Dodaj do ulubionych

Do numerologów

13.11.08, 12:06
Dostałam dziś emalia z analizą numerologiczną, problem w tym, że ktoś napisał, iż weszłam właśnie w 9 rok numerologiczny, który potrwa do 30 września 2009. Jak to możliwe?
Urodziłam się 05.05.78
Z moich obliczeń wynika, iż weszłam właśnie w 1( jeśli liczyć całą data urodzenia+2009) lub w 3 rok numerologiczny( jeśli liczyć dzień+miesiąc+2009).

Czy ktoś z numerologów mógłby napisać parę słów na ten temat. Będę bardzo wdzięczna.

Pozdrawiam Justyna

Obserwuj wątek
    • juja05 Re: Do numerologów 13.11.08, 15:33
      Już doczytałam, że jestem w 3 roku numerologicznym. Proszę tylko o podpowiedź
      czy pod wpływem wibracji 3 będę dopiero po moich urodzinach czyli po 5 maja 2009
      przez rok do 5 maja 2010? Czy jej wpływ jest już od 1 października 2008 i będzie
      do 30 wrzesnia 2009?

Bardzo proszę o podpowiedzi - pozdrawiam Justyna
      • kasia68.0 Re: Do numerologów 13.11.08, 19:08
        Jeśli urodziłaś się 5.5.1978 to jesteś 8 i 1.10.2008 weszłaś w 1 Rok
        Osobisty,który będzie trwał do 30.09.2009
        • juja05 Re: Do numerologów 13.11.08, 19:21
          Pan Janus50 pisał poniżej, iż zdecydowana większość numerologów oblicza rok numerologiczny w oparciu o sumę: dnia, miesiąca i roku bieżącego.A więc w moim przypadku 5+5+2+9=3. Tylko nie wiem, czy od urodzin do urodzin czy po 1 października do 30września.

Bardzo proszę o podpowiedź.
          • kasia68.0 Re: Do numerologów 13.11.08, 20:58
            Przeczytałam posty p.Janusza i rzeczywiście oblicz Rok Osobisty inaczej niż ja.W
            każdym razie Twoja Droga Życia to 8.Rok Osobisty wg.obliczeń p.Janusza to 3
            .Zaczął się 1 października 2008.Będzie trwał do 30 września 2009.
            • juja05 Re: Do numerologów 13.11.08, 21:15
              A jesteś numerologiem? Pan Janusz coś pisał o realizacji wibracji dopiero po
              urodzeniu- pisał że bodaj 2-3 miesiące po urodzinach dopiero. Ale tak klarownie
              tego nie wyjaśnił, do kiedy to trwa. Doskonale wiem jaką jestem wibracją, ale to
              niestety to za mało, żeby coś powiedzieć o drodze życia. Liczą się o wiele
              bardziej składowe daty urodzenia, szczyty i wibracje, które się przez nie realizują.

Mam nadzieje, że jak pan Janusz powróci, to się wypowie na ten temat.

Liczę również na fachowe wypowiedzi numerologów.
              • kasia68.0 Re: Do numerologów 14.11.08, 19:13
                Jeśli chodzi o "papiery",to nie mam żadnych kwalifikacji smile Numerologią jednak
                zajmuję się prawie 20 lat.
                Z tego,co pisałaś,chodziło Ci gł. o wyznaczenie Roku Osobistego.Jest kilka
                "szkół" wyznaczania go (o czym zresztą pisał p.Janusz).Podobnie jest z
                początkiem RO - uniwersalny RO zaczyna się 1 stycznia.Niektórzy numerolodzy (mam
                na myśli mistrzów) twierdzą,że RO zaczyna się w dniu urodzin,a inni,że 1
                października.Ja jestem zwolenniczką tej drugiej teorii.
                • juja05 Re: Do numerologów 14.11.08, 20:20
                  Od 20 lat zajmujesz się numerologią i dopiero po prześledzeniu postów pana
                  Janusza dowiedziałaś się,że nie wlicza się roku urodzenia od wyznaczenia roku
                  numerologicznego danej osoby? Ja poszperałam trochę po necie i - z tego co
                  wyczytałam- dla numerologów to raczej oczywiste..., podobnie jak to, że wibracja
                  ma wpływ po urodzinach, a nie od 1 października dla wszystkich.

Liczyłam,że pan Janusz się wypowie, widać,że ma dużą wiedzę o numerologii.

• kasia68.0 Re: Do numerologów 15.11.08, 17:56
                    Preferuję po prostu inną szkołę obliczania RO.Szkoda,że nie czytasz uważnie
                    moich postów.Nikt Ci też nie każe korzystać z mojej wiedzy.Pozdrawiam.
                    • juja05 Re: Do numerologów 15.11.08, 19:33
                      Przeczytałam bardzo uważnie twoje posty i w trzecim z nich- dopiero po
                      przeczytaniu postów pana Janusza (tak wynikało z twojej wypowiedzi-"Przeczytałam
                      posty p.Janusza i rzeczywiście oblicz Rok Osobisty inaczej niż ja" )
                      dowiedziałaś się o tym drugim, preferowanym przez większość numerologów sposobie
                      liczenia RO. Wcześniej nawet nie wspomniałaś o innej możliwości, więc zakładam,
                      iż jej po prostu nie znałaś.

Przepraszam,że się czepiam, ale wątek zatytułowałam "do numerologów",a twoje
                      posty sprawiały wrażenie,że wiesz tyle, co ja.
                      Pozdrawiam.
                    • livvix Re: Do numerologów 21.11.08, 13:07
                      Wg mnie jesli jestes 8 to od pazdiernika weszlas w 1 rok
                      numerologiczny,ktory tyczy przemian zewnetrznych i i od maja od dnia
                      twoich urodzin w 2 rok osobisty trwajacy do przyszlego roku 2009 do
                      dnia urodzin ,potem przechodzisz w trojke.
    • janus50 Re: Do numerologów 21.11.08, 13:30
      Witaj
      Rok własny liczymy wg. reguły: liczba dnia urodzenia+liczba miesięca
      urodzenia+rok badany.
      Tak więc rok 2008 był dla ciebie rokiem własnym 2 bo 5+5+2+0+0+8=20
      a 2+0=2. Trwał on do ostatniego dnia września 2008 a od 1
      pażdziernika bierzemy pod uwagę już rok 2009 tak więc weszłaś w rok
      własny 3 bo 5+5+2+0+0+9=21 a 2+1=3. Mozna się spierać co do okresu
      trwania roku własnego gdyż różne szkoły preferują inne okresy
      trwania. Może to być od stycznia do grudnia, od urodzin do urodznin
      albo tak jak podałem ja od 1 października do 30 września.
      Istnieje również inny sposób obliczania roku własnego, preferowany
      przez Panią Gladys Lobos, który polega na dodaniu liczby wibracji
      urodzeniowej (drogi zycia) do roku badanego.
      Wg. tego systemu będziesz w roku 2009 w roku własnym 1 bo
      8+2+0+0+9=19 a 1+9=1.
      System ten, który cieszy się pewną popularnością w Polsce, z racji
      dużej aktywności Pani Lobos u nas, na świecie jest praktycznie
      ignorowany lub zupełnie nieznany.
      Ja, póki co, stosuję stary sprawdzony system czyli dzień+miesiąc
      urodzenia+rok badany.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka