Dodaj do ulubionych

Lata numerologiczne i osobiste

19.10.11, 17:51
Na czym polega rożnica?
Jestem numerologiczną 7, z ksiązki Gladys Lobos wynika, że od września 2011 do września 2012 jestem w 3-cim roku numerologicznym.
Z analizy numerologicznej wynika, że od września b.r. jestem w roku o wibracji 4.
Obserwuj wątek
    • janus50 Re: Lata numerologiczne i osobiste 19.10.11, 18:34
      Witaj
      ash-eri napisała:

> Na czym polega rożnica?
      > Jestem numerologiczną 7, z ksiązki Gladys Lobos wynika, że od września 2011 do
      > września 2012 jestem w 3-cim roku numerologicznym.
      > Z analizy numerologicznej wynika, że od września b.r. jestem w roku o wibracji
      > 4.
      Sposób liczenia lat osobistych polega na dodaniu liczby dnia i miesiąca urodzenia do obliczanego roku. Tak jest wszędzie na całym świecie w numerologii klasycznej. System ten jest na tyle wiarygodny, że został nawet przejęty przez numerologię chińską i wedyjską.
      Jednak Pani Lobos została poinformowana przez swojego anioła stróża (tak sama twierdzi) że lepszym systemem liczenia jest dodanie wibracji urodzeniowej do obliczanego roku.
      Wprowadziła więc swój system liczenia lat osobistych jak alternatywę do systemu liczenia klasycznego. Jej sposób liczenia jest jednak kompletnie ignorowany lub też po prostu nieznany albo negowany przez cały numerologiczny świat - za wyjątkiem Polski. Pani Lobos zaczęła prowadzić w latach 90-tych kursy w Polsce. Jako że była bardzo aktywna, wykształciła bardzo wielu numerologów a ci z kolei kolejnych. Dlatego jej system liczenia jest tak popularny w Polsce. Pani Lobos jest w numerologicznym świecie postacią skrajnie niszową, jej uczniowie jednak nie przyjmują tego do wiadomości.
      Kiedy okazało się, że system liczenia zaproponowany przez Panią Lobos jest kompletnie nieakceptowany przez numerologiczny świat, Pani Lobos zaczęła nazywać wynik swojego liczenia nie rokiem osobistym tylko rokiem numerologicznym.
      Zresztą jej uczniowie w Polsce powoli zaczynają rozumieć, że są w ślepym zaułku i oferują dwa liczenia - klasyczne i Lobos. Może problem wydaje się banalny, jednak tak nie jest, gdyż sposób liczenia implikuje także czas trwania cykli i punktów zwrotnych, więc liczenie Lobos totalnie to zmienia. Klasyczny system liczenia oparty jest na cyklach astrologicznych więc liczenie w oparciu o podpowiedź anioła stróża możemy raczej traktować w kategoriach ciekawostki a nie rzetelnej wiedzy.
      Taka to różnica..
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka