Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zatrudnienie nad Dunajem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 13:19
    Tyle zachodu żeby zareklamować naszą klasę...
    Obserwuj wątek
      • Gość: Płk Wołodyjowski Żal mi cię, chłopie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 14:33
        .
      • Gość: Realpolitik Polaczek wedrowniczek IP: *.tbcn.telia.com 14.02.09, 14:41
        Tula sie po swiecie w poszukiwaniu pracy, od Pacanowa az do Wiednia.
        • damianbsc Re: Polaczek wedrowniczek 14.02.09, 15:44
          W poszukiwaniu normalnosci i ŻYCIA.
      • Gość: gość Zatrudnienie nad Dunajem IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.09, 14:46
        super!!! szkoda tylko , że to są dziennikarskie brednie!!! od kilkunasu laty pracuje w austrii, i wierzcie mi w naszej firmie nikt na budowie nie ma więcej niż 9,5 na rękę na godzinę - a wiem ile im płacę!!! zaczynasz od 6,5. język polski to niby atut w pracy? kolejna bzdura!!! polaków , słowaków ,czechów jest tutaj pełno i to nie problem znaleść kogoś do pracy ze znajomością tegóż języka. zresztą życie typowego wyrobnika tutaj nie jest do końca takie różowe. jak to wygląda? ano opisze wam to! pracują jak najdłużej się da, najlepiej po 12 godzin, mieszkają w mikro mieszkańkach po 12- 16, do domu jeżdzą okazjonalnie ( a mają niedaleko - typowy wyrobnik jest gdzieś spod nowego targu, sącza czy limanowej) oszczędzają!!! na mieszkaniu , podróżach , zakupach - jedząc najgorsze padło. ale jak jeżdzą do domu to nie w trzech , czterech jednym autem ( tak robią ci z opolskiego , podbeskidzia czy śląska - ale to fachowcy , dobrze zarabiający i niepijący) tylko jak paniska busem!! bo w drodze można się napić! jeżdzą tylko raz w miesiącu , na dwa miesiące bo trzeba oszczędzać , ale na gorzale nie oszczędzają !!!! gorzoła tu tania - już poniże 5 euro za litr - dlatego na gorzole nie oszczędzają!!! bo po co ? tania jest!!!
        • Gość: stany at Re: Zatrudnienie nad Dunajem IP: *.a1.net 14.02.09, 15:07
          dobrze piszesz kolego ,bo ja znam takich co sa juz po 20 lat i wiecej i maja
          tyle co na sobie i jeszcze dlugi w banku .Pozdrawiam
        • amoremio Re: Zatrudnienie nad Dunajem 14.02.09, 21:59
          > tak robią ci z opolskiego , podbeskidzia czy śląska
          Mala korekta:
          "Opolskie" to tez Górny Slask. A tzw."Podbeskidzie"
          (podobno) czesciowo tez (przynajmniej administracyjnie).
      • Gość: misiek Re: Zatrudnienie nad Dunajem IP: *.domainunused.net 14.02.09, 14:49
        Czekamy na Niemców, wtedy dopiero zaczną się wędrówki ludów :)
        Płaca minimalna w Austrii - 4.300 zł. Bez komentarza. Ja tyle zarabiam
        kwartalnie, a mam pod sobą 8 pracowników.
        • mil1231 tożeś idiota, zmień pracę 14.02.09, 23:37
      • Gość: ciara skutki globalizacji, IP: 82.160.71.* 14.02.09, 15:49
        zaznaczam, że nie jestem antyglobalistą, czytając jednak z dnia na dzień
        artykuły o możliwościach pracy za granicą przychodzą mi na myśl wykłady mojego
        profesora z makrosocjologii, gdzie omawialiśmy skutki globalizacji dla
        Polaków, było to prawie sześć lat temu i profesor, który zwiedził dokładnie
        całą Europę przekonywał nas, że my Polacy, popadający w coraz większą
        finansową polaryzację i bez prawdziwej klasy średniej, niezależnie od
        wykształcenia będziemy pracować jako pomoce domowe, opiekunki, w rolnictwie i
        na budowach. Szkoda, że profesor sie nie mylił
        • Gość: qwe Re: skutki globalizacji, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 16:53
          Na początku lat 90 jakiś cwaniak sprzedawał gazetkę
          "Co robić ,żeby nic nie robić " .
          Artykuł napisała osoba , która nigdy nie była w Austrii ,
          obawiam się , że nigdy nie była też za granicą .
          Krone Zeitung znaleźć można w codziennym pociągu z Wiednia do Warszawy .
          • red.ken Re: jak zarobic 10 razy tyle co w artykule 14.02.09, 21:36

-sprzedaj wszystkie swoje organy.
        • Gość: nikt Bo Polacy nie lubią pracy zespołowej. IP: *.acn.waw.pl 15.02.09, 21:05
          Kazdy ciągnie w swoją stronę. Wystarczy zapytać "statystycznego"
          Polaka o podniesienie podatków - powie nie, a o podniesienie wydatków
          socjalnych - powie tak...

Sprzątać i być opiekunką można "w pojedynkę". Rzeczy wielkie robi się
          zespołowo, a tego niestety zostaliśmy oduczeni jako Naród przez
          ostatnie kilkadziesiąt a może i kilkaset lat...
        • Gość: E Re: skutki globalizacji, IP: 213.68.11.* 16.02.09, 10:08
          Obecnie pracuję na kontrakcie w niemczech, firma opłaca mi hotel, częśćiowo
          wyżywienie, przeloty do Polski + niezła stawka godzinowa. Nie pracuję jako
          rolnik czy też pomoc domowa. Tak więc nie jest tak źle jak mówisz, wiele zależy
          od tego co i czy chcesz coś osiągnąć.
        • Gość: Monoekann Re: skutki globalizacji, IP: *.in-addr.btopenworld.com 16.02.09, 12:07
          @ciara:
          widocznie wiedzial ze to czego Was uczyl bylo g**wno warte, i domyslal sie gdzie
          skonczycie.

nieoceniaj innych po sobie/swoim profesorze.
      • amoremio Zatrudnienie nad Dunajem 14.02.09, 21:56
        (Mali) Austryjacy zarabiaja w porownaniu z Niemcami smieszne
        pieniadze. A (mali) Niemcy w porownaniu ze Szwajcarami.

Co to jest w ogole 4 tys. zl ? Smiechu warte.
        (gdy sie w to wliczy np. wydatki, straty, tez energii tzn. wysilek)
        • Gość: www Re: Zatrudnienie nad Dunajem IP: *.adsl.alicedsl.de 14.02.09, 22:39
          Ale tys euro to pensja minimalna. Od niej zaczynasz!!! Idea jest taka, ze nawet
          jak nosisz cement na budowie to popoludniami powinienes sie uczyc niemieckiego i
          jak sie poduczysz to probujesz zmienic zawod. I uwierz mi, ze Polakom od Wiednia
          do Glasgow sie to udaje..
          • mil1231 ale ceny są dużo wyższe więc wychodzi na to 14.02.09, 23:38
            samo
      • mil1231 4300 PLN?? buahahaaa!!przecież to grosze! 14.02.09, 23:35
        zaledwie niecały 1 000 PLN więcej niż nasza średnia krajowa! Już od jakiegoś
        czasu nie opłaca się pracować zagranicą
        • Gość: huioo Re: 4300 PLN?? buahahaaa!!przecież to grosze! IP: 79.97.243.* 15.02.09, 10:17
          mil1231
          jestes tepakiem bo nie wiesz jak sie liczy srednia.
          pomysl ile ludzi musi pracowac za 800zl by wyszla srednia gdy taki Kulczyk
          zarabia miliony miesiecznie. A takich jak on tez jest wielu.
          • red.ken Re: 4300 PLN?? buahahaaa!!przecież to grosze! 15.02.09, 13:25

ćwiercmozgu kulczyk nie dostaje pensji tylko utrzymuje sie z dszialalnosci
            gospodarczej ktora nie jest objeta statystyka sredniej pensji. no chyba ze sam
            wyplaca sobie ze swoich zyskow pensje dla siebie, co jest niemozliwe.
      • Gość: Operacja Dunaj PoDunajem sobie IP: 78.146.234.* 15.02.09, 02:07
        Jak piszecie w tytulcu nad Dunajem, to już wyobraźnie pracuje. Długa rzeka.
        Już mam apetyt na fuchę w Belgradzie, Budzie albo rumuńskim Galati!
      • Gość: Amol Zatrudnienie nad Dunajem IP: *.virnxx11.dynamic.dsl.tele.dk 15.02.09, 18:48
        Chcialbym doczekac chwili, aby Polacy przestali sie wreszcie
        szmacicic dorabiajac rozne potegi jak Austria, Dania, Hiszpania,
        Holandia etc. Chcialbym aby wreszcie na slowo Polak brzmialo dumnie.
        Jak jednak moze brzmiec choc nawet prasa, nie wspomne o naszych
        dzielnych acz niedouczonych politykach, naklaniaja do
        miedzynarodowego niewolnictwa Polakow. Moze zacznijmy dbac o wlasny
        honor.
        • Gość: modny Re: Zatrudnienie nad Dunajem IP: *.virnxx11.dynamic.dsl.tele.dk 15.02.09, 18:58
          zatrudnie Wlocha, Hiszpana lub Greka, ostatecznie Dunczyka, do
          wyrzucania gnoju. Prac ambitna i dajaca wiele satysfakcji.
      • dr.trefny Za 4 tys. zl... 15.02.09, 21:08
        ... to zyjesz w Austrii gorzej niz tamtejszy bezrobotny... :(
      • Gość: Gęś Icka Trzeba dawać dupy za te 4.3 tysiące IP: *.icpnet.pl 16.02.09, 00:07
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka