ja66 31.08.04, 01:13 mam 40 lat meza i dzieci, mieszkam w Ameryce i chcialabym na stale wrocic do Polski, poradzcie mi co moglabym robic w Mielcu {moze jakis biznes?} Z gory dziekuje za porady! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ispaniola Re: co robic? 31.08.04, 09:44 Jest juz podobny wątek, ktos pytał o to co zrobić, bo ma gotówke, ale nie ma pomysłu na biznes. Może poczytaj te propozycje, coś ci może wpadnie w oko. Tu w zasadzie chyba byłoby co robic, bo czytałam wypowiedzi ludzi z osiedla Smoczka i wynika z nich, że to pole do popisu przedsiebiorczości wszelakiej. Kwestia tylko, czy masz jakis pomysł i chcesz się dowiedzieć czy to by wyszło, czy tez branża jest ci obojętna. Odpowiedz Link Zgłoś
ja66 Re: co robic? 01.09.04, 01:59 ispaniola dzieki za porady,nie mam zupelnie pomyslu, branza mi jest objetna,byle by byla bezpieczna Odpowiedz Link Zgłoś
ispaniola Re: co robic? 01.09.04, 07:17 Własnie się zorientowałam, że wątek, ktory ci poleciłam ( o biznesie) sam załozyłeś, a ja Cie do niego odsyłam, jakos nie skojarzyłam nicku ;-) przepraszam, w kazdym razie jeszcze sie rozejrzę. A nic z tego co juz Ci podpowiadano nie budzi Twojego zaufania? Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: co robic? 01.09.04, 08:04 Zatrudnic Chinczyka lub Wietnamczyka i robic dobre azjatyckie jedzenie, sprzedawac to jedzenie w malej knajpce, w cenach od 8 do 12 zlotych, jezeli jedzenie bedzie dobre i swieze wowczas nie musisz sie martwic o klientow. W Wawie sam czesto chodze na takie jedzenie, wlasciciel jest Polakiem, ale zatrudnia w kuchni Wietnamczykow, w lokalu zawsze jest pelno kilentow, ze wzgledu na jakosc podawanych potraw i cene. Klientela jest rozna, od budowlancow po gosci pod krawatem (np. ja) i gwiazdki filmowe. Mam nadzieje ze zjem kiedys w Mielcu dobrego "chinczyka" lub "wietnamczyka" :) Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: co robic? 01.09.04, 20:41 Najpierw zapytaj siebie..... "co umiem ? na czym się znam ? Czy to co umiem jest ludziom potrzebne ? czy kupią moją wiedzę, moje umiejętności ? " Tak pomyśl........ no chyba, że masz naprawdę duże pieniądze. Przy dużych pieniądzach możesz robić co chcesz ..... zatrudnisz tych, którzy coś umieją (umieją coś co inni kupią) i będą pracować dla Ciebie. Ale....... ktoś kto jest pewny swoich umiejętności, swojej wiedzy.... ktos kto ma dużą kasę........ nie pyta na forum "co robić ?".. on wie co robić. Mimo to.... życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś