madlinez 23.07.10, 10:43 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaja_981 Re: nadchodzi nowy rok 23.07.10, 23:01 z tego co się orientuję rok osobisty, liczony w sposób przedstawiony przez p. Janusza zaczyna się wraz z dniem urodzin. Skoro Twoja data urodzenia to 15.12.1974 to powinnaś dodać 6+3+2009. Jestes teraz więc w 2 roku osobistym, który trwa od 15.12.2009 do 15.12.2010. Własnie zaczęłam czytać ksiażkę N. Czarminskiej "Liczby losu" i tu jest napisane o 2 roku osobistym :"W tym roku znalazłeś się pod wpływem Księżyca, który świeci odbitym światłem słonecznym. Przyszedł czas na nadanie formy twórczym zamysłom. Zwykle wymaga to współpracy z innymi, dokonywania wyborów, rozwiewania wątpliwości. Możesz być wciągu tego roku niezdecydowany, zmienny, bardziej bierny niż zwykle. Stajesz się bardziej pasywny, skoncentrowany raczej na drobiazgach niż rozległych działaniach, podatny na wpływ z zewnątrz. Stwarzasz swój świat, dom dla ciała i duszy, rozpoznajesz swoje potrzeby emocjonalne i... czasem się mylisz. W tym roku najistotniejszym polem twojego działania są stosunki partnerskie — przyjaźń, miłość, współpraca. Potrzebujesz ich jak tlenu, lecz równocześnie jesteś pełen rezerwy. Bardzo wrażliwy i romantyczny, ale pełen wątpliwości i pytań wobec samego siebie. Związki powstałe w tym R. O. mogą okazać się nieco wymuszone, narzucone przez okoliczności." To tak ogolnie,a szczegółowo, to moze p. Janusz się wypowie pozdr Odpowiedz Link
madlinez [...] 24.07.10, 11:33 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
kaja_981 Re: nadchodzi nowy rok 24.07.10, 13:57 myślałam, ze chodzi Ci o rok osobisty tzw. wlasny, ktory nie zaczyna się jak rok kalendarzowy. Dany rok kalendarzowy to inaczej rok uniwersalny, a nie numerologiczny. Dodaje sie wszystkie cyfry z roku kalendarzowego, czyli 2010 to RU 3, 2011 to RU 4. Odpowiedz Link
kaja_981 Re: nadchodzi nowy rok 25.07.10, 00:34 ha, widzę, ze to nie jest jednak takie oczywiste z tym rokiem osobistym. poszperalam dzisiaj w necie i natknęłam sie na dwa sposoby mówiące o tym kiedy dany rok się zaczyna - jeden, ze w dniu urodzin, tak jak już napisałam, drugi, ze na początku października...który sposób jest prawidłowy? przyznam, ze nie wiem, ale mnie przekonuje ten z dniem urodzenia, bo to właściwie ta data to początek decydujący o reszcie. Odpowiedz Link
janus50 Re: nadchodzi nowy rok 25.07.10, 17:56 Witaj madlinez napisała: > numerolodzy twierdza ze nowy rok osobisty zaczyna sie > wrzesien/padziernik czasem koniec sierpnia Podstawą do obliczeń białych szczytów są węzły księżycowe, cykli progresywny księżyc, naturalną konsekwencją jest więc, że czas trwania lat własnych, również regulowany jest poprzez wpływ księżyca. Tak więc określono, że rok własny (osobisty) rozpoczyna się zawsze po równonocy jesiennej, która ma miejsce 21/22 września każdego roku. Dla uproszczenia wyznaczono 1 października jako początek nowego roku własnego. Tak więc, od października liczymy już numerologicznie kolejny rok. Zdania są oczywiście podzielone, gdyż jest również wielu zwolenników liczenia nowego roku własnego od dnia urodzin, jedna przynosi to często rozmaite komplikacje, bo jak liczyć kogoś kto urodził się np. 31 czerwca, którą połowę roku przyjąć za podstawę liczenia. Ja w każdym razie stosuję metodę którą opracowali twórcy współczesnej numerologii i jak do tej pory mnie nie zawodzi. > stosuje sie sie do zasad numerologii uzanwanej przez Pana czyli > dzien plus miesiac plus obecny rok > moja data jest 15,12,1974 czyli 6+3+2010 to byl rok 12 czyli 3 > zatem nastepny rok 2011 bedzie 4 > drogi Panie Januszu czy dobrze interpretuje?? Oczywiście interpretujesz to bardzo dobrze. To jedyny właściwy system. Może zabrzmiało to nieco buńczucznie, jednak ten właśnie system dominuje praktycznie w 100% w całym numerologicznym świecie. Inny system, proponowany przez Panią Lobos, czyli wibracja urodzeniowa + obliczany rok, jest znany i dość popularny jedynie w Polsce, gdzie Pani Lobos zdobyła sobie ogromną popularność. Jednak system jej jest ignorowany na całym numerologicznym świecie, nawet w jej rodzinnej Hiszpanii. > i zatem czego moge sie spodziewac w tym nowym roku 2011 > kiedy on sie zacznie i co mnie czeka w/g numerologii ?? > zycie zawodowe/praca, pracuje w biurze co mnie tu czeka?? > zycie osobiste, mam corke , i kogos kogo kocham ale daleko ode mnie > chcemy byc razem tu gdzie ja mieszkam czy bede na to szanse?? > bardzo prosze jesli Pan moglby napisac kilka slow chociaz Czwórka jest wibracją przekuwania idei w materię, budowania trwałych i stabilnych struktur, kojarzona jest ze sferą ogólnie pojmowanej pracy, choć nie należy tego wiązać w sposób bezpośredni z zaangażowaniem stricte zawodowym, bardziej chodzi o inwestowanie energii celem pozyskiwania praktycznych i pożytecznych struktur. Zwykle ten rok stymuluje do budowania zabezpieczenia materialnego, tworzenia stabilnych podstaw życia. Jest często wypełniony mozolną i trudną pracą a przyjemności życia zostają w znacznym stopniu ograniczone. Ważne jest, aby angażować się w plan tworzenia z pełną mocą, gdyż czwórka jest swojego rodzaju utrwalaczem, wszystko co pozyskasz w tym roku będzie miało charakter trwały i bezpośrednio dla ciebie pożyteczny. Warto więc poświęcić się bez reszty bo efekty będą tobie towarzyszyć przez dlugie lata. Dotyczy to każdej sfery życia, również osobistej, znajomości, przyjaźnie czy związki ustanowione w tym roku będą miały charakter nieprzemijający. > pozdrawiam serdecznie Magdalena Pozdrawiam równie serdecznie Janusz Odpowiedz Link
madlinez [...] 27.07.10, 11:36 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
janus50 Re: nadchodzi nowy rok 27.07.10, 19:04 Witaj Sprzedaż lub zamiana mieszkania w roku cztery raczej niekorzystnie. Zmiana pracy też raczej niekorzystnie. Sformalizowanie związku jak najbardziej sprzyjające! Pozdrawiam Odpowiedz Link