Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test

IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.03, 21:39
    tak jest6em ofiarą mobbingu.Jestem nauczycielką z widocznym
    stopniem niepełnosprawności i przez cały okres mojej pracy w
    szkole jestem dyskryminowana przez dyrektora i współpracowników
    przez okres ponad 20 lat.
    Obserwuj wątek
      • Gość: ewa Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: 80.51.193.* 27.11.03, 19:38
        po roku cieżkiej choroby spowodowanej mobbingiem wobec
        mnie,dopiero mogę o tym mówić . mój adres klaressa@wp.pl
        • Gość: misiek200 Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 09:57
          niestety, mobbowani nie ma dla was (nas) ratunku. Przynajmniej dopuki
          bezrobocie nie będzie poniżej 10%. Tak juz jest, to kanalie zawsze będą górą .
          A wynika to z samej definicji kanalii. Negfatywny dobór trwa już u nas od
          dziesięcioleci i nic nie wskazuje na to iż podłość przestaje się opłacać.
          • Gość: Ania Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.airmax.pl 21.04.13, 19:42
            Mam dosyć, zrezygnowane życie. Dyrektor uwierzył całej załodze, nie mi. tylko jak wszyscy robią to samo to kto potwierdzi moją wersję!!!!A jak ktoś chce powiedzieć to się boi bo skończą jak ja!!!!! Mam zdjęcia, których nie pokazałam dyrektorowi, grzecznie odeszłam. Nie chciałam tylko kraść, widocznie im przeszkadzałam, ale tez nie miałam zamiaru kablować. .Chowały żywność, którą miałam podzielić na oddziały(miałam brak) a na drugi dzień dzieliły między siebie, z podpisanymi karteczkami.(mam zdjęcia) Piły na umór ale nie zgłosiłam nikomu bo dopiero co mnie przyjęli,i jak sobie tłumaczyłam mają małe dzieci.Zresztą kto w pierwszy tydzień swojej pracy kabluje!!!!!! Zostałam bez pracy i jakoś moimi dziećmi nikt się nie przejął. Proszę wręcz błagam o pomoc. podpowiedz, co robić. Boję się że nikt mi nie uwierzy!!! Nie mam sił by żyć. Jakieś piętno zostalo na mojej psychice. Żal mi dzieci, co powiem dzieciom że nie ma na cukierka!!!! Byle na cukierka, boję się że do szkoły pójdą bez chleba!!!!
        • Gość: Ania Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.airmax.pl 21.04.13, 19:25
          Jestem w takiej samej sytuacji
      • Gość: zalamany Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 00:06
        Zrobilem sobie ten test i wyszlo mi ze jestem, bylem dreczony. Ponad rok nie
        pracuje a dalej mysle o ten cholernej firmie. To jest koszmar. Nie wiem co
        zrobie jak znajde prace i znowu sie to powtorzy, chyba puszcza mi hamulce.
        Probowalem sie bronic ale nie mialem szans. Mam nadzieje ze sie kiedys odegram
        na nich to moze wtedy zapomne.
        • Gość: wachi Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 23.12.03, 18:09
          Ja byłam 7 lat temu. Niestety współpracownik, który za mną nie przepadał, a
          znał różne psychologiczne sztuczki doprowadził do odizolowania mnie od reszty
          kolegów. Do tego w krótkim czasie wygryzł i zastąpił mojego kierownika.
          Wiedziałam, że szybko muszę znaleźć wyjście z tej sytuacji.
          Teraz wiem dlaczego tak się stało. Ten człowiek miał w tym finansowy interes w
          tym, żeby odsunąć mnie od pewnych obowiązków, bo ja na dziwne nieuczciwe
          układy nie idę. Sam musiał zajmować się ewidencją sprzedaży, żeby odpowiednim
          osobom przypisywać efekty pracy całego BOK(i miał prowizję od tych wałków).
          Drażni mnie to że nie jestem w stanie odegrać się, ale kto wie... świat jest
          mały.
          Pozdrowionka
          • Gość: grizelda Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.cisco122.crowley.pl 23.12.03, 23:00
            mi wyszlo cos co mozna nazwac "troche niepokojaca sytuacja, szczegolnie jesli
            bedzie sie nasilac w czasie". ale watpie w rzetelnosc takiego testu. nie
            traktowalabym tego jako wymeirnik: "tak jetsem..." lub "nie, nie jestem ofiarą
            mobbingu w swojej pracy" AAAA, BTW macie zamiar COKOLWIEK zrobic w swojej
            sprawie test ewidentnie wskazal ze jestescie ofiarami?
          • Gość: monik Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 21:03
            świat jest mały , ale także możesz powiedzieć " raz się jest na wozie raz pod
            wozem ". co prawda " gó.. zawsze wypływa" ale i "jaką bronią walczysz od
            takiej giniesz " . osoby mobbingujące są mocne psychicznie , ale do czasu gdy
            czują poparcie za plecami . ja mam dużą ochotę na odbicie mobbingowania , ale
            jak to zrobić . jestem wykształcona , ale nigdy przebojowa . a poniża mnie
            szef , który ma ukończoną gdzieś zawodówkę . umie się prezentować , ale ta
            słoma zawsze wystaje mu z butów . jest cwaniakiem , i tacy ludzie najlepiej
            dają sobie radę . uczciwi na tym świecie nie mają racji bytu .
            • Gość: alope Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 15:24
              Nie jesteś sama-jestem również wykształcona, atrakcyjna i przeżyłam 2 mobbingi -
              zawsze miałam za szefa buraka-trzymaj się
        • Gość: Kropka Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.dolsat.pl / 81.15.194.* 25.01.04, 17:51
          Ja dwa razy trafialam na nieuczciwa w stosunku do pracownika firme.Bylam na
          etapie obwinia sie za to, ale powoli przestalam sie zadreczac.Mam jeszcze
          koszmary nocne. Moj problem polega na bardzo duzym zaangazowanieu sie w prace.
          Nie potrafie robic czegos na pol gwizdka.Moj entzjazm nie jest zarazliwy i w
          pewnym momencie odczuwam niechcec wspolpracownikow i szefa. Zaczyna sie
          podkladanie nog i utrudnianie zycia.Ucze sie pracować jak chca, ale jak to
          robic jesli wymagania sa ogromne????
          • Gość: Anna1313 też jestem ofiarą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 21:04
            Pracowałam w firmie państwowej OHP. i moja przełozona a zarazem ex przyjaciólka tak mnie załatwiła, ze jak juz nie byłam potrzebna to mnie wykopała, do tego stopnia, że odeszłam z pracy. Powiem wam , że niewiem co mam zrobić od roku leży w szfce akt oskarżenia a ja nie wiem czy oddać sprwę, czy chce się z nią jeszcze zobaczyć w sądzie?
            • Gość: sorena Re: też jestem ofiarą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 09:25
              Koniecznie idź do sądu
        • Gość: alope Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 15:28
          integruj się z silnymi ludżmi,którzy też przeżyli mobbing-ja byłam
          dysryminowana za ponadprzeciętną urodę i inteligencję-przeżyłam 2 mobbingi-
          teraz mam własną firmę,ale mam wspaniałego męża i siostrę co by zagryzła za mnie
      • Gość: EWA Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 18:29
        TAk,jestem ofiarą mobbingu od co najmniej 2 lat.Jestem u kresu wytrzymałości
        psychicznej.Jednak wiem że nie jestemw stanie niczego zmienić, jeśli spróbuję
        stracę pracę mam 40 lat.
        • Gość: Masia Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.dolsat.pl / 81.15.194.* 25.01.04, 16:39
          Ewo! Rozumiem Cie, prawdopodobnie lepiej nix pozostali.Mam 37 lat w ostatnim
          czasie straciłam pracę. Rok temu wydawało mi się,ze złapałam Pana Boga za
          nogi, a to byla pospolita lajza. Zmuszano mnie rok do przymykania oczu, gdy
          sie odezwałam-stracilam pracę.W poprzedniej pracy dostawalam codziennie rano
          telefon-co wy tam k....robicie? Chodze jeszcze po ziemi, bardziej sie unosze,
          staram sie nie dochodzic swoich praw nawet w sklepie. Boje sie, lekam, spie do
          3 nad ranem. Maz jest wyrozumialy, mam w nim pocieszyciela i dzieki niemu
          jeszcze chce mi sie zyc.
        • Gość: ona Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.shl.pl / *.shl.pl 12.07.04, 21:35
          również jestem ofiarą mobbingu od kilku dobrych lat
          szef -człowieczek mały ( "150 w kapeluszu"), lecz bardzo przebiegły w
          psychicznym znęcaniu się nad ludżmi. Mam 43 lata ale do tej pory nie miałam
          pojęcia, że może człowiek tle zrobić by zatruć życie innemu. W firmie panuje
          bałagan - totalny, jeden na drugiega donosi ( to jest nic)ale ośmieszanie nawet
          przy klientach. Ja jeszcze pracuję- choć jestem u kresu wytrzymałości
          psychicznej. Nie mam odwagi się zwolnić. Gdyby on to zrobił była by to wielka
          ulga dla mnie. w moim wieku i po takich doświadczeniach brakuje mi odwagi w
          szukaniu pracy. Do sądu raczej nie pójdę- mobbig- mozna nazwać, ale udowodnić?!
        • Gość: 27 latek Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 08:46
          tak na chłopski rozum i z własnego doświadczenia - jak się nie postawisz,
          będę cię mobingować - czyli w uproszczeniu poniżać;

zdaję sobie sprawę, że mi się to łatwo piszę, bo nie jestem w twojej sytuacji,
          mi jest chyba łatwiej na rynku pracy;

pracodawcy chcą pracowników z twoim doświadczeniem i w moim wieku - trzymaj
          się;
      • Gość: Miśka Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 20:17
        Tak jestem ofiarą mobbingu. Od ponad trzech lat pracuję w tej samej firmie, a
        to że jestem mobbingowana dotarło do mnie dopiero teraz przy okazji sprawy
        sądowej o potrącenie premii. Byłam tak zajęta pracą, że nie zwracałam uwagi na
        sposób w jaki jestem traktowana. Po prostu byłam ślepa. Nie mam szansy wygrać z
        kłamczuchami, nie mam już nawet zdrowia i ochoty z nimi walczyć, a przede mną
        następna sprawa i znowu te kłamliwe oskarżenia przesłaniające ich
        niekompetencję. Jak z tym walczyć? Przecież nie da się tak po prostu przejść
        nad tym do porządku dziennego.
        • Gość: Ania Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.04, 14:13
          właśnie, jak można bronić skię skutecznie w sadzie, skoro wszyscy świadkowie
          kłamią...? Jak przekonać o tym sąd?
        • Gość: BB Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.07.04, 20:17
          Rok temu (sierpień 2003) wyrzucono mnie z pracy. Za to że miałam dowód na to,
          że wszelkimi sposobami pracodawca chce wyciągnąć ode mnie pieniądze (chyba
          uważał że za dużo zarabiam). W okresie wypowiedzenia zaczęłam być mobbingowana.
          Wracałam z pracy z rykiem. Ale miałam szczęście: wypowiedzenie w świetle KP
          było niezgodne z moją umową o pracę. Postanowiłam w ciągu jednej chwili: nie
          ujdzie im to na sucho. Założyłam sprawę w sądzie pracy; ciągnęła się od 11.2003
          do teraz. Ale wygrałam! Dokopałam im finansowo: 3-miesięczna odprawa + odsetki.
          Znajdź dobrego adwokata i też im dokop! Przynosi to satysfakcję jak cholera!
          Powodzenia!
          BB
          • Gość: flak Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.neostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 08:44
            Albo zmyślasz, albo jesteś na tyle słaba, że mobbing to twoje urojenie.
            Wypowiedzenie niezgodne z umową. Kumpel miał taki przypadek. Sprawa ciągnęła
            się ok. roku. Nie tylko dostał odprawę, ale i pensję za ten okres. Więc,
            wybacz, ale albo jesteś niezgułą, albo teoretyzujesz wymyślając historie, żeby
            pocieszyć inne niezguły, którym wydaje się, że są mobbingowane.
          • Gość: m Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 22:00
            Prosze napisz cos wiecej o Twoim zwolnieniu. Ja mam proces za 4 tygodnie i nie wiem co
            mnie czeka. Zwolniono mnie bez podania przyczyny, bez wreczenia wypowiedzenia. Oni
            twierdza , ze wszystko bylo ok, ze wszystko zaplacili. Twoj list podzialal na mnie kojaco.
      • Gość: mcupas Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.man.rsk.pl 20.01.04, 21:05
        Uważam, że nie ma reguł dotyczących cech czy zachwąń osoby która pada ofiarą
        mobbingu. Określona sytuacja w danym przedsiębiorstwie czy firmie zazwyczj chęć
        awansu innej osoby, czy zdobycia wysokiej pozycji zawodowej stwarza mobbing.
        Niestety sama doświdczyłam tego na własnej skórze będąc najpierw pracownikiem w
        pionie zarządczym, a następnie wspólnikiem w spółce cywilnej. Osoby myślące i
        kreatywne tak na prawde w przypadkach gdy trafiają w środowisko krętaczy i
        oszustów nie są mile widziane i często robi sie wszystko by jak najrzadziej
        wydawały opinie lub podejmowały decyzje.
      • Gość: Darek Tak, jestem ofiarą mobbingu. IP: *.tkb.net.pl 21.01.04, 15:19
        Oddałem kilka lat swego życia w tej cholernej firmie, a teraz na poszczególnych
        rozmowach kwalifikacyjnych muszę ich zachwalać. Moje zdrowie to przecież pies.
        Ja mogę zdychać, a te łachy mają to głęboko gdzieś... Pieprzony kraj, pieprzone
        układziki...
        • Gość: yetka Re: Tak, jestem ofiarą mobbingu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 19:17
          Z żalem stwierdzam, że nie będzie lepiej. Na stanowiskach kierowniczych
          zasiadają pasożyty wywindowane przez lepszych od siebie ale skromniejszych, a
          jak już dostaną się do żłoba ,zwierzęcy instynkt nakazuje im eliminowanie
          innych. Ponieważ nie mogą ich zeżreć wykańczają ich psychicznie.Ot i cały
          mobbing.
          • kasicaaa Re: Tak, jestem ofiarą mobbingu. 30.01.04, 19:36
            tak, byłam ofiarą mobbingu - ale już nie jestem. Zwolniłam się z poprzedniej
            firmy i założyłam własną - z dziewczyną, która zwolniła się razem ze mną. mamy
            kontakt z ludźmi, którzy tam zostali. żal mi ich. Kiedy słysze ich opowieści,
            gratuluję sobie, że jednak się odważyłam
            • kasicaaa Re: Tak, jestem ofiarą mobbingu. 30.01.04, 19:37
              Ale, mówiąc szczerze, czasami śni mi się jeszcze, że tam nadal pracuję. Koszmar
      • virex Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test 21.02.04, 20:56
        Jestem ofiara mobbingu od ponad roku. Rano biore silne leki uspokajajace, na
        noc nasenne. Jestem u kresu wytrzymalosci. Wszystko przez moja kierowniczke.
        Nie moze pogodzic sie ze jestem mloda i mam wyzsze wyksztalcenie. W dreczeniu
        mlodych pracownikow pomaga jej stara gwardia betonow, zwiazkowcow i wiecznie
        pracujacych emerytow. Ludzie ci sa nie do ruszenia, a to ze wzgledu na fakt ze
        to panstwowa firma. Ale w piatek po wyjatkowo koszmarnym dniu postanowilam
        odejsc z pracy. Nie mam nic innego, pewnie bede nie raz zastanawiala sie czy
        dobrze zrobilam, ale zrozumialam ze jestem juz wrakiem psychicznie i musze
        przerwac ten koszmar.
        • Gość: ALA Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 19:06
          Ja też jestem ofiarą, ponad rok temu rzuciłam pracę potem znalazłam inną, po
          drodze leczyłam depresję i do dziś każdy dzień to jedna wielka walka ze sobą i
          otoczeniem, ale tak trzeba. Trzeba odejść kiedy jeszcze mamy siłe bo inaczej
          nas i tak wyleją a prtetekst zawsze się znajdzie. Niestety sądze iż ktoś kto
          tego nie doświadczył to tak jak syty głodnego nie zrozumie. Szukam czasem
          informacji lub grup dyskusyjnych związanych z tym tematem bo wiem że jest
          szeroki jak rzeka, ale to co znajduję to tylko strzępy, urywki albo
          psychologiczny bełkot. Chetnie porozmawiam na ten temat szerzej. Mój adres :
          ultima2@op.pl GG 41149
        • Gość: Ania Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.zb.lnet.pl 04.12.08, 17:10
          Dobrze zrobiłaś ;) zdrowie jest ważniejsze... napewno sobie poradzisz
        • Gość: SiOfMe ARiMR mobbing IP: *.net.pl 17.06.11, 16:26
          Czyżbyś pracowała w ARiMR? tam zazwyczaj młodzi ludzie są zatrudnieni, ale mobbing był, jest i będzie. Nad tą instytucją powinien sprawować ciągły nadzór jakiś audyt czy pip bo pracownicy w niektórych biurach są nieustannie dręczeni przez kierowników i przez presję jaka panuje w pracy.
      • Gość: Marek Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.opole.dialup.inetia.pl 23.03.04, 17:36
        Dużo zależy od nas samych. Brak pracy i niepweność jutra sprzyja mobbingowi,
        którego ofiarą chciałbym się nie czuć.
      • Gość: izabelka Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.04.04, 12:08
      • Gość: izabelka Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.04.04, 12:18
        Jestśmy ofiarami mobbingu przez okres 10 lat.Pracowałam wcześniej dwa lata z
        moim szefem ale po dwóch latach pracy przyszła kochanka prezesa i od tego
        momentu nie mamy życia w pracy.Zaczęło się od mojej osobby a teraz przesnioslo
        się na innych pracowników.Kochanka szefa sieje przeogromny ferment.Pod jej
        wpływem pracowników przesuwa się zjednego stanowiska na drugie.Skłoca
        notorycznie pracowników i donosi na nich.Każde drobne przewinienie urasta do
        ogromnego problemu.Jesteśmy wzywani na rozmowy, któreuzasadniane są tym, że
        ktoś, gdzieś, coś.Przy czym szef używa nie wybrednych słów i nie pozwala na
        nawet na otworzenie ust, poprostu krzykiem zakańcza rozmowę i slowami,
        skończyłem oproszę wyjść.Zabiera się nam bezpodstwnie premię i uzasadnia
        błachymi odpowiedzziami typu, bo chodziszjak spiąca królewna.Nigdy nie wiadomo
        co się i kiedy wydarzy.Każdy na siebie patrzy wilkiem i boi się odezwać ale
        pomału się integrujemy ale nie mamy odwagi się przeciwstawić.
        • Gość: Mariusz Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: 80.241.130.* 05.04.04, 12:50
          No to ja mam przesr....!!! Z testy wyszlo, ze sprawa jest powazna. Jakby jednak
          sad zobaczyl nasza firme, warunki pracy, place itp to nie uwierzylby, ze to my
          mamy racje. Nasze szefostwo nas wykancza ale w bialych rekawiczkach. Czasami
          dochodzi do pyskowek ale najgorsze jest, ze mlodym, ambitnym ludziom odmawia
          sie jakiegokolwiek rozwoju i szantazuje sie ich zwolnieniem. W mojej pracy
          tysiace detali skladaja sie na atmosfere, ktora powoduje napady paniki u
          pracownikow. Tak sie dalej nie da. Moze jednak cos znajde i bede mogl stad
          uciec.
      • Gość: kamill Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.kom / *.kom-net.pl 03.07.04, 19:47
        majac dwa wypadki w pracy szef zmusil mie do wziecia urlopu pod grozba
        zwolnienia z pracy malo tego szkalowal mie na kazdym kroku wyzywajac od glupgow
        wtracal sie w zycie prywatne skutkiem czego nastapil rozklad mojego
        malozenstwa.psychicznie jestem wykonczony probowalem popelnic samobujstwo 3
        razy.NIE DAJCIE SIE PONIZAC I WALCZIE O SWOJA GODNOS.
      • Gość: basia Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.radomsko.sdi.tpnet.pl 30.07.04, 20:42
        Tak jestem ofiara mobbingu , niestety nie tylko ja!Wszystkie jestesmy sprane
        psychicznie od kilku juz lat straszy nas się ,że nas sie zwolni,,, a jak sie
        nam nie podoba to droga wolna...."A wszystko to po to ,żeby sprywatyzować i
        miec państwowy zakładzik dla siebie..., ale juz bez nas tylko wybrane pare
        osóbi pensje beda wyzsze,i więcej dla góry zostanie.Restrukturyzacja ogranicza
        sie do zwolnień a nie do szukania więcej pracy. Nikt juz nie ma siły.
      • Gość: efeb Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.04, 17:19
        macie gówniane pojecie o mobbingu,jestescie smieszni,zrobilem sobie ten test
        tylko ze ja to mialem w szkole a moim dreczycielem byl moj kolega z
        klasy,niestety nikt tego nie zauwazyl,a teraz mam "Post Traumatic Stress
        Disorder PTSD- zaburzenia stresowe post traumatyczne) spowodowane długotrwałymi
        szykanami" i wciaz nikt tego nie zauwaza,wiec jest super,cieszcie sie dalej a
        bedzie coraz gorzej z Wami i waszym zacofanym spoleczenstwem
        • Gość: dręczyciel Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 12:57
          Ja też uważam, że tzw. mobbing to tylko wytwór chorej wyobraźni różnych
          psycholi, o skłonnościach masochistycznych, którzy kurczowo trzymają się jednej
          roboty oraz swoich wyimaginowanych dręczycieli.
          • Gość: alope Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 15:40
            a ja sądzę, że sam przeżyłeś MOBBING i to moocny
        • Gość: GOŚĆ Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 11:23
          CO TO SĄ ZABURZENIA STRESOWE TRAUMATYCZNE . JAK SIĘ JE LECZY .
        • Gość: alope Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 15:37
          Nie ma z czego się cieszyć -spróbuj oskarżyć mobbera to jest najlepsze wyjście-
          ale jeśli to niemożliwe nie wolno się poddawać-ja mam córeczkę , która mnie
          potrzebuje i uwielbia, życie dzieje się dalej i dzieja się różne rzeczy , nie
          tylko złe...znajdź, lub rozwijaj swoje pasje to leczy i trzymaj się ciepło
      • pomme Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test 16.12.04, 14:20
        Jestem. A raczej byłam. Publicznie przy wszystkich oskarżano mnie o rzeczy,
        których nie zrobiłam i wyzywano mnie od idiotek i debili. Leczyłam sie ponad
        pół roku. Prace oczywiście straciłam - powód: nikt nie chce pracować z taką
        obrazoną królewną jak ty. Załamałam się, bo wydawało mi się,że nie nadaję się
        do żadnej pracy i że niczego nie potrafię. Na rozmowach o pracę przerażały mnie
        obowiązki, które miałam wykonywać, mimo iz nie było w nich niczego
        szczególnego. Po 6 miesiącach uwierzył we mnie jeden człowiek i mnie zatrudnił,
        potem ja uwierzyłam w siebie. minęlo juz troche czasu ale tamta sprawa jeszcze
        boli.
        • Gość: Niki Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.12, 16:16
          Dla mnie jest to sprawa swieza. Wasnie zostałam zwolniona - opisalam to w pisnie do centrali , tak ludzi sie nie traktuje. Proceder trwal kilka lat. Osoby, jak moj przelozony, trzeba izolowac, to nikomu nie sluzy - oprocz osoba mobberom. To nie jest normalne.
      • Gość: Markowska Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.pool.mediaWays.net 16.01.05, 16:40
        jestem osoba w wieku w ktorym trudno byloby znalezc nowa prace o czym wie moj
        przelozony i moi wspolpracownicy , poza tym jestem Polka pracujaca w
        Niemczech , a wiec jestem obcokrajowcem w spoleczenstwie o duzym bezrobociu
      • Gość: zwątpienie Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 08:25
        Mam 48 lat , pracuje w polskiej oświacie od x lat i twierdze że w
        polskiej oświacie nie ma żadnej placówki w której nie byłby stosowany
        mobbing , czesto nie jest łatwo rozróżnić czy jest to bezmyślność czy
        podłość dyrektorów w spódnicach przeważnie.Mocne to zarzuty ,ale skoro
        trudno życ w Warszawie i okolicach ,to co sie dzieje dalej???Tu
        dopiero full serwis mobbingu.A jak sprawy nie tyczą nauczycieli tylko
        pozostałych pracowników i ...stażystów to nie ma mocnych!!!A bardzo
        łatwo , bo co trzeci nauczyciel to biedny emeryt ...z umową na czas
        określony ,i jak zaprotestuje ,to kto inny dostanie prace ...są inni
        emeryci w potrzebie .I kto ma odwage bronic sie i protestowac.Albo
        desperaci albo wariaci .A niech tam ..niech dyrektor szaleje ,niech
        poniza itp...co mnie to obchodzi.Właśnie tak to moi państwo wygląda .
      • mecheche Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test 07.03.05, 14:52
        Niestety jestem. I (pewnie zabrzmi to egoistycznie) na szczęście jest nas
        więcej. Sama pewnie nie dałabym rady, a "w kupie" zawsze raźniej. Nie był
        potrzebny mi test, by to stwierdzić. Pracuję w szkole. Dyrektor stosuje
        różne "sztuczki"... Jego numer popisowy to "na pani miejsce mam 100 podań", "są
        na ciebie skargi", "jeśli mi pani wszystko powie, będzie miała pani u mnie jak
        w raju" (niestety nie powiedziałam i teraz jestem na cenzurowanym), "u mnie to
        pani nie zrobi awansu". Do tego uwielbia poniżać nauczycieli na korytarzu w
        czasie przerwy. Większoć nauczycieli pracujących u nas, to stażyści. Takiego
        łatwiej przecież zastraszyć, taki nie pójdzie na skargę, bo nie przedłuży mu
        się pracy. Umowy podpisywane są z kilkutygodniowym opóźnieniem, o ich
        nieprzedłużeniu niektórzy dowiadują się 1 wrzesnia, mimo, że obiecywał pracę na
        następny rok. Chodziliśmy do kuratorium, do wydziału edukacji... Jaki efekt?
        Dyrektor rozpoczął następną kadencję... A połowa personelu szkoły leczy się
        psychiatrycznie.
      • Gość: mezczyzna Zauwazyliscie, ze.. IP: *.clubnet.pl 07.05.05, 22:26
        Zauwazyliscie, ze najwiecej mobbingu jest w firmach, w ktorych rządza kobiety ?
        Wyraznie da sie to zauwazyc po tych wszyskich postach.
        Ach te feministki kobiety sukcesu po trupach...
        • jasmina_tdi Re: Zauwazyliscie, ze.. 17.05.05, 11:17
          Ja tam zauważyłam co innego: teraz wszystko jest / może być mobbingiem. Jak się
          komuś powie, żeby ruszył dupę do pracy, to taki od razu czuje się
          prześladowany, dręczony i dyskryminowany.

Gość portalu: mezczyzna napisał(a):

> Zauwazyliscie, ze najwiecej mobbingu jest w firmach, w ktorych rządza
          kobiety ?
          > Wyraznie da sie to zauwazyc po tych wszyskich postach.
          > Ach te feministki kobiety sukcesu po trupach...
      • gloria25 Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test 17.05.05, 16:35
        Polecam portal www.mobbing.pl
      • Gość: a....a Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.olsznet.ec.pl 01.09.05, 03:10
        tak i to dułgoletniego! własnie poddałam sie bo moja walka z tym co w pracy
        mnie spotykalo nie dałwala poprawy a wrecz przeciwnie!kazda moja reakcja czy to
        pisemna czy w formie rozmow dawała dodatkowy powod do przesladowan
        nawet skargi u dyrektora nie przyniosły poprawy nie bylo lepiej lecz jeszcze
        gorzej ........z kazdym dniem praca i atmosfera w pracy stawała sie horrorem
        moja szefowa msciła sie po wizycie u dyrektora jeszcze bardziej mnie gnebiac
        czuje sie totalnie bezkarna
        dyrektor nie reaguje rozwiazujkac problem czy skarge
        zwykle po takowej wzywa kierowniczke rozmawia z nia mowiac co ja chcialam i na
        co sie skarzyłam i na tym sie sprawa konczy
        potem kierowniczka opowiada kolezanka w pracy po co bylam u dyrektora co
        mowiłam no i.................zaczyna sie po kilkudniowej przerwie upokazajace
        przesladowanie , straszenie i ponizanie mnie przy kolegach, kolezankach

tak bylo od wielu lat ale ostatnio pani kierownik doprowadziła mnie do
        ostatecznosci i...........poprostu zostawilam podanie o zwolnienie

nie mialam juz sily ani zdrowia walczyc o swoje
        to bowiem walka z wiatrakami tyle lat to robilam i efektem jest zły stan mojego
        zdrowia a teraz bezrobocie
        A. z olsztyna
      • Gość: x. Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 08:23
        Ja byłam. Od ostatniego roku - półtora to stało sie już do nie
        wytrzymania.Zwolniłam się a w wypowiedzeniu jako przyczynę podałam : chamskie i
        obraźliwe zachowanie w stosunku do mojej osoby( plus kilka uwag dodatkowych na
        temat mojej rodziny).
      • Gość: harry Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 18:19
        pracodawca zwala swoje obowiazki na innych w tym tez na mnie motywojac to tym
        ze nie jestem samodzielny a przeciez on jako pracodawca tez ma jakies obowiazki
        a jej z kolei nic nie interesuje wszelkiego rodzaju awarie problemy kwituje
        badzcie samodzielnymi pracownikami to po co w takim razie szef ? czyzby tylko
        do zbierania wyplaty i zrzucania odpowiedzialnosci to tez jest mobbing.
      • Gość: alope Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test 100% TAK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 15:31
        to się przydarza tysiącom ludzi-chciałoby się udusić takich cwaniaków,ale
        lepiej jest walczyć konstruktywnie ,ja założyłam swój sklep i uczę się języków-
        zagrzwa mnie złość , zktórą jakoś muszę sobie radzić
      • Gość: blanka Re: Czy jesteś ofiarą mobbingu? Test IP: *.devs.futuro.pl 07.12.05, 15:19
        Do nie dawna nie wiedziałam co to jest mobbing. Rok temu odczułam go bardzo
        bolesnie. Konieczne było leczenie u psychiatry, miałam depresje lękową, a stany
        lekowe,poczucie starchu wraca do mnie co jakiś czas.Odeszłam sama, byłam tak
        zastraszona,że nawet sie nie broniłam.W przychodni eurodental byłam najmłodszym
        pracownikiem i nie wiedziełam ,że jetsem tylko zabawka w rękach dziwkarskich
        lekarzy. Zakochałam sie ,oszukano mnie a potem wykończono psychicznie. Do dzis
        eurodental niszczy mi opinie u przyszłych pracodawców roboąc ze mnie zlodziejke
        i dziwke.Ale to juz taka firma, nie mnie pierwsza to spotkało. Ale o tym
        dowiedziałam sie po fakcie. Firma Eurodental zniszczyła psychicznie juz tyle
        osób ,że jedna więcej lub mniej nie robi jej róznicy.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka