Dodaj do ulubionych

BUL, po prostu BUL

17.03.11, 22:12
Takie zasady naszego języka wyznaje imć Bronisław Komorowski. W ambasadzie Japonii walnał też drugiego ortografa. Nie wiem jak Wy, ale czuje ból gdy dowiaduje się o kolejnych takich kompromitujących wpadkach. To może już lepiej niech gada o bigosie...
Obserwuj wątek
    • Gość: Domator Re: BUL, po prostu BUL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.11, 07:28
      Dlaczego na lokalnym forum wypisywane są takie farmazony? Co ten post ma wspólnego z Oławą?
      • Gość: Marian Re: BUL, po prostu BUL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 07:59
        To znak że najwyższe władze chcą unifikacji ortografii.
        Humanisci na bezrobocie!!!
        Czy inaczej wymawia się ból czy bul.
        • Gość: Karol Re: BUL, po prostu BUL IP: *.xdsl.centertel.pl 18.03.11, 08:29
          Piszesz o błędach ortograficznych, a sam nie stawiasz znaków polskich ą, ę.
          Zacznij siebie poprawiać Moo, by móc później władzom zwracać uwagę.
          • Gość: jestem obiektywna Re: BUL, po prostu BUL IP: *.212.200.89.otvk.pl 18.03.11, 08:42
            Karol! Nie rozśmieszaj mnie - :)). Ty sam najczęściej wkurzasz ludzi swoimi chamskimi wpisami - i tyle. Jesteś kontrowersyjny!. Po prostu "kabaretyzujesz" - nic merotyrocznego w twoich wypocinach nie dostrzegam. Myślę, że jesteś taką kukłą medialną z zaburzeniami psychicznymi. Nawet nie zasługujesz na pozdrowienia. Twoje wpisy szkodza PO i Kaczorowi, ale to dobrze
            • Gość: Karol Re: BUL, po prostu BUL IP: *.xdsl.centertel.pl 18.03.11, 09:07
              Widzisz, czyli możesz się cieszyć, że Platforma dzięki mnie przegrywa.
              • Gość: ajax Re: BUL, po prostu BUL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 12:01
                @ djmiixer poczytaj sobie dysleksjarozwojowa.wordpress.com/2007/05/18/slawni-z-dysleksja/
                A tera zadaj sobie pytanie, do czego doszedłeś Ty ze swoim geniuszem ortograficznym, a do czego oni
                • Gość: Nieótólony w bulu Re: BUL, po prostu BUL IP: *.internetia.net.pl 18.03.11, 18:35
                  Dwa grube byki w jednym zdaniu! Żenujące...Gajowy nieustaje w kompromitowaniu siebie i nas...I ten wpis pewnie będzie tam tkwił przez lata i będzie dobrą pożywką dla kabareciarzy i okazją dla nauczycieli aby pokazywać uczniom jak wyglądają "grube byki"...:) Można też przy tej samej okazji wyjaśnić uczniom znaczenie słów: obciach, kompromitacja i niedouczenie...
    • mongrovia Re: BUL, po prostu BUL 18.03.11, 19:45
      Należy Jasfinks na powaznie rozwazyc problem dialogu z trolami olawskimi. Karolek ponownie zakropil parowki z chlebem o rzekl: " Jasfinks to Mooreland a Mooreland to Jasfiks" Rzal dópę ściska patrząc na takich debili. Teraz rozpocznie sie burza! Zadał nam wszystkim pytanie retoryczne- "czy bul czyta sie inaczej jak ból?" Mrówka czyta sie identycznie jak "mrufka", "cham" identycznie jak "ham" a Premier identycznie jak "płemieł". "Przyglup" to to samo co "pszygłóp". Co za prymitywny idiota!
      Pozdrawiam
      • Gość: Karol Re: BUL, po prostu BUL IP: *.xdsl.centertel.pl 18.03.11, 20:03
        Nie pochwaliłem Prezydenta za błędy ortograficzne, może jest dyslektykiem, jest mały skandalik,
        tylko że zanim kogoś się skrytykuje za błędy, należy popatrzeć, czy samemu się ich nie popełnia, bo z purysty językowego można zostać hipokrytą.

Przeważnie nie stawiasz znaków polskich, pisząc posty, więc czemu Prezydentowi wytykasz błędy?

Dziwisz się, że wyrzucili ciebie z laskowickiego prywatnego forum.
        Ja już się nie dziwę.
        • Gość: amadeusz Re: BUL, po prostu BUL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 08:36
          Karolku,
          Błedy interpunkcyjne, ktore robie nie sa bledami interpunkcyjnymi. Oto wycinek z regulaminum forum
          "3. Pisanie na forum

3.1 Nie dopisuj się ze swoim problemem do innego tematu! Jeśli masz jakiś problem najpierw sprawdź w wyszukiwarce czy już nie było dyskusji na ten temat, a jeśli nie było - dopiero załóż temat. (Wyjątek - możesz dopisać się ze swoim problemem jeśli dotyczy tego samego, ewentualnie jest bardzo podobny do problemu opisanego.)
          3.2 Dopuszczalne jest pisanie bez polskich znaków.
          3.3 Tytuł tematu musi zawierać jasno sformułowany problem, niedopuszczalny jest np. temat o tytule "problem"
          Zwró uwagę na punkt 3.2
          Dlaczego robi to czesc ludzi?. Po prostu jest dwa razy szybciej! Po prostu na codzien pisza wylacznie alfabetem angielskim. Tak trudno to zrozumiec? To, ze nie wyglada to najpiekniej to inna sprawa.
          Poza tym to sa dwie rozne rzeczy- literowki i interpunkcja a bledy ortograficzne. Bardzo czesto do postow pisanych tutaj dochodzi ich "jakosc".
          Zobaczmy na wazny temat, jaki zostal poruszony w Jelczu pod tajemniczym tytulem "Czy Japonia podniesie sie z...." Przeczytaj te debilizmy wypisywane w tym watku. Nie wiem komu wierzyc, bo najtezsze ekonomiczne glowy na swiecie orzekly, ze ta tragedia spowoduje spadek PKB Japonii o 1% (jeden procent!) Tutaj jelczanscy ekonomisci maja zdanie odmienne. Kto dal im prawo do wypowiadania takich opinii? Jakie maja wyksztalcenie kierunkowe?
          Jeszcze o Komorowskim. Moze i jest dyslektykiem jak piszesz, ale dysleksja nie upowaznia do robienia bledow ortograficznych. To dysortografia jest za nie odpowiedzialna. To nie pierwsza ani nie 10 wpadka Komorowskiego. Chyba Wszyscy sie zgodza, ze inteligencja tego czlowieka pozostawia wiele do zyczenia. Tylko Walesa z nim moze stanac na ringu i bedzie godnym przeciwnikiem.
          Dziwi mnie, ze nie zauwazyles napisanego przeze mnie slowa RZAL. Czyzby zostalo napisane prawidlowo???
          Skad wziely sie te straszne choroby, jak dysleksja, dysgrafia, dysortografia czy ostatnio dyskalkulia? Tego nie wiem. Wiem natomiast, ze adepci ogolniakow z dyskalkulia studiuja na Politechnice! I ja koncza! czyli glupek dostaje dyplom ukonczenia Politechniki! Glupek nie potrafiacy wykonywac czterech podstawowych dzialan!
          Komorowski , jezeli dobrzee pamietam jest z wyksztalcenia historykiem, czyli typowym humanista. Nie ma takiej mozliwosci, aby studia humanistyczne skonczyl dysortograf! Moze inaczej. Nie powinno byc takiej mozliwosci! Jest HRABIA co dumnie zaznaczaja wszystkie zrodla. We Wroclawiu mielismy juz HRABIEGO Wojciecha Dzieduszyckiego. Pomimo iz dowiedziono, ze w okresie ukochanego PRL-u wspolpracowal z SB i kapowal na swoich kolegow oraz na polonijne srodowiska w Londynie, otrzymal od Rady Miasta tytul Honorowego Obywatela Wroclawia. Iluz ludzi zniszczyla ta kanalia! Ile tragedii ludzkich zwiazanych jest z jego osoba( nie Jego). Profesjonalista jest wniebowziety a ja na takich pluje. Pluje i bede pluc dopuki sliny starczy.
          Masz najprawdopodobniej dwie polkule mozgowe. Sluza one do kojarzenia pewnych faktow i wyciagania wnioskow. Nieuzywane zataracaja swoje cechy. Korzystaj z nich !
          Pozdrawiam
          PS. Prezydent duortograf to tak jak niewidomy nawigator. Czy to mozliwe? Tutaj, w tym kraju-TAK.
          • Gość: Karol Re: BUL, po prostu BUL IP: *.xdsl.centertel.pl 19.03.11, 13:20
            Co do dyslektyków i innych dys... zgodzę się, że kiedyś mogłeś napisać dobre wypracowanie, rozprawkę, ale 2, 3 błędy ortograficzne dyskwalifikowały i koniec.
            Teraz każdy uczeń mniej sprawny (eufemizm) dostaje "dyspensę" odgórną i może sobie uczeń pisać z błędami. To samo wymyślili z liczeniem, i również uczniowie nie mają oceny niedostatecznej, bo uczeń jest dys..., więc wszystko mu wolno.

Dojdzie do tego, że będzie nakaz pisania bez ó tylko u, albo h zamiast ch.
            Może pan Prezydent chciał w ten sposób pokazać, że jest za reformą w pisowni polskiej.
            Fakt jest, Prezydent strzelił byka, e, jak tu bronić Platformy, jak nawet Prezydent nie potrafi pisać poprawnie. W jaki sposób chcą stanowić prawo, zmieniać przepisy, nie potrafiąc napisać słowa bez błędu.

Mam nadzieję, że będziesz Monrovia równie aktywny, przy lapsusach i wpadkach Kaczyńskiego, bo temu, jak Komorowskiemu zdarzają równie często, wpadki.

I czemu ciągle piszesz pod innym nickiem, Monrovia, Djmiixer, ja pamiętam ciebie jeszcze z forum J-L, jako Mooreland. Nie wystarczy jeden nick stały?
            Pozdrawiam.
            • mongrovia Re: BUL, po prostu BUL 19.03.11, 18:01
              Odnosnie nickow. Nie moja wina jest, iz mam tyle nickow. Profesjonalny prostak w swojej profesjonalnej prostocie banujac jeden po drugim zmuszal mnie do zmiany nickow. Moje poglady polityczne byly niepoprawne a sam fakt, ze staralem sie napisac cokolwiek pozytywnego o Kaczynskim dyskwalifikowal mnie i moj nick , nie jest moja wina.
              Piszesz o reformie ortograficznej i jestem w stanie w to uwierzyc. Jest wielu chetnych do wprowadzenia eutanazji i w to takze jestem w stanie uwierzyc ( vide forum Jelcz-Laskowice nr.1). Mysle, ze wytlumaczylem Ci sie z ilosci nickow. Prosze tylko, nie obrazaj mojej glupoty piszac , za mialem nicj djmixer! Wszystkie nicki zwiazane z mixerem zostawilem dla totalnych idiotow, chyba, ze ktos calkiem przypadkowo jest milosnikiem mixerow to zaznaczam iz moja intencja nie bylo obrazanie Go. Poza tym nie wyobrażam sobie wiekszego kretyna, prowokatora i prostaka niz jelczanski djmixer1. Z faktami sie nie dyskutuje. Mooreland pozostanie jako pierwszy i najwazniejszy, choc kazdorazowo zle tlumaczony przez tlumokow.
              I jeszcze o PiS. Oto moj list do wladz PiS. Moje nazwisko i imie zostaje zastapione literami xxx, to saamo dotyczy odpowiadajacego.
              Dnia 07-03-2011 o 21:48 otrzymano wiadomość od XXXXXXX XXXXXX

Szanowni Panstwo,
              Powoli sie juz gubie w tej wojnie Polsko-Polskiej. Na listach Komitetu zauwazylem wielu dawnych dzialaczy partyjnych roznych szczebli. Nawrócili sie? Znalazłem nazwiska ludzi, którzy współpracowali z SB i z premedytacja niszczyli innych. Nie jest z nimi mi "po drodze". Gardze nimi i nie widze miejsca dla siebie w jednym rzedzie, dlatego też proszę o skreślenie mnie z listy członków Komitetu.
              Pozdrawiam
              XX XXX XXXXXXXX XXXXXX
              Odpowiedz:
              Szanowny Panie:
              Nic nie wiem o wojnie, którą prowadzi Komitet.
              Nie znam ponad 1000 osób, które uznały za stosowne poprzeć swoim nazwiskiem inicjatywę Komitetu. Mogę jedynie zaręczyć, że spośród około 25 członków najbardziej zaangażowanych tj. Grupy Inicjatywnej, co najmniej 80% (z wyłączeniem najmłodszych) to działacze podziemia w latach PRL.
              Czy jacyś exPZPRowcy znaleźli się na liście sygnatariuszy? Być może, ale może dojrzeli do właściwych poglądów.
              Natomiast co do punktu dotyczącego współpracowników SB to proponowałbym osobiste spotkanie bo zgadzam się z Panem, że tacy osobnicy nie powinni znajdować się na liście.

Z wyrazami szacunku
              XXXXXXXX XXXXXXXXXXX Poseł na Sejm.
              Członek Wrocławskiego Komitetu Poparcia Jarosława Kaczyńskiego
              PS
              Celem umówienia osobistego spotkania proszę pisać na mój osobisty adres emailowy: AAAAAAA@gov.pl
              Nie jestem jelczanskim Mikojem. Moje poglady polityczne sa az zbyt jasne i nie maja wiele wspolnego z tym co pisalem pod nickiem mooreland. Jestem takze bardzo daleki od zlizywania exkremwntow z posladkow kogokolwiek, kto moglby mi dac 1000 zl miesiecznie wiecej. To zostawiam takim jak Profesjonalista czy Mikoj. Słodki słowotok (jak ktos to nazwal) jest mi obcy. Zobacz te smieszne wycie stada w Jelczu Laskowicach. " Gdzie jest nasz Mikoj?". Jaki Ich? Popatrz na ta dziecinna naiwnosc baranow. Na glupote takze zwroc uwage. Nie jest ona bez znaczenia. " Teraz glosuje na SLD"- krzyczy nastepny. "Ksiezy nalezy kastrowac" - krzyczy djmixer1. Itd, itp. Ani Kafka, ani Sartre by tego nie wymyslili.
              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka