pik-olo 19.01.10, 21:33 czekam na opinie na temat komisji sejmowej w sprawie afery hazardowej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pik-olo Re: afera hazardowa IP: *.pools.arcor-ip.net 21.01.10, 17:50 dziwne...nie ma zadnych opinii,a to byc moze dobrze swiadczy o internautach,nie majacych jeszcze wyrobionej opinii...ja uwazam,ze Kaminski nie potrafil znalezc "hakow" na Tuska,dlatego poszedl do premiera,jednoczesnie informujac o sprawie kogo sie tylko dalo...,a wiec przeciek doskonaly...nie lepiej bylo doprowadzic sprawe do konca i w spektakularny sposob doprowadzic winnych do prokuratury?...,a wiec moze nie bylo zadnej sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: afera hazardowa IP: *.media4.pl 21.01.10, 20:40 Ja to odbieram jako chwyty pisowców, którzy nie mając sposobu, aby wygrać w wyborach prezentując dobre pomysły dla Polski szukają haków aby zdyskredytować konkurencję. Podobnie było z aferą gruntową i Lepperem czy hasłami o dziadku Tuska w Wermachcie. Ludzie nie nabiorą się na takie chwyty. Skorzysta na tym ktoś trzeci - SLD. Pokazały to referenda odwołujące prezydentów miast Łodzi i Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oławski Re: afera hazardowa IP: *.210.200.89.otvk.pl 17.02.10, 15:51 Były minister sprawiedliwości PIS, nie zgłosił sie na komisję. Więc coś z tymi hakami w Pisie było, bo coś się tam dzieje. Gertych może mowić prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: afera hazardowa IP: *.xdsl.centertel.pl 17.02.10, 19:58 Jestem za PO, ale uważam, że był to błąd, że Mariusz Kamiński został odwołany z funkcji szefa CBA. Nie był idealny, ale był to człowiek opozycji, który w jakiś sposób oddziaływał na polityków Platformy, by nie miały miejsca żadne przekręty, by żaden lobbing nie wpływał na decyzje posłów Platformy. Kto teraz może wykryć jakiekolwiek przekręty na najwyższym szczeblu wśród ministrów i posłów Platformy. Pozostali sami swoi. Denerwuje mnie ta pewność Sobiesiaka, gość wyciął kawałek lasu i czuje się bezkarny. A może się czuć, bo któż go może powstrzymać? Nikt. I ten prowadzący pan Sekuła. Niepoważny człowiek. Dobrze, że z rządu odeszli Drzewiecki, Chlebowski, ale gdy okaże się, że jednak są winni, powinni zostać wyrzuceni z partii. Mam nadzieję, że kandydatem Platformy zostanie pan Sikorski. Nie można pozwolić, by K. ponownie był prezydentem, bo ośmiesza ten urząd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 555 Re: afera hazardowa IP: 109.207.48.* 17.02.10, 21:05 Kamilu, jesteś chyba idealistą. CBA prowadziło przede wszystkim takie działania, które odpowiadały pisowi. Porównaj wyniki pracy Policji z wynikami CBA w sprawie korupcji. CBA za ogromne pieniądze wykryło w sumie niewiele afer w porównaniu do Policji. Większość działań CBA kojarzy mi się z zadymami, które miały na celu zdyskredytowanie osób, ktore nie odpowiadały pisowi.Prasa opisała wiele przykładów takich działań. Mariusz Kamiński z wykształcenia historyk, który zasłynął rzucaniem jajami w Paryz w Prezydenta RP, nie miał żadnych kwalifikacji, oprócz upolitycznienia pisowskiego, by prowadzić taką instytucję. To co piszę nie jest niczym nowym, o tym mówi się publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś