Dodaj do ulubionych

Wybory samorządowe

03.02.06, 14:54
Przeczytałem wczoraj w Nowinach, że L.Deptuła obecny marszałek podkarpacia
chce zostać prezydentem Mielca w najpliższych jesiennych wyborach. Co
sądzicie o obecnym prezydencie miasta ,staroście powiatu? Trzeba ich zmienić
bo słabi? Czy mamy innych, lepszych kandydatów? Czy może nie zmieniać bo
wiemy czego sie spodziewać na najbliższe 4 lata?
Obserwuj wątek
    • agajac Re: Wybory samorządowe 05.02.06, 11:03
      Z tego co pamiętam to Deptuła reprezentuje PSL, a to opcja polityczna dla mnie
      mocno niewiarygodna.
      • dziunek7 Re: Wybory samorządowe 06.02.06, 19:32
        Dla mnie też PSL nadaje sie maksymalnie do powiatu.Ale podobno LPR ma mocnego
        kandydata na Prezydenta Mielca a z PiSu nie znam nikogo. A obecny starosta z
        PZPR ale sympatyczny....
        • men283 Re: Wybory samorządowe 18.02.06, 23:11
          proponuje Osnowskiego (doswiadczony wyjadacz) jesli bedzie startował lub
          sacharczuk
          • agajac Re: Wybory samorządowe 19.02.06, 10:20
            men283 napisał:

> proponuje Osnowskiego (doswiadczony wyjadacz) jesli bedzie startował lub
            > sacharczuk

Taaa... Osnowski... fachowiec... z II LO...
            • dziunek7 Re: Wybory samorządowe 19.02.06, 13:27
              Osnowski wyjadacz to prawda. Teraz podpiął sie pod dobry temat "kradną
              lotnisko". Przez tyle lat nic nie zrobił w temacie "lotnictwa"- Pezetel Mielec
              ledwo zipie po jego wsparciu w Sejmie i Radzie Powiatu a dzisiaj stanął na
              czele "Komitetu obrony lotniska" bo 20% ziemi przeznacza sie pod nowe miejsca
              pracy. Osnowski krzyczy bo wybory samorządowe niedługo że zamykają lotnisko a
              to on odpowiada za wyjazdy młodych za granicę do pracy bo tu niczego nie
              proponują tylko żyją mrzonkami. Maja
              juz emeryturę. Wyjadacz Osnowski - nie dajcie się nabrać...
              • men283 Re: Wybory samorządowe 19.02.06, 15:29
                musze cie kolego troche poprawic...20% ziemni to wcale nie miejsca na prace a
                urwanie kawalka ziemi ktore spowoduje juz calkowietą niedroznosc pasa
                startowego w mielcu a wiaze sie z tym brak jakich kolwiek persepktyw
                naprzyszlosc (wiemy jak rozwija sie komunikacja a szczegolnie lotnicza na
                poziomie tanich lini lotniczych jest to dodatkowy atut dla interesantow i
                inwestorow ktorzy w przyszlosci zamierzaliby otiwrac swoje interesy na ziemi
                mieleckiej, tym samym dajac miejsca pracy a DRUGA SPRAWA to nowe miejsca pracy
                NIE TAKIE MAŁE mialy powstac na terenach PORĘBÓW RZOCHOWSKICH (lasy rzochowskie
                po drugiej stronie torów( miasto zmusilo ludzi do odsprzedazy dzialek) a teraz
                co nagle sie im odmienilo????????? Chdorowskiemu zapewne jakas "gruba ryba"
                posmarowala raczki KLEJĄCZKI.....i ty kolego na drugi raz zastanow sie co
                piszesz bo widze ze nie masz zielonego pojecia na temat polityki w mielcu.
                P.S a to ze stary wyjadacz sie za to wziol to chwala mu za to
                • karma1 Re: Wybory samorządowe 21.02.06, 15:13
                  Poza tym nie 20% ale 42%, bo o tyle zostanie okrojone lotnisko, 20% pod PArk
                  Przemysłowy, a pozostałe ponad 80 ha na sprzedaż, kto pierwszy ten lepszy. Więc
                  to jest fakt, że kradną lotnisko, jak spojrzy sie na to całościowo
                  • dziunek7 Re: Wybory samorządowe 21.02.06, 15:49
                    Panowie głównym wątkiem dyskusji w tym miejscu są wybory samorządowe a nie
                    lotnisko. Jak jutro ogłosicie że obecna władza chce przenieść szalety to
                    też "wyjadacze" sie podepną żeby być przeciw rządzącym - bo to jest szansa, że
                    oni będą potem rządzić. Ale czy mają cos do zaproponowania oprócz negowania
                    wszystkiego oto jest pytanie:)
                    • karma1 Re: Wybory samorządowe 21.02.06, 16:26
                      Sorry Dziunek, ale sa zaczałeś w tym wątku temat lotniska.
                      • men283 Re: Wybory samorządowe 21.02.06, 19:23
                        soory, ale kolega dziuenk ma żenujący iloraz inteligencji, lotnisko porównywać
                        z "szaletami miejskimi" zajmij sie czyms bardziej pozytecznym np: odsniezac
                        chodniki albo drzewka posać a nie pisz bzdur na forum...:/
                        • dziunek7 Re: Wybory samorządowe 21.02.06, 23:22
                          283 ty może iloraz masz wysoki ale jesteś prymityw i nie mów,że to nie mozliwe.
                          Ja Misiu mówiłem o "politykach" a nie o lotnisku. Ale nie stresuj się, że nie
                          zrozumiałeś.To mogło być skomplikowane dla ciebie pilocie. Spadłes w
                          przeszłości na główke, co nie..? A śnieg juz stopniał. Popatrz czasem na ziemie
                          a nie ciągle w chmurki..
                          • malkontent_jeden Z innej beki pytanie 21.02.06, 23:49
                            Dziunek, ciebie jest ile? I dwu-, czy rozdzielnopłciowe?
                            • dziunek7 Re: Z innej beki pytanie 22.02.06, 12:05
                              Ja kobieta ale wolę jak mniue traktują jak faceta bo dyskusja jest bardziej
                              pikantna i ostra a i ja rozwinę wodzę fantazji i przyp... któremuś Misiowi. Ale
                              nie oświadczaj sie mi przypadkiem -zajęta, szczęsliwie. a jak mnie coś
                              denerwuje w domu to pisze o lotnisku:)pozdrawiam
                              • karma1 Re: Z innej beki pytanie 22.02.06, 12:27
                                T wszystko tłumaczy - a to mi Ispaniola zarzuca, że jestem pieniaczem. Podczas
                                gdy homo-niewiadomu Dziun dla poprawienia sobie własnego wygórowanego ego
                                zamiast podejmować rzeczową dyskusje szuka tylko zaczepki, żeby sie wykazać
                                swoim wątpliwym ilorazem inteligencji i poobrażać tego lub owego. Od pilotów
                                się odczep, bo akurat w Polsce to jest jedna z nielicznych dyscyplim w której
                                odnosimy sukcesy światowe. ALe taki glebołaz(ka) jak ty zapatrzony(a) tylko w
                                kasę i ekonomię nigdy czegoś takiego nie zrozumie.
                                PS. Współczuje temu który CIę "zajął":) A zresztą - jego (jej??) problem
                                • dziunek7 Re: Z innej beki pytanie 22.02.06, 23:12
                                  Wiesz co Karmi myślałam, że z tego waszego powietrznego towarzystwa tak
                                  naprawde tylko Men 283 jest "buraczany" ale ty też jesteś cienki. Brakło ci
                                  rzeczowych argumentów to zająłeś sie moją
                                  rodziną żeby mi "dopieprzyć" Zawiodleś mnie, odleć....
                                  • karma1 Re: Z innej beki pytanie 23.02.06, 12:44
                                    Ty też, z wszystkich glebołazów nie grzeszysz ani nadmiarem kultury ani taktu.
                                    Twojej odpowiedzi na rezczowe argumenty juz od 2 dni nie moge sie doczekać, a
                                    skoro wykazałaś się chamstwem (tu cytat z Twoich wypowiedzi: a i ja rozwinę
                                    wodzę fantazji i przyp... któremuś Misiowi...To mogło być skomplikowane dla
                                    ciebie pilocie. Spadłes w przeszłości na główke, co nie..?") postanowiłem
                                    zniżyć się do Twojego poziomu, żebyś lepiej zrozumiała. Nie mam nic do Twojej
                                    rodziny, po prostu stwierdzam,że chłop musi mieć mocne nerwy skoro z TOba
                                    wytrzymuje, tylko tyle. NO bo już sam fakt, że udajesz faceta bedąc kobietą
                                    chyba nie świadczy o Tobie zbyt korzystnie..
                                  • men283 Re: Z innej beki pytanie 08.03.06, 11:17
                                    szkoda mi dziunka7... facet pewnie jej pije pracy nie ma stracił za czasów WSK
                                    kobietra wziela wszystko w swoje rece i twierdzi teraz ze jest mezczyzna,...
                                    przykro mi ze takie osoby probują odnaleść sie na forum, nie tedy droga
                                    kolezanko...albo kolego dz\iunek...
                                    • dziunek7 Re: Z innej beki pytanie 09.03.06, 08:08
                                      Men napisał o mnie:

"facet pewnie jej pije pracy nie ma stracił za czasów WSK
                                      kobietra wziela wszystko w swoje rece i twierdzi teraz ze jest mezczyzna,... "

HAHAHA...... nigdy ci nic mądrzejszego nie przyjdzie do głowy.. Szanuj kobiety
                                      chłopcze
    • bordo5 Re: Wybory samorządowe 24.02.06, 21:40
      Jeśli prawdą jest, że Pan Deptuła chce być prezydentem Mielca to muszę
      powiedzieć , że nie ma odrobiny samokrytyki swojej dotychczasowej działalności.
      Co ten pan zrobił dlaMielca przez ostatnie lata będąc marszałkiem województwa.
      Może drogę do "swojej" wsi - Wadowice.
      Czy ten pan jeździ w stronę tarnobrzega, drogą wojewódzką, której jest
      gospodarzem. Nie ma drugiej takiej drogi na świecie. Widziałem wiele
      koszmarnych dróg ale ta przebija wszystkie. I niech nie mówi, że właśnie
      załatwił jej remont. Ta droga jest koszmarna od kilku lat, w tym czasie nie są
      łatane dziury, nie sypie się soli, rzadko odśnieża. Wiecie dlaczego inwestorzy
      nie przychodzą do Mielca? Bo jeśli ktoś raz przejedzie tą drogą to już drugi
      raz nie chce. Czy pan Deptuła nie czuje się odpowiedzialny za kilka wypadków
      śmiertelnych na utrzymywanych przez niego drogach? Myślę że powiien uderzyć się
      w pierś. Więc dlaczego panie Deptuła chce pan być prazydentem? Władza smakuje?
      Trzeba coś zrobić dla tego miasta aby mieć czelność wysuwać takie propozycje do
      jego mieszkańców.
      Zresztą co tu mówić, ta partyjka, której ten pan jest członkiem spełnia
      wszystkie kryteria używane w ocenie pań lekich obyczajów więc i od jej członków
      nie można wiele oczekiwać.
      Pozdrowienia, panie prezydencie niedoszły
    • strzelec1 Re: Wybory samorządowe 28.02.06, 10:10
      Nie zapomnijmy mu przy urnie tego, że jako marszałek wojewodztwa zdecydował, że
      podkarpackie jako jedyne wojewodztwo w Polsce nie kupi w tym roku zadnych
      szynobusow. Zrobil to sam powiedzial na zlosc PKP. A kto na tym najbardziej
      ucierpi?? Ano mieszkancy takich miast jak Mielec, Tarnobrzeg, Jaslo, Krosno,
      Sanok, Lubaczow. Bez wiekszej ilosci szynobusow w wojewodztwie nie ma szans
      normlany rozklad jazdy pociagów w Mielcu. Nie wiem tylko czy o o tym wie i
      zreobil to z premedytacja czy tez zyje w blogiej nieswiadomosci.
      • bordo5 Re: Wybory samorządowe 28.02.06, 18:42
        Przykro o tym słyszeć, jeśli to prawda. Myślę, że szynobusy miałyby szansę u
        Pana Marszałka,gdyby ciągnęły je konie, które w wolnych chwilach mógłby leczyć
        i gdyby poprowadzić tory kolejowe do Wadowic Górnych,
        Ahoj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka