mmeva 01.09.05, 18:41 Witam, interesują mnie busy z Mielca do W-wy, wiem, że jedna taka firma działa w Mielcu ale jutro o 5 rano nie jedzie. Jeśli macie jakieś namiary na innego przewoźnika (poza PKP i PKS ;)) będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2sevan Re: Busy Mielec-Warszawa 02.09.05, 12:09 mmeva napisała: > Witam, > interesują mnie busy z Mielca do W-wy, wiem, że jedna taka firma działa w Mielc > u ale jutro o 5 rano nie jedzie. Jeśli macie jakieś namiary na innego przewoźni > ka (poza PKP i PKS ;)) będę wdzięczna. Ja Ci nie pomogę bo nie mam zielonego pojecia kiedy oni jeżdżą, ci inni przewoźnicy to pewnie busy w których jedzie sie z kolanami przy brodzie;-). Jeżeli nie stać ich nawet na słupek z rozkładem to co to za firmy. Co to za przewoźnicy co nie jadą w sobote rano. Oni klientów mają chyba gdzieś... A co w PKS-ie jest nie tak bo że oferta PKP-u na trasie do W-wy jest załosna to wiadome Odpowiedz Link Zgłoś
mmeva Re: Busy Mielec-Warszawa 02.09.05, 17:11 Witam, dziś niestety z braku alternatywy jechałam PKS-em, już odpowiadam: 1. Autobus strasznie się wlecze, co chwilę przystanek, trochę stania, w sumie przy dobrym wietrze wychodzi koło 6h (czasem więcej) - nie jestem fanka szybkości i nie oczekuje, że dojadę w 3 godziny, ale 4.5-5 chyba jest realne. 2. Na trasę Mielec-Warszawa puszczane są stare gruchoty (wstyd, w końcu to ponad 260 km), zarówno przez pks warszawa jak i PKS Mielec; jest jeden kurs dziennie obsługiwany przez PKS Krosno - możemy tylko pozazdrościć. 3. Rozkład jazdy. PKS - wyjazd z W-wy o 14.30, a jak kończysz o 15 rób co chcesz, kolejny kurs o 22.20... W druga stronę - brak kursu w nd po południu (po 13), ale to nie tylko grzech PKS-u. Pytanie za 100 punktów - co zrobi student, który nie zdązy na 14.30? Pojedzie busem o 16. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: Busy Mielec-Warszawa 02.09.05, 19:50 W piatki jest jeszcze autobus do Mielca okolo godziny 17. Odpowiedz Link Zgłoś
mmeva Re: Busy Mielec-Warszawa 02.09.05, 21:16 Racja, ale to chyba nowe połączenie (przynajmniej przed wakacjami nie widzialam go na stronie pks warszawa). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
juki.fm Re: Busy Mielec-Warszawa 02.09.05, 15:08 Nr telefonu do kierowcy : 0695953100 jezdzi chyba codziennie o 5:00 rano.Musisz sie nastawic na ostra jazde bo gosc wyprzedza na 3-ciego , przy tym pali papierosa za papierosem a bus jest w fatalnym stanie (przynajmniej byl jak nim ostatnio jechalem)Jeszcze niedawno jezdzil inny kierowca Sprinterem,wtedy bylo OK,niestety wyjechal chyba za granice. Odpowiedz Link Zgłoś
mmeva Re: Busy Mielec-Warszawa 02.09.05, 17:02 Ten numer własnie mam, wyjatkowo dziś miało kursu o 5 rano nie być. Jeżdżę z nimi od niedawna, w sumie jechałam może ze 4 razy; ostatnio początkiem sierpnia, rzeczywiście jeździ dość szybko, jak dla mnie za szybko - 3h z kawałkiem do W-wy to troche mało, mi samochodem cos koło 4 wychodzi) ale wyprzedzania na 3 nie zauważyłam. Czy od tamtego czasu coś się zmieniło? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś