dodi6 27.12.07, 18:44 Mam zamiar zaisac sie na kurs prawo jazdy i polecano mi OSK Wiraż. Bardzo prosze o opinię. Czy warto ich wybrać, jacy są tam instruktorzy i czy możecie ich polecić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bella1985 Re: OSK WIRAŻ ...moje zdanie 29.12.07, 15:50 chyba 10 instruktorów /...jak nie wiecej/ kazdy uczy inaczej. Mialam kilka razy sytuacje, ze mialam dwie godziny jazdy, a kazda mialam z innym i tracilismy moj cenny czas na to aby przyjechac pod osrodek i zmienic instruktora wraz z samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
nati54738 Re: OSK WIRAŻ ...moje zdanie 19.01.10, 20:50 Polecam!!!! Zdałam za pierwszym razem, instruktorzy profesjonaliści a kierownik naprawdę fajny- widać, że to jego pasja. W biurze bardzo miło a teraz można mieć film z jazdy na kursie! Naprawdę świetny ośrodek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aneett11 Re: OSK WIRAŻ ...moje zdanie 12.05.10, 11:31 Wiraż otworzył nową filię w Wadowicach Górnych. Fajnie im więcej punktów tym lepej Odpowiedz Link Zgłoś
lilith136 Re: OSK WIRAŻ!!!!!!!!! Co myślicie? 29.12.07, 17:02 Szkoliłam się u nich jakis czas temu. Ja osobiście nie polecam (ale to tylko moje zdanie). Jak dla mnie za mało placu i parkowania, zdarzało sie też że zamiast w pełni wykorzystywać lekcje nauki jazdy, robiłam za taksówkarza, kogoś zawieźć, kogoś przywieźć itd. Dla mnie za mało było godzin jazy, musiałam dokupić kilka godzin. Zdałam za trzecim razem. :) Teraz jeździ mi się bardzo dobrze :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kika261 Re: OSK WIRAŻ!!!!!!!!! Co myślicie? 29.12.07, 21:17 fakt z 10 instruktorów, ale ja trzymałam sie tylko dwóch instruktorow oczywiście jak było do nich miejsce.Zdałam za pierwszym razem ale musiałam dokupic jazd bo mi brakło czasu.jazdy sie skończyły a ja nie umiałam jeszcze parkowac, bo tak jak zauważyli poprzednicy zawsze instruktorzy mowili ze mam jeszcze czas, ale w końcu czasu brakło.niektórzy instruktorzy totalnie olewali sobie kursantów wyjeżdzali 10 min po jakiejś godzinie i racali wcześniej a płacimy za cała godzine,obsługa w sekretariacie nie za bardzo.zapisywałam sie na auto peagot a poźniej okazało sie ze jeżdze na korsie i tak było kilka razy,a przecież zdaje sie na peagocie a nie na innych autach.dodatkowe jazdy drogie bo kosztuja 40 zł.podsumowując.zdałam za 1 razem i zawdzieczam to moim instruktorom bo sie przyłozyli i nauczyli mnie wszystkiego.a pozatym zawsze było na jazdach wesoło:)szczególnie jak były jakieś wpadki:P.kierownik moim zdaniem też w porządku.Ale różnie to bywało.musisz sama wybrac bo ile ludzi tyle opinii.teraz juz śmigam sobie sama i ciesze sie z tego:))pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p_online Re: OSK WIRAŻ!!!!!!!!! Co myślicie? 30.08.08, 11:56 Wiraż ... hmmm... robię kurs w wirażu i o całkowitą ocenę pokuszę się dopiero po egzaminie :) do tej pory wyjeździłam 10 godzin i co mogę na ten temat powiedzieć: kierownik ośrodka OK faktycznie 12 instruktorów więc teoretycznie można wybrać z kim chce się jeździć :P to byłby duży plus, ale... to co mi nie pasuje do tej pory to to że ustalam godziny z instruktorem z którym jeździłam na początku (tego instruktora oceniam na 5) a przychodzę na jazdę i mam z innym w zasadzie nawet w połowie godzin nie trafiłam na tego z którym sobie ustalałam :( nie był by to może wielki problem gdyby nie to że ten właśnie pan z którym mam zastępstwa jak dla mnie jest beznadziejny tracę z nim czas i denerwuję się tym bardziej że wiem że są w tym ośrodku dużo lepsi od niego mam jednak nadzieję że da się to jakoś wyprostować bo psuje to moje dotychczasowe bardzo pozytywne odczucia co do tego ośrodka Odpowiedz Link Zgłoś
kika261 Re: OSK WIRAŻ!!!!!!!!! Co myślicie? 30.08.08, 12:33 musisz mówić ze chcesz do konkretnego gościa ale wiem ze cięzko jest sie zapisać jeszcze telefonicznie to zapisują do kogo chcą.ja w tamtym roku robilam kurs na wakacjach to nie pracowałam i zapisywalam sie zawsze w poniedziałek rano osobiście a i tak zdażało sie ze zapisała mnie do kogo innego.zmarnowałam 2 jazdy z piotrem bo mu sie nic nie chciało robić a później musialam dokupic jazd bo parkowac jeszcze nie umiałam.jak on mnie wnerwiał:/ życze powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p_online Re: OSK WIRAŻ!!!!!!!!! Co myślicie? 31.08.08, 13:22 niestety nie mam możliwości zapisywać się osobiście więc robię to telefonicznie :( ale zawsze w poniedziałek rano i mówię z kim chcę :P szkoda że nie zawsze pani w biurze trafia we właściwą rubrykę z moim nazwiskiem :/ mam nadzieję że z kolejnymi jazdami nie będzie już takich problemów :) i dziękuję za odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
martyna392 Re: OSK WIRAŻ!!!!!!!!! Co myślicie? 21.02.11, 12:32 Bardzo polecam ośrodek. Jest profesjonalny i ma ponad 12 letnie doświadczenei. atmosfera w biurze jest bardzo miła tak jak pracujące w niej osoby :) posiadają liczne zniżki dla studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
krpi Re: OSK WIRAŻ!!!!!!!!! Co myślicie? 02.09.08, 13:29 straszny bałagan i harmider - ogólnie nie polecam. Nic nie potrafia poukładać tak jak należy i w dodatku zmieniają instruktorów bez powiadomienia mnie o zmianie! Jakośc instruktorów jest na prawdę bardzo różna a najgorsze jest to że żaden za nic nie odpowiada i podchodzi do tematu w taki sposób że ktoś inny to za mnie zrobi - a przecież na kursie ma być wbrany instruktor prowadzący z którym trzeba wyjeździć więcej niż połowę godzin ale w wirażu nikt tego nie kontroluje! Odpowiedz Link Zgłoś
aneett11 Re: OSK WIRAŻ!!!!!!!!! Co myślicie? 03.09.08, 15:00 Fakt w Wirażu zamieszanie duże i z reguły trudno trafić na instruktora z którym chce sie faktycznie jeździć. Proponuję więc zrobić ranking mieleckich instruktorów. Niech każdy z nas wpisze kogo mile wspomina. Może "świeżutkim" kursantom ułatwi to wybór :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hhanusiaa Re: OSK WIRAŻ!!!!!!!!! Co myślicie? 04.09.08, 14:24 nie mogę w to uwierzyć ja robię z 3 koleżankami w Wirażu i jesteśmy bardzo zadowolone. Jazdę mamy z kim chcemy tylko trzeba o tym wcześniej powiedzieć jest 12 instruktorów. Owszem zdarzyło mi się raz ze jeżździłam z kims innym ale to była sytuacja losowa. Ja bardzo polecam i pozdrawiam cały Wiraz Odpowiedz Link Zgłoś
eleek Re: OSK WIRAŻ!!!!!!!!! Co myślicie? 05.09.08, 13:27 Najlepszy w Wirażu jest pan Zdzisiu, przykłada się do każdej godziny, podchodzi indywidualnie do kursantów. Niektórzy z młodszych instruktorów całkowicie olewają swoją pracę, nie wymienię ich z imienia, ale rzeczywiście to, co robią, to żenada...Na szczęście bez problemu można sobie wybrać i zmienić instruktora. Przychylam się do opinii, że w biurze panuje chaos, za to kierownik jest charyzmatyczny i widać, że lubi to, co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
marcell112 Re: OSK WIRAŻ!!!!!!!!! Co myślicie? 25.09.08, 15:13 Bardzo polecam!!Traktują każdego kursanta indywidalnie i bardzo dobrze uczą. Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka0011 Re: OSK WIRAŻ!!!!!!!!! Co myślicie? 22.09.08, 18:57 Jesli chodzi o OSK WIRAŻ to wszystko byłoby dobrze, gdyby nie jeden z instruktorów inicjały P.G. który w lecie ciągle wystawiał tzw. ,, zimny łokieć'' do tego czarne cos na wzór macho okulary i oczywiscie rozpieta na 3 guziki koszula, aby wszystkie panie mogły podziwiać jego bujny tors. Chyba wydaje mu sie ze każda dziewczyna na jego widok mówi ,,uwielbiam typ macho - to jest strasznie męskie'' MÓWIĘ WAM TOTALNY OBCIACH!!! Ale, jeśli mam być obiektywna to faktycznie dobrze uczy ;). Odpowiedz Link Zgłoś
kika261 Re: OSK WIRAŻ!!!!!!!!! Co myślicie? 23.09.08, 18:27 taki z niego macho ze aż strach pomyśleć:))jak wysiądzie z auta to do pasa mi sięgał a w aucie ledwo go widać tylko ten jego łokieć sie odznaczał.ma sie za Bóg wie kogo a w rzeczywistości porażka.miałam z nim 2 jazdy a później unikałam jak ognia.2 jazdy zmarnowane bo nic mądrego nie przekazał:/// źle go wspominam Odpowiedz Link Zgłoś
stefcia66 Re: OSK WIRAŻ!!!!!!!!! Co myślicie? 26.09.08, 11:19 Ja Wirażem jestem zachwycona!!! Pomimo swojego wieku (48 lat) zdałam za I razem. Jazdy miałam z różnymi instruktorami ale wszyscy OK. Wykłady bardzo potrzebne i fajnie prowadzone. Teraz kurs w Wirazu robi moja córka i jest również bardzo zadowolona- bardzo miło, wesoło i rodzinnie. Bardzo polecam i pozdrawiam cały Wiraż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
123wiola Re: OSK WIRAŻ!!!!!!!!! Co myślicie? 25.02.09, 23:22 witam!!! właśnie robie kurs w ośrodku Wiraż i jestem bardzo zadowolona!!! instruktorzy sa bardzo konkretni i starją się!!!tylko raz podjechał inny instruktor niż ten z którym sie umawiałam,było to zdażenie losowe!!!zawsze mam jazdy z tym z kim sie umawiam!!!obsługa w biurze jest bardzo miła i życzliwa,fachowo podchodz do swojej pracy!!! wykłady sa bardzo ciekawie prowadzone w bardzo miłej atmosferza!!! starają sie i bardzo pomagaja kursantom!!! niespotkała sie z takimi bezsensownymi sytuacjami o których mowa we wcześniejszych postach!!!!kursanci maja pełną dowolność wyboru instruktorów!!! polecam ten ośrodek i uważam że jest to najlepszy ośrodek w mielcu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zutka Re: OSK WIRAŻ!!!!!!!!! Co myślicie? 26.02.09, 13:20 Ja też chodziłam na kurs do Wirażu i nie będę za bardzo narzekać, ani chwalić. Instruktorzy dobrzy, ale nie spodobało mi się to że zapisywałsm się do jednego z instruktorów a jeżdziłam z kimś innym. Raz panu coś wypadło jakaś sytuacja losowa i był na urlopie.Więc Za jakiś czas wsiadam do auta przychodzi inny instruktor więc ja myślałam że instruktor do którego się zapisałam jest dalej na urlopie, a tu wielka niespodzianka jest pan którego ja wybrałam ale idzie do innego auta.Bardzo mnie to zniesmaczyło i bardzo wtedy się do tego ośrodka zraziłam. Dodam tylko że instruktor przeze mnie wybrany to moim zdaniem jeden z lepszych panów. Odpowiedz Link Zgłoś
landryna100 Re: OSK WIRAŻ!!!!!!!!! Co myślicie? 02.03.09, 15:55 Ja też robię prawko w Wirażu i jestem bardzo zadowolona! Bardzo miła obsługa, profesjonalna nauka- świetnie prowadzone wykłady (ludzie się nie nudzą)i bardzo fajni instruktorzy. Jazdy odbywają się na luzie tak że każda godzina strasznie szybko mija. A co do twojej sytuacji no chyba miałas pecha bo ja zawsze mam z kim chcę, zresztą połowa moich znajomych robi prawko w Wirażu i są też bardzo zadowoleni. Naprawdę polecam, to najlepsza szkoła w Mielcu! Odpowiedz Link Zgłoś