Gość: ck IP: *.infotech.tu-chemnitz.de 14.07.09, 12:26 No to miał w 2 tygodnie więcej niż nauczyciel w miesiąc. A umowa? Po co, czy z umową czy bez leczyć trzeba się prywatnie, na emeryturę też trzeba samemu odłożyć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zniesmaczony Dzieci v dzieciaki IP: *.mgsp.pl 14.07.09, 12:43 zmiencie pospolita, podworkowa nazwe "dzieciaki" na normalna i caly czas obowiazujaca nazwe "dzieci". zobaczymy jaka bedzie wymowa artykulu cwaniaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk9 Na wakacje zarobię sam IP: 86.47.47.* 14.07.09, 12:52 temu gowniarzowi co daje kwiatki (10ZL) to ktos powinien wpie--dol spuscic Odpowiedz Link Zgłoś
memor Na wakacje zarobię sam 14.07.09, 12:53 Jest jakaś możliwość kontaktu z autorami tekstu?Chciałbym pokazac,że można inaczej niż trylko rozdawanie ulotek będąc młodym! Proszę o kontakt na maila! Odwiedźcie nasze dzieło: www.BlackSwan.na.allegro.pl Odpowiedz Link Zgłoś
faguinek Re: Na wakacje zarobię sam 14.07.09, 13:12 memor... masz rację, naciągany artykuł, ka zdy młody może wykręcic trochę kasy jeżeli potrafi. Ta pisanina o umowach i prawach to pierdoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amon Przyzwyczajanie do dziadoskich prac IP: *.satfilm.net.pl 14.07.09, 12:57 Przyzwyczajanie dzieciaków do dziadoskich prac, bo po ukończeniu szkoły lepszej większość nie dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Z tymi kwiatkami to niech uważają IP: *.pl 14.07.09, 13:19 bo można po pysku zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Ciekawe gdzie za dwa tygodnie roznoszenia ulotek IP: *.pl 14.07.09, 13:24 dają 1300 zł? Może chodzi o 130? Co do umów, to w ich wieku nie ma co się przejmować umowami czy ubezpieczeniami. Wazne, żeby pracodawca był uczciwy. A nawet jeśli nie będzie to taki dzieciak i tak będzie miał z tego naukę. I na przyszłość będzie bardziej pilnował swoich interesów. A wracając do ubezpieczenia i emerytury, to dzieciakom nie jest to potrzebne. Bo to i tak tylko tymczasowa praca (miesiąc - dwa). Więc niech sobie kupią to co wymarzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszeblogi dodatkowy zarobek 14.07.09, 13:34 Dostrzegam jeszcze jedną formę dodatkowego zarobku. Skoro większość młodocianych nie jest zatrudniana legalnie, to należy zbierać dowody, że się pracowało i pójść potem do Inspekcji Pracy. Oni lubią takie sprawy. No, chyba że pracodawca będzie skłonny coś dorzucić na ochodne:) konto.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znamtemat Na wakacje zarobię sam IP: 217.153.82.* 14.07.09, 13:46 1300 w dwa tygodnie przy ulotkach ... buhahahahaha ... czy redaktor z księżyca? Odpowiedz Link Zgłoś
ojca Re: Na wakacje zarobię sam 14.07.09, 14:43 Musiał troszkę podkoloryzować, żeby medialnie było, nie? Druga opcja to łepek przekoloryzował i z kilku stów, 1300zł wyszło, a redaktor łyknął jak młody pelikan tę bzdurę. Odpowiedz Link Zgłoś
onepiotrek Na wakacje zarobię sam 14.07.09, 14:56 jeśli dobrze zrozumiałem, to po to się płodzi dzieci, żeby miały pracować... ja dzieci nie mam i mieć nie będę - nikt przeze mnie nie będzie musiał pracować ani chodzić do jakiś głupich szkół... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonh Da Via Re: Na wakacje zarobię sam IP: *.chello.pl 17.07.09, 19:27 To ile ten dzieciak ma za godzine latania z ulotkami 10 zł więcej?? Skoro w 2 tygodnie zarabia 1300 zł hahaha to chyba śmieszne coś chyba nie tak :) może 1300 ale na miesiąc ?? ;) W pizzeriach typu PH Czy Tele jest 5 może 6 zł za godzine latania nie więcej :D Więc nie pier... no że tyle zarabia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Na wakacje zarobię sam IP: *.toya.net.pl 14.07.09, 16:06 " Matka 16-letniego Piotrka była zaskoczona, gdy syn zakomunikował jej, że od następnego tygodnia będzie pracował. - Sam znalazł pracę i dogadał się z pracodawcą. Uzgodnił warunki, wynagrodzenie. W dwa tygodnie zarobił ponad 1300 zł." gdby nie miał 16-lat i trzeba by zapłacić ubezpieczenie, zus, podatek, itd. to by tyle nie dostał Odpowiedz Link Zgłoś
inny.obserwator Na wakacje zarobię sam 14.07.09, 16:27 I dobrze. Niech pracują nawet na czarno, więcej sobie zarobią przez ten miesiąc, pracodawca będzie miał mniej papierkowej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MP Na wakacje zarobię sam IP: 188.33.100.* 14.07.09, 16:59 Minimalne wynagrodzenie to obecnie 1276 brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 witaj w faszystowskim państwie totalitarnym 14.07.09, 17:58 Jeśli dzieciak nie ukończył 14 lat, nie wolno go w ogóle zatrudniać. i kij ze rodzina przymiera głodem bo matka ma 6 dzieciaków lepiej żeby byli głodni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiech Re: Na wakacje zarobię sam IP: *.domainunused.net 14.07.09, 18:19 1300 w 2 tygodnie buehehe Chyba w 3 osoby :) Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.krzysio Na wakacje zarobię sam 14.07.09, 18:25 Podchodzę, daję kobiecie kwiaty i mówię: To dla pani. Do faceta wyciągam rękę i mówię: Poproszę dziesięć złotych - opowiada. Prawie za każdym razem metoda się sprawdza. no,za kwiatka bym podziękował,nawet uścisnął wyciągniętą ręke:)myślę że żadnych protestów by nie było,ostatecznie pomysł podarować mojej damie kwiatek wyszedł od niego.Druga sprawa że moja dama kwiatków od byle kogo nie przyjmuje,zwłaszcz od obcych. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.krzysio Re: Zarabianie przez internet? To proste! 14.07.09, 18:31 kampax napisał: > Hej chcesz dorobić kilka euro? Depacco to to amerykańska firma która oferuje > nam naprawdę duże pieniądzę tylko za klikanie w e-maile i banery reklamowe. jak mi przeleją kasę to będe klikal,jak nie to niech szukają takiego idioty jak ty!a tak w ogóle to spadaj ciemniaku ze swoim spamem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa zarob na wysylaniu meili IP: 85.222.87.* 20.12.09, 14:52 chcesz dorobic w ten sposob? napisz chetnie odpowiem, uups5@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Na wakacje zarobię sam IP: *.chello.pl 14.07.09, 19:01 1300 mozna zarobic bez problemu. 1200 ulotek dziennie, kazda po 8 groszy, przez dwa tygodnie. jedna da sie, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia_krk Re: Na wakacje zarobię sam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 19:18 W Krakowie są firmy, które za rozdawanie ulotek płacą 10-12zł/h na rękę, bez umowy, po co komu umowa na taką pracę. A ten artykuł to kolejny artykuł z serii 'przeglądnijmy kilka forów, stron z ogłoszeniami, dorzućmy do tego kilka wymyślonych zdań i będzie artykuł". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobi Re: Na wakacje zarobię sam IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.09, 19:27 wyborcza jak zwykle bajeczki wciska. Oj jak im się ta Polska podoba, dzieci zarabiające 1300 w 2 tygodnie choć mało kto je widział, kiedyś uwierzyłem w zarobki jako "tajemniczy klient" - tylko dopłaciłem na dojazd do sklepu, a kasy nie przelali. Kiedyś pisaliście o tym jak firmy pozwalają wręcz opiekować się dziećmi ...w pracy, pisaliście o tym jak świetnym pomysłem dla młodych jest STAŻ, a każdy wie że firmy biorą stażystów tylko do głujpiego klepania na kompie albo segregowania papierów. Michnik i tak nigdy nie będziesz Polakiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Na wakacje zarobię sam IP: 85.222.49.* 21.08.09, 21:38 zdarzają się i uczciwe firmy. Syn na stażu robił projekty graficzne, miał umowę i wszystko legalnie. Nawet dziwiłam się, że firma che mu płacić, bo bardziej był dla niej obciążeniem: musieli się nim zająć, zorganizować stanowisko pracy itp. Może dlatego mnie to tak zdziwiło, ze celem była nauka, a nie zarabianie pieniędzy, co było jasne od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
ichmordy Na wakacje zarobię sam 14.07.09, 19:37 Gorzej jak dzieciaka pracodawca oszuka . Narobi się i nic nie dostanie. Niezłe z nich cwaniaki , panuje duże bezrobocie to oni dzieciaków zatrudniają. A ojciec chodzi i nie może roboty znaleźć. Pamiętam jak jedna dziewczyna dała mi kartkę pocztową , myślałem że to ulotka więc wziąłem . Potem zażyczyła sobie 10 złotych... Odpowiedz Link Zgłoś
kosa811 to jest temat dla komisji Palikota 21.07.09, 10:22 tzn. wprowadzić takie regulacje, które uwolniły by zatrudniających od jakiejkolwiek biurokratycznej mitręgi, a jednocześnie ucywilizowały proceder, np. poprzez zawarcie porozumienia pomiędzy rodzicem a pracodawcą (nawet sąsiadką z bloku zlecającą au pair). OCZYWIŚCIE BEZ ŻADNYCH PODATKÓW Odpowiedz Link Zgłoś