Dodaj do ulubionych

Wykonawca basenu ogłosił upadłość

25.07.12, 19:01
W najnowszym wydaniu gazety pojawiła się oficjalna informacja o ogłoszeniu upadłości przez firmę ABM Solid, wykonawcę oławskiego basenu.
Już wcześniej docierały sygnały o problemach finansowych wykonawcy, kiedy pracownicy budujący nasz basen nie otrzymywali zapłaty za wykonana pracę. Już wtedy pojawiały się sygnały o niewypłacalności głównego wykonawcy. Co zrobił w tej sprawie burmistrz? Nic?

Dlaczego takie sytuacje nader często zdarzają się w Oławie? Dlaczego już przed zakończeniem budowy pojawiają się kontrowersje, poczynając na wyborze prezesa spółki Szwarca, kończąc na upadłości głównego wykonawcy.

Im dłużej miastem Oława zarządzał będzie Październik, tym coraz to więcej będzie decyzji podejmowanych na granicy bądź z naruszeniem prawa.

A tracą na tym tylko i wyłącznie mieszkańcy, oławianie. Zastanówcie się nad tym!
Obserwuj wątek
    • playolawa Re: Wykonawca basenu ogłosił upadłość 25.07.12, 19:02
      Należy również dodać, iż termin oddania basenu obecnie jest nieznany!!!! Może w tym roku!!!! Skandal panie Październik, wstyd, wstyd, i jeszcze raz wstyd!!! Przynosi pan wstyd temu miastu.
      • 1.karol7777 Re: Wykonawca basenu ogłosił upadłość 25.07.12, 19:11
        Łukaszu, przy okazji basenu można zadać pytanie, czy to prawda, że są rozdawane karnety, przez obecnego pana Zbigniewa Szwarca np. pani radnej Pasierbowicz i kilku innym osobom?
        Basen nie otwarty, a już słyszałem z dobrego źródła, że to być może jest prawda.
        • playolawa Re: Wykonawca basenu ogłosił upadłość 25.07.12, 19:30
          Karol, w tym mieście już mnie nic nie zdziwi (co nie znaczy, że zacząłem to tolerować). Jeżeli to prawda, to co to może oznaczać? A no potwierdzenie "prywatnego miasta", pani Pasierbowicz przecież nie inaczej, pochodzi z bezpartyjnego, oławskiego wzoru uczciwości, zwanego BBS!

Miałem okazję dzisiaj odbyć długą rozmowę telefoniczną, z osobą która swego czasu zaangażowana była w tworzenie "kultury oławskiej". Informacje jakie usłyszałem, po prostu powodują niezdrowe ciśnienie. Większość z nich dotyczyła naszego dobrodzieja, Października.
          • playolawa Re: Wykonawca basenu ogłosił upadłość 25.07.12, 19:32
            Oława swojego czasu słynęła z cudotwórcy Domańskiego. Teraz głównie słynie ze słynnych decyzji Października, można powiedzieć męczennika.
            • Gość: Ajax Re: Wykonawca basenu ogłosił upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.12, 20:59
              A ja się dziwie, że wy się dziwicie
              • playolawa Re: Wykonawca basenu ogłosił upadłość 01.08.12, 19:15
                Wygląda na to, że za niektóre prace wykonane przy budowie naszego basenu zapłacimy podwójnie. Okazuje się, że w przypadku przynajmniej niektórych podwykonawców gwarantem płatności jest Urząd Miejski w Oławie. Czyli zapłacimy my, mieszkańcy!!!! Zapłacimy za nieudolność pracy oławskich urzędników!!!!
                • playolawa Re: Wykonawca basenu ogłosił upadłość 02.08.12, 15:26
                  Na forum UM w Oławie, burmistrz Franciszek Październik zarzucił mi wprowadzanie w błąd mieszkańców, informacją którą podałem w ostatnim swoim poście.

Informację podałem za gazetą powiatową.
    • Gość: olewianin Re: Wykonawca basenu ogłosił upadłość IP: *.208.38.84.otvk.pl 03.08.12, 15:12
      Play-to że główny wykonawca ogłosił upadłość to jeszcze nic ale mogą być sytuacje czego burmistrz nie wyklucz,a że za tą samą robotę gmina zapłaci dwa razy , ponieważ podwykonawcy nie otrzymali zapłaty za wykonane prace. Kolejna ciekawa a jakże bulwersująca sprawa to inwestycja zasilana dotacjami z UE -remont i przebudowa budynku po dawnym kinie,,Odra". Podobno wierzyciele złożyli wniosek o upadłość głównego wykonawcy tego samego który remontowała ratusz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka