Gość: urzędnik Mamuśki do pierdla, bachory do domów dziecka. To IP: *.tpnet.pl 26.12.08, 23:31 się państwu na pewno opłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: Mamuśki do pierdla, bachory do domów dziecka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 04:52 To własnie udaje się kURATIOROM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja-jarek ZUS ukarał matki za przedsiębiorczość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 00:59 A Tusk się sympatycznie uśmiecha i poklepuje po plecach. Jemu i kumplom, którzy dali kasę na wybory jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annamaria ZUS ukarał matki za przedsiębiorczość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 04:43 Jak długo jeszcze wszyscy wokół będą wyżywac się nad kobietami. TOO sa skandale :brak pracy ,likwidacka brzuszków,lekceważenie przez pracodawców, składki ZUS może cofniecie siE do dnia urodzin kobiety,tych absurdów ustaw trudno zliczyć. Paniom proponuje opuścic ten podły nast*rój*.Niech p*osły* rodzą i zarywają noce . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LeśnyLudek Zakład Utylizacji Społeczeństwa IP: 89.194.197.* 27.12.08, 05:53 Jaka jest różnica między wrzuceniem pieniędzy do klozetu, a wpłaceniem ich do zusu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em ZUS ukarał matki za przedsiębiorczość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 07:04 Kochani dziennikarze macie temat "rzeka", ta post stalinowska betonowa instytucja ma gdzieś prawo i konstytucję. Metody działania wprost z najczarniejszych czasów komunizmu. Sprawdżcie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herman ZUS ukarał matki za przedsiębiorczość IP: *.gizycko.mm.pl 27.12.08, 09:29 Matki powinne zaplacic pod jednym warunkiem ze prezes ZUS i jego niedokształcona banda wpłaci do ZUS 10 razy wiecej niz te matki, oczywiście z wlasnej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ścigana ZUS ukarał matki za przedsiębiorczość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 10:29 No ja mam zaszczyt po 9 latach dowiedzieć się o rzekomych 40 000 zł za to , że pozwoliłam sobie urodzić 3 dzieci a na dodatek sama na ich chleb pracować. Niech ich szlag trafi, wtedy było ok, teraz już nie......... Kraj ........szkoda słow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Re: ZUS ukarał matki za przedsiębiorczość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 14:53 1) Troje dzieci, jakieś 12 lat na L-4, macierzyńskich i wychowawczych bez płacenia składek, a potem płacz,ze emerytura niska... 2) To interesujące że NIKT nie ma dowodu na to nieprawidłowe informowanie przez zus. 3) Jak się nie ma pojęcia o przepisach i nie umie się ich czytać, to bezpieczniej działalności nie prowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: ZUS ukarał matki za przedsiębiorczość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 01:15 to obrzydliwe... placić powinni ZUS owcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: ZUS ukarał matki za przedsiębiorczość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 01:21 Dobić resztę oprócz :brzuszków: pewnie pamiętacie słynne liwidowanie .Wtedy własnie nie dobito też przez niedouczonych pracowników.Kierowniczki tych ZUS KRUS - to tylko pobory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamel Re: ZUS ukarał matki za przedsiębiorczość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 01:22 To 0. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: ZUS ukarał matki za przedsiębiorczość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 01:23 Strach Sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon ZUS ukarał matki za przedsiębiorczość IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.12.08, 13:11 moja zona rowniez zostala ukarana pani w zusie tylko sie smiala i powiedziala ze jakos sie splaci masakra co za ludzie rzadza tym krajem wstyd jak pomagaj kobieta wychowujacym dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Przepisy często bywały i bywają kretyńskie... 29.12.08, 18:13 ... to fakt. Ale w tych przypadkach mamusie we własnym interesie powinny były się dowiedzieć o przepisy. A wtedy pewnie dowiedziałyby się, że działalność gospodarczą należy zawiesić. Wtedy nie płaciłyby żadnych składek. Inna rzecz, że nie zarabiałyby, no ale coś za coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola gandalph - potrafisz czytać? IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.08, 00:20 gandalph napisał: Ale w tych przypadkach mamusie we własnym interesie > powinny były się dowiedzieć o przepisy. A wtedy pewnie dowiedziałyby > się, że działalność gospodarczą należy zawiesić. czy ty umiesz czytać artykuł? "ZUS (...) przez wiele lat informował, że w tej sytuacji trzeba płacić jedynie składki zdrowotne." "A przecież ZUS zapewniał, że tych składek nie trzeba płacić, a nawet wystawił mi zaświadczenie o niezaleganiu ze składkami." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mąż dotkniętej Re: gandalph - potrafisz czytać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 19:51 informował - owszem - ale nie na piśmie zaświadczenie tak - bo matki nie składały odpowiednich deklaracji, z których wynikałyby zaległości. Dziś wymagają złożyć deklaracje - wtedy dopiero obliczą zaległość i odsetki :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A ZUS ukarał matki za przedsiębiorczość IP: *.128.17.208.static.crowley.pl 07.01.09, 10:27 Proszę nie pisać,że mamy powinny się same tym zainteresować,bo jak się ma dwoje malutkich dzieci i dwoje troszkę starszych to nie ma takiej możliwości.Dlaczego nikt nie przysłał mi pisma o takich przepisach?Na macierzyńskim nikt nie zarabia takiej kasy.Poprostu przedłużyłam swoję dzisałalność.Mam teraz zapłacić koło 6 tysięcy.Mam 4 dzieci ja jestem po cięzkiej operacji. Mąż nie pracuje.Po opłatach zostaje nam 800 zł na cały miesiąc.Co mam zrobić??Strzelić sobie w glowę?Skąd wziąść takie pieniądze.Kogo prosić o pomoc?Czekać za zmianę ustawy??Wziąść w banku kredyt?? Tylko kto go spłaci.Całe życie pracuje i nie uchylałam się od składek.ale na miłość boską nie wiedziałam o takich płatnościach.W zyciu nie zdecydowała bym się na działalność gospodarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ZUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 16:02 W naszym kraju za często zdarza się, że urzędnicy wykorzystują niejasne przepisy prawne. -- ZUS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nmxcj Re: ZUS ukarał matki za przedsiębiorczość IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.01.09, 23:12 popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Ratunku!!!! Co zrobić jak ktoś już zapłacił?????? IP: *.aster.pl 13.06.09, 13:59 Wiadomość o tym koszmarze z zaległościami wobec ZUS dopadł nas zupełnie bez świadomości, że dotyczy to 46 tysięcy osób.!!!!!! Byłem przekonany, że to jednorazowy przypadek w naszej rodzinie i .............zapłaciłem tym bandytom z ZUS prawie 40 tysięcy złotych. Dwa dni później wybuchła ta wrzawa z ustawą abolicyjną i poczułem się jak ciężko chory człowiek, który dla ratowania rodziny oddał bandytom oszczędności życia!!!!!!!!!!!!! Czy jest szansa odzyskać te wpłacone po 10 latach pieniądze??????? Odpowiedz Link Zgłoś