Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Apollo - Wrocław, Szpacza 36

• Gość: kam Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: 213.199.248.* 14.10.13, 12:29
        Dzięki za ostrzeżenie! Właśnie dostałam zaproszenie na ich rozmowę dzięki Tobie nie zmarnuje swojego czasu.
        • Gość: tępić naciągaczy Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.play-internet.pl 18.10.13, 17:18
          Witam informuję, że ogłaszają się na www.lento.pl/1416161. oszukują, że oferują umowę o pracę, nagrody, premie - których nigdy nie dają!!!!!!!! byłam , widziałam i przestrzegam przed pojawieniem się na rozmowie. Dodali nr telefonu 518642982
          • Gość: happygirl! Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.play-internet.pl 22.01.14, 14:21
            po pierwsze! : skoro tak bardzo pragniecie tępić naciągaczy zacznijcie od tych co dzwonią każdego dnia i namawiają Cię na przeróżne kredyty,pożyczki i inne zobowiązania nie informując wcześniej o pewnych szczegółach , które jednak są najważniejsze i okazuję się ,że jednak nie jest tak kolorowo jak się wydawało i musisz spłacać 100% kredytu :) mało takich jest? ... jak okłamują Was w telewizji mówiąc o nowych promocjach to lgniecie jak ćmy do światła otępiałe !
            Jak kupujecie na bazarach ,targach lub w innych miejscach, różne rzeczy ( też kosmetyki) , nawet gorsze od tych co sprzedają handlowcy z owych firm , to nie przeszkadza Wam wtedy ,że nie dostajecie paragonu?? nie ! a dlatego ,że możecie kupić coś bez dodatkowych kosztów za jakie płacicie w drogeriach ! zastanówcie się bo jesteście hipokrytami ! Nie chcesz ? nie rozmawiaj ! nie potrzebujesz ? nie kupuj ! ale nie zabraniaj innym i nie kłam !!

po drugie : czego Wy się ludzie spodziewacie ,że znajdziecie pracę i w pierwszą minutę , a nawet w pierwszy dzień dostaniecie umowę o pracę ?? puknijcie się w te puste główki !! ja pracowałam w różnych miejscach i nie przypominam sobie by z moich byłych 4 pracodawców chociaż jeden dawał umowę o pracę na dzień dobry !!!

po trzecie : to słynne bmw ( zajebista fura - jeździłam nią nie raz) nie było wypożyczone!! ale jak łatwo potraficie podbudować swoje ego ,że skoro Wam się nie udało to jak inny mógł jeszcze na dodatek w taki sposób zarobić na takie auto ??!! pewnie po nocach nie śpicie zastanawiając się jak oni to zrobili :D musi Wam się strasznie nudzić ,że nie macie o czym pisać!:P

po czwarte: promocja --> to nie oznacza tylko ,że coś kupujesz taniej ... promocja to również sposób reklamy ! a ktoś tu się wypowiadał ,że marketing i akwizycja to przecież nie jest praca!
            szkoda tylko ,że praktycznie 90% firm prywatnych na tym się opiera :D wiadomo ,że jeśli ktoś otwiera restauracje,salon odzieży, lub też inny sklep nie musi chodzić po ludziach i proponować produkt ta firma jak większość innych robią to właśnie w taki a nie inny sposób i jeśli Tobie to przeszkadza to nie bierz w tym udziału ! ale też nie pieprz trzy po trzy !!

ogólnie nie jestem nastawiona pozytywnie do takich firm ale też nie negatywnie ! myślę ,że każdy ma własny rozum i potrafi decydować za siebie ! ja pracowałam parę miesięcy w jednej z tych firm i zawsze zarabiałam ponad 3 tys ( do ręki) a nie w marzeniach ! i mogłam wreszcie się usamodzielnić , ze względu na przeprowadzkę a potem powiększenie rodziny nie mogłam kontynuować pracy , ale uważam że jest to dobra praca dla osób , które studiują ale również i dla tych którzy chcą do czegoś dojść w życiu !

to może teraz zmieńmy temat bo wiecie co ... muszę też ponarzekać na szefa u , którego pracowałam mając 18 lat ..teraz mi się przypomniało co za dupek z niego był , alkoholik ...tam dopiero mnie oszukali ! mówili ,że dostanę za miesiąc pracy zawsze 1500zł do ręki a najwięcej w miesiącu zarobiłam 800zł i na dodatek nawet umowy zlecenie ani o dzieło nie miałam , i jeszcze musiałam pracować od 8:00 do 24 :00 :( mieliśmy dostawać obiady za darmo i zawsze było to samo co klienci nie zamawiali i prawie w szpiatlu wylądowałam ... masakra ! a i jeszcze jak miałam pokój ( bo to było nad morzem) to był on w piwnicy z dwoma laskami ( patologia) i było tam tyle pleśni ,że prawie wszystkie ciuchy musiałam powyrzucać ... a klientów musiałam oszukiwać i wmawiać im ,że to co jedzą jest świeże i najlepszej jakości !

porozmawiajmy lepiej o takich przypadkach by uchronić młode osoby przed obozami pracy!

JUICE ( join us in creating enthusiasm) :):):)
            • Gość: Novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 14:07
              Powinnaś wystąpić jako dowód skuteczności w reklamie najnowszego detergentu do prania mózgu.
              • Gość: happygirl Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.play-internet.pl 23.01.14, 19:45
                nie wiesz chłopczyku co mówisz i do kogo:) a Ty może powinieneś się zainteresować reklamami które promują antydepresanty bo widzę ,że przydadzą Ci się:D i nie bądź tak wrogo nastawiony do świata :) trochę więcej luzu i uśmiechu a uwierz ,że nawet Ci wkurzający akwizytorzy nie będą Ci wtedy przeszkadzać:] i nie mierz wszystkich tą samą miarką bo kiedyś się na tym przejedziesz ! Pozdrawiam ;>
                • Gość: Novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.play-internet.pl 24.01.14, 05:34
                  A Ty wiesz z kim rozmawiasz?
                  Jesteś taka mądra to powiedz ludziom którzy licząc na prawdziwą pracę zostali jawnie oszukani przez Apollo już w samym ogłoszeniu ( o prawdziwym charakterze tego zarobkowania nie wspomnę - bo trzeba się samemu dowiedzieć na dniu zapoznawczym) i zmarnowali cenny czas.

No ale jesteś happy, uśmiechnięta i co tam jeszcze. Szkoda tylko że gdy się zderzysz z rzeczywistością to jeszcze bardziej zaboli.
                  • Gość: bylam widzialam Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.pools.arcor-ip.net 24.01.14, 23:12
                    Oj happygirl.... takie teksty mozesz wciskac ludziom, ktorzy sa rownie naiwni, jak ty :) tak sie sklada, ze przed swietami byly dwie dziewczyny z waszej firmy u mojej mamy w mojej rodzinnej miejscowosci i wciskaly wasza stara jak swiat spiewke, ze w Biedronce za dwa tygodnie otwieraja stoisko z waszymi pseudo perfumami. Oczywiscie zostaly pogonione :) swoja droga, wymyslcie cos innego, bo stajecie sie nudni. P.s: twoj tekst o zajebistej furze daje jedno skojarzenie- BLACHARA!
                    • Gość: xXx Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.wroclaw.vectranet.pl 25.01.14, 11:40
                      jeśli ta praca jest taka świetna to czemu w ogłoszeniach czy na rozmowach kwalifikacyjnych nie mówicie wprost o co chodzi? :) ja myślałam że idę do pracy w sklepie za 1500 zł - i taka oferta mnie interesowała, w dupe sobie wsadzcie swoje 3000, jeśli chcialabym byc akwizytorką to bym szukala ogloszenia w ktorym proponuja takie stanowisko!
                      dziwię się że ktokolwiek chce tam pracowac jeśli od samego początku jest się oszukiwanym...
            • Gość: do happygirl! Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.pools.arcor-ip.net 25.01.14, 21:37
              Po pierwsze, jak ktos jest na tyle glupi, zeby brac pozyczki, kredyty przez telefon, to jego wina i sprawa. Do promocji w telewizji normalny czlowiek podchodzi z dystansem - jesli promocja jest ok - korzystam, nie to nie. Nie kupuje na bazarach, targach kosmetykow - nie mam zaufania. Po drugie moja droga, piszesz, ze nikt ma sie nie spodziewac, ze w Apollo na dzien dobry dostanie umowe o prace. Tylko dlaczego nie? Skoro obiecujecie to w ogloszeniu, potem potwierdzacie przez telefon, a na koniec mowicie o tym podczas rozmowy kwalifikacyjnej? To jak jest z ta umowa w koncu? Bo z tego co wiem, tam nikt umowy o prace na oczy nie widzial... Po trzecie to bmw skad wiesz, ze nie jest wypozyczone? :) po czwarte piszesz o promocji... zgadza sie, ze firmy na niej bazuja, ale nie zaczepiaja ludzi i nie zeruja na naiwnosci emerytow i rencistow, tak jak wy.
              • Gość: happygirl! Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.play-internet.pl 27.01.14, 18:23
                hmmm ... novo --> najłatwiej jest myśleć ,że jestem głupią nastolatką , która nic o życiu nie wie .. myślisz bardzo stereotypowo , wierz mi że baaardzo dużo o życiu i o ciężkiej pracy wiem :)
                a jeśli chodzi o blacharę to współczuję Ci ,że nie znasz normalnych dziewczyn , które po prostu znają się na dobrych samochodach :D
                a umowa o pracę owszem istnieje i ludzie ją posiadają , też miałam i nawet dostałam świadectwo pracy ale pewnie Wam się to nie mieści w głowach ...
                jeśli chodzi o ogłoszenia : jeśli wiesz ,że ktoś nie lubi np. papryki czerwonej a robisz potrawkę właśnie z takim składnikiem to co mówisz do męża? Kochanie to pomidory . On zjada obiad ze smakiem w nieświadomości a gdy dowiaduje się ,że zjadł paprykę zmienia zdanie i już nigdy Ci nie powie ,że tego nie lubi ... tak jest również z innym rzeczami. Dlatego też ludzie pracują :)
                ja też poganiam akwizytorów różnych z różnym asortymentem ale nie wypisuję o nich na internecie !
                • Gość: Novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.14, 08:45
                  Czy najłatwiej jest myśleć, że jesteś głupią nastolatką - to nie wiem. Nie zmienia to jednak faktu że jako ta co w życiu wiele widziała, sprawiasz właśnie wrażenie średnio rozgarniętej studentki pierwszego roku, co przyjechała ze wsi, złapała pierwszą robotę i w przypływie szeroko pojętej naiwności - ślepo powtarza (a co gorsza wierzy) zasłyszane bzdury.

Z tym obiadkiem nieźle Cię poniosło no ale widać już tak macie.. że nazywacie szambo perfumerią. Ciekawe czy każdy mężuś by tak zareagował bo znacznie częściej taka potrawka wylądowałaby na Twojej głowie.
                  Co do wypisywania o akwizytorach na internecie - poczytaj wypowiedzi ludzi ale tym razem, dla odmiany, ze zrozumieniem. Może wtedy zatrybisz po co jest to forum, i przed czym tu się przestrzega.

No i sprawa najciekawsza - czyli sławetna umowa o pracę.
                  Nie myślisz chyba że ktoś w to uwierzy.. i faktycznie w głowie nam się nie mieści jak można mieć świadectwo pracy.... ciągle pracując. (No chyba że za takową uważasz świstek z upoważnieniem do sprzedaży produktów - który pełni tam rolę tzw. umowy)

• Gość: bylam widzialam Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.pools.arcor-ip.net 28.01.14, 17:10
                  Happygirl, dobrze, ze znasz sie na samochodach, zwlaszcza tych wypozyczonych - brawo - to i praca w Apollo to jak widac twoje zyciowe sukcesy. Tekstem o papryce i pomidorach zblaznilas sie juz do reszty dowodzac tym tylko to, jak bardzo masz wyprany mozg.... wspolczuje. A co do pisania i firmie w internecie, ciekawe dlaczego tak ci to nie na reke? Uczciwe firmy nie boja sie krytyki :) ciesze sie, ze jest to forum dzieki niemu wielu ludzi nie popelnilo tego bledu co ja i nie poszlo na rozmowe kwalifikacyjna anie na dzien probny do Apollo i nie stracily czasu.
                  • Gość: xXx Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.wroclaw.vectranet.pl 29.01.14, 21:40
                    inaczej jeśli ktoś ma uczulenie na pomidory i to że mu je podasz okaże się nieciekawe w skutkach... to jest dobry przykład jeśli chodzi o wasze ogłoszenie. ludzie nie chcą pracować jako akwizytorzy, mają uczulenie na oszustwo i nic tego nie zmieni a przykładem potwierdzającym to moze byc ilosc osob na rekrutacji i pracujacych, ja bylam akurat razem z dwoma innymi osobami na tym calym szumnym dniu szkoleniowym i ja i one zrezygnowalysmy - oczywiscie z powodu uczulenia na pomidory a nie dlatego ze jestesmy zwyklymi oszutami ;) i z tego powodu ze mam uczulenie to teraz to pisze. a ci ktorzy zjedza pomidora choc go nie lubia? to po pierwsze niesamodzielnie myslący ludzie. a po drugie nieznajacy realia rynku pracy - po pieniadze ktore wy proponujecie za kilkanascie godzin dziennie tracenia czasu mozna spokojnie dostac w normalnej pracy o normalnych godzinach i w normalnym miejscu.
                    • Gość: xXx Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.wroclaw.vectranet.pl 29.01.14, 21:46
                      oczywiscie mialo byc ze nie jestemy oszustami - moje przeoczenie.
                      a i czytalam wczesniejsze watki wiec uprzedzam glupie odpowiedzi: mam prace, nie nudzi mi sie, odwiedzam to forum zeby ostrzec innych przed zmarnowaniem dnia - mi juz niestety nikt go nie wroci ^^
                      • Gość: ah Luxuria sokolnicza 7-17 pawilon 7 !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.14, 17:22
                        to tez perfumy !!!!! idąc na sokolnicza "do sklepu "uważajcie ! bd jeździć po polsce i sprzedawać "cudne perfumy ! "
                        • Gość: M. Re: Luxuria sokolnicza 7-17 pawilon 7 !!!! IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.14, 10:41
                          to że są ludzie którzy decydują się na taką pracę to ich sprawa, obrażanie ich też jest bez sensu bo każdy powinien robić to co chce... ale oszukiwanie w ogłoszeniach czy na rozmowie kwalifikacyjnej? od razu widać że firma nie gra fair.
                          Zresztą znajoma tam chwilę pracowała i sama mówiła że jak chcesz dostać umowę o pracę to nie ma problemu - jeśli opłacasz sobie sam ZUS. A umowy zlecenia wystawiane są na jakieś nierealnie małe kwoty. Prawda jest taka że nikt wykształcony i mający możliwość innej pracy tam pracować nie chce.
                          • Gość: Novo Re: Luxuria sokolnicza 7-17 pawilon 7 !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.14, 10:38
                            Nie zrozum mnie źle ale poświęć chwilę wolnego czasu i przeanalizuj wypowiedzi rzekomych "biznesmenów" z tych firemek-krzaków. Dowiesz się jak to wszyscy oszukani w ogłoszeniu o pracę są nierobami, nagetami, marudami i nieudacznikami życiowymi podczas gdy oni robią wielkie interesy.
                            Wówczas zweryfikujesz kto tu kogo obraża.
                          • Gość: oszukana Re: Luxuria sokolnicza 7-17 pawilon 7 !!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 24.04.14, 12:51
                            Jesli ktos tam pracuje i sobie chwali to gratuluje i nie mam pytan, ale ja i wiele osob zostalam oszukana, bo mialam pracowac na innym stanowisku a nie biegac za ludzmi i robic z siebie blazna. Mam nadzieje, ze ktos im sie w koncu dobierze do skory, bo ten proceder juz dlugo za dlugo trwa z tego co tu poczytalam! Ale spokojnie, karma wraca....
                            • Gość: zniesmaczona Re: Luxuria sokolnicza 7-17 pawilon 7 !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.14, 15:38
                              uwaga bo maja inna siedzibe plac zgody 5 nazywaja sie arkadia, wlascicielka jest niejaka "pani" justyna aniol ktora nie grzeszy niestety ani intelektem ani uroda i umie tylko oklamywac ludzi i tracic ich czas zreszta cala firma to jakas kpina babka w biurze wyglada jakby ze stodoly wyszla a szanowny "kierownik dzialu szkolen" zachowywal sie jakby wciskanie ludziom tanich perfum bylo jego szczytem marzen.
                              • Gość: zaskoczona Re: Luxuria sokolnicza 7-17 pawilon 7 !!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.05.14, 15:15
                                Justyna Anioł?/znam ja i to bardzo dobrze pracowałam przez chwile w tej firmie jakies 5 lat temu to chodziła po ludziach tak jak inni i dobrze kit wciskała.jest bardzo zaborcza i nie mila .arabom na pustyni piasek by wcisnela. pod Tym miłym uśmieszkiem jest wredny diabel nie aniołek
                                • anna.lea Sokolnicza 7-17 pawilon 7, firma ECG 21.01.15, 14:39
                                  Zadzwoniła do mnie pewna kobieta z numeru 536873780. Zaprosiła na spotkanie na Sokolniczej 7/17 pawilon 7, na stanowisko sprzedawcy. Teraz firma nazywa się... ECG! Jako, że numer telefonu i adres zgadzają się z poprzednimi postami stwierdziłam, że lepiej zostanę w domu, a Wam uaktualnię informacje. Pozdrawiam!
                                  • 88rozyczka88 Re: Sokolnicza 7-17 pawilon 7, firma ECG 26.01.15, 18:52
                                    Jak ktoś ma czas niech opisze swoją historię, poda adresy i wyśle to na www.facebook.com/lustawroclaw :)
                                    niech każdy wie jacy naciągacze tam pracują (pozdrawiam przede wszystkim niejaką Aleksandrę - najbardziej obleśną i gburowatą kobietę jaką poznałam...)
                                  • monika1984d Re: Sokolnicza 7-17 pawilon 7, firma ECG 02.02.15, 18:01
                                    Witam,

byłam dzisiaj na rozmowie na Sokolniczej 7/17 paw.7. Firma nazywa się ECG.
                                    Zaproponowano mi pracę na stanowisku Asystenta Przedstawiciela Handlowego.
                                    Jeden dzień szkolenia bezpłatny od 9-18, po którym kierownik ma sprawdzić moją wiedzę
                                    jaką nabędę ew formie testu, jak się go zda to na drugi dzień podpisuje się umowę zlecenie na 4 tygodnie, 1750 netto +prowizja. Tylko tyle się dowiedziałam, reasumując trzeba się samemu przekonac czy firma oszukuje ludzi. Nie znalazłam tu opini ludzi, którzy pojechali na taki dzień próbny i napisali co dalej......
                                  • xasia55 Re: Sokolnicza 7-17 pawilon 7, firma ECG 26.03.15, 19:42
                                    Witam, ja akurat byłam rok temu na rozmowie w tym pawilonie i niestety wybrałam się na dzień próbny, pojechaliśmy gdzieś za miasto. Masakra, wciskanie perfumów na parkingach ludziom. Zrezygnować na umowie było napisane że można w każdej chwili , ale jak wrócić ? Męczyłam się tam 8h, udawałam że mi się podoba, przeszłam pozytywnie test, na koniec rozmowa z kierownikiem i zaproponował mi prace. Wykręciłam się z tego bagna. Pani Aleksandra była zawiedzona bo myślała naprawdę że mi się to podoba. Najlepsze było to że dziewczyna która już tam pracowała powiedziała że jest to najlepsza robota..... Nie polecam się wybierać na rozmowę chyba że ktoś lubi wciskać perfumy na parkingach...
                                    • p.klaudia Re: Sokolnicza 7-17 pawilon 7, firma ECG 11.06.15, 12:30
                                      Wysłałam swoje CV na olx w nadziei, że w końcu gdzieś się załapię. Brak informacji w ogłoszeniu jak i przez telefon nieco mnie zdziwiło. Jedyne co Pani w słuchawce powtarzała to "sprzedawca", nie chciała powiedzieć czego. Dzwoniła o 10 rano z nr 536873780 i zapraszała mnie na spotkanie o godz. 17. Przyznam, że mnie zaskoczyła, bo jakie biuro rekrutacyjne pracuje do tak późna? Zazwyczaj właśnie o 17 wszystko się zamyka. Nazwę firmy podała tak chaotycznie , że nie sposób było zapisać. Spotkanie miało się odbyć na Jedności narodowej 45B (jak to pani wytłumaczyła "jak znajdę bramę nr 45, to mam wejść do niej, przejść przez podwórko i tam będzie 45B).... pozostawię to bez komentarza. Mam nauczkę na przyszłość, żeby nie odpowiadać swoim CV na niepełne, niekompletne ogłoszenia, gdzie za wszelką cenę unikają podania ważnych podstawowych informacji tj. CO sprzedawać...
                                      • blaablaa6 Re: Sokolnicza 7-17 pawilon 7, firma ECG 01.07.15, 20:36
                                        Witam teraz firma nazywa się MONROE i mieści się na Jedności Narodowej 45b.
                                        Praca polega na sprzedawaniu perfum na ulicy lub po domach... pensja podobno 1750 przez pierwsze 4tyg. kolejne po 2000+prowizja. Co do dnia próbnego tak jak w poprzednich komentarzach... 9-18 wyjazd za Wrocław a co do opisu pracy wszystko okazuje się dopiero na miejscu.... Mówią że witają na dniu próbnym i zapraszają na krótkie darmowe szkolenie które ma przygotować do pracy, zawożą wraz z całą grupą innych pracowników kilkadziesiąt km za piasto i karzą patrzeć jak inni sprzedają perfumy. Na koniec test i propozycja pracy... Oczywiście zupełnie innej niż było to pisane w ogłoszeniu
                                        • bylam-widzialam Re: Sokolnicza 7-17 pawilon 7, firma ECG 03.08.15, 14:40
                                          piekielni.pl/67703 - ciekawe, czy to o pracownikach tej firmy? :D
                                          • fastrzab Re: Sokolnicza 7-17 pawilon 7, firma ECG 05.08.15, 14:00
                                            Białystok firma ECG zaprasza na 18:00 mickiewicza 82/1 z Cv. Ogłoszenie na olx od Beaty, która ma także ogłoszenia we Wrocławiu. Ta same firma zawitała do Białegostoku?
                        • monika1984d Re: Luxuria sokolnicza 7-17 pawilon 7 !!!! 02.02.15, 18:02
                          Witam,

byłam dzisiaj na rozmowie na Sokolniczej 7/17 paw.7. Firma nazywa się ECG.
                          Zaproponowano mi pracę na stanowisku Asystenta Przedstawiciela Handlowego.
                          Jeden dzień szkolenia bezpłatny od 9-18, po którym kierownik ma sprawdzić moją wiedzę
                          jaką nabędę ew formie testu, jak się go zda to na drugi dzień podpisuje się umowę zlecenie na 4 tygodnie, 1750 netto +prowizja. Tylko tyle się dowiedziałam, reasumując trzeba się samemu przekonac czy firma oszukuje ludzi. Nie znalazłam tu opini ludzi, którzy pojechali na taki dzień próbny i napisali co dalej......
                          • 88rozyczka88 Re: Luxuria sokolnicza 7-17 pawilon 7 !!!! 06.02.15, 19:23
                            nie znalazłaś na tym forum opini ludzi po dniu próbnym?
                            Przecież 99 % wpisów mówi o tym co się dzieje :O
                            wywożą Cię za Wrocław i każą sprzedawać "perfumy" zdecydowanie niewarte swojej ceny.
                            A te godziny 9-18 to tylko w pierwszy dzień. Potem marnujesz z tymi ludźmi jeszcze więcej dnia.
                  • lila_h "Magnus" ul.Dworcowa 16 nr. tel. 570049294 22.09.14, 15:23
                    Firma teraz nazywa się "Magnus" adres na spotkanie podają : Dworcowa 16 nr tel. 570049294 Oczywiście żadnych informacji n.t. firmy BRAK. Zostałam oszukana drugi raz!
                    Już mam tego dość, nie wyślę więcej aplikacji gdy w ogłoszeniu nie podadzą nazwy firmy!
                    • anna.lea Re: "Magnus" ul.Dworcowa 16 nr. tel. 570049294 19.03.15, 10:53
                      Dzwonili dziś rano. Jakaś Pani z głosu całkiem sympatyczna zaprosiła mnie na rozmowę wieczorem. Dopytałam o firmę - "Magnus", ul. Dworcowa 16. Nr telefonu 799103053.
                • Gość: kasia_____ Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.pools.arcor-ip.net 30.01.14, 10:56
                  Dziewczyno, piszesz takie glupoty, ze brak slow. Ja aplikowalam do tej firmy do pracy w sekretariacie za 1500 netto. Poszlam na rozmowe, oczywiscie godzina 17:30, w srodku dziki tlum, wszyscy na ta sama godzine umowieni. Na rozmowe weszlam 18:10 (drobne 40 minut poslizgu, ale co tam, kierownictwo nakwyrazniej uwaza, ze skoro jestes bezrobotna, to masz czas!). Niczego konkretnego ta rozmowa nie dala, same ogolniki, zero konkretow, ale zostalam
                  • Gość: kasia___ Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.pools.arcor-ip.net 30.01.14, 11:04
                    Urwalo moj post, sorry. Zostalam zaproszona na dzien probny. Myslalam, ze na dzien probny pracy w sekretariacie, okazalo sie, ze gdzies jedziemy. Myslalam, ze jedziemy na szkolenie do innego biura moze. Wyjechalismy z Wroclawia az do Klodzka i tam dowiedzialam sie, ze mam chodzic po Rynku i sprzedawac z jedna dziewczyna perfumy! Bylam w szoku i w tym momencie powinnam ich zwyzywac i sobie pojsc, ale obce miasto, ja bez pieniedzy, wiec lazilam z nimi. Poszlismy do auta, powiedzialam, ze taka praca mnie nie interesuje i odwiezli mnie do Wroclawia...zmarnowany dzien, czas, jakby mnie interesowala praca akwizytorki to nie aplikowalabym do pracy w sekretariacie. Wiec droga happygirl - przestan pieprzyc o uczciwosci firmy, bo gowno o tym wiecie! Ale najciekawsze jest to, ze dwa tygodnie pozniej moj wspollokator, wyslal cv do pracy w magazynie i dokladnie ta sama sytuacja...
                    • Gość: Novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.14, 14:54
                      Czyli jak widać, nic się nie zmieniło.

Tak na marginesie - kiedyś jedna gazeta opisała jak wygląda ta sławetna "promocja".
                      To w razie gdyby znów jakiś bystrzak broniący apollo pisał, że kłamiemy.

polskalokalna.pl/wiadomosci/dolnoslaskie/legnica/news/mili-usmiechnieci-i-namolni,1353009,4463
                      • Gość: xXx Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.wroclaw.vectranet.pl 30.01.14, 17:36
                        niech mi jeszcze coś głupiego odpisza to ponasyłam na nich kontrole :)
      • Gość: iza88 Re: ul. Nowa i ul. Stefczyka IP: *.play-internet.pl 06.04.14, 23:19
        raczej aktualne na nowej wiem ze została jedna ekipa na stawczyka raczej juz nie bo to był domek taki rodzinny na szpaczej jeszcze sa wiecej nie wiem ale jak bede cos wiedziała nowego napisze na 100% tych oszustów już za dużo!!!!!!!!!
        • Gość: §issana§ Re: ul. Nowa i ul. Stefczyka IP: *.pools.arcor-ip.net 08.04.14, 18:44
          Na Szpaczej 36 to tez byl ala domek jednorodzinny, pomalowany wtedy na zielono. Piszcie dziewczyny i chlopaki wszystkie info o tych oszustach, niech inni nie dadza sie nabrac!
          • Gość: JJ sokolnicza 7/17 pawilon 7 Luxuria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.14, 17:26
            to tez perfumy !!!!! idąc na sokolnicza "do sklepu "uważajcie ! bd jeździć po polsce i sprzedawać "cudne perfumy ! "
            • Gość: ~lenka~ Re: sokolnicza 7/17 pawilon 7 Luxuria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.14, 21:25
              ciągle są ogłoszenia że do sklepu albo hurtowni a tak naprawdę to chodzi o wciskanie szemranych perfum na mieście... już to powinno ludzi dziwić, uczciwa firma zamieściłaby uczciwe ogłoszenie...
            • Gość: Hanna pl. Zgody 5 Arkadia IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.14, 11:03
              Dziś zadzwoniła do mnie Pani, pytała czy nadal jestem zainteresowana pracą. Odpowiedziałam, że tak. Mówiła bardzo szybko, zaprosiła na plac Zgody 5, obok Traugutta. Spytałam co to za praca, rozsyłam przecież mnóstwo CV. Nie wyjaśniła nic dokładnie, powiedziała, że chodzi o promowanie. Zapytała, czy zapisać mnie na 17:30 czy 18.
              Po zakończonej rozmowie coś mnie jednak tknęło bo nie mogłam sobie przypomnieć podobnej oferty. Pierwsze co - google maps. Na placu Zgody 5 istnieje biuro nieruchomości. A tam na pewno nie aplikowałam. Arkadii żadnej nie widać. Wpisałam numer w google i wyskoczył mi ten wątek. Z uśmiechem na twarzy - cieszę się, że o tym pomyślałam, bo uniknęłam sytuacji z 2010 roku.
              Szukałam wtedy pracy i wszystko odbywało się dokładnie jak piszecie. Tylko spotkanie było wtedy gdzieś indziej. W okolicach Brucknera. I też pamiętam dużo młodych osób, spóźnionego szefa, który podjechał drogim białym Mercem, podział na grupy - do aut i w drogę. Żadnych szczegółów. Ja dopytywałam i coś mi to nie pasowało , wysiadłam na Grunwaldzkim.
              Także uważajcie bo jak widać nic się nie zmieniło :-)
              • Gość: novika Re: pl. Zgody 5 Arkadia IP: *.centertel.pl 30.06.14, 19:58
                Wszystko się zgadza !!!! Apollo nadal działa i teraz na Placu Zgody. Jak tam pójdziecie to zobaczycie nawet tą samą sekretarkę Ha ha....... Ale chyba coś nie tak bo w papierach tego nie mają zaznaczone. Ktoś powinien to zbadać bliżej.
              • Gość: Karolina hostessa arkadia pl. zgody 5 IP: *.static.tvk.wroc.pl 30.07.14, 13:01
                dziś dostałam sms ze o 17:30 właśnie na pl. zgody odbedzie sie spotkanie. Czyli ta praca to pic na wode czy co? również nie wysyłałam do takiej firmy cv
                • Gość: mariusz Re: hostessa arkadia pl. zgody 5 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.07.14, 00:07
                  to forum to pic ...JA pracuje super atmosfera ,spoko zarobki jest ok.
                  • Gość: Novo Re: hostessa arkadia pl. zgody 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.14, 10:07
                    Pic... to są brednie które wypisujesz.
                    Zwykła akwizycja opierająca się na kłamaniu w żywe oczy.
                    Twoja wypowiedź świadczy o tym najlepiej.
              • Gość: Aśka Re: pl. Zgody 5 Arkadia IP: *.205.94.128.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.07.14, 18:05
                Ja dzis bylam na spotkaniu w Arkadii. dopiero po fakcie przeczytałam ten temat. czyli to wszystko to wałek, tak? Tez nie przypominam sobie, zebym odpowiadala na ofertę tego typu...
                • Gość: fleja Re: pl. Zgody 5 Arkadia IP: *.play-internet.pl 11.08.14, 22:50
                  Ja powiem tylko tyle ze ci akwizytorzy pojawili sie juz w szczecinie, ze swoimi mega perfumami. Mialem okazje wysłuchac pierdo lamento jednej z pan. Była tak natrętna że żeby mi sprzedać swój mega produkt mówiła, że jestem tak przystojny, i bez wahania została by moją żoną. Pozdrawiami radze uwazać.
                  • Gość: klient Re: pl. Zgody 5 Arkadia IP: 46.77.124.* 13.08.14, 12:54
                    Ja kupilem super zapachy, dobra cena za 130 zl dostalem 4szt
                    • Gość: Novo Re: pl. Zgody 5 Arkadia IP: 78.10.88.* 13.08.14, 12:59
                      To dałeś się zrobić jak dziecko.
                    • Gość: Do klienta Re: pl. Zgody 5 Arkadia IP: *.094.219.pools.vodafone-ip.de 14.08.14, 08:57
                      To zrobiles interes zycia chlopie! Te zapachy to nadaja sie do pryskania...w kibelku.
                    • Gość: rere Re: pl. Zgody 5 Arkadia IP: *.man.tk-internet.pl 21.08.14, 15:39
                      bo za dwa tygodnie będą nowe stoiska w rossmanie/douglasie/superpharm i wtedy już jedna sztuka będzie warta 129 zł? :D
                      • snajper55 Re: pl. Zgody 5 Arkadia 21.08.14, 19:45
                        Gość portalu: rere napisał(a):

> bo za dwa tygodnie będą nowe stoiska w rossmanie/douglasie/superpharm i wtedy j
                        > uż jedna sztuka będzie warta 129 zł? :D

Takiego szajsu to nawet w Rossmanie nie sprzedają.

S.
                        • Gość: Heheh Te ich "perfumy" IP: *.094.219.pools.vodafone-ip.de 22.08.14, 15:37
                          Te ich smrody to juz mialy byc wszedzie, od Biedronki i Zabki po Sephore wlacznie. Tylko... Jakas nigdy sie tam nie pojawily i nie pojawia!
                          • Gość: DUDU Re: Te ich "perfumy" IP: *.man.tk-internet.pl 23.08.14, 19:39
                            no oczywiście, że się nie pojawią! czytałam jakiś czas temu artykuł o tej ich firmie (chyba nawet tutaj był link wrzucony), a w nim pan prezes tłumaczył, że doszły go słuchy, że pracownicy obiecują, że w sklepach będą stoiska, że te perfumy wejdą na stałe do sklepów i że już im zapowiedzial, żeby z tym skończyli. To na maksa żałosne, bo już pierwszego dnia, po zakończonym dniu "szkoleniowym" dostaje się świstek papieru z tymi wypocinami i jak byk jest napisane, żeby mówić, że będą te stoiska!
                            • Gość: pomyślcie Re: Te ich "perfumy" IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.14, 12:13
                              Skoro oni sprzedają perfumy za 30 zł, do "firmy" rozliczają się różnie, w zależności od ilości sprzedanych perfum nawet za 18 zl a jeszcze ich "menagerowie" na tym zarabiają i pewnie pan Sławomir jako szef wszystkich szefów też to ile warte są te perfumy tak naprawdę? Obstawiam że koło 5 zł za jeden. Czyli więcej wart jest mój odświeżacz powietrza w toalecie :D
      • lila_h Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 19.09.14, 15:04
        UWAGA! Teraz jest ogłoszenie na olx, zapraszają na ul.sokolniczą 7/17 pawilon 7 dzwoniono z tel.536873780. Co zabawne pani powiedziała, że firma nazywa się LFS (chyba nazwa wymyślona na poczekaniu) i uniknęła odpowiedzi czym się zajmują. Pozdrawiam i dziękuję założycielowi wątku za oszczędzenie mojego czasu! ;)
        • lila_h Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 19.09.14, 15:04
          i proszę bardzo link do "firmy" regon.info/212479/fenixstella-company-f-h-zbigniew-zajac/
        • krowa.z.rowa Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 25.09.14, 18:34
          przedstawili się zapewne L&F company - kiedyś bylam u nich na rozmowie, zagadalam panienke w sekretariacie, skąd ta nazwa, odpowiedziała, że od nazwy Fenixtelli i Luxurii (widocznie, jeśli przedstawiają się podczas zapraszania na rozmowy, to wszyscy wiedzą, o co chodzi ;) )
          • cattishstreet Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 30.10.14, 11:09
            Dzwonili dzisiaj do mnie zapraszają na dworcową 16, dzięki za ostrzeżenie :)
            • kattnis Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 03.01.15, 16:49
              Dworcowa 16 i wspaniały ich szef Krystian Liszkowski. Pracowałam tam przez pewien czas i żałowałam , ze tam pojechałam. W ogłoszeniu że szukają pracownika biurowego a w rzeczywistości akwizycja. Jako, ze nie lubię naciągać ludzi i na chama im wpychac gówna szybko zrezygnowałam. Niech nikt tam nie idzie chyba, ze lubi marnować czas.
      • fastrzab Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 05.08.15, 13:54
        Czy przypadkiem słynne Apollo nie zawitało do Białegostoku? Ogłoszenie na olx od Beaty zapraszają z CV na 18:00 na mickiewicza 82/1. Ktoś może był?
      • mlodawroclawianka Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 08.06.16, 05:30
        UWAGA! Ta firma szuka nowych ofiar, zapraszają na rozmowę kwalifikacyjną, ulica Dworcowa 16, firma MAGNUS, dzwonią z numeru +48 799 103 053 +48799103053 799103053 (podaję różne kombinacje, aby inni się nie nacięli i znaleźli to forum zanim stracą czas!)
        - Z ogłoszeń wynika, że szukają PILNIE animatorek kosmetyków przy promocjach , ten sam użytkownik na olx szuka też przedstawicieli handlowych, kierowców, sekretarek, magazynierów, wszystko jest przekrętem, prowadzi do firmy APOLLO z 2006 roku i dotyczy AKWIZYCJI - sprzedawania nieoryginalnych perfum na ulicy niczym cyganie lub po domach. Przez tyle lat mieli wiele różnych lokalizacji, telefonów, mało mówiących, nieoryginalnych nazw, aby młodzi, zdesperowani ludzie nie znaleźli w internecie prawdy nt. pracy. KRUCZKIEM jest to, że zawsze szukaja pilnie i CV nalezy wysłac do końca tygodnia, chcą tym pośpiechem ukryć prawdę. Taka niby praca last minute, ostatania okazja, idealnie dla bezrobotnych.
        -Ogłoszenia wyglądają bardzo przyzwoicie, podają liste wymagań, ale też swoją ofertę, proponują 12 zł/h netto, więc jest tym bardziej kuszące (w wiekszosci ogloszen nie podaja stawki, wiele osob szukajacych pracy wie, ze potem okazuje sie, ze proponowane sa stawki ponizej najnizszej krajowej) , KRUCZEK: NIGDY nie ma podanej nazwy firmy, czy chociaż lokalizacji
        -Pani sekretarka, która oddzwania, utrzymuje wrażenie profesjonalnej firmy, informuje, że dostaliśmy sie do następnego etapu rekrutacji, zadaje kilka prostych pytań, umawia na rozmowę o pracę. KRUCZEK: Bardzo niewyraźnie podaje nazwę firmy. O dziwo - wszystko inne jest zrozumiałe. 3 razy dopytałam o nazwę, za 4 było mi już głupio, więc udałam że usłyszałam i odpuściłam. kolejny KRUCZEK: Pani upomina o przyniesienie CV. Robią tak duże firmy, które mają wielu kandydatów. Ta jednak na taka nie wygląda.
        -biuro nie ma żadnego szyldu, żadnych naklejek na szybach, w witrynie jest tylko zawieszona kartka a4 biało-czarna z nazwą Magnus, napisana najprostszym fontem typu arial, nie ma żadnego loga, biuro nie jest zbytnio urządzone, wygląda jakby dopiero ktoś zaczynał działalność.
        - Po wejściu wita nas bardzo profesjonalnie Pani sekretarka, upewnia się, że mamy CV ze sobą, zaprasza na rozmowę z "prezesem" bądź innym "szefem", to jest kruczek sam w sobie, jeszcze sie nie spotkałam żeby rozmowe przeprowadzali prezesi.
        -Pan prezes piękny garnitur, wykorzystuje triki gestykulacji, mowy ciała, wygląda bardzo profesjonalnie, niczym polityk. Oczywiście bardzo mocny uścisk reki. WIDAĆ, ŻE NIKT NIE ZAPOZNAŁ SIĘ Z WASZYM CV, ogląda głównie zdjęcie i ilość firm, bardziej skupia się na ostatniej pracy, żeby miec pewność, że jesteście bez pracy (pyta nawet jak długo) i łatwo będzie Wam roztoczyć wizje budownia kariery, wspinania się po szczeblach, szkoleń, rozwoju osobistego itp. Udaje, że interesuje się Waszym doświadczeniem w pracy z klientem, ale kiedy próbujecie przytoczyć swoje sukcesy które w tej dziedzinie osiągneliście, czy przytoczyć gdzie takie doświadczenie zdobyliście, ucina dość szybko temat, zmienia go, zaczyna opowiadać o swojej drodze kariery, że zaczynał tak jak Wy, ale jest tam gdzie jest, nakręca Was mówiąc o trudach życia, że sam wcześniej musiał sie zastanawiac w sklepie czy starczy mu na bulke i masło, czy bedzie mial za co mieszkac we wroclawiu, bo jest ze wsi, mimo, że się nie żalicie, ale poniewaz ma juz wyczajone, że szukacie pracy od jakiegoś czasu, to kolejne tricki, majace Was odsunąć od samego rodzaju pracy, która proponuje, a jednoczesnie zmotywowac, zapewnic ze to jest firma w której osiagniecie sukces, tak jak on.
        -zwyczajnie kłamie na temat wykonywanej pracy. Po próbach dowiedzenia się o miejscu pracy jako "animator kosmetyków przy promocjach marki" nie poda ani jednej KONKRETNEJ lokalizacji. Pytany wielokrotnie, podaje "okrągłe" wypowiedzi typu "miejsca dużego ruchu". Chcąc nas umówić (jak najszybciej, najlepiej jutro) na dzien otwarty w charakterze szkolenia konczacym sie testem kompetencji. Zaimast miejsca pracy chca abys stawil sie w biurze, skad odbierze Cie osoba ktora ma Cie wprowadzic. Kiedy zaczęłam dopytywać, gdzie konkretnie będe pracować w ten dzien, który miał być w tym samym tygodniu, prezes wykręca się, że maja kilka "punktów promocji" i nie wie jeszcze do którego zostane przydzielona.
        -Pytany o konrety jakie kosmetyki mam sprzedawac, jakich firm, znów okrągłe odpowiedzi typu "róznie, współpracujemy z różnymi firmami, teraz zaczeliśmy wspolprace z duza firma z niemiec" pytany o tę firme z niemiec nie daje za wygraną i mowi ze są to "kosmetyki średniopółkowe"
        -Zero konkretów, wszystko zobaczycie "NA WŁASNE OCZY", wszystkiego sie dowiecie na tym właśnie dniu otwartym
        KRUCZEK: na poczatku pyta, czy szukacie pracy na etat, czy mniej. Kiedy powiedziałam, że szukam na etat, dowiedzialam sie ze moja podstawa to 1900 zl netto. Wczesniej sobie policzylam, ze to ponad 2000, dlatego spytałam jak ma to sie do eferty mowiacej ze jest 12 za godzine. Pan mowi, ze oczywiscie, ze tyle jest, pozniej pani przeliczy. Kiedy powiedziałam, że już przeliczyłam, okazało się, że etat wdg firmy to 6 g, nie 8 jak nakazuje prawo pracy. Odpuscilam temat pieniadza, ale dalej mi cos nie grało. Prawdopodobnie to, ze 1900 na 20 kilka dni w tygodniu na 6 godzin to ponad 14 zł za godzine. W niektore miesiace ponad 15 wychodzi...
        -Pan mówi bardzo szczegółowo i zachecająco o umowach. Umowa zlecenie miesiąc- 24 dni, potem umowa u prace. Tylko ze w malo ktorym miesiacu jest faktycznie 24 dni roboczych, a Pan zapewnia ze pracujemy pon-pt bez świąt. Spytany czy w weekendy w ogóle nie pracujemy, bo ja nawet wolałabym w weekend, a mieć wolny np poniedziałek, odpowiedział, że W NIEDZIELE nie pracujemy, tak jakby sobota nie była weekendem :))
        -Mówi o wielu szkoleniach i wyjazdach na "promocje" do Niemiec i Czech. Co jest dziwne, poniewaz nie sprawdził nawet mojej znajomości języków. Nie znam ani Niemieckiego ani Czeskiego.
        -BEZPOŚREDNIO SPYTAŁAM CZY NIE JEST TO PRZYPADKIEM JAKIEGOS RODZAJU AKWIZYCJA JAK CHODZENIE PO DOMACH, a Pan prezes bezczelnie skłamał mi w oczy, ze ABSOLUTNIE i zapewniał, ze to praca w punktach promocyjncych.
        -Kolejnym kruczkiem jest ze etat mial wynosic 6 g dziennie a DZIEN OTWARTY od 8 do 18.30
        GDYBY NIE TO FORUM, poszłabym z czystej ciekawości, z myslą, że jak zaczną obchodzić domy czy ulice - odejdę ,udając, że ich nie znam. DZIEKI BOGU JEST INTERNET i teraz wiem, że wywieźli by mnie za miasto i z koneicznosci musialabym spedzic tam caly dzien, albo wybierać miedzy zgubieniem się w obcym miescie i wydanie kolejnej kasy na powrót do domu. Sprytrnie to robią, wiedza że biedni bezrobotni ludzie zostaną, bo nie wydadza ostatniej kasy na powrót i przecierpią. oczywiscie ten dzien otwarty jest bezplatny, nie dostaniecie nawet zwrotow kosztów za dojazd. I tak stracilam 6 zl, za przyjechanie na ta lipna pseudo rozmowę, dobrze, że nie mieszkam daleko i nie musiałam sie przesiadac :)
        LUDZIE NIE DAJCIE SIE OSZUKAC!! Nawet jesli ktos jest zdesperowany i chce sie ponizac do takiego stopnia, zeby dostac pieniadze - watpie, ze macie na co liczyc. Nawet nie macie co liczyc ze faktycznie bedzie to 6 g pon-pt.
      • adamgrabo2 Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 13.06.16, 16:49
        Oj no nie wątpię
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka