anika773 18.02.07, 21:34 Na jakiej częstotliwości odbiera to radio w Mielcu? Nie mogę znaleźć.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczurek923 Re: Radio Eska 19.02.07, 08:07 Eska Tarnów 98.1 Była już o tym mowa na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
combo1978 Re: Radio Eska 22.03.07, 21:38 szczurek923 napisał: > A dobrze u Ciebie odbiera? Jak wlacze kompa to nic nie slychc oprocz szumu morza ;) Ale ostatnio przedluzylem antene z wiezy do metalowego uchwytu do firanek (NIE PAMIETAM NAZWY TEGO SPRZETU) i dziala ;)) pzdr, Co Odpowiedz Link Zgłoś
r.ketrzynski Re: Radio Eska 25.05.07, 13:22 uchwyt do firanek -> karnisz :) i jak się słucha ESKI? nie za plastikowa? Odpowiedz Link Zgłoś
combo1978 Re: Radio Eska 25.05.07, 15:38 Nie Rysiek, bo mam metalowy KARNISZ, ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek923 Re: Radio Eska 25.05.07, 16:40 W knajpach takie stacje przeważnie grają jak byłem kiedyś na borku gdzieś tam nie pamietam już nazwy to Rmf Maxxx Kielce było ustawione, w Adidasie na starówce tak samo, a ostatnio będąc u fryzjera słuchałem właśnie Eski 98.1, mi to radio odpowiada :) Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek923 Re: Radio Eska 25.05.07, 16:42 aaa taka ciekawostka kilka dni temu w ImprESCE wygrała dziewczyna z Mielca iPODa a kilka dni później znowu zadzwonili do innej osoby z Mielca. Odpowiedz Link Zgłoś
sowek62 Re: koniec stacji Radio Eska... w Mielcu? 29.05.07, 16:40 w niektórych częściach miasta Eska w ogóle nie odbiera, a jeszcze nie dawno grało!! W stronę Tarnobrzega tak samo..., wie ktoś coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek923 Re: koniec stacji Radio Eska... w Mielcu? 29.05.07, 21:05 Narazie sygnał idzie z rezerwowego nadajnika z mocą ok 120 W bo coś sie z nadajnikiem tym głównym stało, za pare dni powinno wszystko być ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek923 Re: koniec stacji Radio Eska... w Mielcu? 30.05.07, 14:54 no i prosze :D już naprawili nadajnik na 98.1 i bardzo dobrze słychać w Mielcu :) Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Re: Radio Eska 08.06.07, 00:35 r.ketrzynski napisał: > i jak się słucha ESKI? nie za plastikowa? Wojtuś, tego się nie da słuchać, i bynajmniej nie z powodu techno. Macie duże możliwości przechwycenia sporej grupy słuchaczy. Tylko zrezygnujcie z kretyńskich smsów z dyskoteki w Padwi tudzież wydzwaniania do gimnazjalistów z pytaniem o opinie... Odpowiedz Link Zgłoś
r.ketrzynski Re: Radio Eska 09.06.07, 12:45 malkontent_jeden napisał: > r.ketrzynski napisał: > > > i jak się słucha ESKI? nie za plastikowa? > > Wojtuś, tego się nie da słuchać, i bynajmniej nie z powodu techno. Macie duże > możliwości przechwycenia sporej grupy słuchaczy. Tylko zrezygnujcie z > kretyńskich smsów z dyskoteki w Padwi tudzież wydzwaniania do gimnazjalistów z > pytaniem o opinie... Wojtuś? hyhy Nieno zdecydowanie za ostro jadą wioską, to już lepiej RMF MAXXX (TAK FM) na 106,5 FM ale w kółko te same kawałki, tak to jest jak stacja ma umowy z wytwórniami płytowymi i na rotacjach jest mało (kilkadziesiąt) utworów. Te stacje mają swoją określoną grupę docelową i doskonale do tej konkretnej trafiają. Niestety jeśli coś jest do wszystkiego (PULS) to... heh nie, nie musi być do niczego ale wtedy trudno wszystkim dogodzić. A do gimnazjalistów to kto wydzwania z pytaniem o opinie? to ciekawy temat... Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Re: Radio Eska 09.06.07, 18:00 Ano Eska właśnie wydzwania do smsujących słuchaczy i często- gęsto właśnie wypada, że "chodzę do 2 klasy gimnazjum". (Zresztą podobne wnioski po lekturze "on air" smsów wysyłanych do PULSA) Muzyka w "Esce" ma tyle smaku co hamburger w MacDonaldzie, i taką właśnie ma klientelę. RMF MAXXX to troszkę wyższa półka niż Eska, ale też często zalatuje Kenem i Barbie. PULS nie jest najgorszy- ot, choćby dzisiaj w okolicach południa naprawdę miło się słuchało Floydów. Dodatkowym atutem PULSA może być fakt, że to zbyt mała stacja żeby ją zeżarło takie junk-radio jak Eska, a słucha tego niemało ludzi. Jest zatem szansa, że jeżeli częściej zrezygnuje z Siekiry czy innej Sprytnej Birs- to zyska. Wykorzystajcie więcej Wieśka W, tylko nie pozwalajcie mu za dużo gadać- MiniMax w jego wykonaniu może być bardzo OK. Więcej o kulturze, książkach, kinach- ale nie czytanych z "Super Expressu" albo innego "Faktu" przez (sorki) nienajlepiej czytające panienki po maturze. Wiem wiem, do tego trzeba zapaleńców i amatorów, ale może by się znaleźli. Jeżeli są pieniądze i polityka stacji pozwala- spróbujcie znaleźć Łukasza Maciejewskiego. Ostatnio pracował dla Mościckiej Fundacji Kultury w Tarnowie, a wcześniej robił połowę Radia Max- i wtedy słuchanie tamtego radia było czystą przyjemnością. Być może da się namówić na jakąś współpracę? Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek923 Re: Radio Eska 09.06.07, 20:51 > Dodatkowym atutem PULSA może być fakt, że to zbyt mała stacja żeby ją zeżarło > takie junk-radio jak Eska, a słucha tego niemało ludzi. Jest zatem szansa, że > jeżeli częściej zrezygnuje z Siekiry czy innej Sprytnej Birs- to zyska. Wszystko fajnie, tylko że nie ma znaczenia czy mała stacja czy duża, Eska kupuje stacje bo chce wejść do miasta, a nasz Mielec nie jest taki mały, są mniejsze miasta gdzie Eska jest np. Iława, Starachowice, Bełchatów, Łomża itd. Ja oczywiście jestem przeciwny niszczeniu lokalnych stacji, żeby mnie ktoś nie podejrzewał :> :P No ale cuż, w Polsce to juz mnie nic nie zdziwi, może jutro na antenie Puls Fm usłyszymy hasło "przełącz się na Maxxx'a" hehe, żarcik :P :D Odpowiedz Link Zgłoś
r.ketrzynski Re: Radio Eska 11.06.07, 14:42 malkontent_jeden napisał: > Jeżeli są pieniądze i polityka stacji pozwala- spróbujcie znaleźć Łukasza > Maciejewskiego. Ostatnio pracował dla Mościckiej Fundacji Kultury w Tarnowie, a > wcześniej robił połowę Radia Max- i wtedy słuchanie tamtego radia było czystą > przyjemnością. Być może da się namówić na jakąś współpracę? > > > > heh ;) polityka firmy i pieniądze :) ... powstrzymam się ... Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Re: Radio Eska 11.06.07, 16:01 W takim razie... improwizujcie. Byle nie w klimacie Eski. Odpowiedz Link Zgłoś
tomikoo Re: Radio Eska 30.05.07, 15:27 Oj Dzieciaki. Śmiać mi się chce jak czytam te Wasze posty, wogóle nie macie pojęcia o radiu. Pewnie 99% z Was niewie jeśli chodzi o Eskę, że słuchacie ``gadającego`` do Was komputera. Wszystko nagrane nic na żywo , włącznie z wejściami prowadzących. Czasami robią nawet numery że wejścia i rozmowy telefoniczne z słuchaczami emitują z poprzednich lat...I co jeszcze chcecie wiedzieć??? Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek923 Re: Radio Eska 30.05.07, 19:48 > Oj Dzieciaki. Śmiać mi się chce jak czytam te Wasze posty, wogóle nie macie > pojęcia o radiu. Pewnie 99% z Was niewie jeśli chodzi o Eskę, że słuchacie > ``gadającego`` do Was komputera. Wszystko nagrane nic na żywo , włącznie z > wejściami prowadzących. Czasami robią nawet numery że wejścia i rozmowy > telefoniczne z słuchaczami emitują z poprzednich lat...I co jeszcze chcecie > wiedzieć??? Spoko Staruszku, Bogu dzięki ze mamy na forum użytkownika który się doskonale zna na stacjach radiowych. I chwała Ci za to Odpowiedz Link Zgłoś
tomikoo Re: Radio Eska 31.05.07, 11:13 To czym sie Szczurek w dalszym ciągu zachwycasz?? Równie dobrze moze sobie sam playliste w domu wrzucic w kompa i słuchać swojej właśnej Eski, niczym zbytnio nie będzie odbiegać od tej ``prawdziwej`` Mało wiesz a rzucasz się jak rzep na na ogonie pieska:)) Odpowiedz Link Zgłoś
r.ketrzynski Re: Radio Eska 07.06.07, 11:57 hyhyh tomik pracuj sobie pracuj i układaj tam playlistę a nie denerwujesz siem tu niepotrzebnie. Jeszcze zawału dziadku dostaniesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
sowek62 Re: Radio Eska 30.05.07, 17:45 Wielkie dzięki szczurek923 :) już sobie słucham radyjka:D Odpowiedz Link Zgłoś
opeth2 Re: Radio Eska 07.06.07, 23:31 a tak na marginesie to do ktorego przedszkola chodicie, wyglada ze was pani molestuje, Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek923 Re: Radio Eska 16.06.07, 00:10 Słuchałem troche dzisiaj RENDEZ-VOUS, no nie powiem, fajna audycja, muzyka też fajna, moje pozdro zostało przeczytane i jest gut. Ale jedno co zauważyłem, że do tego programu to przeważnie zgłaszają się ludzie z "okolic Mielca" takich jak Kolbuszowa, Borowa, Wola mielecka, Gawłuszowice itd. :D "Ofert" z Mielca było jak na lekarstwo :D taki mały szczegół :) aaa mój kol odbiera Puls Fm w czystym mono, a mieszka 150 KM od mielca, ma antene Yagi 5-el :) Odpowiedz Link Zgłoś