lew.salonowy 14.10.03, 16:24 Nie w kazdym miescie jest jakis zagraniczny koncern. Co myslicie o pracy w Poczcie Polskiej? Mam na mysli prace w administracji, nie przy okienku czy jako listonosz. Jakie sa zarobki? Gnebia ludzi czy jest OK?? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lew.salonowy Re: Praca w POCZCIE POLSKIEJ??? 14.10.03, 22:40 No i co, nikt nic nie wie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Praca w POCZCIE POLSKIEJ??? IP: *.lublin.mm.pl 16.10.03, 15:47 mój kolega zaczynał swoją karierę w PP na stanowisku asystenta nie przy okienku, ale gdzies "w budynku" przy komputerze, na początku na 1/4 etatu, potem 1/2 a teraz "zaproponowali mu" cały etat jako listonosz (praca na stałe) lub dalej 1/2 etatu przy komputerze ale praca nie wiadomo do kiedy...został listonoszem mówią, że na poczcie trzeba przejść wszystkie szczeble, od listonosza do dyrektora :) Odpowiedz Link Zgłoś
asia.su Re: Praca w POCZCIE POLSKIEJ??? 16.10.03, 21:17 Moja siostra od 7 lat pracuje na poczcie, przy okienku właśnie, od 2 lat na 5/8 bo nie ma więcej etatów. Zarabia jakieś 500 zł na rękę + premia. Studiuje zaocznie jest na 3 r. administracji. Taka sobie miejscowość w woj śląskim. Jej koleżanka, z licencjatem, staz podobny, też pracuje na okienku. Średniej wielkosci miasto w woj śląskim. A czy gnębią - moja siostra nie mówi dobrze o swojej pracy. Wszelkie braki w kasie pokrywa z własnej kieszeni, zgłaszajac to w "księgowości" czy czymś takim. Regułą jest że na koniec miesiąca albo siedzi dodatkowo, za darmo oczywiście, kilka godzin w pracy lub bierze robotę do domu. Urlop bardzo ciężko dostać - problem zastepstwa na placówce. Na poczcie sprzedaja także różne art chem. gosp.,gazety, i inne ,z których trzeba sie rozliczać - i nie możesz mieć tego dużo - np. dwie karty do tel. kom. miesięcznie -jak je sprzedasz to następne dopiero po miesiącu. I co mówić klientowi, który gada więcej? Przyjdź pan za 2 tyg.? A wczoraj na większej placówce kradłam dla siostry karteczki, które wypisuje się nadajac polecony - bo siostra nie może doprosić się ich w swojej jednostce nadrzędnej. Jeżeli masz chody i dostaniesz sie do admin. to moze tam jest lepiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś