spamerowicz 02.04.09, 18:56 Gdzie tankujecie paliwo i czy jesteście zadowoleni ze swojej stacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiniak22 Re: Paliwo 03.04.09, 12:58 bp bo po drodze mam bardzo czesto :) i jak na razie bluzgac na nich nie moge :) Odpowiedz Link Zgłoś
baja81 Re: Paliwo 03.04.09, 13:04 Na Orlenie na Borku bo najbliżej :) A znam tez takich co to ze Smoczki przyjeżdzają na Orlen na Borek tankować Odpowiedz Link Zgłoś
mareczek_70 Byłem dzis w Krakowie 04.04.09, 20:04 Tam na BP była 95 za 3,95,- na innych nawet 3,91,- widziałem po drodze już w Szczucinie była za 3,95,- ...a tankuje też raczej na "naszym" BP (ale raczej z musu) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho.90 Re: Byłem dzis w Krakowie 04.04.09, 20:44 benzyna na BP a LPG na przeciwko karczmy Gaj Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec1 Re: Paliwo 04.04.09, 21:30 Tankuje zazwyczaj na Orlenach: W Tarnowie na Spokojnej, Krakowskiej lub Tuchowskiej (gdzie mi po drodze) W Zawadce Brzosteckiej W Twierdzy koło Frysztaka (tylko strasznie krótko czynna ta stacja ale ceny paliw zawsze dobre) W Koszycach W Stopnicy Nigdy nie miałem powodów do narzekania choć paragon zawsze biorę i trzymam w razie czego. W Mielcu tankuje tylko juz musze z uwagi na wysokie ceny. W Mielcu właściciel stacji benzynowych mówią, że to inny mikrorynek jak w innych miastach więc nie sobie badają ten mikrorynek a ja tankuje tam gdzie taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
chlop-z-dziada Re: Paliwo 04.04.09, 23:05 ... a ja Mości Panowie leje co popadnie, nie patrze na nic - wlewam niezawsze zwracając uwage na cene, jednego pilnuje żebty nie pomylic diesla z benzyną 9 bo raz wlałem 4 litry diesla do auta benzynowego mojego i rozmaiłem to 45 litrami benzyny i jakoś spaliłem tą mieszanke ale auto fatalnie chodziło rzegotało zaworami ąż zęby bolały) - jezdze ostatnio autami o dużej pojemności silnika - takie auta niewrażliwe są na jakość paliwa. A le kiedyś jak miałem auto o pojemności 1300 to widziałem dużą różnice między gazem z BP a gazem np z Radomia dużo tanszym. Jak sie dowiedziałem ten gaz w Radomiu był tani bo dużo butanu miał - a lepsze gazy mają wzbogaconą frakcje propanową.Lepiej auto chodzi na propanie niż na butanie - a jak jest mieszanka - to lepsza wtyedy jak wiecej [propanu. A jak kiedys podróżowałem dieslem , to przekląłem tzw BIODIESLA - auto wyrażnie osłablo po zatankowaniu i spalanie podskoczyło o dziesieć procent na setke - moj transporter zamiast 11 spożył 13 litrow !!! Nie wiem jak sie chrzci benzynę lub olej napędowy - wie ktoś może co na ten temat? Podobno do benzyny dodaje sie dużo tanszy benzen? Odpowiedz Link Zgłoś