Dodaj do ulubionych

Hałas z dyskoteki nad Wisłą

05.08.12, 19:45
Czy ktoś wie z której knajpy w piatkowe i sobotnie noce dobiegaja dyskotekowe rytmy? Potrafią "grać" do 3-4 rano... no a jak wiadomo woda przenosi dźwięk w sposób niestety niezwykle skuteczny ... Jasne że lato, ze ciepło, że wakacje - ale z drugiej strony dlaczego zabawa kilkunastu osób utrudnia normalne życie mieszkańcom co najmniej dwóch dzielnic (Saska Kępa, Powiśle) - mieszkam na ul. Saskiej i nawet tam słychać .... masakra.
Kilka lat temu obok mostu Poniatowskiego (po stronie Powisla) też działał pewien dyskotekowy przedsiębiorca - po licznych skargach, zaprzestał swojej "działalności rozrywkowej". Stąd moje pytanie - zamierzam dołączyć do - mam nadzieję - sporego grona protestujących....
Obserwuj wątek
    • achzarit Re: Hałas z dyskoteki nad Wisłą 07.08.12, 11:00
      Stawiam na Port Pepsi na Solcu.
    • beejay02 Re: Hałas z dyskoteki nad Wisłą 22.08.12, 14:05
      W mojej okolicy za najbardziej podejrzaną uchodzi zawsze dyskoteka (także na wolnym powietrzu) przy plaży na Wale na wylocie Zwycięzców. Mieszkańcy pobliskiego osiedla zamknęli już kilka poprzedniczek, ale każdego lata problem wraca. "Przepływy" tłumów koło 9-10 w stronę Wisły, a 2-3 w nocy z powrotem mogłyby to potwierdzać.
      • tekla2008 Re: Hałas z dyskoteki nad Wisłą 26.08.12, 02:20
        Dzięki! dokładnie chodzi o niejaki H2O cos tam klub - głośniki na plaży - normalnie Ibiza albo raczej Mielno niemal w centrum miasta.... a dokoła ludzie mieszkają...

Właśnie dzwoniłam na policję - juz dziś mieli zgłoszenie, zgodziłam się podac moje dane i w razie czego będę świadczyć przeciwko. Faktem jest, że mandaty sa pewnie wliczone w koszta dzialalności tego miejsca ... Podjadę w tygodniu na komisariat na Grenadierów - zapytac jak skutecznie to rozegrać. Dowiem się też w urzędzie miasta na czym polega wydawanie pozwoleń na tego typu dzialalność.

Nie wiesz czy kiedys była w okolicy akcja typu zbieranie podpisów pod skargą czy coś w tym stylu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka