Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje

11.05.09, 14:49
    Mam w najbliższych dniach rozmowę kwalifikacyjną w tej firmie, obawiam się
    jednak, gdyż siedziba firmy znajduje się w nieciekawym sąsiedztwie firm
    Capital Partners S.A. i Bohemia IZ s.r.o.(czytając w internecie to to ta sama
    firma ) które mają fatalną opinie zwłaszcza wśród byłych pracowników, a ktoś
    może wie coś o Mellon Polska?? proszę o szybką odp.
    Obserwuj wątek
      • Gość: odradzam Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.acn.waw.pl 12.05.09, 21:28
        Uuuu, kolego nie zazdroszczę wyboru.
        Przede wszystkim najwiekszym problemem w Mellonie, jest brak jakiegokolwiek szacunku dla pracownika. Menager traktuje pracownika wylacznie jako cyrkowa malpke, zarabiajaca dla niego pieniadze. Jesli malpka po pewnym czasie zacznie zarabiac mniej niz wczesniej, wyleci tak szybko, ze nie zdazy nawet pozbierac swoich rzeczy.
        Ponadto w Mellonie zauwazylam kolejne, wrecz paradoksalne dla mnie zjawisko. Otoz w Mellonie w przeciwienstwie do innych firm, im dluzszy masz staz w firmie, tym gorzej dla Ciebie. Po pewnym czasie przelozeni beda robic wszystko, aby sie Ciebie pozbyc.
        Stanowczo odradzam. Naprawdę.
        • Gość: tez_odradzam! Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.chello.pl 19.05.09, 22:36
          To prawda - team leaderzy ze średnim wykształceniem, dopiero co zaczynający
          studia, manager po 2-semestralnym kursie zarządzania przedsiębiorstwem, źle
          zawierane kontrakty, doprowadzające firmę do strat i cotygodniowe imprezki,
          odbywające się "na koszt firmy" dla "wyższej kadry kierowniczej" - za pieniądze
          ścięte Call Center z premii. Istny system niewolniczy, albo i gorzej -
          zwłaszcza, że to pracownicy CC są najgorzej opłacani, a wykonują pracę
          utrzymującą całą praktycznie żałosną firemkę Mellon Poland!
        • Gość: Zuzza Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.11, 18:32
          A co tam produkują?? Mellony? A może mellon bo melona można zarobic??pseudo firemki a wy się tam pchacie na swoje zyczenie. Lepiej byc mechanikiem lub stolarzem mieć swoją firme i pluc na takich pseudo managerkow smiesznych. A tak to robicie na Pana.pa.
        • Gość: ja Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.12, 19:17
          Ty chyba gdzies idziej pracowałes hehe, jezeli robisz wyniki to i ty zarabiasz dobry hajs i firma ale jak cie boli ze firma zarabia otwieraj swoj interes. Pracuje tam i mi sie podoba
        • Gość: a Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.starnettelecom.pl 27.03.12, 09:59
          Słuchajcie, jeśli macie iść tam do pracy to już lepiej wyjdziecie jak pojdziecie na sprzataczke. Owszem swojego czasu dało sie zarobić, ale przez pierwsze 3 miesiace to podstawa sama, szacnku brak, a grubi kordynatorzy tylko swoje mniemanie na innych buduja, upokarzajac, brakiem czacunku etc. nie polecam stanowczo. Ci ludzie sa po znajomosci, z brakiem jakiegokolwiek doświadczenia, a co za tym idzie nie wiedza jak z ludzmi postepowac. po prostu zal.pl Sa wulgarni i opierdzielaja sie, ale ich reprymendy niemal codziennie przytlaczaja, no coz, kto tam idzie niech zda sobie sprawe ze bedzie maszynka do robienia pieniedzy, zero praw a same obowiazki. Gorzej niz w czasach podstawowki, kiedy to nauczyciel dyktowal co i kiedy robić...Jeden wielki sabotaż wsrod kordynatorów, gruba a... i m.... i c... to najgorsze co moze byc...Im by sie nalezala dyscyplinarka za to jak traktują :) Jak to dobrze ze mam to za sobą uf :)
        • Gość: gość Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.toya.net.pl 05.10.12, 20:56
          to tak jak w cc m i multi banku, im dłużej pracujesz tym szybciej wylatujesz.
      • Gość: odradzam Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.acn.waw.pl 12.05.09, 21:32
        Sprawdz to jeszcze, nim pojdziesz na spotkanie. Zawsze to jakas wskazowka ;)
        www.gowork.pl/opinie_czytaj,1019,w_tresci,mellon
        • Gość: ja Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.aster.pl 18.06.09, 14:18
          dobreeee
        • Gość: zajebista sztuka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 17:51
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: L. W. :) Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.ptim.net.pl 16.10.09, 16:47
            ludzie sa super poznałam tam kilka bardzo fajnych osób z tymi z
            którymi przyszłam na szkolenia i także tych których poznałam bo juz
            tam pracowali.
            Ania <wiecznie usmiechnięta>. mało z nia pracowałam ale była
            wiecznie wesoła aż to przerażało... seryjnie!! ale ok

załapałam sie na obecnośc obu pawłów obaj świetni... nietety jednego
            juz nie ma ale drugi też jest świetny... ;* gościu prze!

choc pałca nie za ciekawa i klienci dobijali to przez ludzi chciało
            sie tam przychodzic przynajmniej w moim wypadku :)
            • Gość: malinka Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.chello.pl 29.10.09, 14:24
              zgadzam sie z tobą ,napewno pracowałyśy w tym samym czasie .
              Szacunek dla dwóch Pawłów szczególnie Paweł Wysocki spoko gościu...
              drugi już nie pracuje ale mam dobre o nim zdanie co do reszty są mi
              czysto obojętni nie miałam z nikim problemów i nie słyszałam by ktoś
              je miał. nikt nikogo sie nie czepia taka wolna amerykanka panuje w
              tej firmie robisz sobie co chcesz idziesz na przerwę też kiedy
              chcesz i nikt się nie czepia odpracujesz swoje i do domu gożej jak
              się nie wyrobi normy w miesiącu wtedy możesz czuć sie zwolniona-y
            • Gość: oki Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.aster.pl 03.11.09, 14:59
              Witam po opiniach widzę, że beznadzieja a jak tam jest kasowo tak z ciekawości?
              jestem umówiona tam w sprawie pracy i się zastanowiłam...
      • Gość: mała Mi Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 14:46
        rrratuj się kto może!!!!!!
        • Gość: Atydea Do Mała_mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 19:42
          Hmm a na jakiej podstawie stwierdzasz iż "rratuj się kto może",co wg Ciebie jest
          nie tak w tej firmie,w czym jest taka straszna,przerażająca i ile czasu tam
          pracujesz/pracowałaś?? Rozwiń swoją odpowiedź,bo ciężko się domyślić czemu tam
          aż strach przychodzić do pracy..Jakieś powody może podaj,zaargumentuj czemu
          jesteś na nie odnośnie tej firmy.
          • Gość: Mała Mi Re: Do Mała_mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 11:33
            jedyne czego ta Firma mnie nauczyła to nie wierzyć w słodkie słówka
            i złote góry, które obiecują na początku.
            po pierwsze: maksymalne wykorzystywanie pracownika
            po drugie: obłuda kardy kierowniczej na wszystkich szczeblach
            po trzecie: kumoterstwo (sprawdź w słowniku jeśli nie wiesz, co to
            znaczy Drogi(a) Atydeo.)
            jedyny plus to załoga CC - ZAJEBIŚCI ludzie, szkoda że TAKA DUŻA
            ROTACJA...
            • Gość: ja Re: Do Mała_mi IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.12, 19:22
              duza rotacja, poczytaj co sie dzieje w arteri na kabatach hehehe
      • Gość: aaaa Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.piekary.net 19.11.09, 21:35
        Hej!, czy ktoś może pracuje w Katowicach??? jak tam jest bo jestem
        zaproszona na rozmowe ale po przeczytaniu forum z Warszawy
        odechciało mi się tam iśc!!! ODPISZCIE....
        • Gość: Mellonozerca Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 19:04
          Ta firma powinna byc zamknieta... nie idz nie warto...
          • Gość: nollem Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.chello.pl 30.11.09, 13:28
            jest jeszcze taka kwestia pod adresem: www.toyotabank.pl/1489.html - większość tych osób już nie pracuje w Mellonie, więc wykorzystywanie ich wizerunków przez Mellona/Toyotę jest bezprawne!
            • Gość: zawiedziony ehh... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 10:48
              nom Anka W. Magda M. i Paweł S. są nadal jedynie na Toyocie a reszta
              to wizerunki byłych pracowników
              Ale zauważ że podpisała(e)ś zgodę na przetwarzanie danych osobowych
              przez Mellon Poland wysyłając swoje CV do działu rekrutacji, a że
              Mellonik jest podwykonawcą Toyota Bank Polska więc chyba mają prawo
              i skwapliwie to wykorzystują. Nie zdziw się także jeżeli po
              uprzednim zwolnieniu po 3 miesiącach próbnych zadzwonią z propozycją
              ponownego zatrudnienia =)
              • Gość: tomeczek Re: ehh... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 11:11
                Gość portalu: zawiedziony napisał(a):

> Ale zauważ że podpisała(e)ś zgodę na przetwarzanie danych osobowych
                > przez Mellon Poland wysyłając swoje CV do działu rekrutacji, a że
                > Mellonik jest podwykonawcą Toyota Bank Polska więc chyba mają prawo
                > i skwapliwie to wykorzystują.

'Chyba' nie mają prawa, chyba że w tejże klauzuli było tak zaznaczone.

Dlatego zawsze warto w klauzulach wpisywać, że "wyrażam zgodę na wykorzystanie moich danych osobowych przez firmę..." i tu wpisać firmę, do której aplikujesz.
                • Gość: hhe Re: ehh... IP: *.chello.pl 01.12.09, 22:08
                  A jeszcze lepiej - "nie wyrażam zgody na przetwarzanie moich danych w celach innych, niż rekrutacyjne w firmie takiej a takiej".
                • Gość: nail Re: ehh... IP: *.chello.pl 01.12.09, 22:11
                  kolego - przetwarzanie danych osobowych nie jest jednoznaczne z publikacją czyjegoś wizerunku, zwłaszcza na stronie banku w którym taka osoba nawet nie pracuje! szczególnie, gdy w Mellonie już nie pracuje i jakaś inna firma współpracująca z Mellonem wykorzystuje zdjęcia byłych pracowników. dane osobowe to jedno, a wizerunek jest zupełnie innym tematem.
                  • Gość: zawiedziony Re: ehh... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 09:58
                    odpowiadając na wyszystkie zagadnienia:
                    po pierwsze jeśli nie zamieścissz klauzuki jakiej sobie życzą to CV
                    automatycznie laduje w koszu
                    po drugie Mellon jest WYŁACZNIE podwykonawcą innych firm:Polbanku,
                    Citi, Toyota BP itd
                    po trzecie zdjęcia były robione z tzw "łapanki" bo pracownicy
                    infolinni Toyoty zbytnio się nie kwapili z pozowaniem a Ci którzy
                    się dali sfotografować, wiedzieli jakiemu celowi to służy
                    po czwarte: wyrażanie zgody na przetważanie zamieszczone w stopce w
                    CV niejako upoważnia Mellona do robienia z Waszymi CV co im sie
                    żywnie podoba, tak samo z resztą z nagrywanymi non stop rozmowami z
                    klientami, które są następnie puszczane na tzw. coachingach
                    czyt. "kołczingach"- jednym zdaniem JEST TO NADINTERPRETACJA Waszego
                    oświadczenia
                    • Gość: tomeczek Wizerunek to nie dane osobowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 12:06
                      Gość portalu: zawiedziony napisał(a):

> zdjęcia były robione z tzw "łapanki" bo pracownicy
                      > infolinni Toyoty zbytnio się nie kwapili z pozowaniem

To co, teraz wszyscy pracownicy wszystkich podwykonawców tego banku mają drżeć, że ich zdjęcia będą błądzić po stronach firmowych?!

> wyrażanie zgody na przetważanie zamieszczone w stopce w
                      > CV niejako upoważnia Mellona do robienia z Waszymi CV co im sie
                      > żywnie podoba,

gie prawda.
                      Po pierwsze, jak napisał wyżej nail : "przetwarzanie danych osobowych nie jest jednoznaczne z publikacją czyjegoś wizerunku" (zgoda na przetwarzanie nie jest zgodą na publikowanie wizerunku)
                      Po drugie: Mellon (i inne firmy też) może przechowywać u siebie CV swoich pracowników ale nie umieszczać na cudzych stronach fotek swoich pracowników
                      • Gość: zawiedziony Re: Wizerunek to nie dane osobowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 14:48
                        nie wim czy zrozumiałeś że Mellon pracuje WYŁĄCZNIE DLA "INNYCH"
                        FIRM zatrudniani przez Mellona pracownicy także, a o Toyocie wiem bo
                        byłem obecny przy tym fakcie
                        inna sprawa że zdjęcia byłych pracowników powinny byc zdjęte ze
                        strony Toyoty. Sama strona dla klientów jest regularnie uaktualniana
                        (zmiany oprocentowania na lokatach opłaty, itp) ale o "robaczkach"
                        pracujących na infolinii nikt pomyślał, sama przedstawicielka Toyoty
                        (nie chodzi tu o Anię W.)nie jest wtajemniczana w sprawy dziejące
                        się na CC ona jedynie testuje wiedzę przyszłych pracowników infolinii
                        z resztą wypowiedzieć się powinni sami zainteresowani, których
                        wizerunki sa wykorzystywane przez Toyotę
      • Gość: pracownik Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 08:12
        Witam jestem zatrudniona przez mellon poland. osobiscie uważam ,że
        praca jest ok ludzie którzy są przyjmowani podlegają dużej
        weryfikacji. nie ma się co obawiać.. jezeli jesteś nastawiony na
        cel, lubisz pracę z ludźmi i jesteś zdeterminowany to napewno
        wszystko pujdzie gładko...nie myśl, ze jest to firma "krzak"
        poczytaj troche o firmie... czym się zajmuje, wykaż się
        znajomością..no i ważna jest umiejętność formuowania myśli, w końcu
        firma oferuje pracę z klientem.. bedzie ok:)
        • Gość: PrawdaWoczyKole! [...] IP: *.chello.pl 18.12.09, 19:10
          • Gość: Atydea Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 01:43
            PrawdaWOczyKole kapitalny tekst:) "gdyś zużyta już" hehe;)
            Superwizorzy od siedmiu boleści..Po przyspieszonym 2 miesięcznym kursie..czy
            czymś takim..Oto efekty po prostu i nagle wielkie zdziwienie ze pracownicy
            niezadowoleni żalący się tutaj..buehehe smiech na sali..A z odruchami wymiotnymi
            na widok słuchawek to sie zgadzam..Wyzysk na maksa..Mała_mi podpisuje sie obiema
            rekami pod tym co pisałaś na ten tej wspaniałej (sic!) firemki..Nie
            wierzyłam..heh..Moze nareszcie znajdą normalnego superwizora,z doświadczeniem i
            odpowiednim podejsciem..Wytrwałości pracownikom życzę..
            • Gość: mała_Mi cały ten bałagan... IP: *.147.17.44.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.12.09, 16:31
              hihi ;) ja nikogo w przysłowiowe bambuko nie chce robić i po prostu
              napisałam prawdę.
              Co do wykształcenia: raczej z ponadgimnazjalnym przyjmują sądząc po
              młodych nieopierzonych twarzyczkach ;) ale cóz młodymi ci troche
              starsi mogą porządzić przez te 3 miesiące...
              co do rotacji : powinna ona obejmowac WSZYSTKICH tj. za marne wyniki
              sprzedaży niech "beka" przed Grigorisem i supervisor i teamliderzy-
              niech ruszą tymi główkami- w końcu płacą im za to, a nie za oklepane
              komunikaty o zwiększaniu sprzedaży (JEDNA NA GODZINĘ) juz nie
              pomagają
              zamiast zatrudniac studenta marketingu (tak Marta to o Tobie...)
              niech zatrudnia fachowca z doświadczeniem, a pracownikom podniosą
              pensję (a i tak od 01.01.2010 muszą :))
        • Gość: mała_Mi buahahaha!!! IP: *.147.17.44.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.12.09, 16:40
          tak tak "pujdzie" na bank ;) weź do słownika ortograficznego
          cześciej zaglądaj i się tu nie kompromituj...
        • Gość: dupca blada [...] IP: 188.33.85.* 09.01.10, 20:26
          • Gość: AQUA PROSZĘ O INFO IP: 81.210.21.* 11.01.10, 19:35
            WITAM,
            MAM ROZMOWĘ W MELLONIE NA LIDERA...ZASTANAWIAM SIĘ CZY WARTO ZAWRACAĆ SOBIE
            GŁOWĘ. MAM DUŻE DOŚWIADCZENIE W PRACY NA PODOBNYCH STANOWISKACH. BARDZO PROSZĘ O
            JAKIEŚ INFORMACJĘ. W WIELU FIRMACH JEST TAK ŻE PROPONUJĄ NAJPIERW 3 M-CE NA
            SŁUCHAWKACH ...JAK TO WYGLĄDA W MELLONIE?
            MOŻE KTOS SIĘ ORIENTUJE JAK ZAROBKI? BĘDE BARDZO WDZIĘCZNA ZA INFO, JUTRO MAM
            ROZMOWĘ
        • Gość: Jorg Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.183.217.240.dsl.dynamic.t-mobile.pl 21.10.11, 15:26
          A może kolego najpierw nauczysz się poprawnie pisać.
        • Gość: skrzywdzony Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.12, 21:58
          przestań pie...ć farmazony jesteś podstawiony przez firmę ODRADZAM PRACY !!!!!!!!!!!!!!!! chyba że chcesz być białym murzynem nie ubliżając czarnoskórym :)
      • Gość: dedron Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.devs.futuro.pl 03.02.10, 15:19
        czytaj wnikliwie ogłoszenia, a dużo się da wywnioskować. pierwszy rzut oka daje
        miłe wrażenie, ale pod tym kryje się kołchoz
        • Gość: prac Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 21:21
          ja w sumie spedzilem tam 3 miesiace i zrezygnowalem ale dlatego ze rodzaj pracy
          mi nie odpowiadal (call center,namawianie ludzi) natomiast trafilem na bardzo
          fajna alejke tak wiec kontakty ze wsporacownikami mialem bardzo pozytywne, no i
          trafilem tez na dobry wieczor bodajze mikolajkowy w harendzie
      • Gość: nika Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.chello.pl 18.03.10, 10:50
        wiem , pracowałam dla tej firmy 2 lata, niby dla polbanku ,ale zatrudniona byłam
        przez mellon poland, firma daje medicover, 1200 zł netto podstawy i prowizje
        uzależnioną od sprzedaży, jakies pakiety sportowe tez były ale z dopłatą, z tego
        co pamiętam. pracy w polbanku na stanowisku doradcy mobilnego zdecydowanie
        odradzam, ciezka robota, kiedys mozna bylo zarobic teraz lipa, 1 samochod
        słuzbowy na 10 osob, limity na tel. odradzam chyba ze chcesz sie zakatowac, pozdr.
        • Gość: Jakub Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.10, 00:09
          Witam, aktualnie w melonie szukają pracowników IT. Czy mogę liczyć na opinię
          pracowników lub byłych, przyszłych? :)
          • Gość: IT Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: 109.243.173.* 02.06.10, 21:27
            uwazaj na IT bo cię zjedzą haha
            • Gość: piękna :) Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: 109.243.173.* 02.06.10, 21:37
              PODOBA MI SIĘ W TEJ FIRMIE
              fajni ludzie, przystoji paowie,super teamlider, za darmo batoiki
              haaa :) benefity, itp itd

GDYBY TYLKO WIĘCEJ O TE KILKA GRODZY PŁACILI !!! AH

;) tylko hr niestety nie lubi mieć kontaktu z plepsem i nie chce
              wydawać zaświadczeń itp
              • Gość: Mellon melon to śmietnisko IP: *.home.aster.pl 06.07.10, 21:30
                Ludzie przestrzegam przed pracą w tym miejscu, trzeba mieć nieźle nas..ne aby
                tam siedzieć przykłady proszę bardzo:
                -nadgodziny liczone od podstawowej stawki godzinowej;
                -podstawa na cały etat to 1900 zł
                na pół etatu chyba nie trzeba pisać
                -śmieszne pułapy systemu motywacyjnego,
                -co miesiąc mellon zawsze wali was w du.ę po wypłatach nigdy nie wiesz co i za
                ile dostajesz;
                -prośba o jakiekolwiek wyjaśnienie i rozpisanie wypłaty to obsówka jakieś 7 dni
                w plecy masakra. a nawet jak je otrzymasz to i tak nic nie idzie zrozumieć
                -zmieniają systemy motywacyjne i wynagrodzeniowe oczywiście sporadycznie na
                waszą korzyść i naturalnie dowiadujecie się o tym miesiąc później gdy skumacie
                że z wypłatą coś nie hallo naturalnie jak nie liczysz jej na realu i nic nie
                zareagujesz to trafiasz na listę frajerów do wyciągania kasy po troszeczku po
                troszeczku aż uzbiera się kupka.
                Powyższe przykłady są wzięte ze współpracy Mellona z Polbankiem
                Ja tam pracuje bo jestem psychicznie chory i nigdzie indziej mnie nie nie chcieli
                Jeśli planujecie prace w polbanku za pośrednictwem Mellona to chcę wam coś
                uświadomić 1600 ntetto(na cały etat)+1-2 obowiązkowe soboty w miesiącu po 8 h +
                nawet jak zrobicie 100% premii to jakieś 2000 netto ale aby to zrobić trzeba
                dziennie umawiać jakieś 6-7 osób a jak je umówisz to dokumenty muszą wrócić
                podpisane a jak wrócą to KK musi być otworzona (a tu zawsze jest poślizg 2-3
                tyg!!!!!!!!) i do tego klientela ery do której już ktoś wcześniej dzwonił i BYŁO
                NIE DZIĘKUJĘ a wy oczywiście musicie przekonać klienta że w dobie końca kryzysu
                karta kredytowa jest mu potrzebna....
                POWODZENIA:)
        • Gość: xxx Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.toya.net.pl 17.10.10, 14:51
          Pracuje w Mellonie w Łodzi i jestem zadowolona.
          Podstawa to 1200 netto a nie brutto + prowizja (niezła), wiec nie narzekam i swobodnie mam sie za co utrzymać i na przyjemności życia mi starcza.. :)
          Pakiety sa, ale bez dopłaty, prywatna opieka medyczna też jest, również bez dopłaty.
          Telefon służbowy mam i moge w miesiącu wygadać 50 zł, wiec też niezłe :) Mniejsze rachunki za swój płacę.
          Na 8 osób jest 6 samochodów służbowych, wiec spokojnie można jeździć, nikomu nie zabraknie :)
          Jak na łódzkie warunki jest dobrze, pracowałam wcześniej za tyle samo co mam netto podstawy (nie mówiąc już o dodatkowej prowizji) wiele więcej godzin, i to bez telefonu, bez lekarza ( a wiele choruje), bez możliwości posiadania karty Benefit (a wiec zegnaj darmowy basenie, darmowe tańce, darmowe inne przyjemności).
          • Gość: zzzz Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.toya.net.pl 12.10.11, 23:30
            Czy nadal pracujesz w oddziale w Łodzi?
            Czy pracowałaś "na słuchawkach"?
            Zaproponowano mi pracę "na słuchawkach" 1500 zł brutto/160 godz bez dodatkowego pakietu medycznego praca od poniedziałku do piątku...
            Jak jest teraz w tym oddziale
            Dziękuję za pomoc
      • Gość: Milka Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.tktelekom.pl 09.06.10, 09:52
        Właśnie wczoraj też złożyłam CV drogą mailową i otrzymałam od nich odpowiedź, zastanawiam się co to za firma, bo w sumie mało jest inf na jej temat w internecie;/
        • Gość: Mellon Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.home.aster.pl 06.07.10, 21:31
          Ludzie przestrzegam przed pracą w tym miejscu, trzeba mieć nieźle nas..ne aby
          tam siedzieć przykłady proszę bardzo:
          -nadgodziny liczone od podstawowej stawki godzinowej;
          -podstawa na cały etat to 1900 zł
          na pół etatu chyba nie trzeba pisać
          -śmieszne pułapy systemu motywacyjnego,
          -co miesiąc mellon zawsze wali was w du.ę po wypłatach nigdy nie wiesz co i za
          ile dostajesz;
          -prośba o jakiekolwiek wyjaśnienie i rozpisanie wypłaty to obsówka jakieś 7 dni
          w plecy masakra. a nawet jak je otrzymasz to i tak nic nie idzie zrozumieć
          -zmieniają systemy motywacyjne i wynagrodzeniowe oczywiście sporadycznie na
          waszą korzyść i naturalnie dowiadujecie się o tym miesiąc później gdy skumacie
          że z wypłatą coś nie hallo naturalnie jak nie liczysz jej na realu i nic nie
          zareagujesz to trafiasz na listę frajerów do wyciągania kasy po troszeczku po
          troszeczku aż uzbiera się kupka.
          Powyższe przykłady są wzięte ze współpracy Mellona z Polbankiem
          Ja tam pracuje bo jestem psychicznie chory i nigdzie indziej mnie nie nie chcieli
          Jeśli planujecie prace w polbanku za pośrednictwem Mellona to chcę wam coś
          uświadomić 1600 ntetto(na cały etat)+1-2 obowiązkowe soboty w miesiącu po 8 h +
          nawet jak zrobicie 100% premii to jakieś 2000 netto ale aby to zrobić trzeba
          dziennie umawiać jakieś 6-7 osób a jak je umówisz to dokumenty muszą wrócić
          podpisane a jak wrócą to KK musi być otworzona (a tu zawsze jest poślizg 2-3
          tyg!!!!!!!!) i do tego klientela ery do której już ktoś wcześniej dzwonił i BYŁO
          NIE DZIĘKUJĘ a wy oczywiście musicie przekonać klienta że w dobie końca kryzysu
          karta kredytowa jest mu potrzebna....
          POWODZENIA:)
          • Gość: Mellon Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.home.aster.pl 06.07.10, 21:37
            KORDYNATORZY, TEAMLEADERZY
            SZEFOWIE A.LEYKO , M. PARZYMIEC I RESZTA ZBURACZAŁA SZLACHTA Z GYROSBANKU
            "uduście się tym swoim jadem zawiści, ja na szczeście się wypisuję"
            POWODZENIA.
          • Gość: Anonim Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 16:55
            A ile zarabia programista .NET w Mellon Poland na Jerozolimskich 162 ??
            Planuje tam jechac na rozmowe..
          • Gość: xxx Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.toya.net.pl 17.10.10, 14:56
            Nie wiem jak u ciebie, ale ja w Łodzi nigdy nie pracowałam w sobotę, zresztą w sobotę biuro jest zamknięte na 4 spusty.
            Nasza praca jest od 9 do 17 i ani minuty dłużnej, nigdy nie miałam żadnych nadgodzin
            :P
            • Gość: dobra rada Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.10, 11:14
              na początku jak robisz normy kosmiczne to spoko wszyscy sie uśmiechają itd. wystarczy ze w jednym mies. nie robisz planu to szybko się pakuj bo wylecisz na zbity pysk.........problemy ze wszystkim a na kasie kantują jak mogą nawet jak plan wyrobisz......ja ponad rok w tym cyrku występowałem a obietnic o awansie............itd. ilość niezliczona- nie polecam, kierownictwo na najwyższym szczeblu ze średnim wykształceniem bez znajomości jakiegokolwiek języka i innych umiejętności............żenada
      • Gość: Gość bi Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: 193.24.24.* 27.07.10, 09:22
        Jak się to wszystko czyta to strach tam iść na rozmowę- POCIESZAM
        SIĘ JEDNAK MYSLĄ, ŻE TO TYLKO CI NIEZADOWOLENI WYLEWAJĄ SWOJE ŻALE
        NA TYM FORUM. Tak to my Polacy mamy- narzekać lubimy ,chwalić - nie
        umiemy.
        • Gość: ZawiedzonyMellonem Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.chello.pl 30.07.10, 10:13
          Kolego, co tu chwalic? Kumoterstwo? Podlosci? Przekrety i wyzysk?! To nie jest
          wylewanie zali, tylko opis pracy w Mellon Poland, gdzie rotacja jest potezna z
          uwagi na beznadziejna kadre zarzadzajaca oraz beznadziejne szkolenia i fatalne
          warunki pracy. Jesli jednak lubisz model obozu pracy lub kolchozu - serdecznie
          polecam tobie Mellon Poland. Po paru miesiacach trajkotania ciagle tej samej
          formulki przez telefon - nawet najtwardsi miekna... Inni "daja ciala" i wlaza w
          4 litery "managerom" od pluga oderwanym i nic nie potrafiac zostaja "team
          leaderami". Zalosna firma!
          • Gość: obcasik !!!! Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: 188.33.194.* 03.08.10, 07:08
            do zawiedzionyMellonem chłopcze,
            po 1) skąd tych bzdur nałapałeś, nikt nikomu w dupe nie włazi by
            zostac teamleaderem, zazwyczaj są przyjmowani z zewnątrz firmy na
            90%, a jak juz kogoś tu awansują to tylko i wyłącznie dlatego, że
            się naprawde starał itp!
            po 2) porównaj, porozmawiaj, popracuj w innych callcenter w wawie po
            orange, pcn itp itd to zobaczysz gdzie jest duuużzaaaaaaaaa rotacja!!
            tu ci dają szanse kilka, kilkanascie razy, szkolą, a gdzie indziej
            po 2 dniach wywalają!!!!

jakie znów podłości, przekrety i wyzwiska???????????????
            w której placówce pracowałeś????????????
            • Gość: Obcesik ;-) Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.chello.pl 03.08.10, 16:11
              Obcasik, CHŁOPCZE - awansują za pracę?! BZDURA! wystarczy że pracowałem w
              Mellonie do niedawna (pozdrówki, teraz mam lepszą robotę!) i widziałem Martyny,
              Marty i imprezki burackich "managerów" na koszt firmy, kumoterstwo oraz wiele
              ludzkiej zawiści, podłości.
              Widzę, że obecni pracownicy Mellona (kadra "zarządzająca", znaczy się) próbuje
              wybielić wizerunek tej firemki...
              Szkolenia? ha ha ha! 1 godzina i to jest "szkolenie" a potem na słuchawkę i
              "dzień dobry tu CitiBank"?!
              Dają szansę? Weź mi głupot nie opowiadaj gościu! Nikt nie daje szansy w
              Mellonie, jak nie wyrobisz niewiadomo z jakiej picundy wyjętych norm.
              Jesteś żałosny, jeśli próbujesz Mellon Poland wybielać, pracując tam
              jednocześnie! Ile ci za to premii dają?
            • Gość: jojo Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.home.aster.pl 13.08.10, 08:03
              jaka placówka i jaki chłopcze....OBCASIKU.....
              tak się składa że pracowałem tam 1,5 roku.....
              co do włażenia w 4 litery to kolega ma racje....bo tak jest same lizusy i pupo
              włazy awans za zasługi ???? hehehehehe
              a rotacja jest i to naprawdę DUŻA....
              a poza tym piszesz jak byś sama była KIEREM i niepotrzebnie słodzisz tu na forum
        • Gość: ela Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.centertel.pl 10.08.10, 20:11
          Ja pracuję w Mellonie od lutego.Jestem zadowolona-masz wybór jaką chcesz umowę,
          wbrew temu co piszą tu inni Team Liderzy są super,nie masz wyników idziesz na
          retrening ale nie ma mowy o wyrzucaniu z pracy!
          • Gość: M Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.chello.pl 10.08.10, 21:56
            znów "manago" Mellona piszą nieprawdę! Żałosne, jak ta firemka próbuje się na
            siłę wybielić! Kto już raz tam pracował ten wie - ściema na ściemie i warunki
            pracy niewolnicze. A "teamleaderzy"? Od pługa oderwane towarzystwo...
      • Gość: jw Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.acn.waw.pl 11.08.10, 21:29
        nie warto
      • Gość: sad Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.chello.pl 12.08.10, 23:26
        MORDECZKO.... Zdecydowanie nie polecam. Robiłem tam 3 mies. Pieniądze
        śmieszne (bardzo ~900) Prowizji nie wypłacają. SYFFF!
      • Gość: E..... Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.146.41.9.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.08.10, 16:16
        Praca straszna, zero szacunku dla szeregowego pracownika który w końcu pracuje
        na "kierownictwo" starzy pracownicy uczą młoda kadrę a potem do widzenia. Nie
        robisz normy z kosmosu to dostajesz wypowiedzenie. Praca była by fajna gdyby nie
        ludzie którzy dostali się na stołek i pokazują swoja wyższość znęcając sie nad
        kimś kto się szanuje i awansu doopa nie zdobył.Nie polecam bo można dostać sie
        do lepszego call center gdzie pracownik jest szanowany. Jedyne co mi dał mellon
        to doświadczenie które wpisałam do CV
        • Gość: emi Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.chello.pl 10.09.10, 11:15
          witam, czy ktoś pracuje/pracował w Departamencie Adm. Kr. Hipotecznych? czy w całej firmie bez wzgledu na dział sa takie kwasy jak piszecie?
          • Gość: GG Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: 94.254.208.* 10.09.10, 18:41
            Niestety w całej firmie takie sa kwasy, ja pracuje tu 4 m-ce a czuje sie jakby to rok czasu był, szukam pracy i jesli cos mi sie trafi spadam z tad jak najszybciej sie da
            • Gość: gościówa Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.multimo.pl 12.09.10, 00:50
              Czytam i zastanawiam się czy brandy pomieszała mi umysł...??? Czy to ten sam Mellon od Polbankowej karty Ery???? Dla mnie ludzie są super. Manager - w normie (skala dot. managerów).
              Atmosfera - w porzo.
              Mają BUDRDEL organizacyjno-procesowy. Ale takich product managerów zatrudnili...
              Dla mnie ta praca to źródło wiedzy dot. procesu sprzedaży, i całkiem niezła praktyka. Pieniądze - marne ale w końcu nie samym chlebem żyje człowiek.... prawda?

uiziaki dla Mellonowcó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Pracownik Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.tktelekom.pl 12.09.10, 21:30
                Zacznijmy od tego ze Mellon jest firmą posredniczaca w zatrunieniu wiec tak naprawde pretensje powinno sie miec do firmy dla ktorej wykonuje sie usługi. ja pracuje juz 4 lata i jak w kazdej firmie raz jest lepiej a raz gorzej ale nie zgodze sie ze jest tragicznie bo to pisza osoby ktore nie dały rady i pracowały tylko 2 lub 3 miesiace a jak tak jest to poprostu te osoby nie nadaja sie do sprzedazy bezposredniej a nie firma jest zla.Poprostu pomyslcie o innym zawodzie bo praca jako doradca mobilny to bardzo ciezki chleb, nie dla wszystkich.
                • Gość: M Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.11, 02:36
                  Niestety, mylisz się! Tu wpisywali się ludzie pracujący znacznie dłużej i będący świadkami przekrętów Mellona - wszystkie sytuacje tutaj opisane dot. nieuczciwości w firmie oraz braku ściśle określonej ścieżki kariery - są prawdziwe...
          • Gość: Nilk Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 10:44
            Nie pracowalem, ale czekam na odpowiedz w sprawie pracy w Departamencie Administracji Kredytow Hipotecznych. Nie wiem kiedy i czy w ogole sie odezwa. Masz juz odpowiedz?
            Pozdrawiam
      • Gość: hugon Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 22:39
        Ja w Mellonie pracuje od kliku miesiecy, z kasą jest beznadziejnie, bryndza straszna. Teamliderzy to towarzystwo wzajemnej adoracji z Arterii, rotacja jest barzo duża - szkolenia sa prowadzone co 2 tygodnie, z grupy 12 osob po miesiącu zostają 2-3 maksymalnie. W mojej było 12 osób a zostały 2 razem ze mną.
        • Gość: emi Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.chello.pl 09.10.10, 08:24
          gdzie jest to biuro CC ? w alejach ?
          • Gość: bzyq Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: 178.73.49.* 25.10.10, 23:14
            PRACOWAŁEM TUTAJ 5 M-CY NA SŁUCHAWCE. NIESTETY ZGADZAM SIĘ,ŻE PŁACA JEST MARNA I NON STOP W KÓŁKO POWTARZANIE TEJ SAMEJ REGUŁKI. OBIEKTYWNIE PRACA DOBRA JAK NA POCZĄTEK , DAŁA MI SPORO WIEDZY NT. PRODUKTÓW BANKOWYCH I PODSTAWE DO DALSZEGO ROZWOJU W TYM KIERUNKU W TEGO TYPU INSTYTUCJACH.
            NIESTETY PROGI PROWIZYJNE CO CHWILA ZMIENIANE, JEŚLI CHODZI O UMOWE O PRACĘ TO TYLKO NA 3/4 ETATU (1125ZŁ BRUTTO = 850ZŁ NA RĘKĘ) - WYSYŁASZ CV POD AKTUALNE OGŁOSZENIE NA CAŁY ETAT A NA ROZMOWIE MÓWIĄ CI,ŻE TO NAJWYRAŹNIEJ STARE OGŁOSZENIE - I ZARÓWNO BEZPOŚREDNIO MELLON JAK I POLBANK. UMOWA ZLECENIE STAWKA 10 ZŁ BRUTTO /H. LUDZIE FAJNI ALE NIESTETY NAIWNI.
            AWANSE JEDYNIE DLA NAJBARDZIEJ WYTRWAŁYCH, CHCĄCYCH RÓWNIEŻ UTRZYWAĆ SIĘ W JEDNEJ FIRMIE - ZAZWYCZAJ PRZENOSZĄ NA WINDYKACJĘ, ALE TO JUŻ COŚ!
            PLUSY - PRYWATNA OPIEKA MEDYCZNA LUX MED I KARTA BENEFIT - WSZYSTKIE OBIEKTY SPORTOWE W CAŁEJ WARSZAWIE ZA FREE - REFUNDOWANE W CAŁOŚCI PRZEZ FIRMĘ.
      • Gość: Raxell Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.chello.pl 05.11.10, 13:05
        Oszukuja na wszystkim, wasze umowy przekazuja swoim znajomym, nie dostaniecie dodatkow...po prostu prywata, zyc nie umierac. Po prostu jak w Grecji czy na innym Cyprze...Nie dziwie sie ze gospodarka Grecji sie zalamala...
        • Gość: Iga Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 21:17
          W chwili obecnej stawka wynosi 12 zł brutto/godz. przy umowie zleceniu. 30 zł na kluczyku do automatu dla pracownika (kawa, herbata, batony itd itp), lux med za darmo, karta multisport za darmo. Po kilku miesiącach pracy jest możliwość przejścia na umowę o pracę. Trzeba się jedynie zastanowić co się kumu bardziej opłaca. Premia jest wypłacana, a jej wysokość zależy na jakim projekcie się siedzi. Ogólnie firma godna polecenia a ten kto narzeka nie pracował nigdy w firmie w której wykorzystuje się pracowników. Sprzedawać się powinno ale nikt nikomu łba nie urwie jeśli nie będzie miał sprzedaży, ale jeśli potrafi rozmawiać z klientami zawsze sprzedaż będzie miał większą lub mniejszą. Pracę polecam, pracuje tam prawie pół roku i jestem zadowolona.
          A jeśli ktoś pisze że jest wyzysk i inne głupoty to po prostu... nie dał rady, albo nie chciało mu się pracować. Nie ma nic za darmo i na każdą pracę można narzekać, ale stawka za godzinę jest uczciwa, a jak komuś mało zawsze może przyjść w sobotę do pracy i dorobić... no chyba że ktoś woli imprezować i pracę ma gdzieś...
          • Gość: Grunt Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.chello.pl 08.11.10, 11:45
            Iga to jedna z "managerek" Mellona. wszystko co napisala, ladnie wyglada, ale praktyka jest zupelnie inna - co potwierdza wiele wpisow obecnych oraz bylych pracownikow Mellona. Firma jest jednym wielkim przekretem, a jedyna forma awansu tam, to "kumoterstwo" lub nadstawienie ciala.
            • Gość: Grunt c.d. Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.chello.pl 08.11.10, 11:47
              W sumie niektorym latwo pisac, ze "nie ma wyzysku", itp. jak sami sobie siedza na cieplych stoleczkach, bawia sie w drogich klubach kosztem szeregowych pracownikow... rzeczywiscie - raj na ziemi, druga Irlandia jak u Donalda T., itp.
              • Gość: lsk Re: Mellon Poland Sp. z o.o. kredyty hipoteczne IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 17:18
                WARTO PRACOWAC TAM JAKO DORADCA DS. SPRZEDAZY KREDYTÓW HIPOTECZNYCH?? PRACOWAŁ KTOŚ Z WAS NA TYM STANOWISKU W TEJ FIRMIE, MACIE JAKIES OPINIE?/ PODSTAWA ŚMIESZNA BO 1TYS. A JAK Z PROWIZJAMI?
                • Gość: nieznajoma Re: Mellon Poland Sp. z o.o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.10, 21:21
                  MELLON TO ISTNY SMIETNIK!!! NIE POLECAM PRACOWALAM TAM PÓŁ ROKU I JEST NAPRAWDE MASAKRA. ZWALNIJA Z DNIA NA DZIEN I TYLKO CO CHWILE SIE SLYSZY ZA PLECAMI SZYBCIEJ WIECEJ A JAK NIE TO TRZEBA ZOSTAWAC NA NADGODZINY ZA KTORE OSZUKUJA I NIE PLACA!!!!
                  • Gość: Olo Re: Mellon Poland Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 02:37
                    Bzdura. Nikogo nie kantują. Pracuję w Warszawie. Płacą podstawę i premię. Sprzedawać trzeba, ale jak komuś nie idzie dostaje inną kampanię lub inny projekt. Za plecami nic się nie słyszy. Jak masz mniejszą sprzedaż po prostu nie masz prowizji albo jest ona mniejsza, ale podstawę masz. Ludzi nie zwalnia się z dnia na dzień jest to zwykłe kłamstwo
                    • Gość: pola Re: Mellon Poland Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 23:23
                      phyyy!!! ciekawe chodzą za plecami i tylko się słyszy co tak mało dawaj dawaj albo co to jest masz pol h zeby to naprawic kase wyplacaja , jak ktos dobrze sprzedaje to sobie zarobi ale atmosfera jest fatalna i w kołko nadgodziny wrocisz z przerwy 4 min po to zostajesz godzine wiesniaki
                    • Gość: Sama_Prawda Re: Mellon Poland Sp. z o.o. IP: 89.76.24.* 28.11.10, 23:32
                      No jak pracujesz na kierowniczym stanowisku, czy jestes tam "manago" to cie nie okantuja na kase czy bezplatne nadgodziny (choc i z tym roznie bywa ;-). mozesz wypisywac bzdury wybielajace Mellona, ale nikt w nie juz nie uwierzy. zajmij sie lepiej pisaniem ksiazek fantastycznych.
                      • Gość: ch.prac Re: Mellon Poland Sp. z o.o. IP: *.146.127.194.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.01.11, 23:52
                        Powiem tak: jak płaca się nie podoba to może idźcie do sklepu spożywczego za 8 zł na godz bez dodatkowych możliwości prowizji, praca po 12 godzin, sobota niedziela też. Niewiem co od tej pracy chceci... wg mnie ludzie są super, atmosfera, jezeli sobie nie radzisz to mówią co źl robisz, są szkolenia. dostajesz tyle ile wypracujesz. jestem pracownikiem z kilka miesicy i mi sie podoba. a na wyzsze stanowisko musisz miec wykształcenie lub plecy, ale oceniając twoja opinie to jest to poziom podstawowka
                        • Gość: Max Re: Mellon Poland Sp. z o.o. IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.11, 16:36
                          Twój "poziom" za to jest rewelacyjny kolejny Manago z Mellona broniący swojej bankrutującej firemki!
      • Gość: Pracownik Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: 178.56.78.* 08.12.10, 11:17
        Ciezko odzyskac nalezne pieniadze
        • Gość: pracownik Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 15:55
          kiedyś było fajnie ..... teraz jest tam tragedia ...... 17 pracowników i 6 przełożonych i każdy wymaga czegoś innego .... tragedia . Pensja 1000 pln i marne dodatki ...... nie polecam szkoda nerw ..
          • Gość: pracownik Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.11, 17:19
            jakieś pół roku temu jeszcze nie było tak źle spokojnie mozna było wytrzymać. Ale teraz ta firma poprostu pada. Bazy są tysiące razy przedzwonione ludzie jak słyszą skąd dzwonimy to od razu rzucają słuchawką i nie chcą z nami gadać. W cale się nie dziwię skoro dostają takie telefony po kilka razy dziennie. Trenerzy do niczego się nie nadają mają taką samą wiedzę co telemarketerzy. Na szkoleniach tak na prawdę tylko powtarzają nasze zdania,zbijanie obiekcji nic z siebie....a wysyłanie do domu po 3 h jak nic nie sprzedaż to już przesada;/ i Pani menager projetku jest poprostu beznadziejna.
            Życzę powodzenia i wytrwałości w tym burdelu:)
            • Gość: Karola Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 18:56
              Po prostu kończy im się mBank, mają ciśnienie i tyle. A wiadomo że teraz trudniej coś sprzedać. Jak tam pracujesz to wiesz jak było wcześniej na 10 a jak jest teraz. Pewnie pójdą w kierunu ubezpieczeń bo reszta przysiada.
              • Gość: Kędziorek Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.11, 14:25
                To wszystko prawda.Nie wiem jak było kiedyś natomiast wiem co jest teraz.Firma jest jednym wielkim przekrętem.Przede wszystkim towarzystwo rządzące oderwane od pługa.Zero szacunku dla pracownika.Normy wzięte z kosmosu.Manager traktuje pracownika jak małpkę,którą się pobawi a za chwilę wyrzuca na ulicę bez żadnych skrupułów.Nawet nie zdąży pozbierać swoich rzeczy.A więc tym co chcą spróbować pracy w tym kołchozie życzę powodzenia.
      • magdazadworna Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje 30.01.11, 14:32
        www.szoking.com/user/create?ref=194
      • Gość: gosc Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.11, 14:40
        pracują tam ludzie o wątpliwych kwalifikacjach ale firma działa legalnie,mało płacą i ogólnie nic ambitnego ale przynajmniej wypłata na czas
        • Gość: haneczka Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.03.11, 19:39
          ważne i prawdziwe
          praca w melonie do bani a w szczegulności windykacja podstawa 1650 brutto - premia nie do wyrobienia nic ciekawego a ludzie chciwi zazdrosni wszczegulności Agata to jest dobry kapuś nie polecam tej pracy bo tylko nerwy ludzie psują tam oczywiscie nie wszyscy do bani
          • Gość: kk Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.play-internet.pl 16.03.11, 20:06
            Aniu życzymy Ci powodzenia w nowej firmie, windykacja MM
            • Gość: kk Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.aster.pl 16.03.11, 20:24
              Aniu W.
              • Gość: Man Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 12:09
                ...i tak to po raz n-ty "manago" mellonowym słoma z butów garściami wyłazi.
      • Gość: cc Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.unknown.vectranet.pl 17.03.11, 18:52
        Cóż, podstawa wynagrodzenia 1650 brutto i podwyżki nie będzie-to juz jest pewne.Przynajmniej nie w tym dziesięcioleciu.System premiowy leży i kwiczy.Chyba ze śmiechu, bo innego wytłumaczenia na to nie mam.Niektórzy z \'\'zarządzających\'\' nadają sie tylko i wyłącznie do podziękowania za pracę i grzecznego wyprowadzenia za drzwi firmy-z przykazaniem \'\'więcej tu nie wracaj \'\'. 10 pracowników i 6 szefów- aby wprowadzić większy chaos, co też czynią ze wszystkich sił:)Przełożeni, którzy nie mają pojęcia o pracy, którą się zajmują więc dlaczego zostali przełożonymi? bo akurat byli pod ręką? Taki jest obraz firmy dziś.A jeszcze rok temu było inaczej, lepiej, normalniej...Chociaż na pewno są gorsze firmy-to fakt
        • Gość: gość Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.04.11, 20:25
          może i tak jest w melonie ale w każdej pracy coś sie niepodoba nie rozumiem osób które oczerniają firmę i w niej pracują jak tak jest źle to przecież nikt nie każe wam tam pracować zawsze można odejść ale w dzisiejszych czasach wiemy jak jest z pracą i lepsza ta praca niż żadna rada żeby sie nie nakręcać za bardzo iść do pracy zrobić co do ciebie należy i iść do domu.Może to pracownicy sie nakręcają nawzajem i dlatego atmosfera jest taka najlepiej dać na luz
          • Gość: Maxim Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.pool.ukrtel.net 07.04.11, 00:15
            Jesli pracodawca jest nieuczciwy - trzeba go pietnowac! Mellon Poland to oszusci.
            • mazena19 Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje 12.04.11, 17:01
              Hej mam jutro rozmowę z mellon poland w Krakowie co o nich sądzicie ,proszę o pomoc bo nie wiem czy się mam tam wybierać?
      • menti81 Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje 14.04.11, 21:14
        Wszystkim, którzy chcą zmienić pracę na lepszą, polecam ciekawą stronkę WWW.CORSON.PL to firma która pisze profesjonalne i skuteczne dokumenty: CV i LM. Wierzcie mi to się sprawdza, pracodawcy na prawdę dzwonią! Polecam!
        • Gość: Mellon_Forever Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: 195.187.156.* 27.07.11, 00:53
          Jestem byłym pracownikiem Mellona, a konkretnie projektu mBank. Praca w Mellonie była moją najlepszą pracą na call center, wspaniali ludzie, świetna atmosfera. Niestety firma zmieniła swoją politykę, co skrzywdziło wielu pracowników. Natomiast jeżeli ktoś szuka umowy o pracę, albo chociażby świetnej zabawy i nauki, tego jak sprzedawać, gorąco polecam!
          • Gość: ONA popsuła Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.play-internet.pl 28.01.13, 15:25
            zgadzam sie z mellon_forever
            praca w melonie to były najwspanialsze chwile, miła kadra,
            umowa o prace, spokojna atmosfera, szkolenia, zarabiasz premie taką jak zapracujesz sobie sam, --
            • Gość: Nie dajcie się Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.play-internet.pl 30.01.13, 19:56
              Z ostatniej chwili.
              Nie mam dobrego zdania o tej firmie i ludziach. Pracownicy z kadr i szkoleniowcy coś kombinują. Dotyczy to nowych naborów. Wabią na umowę o pracę, ale najpierw jest umowa zlecenie za którą nie płacą , szkolenie trwa kilka dni i kończy się testem, który decyduje o tym czy będziesz dalej pracować. Szkoleniowcy nie mają żadnych uprawnień trenerskich, ale są, w swoim mniemaniu, tak świetni, że przygotowują samodzielnie testy, które nie są zatwierdzane przez kogoś mądrzejszego od nich. Oczywiście nie ma do tych testów przygotowanego klucza, bo po co? Czyli szkoleniowiec sam pisze te testy, sam ocenia wg. własnego widzimisię i wg księżycowej punktacji. Jaja sobie robią z nas. Na kilkunastoosobową grupę zdały 4 osoby (najprawdopodobniej znały ich treść, bo nikt logicznie myślący nie trafiłby w gusta szkoleniowca). Jeszcze po tym niezdanym teście zrobili nam szkolenie z jakości. Po co ? Także nie dajcie się nabrać na marchewkę. Mam wrażenie że brałam udział, w jakimś żałosnym greckim przedstawieniu pt. Mellon spółka polska
              • Gość: Ant Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.01.13, 10:43
                Nie ma się co dziwić, skoro kadra kierownicza to np. magister chemii, różne zaoczne studenciny, a szef tego Mellona - Gregoris Kotoulas jest ex instruktorem... tańca! Jak może funkcjonować taki przekręt - przekonujecie się na własnej skórze o naiwni! ;-)
                • Gość: Ja Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.toya.net.pl 23.03.13, 17:12
                  Całkowicie się z Tobą zgadzam, tam jest burdel na kółkach. Nie wypłacają pieniędzy, które należą się ludziom, nie ma czegoś takiego jak wypłata za nadgodziny, możesz siedzieć po 100 h miesięcznie dodatkowo, a i tak nie zobaczysz ani grosza, czekaliśmy tam pół roku na pieniądze, które niby co miesiąc już miały być na koncie i jakoś nigdy ich nie było... Kadra jest cała żenująca. "Ręka rękę myje" każdy mówi co innego, a wymagają od Ciebie cudów, maglują bazę klientów, którzy od pól roku kilka razy w tygodniu powtarzają, że nie są zainteresowani, a oni ich dalej odnawiają!!! Ludzie są tak poirytowani, że bluźnią na nas przez tel. a to nie nasza wina tylko tych zachłannych kłamców. Omijajcie ludzie to miejsce, naprawdę gorąco odradzam!
              • Gość: Dziewczyna z Łodzi Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.dynamic.mm.pl 03.02.13, 13:45
                Po tego typu komentarzach uważam, że ludzie szukają pracy lżejszej od spania. Wiadomo po pierwszym roku studiów wszyscy chcieli by zarabiać 3 tys na rękę za to, że chodzą po świecie bo już są bardzo doświadczeni i niby napełnieni wiedzą. Ludzie odrobinę pokory!!!!
                A co taki zdziwiony/a, że test jest? A to co na klientach mają sprawdzać Twoją wiedzę?
                Kasy nie dostajesz jak nie zaliczysz testu.Więc wszystko jest Fair - szkolili Cie i dałeś ciała bo nie chciało Ci się uczyć to nie masz kasy - Proste!!!
                Team Leaderzy świetni - jak miałam gorszy dzień pomagali, szukali razem nowych pomysłów na sprzedaż, miałeś lepszy dzień przychodzili i mówili super, gratulowali.
                Uważam, że to zdecydowanie lepsza praca niż stanie na zimnych magazynach i wkładanie np. klocków do jakiś pomylonych paczek.
                • Gość: M Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.02.13, 19:58
                  W Korei Północnej także jest praca i perspektywy rozwoju podobne do Mellon Poland ;-)
              • Gość: anonymmmus Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.sgh.waw.pl 24.04.13, 16:17
                ja tez miałem szkolenie i jak dla mnie troche bezsensowne, jednakze test moze najłatwiejszy nie był bo ciezko "dopasowac sie w gusta" osób sprawdzających jednakze zaden problem aby go zdac, pozatym jedno i to samo jest maglowane w kółko az do wyzygania-tak wiec jak ktos nie był w stanie tego pojac to szkoda:D. praca moze nie jest, nie wiadomo jak swietna jednak kazdy wie na co aplikuje i z czym to sie je, jak na niedługi mój staż jestem w miare zadowolony i mam nadzieje ze bedzie lepiej, zreszta sporo osób pracuje juz dłuzszy czas i az tak nie przezywa
              • Gość: Ona. Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.chomiczowka.waw.pl 04.05.13, 12:09
                Trenerzy sami przygotowali testy? Co w tym dziwnego, a tym bardziej złego? Sami prowadzili szkolenie i sami (prawdopodobnie) przygotowywali materiał na nie... Więc mam wrażenie, ze najlepiej wiedzą co osoba, które to szkolenie przeszła powinna wiedzieć... Cztery osoby zdały? Prawdopodobnie 4 osoby poważnie podeszły do nowej pracy i przygotowania się do niej. Może zrobiły notatki, może przejrzeli je w domu. Reszta po prostu przesiedziała i olał sprawę. Jak ktoś ma dopuścić Cię do pracy jak nie masz podstawowej wiedzy do jej wykonania?

W melonie pracowałam wiele lat temu jeszcze w czasie studiów. Na szczęście krótko i stąd moja obecność na forum - trochę się zdziwiłam, że firma jeszcze nie padła i chciałam wiedzieć czy coś się zmieniło.Sama prowadzę szkolenia dla wyższej kadry menadżerskiej za które ludzie płaca grubą kasę i z doświadczenia wiem, że niektórzy zupełnie sobie wszystko olewają, a potem wielkie zdziwienie, że certyfikatu nie ma bo test oblany. A oni zapłacili i się należy. Nie nie należy się. Nikt nie poświadczy, że posiadasz wiedzę, której nie przyswoiłeś nawet w minimalnym stopniu.

Swoją drogą nauka zarządzania bardzo by się w mellonie przydała... Wkładają dużo kasy i czasu w przygotowanie do pracy nowych osób, które i tak długo tam nie zostaną. Może zamiast tego warto by było się zastanowić i zainwestować w porządny i profesjonalny zespół, który na prawdę będzie przynosił wyniki? Zazwyczaj 10 dobrych sprzedawców może zastąpić 20 marnych.
                • Gość: Żet Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.05.13, 14:30
                  Im dłużej człowiek pracował i im lepsze miał wyniki, tym mniejsze miał szanse na awans. Wrzucali za to na projekty, gdzie o sprzedaż było masakrycznie trudno, bo leszcze źle wyszkoleni oraz źle rozmawiający nie dawali sobie rady. Dałem radę spoko. W końcu zrobiła się "Rzeczpospolita Kolesiów" i kołchoz, gdzie np. team leaderem została wieśniaczka romansująca z jednym "manago", jako formę motywacji stosująca groźby i wrzask. Fajnie było kilka razy doprowadzić ją do łez do spółki z resztą (solidarnych wówczas ze sobą) pracowników, gdy przaśna dziołcha dowiedziała się gdzie jej miejsce ;-). Ciekawe czy jej mężulek wie o wszystkich wyczynach M. P. oraz drodze kariery :-). Zarządzanie firmą fatalne, ciągła rotacja pracowników, przekręty z urlopami i denny HR balujący sobie kilka razy w tygodniu na "imprezach integracyjnych" za "zaginione" premie pracowników. Być może Mellon egzystuje z unijnej kasy za szkolenia? Zgadzam się w zupełności - dobrze znający się na codzień, współpracujący ze sobą, wyszkoleni oraz uczciwie zmotywowani (kasa, a nie ochłapy!) pracownicy wyrobią nawet przysłowiowe 300% normy partyjnej ;-). Ale skoro szefem tej firmy jest były grecki instruktor tańca - sami widzicie, ile firma jest warta...
              • Gość: gość Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.ip.netia.com.pl 07.05.13, 19:48
                Pracuję w tej firmie od roku i bardzo dobrze pamiętam szkolenie, i jest tak, że jeżeli odbędziesz na tym szkoleniu określoną ilość godzin to są one płatne. Nawet była taka sytuacja, że kolezanka z rekrutacji chciala zrezygnowac ze szkolenia i pracownik firmy policzyl ile brakuje jej godzin i sam ją zachęcił do przesiedzenia pozostałej części, żeby dostała za szkolenie pieniądze. Także pod tym względem firma zrobiła już na początku na mnie dobre wrażenie.
              • Gość: Pracownik Melonna Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.13, 12:34
                Jeśli chodzi o twoje zdanie nie jest tak trenerzy są przeszkoleni pytania maja z mbanku i odpowiedzi też. Jeśli osoba która sie nie uczyła do testu nie zdała no to przepraszam chyba nie jest tu winna trenera tylko twój. Na szkoleniach dostajesz materiały i z tych materiałów są pytania pracuje tak od stycznia obecnie jestem na zwolnieniu bo jestem w ciąży ale ludzie za każdym razem moja przełożona i przełożony pytają się czy jest wszystko ok jak sie czuję itp. no i pytanie kiedy wracam :) Cała firma jest bardzo przyjazna wiadome nie zawsze jest pięknie w każdej firmie bo zawsze trafi się ktoś bleee. Za umowę zlecenie masz płacone jeśli zdasz egzamin i jest to mówione na samym początku a umowe masz raptem nie całe 2 tyg
                później umowe o pracę nie dość tego masz do tego pakiet w luxmedzie co jest bardzo korzystne i dostajesz karte multisportu za które nie płacisz dostaje po prostu od firmy. Jeśli ktoś jest leniem i idzie na łatwiznę to nigdy pracy nie znajdzie. Wiem na pewno że jak tylko skończy mi sie macierzyński wracam do pracy :) do kochanych wariatów
                • Gość: ANT Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.08.13, 14:49
                  proszę proszę, kolejna laurka wystawiona przez "wyższą kadrę" Mellona. żałosne jak się czyta te "laurki", podczas gdy sytuacja pracowników jest zupełnie inna. Z taką propagandą idźcie sobie w cholerę!
            • Gość: Mellon_Forever Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.play-internet.pl 09.04.13, 16:54
              A ja bardzo miło wspominam Paulinę, pracowałam z nią na 2 projektach. Nie zawsze mogła robić dla pracownika co on chciałby i co ona by chciała, ale była ludzka. O wiele gorsza była Pani "nie wiem", ale z tego co wiem tez już nie pracuje. Popsuła to wszystko konieczna zmiana umowy w tej firmie, wielu fajnych ludzi odeszło. Szkoda wciąż miło wspominam :) Pozdrawiam całego Mellona :)
      • Gość: mellon Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.aster.pl 20.05.11, 23:56
        Nie pojmuje twoich obaw każda praca ma swoje dobre i złe strony. Byli pracownicy zawsze będą narzekać i tak jest wszędzie. Jak się nie przekonasz to nie będziesz wiedziała.
        • Gość: Blunt Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.11, 15:49
          Byli pracownicy zawsze będą narzekać, gdyż mają rację w przypadku Mellon Poland i fatalnego traktowania pracowników przez przełożonych, braku wewnętrznych przepisów dot. awansów oraz ogólnej Rzeczypospolitej Koleżków w firmie panującej.
          • Gość: gosc Mellon Warszawa- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 13:59
            warszawa, aleje jerozolimskie - proszę o opinie.

Czy warto tam pracować? Czy jest podstawa i jaka?

Czy praca jest na umowę o prace czy na zlecenie??
            • Gość: Mil@@ Re: Mellon Warszawa- opinie IP: *.play-internet.pl 12.07.11, 18:49
              Mam pytanie, jeżeli chodzi o Mellona czy kampania realizowana z mBankiem jest gorsza od tych realizowanych z Polbankiem, słyszałam ze w Polbanku jest ok. kantów z pieniędzmi nie ma, cisną ale idzie coś sprzedać jeśli ma się smykałkę a jak to jest w siedzibie Mellona, aż tak źle? Dostałam tam pracę ale definitywnie mnie odstraszacie. Proszę o odp.
              • Gość: milena Re: Mellon Warszawa- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 14:45
                Nie wiem jak jest teraz, bo nie pracuję już prawie rok, ale wtedy było lepiej na Polbanku niż mbanku. Ostatnio w innym banku na szkoleniach spotkałam osoby które pracowały właśnie na projekcie mBanku w Mellonie i porównując - Polbank lepszy, ale nie wiem jak jest teraz. Podejrzewam że oba podobne, wszystko sie ostatnio zmienia na gorsze. Z resztą jak jeszcze tam pracowałam to się ciągle coś zmieniało na niekorzyść pracowników, coraz większe wymagania sprzedażowe, a coraz niższe prowizje. Na temat pseudo managerów to się nie będę wypowiadać. Co niektórym s.r.a.m do r.y.j.a.
                Moja rada jest taka: jak jesteś zdrowa psychicznie to nie idź tam bo się zmarnujesz, ta robota ryje psychę
              • Gość: melinda Re: Mellon Warszawa- opinie IP: 193.238.92.* 19.07.12, 13:00
                oni tam już w czasie tych szkoleń - wywalają ludzi, bo już następni za rogiem stoją - nie ma różnicy i tak mają ciągle nabór więc jest duże prawdopodobieństwo, że i tak się odezwą do każdego, kto się do nich zgłosił na ofertę pracy. To świadczy o poziomie firmy - dość niskim skoro taką łapankę urządzają. A tak poza tym to straszą nas tym swoim greckim szefem jakby mógł i miał prawo kogokolwiek tknąć poza firmą. Co do kierownictwa to szykany i pozbawianie praw jest już wprowadzanie w drugim etapie szkolenia... np straszenie że dzień na żądanie, który jest zawarty i opisany w kodeksie pracy u nich nie obowiązuje na takiej zasadzie... ogólnie wyczułam ludzi równie niepewnych i bojących się - pracowników.
                • Gość: uszat Re: Mellon Warszawa- opinie IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.08.12, 15:51
                  przez 3 m-ce wypłacali tylko samą podstawę 1000 zł do ręki( nie dają premii= nie zaliczono wszystkich produktów).Potwierdzam- jest łamanie prawa pracowniczego poniżej opisanego.Nie mogli znaleźć pracowników na sprzedaż ubezpieczeń to obecnych pracowników nie pytając ich o zgodę, przenieśli na te ubezpieczenia.Zwykli pracownicy są uzależnieni od widzimisię koordynatorów (np.chcą to cię zwolnią ,,bo mi się tak chce").Nic dodać nic ująć do zeszłych komentarzy
            • Gość: gggg Re: Mellon Warszawa- opinie IP: 87.204.11.* 28.10.12, 11:17
              Praca dobra warunki dobre polecam
              • Gość: ZGT Re: Mellon Warszawa- opinie IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.12, 12:47
                Znowu dwóch "manago" Mellona wpisało się, żeby zatuszować przekręty tej firmy, haniebny stosunek przełożonych do szeregowych pracowników, łamanie prawa pracy, a także ogólne denne wynagrodzenie i "prowizje" tylko w ich własnej wyobraźni. Może niech "manago" spełnią się także w pisaniu powieści fantastycznych? ;-)
                • Gość: Gość Re: Mellon Warszawa- opinie IP: 87.204.11.* 12.11.12, 17:04
                  Większość wpisów jest stanowczo przesadzone. Wszyscy którzy piszą negatywnie o tej firmie nie dali rady sprzedawać nie potrafili i przelewają frustrację w internecie, a prawda jest taka że po prostu nic nie umieli a do pracy przychodzili się lenić. Są bardzo dobre warunki w porównaniu do innych firm. 12 zł brutto, a po kilku miesiącach umowa o prace i 1650 brutto. Dodatkowo karta multi sportu i luxmed za darmo. Ludzie którzy piszą że teamliderzy awansowali lizustwem sami nie wiedzą co mówią awansowali pracą i dobrymi wynikami sprzedażowymi.
                  Dodatkowym plusem są prowizje od sprzedaży, które są wypłacane zgodnie z zaangażowaniem pracownika w swoją pracę.
                  Podsumowując praca ciekawa i na dobrych warunkach a ci którzy nie dali rady po prostu się nie nadają.
                  • Gość: Prawda Re: Mellon Warszawa- opinie IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.12, 02:01
                    ojjjjjj, jakież żałosne - kolejny wieśniacki "manago" Mellona próbuje wybielić lub zatuszować wszystko, co powiedzieli pracownicy lub ex pracownicy tej żałosnej firemki. wrzask, opieprzanie na każdym kroku, zachowania poniżej godności człowieka - wszystko już zostało opisane i myślę, że potencjalni kandydaci do tego KOŁCHOZU lub OBOZU PRACY ZA PÓŁDARMO już wiedzą doskonale, z jakim pracodawcą mają do czynienia.
          • Gość: gość Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: 87.204.11.* 28.10.12, 11:16
            Warunki pracy są bardzo dobre, polecam. Luxmed i karta multi sportu + ciekawe prowizje od sprzedarzy.
      • Gość: gosc Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 13:40
        podbijam
        • Gość: eee Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracujemoz IP: *.home.aster.pl 06.07.11, 12:12
          moze po prostu przeczytajcie sobie powyższe opinie, chyba wszystko juz zostalo napisane, a jesli sie ludzicie czy chcecie sie przekonac na wlasnej skorze, to zwyczajnie polecam pojscie na rozmowe, bez sensu takie pytania, kiedy u gory macie wyczerpujace informacje.
          • Gość: Marta Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracujemoz IP: *.galatea.pl 14.11.11, 16:53
            Dostałam propozycję pracy w tejże firmie. W związku z tym, że póki co nie jestem w stanie znaleźć nic bardziej ambitnego zamierzam się zgodzić. Mam tylko pytanie dotyczące ewentualnych prowizji. Dokładniej chciałabym wiedzieć jaka jest realna możliwość zarobienia czegoś ponad marną podstawę i jakie to są ewentualnie kwoty. Z góry dziękuje.
            • Gość: somebody Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracujemoz IP: *.toya.net.pl 16.01.12, 14:37
              ja bylam w mellonie "chwile" w łodzi. umowa na okres probny (miesiac) za stawke 10zl brutto/h jesli zdasz test za pierwszym razem. a jesli za 2 razem to 8 zl brutto/h i musisz odbebnic min.60 h szkolenia zeby ci za nie zaplacili. oczywiscie na umowie probnej, jak juz dzwonisz do klientow i sprzedajesz im produkty to prowizji od sprzedanego produktu nie masz. a po probie(jesli bedziesz dobry i cie wczesniej sami nie wywala za slabe wyniki) umowa o prace na 2,potem 6m-cy+karta benefit i potem 2 lata i... na reke 1100 i nie ma szans na podwyzke (grecka firma wiec trzeba zapieprzac jak szczury w wyscigu na kryzys w grecji). awans tez raczej niemozliwy bo juz zespol jest obsadzony: 2 liderow z zewnatrz, manager, trener z zewnatrz...prowizje? buaaahahah np w projekcie sprzedazy kart debetowych, w zaleznosci od tego czy jestes w 2-ch pierwszych pulapach najlepszych wynikow (a sa ogolnie 4 pulapy) to w najlepszym przypadku dostaniesz 3 - 0,75zl/szt na reke. pozostale 2 pulapy nie dostaja prowizji i ida na przeszkolenie albo wylatuja. ale po rozmowach z pracownikami mellona i komentarzach w necie, czestsze jest to 2 zdarzenie. przy innych kampaniach, czyli innych produktach do sprzedazy sa ponoc inne stawki. wiec nawet studenci tam dlugo nie zagrzeja miejsca, chocby mieli dobre checi do pracy to i tak trzeba sprzedawac min. 23 karty gold/dzien/os badz, w przypadku kredytow, min. 1 produkt/h pracy. w dobie kryzysu, gdzie mamy poczatek roku i ceny rosna a pensje sa te same albo i mniejsze, na pewno kredyty i karty kredytowe czy debetowe beda sie super sprzedawaly <lol2> malo tego, przed rozmowami z klientami sa rozmowy symulowane miedzy uczestnikami szkolenia, potem liderzy udaja klientow (a nie siedzieli na sluchawkach w tej firmie) i decyduja czy zostajesz czy wylatujesz. 1 blad w rozmowie i out. wiec powodzenia zycze.
              • Gość: gość portalu Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracujemoz IP: *.205.83.50.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.01.12, 22:14
                w tym co napisałas jest sporo prawdy ... ale na debetpwych w 1 pulapie za karte jest 4zł brutto a w 2 pułapie 2 zł brutto chyba nie bylas na debetowych ttylko na szkoleniu na kredyty
                • Gość: Cyganeczka Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracujemoz IP: *.play-internet.pl 25.01.12, 21:05
                  koll senter:)) to nie je bajka;/ to zapieprzanie więc jak ktoś nie daje rady to niestety.... Szkolenia luzik - trenerki klawe:) ale jak ktoś nie lubi słuchawki to nie nadaje się do tej pracy:D
                  w dobie kryzysu kredyciki idą słabo :) a karty debetowe też nie ma rewelacji:) ja w łodzi pracuje i jest ok - WIELKI PLUS TEJ PRACY TO LUDZIE - SĄ ZAJE*** to jest ciężka praca za małe pieniądze.... A jeśli chodzi o te rozmowy symulowane przed siadaniem na słuchawkę to nie urywają głowy jak się pomylisz tylko normalnie powiedzą co robisz źle... chyba że jesteś ewidentną pałą i nie jesteś reformowalny:) a prowizja marna..... ech... podstawa też:(
              • Gość: M. Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracujemoz IP: *.galatea.pl 17.01.12, 17:35
                Bzdury piszesz. Pracowałam jak pisałam w Mellonie 2 miesiące i fajnie wspominam ten czas. Szkolenia są fajnie i "luzackie" i chyba ktoś kto co drugi dzień nie przychodzi nie wyrobi 60 godzin.
                Co do wywalania za jakieś pomyłki w rozmowach to chyba ci się to przyśniło. Jednego chłopaka wyrzucili który po chyba 50 rozmowach ciągle nie umiał nauczyć się prostych podstaw a szans na poprawkę miał wiele. Generalnie atmosfera jest fajna. Jednak zgadzam się że kasa najgorsza z możliwych a system prowizyjny beznadziejny. Ale nie to nie zależy ani od team liderów ani od hr, wszytko rozgrywa się na górze w warszawie.
                Pozdrawiam
              • Gość: M. Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracujemoz IP: *.galatea.pl 17.01.12, 17:38
                PS. Za słabe wyniki jeszcze nikogo nie wyrzucili.
      • Gość: ! Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 13:27
        warunki dobre, praca dobra.
        • Gość: Prawda Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.11, 14:17
          Kolejny pseudo-manago Mellona chwali firmę słynącą wśród pracowników z nieuczciwego traktowania osób zatrudnionych. Stąd tak wielka rotacja oraz tyle niezadowolonych osób.
          • Gość: XYZ Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.12, 16:35
            ja tam pracuje całkiem niedługo i powiem wam że narazie jest okey wszyscy mili i nie scigaja za wyniki , siadaja na smycz do podsłuchu y tylko jak ma sie zero..
            jednak mam jakies złe przeczucia jeszcze nie wiem co ale coś mi się tutaj nie podoba ...
            ludzie sa naprawde świetni ale jesli chodzi o tych wyżej ustawionych to mysle ze tylko udaja miłych , pachnie mi od nich fałszem;/
            • Gość: EVI Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.12, 16:25
              Kto teraz jest team leaderem w Mellonie?
      • Gość: macko Re: Mellon Poland Sp. z o.o. ktoś może pracuje IP: *.play-internet.pl 01.08.11, 23:53
        witam pracowałem w tej firmie moje wspomnienia zamieszczam na blogu

leszcz-no-more.blogspot.com/
      • Gość: lalaodask świeżo były pracownik IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.11, 10:30
        Na 1/2 etatu jest 1000zł netto. Trzeba pracować w soboty, robić nadgodziny za grosze w tygodniu i wk..u.rwiać się na każdym kroku. Kiedyś było tam oki, ale z miesiąca na miesiąc coraz mniejsza prowizja, większe wymagania, trudniejsza sprzedaż. Ogólnie nie wiesz sam co się dzieje z tym co umawiasz, bo jak są wątpliwości przy wypłacie to nikt nic nie wie, lub tłumaczy jakieś machloje. Jak chcesz wykaz wszystkich sprzedaży i tego co się z nimi stało wmawiają ci że nie ma jak... Powodzenia! Szkoda życia, tym bardziej że w każdej chwili mogą zwolnić z godziny na godzinę i zostajesz z niczym! SZKODA MI TYCH OSÓB KTÓRE PRZYCHODZĄ DO PRACY NORMALNIE A 15MIN PRZED KOŃCEM PRACY DOWIADUJĄ SIĘ ŻE SĄ ZWALNIANE! Dobrze, że się sama zwolniłam z tego burdelu. Znalazłam lepszą pracę wy też możecie!
        • Gość: ach Re: świeżo były pracownik IP: *.timcallcenter.com 10.10.11, 11:31
          czy nadal umowa o prace t nie cały etat? Proszę o odpowiedz nie wiem czy sie tam jutro cięgnąć na rozmowę.
          • Gość: ooooo Re: świeżo były pracownik IP: *.toya.net.pl 13.10.11, 18:21
            Czy ktoś pracował w Mellon Poland w Łodzi(" praca na słuchawkach" nie w terenie )?
            Proszę o opinie
            DZiękuję
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka