agajac 25.02.06, 13:42 W dzisiejszych "Wysokich Obcasach" jest ciekawy artykuł o mielczaninie, Hirku Wronie, wspomnienia z Mielca pojawiają sie tam bardzo czesto. Polecam :) Pozdrawiam J. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lemuriza Re: Hirek Wrona 25.02.06, 19:45 Czytałam dzisiaj rano. Szkoda, że o samym Mielcu wspomina szczątkowo.No, ale to w końcu nie jest artykuł o Milecu tylko cykl ".Jak mnie wychowywano". No i w pewnym miejscu Hirek uzywa wyrażenia "miasteczko". "Miasteczko" kojarzyło mi się zawsze z miejscowością liczącą kilka tysięcy mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
floton Re: Hirek Wrona 26.02.06, 20:20 Jako mielczanina, po znajomości kolezeńkiej, chcielismy go do szkółki zaprosić - i jak myslicie udało się? Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: Hirek Wrona 27.02.06, 15:49 ...floton.. ....o co Go chceliście zaprosić - chyba żeby puszczał płyty na dyskotece !!!!! - nie przesadzacie co to za figura ???? zaprosić należało Bałatę !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nina_love Re: Hirek Wrona 27.02.06, 01:20 Ale mentalnie pozostało miasteczkiem ( o tym na koncu artykułu). Motyw z filmami i brydżem był ok. Odpowiedz Link Zgłoś