Dodaj do ulubionych

Do Julka ....................!!!!!!!!!!!!!

14.02.03, 19:47
Niewiele tu piszę ale (ze względu na tych, których już tu nie ma )
czytam "forum Mielec" dokładnie.Bardzo dokładnie.
Czytam więc i Twoje posty.
Podoba mi się to co piszesz. Podoba mi się Twój sposób myślenia.

Tak trzymaj !!!!!!!!!

Pozdrowienia z Jasła
Obserwuj wątek
    • Gość: julek Re: Do jasła i marysi...od julka !!! IP: *.czajen.pl 15.02.03, 11:54
      - marysiu - jasło to moje w jakiś sposób miasto -

mały szedł z rejonu rynku ,przechodził przez most na jasiołce ,na wprost
      może trochę na lewo granatowy liwocz /jaka to była wtedy gigantyczna góra/ i
      wydeptaną w trawie gładką scieżka szedł w stronę "błoni" /czy teraz ta nazwa
      jest aktualna pewnie tak/ łąki były cudnie rozkwiecone i pachnące ,po chwli
      marszu po lewej stronie pojawiało się wzgórze na którym stał wtedy dla mnie
      zameczek ,czy dwór - ale zaraz wracałem do kamienicy w rejonie rynku bo
      wypatrywałem dziewczyny ,która mieszkała w tej samej kamienicy i to było moje
      pierwsze zauroczenie - a miałem nieprzyzwoicie mało lat - musiałwm szybko
      wracać bo nazajutrz rano wracałem do mojego miasta a musiałem "ją" spotkać
      - hey -
      • m.a.r.y.s.i.a Re: Do jasła i marysi...od julka !!! 15.02.03, 16:58
        No, no jakie miłe wspomnienia z Jasła i czuć w nich wpływ poezji mm. Niestety
        nie mogę się odwdzięczyć żadnym wspomnieniem z Mielca gdyż nie byłam tam nigdy.
        Ale może kiedyś.........
        PS A Liwocz stoi nadal w tym samym miejscu. hey
        • Gość: julek Re: Do marysi !!! IP: *.czajen.pl 17.02.03, 11:57
          - bardzo przepraszam za tkliwo -amerykański ton - ale to kwestia nastroju -
          czasem tak bywa że człowiek unosi się głupioromantycznie /ma byc napisane
          razem/ nad ziemią .
          - jestem młodym /nie koniecznie wiekiem / forum'menem i nie wszystko rozumiem -
          a nie rozumiem -< poezja w stylu mm - ????? - hey
          • Gość: Liperus Re: do Julka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.02.03, 13:27
            Powinienes nieco uwazniej czytac a juz napewno poprawic pisownie.Marysia to
            imie a te jak wiesz piszemy zaczynajac duza literka po to by wyrazic swoj
            szacunek dla kogos z drugiej strony.Wcale sie nie dziwie ze nie rozumiesz "mm"
            ze swoimi gornolotnymi i pozbawionymi sensu " tkliwo-amerykanski"
            czy "glupioromantycznie".Nie ma sie co wstydzic dzieciecych nastrojow a
            romantyczne to wlasnie takie delikatne pojekiwania.
            "Twoja mm" tymi kropeczkami dala Ci wiecej do zrozumienia niz reszta pisania
            tak wiec zamiast bic brawo choc nie wiesz z jakiego powodu postaraj sie
            rozszyfrowac co tez mialo to znaczyc.Inna sprawa ze mieleckie forum to nie
            miejsce na doglebniejsze i wyrafinowane rozwazania na temat "co by bylo gdyby
            bylo...".Bez urazy prosze pozdrawiam i zycze rzeczywiscie romantycznych
            wzruszen.
            • Gość: julek Re: od julka /wszystko przez marysię/ do liperusa IP: *.czajen.pl 17.02.03, 17:44
              Gość portalu: Liperus napisał(a):

> Powinienes nieco uwazniej czytac a juz napewno poprawic pisownie.Marysia to
              > imie a te jak wiesz piszemy zaczynajac duza literka po to by wyrazic swoj
              > szacunek dla kogos z drugiej strony.

-drogi liperusie jak zauważyłeś piszę małymi literami wszystko i tak już
              jest - nad tym nie chcę dyskutować - tym się różnię od ciebie .
              - a jeżeli marysia się obraziła to ona o tym sama napisze bo to jest jej
              sprawa ,-rycerzu ! .

> "Twoja mm" - w dalszym ciągu nie rozumiem tego a szczególnie "twoja" >

-za romantyczne pojękiwania - przeprosiłem - więc o co chodzi ?

- a tak naprawde to chciałbym właśnie na tym forum pogadac z kimś o sprawach
              właśnie troszkę większych niż się tu czyta - podejmij rekawicę proszę - bo
              widzę że wiesz o co chodzi - bez obrazy - hey
              • m.a.r.y.s.i.a Re: Do Julka ......Liperus nie czytać !!!!!!!!!!! 17.02.03, 19:03
                MM to oczywiście poetka z sąsiedniego wątku pisząca wzruszające wiersze
                składające się z samych kropek.
                Liperusem się nie przejmuj. On to robi tylko po to aby Cię pobudzić do
                myślenia.A tak naprawdę nie jest zły.

Trzymaj się swego. Jesteś dobry !!!!!!!!!!!!
                • Gość: julek Re: do marysi - dzięki - !!!!! IP: *.czajen.pl 18.02.03, 16:51
                  m.a.r.y.s.i.a napisała:

> aby Cię pobudzić do
                  > myślenia.>
                  - dzięki ,dzięki ,bardzo ,bardzo - ze ktoś mnie pobudzi do myślenia - bo z tym
                  u mnie trudno ,wreszcie ktoś mi dał to do zrozumienia -

- a jako młody obserwuję jakąś solidną hierarchię wśród forumowiczów - po
                  prostu trudno tu jak w życiu nie łatwo się przebić

- dlatego - uniżenie pytam moze by porozmawiać o metafizyce kontaktów
                  internetowych - o kontakcie rozumu z rozumem bez udzialu ciała - ktoś może
                  określiłby jako kontakt dusz - pomyślcie o tym /teraz jak pobudzam/ - nie
                  wiemy nic o nas jako ciałach /tworach sprawdzalnych - które można dotknąć/ -
                  przecież to jest absolutnie ciekawy temat
                  - bardzo się cieszę na rozmowy z wami - hey -

- wy jako doswiadczeni uczestnicy forum napewno się nad tym zastanawialiście -
                  i jeżeli taka dyskusja była to nie nudzę ale napiszcie coście "wydyskutowali"
                  do czego doszliście
                  • m.a.r.y.s.i.a Re: do marysi - dzięki - !!!!! 20.02.03, 21:18
                    Rozum z rozumem ?? Dusza z duszą ???
                    Moim zdaniem wygląda to tak........ ludzie poznani w necie wydają się nam
                    lepsi, bardziej interesujący niż ci których znamy w swoim otoczeniu. Niektórzy
                    z tych, których znamy tylko z literek na monitorze robią na nas takie wrażenie,
                    że się od nich uzależniamy. Ale to wszystko to ......iluzja. Ci ludzie są tacy
                    sami jak inni. Ani lepsi, ani gorsi....tacy sami.Dlatego (jak we wszystkim)
                    najważniejszy jest zdrowy rozsądek.Hey !
                    • Gość: julek Re: do marysi - dzięki - !!!!! IP: *.czajen.pl 21.02.03, 10:32
                      m.a.r.y.s.i.a napisała:

> Rozum z rozumem ?? Dusza z duszą ???
                      > Moim zdaniem wygląda to tak........ ludzie poznani w necie wydają się nam
                      > lepsi, bardziej interesujący niż ci których znamy w swoim otoczeniu.

- dlaczego zakładasz że w rzeczywistości człowiek z internetu jest gorszy nie
                      ma no to podstaw - prawda ?

-piszesz
                      -.......Dlatego (jak we wszystkim)
                      > najważniejszy jest zdrowy rozsądek.Hey !

- właśnie ,właśnie i tu jest pies pogrzebany !!!!!!! - właśnie nie ,nie ,nie -
                      nie najważniejszy jest "zdrowy rozsądek" - jakby tak bylo to byśmy stanęli w
                      rozwoju już w średniowieczu ,ziemia bylaby płaska i nie byłoby odkryć kopernika
                      i einsteina - zmysły to mało musi byś wybiegający naprzód rozum - większość
                      nas nie zrozumie teorii względności , a nawet ze ziemia jest okrągła bo ludzie
                      w australii by "pospadali" - taki właśnie jest "zdrowy rozsądek" - gdzie byśmy
                      byli gdybyśmy nie zgłębiali trudnych pojęć ,paradoksów myślowych ......

- jeżeli powiem że - "KAŻDY CZŁOWIEK JEST CHORY SMIERTELNIE NA CHOROBĘ ZWANĄ
                      ŻYCIEM" -/oczywiście nie ja to wymyśliłem/ - to zdrowy rozsądek mówi, co ty
                      bredzisz - a ja mowię z a s t a n ó w s i ę !!!!!!!!!! -

- to był przykład - takich cudnych rzeczy do dyskusji - rozmów jest bardzo ,
                      bardzo dużo - dlatego proponuję odrzucić "zdrowy rozsądek" -

- marysiu ciebie jako "matkę chrzestną" forów południowo- wschodniej polski
                      prosze o poparcie takich jak proponuję dyskusji
                      - pozrawiam serdecznie z ciepłego prawie wiosennego mielca .-hey- julek
                      • m.a.r.y.s.i.a Re: do marysi - dzięki - !!!!! 21.02.03, 20:25
                        Taaak wiem........ ci co tracą rozsądek rozwijają świat. Ale w moim przypadku
                        utrata rozsądku to .......cierpienie.
                        Nie lubię filozofować. Lubię pleść bzdety.

PS. Nie jestem żadną matką podkarpacia. Byłam tylko matką chrzestną w Jaśle i
                        to tylko dla paru osób.
                        PS 2. Ile masz lat Julek (tak mniej ... więcej........bliżej
                        20.....30....???)
                        • m.a.r.y.s.i.a Re: do marysi - dzięki - !!!!! 22.02.03, 08:07
                          m.a.r.y.s.i.a napisała:

> PS 2. Ile masz lat Julek (tak mniej ... więcej........bliżej
                          > 20.....30....???)

Niekoniecznie mi na to pytanie odpowiadaj jeśli nie chcesz. Zadałam je bo tak
                          mi przyszło do głowy, że masz mniej niż 20.
                          • Gość: julek Re: do marysi - dzięki - !!!!! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.03, 21:03
                            - bardzo sprytnie pytasz - na twoje pytania nie można nie odpowiedzieć -
                            potwierdzam twoje przypuszczenia - mam ponad 30 lat -

-wydaje mi się oczywiste że moje wypowiedzi i prośby o poważną dyskusję
                            odczytałaś prawidłowo - to musi być facet po przejściach -

- ale mimo to mam nadzieję na rozmowę o sprawach podstawowych - bo
                            można radośnie żyć ... ale mieć jednocześnie świadomość absurdu życia - nie
                            mamy żadnego wyboru -
                            - pozdrawiam radośnie -słońce już zaszło ale było słonecznie -
                            akumulator naładowany - /chciałem napisać pa,pa ale zmazałem / - hey-
                            • m.a.r.y.s.i.a Re: do marysi - dzięki - !!!!! 24.02.03, 17:05
                              Gość portalu: julek napisał(a):
                              - bo
                              > można radośnie żyć ... ale mieć jednocześnie świadomość absurdu życia - nie
                              > mamy żadnego wyboru -
                              > - pozdrawiam radośnie -słońce już zaszło ale było słonecznie -
                              > akumulator naładowany - /chciałem napisać pa,pa ale zmazałem / - hey-

............a wiosna coraz bliżej i bliżej........ i znów będzie słonecznie i
                              znów będzie radośnie i znów nowe nadzieje.
                              Nie dajmy się smutkom !!!!!!!!!!!!!

HEY
                • marlenamaja Haha ha ha - A to dobre:) 28.04.03, 22:35

> MM to oczywiście poetka z sąsiedniego wątku pisząca wzruszające wiersze
                  > składające się z samych kropek.

Witam serdecznie Marysienke i Juleczka:)))
                  Dawno mnie tu nie było, cos innego zaprzatało moja główke, no ale gdy sie
                  wreszcie pojawiłam.... po wejściu na pierwszy z brzegu watek uzmysłowiłam sobie
                  ze dotyczy właśnie mnie! To ja-
    • m.a.r.y.s.i.a Re: Do Liperusa....................!!!!!!!!!!!!! 17.02.03, 18:57
      Witaj, witaj dobry , stary Liperusie ! Gdzież te czasy ? Gdzież te dyskusje o
      wyższości nad wyższością ? Gdzie te wątki "czy warto rozmawiać z Liperusem ?"
      Myślę ........gdzie oni są ? Nie ma nawet Wacława.

Gdzie oni wszyscy są ??

Ale Ty się pokazałeś . To już coś !!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka