Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Opinie o firmie Ster?

24.07.09, 22:11
    Rozglądam się za pracą. Co sądzicie o firmie Ster z Poznania? Bardzo
    proszę o opinie.
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: anonim Re: Opinie o firmie Ster? IP: *.net.inotel.pl 28.11.09, 19:00
        tragedia. . Zwolnienia są na porządku dziennym, dodatkowo przedmiotowy sposób
        traktowania pracownika, mobbing i wykorzystywanie ludzi jak kranów z wodą, że
        pozwolę sobie na obrazowe porównanie. Oszukiwali mnie w tej firmie na wszystkie
        możliwe sposoby i nie tylko mnie, wszystkim szczerze odradzam, a kto nie wierzy
        szybko się przekona pracując tam( Nie polecam zdecydownie wręcz odradzam.
      • Gość: czarny mercedes Re: Opinie o firmie Ster? IP: 62.148.83.* 14.12.09, 13:56
        ster - nigdy więcej. Parę faktów na temat tego jak jest we firmie. Chciałbym
        zaznaczyć że nie jestem sfrustrowanym ściemniaczem, jak jeden z użytkowników
        uogólnił osoby negatywnie wypowiadające się na tym forum na temat tej firmy.
        Firma obłudą stoi, więc wcale bym się nie zdziwił jeśli, jest to opinia wpisana
        tu przez jakiegoś zaufanego przydupasa zarządu, bądź "kogoś" z "rodziny". Ale
        wracając do tematu. We firmie panuje wybitnie "rodzinna" atmosfera. W zarządzie
        są trzy osoby, otaczające się kręgiem zaufanych kabli, którzy brak własnego
        intelektu próbują nadrobić umiejętnością zapamiętania podsłuchanej wiadomości i
        powtórzenia jej w pokoju zwierzeń. Istnienie osób i działów uprzywilejowanych
        znacznie psuje atmosferę wśród pracowników. Inwigilacja tam jest na porządku
        dziennym. Zdarzały się pluskwy, w każdej chwili ktoś może podsłuchać Twoją
        rozmowę telefoniczną (cudowna właściwość nowych telefonów zainstalowanych na
        początku tego roku). Na to co się mówi zwłaszcza trzeba uważać w obecności
        handlowców oraz głównego księgowego. Co do nowego pracownika, musisz być
        przygotowany na to że dostaniesz pensję taką jaką sobie wynegocjowałeś, ale jako
        podstawę+wyrównanie+kilometrówkę. Niby ok, a jednak porażka. Podstawa stanowi ok
        60% pensji, gdy zdarzy Ci się chorobowe, bądź koniecznośc zaciągnięcia kredytu w
        banku wtedy zobaczysz zasadniczy minus całego systemu. Istnieje częsta
        konieczność zostawania po godzinach, a w przyadku niektórych działów "dyżury
        sobotnie", uświadamiam, że wtedy pracujesz za darmo!!! Istnieje też coś takiego
        jak lista spóźniających się do pracy. Jest to chyba jeden z najciekawszych
        przykładów na paranoję tej firmy. Jeśli w miesiącu spóźnisz się 3 lub więcej
        razy od razu trafiasz na listę (zdarza się też, że tną Ci wyrównanie) i na nic
        przyda Ci się w tym miejscu fakt, że zostajesz 2-3 godziny dłużej po pracy by
        odrobić. Co do szkoleń we firmie, pamiętam. Jedno wynikało z faktu że firma
        dostała dofinansowanie, a drugie z konieczności przygotowania ludzi do
        wprowadzenia SAPA. Jak słyszę że praca w sterze jest rozwijająca to dusi mnie w
        żołądku. Z rozwojem własnych umiejętności nie należy mylić, konieczności
        wykonania "widzi mi się" prezesa, które zdarza się a co gorsze często nie jest
        nijak powiązane z Twoi stanowiskiem pracy czy nawet z działem. Firma rozwija się
        - owszem. Rok temu powstał duży, nowy zakład w Szamotułach, do którego w razie
        potrzeb zatrudniani są kolejni pracownicy. Załoga w Poznaniu pomimo tego, że
        została zapewniona o tym że miejsca pracy zostaną utrzymane cały czas kurczy
        się. Jeśli chodzi o pracowników umysłowych, to myślę że na przestrzeni
        ostatnich12 miesięcy pracę straciło ok 20-25 osób. Wybitnie rotującym
        stanowiskiem jest sekretarka (rada dla ładnych, inteligentnych dziewczyn -
        szkoda Waszego czasu). Faktem jest że rotacja w sterze zawsze była bardzo duża.
        Podsumowując - unikajcie!!!
      • Gość: anonymus Re: Opinie o firmie Ster? IP: *.icpnet.pl 29.12.09, 11:33
        Typowi nowobogaccy wyzyskiwacze. Pracownicy są tylko narzędziami ich sukcesu,
        których z dnia na dzień można zwolnić jak się coś nie spodoba. "Ster" to niezła
        szkoła życia, po nim już nic nie jest w stanie cię zadziwić.
      • Gość: Piotr Re: Opinie o firmie Ster? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.10, 21:03
        Jak ma komuś powiedzieć coś na temat fimy ster . To daj sobie luz ,
        to jest firma ludzi poszkodowanych przez los. A jak usłyszysz o
        prezesie Babuli to się sam o tym przekonasz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka