carrramba 09.04.05, 11:01 Mocny jesteś w Bijelo Dugme ? Chcę ustalić, jaki tetuł miał przebój /ten największy/. Na googlach mi sie jakies dziwne rzeczy otwierają, aż strach wchodzić :((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
somepoint210 Re: alex_ander :)) 09.04.05, 17:59 "Bila mama Kukunka, bio tata Taranta". Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: alex_ander :)) 09.04.05, 18:12 somepoint210 napisał: > "Bila mama Kukunka, bio tata Taranta". > Pozdr. Zupełnie nie mam pojęcia, czy to ta piosenka, ale coś mi sie wydaje, że nie. Ta o której mysle, maiała bardzo szybki refren. Na zakończenie refrenu Bregowivic krzyczał " haj, haj" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: alex_ander :)) 09.04.05, 19:05 Ich wczesne utwory upodabnialy sie do tworczosci Uriah Heep i Deep Purple (mam na mysli wczesne lata siedemdziesiate). Wiem, o ktory utwor Ci chodzi, ale nie pamietam tytulu, w Polsce w domu rodzicow (pewnie w piwnicy:) lezy gdzies ich plyta z tym kawalkiem:) Pozdr. PS Jak przeziebienie? Chcesz, zebym podal Ci przepis na najlepsza kuracje?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: alex_ander :)) 09.04.05, 19:45 somepoint210 napisał: > Ich wczesne utwory upodabnialy sie do tworczosci Uriah Heep i Deep Purple (mam > na mysli wczesne lata siedemdziesiate). Wiem, o ktory utwor Ci chodzi, ale nie > pamietam tytulu, w Polsce w domu rodzicow (pewnie w piwnicy:) lezy gdzies ich > plyta z tym kawalkiem:) Pozdr. > > PS Jak przeziebienie? Chcesz, zebym podal Ci przepis na najlepsza kuracje?:))) Czyli wiedziałeś o co mi chodzi ? Cholera, nie moge sobe przypomniec. Tak, początek lat 70 :) ps Znam Twoje kuracje, są doskonałe. ALe wiesz, ja mam wirusa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: alex_ander :)) 09.04.05, 20:34 Moze to; Kad bi bio Bijelo Dugme Mala bi se zakopcala u me kad bi bio dugme plavo ne bi znala da sam krajnje spavo hej mala hej kad bi bio bijelo dugme, heeeej ... da sam djerdan sav od zlata grlio bih malu oko vrata diro bih je oko vrata ne zna selo ne zna njena mama PS Na wirusa ta kuracja jest naj.....;) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: alex_ander :)) 09.04.05, 20:40 Wciepcie sam jakes linki ze mp3 lepij. A juraja hip to ja:)) Przypominajom sie Kwadraty, lata osiemdziesiate... Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: alex_ander :)) 09.04.05, 21:11 Nie mam zadnych, poszukam juraja (hip-hop)owcu:) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_ander Re: alex_ander :)) 11.04.05, 09:01 www.nostalgija.com/muzika/b.php tu są MP3 jugoslowianskije bijelo-dugme-lyrics.wonderlyrics.com/A-Koliko-Si-Ih-Imala-Do-Sad.html www.lyricsdownload.com/bijelo-dugme-aiaio-radi-radio-lyrics.html Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: alex_ander :)) 09.04.05, 20:53 ALe ładne :)) ps Qrde, ale wirus łazi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_ander Re: alex_ander :)) 09.04.05, 21:06 Mam to w uszach, ale dziś już za późno. Pozdrawiam olo Odpowiedz Link Zgłoś
alex_ander Re: alex_ander :)) 09.04.05, 21:38 Co tam późno, mam to chyba na uszach, zaczyna się dzwonkiem pasterskim. Niestety brak danych jak to przy ... Ale zerknij tu www.lyricsdownload.com/bijelo-dugme-lyrics.html Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: alex_ander :)) 09.04.05, 22:06 nic nie zobaczę :(( wieszam sie :(( Odpowiedz Link Zgłoś
alex_ander Re: alex_ander :)) 21.04.05, 18:29 Od tygodnia nic innego nie słucham. Bregowicz na płycie "2002" to jest taki folkczad że łeb spada i stuka po bruku.a a nam się że coś... Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: alex_ander :)) 21.04.05, 18:35 alex_ander napisał: > Od tygodnia nic innego nie słucham. Bregowicz na płycie "2002" to jest taki > folkczad że łeb spada i stuka po bruku.a a nam się że coś... No wiedzisz, jak Cie zaraziłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_ander Re: alex_ander :)) 21.04.05, 18:55 ja się zaraziłem dłuuuuugo wcześniej, a już było dobrze. Jak to się nazywa fachowo ten powrót choroby? Nie ważne, zapadam się w rakiję, wirtualnie, ale na całego i szlag z tym, że na cienkim spodzie lepsza kiedy, ja na bazie poprzedniego i współcześnie, w dół się zanurzam. Optymistycznie hop hop hop, wyskoczy się "Boże moj, Boże moj". O żesz kurwa mać. Czyzby jakiś dysonans? "" Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: alex_ander :)) 21.04.05, 20:06 alex_ander napisał: > ja się zaraziłem dłuuuuugo wcześniej, a już było dobrze. Jak to się nazywa > fachowo ten powrót choroby? Nie ważne, zapadam się w rakiję, wirtualnie, ale na > > całego i szlag z tym, że na cienkim spodzie lepsza kiedy, ja na bazie > poprzedniego i współcześnie, w dół się zanurzam. Optymistycznie hop hop hop, > wyskoczy się "Boże moj, Boże moj". O żesz kurwa mać. Czyzby jakiś dysonans? "" Na się równiez "zaraziłam" dość wcześnie :) O ile pamietam dobrze, w roku 1977 miałam plakat Bijelo. Może nie byłoby w tym nic dziewnego, ale.......plakat zajmował całą ścianę /3x2 metry/. Oczywiście słychałam ich a la long. I wrócił Bregovic z Kayah oraz Krawczykiem. O ile nagrania z Kayah podobały mi sie bardzo, to z Krawczykiem w zasadzie tylko jeden kawałek "żony nie dałem, żone wziąłes sobie sam , dam gitarę dam samochód, zony nie dam , nie" :)) Odpowiedz Link Zgłoś