeryci i inwalidzi
              pracowali w ochronie
      • Gość: dziadek Sejmowy protest pracowników ochrony IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.08, 13:08
        I czym się r óżnią posłowie od bandyty -kapitalisty.
      • Gość: Michał Niech się po prostu nie zgadzają na takie warunki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 14:20
        Jeśli wiele osób tak postąpi, to firmy ochroniarskie nie będą miały
        pracowników i siłą rzeczy będą musiały podnieść płace.
        • Gość: adi Re: Niech się po prostu nie zgadzają na takie war IP: *.uznam.net.pl 19.09.08, 16:14
          niestety nie!!! prawie połowa pracowników to emeryci mundurowi i
          jak my się buntujemy na niskie stawki i np. idziemy na masowe
          zwolnienia to emeryci biorą wszystkie służby jak leci,to są gnojki
          nauczone poddaństwa wszystkie polecenia traktują jak rozkaz ,muszą
          mieć kogoś nad sobą bo inaczej nie potrafią funkcjonować...
          • Gość: Stefan Re: Niech się po prostu nie zgadzają na takie war IP: *.pools.arcor-ip.net 19.09.08, 21:33
            Ja np. strzelam po dwóch sekundach mimo swoich lat i mam lepszą stawkę - dlatego
            300h/miesiąc to egzotyka. Normalnie to 8 godz. pracy, 8 godz.- czas wolny, 8
            godz. snu. Dokop szefowi ale po godzinach.
        • krystin3 Re: Niech się po prostu nie zgadzają na takie war 20.09.08, 00:37
          > Jeśli wiele osób tak postąpi, to firmy ochroniarskie nie będą
          miały
          > pracowników i siłą rzeczy będą musiały podnieść płace.
          Problem w tym, że pan Niesiołowski zapomniał, że to OBOWIĄZEK
          ROBIENIA PRZETARGÓW NA OCHRONĘ PRZEZ INSTYTUCJE PAŃSTWOWE
          DOPROWADZIŁ DO TAKIEJ PATOLOGII. BO ZAWSZE WYGRA FIRMA NAJTAŃSZA I
          NAJGORSZA. CZYLI TA, KTÓRA ZATRUDNIA EMERYTÓW I STUDENTÓW.
      • Gość: x iks x Sejmowy protest pracowników ochrony IP: 80.53.53.* 19.09.08, 14:32
        weźcie pod lupę "impel" i jego spółkę(wspólnika od umów o pracę na zlecenie)
        DGD/wcześniej BDF...
        pracownik podpisujący umowę zlecenie pisze odręcznie/z drukowanego wzorca
        takie coś:
        "Oświadczam, że z przyczyn osobistych proszę o zawarcie umowy cywilnoprawnej i
        jestem świadomy, iż zawieram umowę cywilnoprawną a nie umowę o pracę. Mam
        również świadomość, że w związku z zawarciem umowy cywilnoprawnej nie
        przysługują mi uprawnienia pracownicze wynikające ze stosunku pracy."
        a stawka na godzinę/netto/ pracy to 3,40zł -bynajmniej w jeleniej górze
      • ichmordy Sejmowy protest pracowników ochrony 19.09.08, 15:09
        Za rządów rajTuska strajkowali Nauczyciele , Policjanci , Pielęgniarki , Straż Graniczna ,Kibice ,Kolarze , Ochroniarze.
        www.youtube.com/watch?v=i63WWXfoeNQ
        Zobaczcie ile wam naobiecywał
        • Gość: loko I tak nie dogoni w głupocie rządów Jarka od mamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 20:39
          A protestują nieudacznicy.
      • Gość: nick Sejmowy protest pracowników ochrony IP: *.icpnet.pl 19.09.08, 16:09
        Problemem są agencyjki ochrony, które biorą dużo za pośrednictwo. Zastanawia
        mnie czemu większcość firm zatrudnia pracowników przez agencję a nie
        bezpośrednio. Chodzi mi oczywiście o tzw portierów a nie prawdziwych ovchroniarzy.
      • Gość: clockworkz A kogo oni ostatnio ochronili? IP: 82.207.140.* 19.09.08, 16:14
        A kogo oni ostatnio ochronili?
        Po co oni w ogóle tam są?
      • Gość: Brr Ochroniarze są zbędną grupą zawodową IP: *.acn.waw.pl 19.09.08, 17:09
        mam na tych gości uczulenie. Banda mięśniaków z małymi móżdżkami,
        którym się wydaje, ze jak wskoczą w mundur z napisem ochrona to są
        ważni i dużo mogą. U mnie sam widok takiego osiołka wzbudza agresję.
        • Gość: kamil Re: Ochroniarze są zbędną grupą zawodową IP: *.eranet.pl 19.09.08, 17:50
          Zastanów się nad swoimi wypowiedziami,kilkaset tysięcy ludzi w tym
          kraju wykonuje taką pracę i ktoś im za to płaci,więc komuś te usługi
          są potrzebne .Większość ludzi o zawodzie pracownika ochrony nie ma
          pojęcia, stykają się z nimi w sklepach, czasami na jakiejś
          imprezie masowej lub mylą wielkoluda w dyskotece z pracownikiem
          ochrony. W dwóch pierwszych przypadkach przypadkach, w większośći są
          to pracownicy bez licencji po krótkim szkoleniu , krótko mówiąc "z
          łapanki" i tacy ludzie z przypadku, kształtują obraz pracownika
          ochrony.Prawdziwi fachowcy w tej branży ,są na codzień nie
          zauważalni. Ochrona osobista ,konwoje , służby ochrony w dużych
          obiektach przemysłowych zachodnich koncernów, to tam pracują
          profesjonaliśći i tam odbywa się prawdziwa selekcja pracowników,bo
          ktoś kto musi opanować dziesiątki procedur postępowania ,znać
          wszystkie aspekty ustawy i cały czas szkolic się teoretycznie i
          praktycznie nie może być "tępym jełopem" czy "bandą mięśniaków z
          małymi móżdżkami"
          • 80c51 Re: Ochroniarze są zbędną grupą zawodową 20.09.08, 11:06
            I wtedy prawdopodobnie zarabia sporo i nie pracuje po 300 godzin miesięcznie.
            A nawet jeśli - nikt nigdzie *nie kazał* mu tam pracować!
      • Gość: zz,,.,. Sejmowy protest pracowników ochrony IP: *.belchatow.msk.pl 19.09.08, 18:07
        żeby zarabiać trzeba pracować , a strażnik czy policjant to masa
        mięśniowa , przeważnie bandyta uzbrojony. Porządny człowiek pracuje
        a nie szwęda się po ulicach.
      • Gość: The_One Sejmowy protest pracowników ochrony IP: 63.87.195.* 19.09.08, 18:10
        Jak zwykle wszystko na odwrot. Jak im sie praca nie podoba, to sie
        moga zwolnic. Nikt nikogo nie zmusza do bycia pracownkiem ochrony...
      • Gość: The_One Sejmowy protest pracowników ochrony IP: 63.87.195.* 19.09.08, 18:11
        Jak zwykle wszystko na odwrot. Jak im sie praca nie podoba, to sie
        moga zwolnic. Nikt nikogo nie zmusza do bycia pracownikiem ochrony...
        • Gość: sss Re: Sejmowy protest pracowników ochrony IP: *.uznam.net.pl 19.09.08, 18:18
          jasne głupku..tak samo niech zrobią
          lekarze,pielęgniarki,kolejarze ,strażacy itp,itp....
          • wiem-wszystko Re: Sejmowy protest pracowników ochrony 20.09.08, 00:14
            roznica jest tylko taka, ze lekarz sie uczy przez wiele lat -
            ochroniarz przechodzi kilkutygodniowe kursy (jesli w ogole) i jest
            gotowy do pracy.
            poza tym ochroniarz nie wydaje mi sie na tyle prestizowa posada, zeby
            sie do niej az tak przywiazywac. z calym szacunkiem dla forumowiczow
            z zawodu - doceniam kazda prace, jesli jest to praca a nie siedzenie
            caly dzien i otwieranie furtki...
        • Gość: nick Re: Sejmowy protest pracowników ochrony IP: *.icpnet.pl 20.09.08, 09:37
          znowu ta głupia opinia głupich ludzi, jasne lekarz może zmienić zawód, inzynier
          może zmienić zawód itp. ale co jeśli lubi tę pracę tylko nie odpowiadają mu
          zarobki, a takich osób są tysiące, dlaczego odmawiasz im prawa walki o swoje
          • Gość: mmm Re: Sejmowy protest pracowników ochrony IP: *.toya.net.pl 20.09.08, 10:24
            A ja lubię robić "ludziki" z kasztanów i zapałek tylko nie odpowiadają mi
            zarobki ...
      • Gość: zz,.,., Sejmowy protest pracowników ochrony IP: *.belchatow.msk.pl 19.09.08, 18:20
        włóczęgostwo po ulicach to nie jest praca, przestańcie pleść bzdury
        ponieważ obrażacie hutnika, górnika, tkaczkę, swaczkę itd,itp
      • Gość: cieć Sejmowy protest pracowników ochrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 18:45
        Czytam te wszystkie opinie i tak sie zastanawiam kto ma rację. Od
        1994 roku do 2006 pracowałem jako tzw. ochroniarz( straż bankowa,
        wspomniany BDF i inne firmy)czasami w kilku na raz. Moja "norma
        godzin" dochodziła do 540 w miesiącu. Muszę nadmienić, że jeżdziłem
        też w konwojach i to nie było jakieś zbieranie utargu tylko poważne
        konwoje do NBP-u, czy inne zaopatrywanie w kasę różnych instytucji
        finansowych. w pewnym momencie moje bardzo małe(wtedy)dzieci jak
        wracałem do domu zaczęły się mnie bać.Po prostu mnie zapominały.
        Pomyślałem sobie, że coś trzeba z tym zrobić. Próbowałem walczyć o
        większe stawki, godne traktowanie i takie tam różne, wydawało by się
        normalne, zdrowe zasady, ale kogo to obchodziło? N I K O G O. Rzesza
        emerytów mundurowych i rencistów( tacy byli szczególnie poszukiwani)
        jest w stanie pracować po 3 złote na godzinę, bo mają stałe
        świadczenia. I znalazło się wyjście..... rzuciłem to całe bagno i
        zatrudniłem się w administracji państwowej. I teraz żałuję, ale
        czego...., że nie zrobiłem tego wcześniej. Jest jednak jedno ale,
        jeśli twoim jedynym atutem jest łysa głowa i duża klata i mały
        ptaszek to nie ma wyjścia, trzeba dymać i nie narzekać. A tak swoją
        drogą to nie oczekujcie żadnych zmian. Zgadnijcie kim są właściciele
        agencji ochrony? Tak, tak tu tkwi problem. Pozdrawiam wszystkich
        licencjonowanych i nie licencjonowanych, ruszcie dupy i zostawcie
        ten syf.
        • Gość: gośc 1 Re: Sejmowy protest pracowników ochrony IP: *.toya.net.pl 19.09.08, 19:17
          ja znam firme ochroniarska w Łodzi, która płaci swoim pracownikom 3,-
          zł/h. Fakt, ze to tez na umowe zlecenie czy inną bandycka umowe .
          Dziwie sie, ze emeryci czy rencisci chca pracowac za takie stawki-
          bo im niezalezy- czesto maja emeryturu po 1.600,- zł
          Gorzej jest gdy praca ta jest praca podstawowa i jedyną - jak wyzyc
          za te pieniadze ? A wogole co to za ochroniarz 60- 70 letni?
      • Gość: Stefan Sejmowy protest pracowników ochrony IP: *.pools.arcor-ip.net 19.09.08, 21:10
        Ale przecież chcieliśmy kapitalizmu.
        • gocze1 Re: Sejmowy protest pracowników ochrony 21.09.08, 11:05
          Stefan napisałeś "Ale przecież chcieliśmy kapitalizmu"

Muszę przypomnieć tobie jeden z postulatów Solidarności z 1980
          roku,który był taki cyt."Sacjalizm tak,wypaczenia nie"
      • Gość: dufi Sejmowy protest pracowników ochrony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 22:54
        Najbardziej patologiczna firma to solid
        • Gość: piotr Re: Sejmowy protest pracowników ochrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 23:05
          masz racje stary miałem tę 'przyjemność' pracować w tej firmie a do wszystkich
          tych co narzekają na ochronę mam jedną uwagę kto wam będzie pilnował waszego M
          jak ci wszyscy ochroniarze wreszcie zaczną strajkować
          • 80c51 Re: Sejmowy protest pracowników ochrony 20.09.08, 11:25
            Mnie mojego M pilnuje policja. A że jest to niemiecka policja, to dobrze działa :).
        • gocze1 Re: Sejmowy protest pracowników ochrony 21.09.08, 11:12
          Gość portalu: dufi napisał(a):

> Najbardziej patologiczna firma to solid

Zgadza się ... PIP ma tam duzo do roboty,ale się od tej roboty
          miga ,bo firma Solid Security w tym samym miejscu pracy na tym samym
          stanowisku każe pracować ponad etatowe godziny które z kolei
          rozlicza w firmie "córce" lub firmie "wnuczce"....a jest to
          niedozwolone....
      • Gość: Heraldek Na budowe, do lopaty...dostana 14 PLN / h......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 23:44
        ......muskularne byki pilnuja drzwi sklepowych....
      • Gość: Marianna Re: Sejmowy protest pracowników ochrony IP: *.jmdi.pl 19.09.08, 23:59
        Na szczescie moj Jasio idzie do elitarnej szkoly ochrony gdzie maja strzelnice,
        cwiczenia z samochodami i kursy sztuk walki. Gdy ja skonczy na pewno dolaczy do
        smietanki zawodu i bedzie zarabial znacznie wiecej niz opisywani tutaj panowie.
        • wiem-wszystko Re: Sejmowy protest pracowników ochrony 20.09.08, 00:18
          tak, pojdzie pilnowac kiboli na stadionie :-D
        • gocze1 Re: Sejmowy protest pracowników ochrony 21.09.08, 11:16
          Gość portalu: Marianna napisał(a):

> Na szczescie moj Jasio idzie do elitarnej szkoly ochrony gdzie
          maja strzelnice,
          > cwiczenia z samochodami i kursy sztuk walki. Gdy ja skonczy na
          pewno dolaczy do
          > smietanki zawodu i bedzie zarabial znacznie wiecej niz opisywani
          tutaj panowie.

pierdu pierdu z tą śmietanką zawodową a frajerzy którzy organizują
          takie szkoły rabią nadzieję naiwnym łupiąc na nich kasę....
      • Gość: VIP Mają RACJE !!!! IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.08, 01:59
        Ryzykują, zawsze ochrona ryzykuje a ma ograniczone możliwości, zrobią za dużo
        to ich zamkną a jak zrobią za mało to mogą zginąć. Gdzie tutaj wynagordzenie
        za takie ryzyko ?? niektórzy ochraniający specjalne obiekty lub pojazdy mogą
        zginąć za 2 sekundy, dwie minuty, dwa lata, dwadzieścia czy czterdzieści.
        wszystko zależy od ich szczęścia i umiejetności które powinno się doceniać
        ........
        • 80c51 Nie mają. 20.09.08, 11:09
          Dlaczego niby mają zarabiać więcej, niż chce im dać rynek? Bo mają ciężką pracę?
          A kto nie ma? Bo mogą zginąć? Przecież nie muszą pracować w ochronie.
          • Gość: kileryk 80c51 IP: *.eranet.pl 22.09.08, 09:49
            No i oczywiście znajdzie się jakiś patologiczny typ, co zawsze chce wszystko
            zadławić swoim bełkotem. Niech zarabiają wiecej! Żałujesz komuś zarobków? Czy
            dlatego, że ty masz mało, żałujesz innym? Nie wszyscy są lekarzami, inżynierami
            itd., bo różne są koleje życia. Zastanawia mnie skąd się w ludziach bierze tyle
            jadu?
      • minipolak Nie rozumiem, w kraju gdzie 99% jest katolikami 20.09.08, 03:55
        trzeba 200,000 pracownikow ochrony.
        To co katolicy to zlodzieje i bandyci.
        Na to wychodzi.
        • Gość: Podlasie21wieku Re: Nie rozumiem, w kraju gdzie 99% jest katolika IP: *.koba.pl 21.09.08, 07:04
          Tak. Nie rozumiesz. I właśnie jest ten 1 procent złodziei
        • Gość: andy Re: Nie rozumiem, w kraju gdzie 99% jest katolika IP: *.icpnet.pl 21.09.08, 09:00
          Ktos ci placi za pisanie tego? bo koment w tym stylu widze nie pierwszy raz.
          wsrod katolikow sa zlodzieje, wsrod ateistow i innych nie-katolikow tak samo.
          poszerz sobie horyzonty, moze nie jest jeszcze za pozno.
        • Gość: apsik Re: Nie rozumiem, w kraju gdzie 99% jest katolika IP: *.aster.pl 21.09.08, 16:51
          pozostaje ok. 40 tysięcy opryszków, a ochroniarze przeciez nie moga nosic broni,
          wiec proporcja 5 do 1 jest zrozumiała.
      • Gość: czytacz Sejmowy protest pracowników ochrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 09:48
        Co ma piernik do wiatraka. To nie skarb Państwa wyzyskuje tych pracowników.
        Czyżby właścicielom tych firm zaczęło się gorzej wieść? A gdzie Kodeks Pracy
        przestrzegany przez te firmy? Czyżby PIP bał się tych firm - bo są siłowe, ale
        one nie są ponad prawem i nie ustalają prawa zależnie od sytuacji.
        A może tak jest ....
      • Gość: leon Sejmowy protest pracowników ochrony IP: *.tktelekom.pl 20.09.08, 10:31
        zzzz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka