Dodaj do ulubionych

Busy Mielec-Warszawa

01.09.05, 18:41
Witam,
interesują mnie busy z Mielca do W-wy, wiem, że jedna taka firma działa w Mielcu ale jutro o 5 rano nie jedzie. Jeśli macie jakieś namiary na innego przewoźnika (poza PKP i PKS ;)) będę wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • 2sevan Re: Busy Mielec-Warszawa 02.09.05, 12:09
      mmeva napisała:

> Witam,
      > interesują mnie busy z Mielca do W-wy, wiem, że jedna taka firma działa w
      Mielc
      > u ale jutro o 5 rano nie jedzie. Jeśli macie jakieś namiary na innego
      przewoźni
      > ka (poza PKP i PKS ;)) będę wdzięczna.

Ja Ci nie pomogę bo nie mam zielonego pojecia kiedy oni jeżdżą, ci inni
      przewoźnicy to pewnie busy w których jedzie sie z kolanami przy brodzie;-).
      Jeżeli nie stać ich nawet na słupek z rozkładem to co to za firmy. Co to za
      przewoźnicy co nie jadą w sobote rano. Oni klientów mają chyba gdzieś... A co w
      PKS-ie jest nie tak bo że oferta PKP-u na trasie do W-wy jest załosna to wiadome
      • mmeva Re: Busy Mielec-Warszawa 02.09.05, 17:11
        Witam,
        dziś niestety z braku alternatywy jechałam PKS-em,
        już odpowiadam:

1. Autobus strasznie się wlecze, co chwilę przystanek, trochę stania, w sumie
        przy dobrym wietrze wychodzi koło 6h (czasem więcej) - nie jestem fanka
        szybkości i nie oczekuje, że dojadę w 3 godziny, ale 4.5-5 chyba jest realne.

2. Na trasę Mielec-Warszawa puszczane są stare gruchoty (wstyd, w końcu to
        ponad 260 km), zarówno przez pks warszawa jak i PKS Mielec; jest jeden kurs
        dziennie obsługiwany przez PKS Krosno - możemy tylko pozazdrościć.

3. Rozkład jazdy. PKS - wyjazd z W-wy o 14.30, a jak kończysz o 15 rób co
        chcesz, kolejny kurs o 22.20...
        W druga stronę - brak kursu w nd po południu (po 13), ale to nie tylko grzech
        PKS-u. Pytanie za 100 punktów - co zrobi student, który nie zdązy na 14.30?
        Pojedzie busem o 16.

Pozdrawiam

• kolor Re: Busy Mielec-Warszawa 02.09.05, 19:50
          W piatki jest jeszcze autobus do Mielca okolo godziny 17.
          • mmeva Re: Busy Mielec-Warszawa 02.09.05, 21:16
            Racja, ale to chyba nowe połączenie (przynajmniej przed wakacjami nie widzialam
            go na stronie pks warszawa). Pozdrawiam
    • juki.fm Re: Busy Mielec-Warszawa 02.09.05, 15:08
      Nr telefonu do kierowcy : 0695953100 jezdzi chyba codziennie o 5:00 rano.Musisz
      sie nastawic na ostra jazde bo gosc wyprzedza na 3-ciego , przy tym pali
      papierosa za papierosem a bus jest w fatalnym stanie (przynajmniej byl jak nim
      ostatnio jechalem)Jeszcze niedawno jezdzil inny kierowca Sprinterem,wtedy bylo
      OK,niestety wyjechal chyba za granice.
      • mmeva Re: Busy Mielec-Warszawa 02.09.05, 17:02
        Ten numer własnie mam, wyjatkowo dziś miało kursu o 5 rano nie być.
        Jeżdżę z nimi od niedawna, w sumie jechałam może ze 4 razy; ostatnio początkiem
        sierpnia, rzeczywiście jeździ dość szybko, jak dla mnie za szybko - 3h z
        kawałkiem do W-wy to troche mało, mi samochodem cos koło 4 wychodzi) ale
        wyprzedzania na 3 nie zauważyłam. Czy od tamtego czasu coś się zmieniło?
        Pozdrawiam
        • mmeva Re: Busy Mielec-Warszawa 02.09.05, 17:04
          miało być "początkiem lipca"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka