Dodaj do ulubionych

Radio PULS FM vs. KRRiT

04.07.07, 17:23
Komunikat z posiedzenia Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji
3 lipca 2007 roku

(...)
Uchwałę w sprawie wszczęcia postępowania o cofnięcie koncesji KRRiT przyjęła
również w związku z koncesją udzieloną spółce Radio Plus FM S.A. z Mielca
(„Radio Plus FM”). Podstawą tego postępowania są przepisy zawarte w art. 38
ust. 1 pkt 2 i 3 ustawy o radiofonii i telewizji.
(...)

Ktoś wie dlaczego?

Obserwuj wątek
    • kcuf Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 04.07.07, 17:25
      Link do tego www.krrit.gov.pl/informacje/komunikaty/kp2007/kp070703.pdf

A ten artykuł brzmi tak:
      Art. 38. 1. Koncesję cofa się, jeżeli:
      [...]
      2) nadawca rażąco narusza warunki określone w ustawie lub w koncesji;
      3) działalność objęta koncesją jest wykonywana w sposób sprzeczny z ustawą lub z
      warunkami określonymi w koncesji, a nadawca, pomimo wezwania Przewodniczącego
      Krajowej Rady, w wyznaczonym terminie nie usunął stanu faktycznego lub prawnego
      niezgodnego z warunkami określonymi w koncesji lub w ustawie;
    • matador22 Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 04.07.07, 20:39
      Witaj kcuf, to jest na razie wniosek, podobno juz czekają na wolną
      czestotliwość ESKI, MAXXXY itp.... czyżby koniec z lokalnością.
      • kcuf Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 04.07.07, 21:24
        brrr... - mam dość esek i maxxów - zreszta jedno można z Tarnowa, a drugie z
        Kielc słuchać.
        Poza tym nie wiem czy Eska niebawem nie przekształci sie w stacje ogólnopolska
        (jak RMF i ZET) - wtedy zniknie lokalność stacji :/
    • szczurek923 Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 05.07.07, 11:16
      no kurde :/ Ale mam nadzieję że wszystko sie wyjaśni i bedziemy mieć loklane
      radio w Mielcu, no chyba że będzie tak samo jak z HIT FM, że wykupi Pulsa ktoś
      inny, może ja ? :P
      • gslawik Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 06.07.07, 09:10
        Lokalność pada bo nie ma kasy, bo lokalnym władzom i lokalnej administracji nie
        zalezy na utrzymywaniu lokalnych mediów. Bo niby po co?? Przeciez dziennikarze
        to władza, a po co mieć konkurencję?? W ten sposób zniknęła telewizja MEDIA
        PLUS... No a ci, którzy piszą nie po linii nie mogą liczyć na ŻADNĄ pomoc ani z
        UM, ani ze Starostwa.
        Poza tym komu potrzebne jest lokalne radio?? No komu?? Tobie, mnie, osobom,
        które tam pracują realizując własne pasje?? Przecież to nic nie znaczy w obliczu
        MAMONY, w obliczu jej wysokości KASY, która rządzi wszystkim i wszystkimi...
        Ej... zebrało mi się na malkontenctwo, na narzekanie, na bezsilne wyżalanie się.
        Ale co to da? co da głos wołającego na puszczy, pustyni, w eterze, w witrualności??
        Pozdrawiając wszystkich forumowiczów zapadam się znowu w rozżalenie związane z
        bezsilnością
        • mani1 Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 06.07.07, 09:23
          Fakt, komu jest potrzebne nijakie radio z nijaką muzyką, nijakimi wiadomościami
          i prawie zerową ilością reportaży, wywiadów z naszego regionu. Dobre radio z
          dobrą muzyką adresowaną do szerszego grona, z ciekawą oprawą słowną utrzyma się
          samo. Nijakość nie ma szans, konkurencja zrobi swoje...
          • szczurek923 Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 06.07.07, 11:02
            Ja słyszałem taką plotke ze podobno ktoś jest zaintereoswany kupnem Pulsa, tylko
            niewiem kto i jak to w plotce bywa, niewiem ile w tym prawdy ;)
          • gslawik Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 07.07.07, 20:05
            Mani1
            Radio jest nijakie, bo nie ma pieniedzy. Czy Ty za darmochę ganiałbyś po ulicach
            żeby zrobić materiał do serwisu, nie mówiąc o reportażu?? Czy wiesz ile kosztuje
            haracz do KRRiT i tantiemy za muzykę?? Skąd kase na to?? a skąd pieniądze na
            akcje, na promocję, która postawiłaby radio na nogi?? przecież Obywatel GC
            powalił radio do takiego stanu, że finansowo jest tam tragicznie. Dlatego piszę,
            że ludzie, którzy to robię to z pasji, z zamiłowania, bo kasa za to cieniuteńka,
            o ile jest. Wiesz ile kosztuje pracy przygotowanie i zmontowanie dobrego
            reportażu?? to nie są wiadomości do serwisu, które można pójść, nagrać,
            zmontować, napisać tekst i lektor przeczyta puszczając wypowiedź.
            Więc może faktycznie nijakie, może faktycznie nijaka muzyka, może faktycznie nie
            najwyższych lotów, ale własne, nasze, miejskie, lokalne.
            Pamiętaj - żeby coś było dobre (bardzo dobre) musi mieć kasę (pieniądze),
            których reklamodawcy nie chcą płacić, nie ma skąd ich wziąć. Dobrze jest
            krytykować, siedząc w wygodnym fotelu, obżerając się chpsami, trudniej coś
            wykonać w pocie czoła. A nijakość?? Ona jest w Twoim pojęciu. To Twoje zdanie że
            nijakie. A może sam pójdziesz do radia i zaproponujesz swoje usługi i pokażesz
            jak należy robić DOBRE radio??
            Chyba że jesteś z pokolenia JCh IV (o tym w innym wątku na tym forum)
            Pozdrawiam
            • mani1 Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 07.07.07, 20:43
              Aby puścić muzykę adresowaną do szerokiego grona potrzebne są pieniądze takie
              same jak puszczanie muzyki dla wąskiej grupy słuchaczy, aby wiadomości były
              ciekawe i szczegółowe dla słuchaczy każdego pokolenia trzeba przede wszystkim
              trochę chęci i zaangażowania. Owszem pieniądze są potrzebne ale nigdy one nie
              będą szły w ślad za miernotą. Żadne pieniądze nie wypromują marnego radia bo
              będzie to wyrzucenie pieniędzy w błoto. Sama pasja i zamiłowanie jak widać nie
              wystarczy do prowadzenia radia, trzeba jeszcze być fachowcem w tej dziedzinie i
              mieć pomysł, który przyciągnie szerokie grono słuchaczy, póki co tak nie jest.
              Radiowcem nie jestem i nie mam zamiaru proponować swoich usług, każdy słuchasz
              ma prawo wyrazić swoją opinię, żałuje tylko że nie może ona być pozytywna.
              • gslawik Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 07.07.07, 21:10
                Mani1
                Z całym szacunkiem do Ciebie i Twoich przekonań nie zgadzam się z tym co
                piszesz. Masz prawo - jak każdy do negatywnego zdania w tym, jak i w każdym
                innym temacie. Tylko po co?
                A co do pieniędzy... tańsze jest puszczanie muzyki ze średniej półki, lub
                starych przebojów, niż muzyki najnowszej. Wiąże się to właśnie z opłatami do
                ZAiKSu i gdzieśtam jeszcze, opłatami, które są tantiemami dla artystów. KRRiT
                też za to kase bierze. Dlatego pisałem o tym wcześniej. Szkoda że nie
                doczytałeś. Byćmoże faktycznie poziom zależy od prowadzących, ale... Fachowiec
                po odpowiednich studiach i praktyce kosztuje. To też pieniądze, które trzeba
                wydać.... Ci dobrzy, i ci najlepsi, którzy tu byli kiedyś zostali wywaleni na
                zbity pysk przez Obywatela GC bo byli za dobrzy. Ale to dawne bajki, jeszcze z
                początku działalności PULS FM.
                A teraz...
                Zobacz serial "Przystanek Alaska" i tam rdio lokalne...
                Pozdrawiam
                • mani1 Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 07.07.07, 23:37
                  1. Najnowsza muzyka ta "droższa" wcale nie znaczy, że lepsza od tych starych
                  przebojów (radio złote przeboje, radio vox)czy tej ze średniej pólki więc
                  pytanie czy w zamian nie warto przeznaczyć pieniędzy na coś innego np.
                  zatrudnienie prawdziwych radiowych fachowców.
                  2. Fachowiec owszem jest drogi ale taka dobrze przemyślana inwestycja w krótkim
                  czasie powinna przynieść zyski, więc może warto...
                  • opeth2 Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 08.07.07, 17:28
                    hi, mozesz mi napisac co wedlug ciebie oznacza "dobry fachowiec" w radiu. to
                    bardzo ciekawe bo ja myslalem ze dobry fachowiec w radiu to ktos kto ma dobry
                    jak to sie mowi radiowy glos, widac wedlug ciebie to nie wszystko, napisz co
                    wiecej
                    • mani1 Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 08.07.07, 18:30
                      nie ośmieszaj się, wychodzą z twojego założenia każdy kto jest bardzo wysoki
                      bedzie dobrym koszykarzem czy siatkarzem
                      • inesita3 Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 08.07.07, 21:54
                        Mogę powiedzieć tak: radio, które się szanuje i szanuje swoich słuchaczy nigdy nie będzie się zwracać do nich per "ty", "wy" lecz prowadzący program będzie zwracał się do słuchaczy "proszę Panstwa", "proszę Pani" itd. ewentualnie w rozmowie z bardzo młodym człowiekiem jest to dopuszczalne. Radia słucha nie tylko młodzież i hip hopowcy lecz także inni, którzy chcieliby aby traktować ich z szacunkiem a podejrzewam również, ze młodzież i ci przysłowiowi hiphopowcy woleliby aby traktować ich dorośle a nie jak dzieci w przedszkolu. To moja pierwsza uwaga dot. naszego lokalnego radia.
                        • maslo29 Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 08.07.07, 22:55
                          mi nasze radio w niczym nie przeszkadza powiem wiecej ciesze sie ze jest ludzie
                          maja rozne opinie ta jest moja jesli komus sie nie podoba audycja zawsze mozna
                          przelaczyc na inna stacje jest ich kilka, ogolnie jestem za tym zeby bylo
                          • opeth2 Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 09.07.07, 01:07
                            maslo , bardzo madrze napisales mozna zawsze przelaczyc na inna stacje, wybor
                            drodzy sluchacze wybor , za mozliwosc wyboru wielu oddalo zycie
                        • opeth2 Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 09.07.07, 01:05
                          tak jest chyba gdzies na innej planecie, w normalnym radiu jest bardziej
                          normalnie polecam www.grock.com
                        • r.ketrzynski Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 09.07.07, 13:10
                          inesita3 napisała:

> Mogę powiedzieć tak: radio, które się szanuje i szanuje swoich słuchaczy nigdy
                          > nie będzie się zwracać do nich per "ty", "wy" lecz prowadzący program będzie zw
                          > racał się do słuchaczy "proszę Panstwa", "proszę Pani" itd. ewentualnie w rozmo
                          > wie z bardzo młodym człowiekiem jest to dopuszczalne. Radia słucha nie tylko mł
                          > odzież i hip hopowcy lecz także inni, którzy chcieliby aby traktować ich z szac
                          > unkiem a podejrzewam również, ze młodzież i ci przysłowiowi hiphopowcy woleliby
                          > aby traktować ich dorośle a nie jak dzieci w przedszkolu. To moja pierwsza uwa
                          > ga dot. naszego lokalnego radia.

Czepiasz się, ito głupoty. No ale jeśli nie możesz się przyczepić do czegoś konkretnego to możesz do czegokolwiek. Twoja sprawa
                          Mam swoje zdanie, ty też masz swoje
                      • opeth2 Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 09.07.07, 01:01
                        w wielu przypadkach, nie kazdy ma 7' wzrostu
                  • r.ketrzynski Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 09.07.07, 13:07
                    Przeznaczyć pieniędzy? ale właśnie jakich pieniędzy??
                    • gslawik Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 11.07.07, 12:49
                      zamkniety krąg... nie ma kasy, nie ma jakości, nie ma jakości bo nie ma kasy, a
                      kasy nie ma bo reklamodawcy nie chcą płacić, a nie chcą płacić bo sami kasy nie
                      mają...
                      Co do jakości...
                      Może zamiast tu utyskiwać na jakość radia lepiej pomóc chłopakom i dziewczynom
                      tam pracującym w tworzeniu?? Ni wspomnę o wolontariacie bo to już chyba
                      zapomniane pojęcie
                      • mani1 Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 11.07.07, 14:05
                        Póki co to utyskiwanie zacząłeś Ty. Póki te dziewczyny i chłopaki nie
                        zrozumieją, że radia posłuchaliby chętnie też mieszkańcy od 0 do 100 lat co
                        znacznie poszerzyłoby krąg słuchaczy, czego chyba nie rozumieją puszczając w
                        zdecydowanej mierze muzykę dla wąskiej grupy odbiorców (techno, hip hop itp)
                        szanując bardziej swoich słuchaczy i rozmówców o czym pisała inesita3.
                        Jeżeli ci chłopcy i te dziewczyny się naprawdę starają i im nie wychodzi to albo
                        nie widzą albo nie chcą widzieć swoich błedów, albo najnormalniej nic z nich nie
                        będzie bo sie nie nadają.
                        • karma1 Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 15.07.07, 00:39
                          Zejdźmy na ziemie, nie ma takiego radia - dla ludzi od 0 do 100, bo albo będzie
                          to segregacja - rano starsi (bo nie moga spać) w południe "średniacy" (bo
                          słuchają w pracy) a wieczorem młodzież (bo nie ma co robić) - co jest bez sensu
                          albo wybiera się target i gra się dla tej grupy i w tedy można się jakoś
                          sensownie spozycjonować. Radio które chce być dla wszystkich - musi albo mieć
                          kase z abonamentu (PR1, PR Rzeszów) albo bogatego sponsora co lubi pakowac kase
                          nie chcą nic w zamian.
                      • inesita3 Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 15.07.07, 23:22
                        Przecież wyżej w moim poście zaproponowałam, aby do słuchaczy zwracać się przez "proszę państwa",nie przez "wy"! Czy to tak ciężko zrozumieć, ze w Polsce nie ma tego co w USA, ze do kazdego mówisz przez "ty"? Mamy swoje tradycje, które rozumie kazdy osiemnastolatek, ze jak ma juz dowód osobisty to wymaga, aby zwracać sie do niego przez "pan" "pani". To samo reklamodawcy. Jesli chcą sprzedawać zabawki, to wymagają reklamy dla dzieci czyli dla "ty" mój milusiński! Reklamy innych firm nie znajdą się w radiu, które chce nasladować ślepo MTV, no chyba, że chodzi o reklamę tatuaży czy klipsów w pępkach. Druga sprawa: "wy" kojarzy się z "wy towarzysze". To moje pisanie jest radą dla obsady radia zupełnie gratis i z życzliwości.
                        • edwart123 Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 16.07.07, 11:10
                          hahaha, dobre dobre, jak Ci coś nie pasuje to włącz program pierwszy polskiego
                          radia i załatwione, będą się do Ciebie zwracać "Proszę pani", niewiem o co Ci
                          chodzi, szukasz kwadratowych jaj
                          • r.ketrzynski Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 18.07.07, 17:21
                            Cie choroba :) ale mamy specjalistów od radia w Mielcu. Co jeden to lepszy. Teraz pytanie: Dlaczego do cholery to radio nie jest najlepsze? My Mielczanie na wszystkim się widać znamy tylko jak przychodzi co do czego to jakoś niema chętnych do roboty. Ot tak jakoś mi się pomyślało. Ide do basenu popływać, może tam nikt mi nie będzie mówił że Pan czy Ty źle pływa/sz i jak mam to robić wg. niego żeby było lepiej
                            • karma1 Re: Radio PULS FM vs. KRRiT 18.07.07, 21:24
                              Tak Inesita, a jak jeszcze mówiliby w radiu per "Jasnie Panie", albo "jaśnie
                              Pani' to nagle radio zaczełby zarabiać milion na miesiąc i słuchałby go cały
                              Mielec. Nie czepiaj sie głupot bo to są nawet nie drugorzędne ale 50-rzędne
                              problemy, a poza tym kwestia gustu. Ja np. nie mam problemów że zwraca się ktos
                              do mnie per Ty (może dlatego, że nie mam przerośnietego ego, a może dla tego, że
                              znam mnóstwo ludzi którzy mówia mi per Pan i to bynamniej nie są ludzie, któtych
                              posądzam o nadmierny szacunek do mnie). Problem jest znacznie poważniejszy i
                              lezy zupelnie gdzie indziej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka