Dodaj do ulubionych

a prasa nie pisze

IP: *.chello.pl 21.09.06, 22:05
tak sobie czytam tu na forum i w lokalnej prasie ale o takich sprawach
polityczno-pedagogicznych nic nie piszą. tak po prawdzie to nic nie pisza o
trudnych politycznych sprawach, całkiem jak w prasie samozrądowej tylko
dobrze i informacyjnie
Obserwuj wątek
    • Gość: daria Re: a prasa nie pisze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 10:22
      prasa pisze za penądze cmoku.Kcesz czytać to se kup gazyte chochole pioruński
      • Gość: elka Re: a prasa nie pisze IP: *.chello.pl 23.09.06, 23:02
        no to mi napisz co pisze bo ja kupuje czytam i nic
    • Gość: Piciurynka Re: a prasa nie pisze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 06:37
      bo to trudne tematy dla młodych dziennikarzy, sytuacja polityczna i
      pedagogiczna jest skomplikowana w Oławie. Dyrektorzy startują na burmistrzów,
      politycy sami nie wiedzą w jakich są partiach i pogubili się w zawieraniu
      układów, a prasę jak kupujesz i czytasz lokalną to mało to autorytatywne bo
      jako lokalną prasę kupić można jedynie Wiadomości Oławskie. To małe miasto
      jest, nie spodziewajmy się wielkich rzeczy:)
      • Gość: Krzysztof T Re: a prasa nie pisze IP: 195.68.232.* 18.10.06, 01:01
        To coś kiepsko czytasz. W jednym z ostatnich numerów "GP-WO" pisałem o
        konwencji wyborczej BBS i o powiązaniach polityczno-oświatowych obecnego
        burmnistrza, który ubiega się o reelekcję. Rok temu przy okazji obchodów Święta
        Eduykacji Narodowej pisałem jak brat-burmistrz nagradzał brata-dyrektora, co
        było nie tylko wątpliwe etycznie ale także prawnie. czy bya jakakolwiek i
        kogokolwiek reakcja na ten temat? Urzędnicy wojewody, nadzorujący samorząd,
        odpisali mi, że nie widzą w tym żadnego problemu. No to jak w końcu - pisze
        prasa o problemach polityczno-oświatowych czy nie pisze?
        • Gość: nauczyciel Re: a prasa nie pisze IP: 82.160.156.* 18.10.06, 15:50
          Ale zlustrowany dziennikarz wysilił się! Tytuł konwencji wyborczej BBS nie był
          ciekawy a raczej uszczypliwy. Napewno BBS nie jest z tytułu artykółu
          zadowolony.
          • Gość: iga Re: a prasa nie pisze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 16:10
            Bo to nie grupka polityków ma być zadowolona z tego, co pisze prasa. Tytuł
            uszczypliwy - tak ma być. Na rynku pojawiła się "Powiatówka" za 1 zł, GP-WO ma
            więc jakąś konkurencję. A co z tą jelczańską gazetą, - "Nasze sparwy"
            czy "Twoje sprawy"?
            • Gość: mira Re: a prasa nie pisze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 16:44
              Nie za bardzo rozumiem, co to znaczy, że prasa nic nie pisze. Coś tam jednak
              pisze. Moim zdaniem, niezłe wywiady, oststnio z kandydatami na burmistrzów.
              Jeden wywiad z burmistrzem obecnym był żenujący, ale inne - całkiem niezłe.
              Teraz dominuje polityka , ale na szczęście to szybko minie.
              • Gość: Jugo Re: a prasa nie pisze IP: 82.160.156.* 21.10.06, 11:46
                WO GP jest szczególnie nie obiektywna. Szkoda, że nie mają konkurentów ale
                wszystko przed nami tj, przyszłość. Redakcja tej gazety a szczególnie jeden
                redaktor do obecnego Burmistrza F. Października jest niegatywnie ustawiony,
                daje się to odczuć i to bardzo
                • Gość: ??? Re: a prasa nie pisze IP: 82.160.156.* 28.10.06, 23:06
                  Czy o tego samego chodzi co sasiadów kapuje?
                  • Gość: czytelnik Re: a prasa nie pisze IP: *.chrobrego18.ronus.pl 06.04.07, 12:11
                    W mojej ocenie coś tam ta gazeta pisze. Należy mieć na uwadze, że GPWO jest
                    gazetą lokalną, prywatną, jedną jedyną w Oławie i powiecie, tak mi się
                    wydaje. O innej gazecie nie słyszałem.
                    Więc jeżeli lokalna gazeta nie ma żadnej konkurencji to ma potężną władzę i to
                    niektórzy lokalni działacze (i nie tylko działacze) odczuli.
                    Ale z tego co można usłyszeć to pomimo, że mają dużą władzę (jak komuś chcą
                    dołozyć to dołożą, tak tylko dla sensacji i nikt nie chce z nimi zadzierać)
                    to też mają braki w ludziach do pracy ( no może i nie tylko w ludziach).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka