sylwia2610 07.02.09, 19:11 kazdy pracownik odprowadz składkę na fundusz socjalny w skali roku daje to na 1 pracownika nie małą kwotę czy można taka składkę dostać do miesięcznej pensji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bunia52 Re: fundusz socjalny 11.02.09, 20:20 Nie można. Pracownik nie odprowadza składki na fundusz socjalny. To pracodawca tworzy fundusz socjalny dokonując odpowiednich odpisów na każdego pracownika. Zarówno sposób tworzenia funduszu socjalnego jak i cele, na które jest tworzony reguluje ustawa o zakładowym funduszu świadczeń socjalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia2610 Re: fundusz socjalny 16.02.09, 16:42 ale to pracownik wypracowuje te pieniądze pieniądze. co miesiąc na pasku mam wyszczególnione fundusz pracy Odpowiedz Link Zgłoś
le.chujarek a zaliczki na podatek masz na pasku? 17.02.09, 08:15 masz. no to pisz do US podanie żeby ci go oddali. pewnie już się uzbierała niemała kwota. Odpowiedz Link Zgłoś
le.chujarek btw. mylenie funduszu socjalnego i funduszu pracy 17.02.09, 12:37 świadczy o dość niskim poziomie zorientowania w temacie i nie zwiększa twoich szans na odzyskanie pieniędzy. ale mimo wszystko powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: btw. mylenie funduszu socjalnego i funduszu p IP: 80.50.235.* 18.02.09, 17:09 pracuję w dużej firmie prywatnej już 8 lat(ponad 300 pracowników).Od 3 lat nikt nie widział i nie słyszał nic o funduszu socjalnym.Wcześniej były ochłapy ,raz do roku talony po 100zł na święta.I to by było na tyle.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iloneska Re: btw. mylenie funduszu socjalnego i funduszu p 12.05.09, 22:49 Obecnie brak jest jakiegokolwiek obowiązku tworzenia funduszu czy wypłacania świadczenia urlopowego, bez względu na liczbę pracowników. Obowiązek taki zniesiono od 1 stycznia 2004r. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiki80 Re: btw. mylenie funduszu socjalnego i funduszu p 23.10.09, 21:01 witam. czy ktoś z was wie jak się ma sprawa funduszu socjalnego do małżeństw pracujacych w tym samym zakładzie pracy? Teraz bedą u nas paczki dla dzieci poproszono nas abyśmy wypisali ilość dzieci . my z meżem posiadamy jedno.Więc powiedziano nam, ze tylko jedna osoba z nas ma się wpisać.Zadałam sobie pytanie czy to sa nasze pieniądze ?.Przecież meżowi jako pracownikowi się też należy taka paczka dla dziecka .Nie mam tu na myśli zachłanności (na slodycze mnie stać). gdybyśmy nie mieli ślubu to w zasadzie mąż byłby dla mnie obcą osobą.Natomiast gdyby pracowal w innej firmie to nasze dziecko dostałoby dwie paczki.czy ktoś moze mnie oświecić? Odpowiedz Link Zgłoś
le.chujarek Re: btw. mylenie funduszu socjalnego i funduszu p 26.10.09, 11:21 > Teraz bedą u nas paczki dla dzieci > my z meżem posiadamy jedno > Zadałam sobie pytanie czy to > sa nasze pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
le.chujarek Re: btw. mylenie funduszu socjalnego i funduszu p 26.10.09, 11:23 > > Teraz bedą u nas paczki dla dzieci > > my z meżem posiadamy jedno więc dostaniecie jedną paczkę. dziwne? > > Zadałam sobie pytanie czy to > > sa nasze pieniądze nie, nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: fundusz socjalny 18.02.09, 18:06 Weź się lepiej za robotę zamiast sępić kasę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrek Re: fundusz socjalny IP: 77.245.242.* 28.06.10, 22:55 u mnie regulamin nie zatwierdzony przez związki zawodowe chociaz sa dwa,czy coś mi grozi z tego tytułu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: fundusz socjalny IP: 109.243.60.* 13.09.10, 15:13 Obydwoje z mężem pracujemy w jednym zakładzie i jest to nasze podstawowe miejsce zatrudnienia. Chcielibyśmy skorzystać z dofinansowania wypoczynku dla dziecka jak również z dofinansowania do przedszkola. W regulaminie ZFŚS jest zapis: " W przypadku, gdy oboje rodzice są pracowanikami zakładu i zakład ten jest ich podstawowym miejscem zatrudnienia, wnioskowanie o dofinansowanie przysługuje obojgu rodzicom". Moje pytanie w związku z tym jest takie: czy obydwoje z mężem możemy ubiegać się o dofinansowanie wypoczynku lub przedszkola na podstawie tej samej faktury/rachunku/dowodu wpłaty wystawionego na nasze dziecko? np. wysyłamy dziecko na zimowisko, na dziecko jest wystawiona 1 faktura za pobyt w konkretnym terminie - czy każdy z rodziców osobno może składac wniosek na dofinansowanie na podstawie tej samej faktury? I sytuacja analogiczna odnośnie przedszkola - w przedszkolu jest wystawiony dowód wpłaty np. za wrzesień - czy każde z rodziców osobno może składać wniosek o dofinansowanie przedszkola na podstawie tego samego dowodu wpłaty? Odpowiedz Link Zgłoś
le.chujarek Re: fundusz socjalny 14.09.10, 10:04 > Moje pytanie w związku z tym jest takie (...) świetne pytania. tyle że kontaktowanie się z własną kadrową za pomocą forum gw uważam za mało efektywne. Odpowiedz Link Zgłoś