Gość: Kasia IP: *.echostar.pl 17.11.08, 13:10 Chodzi mi o stanowisko handlowca jeżdżącego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 14:21 za samochodzik płącisz raz w miesiącu pełen bak- "dymają" ludzi z kaską -premie uzależnione od wyników to akurat jest oki- jeżeli teraz ustalisz że miesizecznie zarabiasz np. 1000 zł to zapomnij o podwyżkach -podwyżki tylko w premiach. ogólnie - żadna rewelacja- a inwestorem w kapitał ludzki byli .......kilka lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.eranet.pl 04.12.08, 17:14 witam jestem pracownikiem Cezex ostatnio dostałem podwyżkę nie czuję się "dymany" a że trzeba pracować no cóż nie ma firm doskonałych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość II Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 15:41 tak, tak........dział marketingu cezex-u przegląda takie fora i wpisują...............bzdury jak to jest SUPER; koniunkturę sobię trzeba nakręcać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Whatever plajta IP: *.home.aster.pl 23.06.11, 14:35 no i poszło się paść Upadłość ogłoszona. Nie wiem jak można tak źle zarządzać taką firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: 77.79.241.* 19.08.10, 16:10 hmmm... nie wesoło to mi wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od czasu do czasu Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: 217.153.189.* 19.08.10, 22:09 ...nie tylko tobie- wszystkim , którzy mieli styczność z tą firmą . 90% osób , które zostało zwolnione z tej firmy ma teraz SUPER PRACĘ!!! jest takia strona goldenline.pl- wystarczy "wstukać cezex - wyskakują osoby, które pracowały w tym syfie a gdzie są teraz i na jakich stanowiskach!!!! świadczy to o tym iż proces rektutacyjny a tym samym dział ( szefowa) jest już dawno do wymiany! najzwyczajniej w świecie "nie zna się na ludziach"- przeczytany zimbardo "po łebkach" już niestety nie wystarczy by rekrutować pracowników- świat idzie do przodu a emerycie powinni siedzieć na działce:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.204.81.158.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.05.11, 17:07 czy szefowa działu personalnego to przestarzała emerytka Justyna Lewicka??? napiszcie cos o niej byli pracownicy jak traktowała ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipa_z_glebiny Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.11, 19:13 Wybranych dobrze. Innych...inaczej ;) Nie miało znaczenia czego Ona chce, ważne czego "on" chciał ... Zasadniczo nie obawiaj się, Twój los zależy i tak od rachunku prawdopodobieństwa :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zolw Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.wro.vectranet.pl 03.01.09, 22:36 najwiekszy stres i presja w tej branży, wiem coś o tym kilka lat u nich przepracowałem, Co do kasy konkursy i premie rozliczają bez zastrzeżeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 20:20 O kolego dymają dymają, pieniążki już nie na koniec miesiąca, tylko 10 następnego - przesuneli wypłaty 10dni. Co do premii to kombinacja przez 3 firemki, omijają ZUS, ostatnio generalnie coraz gorzej, nie bardzo było co sprzedawać. Firemka null prowadzona przez oszołomków generalnie zbliżająca się padaka. NIE POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.acn.waw.pl 07.05.09, 16:58 Cezex pada. Szkoda, ale tak to już jest jeśli nie zatrudnia się znających na rzeczy ludzi i nie nagradza się odpowiednio dobrych pracowników ( uścisk ręki nie wystarczy). Zatrudniani są na wyższych szczeblach ludzie którzy nic nie potrafią, nie wspominając już jak traktują podwładnych. Papier drogi a kadra tania? Ale rozwiązanie. Więc nie dziwi mnie taki the end. Pogratulować Rekrutującemu i Najjaśniejszemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość II Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 15:39 rekrutująca - bo to "pani" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość II Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 15:42 bym zapomniał- psycholog "z doskoku":)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juz spoza Cezexu Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.204.81.158.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.05.11, 17:52 czy psycholog z odzysku J.Lewicka umie tylko dac do zrobienbia test przymiotnikowy??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack.canadia Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.05.09, 01:11 co Ty możesz wiedzieć o kompetencjach czy wiedzy tych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćII Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 15:36 mogę trochę wiedzy posiadać ponieważ pracowałem w tej firmie przez kilka lat. znam procesy rekrutacyjne i na co zwraca się uwagę przy przyjmowaniu pracownika a potem usprawiedliwa się swój wybór ( a może wybór rekrutującej)- wiem też jak traktuje się ludzi przy normalnej rzeczy , którą są zwolnienia- ale powody tych zwolnień są tak idiotyczne że aż serce ściska- wystawiają sobie niezłą laurkę. ogólnie bardzo ceniłem sobie rekrutującą lecz po jednej z akcji ......czar prysł i NIE ZMIENIĘ ZDANIA JEŻELI CHODZI O TĘ FIRMĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość II Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.09, 09:15 i jeszcze nowina z ostatniej chwili- firemka pada; oddział nad pięknym morzem Najaśniejszy chciał sprzedać ale się nie udało - "cezex-padaka" dzieli się na różne spółki i będzie zmieniał nazwę- gratuluję i życzę żeby prócz austriaków jeszcze chińczycy "przykręcili kurek" i wstrzymali sprzedaż dla "inwestora w kapitał ludzki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość II Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 08:52 jack canadia nie chce podyskutować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack.canadia Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.06.09, 23:47 A jest o czym? Skąd to wiesz, że firma pada? Maja przecież trochę nieruchomości. Ludzi jakoś nie zwalniają, na co czekają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćII Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 09:55 wystarczy złożyć zamówienie i usłyszeć..........nie ma; następne zamówienie........nie ma; itd....; prócz tego na rynku nie widać was i nie słychać o was:)jaka kadra taka firma- chyba opcje walutowe dają o sobie znać:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 16:21 w 100% popieram Cię. Jak tu sprzedawać, jak nie masz towaru, i nawet nie wiesz kiedy będzie. Jedyne co możesz sprzedawać to tony towaru z wyprzedaży, które dawno straciły swoje właściwości, np. koperty bez kleju itp. Klienci też w końcu tracą cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.09, 08:14 już stracili cierpliwość!!! drukarnie biorą towar z EUROPAPIERU i Białostockiego Centrum - rozmawiam z drukarzami i wiem że gdyby nie HANDLOWCY ze "szlachcicgrodu" ( którzy i tak niedługo zmienią barwy) nie robili by zakupów wogóle!I nie są zasługą cezex-u kwalifikacje tych ludzi tylko ich samych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gostek Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.chello.pl 01.07.09, 23:21 Popieram wszystkie wypowiedzi na NIE !!! Czuję się paskudnie ! DEREKCJA dobrze żyła dzięki naszej nienagannej, zawsze wcześniej docenianej (choć nie finansowo) pracy. A MY cóż, bez podania przyczyn - na bruk z dnia na dzień. Za dużo włożyłem serca i pracy w dorabianie "góry", żeby teraz życzyć firmie sukcesów i przeżycia. Pozdrawiam wszystkich zwolnionych i życzę Wam szybkiego znalezienia pracy w solidnej, rzetelnie inwestującej w kapitał ludzki firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: 94.254.191.* 27.08.10, 17:00 Krajacz z Piotrkowa widze kochani że Wam się troszke w głowach przestawiło skończyły się firmowe samochody załatwianie prywatnych spraw w godzinach pracy a przypomnijcie sobie zlecenia które musiały być zrealizowane tego samego dnia po waszych telefonach i grożbach a po kilku dniach towar wracał do Piotrkowa często nadający się tylko na makulature a premie się brało koniec imprezek mówicie jak ciężko charowaliście mogliście zamienić się z nami nieraz pracowałem po 16 godz żeby towar do Was dojechał a czego się boicie jeśli już nie pracujecie możecie się ujawnić.A czego się zresztą spodziwaliście jak każdy z Was bał się odezwać taki bałagan jaki panował w tej firmie i pomysły doradców Prezesa musiały tak się zakończyć pozdrawiam Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mista Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.171.16.200.static.crowley.pl 20.11.09, 21:51 to co wypracujesz to masz , mają słabsze chwile ale raczej już je pokonują .Tyle . Ludzie jak wszędzie , w warszawie chyba najgorsi , grunt to robić swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.10, 09:25 NO I STAŁO SIĘ.........INWESTOR W KAPITAŁ LUDZKI JEST W STANIE UPADŁOŚCI- RIP. a miało być tak pięknie kwiaty,uściski........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja YES, YES,YES !!! IP: *.chello.pl 11.01.10, 10:44 Gratulacje dla Trójcy Świętej !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: YES, YES,YES !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 09:21 "dobry Jezu a nasz panie daj mu wieczne spoczywanie"- na UPADEK trzeba sobie również zapracować- gratuluje i TRZYMAĆ TAK DALEJ ( szkoda tylko niektórych ludzi); nie żałujmy tylko tych z "przedziałkami z brylantyną" na włosach tzw......włazów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: YES, YES,YES !!! IP: *.chello.pl 22.01.10, 22:26 Takie "mundre" doradczynie i dyrektorków wziął sobie Prezes, że musi zwijać interes ! Tak dobrze żerło i zdechło ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizo Re: YES, YES,YES !!! IP: *.cdma.centertel.pl 28.01.10, 15:10 jakie gratulacje dla Trójcy Świętej!!! jeden drugiego wart to lizusy i podpie...cze a na dodatek GŁOMBY a jeden z nich bez żadnego wykształcenia.No ale wiadomo czym nadrabiał.I do tej pory liże dupska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gołść Re: YES, YES,YES !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.10, 10:52 dokładnie liże R.M:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: YES, YES,YES !!! IP: *.lcs.net.pl 17.02.10, 08:03 brylantyna nowa fura sorki fury , chciałoby sie do telewizji ale to kosztuje wildsztajn te sprawy , wcale ich nie żałuje wcale.Lizusów co nie miara Zmarnowałem sobie 10 lat życia u nich , jestem za a nawet....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gołść Re: YES, YES,YES !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.10, 08:56 to jak 10 lat to i imprezka u "lipszyca" była? kufelek; dyplomik i uściśk ręki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teraz tez bedzie Re: YES, YES,YES !!! IP: 83.2.33.* 11.03.10, 13:07 teraz tez będzie imprezka i atmosfera bedzie milsza bo zostali tylko ci którzy potrafią okazać "wdzięcznosc" włażą wszędzie gdzie mogą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CSz Re: YES, YES,YES !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 20:01 oj chyba nie będzie, bo srogi nadzorca pilnuje kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: YES, YES,YES !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.10, 13:14 na swoje szcześci już nie dorabiam DARMOZJADÓW; ale że aż tak żle jest w cezex-ie to nie dobrze... nie bedziemy mieli za co tankować bmw i lexusa:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ex Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.chello.pl 10.04.10, 18:29 Przepracowałem w tej Firmie 10 lat. Pomimo mojego ogromnego zaangażowania, pomimo, że dokonałem niemożliwego, pewnego dnia dostałem "anioła stróża" a dostęp do Zarządu zagrodzili mi ludzie słupy i ta cała reszta figurantów. Byli słabsi i tylko tak mogli przetrwać i doić firmę. Miałem dosyć, podjąłem decyzję i odszedłem na własna prośbę. Nie sądziłem wtedy, że dojedzie do takiej sytuacji. Dzisiaj wiem, że od nas samych zależy jak nas będą traktować pracodawcy. Pozdrawiam Panią Iwonę Trochimczuk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 20:21 nie zgadzam się. W tej firmie jest tak, że jak jesteś lojalny, to nikt tego nie doceni, a jak jesteś dupolizem i śpiewasz tak jak chce góra to będziesz chwalony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.t-systems.at 12.04.10, 12:53 Witam, Też pracowałem tam ponad 10 lat może nie wszystko było ok ale takie pisanie i wylewanie jadu na firmę nie pomoże jej w niczym. Pamiętajmy też że wciąż pracują tam nasi przyjaciele.Pozostawmy w sobie te dobre chwile których na pewne nie brakowało a o złych emocjach zapomnijmy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ex Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: 217.96.21.* 13.04.10, 10:24 Widzę, że muszę powiedzieć wprost. Pisząc "To od nas samych zależy....", oznacza ni mniej ni więcej to, że gdy innym dajemy sobą pomiatać i manipulować, gdy robimy wszystko aby tylko mieć pracę, to otrzymamy grosz pogardy. Zaczynając pracę już popełniamy błędy. Nie potrafimy wycenić własnej wartości, aby tylko dostać pracę, jakoś to będzie. Pamiętajcie, pracodawca o tym wie. To forum nie jest tylko po to by wspominać lepiej lub gorzej firmę. Przede wszystkim jest po to aby uświadomić szukającym pracy co ich tu spotka. Proponuję założyć nowy wątek gdzie znajda się opisy osób, na które powinno się w firmie uważać lub wręcz unikać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytanie Proponujesz przestepstwo?-ustawa o ochronie danych IP: 82.113.121.* 13.04.10, 11:37 Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. Autor: Gość: Ex IP: 217.96.21.* 13.04.10, 10:24 < Widzę, że muszę powiedzieć wprost. Pisząc "To od nas samych < zależy....", < oznacza ni mniej ni więcej to, że gdy innym dajemy sobą pomiatać i < manipulować, < gdy robimy wszystko aby tylko mieć pracę, (...)Proponuję < założyć nowy wątek gdzie znajda się opisy osób, na które powinno <się w firmie uważać lub wręcz unikać. Proponujesz przestepstwo ?? - jest przeciez ustawa o ochronie danych osobowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ex Re: Proponujesz przestepstwo?-ustawa o ochronie d IP: 217.96.21.* 13.04.10, 14:13 Na początek proponuję czytać ze zrozumieniem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ex Re: Proponujesz przestepstwo?-ustawa o ochronie d IP: 217.96.21.* 13.04.10, 14:22 BDW: Dane wrażliwe – grupa szczególnie chronionych danych osobowych. Ustawa o ochronie danych osobowych za dane wrażliwe uznaje informacje dotyczące: * pochodzenia rasowego lub etnicznego, * poglądów politycznych, * przekonań religijnych lub filozoficznych, * przynależności wyznaniowej, partyjnej lub związkowej, * stanu zdrowia, kodu genetycznego, nałogów lub życia seksualnego, * skazań, orzeczeń o ukaraniu i mandatów karnych, a także innych orzeczeń wydanych w postępowaniu sądowym lub administracyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczęśliwy Staruchy IP: *.chello.pl 18.04.10, 20:53 Najbardziej denerwowały mnie dwie zarządzające staruszki, które uważały się za profesjonalistki, a nie miały najmniejszego pojęcia o wspólpracy z ludźmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Staruchy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.04.10, 10:00 a mojego posta na mistrza świata we włażeniu- wiadomo gdzie- wykasowali. zarówno roman jak i marek :)))mają wtyki wszędzie.pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xfile Re: Staruchy IP: *.chello.pl 21.04.10, 12:00 Pracowałem tam ponad 1,5 roku :) jeszcze za magicznego ORŁA jak i nowego Magu. Powiem tyle że jak widziałem te wszystkie dyplomy jaki to cezex jest wspaniały dla pracowników i w ogóle. Byłem pracownikiem magazyny i nie tylko na różnych stanowiskach jeśli chodzi o ludzi fizycznych na magazynie i kilka osób w biurze i salonie, to mogę powiedzieć że ludzie są zajebiści, ale traktowani jak gówno przez tzw Świętą trójce ludzi nie mających bladego pojęcia o zarządzaniu tzw kapitałem ludzkim zwłaszcza jedna taka RUDA. Ludzi w tedy kiedy potrzeba są doceniani jak trzeba zostać na nadgodzinach o mało w dupe nie wejdą ale to co jest później to już brak słów. Wyrzucają ludzi z najdłuższym stażem i największym doświadczeniem. I teraz widać co się dzieje kiedy się postępuje z ludźmi w ten sposób. Cezex tłumaczy się kryzysem ale to jedna wielka ściema. Znam ludzi którzy pracowali tam po nawet 20 godzin na dobe oczywiście na nadgodzinach mój rekord to 17 :). Po jakimś czasie człowiek z powodu tego że zostawał na prośbę szefa na nadgodzinach dorobił się problemów z kręgosłupem trafił do szpitala i po miesiącu wrócił i co dostał na dzień dobry wymówienie, dla czego bo nie oficjalnie w tej firmie nie toleruję się L4. Tak więc proszę się zastanowić nad firmą cezex. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Praca w Cezexie IP: *.aster.pl 24.04.10, 15:24 Odnośnie zarządzania: od samego mieszania herbata nie zrobi się słodka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X-file Re: Praca w Cezexie IP: *.chello.pl 26.04.10, 11:22 Gdy dochodzi do mieszania to można nieźle zamieszać czego skutki widać teraz, nie rusza się sprawdzonych zasad w tym pracowników z wieloletnim doświadczeniem, jednakże gdy taki pracownik podchodzi ze swoim nowatorskim pomysłem gdzie np 90 % załogi potwierdza że pomysł dobry i się sprawdzi bo wiedz to z autopsji a dany pracownik jest olewany i lacha na niego wykładana i jest zwalniany. Wszystko było by git gdyby pomysł przedstawił jeden z dupolizów św. trójcy a tak to nikt z plebsem bratać się nie będzie :) I to skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marecki Re: Praca w Cezexie IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 11.05.10, 23:01 Tacy byliście wszyscy świetni i sprzedawaliście aż furczało - a jednak firma w kłopotach. odnośnie zarządzania i zwolnień - jak w burdelu źle się dzieje to sie wymienia k..wy, a nie firanki - więc się nie dziwcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golsc Re: Praca w Cezexie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.05.10, 15:47 a romeczek vel mareczek jeszcze tam "się kręci" ze swoimi pomysłąmi z kosmosu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X-file Re: Praca w Cezexie IP: *.chello.pl 13.05.10, 15:52 Firma to jedno wielkie gówno tak jak i kadra zarządzająca :) już nie wspomnę o człowieku co chodzi i powtarza będzie dobrze panu Kier. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Praca w Cezexie IP: 217.116.104.* 14.05.10, 21:31 on będzie zawsze! podobno to nieślubny syn C.Sz. nawet podobny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakochana po uszy Miłość od pierwszego wejrzenia IP: *.chello.pl 15.05.10, 23:06 kocham Pana Cezariusza, ale czy dopuszczą mnie do Niego te dwie paskudy ???? Nie mogę spać, nie mogę jeść, nie chce mi się żyć . Poradźcie coś ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X-File Re: Miłość od pierwszego wejrzenia IP: *.chello.pl 18.05.10, 11:15 Zacznij przytakiwać we wszystkim zgadzaj się na wszystko zostawaj po godzinach, A będzie twój. A co do syna to tego nie wzięłam pod uwagę, tak to może być nieślubny syn. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muschi Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 21:51 Źle się dzieje w Państwie Cezex, oj źle - na kogo wypadnie na tego bęc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filex Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 22:13 mówisz bracie? No to marnie. Kiedy w końcu prezio przejrzy na oczy, jakich ma doradców i do czego doprowadzili? Chyba nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RM Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 05.06.10, 01:32 No i padło, kolejny oddział do likwidacji! A jaki? nigdy nie zgadniecie! Proponuję zgadywać, wtajemniczeni wiedzą, że wszyscy z oddziału dostali już wypowiedzenia końcem maja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość były Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.10, 22:23 ...to proszę naświetlić sprawę! gdzie teraz inwestor w kapitał ludzki topi tych ludzi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pt Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: 83.2.33.* 09.06.10, 09:49 szkoda taka fajna firma ale tak musiało się skończyć pamiętam jak pchali do nas towar a nie było miejsca na magazynie to mistrzowie logistyki zdecydowali aby ustawiać to pod chmurami deszcz padał wszystko mokło a później wszyscy sie cieszyli jak poszło za cenę makulatury :( pozdrawiam i mam nadzieje ze się jeszcze podniosą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X-File Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.chello.pl 09.06.10, 12:25 Ta na Orle tak było, że towar składowali na około magazynu, na Orle było super dobra ekipa, kaczor nie pozwalał żeby się ktoś wpie...ł i jakoś szło, ale dupa paru osobom urosła i zaczęło się pieprzyć. Najlepiej było w zimę gdzie orzeł wyglądał jak ser szwajcarski to dopiero przy minus 5 stopniach na zewnątrz a zerze w środku zupkę, pani dyrektor przywoziła, kadra zarządzająca to ludzie którzy nie mają bladego pojęcia o zarządzaniu ludźmi, żeby zostać tam nawet magazynierem trzeba było wypełniać testy psychologicznego które sam wypełnić musiałem. Po prostu DNO JEDNO WIELKIE DNO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magazynier Padło na Rzeszów :( IP: 83.2.33.* 16.06.10, 20:38 ciekawe który oddział będzie nastepny zostanie chyba tylko wawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aecjusz Re: Piotrków też do odstrzału ........ IP: *.cable.smsnet.pl 28.06.10, 20:18 Tak jak i Szczecin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X-File Re: Piotrków też do odstrzału ........ IP: *.chello.pl 01.07.10, 12:44 No i Cezex pokazał umiejętności w zarządzaniu, ku... jakie to przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Piotrków też do odstrzału ........ IP: 83.2.33.* 15.07.10, 18:19 historia zatacza koło garaż + 2 palety papieru i zaczynac wszystko od poczatku moze to jedyne wyjscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X-File Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.chello.pl 05.07.10, 12:35 Nigdy, za głęboko w chodzą tu i tam. Jak dobrze wejdziesz i głęboko to masz szanse przetrwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAX Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 22:25 A dyr.spzredaży nie lubi o sobie czytać. Uparcie kasuje wątki. Oj tak, prawda boli. Ale nie da rady zmienić tego co ludzie mówią i myślą. Oj zapracowało się na to, zapracowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiu_bździu Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 20:06 MAX, mam więc propozycję dla Ciebie. Załóż nowy wątek na jakimś portalu społecznościowym gdzie nie będziesz aż tak anonimowy. To wszystko dla mnie, jako aktualnego pracownika zaczyna być żenujące. ZRÓB TO, przecież jesteś MAX ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casch fiu_bździu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.10, 14:51 nie musisz tu być. Jeśli nie masz nic do zarzucenia swojej firmie i jesteś zapewnie cenionym pracownikiem to tu nie zaglądaj. Ktoś prosił o opinię i ludzie piszą co myślą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubuś MAX nie daj się dyr.Sprz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.10, 12:41 Bądź dzielny ! Rób swoje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAX Re: MAX nie daj się dyr.Sprz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 20:07 Czyli co mam robić ? Co radzicie ? Pracować nie umiem, pisać fajnych postów też nie umiem. Ale ze mnie MAX co nie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.aster.pl 15.08.10, 20:39 Idealna strona do komentowania, jaką ostatnio znalazłam. www.mojpracodawca.pl Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od czasu do czasu Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: 217.153.189.* 19.08.10, 15:15 bedę pisał skrótami to może nie wykasują- R.M- wiadomo kto to- lizus bez podstaw zarządzania ale doktorat z włażenia w "siedzenie" kochanemu prezesuńciowi; A.B ( region nadmorski) jedna z niewielu osób w tej firmie, która wie CO robić i PO CO- krótko właściwy człowiek na właściwym miejscu , taka "szara eminencja", która poprawia wszystko po R.M. Pamiętam kiedyś na jakimś spotkaniu jak r.m mówił o akcjach promocyjnych i "godziwej marży" ( jeden z ulubionych sloganów)to co chwilę był poprawiany przez dyr. a.b.- chłopaczynie chyba było głupio bo aż różowa koszula mu zieleniała. Posta proszę traktować jako "wylewanie żalów"- te forum po to właśnie jest. Reszta osób? są osoby kompetentne...........ale już tam nie pracują. Firam dział zgodnie z zasadą "żeśmy zrobili"- żeście zj....bali". rozmyta odpowiedzialność. potem jeszcze coś napiszę. cięszę się że tam już nie pracuję ( oni prawdopodobnie nie bo klienci odeszli razem ze mną:))) nie liczy się firma, która reprezentujesz a LICZYSZ SIĘ TY w kontaktach z klientami!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odeszłam sama Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: 91.192.164.* 24.08.10, 12:03 zgadzam się z przedmówcą :) ale to, o czym napisał "od czasu do czasu" cezexowskim bossom trudno było zrozumieć; człowiek w oddziale kombinował, jak mógł, aby było dobrze, aby klient był zadowolony, aby do przodu z tą marżą :), jak się budżetu nie zrobiło, bo nie było czym - "trudno, może za miesiąc" i z gołą pensyjką do domku się wracało, dodam - po wielu nadgodzinach. Pominę szczegóły, powiem tylko, że frustracja była coraz większa. A warszawka (w domyśle "menadżerstwo") człowieka miała za NIC. Bufonada, aż pękli. Szkoda tych lat, tej energii... Ale bywało fajnie - tylko dzięki ludziom normalnym, inteligentym, z poczuciem humoru. I tak sobie myslę, że ludzie pokroju R.M. nigdy tego nie doświadczą - takiej "normalności". Zawsze będą tylko ... (sami sobie dopiszcie kim); Pozdrawiam wszystkich, którzy pracowali i jeszcze pracują w tej firmie (no, może nie wszystkich) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bądźmy obiektywni Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.xdsl.centertel.pl 01.09.10, 09:38 śledzę to forum od dłuższego czasu, jestem byłym długoletnim pracownikiem CEZEX-u. W jaki sposób się rozstałem z firmą nie jest istotne. Wszystkie te lata wspominał będę bardzo miło, takiej atmosfery wśród pracowników nie ma w innych organizacjach a to w mojej ocenie jest zasługą osób zarządzających firmą. Cezex jest od lat wylęgarnią przyszłych pracowników dla firm konkurencyjnych i świadczy to moim zdaniem również o osobach które w odpowiedni sposób dbają o rozwój tego pracownika, to że nie są w stanie ich utrzymac to już inna sprawa, tutaj decyduje kasa która gdzie indziej jest widocznie większa. Dlatego wszystkich zniesmaczonych byłych pracowników CEZEX namawiam do tego by byli obiektywni i ocenili czy w obecnej Waszej pracy jest aż tak RÓŻOWO. Pamiętajcie że tam cały czas pracują ludzie którzy nie tak dawno byli a wielu przypadkach są naszymi przyjaciółmi i myślę, że dla ich dobra powinniśmy życzyc zarządowi tego by firma wyszła z obecnej bardzo złej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bądźmi krytyczni Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 20:30 Zatrzymajmy się na stwierdzeniu " Cezex jest od lat wylęgarnią przyszłych pracowników dla firm konkurencyjnych i świadczy to moim zdaniem również o osobach które w odpowiedni sposób dbają o rozwój tego pracownika, to że nie są w stanie ich utrzymac to już inna sprawa, tutaj decyduje kasa która gdzie indziej jest widocznie większa " Bo mając świadomość, iż ma się naprawdę dobry zespół, i nie próbować go zespolić/utrzymać w obecnej sytuacji toż to chyba grzech zaniechania ... Próby pojawiają się dopiero w momencie chęci odejścia ( są z góry skazane na niepowodzenie ). A może jednak warto zrobić przegląg KADR i zacząć rynkowo wynagradzać ! Piszę WARTO, bo może jednak jeszcze WARTO ... Proszę CS i JL niech czytają między wierszami. Macie przeca wysoko wykształconych pracowników pod sobą, i nadal ze sobą. I nie piszcie już więc o tej BATNIE :-). Spróbujcie Państwo zmienić troszkę swoje spojrzenie. Choć trochę. Dacie radę ... ? Przecież wielu osobom macie COŚ do udowodnienia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od czasu do czasu Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.slupsk.vectranet.pl 01.09.10, 20:36 ja też przeglądam te forum i jestem obiektywny- trzeba odróżnić życzenia dla firmy i zarządu od życzeń dla "naszych przyjaciół". Zarządowi CEZEX-u nie należa się życzenia powodzenia w tej branży- ludziom tam nadal pracującym- jak najbardziej -na lepiej płatnych stanowiskach w konkurencji, bo zasługują na to ( za godziwą pracę płaci się godziwe wynagrodzenie a nie "mami" się ludzi "co to bedzie kiedy......"). reasumując- cezex do piachu a ludzie tam pracujący do normalnych firm( czyt. doceniających ludzi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 21:46 Z tego co wiem, to CEZEX zmierza w zastraszająco szybkim tempie ku upadkowi, do którego przyczynił się Zarząd (właściwie jego część). Ciekawe jak długo jeszcze pociągnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bądźmy krytyczni Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 22:05 A więc jednak powracaliście z urlopów ... Super ! A która część ? 1/3, 2/3 ? Ile pociągnie ? Ile wlezie, ile uda się wydoić z pozostałości "majatku" A ludzie, i klient to pewnie tylko dodatek ... Smutne ? Ale prawdziwe ... chyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 22:17 Zdecydowanie 1/3. Ludzie zawsze byli tylko dodatkiem. No może ci, którzy zostali to nie ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bądźmy krytyczni Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 22:30 Zdziwisz się ! Ci nadal nie są !!! "Lipa" i "małość" rządzi umysłem tej 1/3, choć śmię twierdzić, że to linia całej "trójcy". Czy chcą powalczyć ??? Bez zmian w myśleniu - JEST TO NIEMOŻLIWE ! Kolejne "ucieczki" są nieuniknione, i będą już teraz coraz bardziej bolesne. 100% ! Nawet Ci do tej pory najwierniejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiu_bździu Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 22:44 I spróbujcie ICH zastapić. Przecież to takie proste ... Zaczynajcie od jutra, bo nie znasz ni dnia ni chwili ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 67% Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 22:51 Spoko ! Znajdą się. "Doradcy" mają wielu znajomych, a ich znajomi też mają "znajomych". Tak to się kręci. Czyż nie prawda Pani J ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stęskniona Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 23:18 A kiedy kolejne szkolenie ??? Już nie mogę się doczekać, a wystawca faktury tym bardziej !!! PS. Pyszna kawa ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od czasu do czasu Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.olsztyn.vectranet.pl 04.09.10, 15:08 kasa z "unii" na "rozwój kadry i potencjału" - pomysł zapewne tatusia i cioci justynki:)))))- w ten sposób kasa zostaje w domu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mix zmiany, zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 23:05 W końcu stary i wszystkim znany dyrektor sprzedaży odpływa w niebyt. Firmy konkurencyjne zapewne stoją w kolejce, żeby zatrudnić takiego orła. Ha ha ha ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od czasu do czasu Re: zmiany, zmiany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.09.10, 13:30 sądząc po godzinie wysłaniu posta wiadomość z PIERWSZEJ RĘKI!!!! tak późno kończą się zebrania na modlińskiej? ale jeżeli jest to prawdą to mam nie ukrywaną satysfakcję że r.m. już nie ma w szeregach darmozjadów- szukaj pracy chłopie......w ZUS-ie lub NFZ- z twoimi umiejętnościami branże" jak znalazł" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: zmiany, zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 14:33 A reszta kadry zarządzającej Centrali? Bez zmian? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drukarz Re: zmiany, zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 22:33 Kolejki po RM raczej nie ma, ale pewnie wyląduje w Merkatorze. Oni biorą teraz "wszystko" co na drzewo nie ucieka, byle dać im dodatkową wiedzę, dane itp. Nie mają czasu na szkolenie. Ich inwestor też kiedyś będzie oczekiwał rentowności. Póki co, hulaj dusza - piekła nie ma ! Wiem coś o tym, miałem już kontakt z handlowcami Merkatora ( i oboje to byli pracownicy Cezexu ... ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od czasu do czasu Re: zmiany, zmiany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.09.10, 11:51 a weksli r.m. nie ma czasem podpisanych? chłopina się może sobie jeszcze krzywdę zrobić jakimiś niepoprawnymi ruchami w branży:) ciekaqwe gdzie teraz swoje teorie ekonomiczne będzie wcielał w życie:)))) ja bym mu przyznał NOBLA w dziedzinie ekonomi i zarządzania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadugadu Re: zmiany, zmiany IP: *.centertel.pl 15.10.10, 20:15 podobno sprzedaje papier na allegro i ma sklep czy firmą na Białostockiej awansowal chlopina :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: zmiany, zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 17:41 Mówisz o RM? Zgadza się, awansował chłopina :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: zmiany, zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 21:42 Nie tylko dyr sprzedaży znika. Inne osoby też. Nadzorca czuwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: zmiany, zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 11:43 a kto jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.polo-pl.com 15.09.10, 09:42 Mam pytanie - jaka jest aktualna sytuacja Cezexu? Ostanie info jakie znalazlam na stronie to informacja ze stycznia o probie podpisania ukladu z wierzycielami, jak to wyglada na dzisiaj? Z gory dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 14:43 Są nikłe szanse na przyjęcie układu przez wierzycieli, ale zamiast CEZEX-u jest PROFIS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.centertel.pl 15.10.10, 20:12 Według mojego źródła ze środka w Centrali wojenka miedzy Profisem i Cezex-em czyli nadzorcą trwa w najlepsze. Oczywiście jedno bez drugiego nie przetrwa mimo ze CS chce zbudowac nową sieć Profisu. Układu na pewno nie będzie. Ciekaw jestem jak szybko sam Profis wpadnie w kłopoty wskutek genialnego zarządzania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.subscribers.sferia.net 30.10.10, 13:30 No i du...a. Dobrze ze już nie pracuję ale szkoda bo kumpla zwolnili. Podobno poleciało prawie połowę ludzi w magazynie. A miało być tak pięknie. Firma satelita nie do ruszenia przez nadzorcę pada. Ciekaw jestem jak długo dadzą radę. Swoją drogą będę się cieszył jak CS oberwie w du..ę. Zarozumiały i bezwzględny typ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAWNY PRACOWNIK Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.10, 08:05 MILI PAŃSTWO . PRACOWAŁEM W CEZEX BARDZO DAWNO TEMU I JUŻ WTEDY WIEDZIAŁEM ŻE TĄ FIRMĘ ROZPIERDOLI PREZES ZE SWOIMI DORADCAMI (DZIAŁ PERSONALNY) . JAK WIDZĘ I OBSERWUJE TO WSZYSTKO BARDZO ŁADNIE IDZIE KU UPADKOWI .OSTATNIO PRZEJEŻDZAŁEM OBOK CENTRALI W WARSZAWIE I ZADZIWIŁO MNIE ŻE W TAK WIELKIEJ FIRMIE (4 PIĘTRA OK 200 POKOJI) JEST PRAWIE CIEMNO. NO I MAMY PO FIRMIE CEZEX - SZKODA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny pracownik Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.cezex.pl 28.09.11, 16:22 Syndyk dopiero wie jak rozpieprzyć Cezex. 250tyś netto za inwentaryzację dla firmy, która od roku istnieje. Na obsługę upadłości i kancelarie prawnicze wydatki są tak duże że trudno je policzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeczywistosc Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: 193.200.150.* 12.10.11, 18:25 Jak ktoś myślał że syndyk bedzię myślał o pracownikach tp się pomylił. Jego zadaniem jest zapełnienie swojego konta a wierzyciele mają poczekać aż się obłowi a pracowników należy zwodzić żeby się nie pozwalniali. Po poście wyżej widzę że ssie krew z firmy jak głodny komar. Nie słychać jednak w plotkach na mieście żeby CS protestował w sądzie na takie działanie. W końcu zawsze twierdził ze wszytko co robi robi dla dobra Cezex-u. Czyżby obaj panowie byli po rozmowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik_aktualny Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: 195.182.51.* 14.10.11, 10:06 Szanowni Państwo o różnych nick-ach, czy Wy naprawdę nie możecie dać nam spokoju, i pozwolić rzetelnie pracować ? Coś Wam dolega, coś boli lub uwiera ? Proponuję abyście założyli sobie forum, i tam się umawiali do "magla" ... To tam jest dla Was wymarzone miejsce na wymianę poglądów, i snucie dalszych dywagacji co dalej ... Panie CS, jeśli to Pan inspiruje niektóre wpisy ( a co do niektórych mam pewność ) to gratuluję dobrego tak dobrego samopoczucia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wazne Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.psychz.net 19.10.11, 10:58 Szanowny kolego może CS może syndyku To forum publiczne i nic Ci do tego co tu się piszę. W końcu nikt nie zmusza Cię do czytania naszych spostrzeżeń. Nikt nie przeszkadza Ci także w pracy! Prawdy niestety nie zmienisz zaklinaniem rzeczywistości. Ona jest jak g..... zawsze wypłynie na wierzch. Jeśli to prawda co napisał poprzednik (swoją drogą strzelił sobie w stopę wysyłając to z firmy) to los Cezex-u jest już przesądzony a wy obecni pracownicy tylko możecie w pocie czoła pracować na pewnie niemałe pensje syndyka i jego świty (zawsze największym obciążeniem upadającej firmy jest syndyk). Zresztą ta inwentaryzacja o której pisze poprzednik była między innymi po to aby określić ile można zarobić na sprzedaży firmy. Wy o niej dowiecie się w ostatniej chwili żeby nie wywoływać paniki. Wszystkim którym puszczają nerwy polecam Melisę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.10.11, 00:35 firmas zdechła .......ale to nie znaczy że mozna dać jej spokój :-)))))))) trzeba ludzi ostrzegać przed typkami, którzy brali czynny udział w rozkładzie tej firmy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kk25 Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. 29.10.11, 10:28 czyli konkretnie kogo masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.olsztyn.vectranet.pl 31.10.11, 11:51 poczytaj to forum od początku....przewijają się tam imiona nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astute observer Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: 200.98.197.* 31.10.11, 12:22 No właśnie jakich ? Bardzo jestem ciekaw. No chyba nie szare myszki na dole drabiny pracowniczej które jeszcze tam zostały ? A zapomniałem ojej a podwójni agenci !!! Ciekaw jestem czego boi się taki syndyk ? Spotkanie rady wierzycieli podobno już było a listu do wszystkich jak nie ma było tak nie ma. Wyciął już podobno całą księgowość a i coś spece od kompów podobno chodzą z dziwnymi minami. Tak to jest pierwsza rzecz zwolnić lub zastraszyć wszystkich z dostępem do jakichkolwiek informacji. Swoją drogą jak taki człowiek jak syndyk może patrzeć codziennie rano w lustro ? Jest z siebie dumny że zarabia nie małe pieniądze w majestacie prawa ! A inni ? Inni mogą poczekać. Będą kończyły się pieniądze, wyciągnie resztę a wam przyjdzie poczekać na FGŚP. Taka jest prawda i to wszystko z uśmiechem na twarzy i w białych rękawiczkach. Będzie kłamał no bo sobie nie da ? Żarty ! Na koniec ciekawostka : folex.com.pl/node/87 oj Profis upada ? www.swiatdruku.eu/Multimedia/Baza-firm/Papeteo neurobiz.pl/lwb/business/details/papeteo-spolka-z-ograniczona-odpowiedzialnoscia-316540 już tylko nie salon ale hurt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papierpakowy Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: 80.83.125.* 14.11.11, 17:54 A ja jestem ciekaw kto kogo wy...ma bo że obie strony chcą na upadłości zarobić to pewne. Stawiam 3 do 1 na CS na pewno wyjdzie na swoje i s...k czy pelny nocnik są za ciency choć nocnik widzę ze ma jakieś przygotowanie biznesowe ale co innego teoria a co innego praktyka. Ty bardziej ze nie jest samodzielny i podobno z każdą rzeczą biega na Żelazną. Panowie, bogowie Cezex-u a wszystko powiedzieliście pracownikom ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpieg szoguna Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: 193.200.150.* 09.12.11, 14:48 Marzec może kwiecień pierwsze zwolnienia na razie pojedyncze osoby jeśli nie będzie wyników. Centrala w styczniu 2 może 3 osoby. CS ma szansę jeszcze namieszać więc agonia będzie przedłużona. Uczciwi płaca mandaty a tego złodzieja jeszcze nie wsadzili. Gdzie sprawiedliwość ? Oszukuje nadal. Nie płaci i wykorzystuje ludzi (w Pa...teo). Podobno jest jakieś zamieszanie z infomatykami więc należy się spodziewać któregoś po drugie stronie barykady. Najszybciej SK choć JS też nie wykluczam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: source of the leak Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.11, 19:13 Mam najświeższe informacje ! Ale się będzie działo w 2012 r ! Będzie tak: w styczniu zakwitną kasztany, w lutym spadną liście z drzew, w marcu KTS kupi Antalis i MAP, od kwietnia do połowy czerwca Bill Gates z C.S. balonem będą wizytowali oddziały, w lipcu i sierpniu, wiadomo - WAKACJE, we wrześniu spadnie śnieg, w październiku I.T. spotka się z ET, w listopadzie CS wyzdrowieje, oprzytomnieje, zmądrzeje i wypłaci zaległe premie pracownikom, w grudniu Św. Mikołaj da Wam wszystkim prezenty !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizytator Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.12.11, 23:19 śmieszne....ale czy to jest wytłumaczenie?....no chyba że autor ma już stan agonalny..swojej psychiki baw się dalej....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: News Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.11, 22:53 I znów się pozmieniało. I co teraz będzie? Jak tu rozwijać firmę i spłacić wierzycieli gdy wydało się tyle kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: 193.200.150.* 02.01.12, 19:59 Głupiś czy jak ? Wiadomo było że chodzi o ciągnięcie kasy. Co teraz będzie ? To zależy co urząd znajdzie. Podobno nieźle grzebie. Tak czy siak mam nadzieje że panami z kance...larii zajmie się prokuratura albo jakiś CBS. Rozpierd...ili ja do reszty. Należy im się. To zwykli złodzieje. A młody pan co ma zonę z Bełchatowa może przemyśli swoje postępowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.reserver.ru 03.01.12, 09:51 poco pisać te bzdury wiadomo że słoiki przyjechały z wiochy i w wawce się rządzą, duża kasa przewraca w głowie każdemu wieśniakowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papirus Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: 74.63.112.* 11.01.12, 20:22 Facet ekscytujesz się jakby to była twoja firma. Poczytaj jak wycenili Legię, co zrobili w pewnej spółdzielni. Taka mafia w majestacie prawa. Z opowiadań i plotek wynika, że na Modlińskiej także jest to samo. Zwykłe złodziejstwo ale ty nic nie wskórasz. Chyba że masz jakieś info i odwagę to idź do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hopeless case Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.vectro.com 02.01.12, 20:33 bardzo chory albo bardzo opłacony ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.adsl.wanadoo.nl 31.05.12, 02:34 Cezex mecenasem Wrocławskiego Teatru Współczesnego W dniu 20 grudnia 2002 roku na oficjalnym spotkaniu Loży Mecenasów i Przyjaciół Wrocławskiego Teatru Współczesnego, Cezex został oficjalnie przyjęty do grona Mecenasów WTW. Pani Krystyna Meissner, dyrektor naczelny i artystyczny teatru, przedstawiła firmę Cezex wszystkim uczestnikom spotkania oraz wręczyła na ręce Renaty Bogusławskiej (dyrektor biura handlowego firmy Cezex we Wrocławiu) symboliczny srebrny znaczek WTW. "Dzięki zainteresowaniu i zaangażowaniu w działalność naszego Teatru takich firm jak Cezex mamy szansę realizować założenia artystyczne, które przecież stanowią rację naszego istnienia i współdecydują o kształcie dzisiejszej polskiej kultury" - powiedziała Krystyna Meissner. W spotkaniu wzięli udział aktualni Mecenasi Teatru: PKO BP, Orbis Hotel Wrocław, Comex, Insert 2, Hostal, a także prezydent Wrocławia, prezes Instytutu Pamięci Narodowej, dyrektor Wydziału Kultury i Ochrony Zabytków, przedstawiciele Wrocławskiej Gazety Wyborczej, Telewizji Wrocław, Rozgłośni Regionalnej we Wrocławiu i inni zaproszeni goście. Pani Krystyna Meissner podziękowała wszystkim za zaangażowanie i wspieranie działalności Teatru. Przed rozpoczęciem oficjalnej części imprezy zgromadzeni goście obejrzeli premierę sztuki Tadeusza Różewicza - Odejście Głodomora, w reżyserii Piotra Kruszczyńskiego. To wyżej to był cytat z prasy No i stało się. Nadeszła premiera Głodomora. Jak się czyta powyższe posty, to i reżyserii w tym nie było. Raczej chamstwo i prostackie pewniactwo, że jakaś tam szkółka i "milion kursów" zastąpią prawdziwą wiedzę - o biznesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.adsl.wanadoo.nl 31.05.12, 02:42 Firma Cezex od dawna aktywnie uczestniczy w wydarzeniach kulturalnych w Polsce. W ubiegłym roku przekazała papier Międzynarodowej Letniej Akademii Jazzu organizowanej przez Krakowską Szkołę Jazzu i Muzyki Rozrywkowej oraz pomogła w wydaniu i promocji nowej płyty Justyny Steczkowskiej "Alkimja". Od listopada 2002 Cezex wspiera koncerty światowej sławy wykonawców jazzowych "Jazz raz po raz" odbywające się w Teatrze Rozrywki w Chorzowie i Górnośląskim Centrum Kultury w Katowicach. - cytat z prasy sukcesu cd. Jak firma taki jazz, czyli kultura mas i takie wycie Steczkowskiej. "przekazała papier - czy toaletowy? Zaś powoływanie się na światowe sławy jazzu zakrawa na żart, bo jak firma, takie fundusze i dla takich marnot jak te no tam teatrzyki czy jakaś Steczkowska - wogóle kto to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.adsl.wanadoo.nl 31.05.12, 02:51 Cezex konsekwentnie i regularnie bierze udział również w wielu akcjach charytatywnych, skupiając się przede wszystkim na pomocy dzieciom. W ramach wsparcia Towarzystwa Przyjaciół Dzieci Ulicy im. K. Lisieckiego "Dziadka", firma przekazała fundusze na budowę Ogniska "Pruszków-Żbikowo" i od ponad 10 lat pomaga dzieciom z Ogniska opiekuńczo-wychowawczego "Muranów". W ubiegłym roku wspomogła działalność Polskiej Akcji Humanitarnej, Fundacji Świętego Jana Jerozolimskiego i Krajowego Towarzystwa Autyzmu cytat z prasy ciąg dalszy Baaaardzo szlachetnie brzmi. Szkoda tylko tych dzieci, ze ich trudnym losem jakieś zdzirstwo wycierało sobie ryje. One nie zawiniły. Ale takie były czasy, że każdy ochłap rzucony dzieciom na zupę na obiad był ważny. Nadal jest ważny, ale jeśli pochodzi dziś od złodziei - to przeprowadza się go przez prawo - syndyka, sąd itp itd i te sre zarządziku. A i do prezeska czas przyjdzie się dobrać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 22:07 A prezesek to chyba dał nogę z Modlińskiej. Biznesik robi gdzieś indziej. Może klienci się nie zorientują z kim mają do czynienia. Oj, pali się gruncik pod nóżkami. Chciałoby się poprezesować tyko wiernych coraz mniej u boku. I co to będzie jak wszyscy odejdą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniony przez CS Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.centertel.pl 18.12.10, 12:01 Mam nadzieje ze kiedyś ktoś po męsku da mu w twarz bo arogancję i butę ma niesłychaną. Należy mu się za to jak traktował ludzi. Ciekawe czytać co się teraz tam dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 15:01 A czemu sam nie dałeś, skoro zostałeś zwolniony? Po co wysługiwać się innymi? Trzeba mieć trochę godności. Sam sobie rączek nie pobrudzę, ale niech inni w moim imieniu to zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 15:35 To, że tak, a nie inaczej traktował ludzi, w dużym stopniu można zawdzięczać jego donosicielom, których nie brakowało. W każdym dziale przynajmniej jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też tam pracowałem Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.xdsl.centertel.pl 22.12.10, 21:51 CEZEX to już jest niestety historia a Panu Cezariuszowi można "pogratulowac" że taką firmę potrafił rozwalic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny handlowiec Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.centertel.pl 27.12.10, 10:35 Co rozumiesz przez słowa niestety historia ? Czyzby nie udal sie uklad ? Z tego co slyszalem NS i CS strasznie sie nie lubia. Doszly mnie sluchy ze firma corka probuje wyciagnac handlowcow z Cezex-u. Jakos nie wierze ze im sie uda przetrwac ale mam pytanie ktos wie na jakich zasadach firma corka chce zatrudnic ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.xdsl.centertel.pl 28.12.10, 07:50 a co chciałbyś się załapac ? niby nic nie wiesz a jesteś doskonale zorientowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgjfjfgfjgjhg Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 11:22 To co w końcu z tym układem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadu-gadu Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.subscribers.sferia.net 28.12.10, 20:07 A co to niby tajemnica ze dzwonili po oddziałach ? Sam tez to wiem bo każdy z nas ma jakieś przynajmniej lakoniczne kontakty z dawnymi kolegami. Tajemnicy się nie utrzyma panie CS czy JL. Ja co prawda mam juz co innego ale nigdy bym z tego nie skorzystal. Tacy ludzie niestety sie nie zmieniają. Pozdrawiam dawnych kolegów ze smoka. Swoją drogą będę zaglądał ciekaw jestem jak się to potoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.xdsl.centertel.pl 29.12.10, 07:42 to ja Wam powiem co będzie, układ nie przejdzie CEZEX upadnie, tak na wiosnę będzie likwidacja która chwilę oczywiście będzie trwała. A "nowa" firma Profis nie ma szans na zaistnienie na rynku w taki sposób jak kiedyś CEZEX, i tutaj nic nie zmienią ludzie którzy mogą przejśc ze starej firmy, potrzebna jest duuuuża kasa i cierpliwośc by ona mogła spokojnie pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor CEZEX IP: 10.1.0.* 13.01.11, 11:39 W mętnej wodzie nie widać kto łapie ryby... W efekcie nic nie będzie, kwestia czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfs Re: CEZEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 13:24 Ciekawe jak te wszystkie spółki, spółeczki, np. Biuro Partk, Protector Inkaso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: CEZEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 14:34 Z tego co wiem to spółeczki nie mają się źle. Gorzej sam CEZEX, no ale wiadomo, kto tam teraz rządzi. Jaki pan taki kram. Biedna firma, już gorzej trafić nie mogła. III piętro puste, tylko bałagan został, samochody gniją na placu. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huhjjk Re: CEZEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 21:32 Rozumiem, że "stara" kadra CEZEX-u bardzo się skurczyła, czy przeszła do PROFIS-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: CEZEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 21:59 Stara kadra i obecna kadra, no cóż, nie każdy wierzy w to co mówi zarządca, a w zasadzie mało kto wierzy, no bo nie ma w co i komu wierzyć. Gość bredzi, trochę straszy i wierzy w to, że wszyscy się go boję. Niech wierzy :). Więc ludziska szukają kontaktów. Nie ma się co dziwić. Wystarczy popatrzeć jak tam się teraz pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfdhg Re: CEZEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 23:42 Czyli póki co nie ma zwolnień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: CEZEX IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.01.11, 08:45 nie wiem dlaczego ale mam nieukrywaną satysfakcję z tego jak ta firma kończy . ale chyba jeszcze większą z tego jakie wspomnienia mają ludzie o c.s/r.m/j.l.....etc. GRATULUJĘ ZARZĄDOWI WSPANIAŁEJ POLITYKI HR/ PODEJŚCIA DO LUDZI/ SPOSOBU ROZWIĄZYWANIA PROBLEMÓW ( a może braku reakcji) i SAMOZACHWYTU NAD WŁASNYMI UMIEJĘTNOŚCIAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J23 Re: CEZEX IP: *.centertel.pl 21.01.11, 15:01 A ja mam nieodparte wrazenie ze GOSC to pan i wladca z Mazurskiej. Takie achy i ochy ojoj. Prosze sie spytac tych co zostali czy naprawde jest tak bardzo zle ? Czy teraz jak spadlo brzemie nie widza jak ich traktowano ? Sam to czuje bedac juz w innej firmie a z powodow sluzbowych mam ze starymi kolegami kontakt raz na tydzien albo dwa wiec znam sytuacje na biezaco. Prosze wiec przestac KLAMAC !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: CEZEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 21:55 Tu się mylisz kolego, bo to ja, a nie pan i władca jak napisałeś. Też mam kontakt z ludźmi z cezex-u i słucham ich opinii o tym co się tam teraz dzieje. Nikomu już nie zależy, a najmniej nadzorcy, żeby firma wygrzebała się. Ludzie pracują, bo nie mają wyjścia, bo z pracą na rynku marnie. Ale jak pracują? Po 08:00 pół firmy w Auchan, później grzebią w internecie, wychodzą wcześniej. Pełne rozprężenie. Właściwie to udają, że pracują, a nadzorca ma w nosie co się w firmie dzieje. A jak tylko jakaś robota się trafi to odchodzą. Właściwie, to chyba już tylko starzy pracownicy zostali. Takim co pracują kilkanaście lat szkoda zrezygnować z pracy bo przepada odprawa, a po tylu latach pracy jakiś grosz by się przydał. A poza tym, człowiek zasiedziały nie umie szukać pracy. Więc egzystują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6768767t5 Re: CEZEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 20:15 Ale dobrym kolegą jesteś. Tak publicznie pisać o wyjściach do Auchau, Interne-cie, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J23 Re: CEZEX IP: *.centertel.pl 23.01.11, 11:20 A to ciekawe bardzo ciekawe bo wyobraz sobie ze mam nie jedno zrodelko. Byc moze wychodza. Nie jestem na miejscu wiec nie wiem co robia a i oni mi nie mowia. Oszukiwalbym takze gdybym nie powiedzial ze ludzie nie szukaja pracy no bo chyba na uklad nie ma szans.Takie przynajmniej chodza sluchy na rynku. Ale slysze tez takie informacje ze nadzorca podejmuje szybko i sensownie decyzje nie to co stary prezes . Tak przynajmniej mi przekazano. A z drugie strony co Ci ludzie maja robic kiedy Cezex wszedzie jest spalony ? Mnie osobiscie szkoda kolegow i kolezanek ktorzy z tych czy innych powodow nie wyszli stamtad. Na pewno nie zal mi CS i jego swity. Chyba pierwszy raz bede mial satysfakcje jak dobiora mu sie do ..... "...czlowiek zasiedzialy nie umie szukac pracy..." niezla opinia pogratulowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X-File Re: CEZEX IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.11, 12:27 I tyle zostało z magicznej firmy, www.biura.pl/pl/deweloperzy/szczegoly/307/cezex-sp-z-oo Sam do dzisiaj mam kontakt z większością ludzi z c.e.z.e.x.u, i z tego co mówią a czemu mam im nie wierzyć to co wyprawiają tam na górze, prosi się o pomstę do nieba. J.L + C.SZ plus wszystkie dupo włazy powinni pracować w biedronce bo tam jest ich miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 565656 Re: CEZEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 12:54 Ale części osób z CEZEX-u "udało się". Zostali zatrudnieni w spółkach: PROFIS-ie, PROTECTOR INKASO, Biuro Park. Ciekawe jak będą funkcjonować bez CEZEX-u? Ale przy TAAAKIEJ kadrze nie ma co się matrwić. Przecież to "najlepsi" pracują tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAWNY PRACOWNIK Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.11, 08:24 TU MASZ KOLEGO RACJĘ . POTRZEBNA JEST KASA I LUDZIE KTÓRZY TO POCIĄGNĄ , POTRZEBNE SĄ PRZEMYŚLANE DECYZJE , MĄDRE RUCHY , ALE BEZ WARTOŚCIOWYCH LUDZI CTO SIĘ POPROSTU NIE UDA , A SZKODA , BO OBCY KAPITAŁ BĘDZIE RZĄDZIĆ , KOLEJNA POLSKA SPÓŁKA PADNIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justysia Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 22:57 kwejk.pl/obrazek/34061 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAWNY PRACOWNIK Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.11, 07:53 JAK WCZEŚNIEJ PISAŁEM CEZEX UPADA . PANIE C.S. PODDAJ SIĘ !!! ZGAŚ ŚWIATŁO I ZAMKNIJ TE BUDĘ NA PATYK , BO I TAK CIĘ BANKI ROZSZARPIĄ I KOMORNICY RÓWNIEŻ , NIE MASZ JUŻ MĄDRYCH GŁÓW W SWOIM SZTABIE , OTOCZYŁEŚ SIĘ BANDĄ IDIOTÓW - LUDZI OCZYTANYCH ALE GŁUPICH , NIE MAJĄCYCH SWOJEGO ZDANIA , KAŻDY TOBIE PRZYTAKUJE -A NIE O TO TU CHODZI .!!!! POWODZENIA W NOWYM INTERESIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAWNY PRACOWNIK Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.11, 08:07 MILI PAŃSTWO !!! CO TU PISAĆ . SZKODA CZASU !! POZDROWIONKA DLA PANI J .L . I JEJ PERSONELU . CIEKAWE CZY PRACUJE JESZCZE R.M. - TEN TO DOPIERO POJE....! 4 RAZY SIĘ ZWALNIAŁ , A POTEM WRACAŁ Z PŁACZEM DO PANA C.S. W RĘKU TRZYMAJĄC WAZELINĘ . A CO DO SPÓŁEK CÓREK TO I TAK NIC IM NIE POMOŻE . WSZYSCY PÓJDĄ NA DNO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obecny pracownik Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.11, 00:15 Puknij sie baranie w łeb, dobrze, że Cię kiedyś zwolnili, a ciesz sie, ze tak długo byłeś trzymany, bo o Twoich zajęciach "dodatkowych" w czasie pracy wiedzieli od jakiegoś czasu. I ciekawe jak Twój nowy pracodawca by się na to zapatrywał??? Lepiej zajmij się pracą, a nie uzewnetrznianiem swoich goryczy... A jak już jestes taki odważny, to może się ujawnisz innym??? Czy może to zrobić w końcu za Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hjhjhj Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 11:33 W zajęcia "dodatkowe' uwikłani są przede wszystkim Ci, którzy zostali. Nie napiszę o jakie zajęcia i o kogo chodzi, bo DONOSICIELSTWO nie jest w moim stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obecny pracwnik Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.11, 23:48 widzę, że kolega wymiękł, bo sobie zmienił nick... Kolego Ci co zostali to kiedyś byli Twoimi kolegami z pracy, a tych których tak miło wspominasz(nie wymieniam, bo wiesz o kogo chodzi), to przestań tak opluwać, bo przez parę lat dawali Ci nie dość że pracę to i całkiem przyjemne warunki pracy. Takie szuje, które po latach nie wiadomo czemu mają pamięć zafiksowaną na jedną tylko stronę, niech lepiej się zamkną i piszą na edarling albo moja sympatia. I od...się od ludzi, którzy jeszcze pracują i od tych, którzy tam spędzili też kawał swojego życia. Za cienki jesteś, żeby mieć prawo ich oceniać, a słoma z butów wychodząca na każdym kroku świadczy o Twojej kulturze osobistej i o tym jak Cię w domu wychowano.... I tak też będziesz swoje dzieci wychowywał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hjhjhjhj Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 21:27 "hjhjhj" to nie "dawny pracownik" Akurat te osoby, które zostały nigdy nie były dla mnie bliskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam ludzik Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.xdsl.centertel.pl 19.02.11, 00:09 ten temat to już flaki z olejem, proponuję nowy "jak fajnie było w tej firmie dopóki nie zaczęło się dziać źle" kto pierwszy?????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hjhjhjhj Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 14:42 Jeżeli nudzą Ciebie poruszane tematy, nie musisz tu zaglądać. A czy było fajnie ............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAWNY PRACOWNIK Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.11, 08:15 WIATM OCZYWIŚCIE KIEDYŚ BYŁO FAJNIE . JAKIEŚ 10 LAT TEMU , BYŁO CAŁKIEM OK . POŻĄDEK ŁAD , ODPOWIEDNI LUDZIE NA ODPOWIEDNICH STANOWISKACH , BYŁY PREMIE , BONY , SPOTKANIA INTEGRACYJNE , MOŻNA BYŁO ZAROBIĆ , AWANSOWAĆ NIE KONIECZNIE , CÓŻ CZASY SIĘ ZMIENIAJĄ I LUDZIE TEŻ , TAKIE ŻYCIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szimi Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 13:17 Czy ktoś może powiedzieć dlaczego Cezex popadł w problemy finansowe? Czy aby powodem nie było otwarcie naświetlarnii? Jest to pierwsza firma ,która przychodzi mi na myśl myśląc o tej branży. Dlaczego inne firmy jak M... i M... i A.. i E.. i P.. i I potrafią się utrzymać ,a taka firma wyłacznie polska nie . Czy nie jest to smutne, że na mzawsze się nic nie udaje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 16:24 Powodem były złe inwestycje (opcej walutowe), chociaż właściciel zasłaniał się kryzysem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.11, 14:23 jest takie stare powiedzenie "sam się ze...rał a na kota zwalił"- tylko i wyłącznie pazerność zarządzających, myślę że kryzys nic tu nie ma do rzeczy. ja zawsze postrzegałem tego człowieka jako tego , który jak nie wyjdzie jakiś deal to przynajmniej żarówkę z toalety wykręci . Odpowiedz Link Zgłoś
zzz.1 Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. 08.03.11, 19:36 W TEJ NIESZCZĘSNEJ FIRMIE ZOSTALI SAMI FRAJERZY,CAŁE SZCZĘŚCIE,ŻE NIE MUSZĘ TAM PRACOWAĆ,SZANOWNY PAN P.OLE.....DO NICZEGO SIĘ NIE NADAJE,ŁĄCZNIE ZE SWOIM "TOWARZYSTWEM" PRZYJECHALI I SIĘ PANOSZĄ.NAJGORSZE JEST TO,ŻE DAJĄ JAKIEGOŚ GNOJA NA BRYGADZISTĘ,KTÓRY NIE MA W OGÓLE POJĘCIA NA CZYM POLEGA PRACA.FIRMA NIE POTRAFI DOCENIĆ PRACOWNIKÓW,KTÓRZY SĄ WARTOŚCIOWI,ZOSTAWIAJĄ SAM CHŁAM, KTÓRY SPROWADZA FIRMĘ NA DNO.PIOTRKÓW DOPROWADZI DO BANKRUCTWA.UCIEKAJCIE Z TEJ FIRMY PÓKI MOŻECIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koki Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 21:54 O, widzę że kolegą ostatnio zwolnili z magazynu. A gdybyś jednak nie dostał wypowiedzenia to też byś określił siebie mianem frajera i chłamem? A może właśnie dlatego, że jesteś niekumatym frajerem i chłamem zwolnili cię z pracy? Prawda boli koleś :) Chłam obijający się i ukrywający po kątach przed robotą nie jest nikomu potrzebny. Uświadom to sobie, a wtedy będziesz miał szansę trochę dłużej zagrzać miejsce u kolejnego pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 11:34 Osoby, które odeszły lub zostały zwolnione z CEZEX-u tylko na tym skorzystały (poza może częscią kadry zarządzającej jak np. R.M.). Zgadzam się z tym, że kadra, która w tej chwili została nie reprezentuje najwyższego poziomu. Daleko jej do profesjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
zzz.1 Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. 09.03.11, 19:01 Koki frajerze,po pierwsze nie ostatnio,tylko pare lat temu odszedłem sam,a o bieżącej sytuacji wiem od aktualnego pracownika,który ma takie samo zdanie jak ja.Nikt kto ma jakieś ambicje nie siedzi w tej firmie.Twierdząc,że siedziałem po kątach i nic nie robiłem,osądzasz sam siebie i co się dzieje w tej firmie,bo sam musisz tak robić,druga teorią jest to,że sprzedajesz kolegów i dlatego trzymaja takiego pracownika.SPRZEDAJESZ I PRACUJESZ,ALBO NIE SPRZEDAJESZ I JESTES ZWOLNIONY,TAKA TO POLITYKA FIRMY!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 20:04 Zostali w tej firmie albo NIEUDACZNICY, albo DONOSICIELE. Odpowiedz Link Zgłoś
zzz.1 Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. 10.03.11, 18:47 Widzę.że kolega ma takie samo zdanie jak ja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X-File Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.11, 12:18 Powiem tak, byłem pracownikiem Magazynu na orle i na modlińskiej może nie długo ale około 2 lat, co do chłopaków z magazynu z każdej zmiany miałem pełne zaufanie oczywiście na kilka osób uważałem bo w każdej firmie znajdują sie anonimowi donosiciele o których i tak każdy wie. Miałem dobry kontakt ze wszystkimi zarówno w BH jak i magazynie zaczęło się walić odkąd na C.SZ zaczęła mieć większy wpływ J.L, przyszliśmy na modlińską mówię o magazynie po chyba 2 miesiącach dali ultimatum Kaczorowi :) albo idzie na dół jako brygadzista czy ktoś tam albo wypada z gry, jak można było potraktować tak człowieka który wiem na 100% dużo robił dla firmy mówię tu o poświęceniu i robił to dobrze, w zarówno mojej opinii jak innych nie tylko z Mag, i od tego czasu zaczęło się sypać przyszedł Irek Który był totalnym debilem i nie przyznawał się do niczego jak spie...ł a pie...ł wszystko do czego się dotknął ale został bo był od J.L, Wyleciałem ja nagle wszyscy byli zdziwieni i nie dowierzali :) ale cóż tak było. Pazerność oczywiście pamiętam akcje klejenia nowych etykiet na chiński papier :), aby wychodziło że to nasze, według mnie nie bez winy jet T.J, który za h...a nie potrafił postawić się nikomu z góry w obronie swoich pracowników, więc tutaj była cała seria nie trafionych decyzji które doprowadziły do upadku oczywiście kilka osób bym jeszcze wymienił ale mi się nie chcę. Ale tak czy siak z większością chłopaków mam do dzisiaj kontakt i jakoś dajemy rade spotykac sie wspominać, bo za moich czasów ekipa była zajebista. Odpowiedz Link Zgłoś
zzz.1 Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. 12.03.11, 16:12 Kolego napisałeś całkowitą prawdę.Zgadzam się z każdym Twoim zdaniem!!!!Firma konfidentów.Błąd C.SZ że zatrudniał osoby,które nic nie robiły,a zarabiały najwięcej kasy jak P.O.,a osoby,które pracowały rzetelnie,nie zostały docenione,bo nie strzelały z ucha.A T.J był pieskiem C.SZ,jak mu zagrał tak tańczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipa_z_glebin Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 18:48 A czy to prawda, że ten POFIS nadal próbuje stworzyć coś na kształt "sieci" ? Kto tam teraz zarządza ? A może zapytam inaczej, kto jest najważniejszy ??? Do kogo wysłać CV ? Mają szansę się utrzymać dłużej niż rok ? Mają jeszcze jakikolwiek związek z dawnym zarządem :-(, czy to już całkowita autonomia ??? Pytam poważnie, więc tylko poważne odpowiedzi proszę umieszczać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X-File Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 17:13 Poważnie to złóż CV gdzie indziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adc Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 13:11 Czy może ktoś coś wie na temat losów Cezex-u. Likwidacja czy układ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 13:19 Postanowieniem Sądu z dnia 18 maja jest CEZEX jest w likwidacji. A co z pracownikami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aecjusz2 Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.cable.smsnet.pl 01.06.11, 00:09 z tego co wiem to nadzorca ma się spotykać z inwestorem strategicznym który zainteresowany jest kupieniem spółki pod warunkiem zachowania sieci handlowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adc Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 11:46 Nie ma już (albo za chwile nie będzie) nadzorcy, jest (lub za chwil ebędzie) syndyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hick Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 20:30 Nadzorca dostał po d...... i sam tam nie chciał być. HI HI, a miało być tak pięknie, ale nie wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.11, 22:00 A dobrze frajerom,tak krzyczeli jaka to super firma,a teraz upadła.Brawo dla osób,które doprowadziły do upadku firmy,to za brak szacunku do pracowników.Szkoda TYLKO NIEKTÓRYCH pracowników,bo za frajerów cierpią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abn Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 10:43 Czy ktoś jeszcze pracuje w CEZEX-ie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pracownik Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.centertel.pl 28.07.11, 07:59 nie włączam sie do dyskusji ale uważnie ja obserwuje, widzę czysty PR w osobie prezesa, miał DSL i z niego jak widać nadal steruje światem, nic sie nie zmieniło a powinno go chyba nauczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 10:55 Nadal steruje światem??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berlin Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.formlessnetworking.net 04.04.12, 20:51 Znowu zmiana nazwy ? Wyszukiwarka na kartony wypluwa c6papier.pl a w zakladce kontakt Papeteo. Czy ktos nadąża ? Kolejna ucieczka przez przepotwarzenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hipko Re: CEZEX-proszę o opinie o firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 21:43 To nie ucieczka, to zaplanowane przepotwarzenie. Tworzenie kolejnej poczwarki żeby wyciągnąć kasę. Zmiana nazwy, zmiana adresu. Wszystko przekalkulowane. Może klienci dadzą się nabrać i coś kupią. Może ....., ale wystarczy pogrzebać głębiej i wychodzi nazwisko, które mówi wszystko. Nie warto mieć z nimi nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DESPERAT Wierzyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.12, 20:47 obudźcie się. Może ktoś się zainteresuje co dzieje się na Modlińskiej. Samochody wyjeżdżają na lawetach, pracownik nie może liczyć na fundusz socjalny, bo pieniądze gdzieś zniknęły, koszty kancelarii coraz większe, więc od czasu do czasu dla picu zatrudnia się jakiegoś handlowca, umowy zlecenia wypłacane nie wiadomo komu i nie wiadomo za co. Pełnomocnik niby coś robi, ale żadnej decyzji sam nie podejmie. To już powszechna opinia - spotyka się, jeździ i obiecuje ale tylko obiecuje, dogadać się z nim nie da rady. Oj, chyba nie macie szansy na jakiekolwiek pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don Re: Wierzyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 17:59 O jakiej kancelarii jest mowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DESPERAT Re: Wierzyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 20:40 Nie wiesz? Pomyśl albo poczytaj. Ktoś już o tym wcześniej pisał. Układ, likwidacja, układ, likwidacja - niezła karuzela. I tylko majątek kurczy się coraz bardziej. Muszę zapytać kilku wierzycieli czy już choć złotówkę dostali. Pewnie nie. Ciekawe co się dzieje z kasą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Wierzyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 21:25 Myślałem, że w związku z likwidacją CEZEX-u zaprzestano handlować, a większość pracowników pozwalniano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marble Cover Re: Wierzyciele IP: *.hayalis.ru 19.02.12, 09:50 Jeszcze tylko razem z oddziałami kolo 40 osob osob ale dlugo chyba nie pociągniemy wbrew zapewnieniom pewnego pana w ktorego juz nikt nie wierzy. Ciekaw jestem czy czuja co myślą o nich pracownicy na IV pietrze bo oddziały są oddalone od rzeczywistości. Rzeczywiscie samochody wyjechaly w dwoch partiach zostaly jeszcze tylko chyba 3 sztuki ale juz chyba nie Toyoty. Nie wszystkie samochody zostały chyba sprzedane bo widziałem na mieście obca osobę w naszej Toyocie. Nie kojarzę jej tylko. Nigdy na Modlińskiej jej nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Wierzyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 15:51 A jak tam spółki C.S.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Makuć Re: Wierzyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 14:34 Witam Dziś z zaciekawieniem przeczytałem sobie kilka newsów. Mam propozycję dla wszystkich posiadających "pewne informacje" a ukrywających się pod różnymi nickami. Jeżeli dochodzi do sytuacji o których piszecie i macie dowody że faktycznie dochodzi do nieprawidłowości to zwracam waszą uwagę na art. 304 Kodeksu postępowania karnego, który brzmi: Art. 304. § 1. Każdy dowiedziawszy się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym prokuratora lub Policję. Przepis art. 191 § 3 stosuje się odpowiednio Art. 191. § 3. Jeżeli zachodzi uzasadniona obawa użycia przemocy lub groźby bezprawnej wobec świadka lub osoby najbliższej w związku z jego czynnościami, może on zastrzec dane dotyczące miejsca zamieszkania do wyłącznej wiadomości prokuratora lub sądu. Pisma procesowe doręcza się wówczas do instytucji, w której świadek jest zatrudniony, lub na inny wskazany przez niego adres. pozdrawiam wszystkich z którymi miałem okazję wspólnie pracować Wojtek Makuć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: Wierzyciele IP: *.us-west-2.compute.amazonaws.com 01.03.12, 09:13 A skąd ty wiesz że cisza ? Że na forum ? A poza nim ? pewny jesteś ? Widać solidarność zawodową. Państwo prawa ? A gdzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Wierzyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 16:45 Widać solidarność zawodową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki Re: Wierzyciele IP: *.play-internet.pl 02.03.12, 17:49 pracowałem kiedyś w tej firmie i pamiętam ją z czasów świetności, dlatego od czasu do czasu również tutaj zaglądam i podziwiam jak pięknie się ona zwija. Szkoda tylko że coraz częściej w takich firmach szefują syndycy zamiast prezesów, oni raczej nie są zainteresowani jej rozwojem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Wierzyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 20:39 Ile jej jeszcze zostło do końca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek Re: Wierzyciele IP: *.a01.ca 02.07.12, 16:38 Swoj swojemu krzywdy nie zrobi. Pamietajcie : nie podpisujcie nic bez przeczytania ! macie prawo skonsultowac wszelkie dokumenty ze swoim prawnikiem nawet jak beda wam mowili ze nie ma na to czasu ! nie godzcie sie na skrocony okres czasu wypowiedzenia ! nawet decyzje syndyka np. w zakresie warunkow i przyczyn zwolnienia można zaskarzyc do sadu pracy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Wierzyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 21:05 Czy masz jakieś informacje nt. zwolnień? Z tego co słyszałem to na razie pensje handlowcom obcięli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adik Re: Wierzyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.12, 17:32 Czy duzo osób zostało w Centrali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakis wierzyciel Re: Wierzyciele IP: *.foebud.org 17.07.12, 08:59 Ktos wie czy zostaly jakies samochody, czy sprzedali jakis obiekt albo wyposazenie ? Czy to jeszcze przedsiebiorstwo czy puste sciany ? Jak z placeniem pensji i regulowaniem zobowiazan za faktury ? Ktos cos powie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Wierzyciele IP: *.xdsl.centertel.pl 30.08.12, 20:19 Panie Wierzyciel pośpiesz się bo tam już niewiele zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yxz Re: Wierzyciele IP: *.play-internet.pl 01.10.12, 19:50 hmm, czy coś zostało... raczej niewiele... wyprowadzili co się da i teraz już ludzi muszą zwalniać by napchać swoje kieszonki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foreign Re: Wierzyciele IP: *.cmouse.fi 06.10.12, 09:53 Ooo no to rzeczywiście nic nie pozostało chyba. No ale cóż poradzić specjalista takiej klasy, człowiek o nieskazitelnej opinii. Co rozumiesz przez "...napchać swoje kieszonki..." ? Dla ciekawych jego życiorys ogólnie dostepny w internecie euro.bankier.pl/static/att/emitent/2012-02/Zalacznik_do_RB_10_2012_-_zyciorys_Adam_Szczepanik_201202240000198440.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Wierzyciele IP: *.play-internet.pl 26.10.12, 11:05 no kraść nie wypada napisać bo nikt nikogo za rękę nie złapał... a zresztą tam ręka rękę umyje ... W raz z końcem firmy zaczynają wychodzić ciekawe plotki... np. odnośnie inwentaryzacji cezexu która kosztowała wielką kasę ... i na logikę coś jest nie tak skoro wydają kupe kasy(niby obcej firmie) a następnie podczas kontroli skarbowej każą ludziom zeznawać nieprawdę... a gdy już się uspokoi czy wybieli co trzeba- zwalniają... podobno po firmie jeździ również jakiś obcy gość co niby zarządza a wypija kawkę i wystawia fakture na ładną sumkę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jas Fasola Re: Wierzyciele IP: 199.115.228.* 06.11.12, 19:43 Obudzcie sie to do kogo ? Do wierzycieli czy pracownikow ? A co wierzyciele moga zrobic ? Jedyny sposob jesli sa uzasadnione watpliwosci ale nie ma dowodow (syndyk zawsze ma swoja ksiegowosc) to CBA zgloszenie telefoniczne badz mailowo (na stronie www.cba.gov.pl) badz po prostu trzeba isc do jakiegos biura poselskiego i zainteresowac sprawa posla na sejm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dbajaca o kasę Re: Wierzyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.12, 05:25 A może wierzyciele mogą też dochodzić roszczeń od tego Pana który narobił te pewnie ponad 100 mln długów ? Czyli od CS ? Tak jak już to ktoś wcześniej opisał na tym forum w majestacie prawa pociąga nadal za sznurki w kilku firmach: Papeteo ( KRS 316540, "Prezes" Waldemar Kamiński, bliskie upadłości ), Profis ( KRS 324499, "Prezes" Waldemar Kamiński, bliski upadłości ), Avalon, Protector Incaso, Doradztwo "jakieś tam" K.SZ. No i teraz nowa dojalnia kasy od naiwnych czyli Papeteo Poligrafia ( KRS 324828, Prezes Karolina Szlachcic ) ze swoimi portalami C6 i Papier-Outlet ( zakładam, że to nakładka na Papeteo i Profis bo ich pewnie ganiają już za świeże długi wierzyciele. A mam nadzieję, że niedługo i komornicy też skutecznie się wezmą do roboty ). A może należy obrót gospodarczy skutecznie oczyścić z tak bezczelnych ludzi pokroju CS i IT. Skutecznie rozłożyli Cezex, a teraz pod troskliwą opieką nieźle wynagadzanych adwokatów, radców prawnych oraz dzięki kreatywnej księgowości KRADNĄ NADAL !!!!!!!!. Część banków które udzieliły tym "jego" firmom kredytów pewnie już może sobie tworzyć rezerwy w bilansach. Wierzyciele krajowi i zagraniczni też powinni o tym pomyśleć, lub szybko ściągać od CS kasę póki ją ma. A czasu macie chyba niezbyt dużo ... Za chwilę rynek dowie się pewnie o nowej jego lub ich firmie, bo wszystkie wczesniej wymienione "położą". I tak "w kółko Macieju" ... A dlaczego ? Bo w jego słowniku nie istnieją słowa: normalnie, uczciwie, rzetelnie, etycznie, moralnie itp. "Czaruś" świat się zmienia, spróbuj i TY. A Wy wszelkiej maści potencjalnie nowi wierzyciele otrząśnijcie się i weźcie się szybko do roboty. A co mają robić aktualnie kupujący od "niego" klienci ? Korzystać, prać jego kasę, cieszyć się, wydawać rekomendacje, ufać i zawierzyć TAK DOŚWIADCZONEMU KREATOROWI RYNKU POLIGRAFICZNEGO :-))). A Wy wszyscy zrelatywizowani dla "niego" pracujący ? Was akurat rozumiem. Czerpiecie z TEGO przyjemność, choć On Was potrzebuje bardziej niż Wy jego. Bawcie się dalej ! Być może Was też tak przerobi, jak wierzycieli z listy. Pytacie, ale co dalej ? Pomyślcie to bardzo rozwijające zajęcie. Czy Papeteo jest winne Cezexowi kasę ? - na 80% TAK. Czy Profis jest winny Cezexowi kasę ? - na 99% TAK. Czy CS może spać spokojnie ? - głęboko wierzę że NIE MA DO TEGO PRAWA ! A miałam napisać tylko 2-3 zdania ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szmi Re: Wierzyciele IP: *.yolau.net 07.12.12, 15:26 No i wszystko do końca roku. Pieniążków już nie ma dla syndyka wiec działalność zamiera. A dużo można było zrobić żeby uratować takie przedsiębiorstwo. Jednak do tego potrzeba dwóch rzeczy : trzeba chcieć i umieć nie licząc zachłanności. Która cecha była najbardziej widoczna? Powstaną pewnie ze dwie, trzy nowe firmy na bazie pracowników ale to już nowa historia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poster Re: Wierzyciele IP: *.giga-komputer.pl 03.12.13, 18:49 Dużo wiesz.... Gó... wiesz. Dobrze że masz czas na takie bzdurne wywody i gmeranie w pseudo faktach. Ilu ludzi jadło z Cezexu? Ilu wypieęło cztery litery jak było źle? Banki i wierzyciele mają za swoje bo nie chciały pomóc w obronie przed złodziejem syndykiem. Teraz to o jest królem, a wam piana na ustach została. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Wierzyciele IP: *.42.12.17.alfanet24.pl 11.12.13, 21:15 Czaruniu, nie płacz, nie płacz. Nie trza było tak hojraczyć, miałbyś dziś firmę a my wszyscy pracę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEPSERAT Re: Wierzyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 23:35 Kloss, masz rację. Dlatego dziwi wszystkich, że wierzyciele nic nie robią. Nikt nie kontroluje wydatków kancelarii. Przecież to wszystko miało być po to, żeby wierzyciele kasę dostali. Niestety polska rzeczywistość wychodzi na wierzch. Syndyk wyprowadzi co może i wypnie się na wszystkich. Już teraz widać jak im kasy brakuje i jak ciągną gdzie się da. Przecież trzeba pokazać jak bardzo są zapracowani i ile ta cholerna upadłość kosztuje. To ciężki kawałek chleba. I tylu ludzi jest zaangażowanych, a wszystkim trzeba zapłacić i to całkiem sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Wierzyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.12, 21:34 Przykro o tym czytać. Pamiętam czasy świetności CEZEX-u. Ile osób jeszcze tu pracuje i czy faktycznie firma prowadzi działalność handlową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szimi Re: Wierzyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 20:24 Słyszałem że Cezex działa już jako wielki Marchant w branży pod nazwą C6. Jeśli przeczytacie nazwę w języku niemiecku zobaczycie jak fajnie to wykombinowali.Nazywa się to platforma C6. Dyrektorem jest IT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Wierzyciele IP: 204.45.133.* 19.04.13, 08:11 zlodzieje zlodzieje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Wierzyciele IP: *.dynamic.lte.plus.pl 24.04.13, 10:21 jakieś nowe gęby pojawiły się na horyzoncie i udają pełnomocnika. Siedzą w gabinecie szefa, żeby się dowartościować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adwokat Re: Wierzyciele IP: 212.34.137.* 30.04.13, 16:38 To się nazywa zacieranie odpowiedzialności. Znana zasada niektórych kancelarii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Wierzyciele IP: *.dynamic.lte.plus.pl 29.05.13, 10:36 Papeterra, papeteo, papeteo poligrafia niby inne, ale ciagle ci sami ludzie, a to oznacza, ze lepiej trzymac sie z daleka. Kolejna firemka dla zmydlenia oczu i nabicia klienta w butelke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wierzyciele IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.13, 22:22 ta firma to jeden wielki wałek,szkoda,że nikt się za to nie wziął!!!!porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Wierzyciele IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.13, 22:23 ciekawe kto tym cyrkiem zarządza? i kto dalej pracuje?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbb Re: Wierzyciele IP: *.vibiznes.pl 04.06.13, 09:15 Kto zarządza. ? Ci zo zawsze nieomylni, bezinteresowni, o wysokich standardach, wybitni managerowie itd. Jako to kto ? A nie było styczności z władzą żeby samemu wyciągać wnioski ? To ciekaw jestem jakie zdanie macie o tych co powinni reprezentować prawo. Tych co kierują, siedzą i jak Milka twierdzi dowartościowują się ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cccc Re: Wierzyciele IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.13, 23:16 ta firma powinna dawna upaść ,tylko szkoda pracowników,a reszte pownieni.......strzelić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Kto zarządza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.13, 09:43 Zarządza "słoik", jeśli to w ogóle można nazwać zarządzaniem. A "słoik" jak to "słoik" liczy tylko na to, że uda mu się zapełnić. Pracowników już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Kto zarządza? IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.13, 22:17 ale kompromitacja,jak mozna taka firme doprowadzic do upadlosci???????porazka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Kto zarządza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 18:19 To sposób byłego prezesa. Kolejne, którymi zarządzał też upadły. Najlepszy sposób - otwierać kolejną spółkę, wykiwać klientów i upaść. I niby nie figuruje w żadnym KRS-ie, bo nie może, ale jak satelita krąży i udziela "cennych" rad. Upadł tak nisko, że podziękowania za zakup towarów dostają nawet te firmy, które już od dawna nic nie kupują. Żałosne. Ale jak to ktoś kiedyś powiedział, faceta poznaje się po tym jak kończy. Nie wystarczyć jeździć drogim samochodem i nosić markowe ciuchy. Trzeba mieć klasę a nie podlizywać się syndykowi w nadziei, że może wszystko się jakoś upiecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wójek google Re: Kto zarządza? IP: *.hostgator.in 30.08.13, 22:27 No i ostała się wydmuszka wydupczona po wyrzuceniu prezesa jak młoda małolata i rzucona na pożarcie za 65 baniek. www.komunikaty.pl/komunikaty/p/ruchomosci/4712612/sprzedaz+majatku+masy+upadlosci+przedsiebiorst I to co zostało jeszcze tyle warte. Może rację miał Szlachcic kiedy mówił że jest pokrycie na jego długi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szmi Re: Kto zarządza? IP: 200.98.197.* 28.11.13, 12:24 W całości nie poszło teraz idzie po kawałku, Każdy kto pracował tam wie dlaczego www.komunikaty.pl/komunikaty/p/Komunikaty/4864900/syndyk+masy+upadlosci+cezex+sp+z+oo+informuje+ Odpowiedz Link Zgłoś