Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MSG Sp. z o.o

IP: *.lublin.mm.pl 27.02.09, 13:55
    Witam,
    zostałem zaproszony na rozmowę na stanowisko Konsultant telesprzedaży.
    Ma ktoś jakieś doswiadczenia z tą firma?
    Konkrenit chodzi mi o biuro w Lublinie przy ulicy Kunickiego.

www.msg.org.pl/
    Obserwuj wątek
      • Gość: zeel Re: MSG Sp. z o.o IP: *.lublin.mm.pl 02.03.09, 18:25
        podbijam :)
        bardzo mi zalezy na opiniach,
      • Gość: aurora Re: MSG Sp. z o.o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 00:24
        praca ogolnie ciezka nie jest.jesli ktos lubi siedziec 8h na tylku i klepac ciagle to samo.czasem trzeba pol godzinki zostac jeszcze bo pan prezes musi ukarac pracownikow za zle wyniki. biuro na siebie nie zarabia, PPRP musi pomagac...pieniazkow na czas nie ma...a produkt ciezko sprzedac bo albo wola ludzie pf albo maja inne ogloszenia za darmo. duza rotacja praconikow. no i tysiac podstawy plus 20% od umow zktorych pozniej robi sie 10%. no i trzeba miec 20 umow miesiecznie a rzadko kto ma. no i tak to.
      • Gość: Gość Re: MSG Sp. z o.o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 15:38
        Witam...
        Ja również dostałam propozycję telemarketera i czytając opinię sama nie wiem
        czy warto się decydować..Nagabywanie ludzi i wypłata nieterminowa- przeraża...
      • Gość: Zahir Re: MSG Sp. z o.o IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.09, 18:59
        Też chciałbym się czegoś dowiedzieć - może ktoś ma jakieś doświadczenia z ta
        Firmą ? był na rozmowie kwalifikacyjnej albo pracuje. Pozdrawiam
        • Gość: emmm Re: MSG Sp. z o.o IP: *.amplus.net.pl 07.07.09, 21:34
          dzis bylem na rozmowie, jutro ostatecznie potwierdzaja czy mnie chca.
          szkolenie mam dwudniowe, tak jak ktos juz pisal.
          mam zaczac prace w poniedzialek. will see...
          • Gość: qwer Re: MSG Sp. z o.o IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.09, 19:39
            no, i ja mam rozmowe...z tym ze na specjaliste do spraw HR..ale czy warto??..chyba podobnie jak w przypadku Konsultanta bedzie na innych stanowiskach..a mam pytanie odnosnie atmosfery w pracy? no i czasu pracy- w jakich godzinach jest praca, i czy nie ma "darmowych nadgodzin" :/..prosze o wskazowki, pozdrawiam i dzieki wielkie z gory za wszelkie info
            • Gość: qwer Re: MSG Sp. z o.o IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.09, 19:40
              ohh..i mam nadzieje ze EMMM dostales/as sie na to stanowisko :), buzki
          • Gość: hmmm Re: MSG Sp. z o.o IP: *.chello.pl 10.07.09, 20:54
            SZkolenie to lipa:)
            Dwa dni siedzenia po kilka godzin podczas gdyby yto usprawnic moznaby z tego
            zrobic 4 godziny jednego dnia.
            Wlasciwie wszystkiego uczysz sie juz na sluchawce.
            Atmosfera jest niezla, mala sala, niewiele osob, wszyscy sympatyczni.
            Produkt slaby co prawda, ale przynajmniej nie musisz nic wciskac na sile,
            oklamywac ludzi byle wyrobic norme, dzwni sie do zazwyczaj sympatycznych osob
            pytajacych skad wlasciwie dzwonimy;)
            Wyplata to natomiast inna rzecz:
            Sprawdzcie przede wszystkim ile bedziecie zarabiac za dzien pracy i liczcie bo
            zdarza sie ze sie dostaje za malo pieniedzy.
            Za wejscie na strone inna niz strona firmy do ktorej dzwonicie 20 zeta w plecy,
            cala dniowka w plecy za powyzej 3 spoznienia w jednym miesiacu (nawet jesli to 5
            minut bo byly korki) i kilka innych dziwnych obcinek.
            Pani Marta, pani kierownik bardzo sympatyczna ale i wymagajaca, wspiera ale umie
            tez sie zdenerwowac.
            To chyba wszystko.
            • Gość: anonim Re: MSG Sp. z o.o IP: *.chello.pl 12.07.09, 11:21
              nie moge zgodzic sie ze szkolenie bylo niepotrzebne. Pracawalam kilka tygodni temu, zrezygnowalam za porozumieniem stron bo widzialam ze nie nadaje sie do tego zawodu, ale na szkoleniu choc troche dowiedzialam sie co mam robic jak poruszac po programie. Fakt pozniej z klientem doswiadczenie sie zdobywa ale przynajmniej podstawa zostaje w glowie. Co do wyplaty jak ja pracowalam to problemu nie bylo, ale bez przesady spoznienie o jeden dzien nikogo nie zbawi.
              Atmosfera bardzo fajna.
              Jesli ktos pracuje dla dniowki to po co w ogole podejmowac taka prace, prowizja jest motywujaca, bylo ok.
              Co do spoznien:
              zawsze bylam wczesniej przed praca i denerwowalo mnie jak ktos przychodzil pozniej, dlaczego ja docieralam na czas a inni nie? zaden pracodawca nie moze zgodzic sie na pozniejsze rozpoczynanie pracy.
              Podsumowujac:
              Praca ok, atmosfera ok, ludzie ok.
              • Gość: emka Re: MSG Sp. z o.o IP: *.nplay.net.pl 13.07.09, 13:34
                a czy ktoś miał już rozmowę na Specjalistę ds. Hr i może powiedzieć
                coś więcej o warunkach ?:)
                • Gość: poi Re: MSG Sp. z o.o IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.09, 19:49
                  oo..widzę, że mam konkurencję;)...ja mam pojutrze rozmowe..pozdrawiam i zycze powodzenia :)
                  • Gość: emka Re: MSG Sp. z o.o IP: *.nplay.net.pl 14.07.09, 14:16
                    hehh i po bólu :)E tam zaraz konkurencja :)Mogę powiedzieć, że było
                    sympatycznie :)Bardzo miła Pani i mniej miły Pan - nie wiem czy miał
                    grać złego policjanta czy był po prostu zly :) bo raczej nie
                    policjant, nie dojdziesz :)Ale warto przygotować sobie odpowiedz na
                    pyt: jak zmotywowatc niezmotywowanych :):) moja wersja nie przypadła
                    do gustu raczej, chociaż życie pokaże :) Całość trwa 30 min. Nie ma
                    strachu, warunki proponują nienajgorsze, więc warto pracę rozważyć.
                    Powodzenia !
                    • Gość: poi Re: MSG Sp. z o.o IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.09, 21:46
                      dzieki wielkie za informacje :)..fajnie sie czyta takie pozytywne komentarze, jak Twój:).. z tym motywowanie to cięzka sprawa, lenia i obiboka chocbys nie wiem jak sie starała, to nie przekonasz by harował jak wół..leń pozostanie leniem ;)...pozdrawiam serdecznie!!
                      • Gość: ipo Re: MSG Sp. z o.o IP: *.chello.pl 15.07.09, 12:25
                        >z tym motywowanie to cięzka sprawa, lenia i obiboka chocbys nie wie
                        > m jak sie starała, to nie przekonasz by harował jak wół..leń pozostanie leniem

Tylko ze w sprzedazy (a to sie wlasnie w msg robi) brak wynikow to nie kwestia
                        lenistwa tylko czesto wlasnie braku motywacji.
                        I jak taka paniusia jak Ty takiemu pracownikowi powie "jestes leniem i taki
                        zostaniesz" to on na pewno wyniku nie zrobi.
                        • Gość: poi Re: MSG Sp. z o.o IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.09, 18:13
                          Na jakiej podstawie nazywasz mnie paniusia???!!!!!!...ciekawa jestem tych twoich magicznych sposobow motywacji...o ile takowe oczywiscie posiadasz..
                          • Gość: jasio Re: MSG Sp. z o.o IP: *.chello.pl 03.08.09, 15:28
                            Czy ktoś otrzymał pracę w msg na stanowisku specjalisty ds. HR? czy
                            do kogoś sie w ogóle odezwali?
                            Zresztą ta rekrutacja była śmiechu warta !!! A Pani, która ją
                            prowadziła komletnie się do tego nie nadawała. TRAGDIA - nigdy nie
                            byłam na takiej rozmowie.
                            • Gość: war Re: MSG Sp. z o.o IP: *.nplay.net.pl 03.08.09, 17:50
                              :)Z tego co sie orientuje to ktos dostał to stanowisko, ale po
                              przeczytaniu kilku postów :) sądzę, ze nie ma czego żałować
                              nie "załapawszy" się na to stanowisko, bo roboty niemało,
                              oczekiwania spore, a pieniądze jak za tą pracę średnie :), więc
                              raczej obsadzili je jakąś młodą osobą ze średnim doświadczeniem
                              licząc, że anuż sobie poradzi - firma nie ma za bardzo kultury
                              organizacyjnej to cudów nie można sie spodziewać
      • Gość: pracownik Re: MSG Sp. z o.o IP: 89.171.247.* 28.08.09, 13:12
        Nie wiem gdzie pracowaliście, ale na pewno nie w MSG, bo piszecie
        wierutne bzdury.
        • Gość: ... Re: MSG Sp. z o.o IP: *.chello.pl 28.08.09, 16:50
          to napisz prawde:) z checia poczytamy:)
          • Gość: Pracownik Re: MSG Sp. z o.o IP: *.chello.pl 28.08.09, 22:27
            jak pracowales/as to wiesz jak jest, wiec nie rob scen.
            • Gość: ... Re: MSG Sp. z o.o IP: *.chello.pl 29.08.09, 07:00
              Ale kto robi sceny?
              Ja tylko pytam jak Twoim zdaniem to wyglada?
              Bo z tego co ja pamietam, to produkt byl slaby, ale nawet milo sie dzwonilo jak
              juz sie ludziom nie wciskalo reklamy, a tylko potwierdzalo dane. Parcie na wynik
              bylo spore, a argumentacja na tyle nieprzekonujaca ze osoby ktore swietnie
              wyrabialy norme, to byly osoby ktore podpisywaly przedluzenia po roku (Grzesiek
              na przyklad).
              Luzie nawet jesli robili swietne wyniki dwa czy trzy tygodnie wczesniej byli
              wywalani prawie z miejsca a jedyna reakcja na "ale mam pewniaka na jutro", bylo
              przeszukiwanie kalendarza tej osoby zeby nie wypuscic klienta (a pracownik moze
              isc w cholere).
      • Gość: Bez Kitu Re: MSG Sp. z o.o IP: *.ulanow23.lublin.pl 02.02.10, 00:04
        W tej firmie jest tak, że po odjęciu kosztów np. biletu miesięcznego ma się ok.
        85% szans na zarobki podstawowe rzędu 5zł/godz. oraz 85% szans na prowizję od
        sprzedaży poniżej 35zł/dzień (o ile ktoś w ogóle coś sprzeda, co przy słabszym
        od konkurencji produkcie jest trudne). Umowa o dzieło na okres próbny wynoszący
        miesiąc, a potem część nowo przyjętych pracowników albo sama odchodzi, albo jest
        wywalana i zastępowana hurtowo nowymi "rekrutami" (nowi stanowią ok. 25%
        pracowników). Śmieszne pieniądze, do tego pełna inwigilacja, kary. W porównaniu
        z tą firmą, to więcej pieniędzy na pracownika wydawali XVIII wieczni plantatorzy
        bawełny, którzy swoim niewolnikom musieli przecież zapewnić wyżywienie, ubranie
        oraz dach nad głową. Spróbujcie przetrwać miesiąc za 800zł i tą kwotą zaspokoić
        te same potrzeby...
        • Gość: PRACOWNIK TELESPRZ Re: MSG Sp. z o.o IP: *.chello.pl 14.03.10, 10:27
          Witam, zgadzam się z ta opinią w 100%, mimo że atmosfera wśród pracowników jest
          ok, to ze strony kadry niestety nie. Prezes jest zadowolona jeżeli sprzedaż
          jest ok, a jak sie nie sprzedaje 1 lub 2 dni to już stoi z batem nad tobą.
          Czysty mobbing w najgorszym tego słowa znaczeniu, to nie jest praca godna osoby
          po studiach a nawet i studenta, ponieważ przyjmują ludzi na tydzień a później
          masowo zwalniają, nie ma co w ogóle zaczynać karierę z ta firmą, chyba że ktoś
          chce się stać maszynką do robienia pieniędzy, a i tak nikogo to nie zadowoli bo
          z tą firmą jak z dzieckiem dasz im palec oni będą chcieli całą reke. Ludzie ta
          firma zbankrutuje ponieważ klienci już dość mają tego wiecznego wydzwaniania i
          wciskania im tych tandetnych reklam.....
          • Gość: Również pracownik Re: MSG Sp. z o.o IP: *.chello.pl 20.03.10, 04:13
            PRACOWNIKU TELESPRZ!
            Zanim zaczniesz pisać, upewnij się, czy na pewno znasz znaczenie
            słów, których używasz. Następnie poczytaj, co mówi na ten temat
            kodeks karny – art. 212 oraz kodeks cywilny - art. 23 i 24. Potem
            zastanów się, czy warto.
          • Gość: Ja Re: MSG Sp. z o.o IP: 212.106.28.* 23.03.10, 17:36
            Pracowniku TELESPRZ...chce mi się smiać czytając Twój post odnośnie pracy w
            MSG...Przede wszystkim uderzająca jest Twoja niewiedza na temat znaczenia słów,
            których używasz i o których praktykowanie oskarżasz innych ludzi. Również jestem
            pracownikiem jak to określiłeś/aś "TELESPRZ" MSG i śmieszą mnie te wszystkie
            negatywne opinie...Z jaką łatwością przychodzi Ci oraz innym na tym forum
            oczernianie panujących w Firmie zasad, a to tylko dlatego że Tobie i innym na
            tym forum nie udało się sprzedać produktu MSG...Tak najłatwiej..coś Ci się nie
            udaje to najlepiej to skrytykować tak?...i stąd też opinie o marnych
            zarobkach...heheh(dobre)...no pewnie, jesteś kiepski to masz kiepskie
            wynagrodzenie-tak już jest w sprzedaży! Nie każdy rodzi się z predyspozycjami do
            pracy w sprzedaży, a tym bardziej w sprzedaży tego rodzaju-kiedy nie masz
            bezpośredniego kontaktu z klientem. Nie oznacza to jednak iż brak takich
            umiejętności daje Ci prawo do krytykowania tych którzy je posiadają. Niebyła bym
            sobą, gdyby nie odniosła się również do Twojej opinii na temat rzekomo stojącej
            nad konsultantami z batem Pani Prezes...która to rozśmieszyła mnie
            najbardziej!..ale świadczy to tylko o tym że pracujesz tam bardzo króciutko i
            wypisujesz wyssane z palca bzdury a do tego nie masz żadnego doświadczenia,
            jeśli chodzi o pracę. Stanowisko konsultanta w MSG jest jak najbardziej
            samodzielnym stanowiskiem pracy, sam organizujesz sobie plan dnia, a
            sprzedaż,wiadomo, jest celem Twojej pracy, jeśli nie zdajesz sobie z tego
            sprawy, nigdy nie dasz sobie rady w tej branży...Powinnaś OSOBO zdać sobie
            sprawę z tego iż w jakiejkolwiek Firmie, działającej w jakiejkolwiek branży Twój
            Szef-Prezes Firmy, będzie zawsze wymagał od Ciebie maksimum Twoich możliwości i
            umiejętności...Inaczej nie byłby prezesem! Proste, takie są realia i jeśli nie
            zdajesz sobie z tego sprawy to nigdzie nie znajdziesz sobie pracy, albo będziesz
            się tak bujać od Firmy do Firmy, kolejno krytykując funkcjonowanie każdej z
            nich, a potem Twoje CV będzie liczyło 5 stron, bo jakoś nigdzie nie będziesz
            mogła sprostać wymaganiom i zasadom panującym w danej firmie.Żałosne
          • Gość: były pracownik :-) IP: 178.56.35.* 24.03.10, 22:06
            Jak najardziej podzielam Twoje zdanie. Co prawda już od dawna tam
            nie pracuję, ale jak tam pracwałem/am to było dokładnie tak samo.
            Atmosfera między pracownikami jest ok, ale jeśli chodzi o prezesurę
            to już jest gorzej a nawt bardzo źle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka