Dodaj do ulubionych

Do Pana Janusa

13.04.06, 11:03
Witam!Czy w numerologi mozna ocenic poprzez numery na co ma dany człowiek
zwrócic uwagę jesli chodzi o zdrowie?jesli tak to czy mozna stwierdzic u tej
osoby jakies dolegliwosci na które mam zwrócic uwagę ur.20.12.1996 .Dziękuje
bardzo za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • janus50 Re: Do Pana Janusa 13.04.06, 14:44
      witaj
      miałem w rękach książkę, której autor wyszczególniał możliwe problemy
      zdrowotne dla każdej wibracji urodzeniowej, jednak jest to dość stara pozycja
      bo jeszcze z lat 20-tych ubiegłego stulecia, nie do końca jestem przekonany czy
      można się na tym opierać. W moim przypadku się sie sprawdziło.
      20-12-1996
      dzień urodzenia 20 - Najlepsze miejsca pracy dla ciebie to małe formy, mały
      zakład, mały zespół ludzi pracujących na zasadach przyjaźni. Najlepiej wyrażasz
      się słowem pisanym. Masz w sobie dużo uroku osobistego, łagodności, naiwności,
      współczucia i taktu. Odgrywasz rolę mediatora we wszelkiego rodzaju sporach i
      konfliktach. Niestety masz również tendencje do chwiejności charakteru,
      dwulicowości. Tendencje do pozerstwa i pochlebstw.
      z całej daty 3 - Dziel się wiedzą, bądź przydatną dla innych. Rozdając wiedzę,
      stajesz się światłem dla innych. Przeznaczeniem Twoim jest być związaną ze
      sztuką, ze wszystkim, co piękne i harmonijne, co daje radość innym. Największym
      środkiem twojego przekazu jest słowo. Wszędzie się czujesz dobrze, gdy przy
      tobie są ludzie.
      aktualnie w pierwszym cyklu o wibracji 3, do 28 roku życia - W tym cyklu
      doskonalisz swoją osobowość. Gdzie się nie znajdziesz jest to okres beztroski,
      dużo przyjaciół, dużo znajomych. Nie sprzyja nauce, ponieważ dziecko ma kłopoty
      ze skupieniem się. Wolno ci dużo mówić i o wszystkim – jest to dla ciebie
      korzystne. Największe osiągnięcia dzięki kontaktom społecznym.
      jednocześnie do 33 roku życia w pierwszym szczycie o wibracji 5 - Dużo
      doświadczeń, częste zmiany, kontakty zagraniczne. Wyzwalanie się ze starych
      stereotypów. Szczyt ma charakter poszerzania we wszystkich kierunkach – w
      strefie duchowej i materialnej. W tym szczycie mogą być popełniane błędy w
      strefie emocjonalnej i życiu seksualnym.
      czarne szczyty czyli wady: główny 4 - zagubienie w szczegółach, wprowadzanie
      ograniczeń, tendencja do lenistwa i spóźniania się lub zbytniej pracowitości.
      Ukryta agresja.
      wtórne 1 i 5
      1 - tendencje do skrajnej upartości, lub do podchodzenia do swoich zamierzeń na
      zasadzie chciałabym a boję się. Może zaczynać wiele spraw na raz i nie kończyć
      żadnej.
      5 - tendencja do próbowania wszystkiego w sferze używek i seksu. Ciągłe wzloty
      i upadki emocjonalne. Kręcenie się w kółko wokół własnych doświadczeń.

Pozdrawiam
      • byk3 Re: Do Pana Janusa 13.04.06, 17:14
        Bardzo dziękuje za wypisanie mi tych wszystkich rzeczy jednak będe nalegała aby
        Pan jednak mi wypisał z tej starej ksiażki te wszystkie rzeczy związane z
        numerologią i zdrowiem.Jakby Panu sie chcialo to rowniez proszę o moją date
        zachaczyc 27.12.1976.Dziękuje z całego serca za wytęzony wysiłek w mojej
        sprawie !!
        • janus50 Re: Do Pana Janusa 13.04.06, 18:31
          witaj
          informacje te pochodzą z ksiązkie napisanej przez słynnego niemieckiego
          astrologa i numerologa o pseudonimie Cheiro, praca pod tytułem "Buch der
          Zahlen" czyli Księga liczb"
          Wskazówki i ostrzeżenia w sprawach zdrowia dla drogi życia 3
          skłonności do nerwic, osłabień, szybkiego męczenia się, ischiasu (to chyba
          jakaś reumatyczna choroba), chorób skórnych. Tendencja do zaniedbywania
          własciwego odpoczynku i regeneracji.
          Dobrze przyswajalne przez organizm: buraki, szparagi, eudywia, rabarbar,
          oliwki, brzoskwinie, jabłka, czereśnie, morwa, poziomki, argent, ananas,
          winogrona, figi, orzechy, migdały, pszenica.
          Najlepsze napary: borówki, goździki, lwi ząb, przydrożnik, szałwia, gałka
          muszkatułowa, mięta, majeranek.
          Zmiany zdrowotne w latach: 12,21,39,48,57
          Możliwe zakłócenia zdrowotne w miesiącach: luty, czerwiec, wrzesień, grudzień.

POzdrawiam
          PS. W twoich czarnych szczytach masz 6 czyli nadopiekunczość!! Radzę z tym
          uważać...
          • byk3 Re: Do Pana Janusa 13.04.06, 19:08
            to czyli zle ze jestem nadopiekuńcza??bo w sumie tak jest jestem okropnie
            nadopiekuńcza ja po prostu robię to poniewaz sama tego oczekiwałam w
            dzieciństwie a tego nie miałam i chyba przez to tak jest .Mam sie zmienic tak??
            a co do mojego zdrowia na co mam zwrocic uwagę?27.12.1976 Dziękuje jeszcze raz
            • janus50 Re: Do Pana Janusa 13.04.06, 19:26
              27-12-1976
              dzień urodzenia 27 - Jesteś obieżyświatem fizycznie i umysłowo, silną naturą
              niemogącą żyć w jednym miejscu. Jest w tobie indywidualizm i upór, pozornie
              cicha i spokojna natura, co swoje zrobi. Nie można cię z tego, co zrobisz
              rozliczyć, nie uda się to nawet najbliższej rodzinie. Czujesz potrzebę opieki i
              powodzenia.
              z całej daty 8/44 - Urodzeni pod wpływem tej wibracji odznaczają się
              nieprzeciętną osobowością i licznymi zaletami t.j. : wytrwałość, panowanie nad
              sobą, silna wola i kierowanie się w życiu wzniosłymi ideałami. Osoba o wibracji
              urodzenia 44 obdarzona jest przez los niezwykłą charyzmą i zdolnością do
              rządzenia. Ma szansę wspiąć się na najwyższe szczeble drabiny społecznej. Jest
              to autentyczny człowiek sukcesu, triumfujący w każdej dziedzinie. Osoba o tej
              wibracji obdarzona jest również zmysłem praktycznym i potrafi posługiwać się
              swoją bogatą wyobraźnią tworząc wielkie, pełne rozmachu projekty. W działaniu
              wykazuje dużą dozę sprytu, posiada zawsze jasną wizję całości i nigdy nie
              pracuje w sposób chaotyczny. Jest to urodzony szef i przywódca, inteligentny,
              myślący w sposób chłodny i analityczny.
              Jeśli nie realizujesz się jako 44 to twoje wibracje drogi życia wynoszą 8 (tak
              sądzę) - Masz panować w świecie materialnym. Nie dla ciebie iluzja,
              natchnienie i poezja. Poznaj prawo rządzące wielkimi fortunami, wymaga to od
              ciebie ogromnej dyscypliny w stosunku do wymaganej sytuacji. Miej silną wolę i
              żelazną rękę. Nie możesz sobie pozwolić na słabość. Nie pozwól żeby pieniądze
              rządziły tobą, bo stracisz, ty sam musisz być panem pieniądza.
              od 28 do 56 roku życia w drugim cyklu o wibracji 9 - Dla siebie mało dla
              innych wszystko. Nie szukaj miłości osobistej, bo 9 należy do świata. W tym
              cyklu można bardzo wiele osiągnąć na polu zawodowym i społecznym, niestety
              związki są narażone na porażki.
              jednocześnie od 28 do 37 roku zycia w drugim szczycie życiowym o wibracji 5 z
              14 - Dużo doświadczeń, częste zmiany, kontakty zagraniczne. Wyzwalanie się
              ze starych stereotypów. Szczyt ma charakter poszerzania we wszystkich
              kierunkach – w strefie duchowej i materialnej. W tym szczycie mogą być
              popełniane błędy w strefie emocjonalnej i życiu seksualnym. 14 może powodować
              przyciąganie do siebie rzeczy nagłych, niespodziewanych i nie pozytywnych.
              czarne szczyty czyli wady: główny 2 - przewrażliwienie, doły psychiczne,
              kompleksy.
              wtórne 4 i 6
              4 - Tendencje do bałaganiarstwa i spóźniania się. Zagubienie w szczegółach.
              Przechodzenie od pracoholizmu do lenistwa. Agresja. Narzucanie sobie i innym
              ograniczeń
              6 - Jesteś pełen ideałów i zasad, uważasz, że każdy musi się tobie
              podporządkować i prawu, które sam stanowisz. Uważasz, że nigdy nie popełniasz
              błędów. Cała harmonia, równowaga, zdolności giną w twoim wysokim mniemaniu o
              sobie. W domu jesteś skrajnie apodyktyczny, na zewnątrz masz tendencje do
              drobnomieszczaństwa. Masz tendencje do różnego rodzaju fobii i gadulstwa.
              Nadopiekuńczość.

Jeśli chodzi o nadopiekuńczość to moim zdaniem jest oczywiście szkodliwa,
              blokuje indywidualizm i samorozwój dziecka. Produkuje ludzi, którzy w dorosłym
              życiu nie potrafią samodzielnie zbyt wiele zdziałać pownieważ rodzić robił
              wszystko za nich.

POzdrawiam
              • byk3 Re: Do Pana Janusa 13.04.06, 20:00
                Nie wiem co o tym sądzic ,zastanawiam się nad tym wszytskim co napisałes wiele
                się zgadza z tą materią jak rowniez to że nie można mnie z tego co zrobię
                rozliczyc ,ze nawet nie uda sie najbliższej rodzinie to by sie zgadzało
                cokolowiek zrobiłam w swoim życiu przeszło bez echa a było tego wiele w moim
                życiu .Druga sprawa to ja rządzę pieniędzmi nie one mną tak się łatwo nie
                dam ,wiem co robię uwierz mi.I jeszcze jedna sprawa dlaczego myslisz ze
                realizuje sie jako 8 a nie 44 ?to mi dało do myslenia wolałabym byc
                zdecydowanie 44 .Nadopiekuńczosc masz rację jest szkodliwa ale taka
                przesadzona , mysle ze moja córa tak długo nie będzie na to pozwalała ,póki co
                to mam dla kogo życ i mam kim sie opiekowac co ja robiłabym gdyby nie ona?
                napisałes ,że opiekuńczosc blokuje indywidualizm równiez samorozwój dziecka ale
                ja mam inne zdanie poniewaz ja nie miałam rodzicow nadopiekuńczych i w ogole
                nie daje sobie rady jestem zblokowana we wszytskim w kazdej dziedzinie .Widzę z
                prespektywy moich koleżanek ,ktore miały rodziców rodzica nadopiekuńczych i
                teraz w życiu dorosłym dawają radę są samodzielne pewne siebie myslę ,ze
                tą siłę i pewnosc dali własnie ci rodzice .Nie wiem moze się mylę ale tak to
                widzę.Rozwniez pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka