Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

IPT call center- opinie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 15:43
    witam

Co mozecie powiedziec o firmie IPT call center z wroclawia? Warto do
    nich wysylac cv? Jakie warunki pracy?
    Obserwuj wątek
      • alexanderson Re: 02.12.08, 14:23
        Nikt nic nie wie? - też jestem zainteresowany...
        • Gość: Ivonna Dajcie sobie spokój ipt. IP: *.chello.pl 19.08.09, 21:20
          Szkoda czasu na rozmowę w tej firmie. Moja kumpela kiedyś tam pracowała i się
          stamtąd zwolniła bo ta firma to obóz pracy i totalna porażka. Płacą grosze a do
          tego oszukują przy premiach z umów. Liderki i dyrektor szukają tylko pretekstu
          żeby komuś premie uciąć za cokolwiek. Ja pracuje w AIG na infolinii i jestem
          bardzo zadowolona zarówno z atmosfery jak i kasy jaką mi tam płacą a ipt
          odradzam wszystkim.
      • Gość: noone Re: up IP: *.as.kn.pl 10.12.08, 23:43
        call center, slabe wyniki, slaba opinia... jest wiele innych lepszych call center - lepiej poszukaj tam
        • Gość: anna Re: up IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.03.09, 23:50
          na starcie 7zł/h, duze wymagania, czesto "ucinają" premie bez konkretnego
          uzasadnienia, zdarza sie tez, ze w ogole nie wyplaca premii. Obciazaja
          pracownikow finanswo. Odradzam.
          • Gość: kebab Re: up IP: *.wroclaw.mm.pl 13.11.09, 09:37
            Mają zamotaną, leniwą i niedokładną księgową: 3 dni temu wszyscy
            dostali wypłaty, ja nadal nie - drugi dzień posiłku nie będzie.
        • Gość: jjjj Re: up IP: *.gprs.plus.pl 04.04.09, 23:21
          Gó... a nie praca, nie wyplacaja pieniedzy, robia ludzi w ch...a. Słabe wybiki,
          mala kasa, na start 7 brutto, gowniane progi sprzedazowe od ktorych jest
          uzalezniona czy dostanie sie prowizje czy tez nie
      • Gość: ODRADZAM Re: IPT call center- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 11:04
        Ja wysłałam cv do IPT na stanowisko KONSULTANT BACK OFFICE.
        Zadzwonili po 2 dniach z zaproszeniem na rozmowe. Poszłam. na Panią
        co miała przeprowadzić rozmowę czekałam 45 min. Po 15min czekania
        zadzwoniłam i usłyszałam, że jeszcze jej nie ma w firmie, ale wyśle
        kolegę. Dalej czekałam i nikt sie nie pojawił, więc zirytowana znow
        zadzwoniłam. Pani kazała mi szukać po budynku jakiejś osoby co
        przeprowadzi ze mną rozmowę... Az nie wierzyłam w to co słyszałam.
        ZERO PROFESJONALIZMU!!! Nie rozumiem jak mozna sie z kimś umowic na
        rozmowe i po pierwsze nie przyjść, nie zadzwonić, nie zorganizować
        zastępstwa... Dla mnie ta firma to pomyłka. W miedzy czasie przyszły
        2 nastepne osoby umówione na rozmowe. Po drugim telefonie do tej
        Pani wyszłam razem z osobami, któe czekały też na rozmowę. Uwazam ze
        45 min czekania to przesada!!! ODRADZAM, skoro tak traktują
        pracowników to jaka to musi byc praca... W poważnych firmach
        wychodzą po Ciebie na recepcję, a nie jak tu, że musisz sama ich
        szukać, bo Pani jeszcze do pracy nei przyszła.
        • Gość: Były konsultant Re: IPT call center- opinie IP: *.chello.pl 19.08.09, 14:33
          Pracowałem w IPT 9 miesięcy jako konsultant telefoniczny na kamapanii obsługowej
          przychodzącej - infolinii. Powodem tego, że juz tam nie pracuje było rozwiązanie
          tej kampanii na której pracowałem w wyniku czego wszystkie osoby z tej kampanii
          w tym także ja straciły pracę. Po prostu kampania którą obsługiwałem została
          przeniesiona do nowo powstałego call center w zupełnie innym mieście. Okres
          kiedy pracowałem w IPT wspominam dobrze może dlatego, że była fajna atmosfera w
          pracy no i była to kampania przychodząca tj. obsługowa i nie było czegoś takiego
          jak parcie na sprzedaż tak jak to jest na sprzedażówkach wychodzących. Byłem
          dobrym konsultantem skoro ze wszystkich couchingów miałem zawsze 100% a
          couchingi świadczą o jakości pracownika. Do tego byłem zawsze jako konsultant
          dyspozycyjny (pracowałem 6 czy nawet 7 razy w tygodniu i miesięcznie odbierałem
          nawet po 5700 połączeń)co wtedy wydawało mi się jak pracowałem że zarząd i całe
          kierownictwo tj. team managerowie cenią i szanują takie osoby tj. doświadczone i
          dyspozycyjne. Liczyłem po tym jak rozwiązano moją kampanie, że w momencie kiedy
          będzie jakiś vacat na jakiejś kampanii przychodzącej - infolinii to mnie z
          powrotem zatrudnią na czym mi zależało bo przy obecnym kryzysie nie łatwo o nową
          pracę szczególnie na kampanii przychodzącej bo na sprzedażówkach jest mnóstwo
          ofert pracy. Jednak bardzo się pomyliłem i teraz zmieniłem zdanie o tej firmie
          na negatywne. Ja również wysłałem swoją aplikacje na stanowisko konsultanta back
          office licząc że skoro kiedyś tam pracowałem i byłem dobrym i wtedy cenionym i
          bardzo sumiennym pracownikiem to dzisiaj będę mieć ogromne szanse aby zostać
          zatrudnionym ponownie na tym stanowisku, jednak się przeliczyłem bo osoba
          zajmująca się rekrutacją która mnie zna i której moja była team managerka z
          rozwiązanej kampanii przekazała moje referencje po to aby w przypadku jakiegoś
          vacatu wiedziała że byłem dobrym pracownikiem i poleca mnie jako pracownika w
          przypadku gdy będzie vacat na innej kampanii w tej firmie. Niestety ale osoba od
          rekrutacji mająca moje referencje nawet nie raczyła w odpowiedzi na moją
          aplikacje wysłaną emailem zaprosić mnie na rozmowę kwalifikacyjną i nie odezwała
          się do mnie wcale wiedząc że mógłbym się dobrze sprawdzić jako konsultant back
          office bo miałem spore doświadczenie zdobyte w tym call center no i referencje
          od byłej liderki z rozwiązanej kampanii. Dowód na to jest taki że niestety ale
          ta firma nie stawia na doświadczonych i kompetentnych pracowników tylko woli
          zatrudniać osoby zupełnie bez doświadczenia w pracy w call center tj. nowe i
          bardzo młode najlepiej zaraz po liceum czyli 19 letnie bo takie młode osoby
          szczególnie z poza Wrocławia łatwo jest sobie wychować a wtedy będą one tak
          tańczyć jak dyrekcja im zagra no i nie będą się stawiać dyrekcji. Osoby takie
          jak ja które kiedyś pracowały w tej firmie które chciały z powrotem się w niej
          zatrudnić są niewygodne bo za dużo wiedzą na temat tej firmy i układów jakie w
          niej panują a nowa osoba jest zupełnie niezorientowana i takiej jest łatwo kit
          wcisnąć. Nie będę nikogo ani zachęcać ani odradzać zatrudnienia w tej firmie.
          Wnioski wyciągnijcie sami. Jeżeli firma nie szanuje byłych ale dobrych i
          doświadczonych pracowników i zamiast nich woli przyjąć tak jak to było w
          przypadku konsultanta back office zupełnie kogoś bez doświadczenia w pracy w
          call center i na dodatek bardzo młodego wiekiem to czy warto pracować w takiej
          firmie. Sami odpowiedzcie sobie na to pytanie? Wiem jedno każda solidna firma
          ceni doświadczenie, lojalność i profesjonalizm jednak ta firma się do tych nie
          zalicza.
          • Gość: dobry chłopak Re: IPT call center- opinie IP: *.skierniewice.vectranet.pl 05.04.10, 16:32
            Witam wszystkich. Pracowałem w tej firmie jakiś czas temu. Pracuje się przed
            komputerem na siedząco czyli teoretycznie nie męczy się człowiek. Jednak pozory
            mylą. Ciągłe użeranie się z potencjalnymi nabywcami to istne pranie mózgu a do
            tego za marne pieniądze (1000 zł za miesiąc czyli 40 godzin tygodniowo pracy).
            To starcza na czynsz za mieszkanie a czasami nawet nie poza tym coś trzeba jeść,
            w coś trzeba się ubrać i niektórzy muszą za szkołę płacić. Dla team menagerów
            najważniejszy jest cel czyli aktywacje. Reszta dla nich się nie liczy. Jeśli w
            przeciągu 2 tygodni będziesz mało sprzedawał/a to Cię zwolnią (robili tak jak ja
            pracowałem tam). Moim zdaniem ta praca była by dobra jeśli płaciliby co najmniej
            2000 zł miesięcznie do ręki ale to marzenia ściętej głowy. Mówiąc krótko praca w
            IPT we Wrocławiu to zwyczajny wyzysk. Osobiście nie polecam.
      • Gość: Kacha456 Re: IPT call center- opinie IP: *.chello.pl 19.08.09, 21:12
        O tej firmie nie mogę powiedzieć niestety nic dobrego. Pracuje się tylko na
        umowę zlecenie a do tego za psie pieniądze chyba ta firma ze wszystkich call
        center we Wrocławiu płaci najmniej jeżeli chodzi o stawkę godzinową i prowizje
        od umów. Progi żeby dostać prowizje wymyśla sobie tak wygórowane żeby nie płacić
        premii od umów konsultantom. To najgorsze call center we Wrocławiu i radzę je
        omijać szerokim łukiem. A dyrektor to jakiś zakompleksiony kaszalot.
      • Gość: Kacha456 Re: IPT call center- opinie IP: *.chello.pl 07.09.09, 09:49
        Tak Stefanio trafiłaś w samo sedno o niego mi chodziło.
      • najlepszy_gumis11 Re: IPT call center- opinie 13.11.09, 10:09
        Najnowsze oferty pracy:
        sk9.pl/infor
        • Gość: Zadowolony Re: IPT call center- opinie IP: *.as.kn.pl 19.12.09, 00:34
          Nie wiem o co Wam chodzi w tych opiniach. Pracuję w IPT już 3 miesiące.
          Atmosfera w tej firmie jest świetna, może to szczęście, ale ja akurat pracuje w
          grupie w której ludzie to jedna wielka paczka. Pewnie, że nie jest łatwo, ale
          wystarczy trochę sprytu i można naprawdę nieźle zarobić. Ja nie narzekam.
      • Gość: Zadowolony Re: IPT call center- opinie IP: *.as.kn.pl 19.12.09, 00:37
        Pewnie że warto!!! ja zanim poszedłem tam to pracy też szukałem info na forach i
        nie były to przychylne opinie. Miło mnie zaskoczyła ta firma. Fakt osoba od
        rekrutacji to jakaś pomyłka, ale na szczęście mój kumpel tam pracował i się
        skusiłem. Poza tym pracują tam fajne laski ;)
        • Gość: ..... Re: IPT call center- opinie IP: *.wroclaw.vectranet.pl 10.02.10, 23:44
          i sie nie zdziwilbym jak pozytywy pisane tu jakiekolwiek to sa pisane
          przez osoby ktore tam pracuja i musza robic by pracowalo tam jak
          najwiecej osob
      • Gość: jakub Re: IPT call center- opinie IP: *.mas.abpl.pl 08.01.10, 15:30
        Obecnie pracuję w tej "firmie". Powiem tak: atmosfera pracy cudowna.. mnóstwo młodych osób, team managerki fajne, generalnie jest oki. jeśli zaś idzie o firmę to BEZNADZIEJA. Ta firma to jedna wielka DYMARKA ( urzadzenie do dymania pracownikow ). Placa 8 zlotych za godzine (czyli niecale siedem). Dzis byla wyplata. nie wiem jak to mozliwe ale ZAWSZE kwota wynagrodzenia brutto jest o 100-200 zloty nizsza od tego co powinno wyjsc ze wzoru -ilość wypracowanych godzin* 8 zlotcyh. Czyli z wynagrodzneia co miesiac znika kilkanascie godzin pracy ( bez zadnego uzasadnienia).pieniadze i bez tego bylby zalosne.. pozatym sa WYMAGANIA WYMAGANIA i jeszcze raz wymagania : literować nazwiska, podczas rozmowy co najmnjiej trzy razy powtórzyć " dodatkowa aktywacja", pamietac o tym o tamtym odpowiadac za to ...od dzis dodatkowo za zle wpisanie nazwiska klienta firma naklada na konsultanta kare 5000 zlotych ( zlownie : pięc tysięcy złotych).Nie wiem czy to żart, ale nie zabrzmialo to jak żart. ( prawie nikt z KT nie zarabia 1000 zlotych- skad wiec maja zaplacic?) za 80-90 przepracowanych godzin na reke jest 500 zlotych... Jeśli szukasz fajnej atmosfery pracy i doświadczenia - chodź.. jeśli chcesz zarobić i się utrzymać przy okazji - OMIJAJ z daleko to g...wno za przeproszeniem...bo za swoją pracę dostaniesz psie grosze,... dosłownie..... bardzo sie zawiodlem na tej firmie niestety......
        • Gość: kitka Re: IPT call center- opinie IP: *.chello.pl 13.01.10, 23:15
          Dobrze że napisałes o tej karze 5000 złotych za źle wpisane nazwisko dzięki temu
          niektórzy dobrze zastanowią się zanim tutaj przyjdą do pracy. Nie napisałes o
          dyrekcji że jest do bani. A poza tym ta firma łamie prawo zatrudniając ludzi na
          umowie zlecenie podczas gdy osoby tam zatrudnione pracują w dokładnie w 100% w
          takich warunkach w jakich pracuje się na umowie o prace. Tzn. na papierze mają
          umowe zlecenie ale stan faktyczny jest taki że te osoby wykonują w praktyce
          umowę o pracę czyli ta firma łamie prawo i najwyższy czas aby zajęła się ta
          firmą Państwowa Inspekcja Pracy. Nie chcą dawać umowy o pracę (bo wtewdy musieli
          by dawac pracownikom płatny urlop wypoczynkowy albo mieliby prawo w przypadku
          choroby pójść na zwolnienie lekarskie za które musieliby płacić i mielby problem
          z obsadą)tylko umowe zlecenie ale chcą żeby pracowało się jak na umowie o pracę.
          A jak się zachoruje to nie dość że nie zapłacą ci na chorobowym za ten okres
          wypłaty bo to umowa zlecenie to jeszcze liderki mają jakby pretensje jak śmiało
          się zachorować bo uważają że człowiek powinien być ze stali jak robot i nie ma
          prawa chorować. Każdy kto tam pracuje potwierdzi to. Każdemu kto przeczyta ten
          komentarz a rozważa pracę w tym kołchozie odradzam tę pracę stanowczo. Szkoda
          zdrowia i nerwów.
      • Gość: vicky Re: IPT call center- opinie IP: *.chello.pl 23.01.10, 13:11
        Nie polecam tej firmy bo to syf, kiła i mogiła. Co do podstawy to żenada
        pierwsze 3 miesiące stawka 7 złotych czyli poniżej najniższej stawki o ponad
        złotówkę na umowie o pracę. Druga sprawa to firma daje tylko umowę zlecenie
        czyli jak np. zachorujesz to musisz zdychać i przyjść do pracy bo liderek nie
        obchodzi to że ktoś jest chory a jak nie przyjdziesz to podpadłeś bo jak śmiałeś
        zachorować ( na dodatek na takiej umowie nie dostanie się za dni choroby
        złotówki) więc w tej firmie trzeba mieć końskie zdrowie.
      • Gość: POmatoł Re: IPT call center- opinie IP: *.chello.pl 03.02.10, 23:00
        Firma jest do kitu, to jeden wielki wyzysk. Chiceliby mieć pracowników najlepiej
        za darmo. Nikomu nie polecam.
        • Gość: kika Re: IPT call center- opinie IP: 109.243.253.* 04.02.10, 19:48
          ja pracuje na kampanii polkomtel biznes, zasady są jasne, wymagają ale: płaca na czas- przelew zawsze 10, mam konkurs bonus plus- kwartalny teraz przygarnę całkiem spora sumkę i pracuję z fajnymi ludźmi; szefowa wymagająca, ciągle goni do pracy ale nie narzekam, w końcu to praca, fajne godziny pracy, jak mam sesje to wolne dostanę, jak ktoś gra fair i nie chce leserować - polecam zwłaszcza zmianę poranna :)
          • Gość: beznicka Re: IPT call center- opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.02.10, 23:24
            sam nie wiem, ipt to ipt, szajs, jak to kazde call centr. a robi sie coraz gorzej chyba. biznes ma troche inne zasady i mozliwosci tak naprawde. kto chce wiazac sie z cc na dluzszy czas, to nie wroze przyszloscito praca na chwile. no chyba, ze ktos studiuje dziennie, wtedy moze przychodzic popoludniami,ale i tak zrabali te godziny. juz nie jest elastycznie tylko jakies pieprzone zmiany. a jesli chodzi o kase to masakra,przytna na wszystkim co sie da,i tak robia lewe rzeczy to po co maja sie starac?znajomy adwokat powiedzial ze wiele rzeczy jest w tej sytuacji wbrew prawu pracy i zastanawiam sie czy cos z tym nie zrobic. pracuje juz tam dluzszy czasi po prostu wnerwia mnie to ze sie czlowiek stara a traktuja go jak smiecia. na szcescie mam znajomosci o jakie by mnie nikt nie podejrzewal
            • Gość: byly pracownik Re: IPT call center- opinie IP: *.wroclaw.vectranet.pl 10.02.10, 23:41
              Nie dziwcie sie ze malo placa i ze to sa gowno a nie pieniadze, skoro
              zarzad ma takie auta pod firma i na kims musza zarabiac... wiedza ze
              studenci gowno wiedza o swoich prawach czesto i nie maja jak sie
              postawic jak cos spieprza.... dlatego prowizji czesto sie nie
              dostanie nawet jesli podpisze sie jakis wysoki ab to i tak nie
              przechodzi.... uwazam ze w tej firmie jakos w c... robia
              pracownikow.... odradzam prace tam w szczegolnosci ze z miesiaca na
              miesiac jest tam coraz gorzej.... jak nie macie zadnej roboty to
              idzcie chociaz do biur prac tymczasowych ale nie tam.... bo bedziecie
              moze spoczatku mile i fajnie traktowani ale jak tam popracujecie i
              poznacie warunki jakie tam panuje to nie bedzie fajnie i sie
              zawiedziecie...
              • Gość: IPT do bani Re: IPT call center- opinie IP: *.chello.pl 11.02.10, 09:50
                Wiesz dobrze o czy mówisz. Chodzi Tobie zapewne o te toyoty corolle które stoją
                pod siedzibą firmy którymi jeździ zarząd, dyrektorzy i team menedżerowie co
                niektórzy. Do tego co Ty mówisz dodam że nawet jeżeli ktoś w ostatnim miesiącu
                swojej pracy zrobi nawet bardzo wysoki próg sprzedażowy i później sam się zwolni
                to niestety prowizji jakie wypracował z umów za ostatni miesiąc swojej pracy już
                nie dostanie bo tak sobie wymyślił dyrektorek co jest niezgodne z prawem i w ten
                sposób pieniądze które powinien dostać konsultant bo to on te prowizje
                wypracował zostają w IPT i tak właśnie IPT ma na toyoty dla zarządu. Moim
                zdaniem trzeba być ostatnim frajerem żeby mając status studenta iść tam pracy bo
                dla studentów pracy jest sporo bo wielu pracodawców chętnie zatrudnia studentów
                więc akurat studenci jak dobrze poszukają to mogą znaleźć sobie pracę lepszą niż
                w IPT.
          • Gość: emma Prośba do Kiki IP: *.chello.pl 05.02.10, 19:18
            Mam do Ciebie wielką prośbę. Jeżeli pracujesz w IPT to mogłabyś mi szczegółowo
            napisać czy są tam kampanie tylko wychodzące czy są tam również infolinie
            przychodzące jeżeli tak to jakie są to infolinie tj. jakie projekty, jakie
            godziny pracy i czy są na tych infoliniach vacaty tj. wolne miejsca i jakie są
            szanse i wymagania na przyjęcie na taką infolinie i kto tam jest liderem. Mnie
            tak naprawdę interesuje praca tylko na infolinii przychodzącej bo na takiej mam
            doświadczenie. Więc pytam się bo jeżeli tam są tylko wychodzące kampanie to nie
            będą sobie zawracać tą firmą głowy dlatego chę wiedzieć. Z góry dziękuje za
            odpowiedź.
            • Gość: kika Re: Prośba do Kiki IP: 109.243.251.* 07.02.10, 15:56
              jest infolinia - Plusa, ale z tego co wiem naboru nie ma, infolinia Santandera
              właśnie się zakończyła, jeśli infolinii szukasz to prędzej w bankach ewentualnie
              polecam Dialog, pozdrawiam
              • Gość: emma Re: Prośba do Kiki IP: *.chello.pl 07.02.10, 17:16
                Na dialog bym poszła chętnie bo kiedys pracowałam w IPT jak był dialog w IPT
                później zabrała go avista do Legnicy. Natomiast na dialog który jest za
                Wrocławiem tj. we wsi Ślęza nie pójde bo jest za daleko i dojazd w jedną stronę
                zajął by mi bardzo dużo czasu bo call center dialogu mieści się we wsi Ślęza a
                to już Wrocław nie jest i sam dojazd zajął by mi dziennie nawet do 4 godzin
                dziennie w dwie strony a ja mieszkam niedaleko IPT wi·ęc to call center by mi
                pasowało bardzo. A mam pytanie skoro czy to prawda że IPT otwiera jakeś nowe
                call center na placu Wolności wiesz coś na ten temat bo jeżeli tak yto może taqm
                będą jakieś infolinie? A orientujesz się kika gdzie zabrali tj. przenieśli
                infolinie santandera? Bo pewnie tą infolinie musieli gdzieś przenieść? A może za
                tą infolinie santandera jest planowana jakaś nowa w IPT? Z góry będę wdzięczna
                za odpowiedź na moje pytania.
      • Gość: kaśka1988 Re: IPT call center- opinie IP: *.chello.pl 11.02.10, 14:02
        Potwierdzam wszystkie negatywne opinie na tym forum na temat ipt więc nie będe
        ich powielać. Dodam tylko od siebie, że pracy takiej jak w ipt nie życzę
        najgorszemu wrogowi. Ta firma jest tak skąpa i chytra, że oszczędza na
        konsultantach rozcięczając płyn do mycia naczyń z wodę tzn. leją na dnie trochę
        płynu do naczyń do butelki a reszta to dolana woda więc to coś w butelce nie
        można nazwać płynem do naczyń tylko raczej zabarwioną wodą bo tak rzadki to płyn
        do naczyń nie jest z całą pewnością. Więc żeby dobrze umyć po sobie kubek trzeba
        nosić swój własny płyn do naczyń. Druga rzecz to to, że w kuchni przez cały rok
        leci tylko zimna woda bo na ciepłej ipt oszczędza. W wc w kranie tylko w zimie
        jest zimna i ciepła woda a przez pozostały okres tj. 9 miesięcy to leci tylko
        zimna w kranie. W taki sposób ipt oszczędza na pracownikach. Szkoda, że nie na
        sobie skoro non nie żałują sobie na firmowe samochody dla kadry dyrektorskiej i
        kierowniczej a także dla tej małpy księgowej która konsultantów uważa za
        brudasów a sama jest prostaczką i wieśniarą jakich mało i słoma jej z butów
        wystaje.Podobnie jej mężusiowi ktory jest nierobem jakich mało i taki sam z
        niego prostak i cham jak jego żonka księgowa. W ogóle to cała ta dyrekcja jest
        siebie warta, co jeden to lepszy. Bardzo się cieszę, że stamtąd odeszłam kilka
        miesięcy temu. Teraz pracuje w banku, mam umowę o pracę i 2000 zł. na rękę. A
        pracy w ipt nikomu nie polecam. A bez konsultantów którzy są siłą napędową w tej
        firmie to ta firma upadnie czego życzę jej z całego serca
        • Gość: zazenowana najpierw przeczytaj zanim sie zdecydujesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 19:50
          jednym zdaniem- najwieksza parodia w miescie!
          Przepracowujac caly miesiac zarobisz tyle ze ledwo starczy ci na
          zaplacenie czynszu a za cos jeszcze przeciez trzeba zyc.polecam
          jedynie osobom ktore sa na dziennych i tak o chca sobie tylko
          dorobic i wypracowac najnizsza liczbe godzin. O kasie z aktywacji
          moza juz sobie tylko pomarzyc gdyz jest podniesiony prog i skoro z
          ta 15 bylo ciezko to co dopiero teraz... co do naszych kochanych
          liderow ktorzy mieli byc dla nas motywacja do pracy i pomoca w
          ciezkich chwilach to jedna wielka sciema! poprzewracalo im sie
          calkowicie w glowach zwlaszcza plci brzydkiej. Tego lidera to
          szczerze nikomu nie zycze bo wtedy kazdy wasz dzien w pracy zamieni
          sie w jeden wilki koszmar:P ale coz kazdemu woda sodowa moze uderzyc
          do glowy...(tak tak mowa tu o nowym tm -krzysztofie A.)i pomyslec ze
          najpier jestes zwyklym konsultantem potem awansujesz na tm i
          co...myslisz ze stajesz sie zajebisty i o niebo lepszy od swoich
          kolegow konsultantow??? GÓWNO PRAWDA!!! nie jestes!
      • Gość: selma Re: IPT call center- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.10, 20:28
        jeżeli ktoś z utęsknieniem wspomina czasy niewolnictwa, albo marzy mu się stanąć
        w roli Spartakusa i poprowadzić powstanie przeciw żenującej i niekompetentnej
        władzy - polecam ze szczerego serca. IPT to również, czarujący moje oczy
        codziennie przykład surrealizmu, gdzie wszystko obraca się na niekorzyść szarego
        konsultanta. jeżeli masz szeroki zakres wiedzy w takich kategoriach jak:
        księgowość, informatyka, przewidywanie pogody i/lub przyszłości, teleportacja,
        umiejętność fałszowania podpisów swoich lekarzy i wykładowców, a także WIELKIE
        pokłady cierpliwości i INNE ŹRÓDŁO DOCHODÓW, to tak... może ta praca jest dla
        ciebie.
        • Gość: IPT to łajno Re: IPT call center- opinie IP: *.chello.pl 23.02.10, 23:41
          Dodam, że jeżeli ktoś lubi firmę po której latają myszy które w rezultacie
          kończą swój żywot w martwe w lodówce która służy do przechowywania żywności to
          tak ta firma jest dla was. Tylko sanepid nasłać. Bo czystość w tej firmie i
          porządek to rzadkość a sprzątaczka czuje się wielką panią która sprząta tylko
          wtedy kiedy ma na to ochotę.
          • Gość: i pe te Re: IPT call center- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 23:34
            kupa na schodach to standart
      • Gość: > Re: IPT call center- opinie IP: *.magma-net.pl 11.03.10, 15:41
        Napięte stosunki z przełożonymi, maksymalne opóźnianie wypłat, niekompetentni przełożeni. Premie nie warte zachodu za taką pracę.
      • Gość: hieh:) Re: IPT call center- opinie IP: *.md4.pl 31.03.10, 17:39
        Absolutnie i zdecydowanie odradzam Ci pracę w tej firmie! Pracuje tu od
        dłuższego czasu i powiem tyle, że marze o tym żeby jak najszybciej sie stamtąd
        wynieść. Na początku była świetna atmosfera, ale to tylko dzięki ludziom, którzy
        tam pracują < nie mówię tu o TM, bo to nie ludzie> a teraz "firma" zeszła na
        psy.. Kasę zawsze Ci obetną, bo "są błędy w systemie", premii nie dostaniesz, bo
        niby nie masz progu, a prawdy się nigdy nie dowiesz.. Z resztą nie pracujemy na
        profesjonalnym programie, gdyż jest on na razie <prawie od roku> w fazie testów
        więc często sie psuje, a Ci informatycy to powinni gołębie w parkach karmić, a
        nie zajmować się komputerami. W kuchni wiecznie śmierdzi grzybem albo zdechłym
        kotem z lodówki. Ostatnio nie dostaliśmy premii, bo niby polkomtel nie dał
        wystarczającej kasy i starczy im tylko na zapłacenie za prąd, dlatego
        oszczędzają na czym się da, łącznie z papierem w toalecie. Dostaliśmy cenną radę
        od dyrektorki telesprzedaży, aby uruchomić swoje karty kredytowe<lol2> żeby
        przeżyć, ale przy tych zarobkach ledwo starcza na suche bułki.TM ogólnie się
        obijają, tak samo jak trenerki. Wiecznie od Ciebie czegoś wymagają, ale Ty nie
        masz prawa o nic prosić, co tyczy sie także wolnego. A co do tego jamochłona
        <M.SZ.>... to w ogóle jest brak słów..
        • Gość: tired of hard work Re: IPT call center- opinie IP: *.city-connect.pl 31.03.10, 19:55
          Po pierwszych dniach pracy w IPT, wszedłem na to forum i stwierdziłem, że wszystkie te negatywne opinie napisały zakompleksione osoby, które pracowały nieefektywnie, bimbały sobie w pracy i olewały cały system.
          Zdanie zmieniłem jak popracowałem trochę dłużej i zrozumiałem, że wszyscy, którzy narzekali na IPT mają rację niestety...
          Szczerze-odradzam pracę w tej firmie osobom, które chcą pracować na cały etat i którym zależy na tym, żeby cokolwiek zarobić...wypłata marna, obcięta o kilka godzin( nie udokumentowane, śpiewka"tak hermes wyliczył" ma cię uciszyć), sprzęt ciągle psujący się, wieszający się system, śmierdząca kuchnia i kibel.Nawet trzeba sobie pilnować krzesła, żeby Ci nikt nie podmienił na jakiegoś połamańca.Przerwy nie można przekraczać nawet o 2 minuty bo zaraz zjebka(a jak w ciagu 5 minut można zdążyć wyjść do kibla, zapalić papierosa albo zjeść kanapkę czy zrobić kawę-jedna z czynności ok, ale na więcej nie ma szans).
          Dalej-same bazy to masakra, są dni, że dzwonisz po kilka razy do tych samych ludzi więc op...murowany(sam byś się wkurzył/a).
          Liderki to też porażka-pierwsze co się rzuca w oczy to, że są średnio inteligentne, (niektóre zachowują się jak gimnazjalistki-ploteczki w pracy typu "ciuszki, perfumki i impezki"ja wiem że te tematy nie są zabronione ale tematyka świadczy o IQ jak najbardziej...o błędach ort. w mailach czy w ofertach już nie wspomnę), często nie masz co liczyć na ich pomoc, bo same nie wiedzą what's going on...
          Same menadżerki kampanii są ok, pani dyrektor odzywa się do nas tylko wtedy, żeby zakomunikować sprawy typu-"nie dostaniecie premii" lub "zwalniamy 3 najgorsze osoby"...
          Podsumowując-praca dobra dla osób, które chcą popracować kilka godzin w tygodniu i nie zależy im na pieniądzach no i oczywiście nie mają ambicji rozwijania się zawodowego.
          W innym przypadku-zdecydowanie odradzam, szkoda waszego czasu. Od konsultantów wymaga się czegoś non-stop-więcej: umów, aktywacji, zostawania jak im się system zjeb..., przychodzenia w soboty itp. a w zamian nie dostajesz tak naprawdę nic oprócz 8 zł/godzinę brutto(i to dopiero po drugim miesiącu pracy), 1 zł za aktywację najniższego abonamentu(pod warunkiem, że na 160 godzin masz min.35 aktywacji).
          Pewnie wszyscy się zastanawiają, dlaczego tam pracowałem skoro jest tak źle..otóż szukałem ciągle innej pracy ale nie chciałem zamieniać siekierki na kijek bo inne call center są podobne w swej chorej polityce.A w innych branżach jest ciężko z pracą.Zresztą - na początku wszystko jest ładnie i pięknie-syf wychodzi po jakimś czasie.
          Wszystko to ująłem bardzo delikatnie...tak naprawdę z chęcią zrównałbym z ziemią całe ipt i liderów z kampanii polkomtela oraz całe szefostwo...hehe:D
          Mam nadzieję, że wkrótce zbankrutują bo to należy im się za wyzysk pracowników i wszystkie szachrajstwa...
          POzdro IPT!!!hahahaha
      • Gość: lipa ta firma to obłuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 18:16
        team menedzerki pojechaly w tajemnicy na wakacje do Hiszpanii za nasza kase z
        konkursu. sprzedajemy marne telefony, wygralismy konkurs, zatajono to przed nami
        i za nasza kase sobie pojechaly opalać to i owo...nawet dziekuje ani marnego
        lizaka nie dostalismy.oby sie wszyscy zwolnili....i wiadomo jak sie kariera w
        IPT skonczy (jak kariera pewnego team menedzera), zreszta zasłuzyli na to sobie
        • Gość: zal Re: ta firma to obłuda IP: *.swidnica.mm.pl 11.05.10, 14:25
          ta firma to jedno wielkie nieporozumienie. zeby nie przciagac i nie plakac zal z
          capslockiem! pracowalam tam miesiac czasu skonczylam prace 19 marca do dzisiaj
          nie widzialam wyplaty za tamtem okres tylko dlatego ze "menadzer" kampani nie
          wiedziala ze jak nie mam podbitej legitymacji studenckiej moge wypisac rachunek
          z pelnymu skladkami. natomiat teraz gdy podbilam legitymacje i zlozylam rachunek
          okazalo sie nie dostane wyplaty na 10 tak jak wszyscy tylko musze czekac
          dodatkowe 10 dni bo oni maja jednak nagle tyle czasu na wyplacenie wyplaty. pani
          kadrowa (nie wiem dlaczego tacy ludzie pracuja na takich stanowiskach) prawie
          mnie zabija przez telefon jakim ja prawem dzwoniem i pytam sie o wyplate skoro
          oni od daty zlozenia mojego rachunku maja 10 dni i jeszcze bezczelnie
          powiedziala do mnie "nie ma sensu dalej ciagnaac tej rozmowy" nie wierze ja
          zadzwonilam z pytanie o swoje pieniadze a tu nie chca ze mna rozmawiac. do tego
          pani byla bardzo niemila nieprzyjemna wiec juz macie dowody ze tam ludzie
          pracuja za kare bo jak ktos ma mila prace to taki nie jest. a jak pojechalam do
          tej fimry juz jako jej NIE pracownik i musialam napisac podanie nie chcieli mi
          sprzedac/dac/ pozyczyc kartki A4 zal z capslockiem, a jecham do tej pracy w
          jedna strone 50 km) ogolnie nie polecam fimry stoja nad glowa i zadaja durne
          pytania pytu "czemu nie nie sprzedales"? a jak tu sprzedac osobie ktora juz ma 5
          telefonow i 4 z tych 5 zostaly wcisniete i niepotrzebne ablo "czemu niec nie
          sprzedajesz"- pytanie tak glupie ze nie da sie na nie odpwowiedziec- wiadomo ze
          jakbys sie dalo to bysie sprzedalo, ogolnie traktuja tam tak jakby sie nie
          chcialo wciskac tych abonamentow, jakby sie ich specjalnie nie sprzedawalo. to
          nie jestmoja pierwsza praca i takiego bur***u jeszcze nie widzialam. A
          menadzerowie tez udani:D po przeczytaniu kilku ksiazek o zarzadzaniu :P
          pozdrawiam:P:P:P
        • Gość: ~~ Re: ta firma to obłuda IP: *.magma-net.pl 15.05.10, 03:45
          haha, menadżer to powinnismy wszyscy pisac w cudzysłowie...to nie jest dobre okreslenie dla tych osób, one są tam z przypadku, a o tym jednym TM to juz żal sie wypowiadac w ogole...fajnie jest przemawiac do tłumu i sie wymądrzać, prawda? ale jeszcze wypadałoby miec odrobinę kompetencji...np. ten gostek przez kilka tygodni obiecywał swojej grupie trening i odsłuch jego przykładowej rozmowy..jasne.. a co sie tyczy konkursu LG-mnie to wisiało, zresztą i tak juz tam nie pracuję, ale na miejscu osób, które na to pracowały, to szlag by mnie trafił! menagerki słodzą sobie , piją z dziobków po prostu, w dodatku nepotyzm..ludzie, wy na ten konkurs pracowaliście, a oni wam kit wciskali, ze nie osiągnęliście stawianych wymagań! o tym wyjeździe krążyły juz plotki, dobrze by było, gdyby znalazł się ktos odważny lub komu juz nie zalezy na pracy tam i spytał w czasie jakiejs odprawy, jak to naprawde było z tym konkursem i czy ta wyprawa nie była czasem "sponsorowana"...chciałabym widziec minę wieszaków...bezcenne
      • Gość: ... Re: ta firma to obłuda IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.05.10, 23:48
        Pierwsza sprawa, i tyczy się to wszystkich - myślicie, że jak jesteście gośćmi
        jesteście anonimowi? Że internet rządzi się jakimiś innymi prawami? Podawanie
        nazwisk nie jest na miejscu, tak i zresztą jak obelgi. Może nie wiecie, ale
        grożą za to konsekwencje prawne.
        Nie pozdrawiam.
        • Gość: Zawiedziona Re: ta firma to obłuda IP: *.centertel.pl 22.06.10, 17:26
          szczerze zgadzam sie ze wszytstkimi negatywnymi opiniami na temat tej
          firmy. strategia ipt oparta jest na zasadzie: po trupach do celu. liczy
          sie WYNIK, tablica sukcesów, ilosc aktywacji. Pomimo dobrych wyników
          sprzedazowych w ogole nie bylam zadowolona ani z warunkow pracy (100st
          latem w salach, wieczne pretenesje, straszenie zwolnieniem, obcieciem
          wyplaty itp) ani tym bardziej- z zarobków. naprawde nie polecam. idzie
          sie wykonczyc psychicznie. i to za bezcen.
          • Gość: darek Re: ta firma to obłuda IP: *.as.kn.pl 15.07.10, 17:29
            A ja mam takie pytanie - Dlaczego nikt do tej pory nie zgłosił tego
            wszystkiego do Państwowej Inspekcji Pracy? Sanepidu? (skoro koty w
            lodówce..) Skoro taki wyzysk to dlaczego PIP sie tym nie zajmie? Gdyby
            było dużo zgłoszeń napewno by sie tym zajeli, a gdybym sam tam pracował
            NAPEWNO bym to zgłosił!
            Pozdrawiam
            • Gość: jaaaaaaaaaaaaaaaaa ipt 2 lata IP: *.nat.tvk.wroc.pl 31.08.10, 17:06
              Pracowałam tam dwa lata za marne grosze ale fakt ekipa była fantastyczna i
              znajomosci są do dziś.. ale czy ekipa da mi chleb? praca cięzka, wkoło te same
              bazy... premia marna a do tego jak zrobisz AKTYWACJE które w 80% zaleza czy
              kurier przyjedzie i umowa nie znikneła w BO. nie mozna narzekać.. ale polityka
              firmy jkest fatalna wiecznie wymagaja a na święta nawet głupiego 100zł nie
              dają;/ ale dziekuje ze tam byłam bo sporo sie nauczyłam i wiem ze MOBING jest
              karalny!!! nie zgłaszaja bo się boją , nie chca robic sobie problemów a kto
              wie.. moze IPT ma wtyki ;p
      • Gość: NIe wazne Re: IPT call center- opinie IP: *.219.38.84.otvk.pl 22.09.10, 00:19
        Po kliku miesiącach pracy w tej firmie stwierdzam ze idą oni na REKORD .
        Takiego dziadostwa nie widziałem jeszcze w zadnej firmie
        - wynagrodzenie 6,85 ale ok jakas tam smieszna premia jest czyli wychodzi 7,85 czyli moze byc
        - System który działa jak chce ale przewarznie nie pracuje wogóle
        - Kadra zarządzająca ( za wyjątkiem menagera kampani) to jakis nie smaczny zart to ludzie którzy kiedys przeczytali ksiazke zarządzenie dla bystarzków w skrócie
        - brak kubeczków do wody brak długopisów brak wszystkiego nawet apteczki nie widziałem
        - nie płatne szkolenia w PLUSIE
        - wieczne braki
        - standardy nakłade na konsultanta to jakas komedia procedura jak ksiązka telefonczna
        jak chodzi o plusy to przynajmniej pensja jest na czas i czesc pracowników jest dosyc symatyczna polacam jak dla kogos kto chce dorobic bo zarobic tam sie napewno nie da za moje przepracowane 230 godzin dostałem 1500 zł z hakiem i premią jakies 200 zł zarobic tam sie nie da ale jak ktos nie ma co z czsem wolnym zrobic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka